![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXIV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Nindżopesz
|
Grrr a do mnie jeszcze zadzwoniła teściowa i "idź na spacer, idź na spacer". Sama idź, mendo jedna. Zaczęłam ściemniać o skracaniu szyjki i że lekarz kazał leżeć ale co ją to obchodzi "ona w ciąży zaliczała wf" (ale chyba nie szkolny bo z tego co wiem późno rodziła
![]() No i znowu mam wkufa, przez teściową, przez pracę, co zrobić żeby się wszyscy odpier...li? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Jeszcze kontynuując narzekanie, mam wrażenie, że nadal jestem w podstawówce i każdy mi mówi co powinnam robić i opieprza bo ma inną wizję. Bosze, ja chyba przeżywam nastoletni bunt w wieku 30-tu lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
grozi wypollizowaniem
|
ekhem-ja na ten przysład słucham punka
![]() ![]()
#4294 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kusił mnie jeszcze mydeł maślankowy, ale w koszyku siedziały już dwa psorowe, więc stwierdziłam, że trzy mydła (a w domu z 6 innych) to już lekka przesada ![]() Natomiast zastanawiam się nad tym kremem twarzowym i na dokładkę nad tym tonikiem (tylko ten rosół w składzie, uchhh.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że gdzieś uda się zdobyć, bardzo potrzebuję czegoś podocznego bez śmieci w składzie ![]() Dobrze, że nie podpaliła... ![]()
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2011-03-12 o 14:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
grozi wypollizowaniem
|
sprawdziłam...w urzedach za mało płacą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4296 |
Nindżopesz
|
Absolutnie nie mówię, że to tylko w podstawówce WYPADA
![]() Bo tak chyba jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Nie rozumię?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4298 | |||
BAN stały
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A byłem gruby w tym śnie? ![]() Cytat:
![]() Oby nie ![]() Wór chyba ![]() Odwołuję powyższe ![]() ![]() Wątpię... ![]() ![]() ![]() --- Red, czego marudzisz, że przepisów wszystkich nie znasz? ![]() ![]() ![]() Albo firma jaka prywatna, podobno z otwartymi rencami ludzi ze Skarbówki biorą ![]() Ale zjazd wczoraj zaliczyłem, zasnąłem z głową na biurku i obudziło mnie kapanie śliny na spodnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2011-03-12 o 15:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
BAN stały
|
Ty masz rację! Tak! Rzucić, rzucić dziadostwo w cholerę!
![]() Dlaczego nikt wcześniej nie podsunął mi tego rozwiązania?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad. 2 taaa, bo wierzą, że tacy wszystko wiedzą, interesują się, orientują i będą doradzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||||||
Zakorzenienie
|
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
1. No tak w Twym przypadku to tylko koniec świata ... Cię uratuje ![]() 2. No właśnie po co robiłaś studia? ![]() 3. Jak już zrobiłaś te studia to warto by było się rozwijać a nie zwijać ![]() ![]() 4. Jeśli chodzi o sprzątaczkę to możesz otworzyć firmę usługi dla domu czy coś takiego - sprzątanie, wyprowadzanie psa, gotowanie ryby w sosie żadnym? ![]() Na pierwsze urodziny czy na soczek? ![]() O! ![]() ![]() Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Wiecie co-przez jakieś 20 minut nie mogłam wejść na forum i stwierdziłam,że mnie pewnie zbanowali za wczorajsze nożyczki
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Gryksie-jeśli w tej łódce zmieściliście się tylko we trójkę,to któreś z Was musiało być grube ![]() ![]() ale nie utonęliście przynajmniej,pewnie nieźle balansowałes ciałem ![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
BAN stały
|
✂✂✂ać system!*
*próba nożyczek --- P. dzwonił i mnie fqrfił (tak się zastanawiam fogle, czy on właśnie tylko od tego nie jest) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Micielu kupiłam dziś tę herbatę co polecałaś i jak ją zaparzyłam i poczułam zapach, to pierwsze co pomyślałam - guma Turbo ![]() A i miałam przetestować słowo, które ostatnio jest na tapecie, a więc ... za✂✂✂iaszczy ten bar jest ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-03-12 o 16:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tjaaa, skąd ja to znam ![]() Ale i tak najlepsiejsze są panie z teleinfo Zusu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Gryks by ocalał,bo na Niego przyciąganie ziemskie dobrze działa
![]() oj,oberwie mi się dzisiaj ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad. 3 Pff, ale to jedno z drugim w ogóle nie ma nic wspólnego - na studiach maglowałam historię ekonomiczną i teorie A.Smitha a na żywca dali mi stos faktur i "księguj". Albo ustawę i "czytaj, rozum, doradzaj". Jakby mnie spytali co Smith sądził o cenie minimalnej to bym im powiedziała ale księgowanie... ![]() Ad. 4 o, to jest w zasięgu moich możliwości, zwłaszcza ryba. Ad. 5 podoba mi się ten pomysł ![]() No ba. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przetestuję wieczorem ![]() A kocanowego zapachu nie zdzierżam ![]() Mydeł kostkowych trochę się boję. Z tego co pamiętam w większości przypadków robiły mi skórę o rozmiar za małą ![]() Cytat:
![]() Idę preparować cyc kurzęcy z piekarnika ![]()
![]() |
#4312 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dla architekta z uprawnieniami +10 lat doświadczenia+ jezyk+prawo jazdy.....ktos taki moze zarobic 5tysięcy..a nie 2 w urzędzie....2 tysiace dostaje absolwent arch po pół roku pracy.....bez zadnej odpowiedzialniosci za nic...
![]() |
#4313 |
Nindżopesz
|
A propos wynagrodzeń u mnie dają koło 1800-1900 na rękę, 8 h dziennie, zero nadgodzin
![]() ![]() EDIT: w kontekście odpowiedzi Polly - nie wymagają niczego oprócz studiów w kierunku ekonomiopodobnym i jest teścik z ustawy, można strzelać z odpowiedziami. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-03-12 o 17:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no własnie to zalezy od wymaan i odpoweidzialnosci stanowiska. Jak tylko studia i pare ustaw to myślę ze to jest bardzo spoko wynagrodzenie, Ale wydaje mi sie za samodzielna księgowa za tyle nie pójdzie ksiegowac....i o to mi własnie chodzi ze w tych urzedach to chcą bóg wie kogo a płacic mu chcą jak studentowi....
![]() |
#4315 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jadlospis na 6 dni : : 1. sok z marchwi z selerem 1. sok z marchwi z jabłkiem 2. ser biały chudy z olejem lnianym (mix) 2. płatki owsiane z utartym jabłkiem kefir lub jogurt naturalny i miodem 3. dwie duże pomarańcze 3. dwie gruszki 4. zupa jarzynowa na wodzie 4. zupa pomidorowa z ryżem 5. sok z jabłka i zielonych liści 5. sok z jabłka i zielonych liści 6. ryba w ziołach pieczona w folii, z 6. filet z indyka pieczony w folii z surówką surówką 7. owoce lub + sok warzywno-owocowy 7. owoce + sok warzywno-owocowy 1. sok z marchwi z selerem 1. sok z marchwi z jabłkiem 2. serek chudy biały z olejem lnianym (mix) 2. ciemne pieczywo z pomidorem i ziel. 3. porcja owoców cytrusowych 3. 2 jabłka 4. zupa kalafiorowa na wodzie 4. zupa brokułowa na wodzie 5. sok z jabłka, marchwi, sałaty 5. sok z ziel. liści, marchwii i ogórka 6. jajka sadzone z połówką kalafiora 6. ziemniaki z oliwą i koperkiem 7. owoce + sok warzywno-owocowy 7. owoce + sok warzywny 1. sok z kiszonej kapusty 1. sok z marchwii 2. twaróg chudy z olejem lnianym(mix) 2. pieczywo razowe z zieleniną 3. porcja owoców cytrusowych 3. dwa małe banany 4. zupa jarzynowa na wodzie 4. żurek z ziemniakami 5. sok pomodorowy 5. sok z zielonych liści 6. kasza gryczana z gulaszem z indyka 6. warzywa duszone z ciemnym ryzem 7. owoce + sok warzywny 7. sok z jabłka i marchwi Zasady : - Zupy gotujemy na wodzie lub wywarze ze skrzydeł z indyka ( bez skóry !), na wolnym ogniu, doprawiamy tylko ziołami, cebulą, czosnkiem, cytryną , na talerzu możemy lekko posolic. - Mięso tylko z indyka bez skóry ( filet)- ( duszone, pieczone w folii, gotowane) - ( 1-2 razy w tyg. ) przyprawiane ziołami, czosnkiem, odrobiną soli, - Jarzyny i owoce kupujemy w sklepach ekologicznych, te których się nie da kupujemy w innych sklepach, dokładnie myjemy i dosc grubo obieramy. - Olej lniany tzw. budwigowy najlepiej kupowac w aptece lub z Oleofarmu tłoczony na zimno nieoczyszczony, - pastę (mix) mżna zrobic raz na dwa dni przechowywa w lodówce i wykorzystywac ja również jako bazę sosów. - dodatkowo pijemy ok. 1 litra wody żródlanej mozna w postaci herbat owocowych, zielonych , ziołowych, lub z łyżeczką miodu (rano) - ryby duszone, pieczone w folii ( 2 razy w tygodniu ) - soki robimy świeże, chyba ze są robione w wycisarce śłimakowej elektrycznej , wtedy mozna od razu na dwa dni i przechowywac w lodówce szczelnie zamkniete - - nie używamy - słodkiego mleka - dozwolone chude prodkty ukwaszone , najlepiej metodami naturalnymi, - cukru - dozwolone nieduże ilości miodu, miodu z propolisem lub syropu klonowego - białej maki, - słodyczy, zywności konserwowanej, suchych rośłin strączkowych, ostrych przypraw, - alkoholu , napojów gazowanych , , , - prawdziwego szmpana mzna ![]() - maksymalnie ograniczamy spożycie soli - mięso ( poza indykiem) i tłuszczy zwierzęce zakazane - masło w ilościach bardzo ograniczonych i tylko surowe - oleje lniany, z pestek dyni - mozna więcej ale tylko na zimno - mozna niewielkie ilości oliwy z oliwek do potraw gotowanych - a do ew. bardzo sporadycznego smażenia olej ryzowy - kiełki i ziarna zakazane ( poza płatkami owsianymi, i niewielką ilością ryzu mieszanego, kaszy jęczmiennej i gryczanej) - kawa , ograniczone ilości - zalecane warzywa- brokuły, kapusty,sałaty, buraki, brukselka, kalafior, seler w tym naciowy, pietruszka, por, cebula, czosnek, niewielki ilości ogórków, szpinak , fasolka szparagowa, rzepa korzen i liście, mniszek lekarski, niwielkie ilości zielonej papryki, rzezucha, rzodkiew, szparagi, niewielkie ilości ziemnaków ( najlepiej jedzone osobno), Posiłki przygotowujemy z produków świezych, bez konserantów, z upraw ekologicznycxh, o ile sie tylko da. Soki pijemy pół godziny przed posiłkiem lub 2 godziny po posiłku Soki możemy zastąpic częściowo surówkami i sałatkami ze świezych warzyw ( o ile układ trawienny pozwala) Sporadyczne odstępstwa od diety nie grożą porażeniem ani śmiercią ![]() Kużwa ten idiotyczny edytor skleił mi po dwa dni jadłospisu ![]() liczbami są określone ilości posiłków w ciagu dnia
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-12 o 17:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Z tego co widziałam to u mnie kobity, które pracują po kilkanaście lat i są nieźle obcykane dostają ze 3-3,5 tys na rękę. Szału nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
grozi wypollizowaniem
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
no własnie..a wracajac do pytania to ja zarabiam wiecej niz u was dają,ale 3,5 bardzo bym chciałą miec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- a tak jeszcze wracając do tego co mozna za 2 tysiace.....to para ludzi mających dziecko gdzie oboje zarabiają po 2 tysiace i nie mają zadnych kredytów to oczywiscie z głodu nie zdechnie, ale na wakacje inne niz pod namiot bedzie im bardzo trudno wyjechac i do domu tez nic nie kupią w sensie mebli itp....do restauracji tez nie pójdą nawet raz w miedsiacu ani do kina....(no ze 2 razy w roku mogą zaszaleć ![]() ale na pewno nie da sie za tyle zyc na luzie w sensie-w niedziele restauracja, kino dla wszystkich,a w tygodniu dziecko na lekcje tenisa i pianino, mamusia na joge a tatuś na siłke i basen......trzeba wybierac
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-03-12 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
niektórzy lubia baciki
![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-12 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=justynaneyman;25669 441]
No jasne! strasznie lubię poznawać nowe osoby ![]() ale...przygarniesz...? Masz gdzie mieszkać...? QUOTE] To ja się piszę na to. Kawa, albo duża ilość procentów ![]() ![]() Cytat:
Piona ![]() To może duecik stworzymy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A fogóle to idem dziś na potańcówkę i mam ochotę się upić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.