Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 22:40   #1321
Nezka07
Rozeznanie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

Nie podobają mi się takie wątki, jak ten, który podał optymista7. Na tym forum jest masa młodych i podatnych na różne głupoty dziewczyn, które nie dość, że się zmobilizują do "walki", to jeszcze popadną w obsesję. Tak w kwstii wyjaśnienia - ten wątek służy promowaniu zdrowego odżywiania, więc zgłaszanie się tutaj z takimi akcjami raczej nie spotka się z entuzjazmem

Michalinka - bardzo się cieszę, że powoli dochodzisz do siebie. W ogóle to należą Ci się gratulacje, że w tak krótkim czasie robisz duże postępy
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 08:59   #1322
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Wiecie co.. mimo, że wiem jaka jestem wspaniała i wartościowa to mam wrażenie, że już nikt na mnie nie patrzy i nikogo już nie pociągam. Już nie jest tak jak kiedyś kiedy serio umiałam rozkochać w sobie każdego faceta a teraz czuje się taka płytka, przewidywalna i że nikt już mnie nie pokocha, albo bede dla kogoś za nudna pewnie dlatego mnie zostawił bo się taka zrobiłam.

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 09:18   #1323
happys
Zadomowienie

na pewn nie jesteś nudna i kogoś fajnego poznasz. z czasem wszystko się zmieni i ułoży
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 10:05   #1324
malinka_070190
Zakorzenienie

michalinka nawet tak nie myśl! Nie wolno tak mówić ani myśleć! A masz teraz takie wyobrażenia, bo dopiero co facet zranił Ci serce! To on jest płytki i nie jest niczego wart skoro Cię zostawił i jeszcze powiedział, że uczucia się wypaliły! Beznadzieja, a nie facet! Więc głowa go góry!

agusia ja też uwielbiam swój tyłek!! oj Dawid to wręcz za nim przepada i powiedział mi, że już koniec z tym odchudzaniem, bo on nie chce żebym miała mniejszą dupcie;D

A tak wogóle to Moje miłe Panie chciałam Wam podziękować z całego serca za wsparcie jakie mi okazywałyście, za to, że moge na Was liczyć!
Dzięki Wam dziś osiągnęłam swój cel! I jestem cholernie duuuuumna i wdzięczna Wam no i oczywiście sobie też za moją ciężką prace!
Ale bez Waszego wsparcia nie doszłabym tak daleko!
dzięki Wam zgubiłam 8,10 kg i dziś waże 55,0!!!

Jestem cholernie szczęśliwa i jeszcze raz bardzo Wam dziękuję!!!
Ale nie martwcie się nie opuszczę Was

30/30 shred

Edytowane przez malinka_070190
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:38
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 10:18   #1325
meryy82
Zakorzenienie

Na trochę was zostawić i znowu tyle czytania.
Ale, to dobrze, bo widać, że wątek żyje

Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
A ja to powiem tak, co już tu nie raz powtarzałyśmy! ŻE DIETA TO NIE JEST WYRZEKANIE I GŁODZENIE SIĘ TO SPOSÓB NA ZDROWE ŻYCIE!. Wiec nie można tak mówić Nie potrafię się odchudzać bo to ma być twój nawyk twoje życie już, a nie jakaś udręka czy wyrzeczenia! Bo to bez sensu wtedy człowiek szybko się zniechęci i tyle z tego.. Człowiek nie tylko stosuje zdrowe życie zdrową diete po to aby być fit ale też po to aby zachować zdrowie i zdrowe organy i energie do życia jak najdłużej, bo nasze zdrowie i długość życia zależą w 85% od diety. ! Warto o tym pamietać i mam nadzieje, że zmienisz podejście. Bo inaczej to nie ma sensu, jeśli myślisz o kilka dni dieta a potem od nowu swoje i efekt jojo.

już któryś raz, wątek otwiera mi się gdzie są te słowa Michalinki.
I tak myślę, że to powinno być mottem przewodnim naszego wątku

Cytat:
Jakby którejś się przydało to znalazłam fajną rozpiske jak ćwiczyć na skakance trening interwałowy, ponieważ taki spala najwięcej tłuszczu ( trening na zmiane szybki wolny)

20 sek. sprint - 40 sek. wolno x8 powtórzeń
20 sek. sprint - 20 sek. wolno x5
20 sek. sprint - 40 sek. wolno x 10-15

Ja zaczynam od jutra plus brzuch
Michalinko przyda się dziekować

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
ale ten temat jest o odchudzaniu więc sobie plotkujcie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post25579147 tutaj
Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Jeżeli w temacie jest o odchudzaniu to pisanie na temat rozstania z chłopakiem jest traktowane jako OT. Na każdym forum każdy trzyma się danego tematu, a od plotek jest temat pt. pogaduchy
może i wątek o odchudzaniu, ale życie nie skupia się na jednym.
I myślę, że takie uwagi do nas są nie na miejscu!
A po za tym, widać, że na tym wątku są mądre kobietki, a nie puste laleczki.
Cytat:
Napisane przez pestka123 Pokaż wiadomość
A powiem Wam, że najgorzej jest wtedy, kiedy ma się pracę siedzącą przy komputerze... bitwa, którą ze sobą toczę, żeby nie pójść po czekoladę do sklepu jest krwawa. Po prostu tak bym sobie pogryzała pomiędzy jednym napisanym zdaniem a drugim. Straszne...
Pestko mam ten sam problem, jak tylko siądę do pracy przy komputerze, to walczę by nie iść po coś do pogryzania.
Ba czasem staje w sklepie przy drażach itp. i myślę, że to bym sobie pojadła przy projektach
Ale zauważyłam, że jak pilnuje 5 posiłków, to jakoś mam mniejsza ochotę na podjadanie.

Cytat:
Napisane przez optymista7 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Nie wiem, czy jestem tu jedynym facetem, ale chciałbym Was zachęcić do wspólnej rywalizacji.
Wiem, że każda z Was ma swoje wątki, którym jest wierna, ale chciałbym zachęcić do odwiedzenia wątku "RYWALIZCAJA - kto więcej do wakacji"
A kysz z takimi akcjami Rywalizacja
Ta kto da więcej kg. a za kilka lat komu więcej zębów wypadnie i kto ma bardziej organizm zniszczony.
Zostaję tutaj.
Rywalizacja kolejny wyścig szczurów, tylko po co???
Cytat:
Wiecie co.. mimo, że wiem jaka jestem wspaniała i wartościowa to mam wrażenie, że już nikt na mnie nie patrzy i nikogo już nie pociągam. Już nie jest tak jak kiedyś kiedy serio umiałam rozkochać w sobie każdego faceta a teraz czuje się taka płytka, przewidywalna i że nikt już mnie nie pokocha, albo bede dla kogoś za nudna pewnie dlatego mnie zostawił bo się taka zrobiłam.
Michalinko wiesz ja mam wrażenie, że takie jak my, to się nie docenia.
Za ładne, za mądre. Ale co tam. Lepiej poczekać. Być sobą.
Teraz masz szansę poznać kogoś wartościowego
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 11:08   #1326
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Aj musze na nowo pokochać siebie bo to jest najważniejsze a wtedy inni to też zauważą.

A oglądałyście film Secret albo czytały książke Potęga Podświadomości.
Niesamowite. Może zmienić życie o 180 stopni.

i Malinka super gratuluje Ci teraz aby utrzymać wage

Edytowane przez Michalinka89
Czas edycji: 2011-03-11 o 11:16
Stary 2011-03-11, 11:51   #1327
pestka123
Raczkowanie

malinka => wielkie gratulacje!! ja wiedziałam, że szybko osiągniesz cel, bo konsekwentnie i bez wpadek do niego dążyłaś, widziałam to po podpisie: co tydzień spadek. Dlatego wielki sukces! Ale trzymam za słowo, że nie znikniesz teraz nagle, tylko będziesz nas podtrzymywać na duchu w walce

michalinka => doskonale Cię rozumiem. Ja mam teraz bardzo podobne spojrzenie na samą siebie. Długo byłam w toksycznym związku- prawie 3 lata. Skończył się z mojej inicjatywy w listopadzie i do dzisiaj nie bardzo mogę się ogarnąć sama ze sobą. K. już mi z głowy dawno wyparował, ale teraz trzeba ogarnąć siebie samą, a ja mam na razie do tego daleko: dlatego walczymy o to razem! Co dwie siły to nie jedna!!

optymista7 => tak jak powiedziały już dziewczyny: jak zacznie się wprowadzać do odchudzania pierwiastek rywalizacji, to się to skończy zaburzeniami żywienia. My tutaj zajmujemy się chudnięciem przez wprowadzanie zdrowego trybu życia. Pozdrawiam!
Cel III: 50 kg

Shred: 11/30

www.z-kaktusem.blogspot.com
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 11:57   #1328
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Cytat:
Napisane przez pestka123 Pokaż wiadomość
malinka => wielkie gratulacje!! ja wiedziałam, że szybko osiągniesz cel, bo konsekwentnie i bez wpadek do niego dążyłaś, widziałam to po podpisie: co tydzień spadek. Dlatego wielki sukces! Ale trzymam za słowo, że nie znikniesz teraz nagle, tylko będziesz nas podtrzymywać na duchu w walce

michalinka => doskonale Cię rozumiem. Ja mam teraz bardzo podobne spojrzenie na samą siebie. Długo byłam w toksycznym związku- prawie 3 lata. Skończył się z mojej inicjatywy w listopadzie i do dzisiaj nie bardzo mogę się ogarnąć sama ze sobą. K. już mi z głowy dawno wyparował, ale teraz trzeba ogarnąć siebie samą, a ja mam na razie do tego daleko: dlatego walczymy o to razem! Co dwie siły to nie jedna!!

optymista7 => tak jak powiedziały już dziewczyny: jak zacznie się wprowadzać do odchudzania pierwiastek rywalizacji, to się to skończy zaburzeniami żywienia. My tutaj zajmujemy się chudnięciem przez wprowadzanie zdrowego trybu życia. Pozdrawiam!
Dokładnie kochana Jeszcze sobie znajdziemy super dojrzałych za✂✂✂istych menów

Stary 2011-03-11, 13:15   #1329
Nezka07
Rozeznanie

Michalinka - jestem pewna, że niebawem znowu poczujesz się atrakcyjną i pewną swojej wartości osobą (którą na pewno jesteś), tylko musi upłynąć trochę czasu
W kwestii książki - próbowałam kiedyś czytać, ale w ogóle to do mnie nie trafiało

malinka - gartulacje! Teraz pozostaje mieć nadzieję, że niebawem wszystkie pójdziemy w Twoje ślady i będziemy tutaj pisać już tylko w celach towarzyskich
Stary 2011-03-11, 13:53   #1330
meryy82
Zakorzenienie

Pestka to jesteśmy 3. Mnie się cholera trafiła, która po roku stwierdziła, ze nie jest gotowy na stały związek pół roku z myślami walczyłam.
Cholipka jak, to jest wiemy, że mamy swoją wartość a przez gnojków tracimy wiarę w siebie?

A co do diety, zauważyłam, że jak w pracy zjem na 2 śniadanie banana, to do obiadu czuję się najedzona i nie mam ochoty podjadać wiem, że w wielu dietach odradzają banany. Ale zastanawia mnie dlaczego?
jeden z nielicznych owoców, którym można się najeść, ma dużo witamin.
Pewnie banan ma mało białka i nie pasuje do diet opartych na samym białku
Przecież lepszy banan niż bułka zapychacz czy coś podobnego.

A jeśli ciągnie was do batonów, to może tak jak mnie wyleczy informacja, że producent batonów: Mars (tj. Mars, Snickers, Bounty, Twix, M&M, Dove) testuje na zwierzętach.
od czasu gdy sie o tym dowiedziałam nie tknęłam tego szajsu
tu malutki filmik http://www.youtube.com/watch?v=vd9IbvzeaJY
Stary 2011-03-11, 14:41   #1331
happys
Zadomowienie

nie mogłam tego obejrzeć do końca przerażające. będę bardziej zwracać uwagę na to czy dana rzecz jest testowana na zwierzętach
Stary 2011-03-11, 15:48   #1332
agusia814
Zadomowienie

malinka Kochana, jak się cieszę, że Ci się udało!!! Gratuluję Ci, jesteś wielka! Teraz musisz utrzymać wagę i nas wspierać Nie opuszczaj nas!
merry O rany, nie wiedziałam o tym nawet. Tzn. nie przywiązywałam do tego wagi... Biedne zwierzęta... Nie rozumiem tego, są bezbronne i nie mają na to wpływu, a muszą cierpieć, bo ludzie wymyślają co raz to nowe rzeczy
michalinka Zaakceptuj siebie żeby pokochać innych, trzeba pokochać samego siebie, a ja wierzę w to, że Ci się uda Pamiętaj, że jesteśmy tutaj nie tylko od odchudzania, ale także od innych problemów, więc wal jak w dym

A mi dzisiaj dieta całkiem dobrze idzie, ale nie zapeszam, bo dzień się jeszcze nie skończył Nie wiem, co się stało, ale wyobraźcie sobie, że teraz siedzę z zeszytami i książkami przy biurku i zamierzam się pouczyć! W PIĄTEK! To u mnie chyba się nigdy nie zdarzyło jeszcze Muszę to gdzieś zapisać

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 16:19   #1333
happys
Zadomowienie

mi też póki co dobrze idzie (oprócz bułeczek którymi zagryzałam serek wiejski) zarządziłam całkowity brak słodyczy na okres wielkiego postu (zobaczymy jak mi pójdzie)

merry mnie też banan fajnie zapełnia na dłuższy czas, jabłko mniej
Stary 2011-03-11, 16:53   #1334
malinka_070190
Zakorzenienie

Dziękuję kochane, że miłe słowa
Dziewczyny misicie uwierzyć w siebie, bo to jest najważniejsze. Tak jak piszecie najpierw Wy musicie zaakceptować się same. To, że facet okazał się frajerem nie oznacza, że Wy jesteście do dupy! Napewno jesteście cudownymi, pięknymi i co najważniejsze inteligentnymi dziewczynami i musicie w to uwierzyć!
meryy dzięki za tą informacje z tymi batonami i za filmik...
masakra...;/

Tak tak teraz muszę utrzymać wagę no i być tu z Wami codziennie, bo się do Was przywiązałam hihihi
fajnie mi z Wami

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

agusia ucz się ucz póki jest ochota
happys życzę wytrwałości w swoim postanowieniu
Kurde ja o dziwo nie mam żadnych postanowień na ten post... nie wiem dlaczego;D
aaaaa... już wiem dlaczego... bo co roku sobie obiecywałam, że od postu zaczynam odchudzanie...;p
hmm... ale muszę coś wymyślić
może będę odkładać codziennie jakiegoś centa do skarbonki i na coś się nazbiera;D

30/30 shred
Stary 2011-03-11, 18:45   #1335
meryy82
Zakorzenienie

agusia poczekaj trochę może ochota na naukę ci przejdzie

malinka no ja myślę, że tu z nami pobędziesz bo my tu się zdrowo odżywiamy, a która potrzebuje, to chudnie

cha!! I ja tez zaliczam mały sukcesik, od kiedy dołączyłam do was ubyło mi 5kg. może żadne szaleństwo, bo w 3 miesiące, ale mam nadziej, że jak już dotrę do wymarzonej wagi, łatwiej będzie ją utrzymać.
Na pewno łatwiej będzie! bo jak przez te 3 miesiące nauczyłam się bardziej kontrolować co jem i ile.
Jak dobrze, że was znalazłam

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2011-03-11 o 18:48 Powód: małe poprawki
Stary 2011-03-11, 20:11   #1336
happys
Zadomowienie

no to pięknie merry bo ja od stycznia stoje w sumie w miejscu. muszę się bardziej postarać. dziś nic słodkiego i nie czuję, że mam w ogóle ochoty na takie smaki
Stary 2011-03-11, 21:54   #1337
malinka_070190
Zakorzenienie

meryy 5 kg to jest bardzo dużo!!

30/30 shred
Stary 2011-03-12, 10:06   #1338
agusia814
Zadomowienie

merry 5 kg to sporo! Bardzo ładnie Ci idzie, a nawet lepiej, że wolniej chudniesz, bo masz pewność, że kilogramy nie wrócą ze zdwojoną siłą
malinka Postanowienie: bycie szczęśliwą Jeden cel już osiągnęłaś, teraz pokaż innym, że jesteś szczęśliwa z tego

A ja wczoraj spędziłam cudowny wieczór z moim M. Odkąd do siebie wróciliśmy po dłuższym rozstaniu jestem taka szczęśliwa

odchudzam się
Stary 2011-03-12, 10:57   #1339
niunia_ona
Zakorzenienie

witam i gratuluje spadkow ale mam pytanie , no nie do konca pytanie! chcialam sie poradzic xd boo to taka krepujaca sytacja. mialam impreze pracownicza , no i mam przystojnego fajnego kierownika starszy ode mnie 4 lata, no i tak sie upilam ze sie ze soba przespalismy, a od tego czasu wg do siebie nie gadalismy tylko zawsze mial jakies pretensje do mnie i wogole, no a odziwo od dwoch miesiecy wczoraj mnie szkolil, no i rozmawial ze mna czy dalej jestem na niego zla i jak dlugo bede, a on wtedy mi powiedzial ze nie jestem dla niego kolezanka, a ze nie jestem tez gorsza od kolezanek , nie wiem jak mam to rozumiec,..czy ktos pomoze mi to zrozumiec.? co za sytacja eh

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
agusia poczekaj trochę może ochota na naukę ci przejdzie

malinka no ja myślę, że tu z nami pobędziesz bo my tu się zdrowo odżywiamy, a która potrzebuje, to chudnie

cha!! I ja tez zaliczam mały sukcesik, od kiedy dołączyłam do was ubyło mi 5kg. może żadne szaleństwo, bo w 3 miesiące, ale mam nadziej, że jak już dotrę do wymarzonej wagi, łatwiej będzie ją utrzymać.
Na pewno łatwiej będzie! bo jak przez te 3 miesiące nauczyłam się bardziej kontrolować co jem i ile.
Jak dobrze, że was znalazłam

tylko i wylacznie gratulowac

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 11:16   #1340
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Piękne słonko ma za oknem aż chce się iść na spacer

Mówicie, że 5kg, to dużo?

Ale jakoś od tygodnia znowu zastój na wadze
No nic. Zaliczę spacer, potem biegi po sklepach w galerii handlowej, to na pewno coś spalę

niunia mi też ciężko zrozumieć o co chodzi Trochę nie rozumiem, po on w stosunku do ciebie się zmienił? na lepsze? czy gorsze?
Stary 2011-03-12, 11:25   #1341
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Piękne słonko ma za oknem aż chce się iść na spacer

Mówicie, że 5kg, to dużo?

Ale jakoś od tygodnia znowu zastój na wadze
No nic. Zaliczę spacer, potem biegi po sklepach w galerii handlowej, to na pewno coś spalę

niunia mi też ciężko zrozumieć o co chodzi Trochę nie rozumiem, po on w stosunku do ciebie się zmienił? na lepsze? czy gorsze?
no po calej sytuacji do siebie wogole nie gadalismy, znaczy on cos tam probowal gadac ale ja go olewalam. do czasu jak mielismy szkolenie sam na sam to mi wlasnie to powiedzial ze nie jestem w sensie jego kolezanka jak inne , nie gorsza od innych napewno,. nie kumam.
a teraz stal sie taki mily i wg.. az dziwne ze ze mna zaczal o tym gadac, jak wg jego unikalam.. a ja mu powiedzialam ze ma lepsze kolezanki ode mnie , a on ze to bzdura nie ma takich.. ze napewno nie sa lepsze ode mnie..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-03-12, 11:59   #1342
Nezka07
Rozeznanie

merry - gratuluję, 5 kg to bardzo dużo
A pogoda świetna, aż szkoda w domu siedzieć. Jak się trochę ogarnę, to może wezmę psa na jakiś dłuższy spacer, niech i staruszek ma coś z życia

U mnie od początku odchudzania ubyło oszałamiające 1,5 kg Było 2,6 na minusie, ale ostatnio sobie trochę odpuściłam, a w ogóle to jestem przed okresem, więc wróciłam prawie do punktu startowego. Jednak jestem dobrej myśli, bo jeśli pogoda się utrzyma, to będzie można więcej czasu spędzać na zewnątrz, a to bardzo sprzyja odchudzaniu (oczywiście pod warunkiem, że "na zewnątrz" nie oznacza dla kogoś baru z kebabem )
Stary 2011-03-12, 12:23   #1343
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
merry - gratuluję, 5 kg to bardzo dużo
A pogoda świetna, aż szkoda w domu siedzieć. Jak się trochę ogarnę, to może wezmę psa na jakiś dłuższy spacer, niech i staruszek ma coś z życia

U mnie od początku odchudzania ubyło oszałamiające 1,5 kg Było 2,6 na minusie, ale ostatnio sobie trochę odpuściłam, a w ogóle to jestem przed okresem, więc wróciłam prawie do punktu startowego. Jednak jestem dobrej myśli, bo jeśli pogoda się utrzyma, to będzie można więcej czasu spędzać na zewnątrz, a to bardzo sprzyja odchudzaniu (oczywiście pod warunkiem, że "na zewnątrz" nie oznacza dla kogoś baru z kebabem )
najwazniejsze ze idzie wiosna.,!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-03-12, 12:33   #1344
meryy82
Zakorzenienie

niunia chyba za dużo w tobie emocji. Zaszalałaś, upić się na imprezie w pracy, przespać z kierownikiem masz szczęście, że jeszcze pracujesz.
Ja na twoim miejscu bym uważała, bo takie sytuacje czasami prędzej czy później mogą odbić się czkawką. nie wiem czy wiesz ale w pracy ściany potrafią mieć uszy.
Raczej nie licz na, to że ten facet wyzna ci miłość. Postaraj skupić się na pracy.

u mnie do spadku jeszcze dużo zostało.
Ale te 5kg, to tez dowód, że dobre nawyki procentują, a to dopiero początek zmian. Jeszcze nad kilkoma nawykami muszę popracować.
Ale dam radę. Od czwartku pije kawę bez cukru A jeszcze w grudniu sypałam 3 łyżeczki cukru i tak stopniowo co raz mniej i mniej. A od 3 dni bez cukru
Choć nadal do słodkiego mnie ciągnie. Ach jak marzy mi się ciastko z bakaliami
Stary 2011-03-12, 13:15   #1345
pestka123
Raczkowanie

Ja poczułam wiosnę pełna parą: wczoraj basen, dzisiaj joga po 2 tyg przerwy (najpierw choroba, potem koniec karnetu i brak funduszy na przedłużenie ;P). I przyznam, że takie słonce skłąnia do zjedzenia jabłka zamiast cukierka.
Do mnie to tak wraca i potem znika. Ogólnie nie wiem ile ważę naprawdę, bo to zależy od tego, czy dzień wcześniej zjadłam np. pizze
na obiad, zamiast sałatki - różnica dwóch kilo w ciągu 24h murowana
Na razie nie jest źle. A teraz siadam do gramatyki Ech, muszę zrobić 10 trudnych zadań... Do pracy rodacy!!

niunia => ja, kiedy jeszcze pracowałam w firmie, NIGDY nie piłam więcej niż 2 piwa, na imprezach firmowych (choć darmowy alkohol korcił :P), bo zawsze trzeba mieć na takich spędach kontrolę, bo unikać kolegi z którym się popłynęło po pijaku to jeszcze ok. Ale kolegę z pracy będziesz widywać, czy tego chcesz czy nie - codziennie. A do tego kierownik... Umęczenie gwarantowane. A co będzie teraz: to czas pokaże. Trzymam kciuki żeby się ułożyło jak najlepiej...
Cel III: 50 kg

Shred: 11/30

www.z-kaktusem.blogspot.com
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 14:18   #1346
malinka_070190
Zakorzenienie

Ojj tak piękna jest pogoda ach ja zaraz zjem obiadek i idę na dłuuuuugi spacer do centrum

Kurcze niunia nie wiem co mam Ci powiedzieć... Głupia troche jest ta sytuacja...;/ musisz z Nim pogadać i wyjaśnić sobie wszystko, tak będzie najlepiej. Rozmowa to jest najlepsze rozwiązanie.

30/30 shred
Stary 2011-03-12, 14:28   #1347
agusia814
Zadomowienie

niunia Seks z szefem po pijaku?
pestka Oo tak, uwielbiam owoce, szczególnie jak siedzę przed domem na ławce, świeci słońce, a ja wcinam jabłka

odchudzam się
Stary 2011-03-12, 14:55   #1348
trening
Przyczajenie

Cytat:
Aj musze na nowo pokochać siebie bo to jest najważniejsze a wtedy inni to też zauważą.

A oglądałyście film Secret albo czytały książke Potęga Podświadomości.
Niesamowite. Może zmienić życie o 180 stopni.

i Malinka super gratuluje Ci teraz aby utrzymać wage
hejka,ja czytalam Potega Podswiadomosci i nawet probowalam ja wdrozyc w zycie,ale nie sprawdzila sie
trening jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 15:57   #1349
cypisek72
Raczkowanie

niunia jak podoba ci się kierownik to poszukaj sobie innej pracy i do dzieła wiosna wiosna tralala

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
niunia chyba za dużo w tobie emocji. Zaszalałaś, upić się na imprezie w pracy, przespać z kierownikiem masz szczęście, że jeszcze pracujesz.
Ja na twoim miejscu bym uważała, bo takie sytuacje czasami prędzej czy później mogą odbić się czkawką. nie wiem czy wiesz ale w pracy ściany potrafią mieć uszy.
Raczej nie licz na, to że ten facet wyzna ci miłość. Postaraj skupić się na pracy.

u mnie do spadku jeszcze dużo zostało.
Ale te 5kg, to tez dowód, że dobre nawyki procentują, a to dopiero początek zmian. Jeszcze nad kilkoma nawykami muszę popracować.
Ale dam radę. Od czwartku pije kawę bez cukru A jeszcze w grudniu sypałam 3 łyżeczki cukru i tak stopniowo co raz mniej i mniej. A od 3 dni bez cukru
Choć nadal do słodkiego mnie ciągnie. Ach jak marzy mi się ciastko z bakaliami
cena cukru tak idzie w górę, że jeszcze trochę to nie będziemy w ogóle słodzić
cypisek72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 17:57   #1350
happys
Zadomowienie

ja herbaty i tak nie słodzę, wyjątek z cytryną bo po prostu mi nie smakuje. póki co mnie nie ciągnie do słodyczy ale jutro urodziny teścia a za tydzień mojego taty więc robię dyspensę
ostatnio mój kochany małżonek zaczął we mnie wciskać jedzenie i 50 razy się pyta czy czegoś nie chcę bo jak twierdzi nic nie jem... faceci jednak lubią kształtne babki

Edytowane przez happys
Czas edycji: 2011-03-12 o 17:58
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości