![]() |
#4321 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Scent Bar XXIV
To nie mój cytat
![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Flo ![]() Cytat:
![]() jabłka droższe od pomarańczy ![]() no ale jak paliwo do końca roku ma być po siódemce, to pewnie wszystko podrożeje... ![]() osobiście liczę i nie mogę się doczekać zamieszek i rewolucji... ![]() Cytat:
![]() tego oliwkowego używałam kiedy się zbyt mocno ukwasiłam, bo normalnie to on się nie wchłania prawie wcale... ![]() Cytat:
![]() Co doczytam, to w tym czasie strona-dwie dostukana i nie mam siły już na pisanie... ![]() Cytat:
![]() Wisła nocą płynie w przeciwnym kierunku! Kiedyś jeden kolega wcisnął taki kit drugiemu, a ten uwierzył, bo "skąd by mieli wodę w Krakowie?" ![]() Cytat:
![]() ![]() nie czeba ![]() podobno są tacy co płacą za ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Na różową pupcię, bleeeeeeeeeeeeeeeee
Rozterko, ogromnie dziękuję za dietę- mnie tak na pierwszy rzut oka wydaje się to nie do wytrzymania- takie nieludziowe, ale chciałabym wypróbować i najlepiej w tym celu przyjadę do Ciebie na te 7 dni (no, może na mniej) bez psów- cieszyłabyś się, powiedz, że tak ![]()
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziarna mają zazwyczaj dużo tłuszczu. Co do mleka. Po pierwsze większośc ludzi ma problemy z trawieniem kazeiny występującej w mleku krowim w dosc dużej ilości, enzym umożliwiający trawienie kazeiny zanika w okresie niemowlęcym u większości ludzi. Trawienie kazeiny bardzo obciąza zołądek i wydłuża czas trawienia innych pokarów oblepionych klajstrowata kazeiną, nadto tłuszcz z mleka jest trudno przyswajalny. Poza tym dlatego ,że u nas jest dostepne mleko praktycznie tylko pasteryzownae, ktore jest niekorzystne dla zdrowia dlatego , że ma w tej postaci trudno przyswajalny wapń Pod wpływem tego procesu wapń organiczny zamienia się w nieorganiczny czyli wapń związany z białkiem - kazeiną. Jest on nieprzyswajalny dla organizmu i całkowicie bezużyteczny, a nawet szkodliwy. Podczas trawienia tych nienaturalnych produktów mlecznych wytwarzają się kwasy, które muszą być neutralizowane przy użyciu wapnia organicznego. Czyli nie dość, że przetworzone mleko nie dostarcza nam wapnia, to jeszcze powoduje "czyszczenie" naszych naturalnych zapasów z wapnia organicznego, czyli prowadzi do próchnicy i osteoporozy. Nadto może się osadza w tkankach miekkich powodując ich dysfunkcję i choroby stawów. mleko słodkie może by spożywane przez osoby , które zachowały enzym trawiący białka mleka, ale pod warunkiem,że jest to surowe ,świeze , nieprzetworzone mleko "prosto od krowy" Właśnie szukammożliwości nabywania takiego mleka. Produkty mleczne , które są przetwarzane chemicznie czy przy użyciu wysokiej temperatury , nie mają wartościowego wapnia. Zachowują go naturalnie ukwaszone produkty, na dodatek nie mają już szkodliwej kazeiny , bo ja kwasy "strawiły". ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() Ja wezme urlop i będę warzyc ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-12 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ja nie mam czasu sprzątać, bo się bardzo dużo modlę ![]()
![]() |
#4326 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oho! I tu mamy przykład nadinterpretacji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() FOCH! ![]() No tak... zapomniałem ![]() Ja też mam ochotę się upić, ale na tańce nie idę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() Ja mam z głównego źródła 3 tyś, ale to mało jak na zakres obowiązków ![]() kto zna Zirh Ikon? Fajny??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fatalnie zachorzałam, nawet cytowanie to problem dzis Rózio i vesenko - maślankowe mydełko kupłam wczoraj, umyłam ryjek i nie bylo źle, jak dla mnie mogłoby być lepiej - ale teraz jetsem w takim stanie że wszystko mi wisis i przez ból gardła oraz tchawicy nie czuję nic Altera do korpusu peeling żurawina plus figa - fajny - efekt mycia sie w dżemie ino bez oblepistości - jednak ajko peeling nie sprawdza sie ale ja zawsze kupuję tylko jako poślizg/bazę do soli bocheńskieh bo tylko nią robię piling - miłe, pafnące - nei pilinguje samo z siebie - i tanie było ![]() Cytat:
![]() migło mi takie dzieś w tym stanie to chyba nie przelecę każdego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Pomódl się dzisiaj za mnie,bo mnie Gryczany zbił po tyłku i ciężko mi klęczeć
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
![]() ![]() Cytat:
czy te naturalnie ukwaszone produkty to wszystkie dostępne w sklepach jogurty, kefiry, czy tylko niektóre są ukwaszone naturalnie?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
BAN stały
|
Rejcz, oć no tu do Gryxia
![]() --- Wybywam ![]() Tylko nie wiem jeszcze, gdzie i po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to je lepsze niz te ksionszki co czytam i seriale "W jak Wycieki " - Ju zbierzność liter przypadkowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście każdy ma swój smak i potrafię sobie wyobrazić, że ktoś uwielbia imć Liptona, bądź też inne podobne wynalazki ![]()
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2011-03-12 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Rózik - bo nie nadrobiłam baru - jak spotkam w mym rossmanie Ava podocznego to dać Ci jakoś cynka?
brać czy jak? czy na razie oblatujesz w swoim regionie ? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- no ale modlitwa "na zaś" ewentualnie się przyda - skoro i tak sie modli |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | ||
Zakorzenienie
|
No co???
Cytat:
![]() Tylko nie idź nigdzie tam, gdzie P. Fajny ![]() Cytat:
![]() spox, i tak G spędza mi sen z powiek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Bo modlić się to w sumie mogę nawet na leżąco ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Rozterko - czytam te informacje przyczynowo-skutkowe o mleku itp - i wszystko mi się skłąda zusamen w konkretny obraz - mam chorobę reumatoidalną - nie wiedzą jeszcze która - przy obecnej chorobie tchawicowej na pewno badań to nie przyspiesza, ale co tam, no i mleka w swym życiu nadużywałąm, i jeszcze wiele innych parametrów mi sie zgadza, kurtka a dopiero przy mocno niepokojących dolegliwościach się tym łąskawie lekarze zainteresowali - na moja nachalną prosbę wręcz
no nic poczytam wstecz jeszcze to co mnie nie było |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() znalazłam w katalogu czibianym dżeginsy osz nożyczki! Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2011-03-12 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zeeeby Cię kolano nie bolalo tak? ups, przepraszam, gwoli scisłości - tyłek nie bolał, tyłek Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-12 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Agnes, rzeczywiście jak czasami narzekasz na robotę - znaczy te wyjazdy i wymagania wiecznego zachrzanu - to myślałam, że dwa razy tyle dają ![]() Spo, pytałaś kiedyś czy mi ciężko. Ostatnimi czasy tak, wieczorami się toczę zamiast iść i ciężko się w nocy przewalać po barłogu. Rano na szczęście wszystko mija. A jeszcze ostatnio mnie zaczęło w krzyżu łupać ale to chyba normalne? Cykam się, że skurcze przegapię ale to chyba niemożliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ulubiony był Dilmah Liczi albo mandarynkowy. A ja mam powiązania z Vitaxem- robiłam dla nich kiedyś pudełka ![]()
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
a propo nocnej awarii - zgadnijcie na czyjego posta akurat odpowiadałam cytując - kiedy to nastapiło ?
![]() Red - bo z wypowiedzi widać że bierzesz na klatę rozkminki pracowe - a szukam takiego typu joba co Ty - ino ja nie po ekonomicznopodobnym buuuuuuuuu dobra koniec frustrującego tematu |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Naciągniety to tu jest tylko argument.
![]() wiecie co? Od rana mi Polly chodzi po głowie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.