|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
justin - my obie to chyba zaczniemy watek nocny prowadzic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() panna migotka tak to juz jest ze narzekamy a tak naprawde powinnismy dziekowac ze nie musimy chowac sie w bunkrach bratkab wow ale swietna ja mam włoczke mam druty ale czasu brak no moja to je tak rano koło 7.00 cyc 9.00 140/150 kaszki nestle 11 róznie albo bułke z masłem i szynką albo jogurt naturalny z bananem + cycek 13/14 nie wiem objetosciowo albo moj obiadek 16 słoiczek deserku 17 cycek 19 cycek 20.30/21.00 mleko z kaszka kukurydziana/kleikiem ryzowym/kaszka zdrowy brzuszek 3.00 cyc 5.00 cyc dziewczyny moje dziecko mnie bije ![]() ![]() robi indianina a wogóle zrobiła sie taka dorosła taka inna uwazna , juz nie ma mojej maluciej kochanej kruszynki ![]() iza - a owszem nawet kawy napic sie nie moge wczoraj młodej zrobiła brokuły normalnie je ugotowalam i osobno ugotowałam ziemniaka pogniotłam wsio widelcem polałam z wierzchu jogurtem naturalnym młoda wpierdzielała ze nie wyrabiałam jej tego nabierac ![]() ciekawe co u malhczar kropko co u danielka dziewczyny które dawno sie nie odzywały co tam u waszych pociech ---------------------------------------------------------------------- dziewczyny które z waszych malenst miały cos z tymi serduszkami i na jakim etapie jestescie teraz my mamy za 2 mieiace wizyte a ja juz sie boje
#2492 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() a mleka krowiego ( już pomijam ze my uczelni) nie podałabym, bo obciąża mocno malutkie nerki... mi pediatra tłumaczyła, jak zaczęliśmy odrobinkę koziego dawać, że trzeba koniecznie rozcieńczać wodą jak się takiemu maluszkowi podaje i robić to sporadycznie, nie jako zastąpienie mleka modyfikowanego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25667404]a może w ciągu dnia wydłużaj mu przerwy między jedzeniem? wtedy będzie jednorazowo więcej zjadać, i nauczy się dłużej z pustym brzuszkiem funkcjonować? bo o ile od 15:00 do 19:00 to spora przerwa, to rano dostaje co 2 godziny coś... ![]() albo w nocy zamiast mleka podaj mu herbatkę/wodę... [/QUOTE]no własnie próbowałam, je wtedy dokładnie tyle samo. Dodatkowo martwi mnie to, że w ciągu dwóch miesięcy przybrał tylko 300 g... herbatka i woda tez były... może po tygodniu, dwóch by się przyzwyczaił, tylko ja nie jestem w stanie później funkcjonowac w pracy normalnie:/ poczekam na jakieś wolne dłuższe i poprostu nie dam mleka i już ![]()
![]() |
#2493 |
Zadomowienie
|
myślałam,że jestem sama
![]() Z czego to wynika?Może dziecko chce poznawać nowe smaki?a moze to zwykła ciekawość ![]()
#2494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2495 |
Konto usunięte
|
Iza, dziwne-nie dziwne, uważam, że roczne dziecko na picie zwykłego, dorosłego mleka jest za małe i tyle
![]() Gratuluję Stefankowi zapitalania przy pchaczyku ![]() ![]() U nas nocki lepsze, owszem, przebudzi się mała na smoczka, ale luzik, już jest na etapie że też potrafi sama go sobie wsadzić po ciemku, a nie jak wcześniej za dnia tylko ![]() Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459] Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() Połowe nocy Ola przesypia na brzuchu z dupka do góry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]
Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() O tak, ostatnio spal z nogami w szpagacie wpartymi w szczebelki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W imieniu Macka dziekuje za komplementy ![]() W samozachwyt popada ![]() ![]() Edytowane przez ałła Czas edycji: 2011-03-12 o 15:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratki dla Wiktora ![]() Cytat:
![]() No co Ty głupia ![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedz mu żeby spadał teraz z tymi dobrymi intencjami i dał sobie na luz - teraz potrzebujecie czasu zwłaszcza Ty żeby ogarnąc obecną sytuacje .Jak to sie mówi dobrymi checiami jest piekło brukowane ![]() Na spokojnie i wierze że coś wymyślicie - trzymam kciuki ![]() No co Ty - bac sie po tym nie bedziesz ![]() Mnie odbiło na punkcie tych wampirów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mal na nartach szaleje ![]()
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś, Blanka od ponad miesiąca nie przybrala ani grama.. spadła o 100 gram
![]() ![]() Szaja ostatnio własnie zaczęła spać na brzuchu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Raczkowanie
|
też przeczytałam i obejrzałam ale in dalej w las tym gorzej nie? jak twoja opinia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Bratka, sliczna czapka
![]() iza, Luiza też chce jeść, to co my, ale ja jej sporo rzeczy daję, oczywiście w granicach rozsądku. szaja, od jakiegoś czasu śpi na brzuchu z dupką w górze, albo zgięta wpół, tak że nogi ma przy głowie ![]() Pocieszyłyście mnie z tym rozwojem ![]() Łukasz przeczytał całą sagę o wampirach 3 razy ![]()
![]() |
#2502 |
Rozeznanie
|
Wiktor już padł
![]() no ale po takich szaleństwach ja też ledwo żyję ![]() w ogóle ostatnio zrobił się bardzo towarzyski i garnie do ludzi, więc ten okres nieufności mu się chyba skończył aleeee cisza ![]()
#2503 |
Rozeznanie
|
wlasnie Dziec nam zwymiotowal....3 razy
![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
a może coś mu stanęło na żołądku? Wiktor tak właśnie ostatnio miał, też zwymiotował 3 razy pod rząd - takie fontanny i okazało się, że zalegał mu kawałek banana
#2505 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Agata też taka pannica poważna ![]() No patrz, muszę mojej tak coś ugotować ![]() Nie martw się, jestem pewna, że jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bydgoś co do wagi = spokojnie, też nam pediatra mówiła że teraz waga w miejscu może stać, dziecko owszem rośnie, ale też rusza się najwięcej od urodzenia. A postępy - no wiesz co? powinnaś jako podwójna mama dawno wiedzieć, że nie ma ciągle, są są, potem spokój i znów wielki wybuch ![]() Bratko, czapa jak się patrzy! i kciuki trzymam ![]() Dziewczyny, tyle co ja się spacerówek parasolek naoglądałam to szok ![]() ![]() ![]() A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementa o czapusi. Nie ukrywam że wzorowałam się na tej Szajowej jaką w prezencie dostał młody od niej. Ale frajda tak coś samemu robić. Wciągnęło mnie
![]() Araczku kupiłaś już szydełko?? ![]() ![]() Wiesz chyba jednak lepiej że mam chłopca, bo tak to machnę coś że tak powiem okazjonalnie, a tak to bym chyba nie nadążyła ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]Bratko, czapa jak się patrzy! i kciuki trzymam ![]() Dziewczyny, tyle co ja się spacerówek parasolek naoglądałam to szok ![]() ![]() ![]() A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić.[/QUOTE] Dziękuję, już myślałam że przeoczyłaś ![]() ![]() Fajnie że się rozglądasz za parasolkami. Wybierz coś konkretnego, a ja skorzystam z Twojej podpowiedzi ![]() ![]() Byliśmy dziś w DG u kumpeli. Miłe popołudnie. Wypoczęci jesteśmy. Co do wampirów wczoraj też nie wiem czemu film oglądałam i po co mi na noc taki film był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459] Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() Szczepan to samo! nogi to by na lampe chyba dał, jakby mógł ![]() co do spacerówki to ja na razie zostanę przy tej z wózka dużego, wygodna, pasuje mi. Parasolkę też mam, o taką (dostaliśmy) http://mamaija.pl/index.php?ProductID=3444&Model=15364 jest fajna, tylko że wygodniej mi jest jak rączka do prowadzenia stanowi całość. Ale pewnie przeproszę się z nią kiedyś, chociaz u nas i tak wózek to rzadkość ![]() Piękna pogoda ![]() ![]() niestety sklepy w czeskim cieszynie pozamykane już były ![]()
![]() |
#2508 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]
Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() tak, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]Nie pozwólcie na to. Ja wiem, że to nie jest celowe, ale od razu mówcie stanowczo NIE WOLNO. Niestety im później, tym trudniej dziecko oduczyć złych nawyków. Mam taki okaz w kamienicy, koszmar. Dziewczyny, tyle co ja się spacerówek parasolek naoglądałam to szok ![]() ![]() ![]() A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić.[/QUOTE] zgadzam się, ![]() Też znam taki 1,5 roczny egzemplarz- bije jak najęty, dlatego że na początku go nie upominano, a wręcz śmiano się z tego, więc teraz dziecko sobie przyswoiło, że to zabawne, i teraz jest cyrk z oduczeniem . ![]() co się wózka tyczy, to ten espiro active już Wam kilka razy zachwalałam, i proponowałam Wam nawet używkę w bdb stanie, za pół ceny sklepowej, kolor limo- zielony. ![]() ![]() ![]() podeślę foty. Cytat:
![]() ale zarąbista pogoda, aż się gęba człowiekowi cieszy. ![]() od 11;00 do 14:00 spacer, Maksiu na rowerku, plac zabaw zaliczony, nowy lumpeks- pierwszy na wsi - też zaliczony, kupiłam sobie piękną serwetę na stolik- okrągłą, szydełkowaną czy coś w tym stylu, ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
hej hej... pogoda piekna a my.... w szpitalu
![]() młoda dziś koło 11 pieknie sie bawiła, śmiała do nas, gaworzyła... nagle zaczęła trzec oczki... pomyślałam że ją przewinę i położę spac... na przewijaku zauważyłam sine usta i dłonie... pierwszy raz zapaliła mi się lampka w głowie... bardzo tarła oczy wiec polozylam ją w łózeczku i poszłam po termometr, wracam a ona normalnie drży... temperatura wyszła bardzo wysoka, odrazu nurofen i natychmiast do lekarza pierwszego kontaktu, tam po dotarciu temperatura spadła do 39,2... dostała jeszcze czopek paracetamolu, drgawki ustały.... Na pieluszce był żółty śluz, wydobywał się jakby z pochwy lub z cewki... I dostaliśmy skierowanie do szpitala, bałam się jak cholera:/ Jesteśmy na oddziale, temparatury nie ma, badania krwi i moczu w normie... Lekarka jakby trochę zignorowała ten śluz... A było go sporo... Twierdzi że to trzydniówka ![]() Nie wiem co myślec dziewczyny, boję sie wrócic do domu przez tą nagłą gorączkę, dziecko wygląda na zdrowe, bawi się, ma apetyt.... w takim razie skąd ta gorączka i śluz... Wcześniej brała tydzień ceclor-lekki antybiotyk, myślałam że to może przez to, ale lekarka to wykluczyła... ech, mam nadzieję że wszystko wkrótce się wyjaśni.... chciałabym wrócic z nią do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Niuniaxx trzymajcie się dzielnie i szybkiego powrotu ze szpitala życzę. Mała dalej gorączkuje? Bo przy trzydniowce zazwyczaj gorączka trzy dni, potem wysypka i dopiero po tej wysypce można stwierdzić że to byla na pewno trzydniówka. Zdrówka dla Laury
![]() U nas tez dzis ładna pogoda, zaliczyliśmy długo spacer w południe. Wieczorem byliśmy na imieninach u tesciowej, ale szybko się zmyłam bo Szymon marudził.
#2511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ciąży przeczytałam wszystkie książki i rzeczywiście im bliżej konca tym bardziej mecząco ![]() Z filmów też najlepsza była 1 cześc . ale to nie zmienia faktu że czekam na nastepne . A tą pierwszą cześc obejrzałam kilka razy ![]() ![]() Któraś pytała o autorke - Stephenie Meyer. ![]()
![]() |
#2512 |
Rozeznanie
|
witam niedzielnie
![]() dziś tż cały dzień na zajęciach ![]() ![]() szaja ja też planuję ten espiro, więc czekam na opinię po zakupie ![]() niunia ![]() wiosna! co chwilę przelatują gęsi ![]()
#2513 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]Iza, dziwne-nie dziwne, uważam, że roczne dziecko na picie zwykłego, dorosłego mleka jest za małe i tyle ![]() Gratuluję Stefankowi zapitalania przy pchaczyku ![]() ![]() U nas nocki lepsze, owszem, przebudzi się mała na smoczka, ale luzik, już jest na etapie że też potrafi sama go sobie wsadzić po ciemku, a nie jak wcześniej za dnia tylko ![]() Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() z mlekiem mam takie samo zdanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2514 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() U nas wczoraj takie ciepło, że pędem an spacerze kurtkę ściągałam i śmigałam w samej bluzce ![]() Niunia, jest ok z córeczką? Cytat:
![]() U nas dalej zero ![]() Mała zeżarła o 3 w nocy flachę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam ochote tez na ten kubeczek, poszukam ![]() zgadzam sie z dziewczynami co do bicia, im dalej w las tym ciemniej, wiec lepiej od poczatku ucinac takie zachowanie, Stefciowi tez sie zdarza, potrafi tez przylac suni - od razu Go karce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak ![]() Ty, ostatnio wlasnie Stefus tak nam spi, myslalam, ze cos z Nim nie tak ![]() Cytat:
![]() dwie godziny pozniej zjadl kleik i przespal cala noc, dzis od rana lekki marud, ale goraczki brak, pobawilismy sie troche, teraz spi na dworzu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]. No i mój wybór padł chyba na espiro active, o taki: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ro,active.html tylko kolorystyka u nas inna, bez tych kropek, szaro czerwony chcę. I taniej mamy, 389zł ![]() .[/QUOTE] fajniutki jest, no a skoro na zywca ogladalas to polegam na zdaniu ![]() czpunia cudenko ![]() kobitko, masz talent!!!! Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25683077]co się wózka tyczy, to ten espiro active już Wam kilka razy zachwalałam, i proponowałam Wam nawet używkę w bdb stanie, za pół ceny sklepowej, kolor limo- zielony. ![]() ![]() ![]() podeślę foty. . ![]() Lea, dawaj foteczki, moze sie skusze, w sumie zaczelam ostatnio myslec o spacerowce ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze juz lepiej...jak ja nie cierpie, gdy nasze Maluchy choruja, dzieci nie powinny chorowac ![]() mocno sciskam!!!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w niedzielę!
My już po mszy dla dzieci. Nie żebym była jakaś nawiedzona, ale te msze dla dzieci są takie fajne, że nas wciągnęło. Po prostu ciekawie jest. ![]() Ja pytałam, dziękuję ![]() ![]() Dzięki. Wiedziałam że mam na haft ale że na szydełko to nie wiedziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
Niunia, trzymajcie sie dzielnie i wracajcie szybko do domu. Dobrze, ze szybko zareagowalas i mam nadzieje, ze jednak to nic bardzo powaznego
![]() Bratka, szydelko jest ![]() ![]() ![]() Sliczna czapeczke zrobilas. Kiedys tez bede tak umiala ![]() Kciuki zacisniete za pomyslne wiesci po rozmowie w sp. pracy ![]() Justin, buziak dla Sefanka. Niech juz nie wymiotuje. Wczoraj bylismy na urodzinach tesciowej. Calkiem sympatyczny wieczor. Mala bawila sie i zasnela na malzenskim lozu tesciow a pozniej ja zwinelismy i pojechalismy do domu i nawet nie pisnela. U Was wiosna, u nas mniej, snieg jest ale czuc, ze zima odpusci. Milej niedzieli ![]() Aaaa, tez przeczytalam sage o wampirach bedac w ciazy i obejrzalam 3 czesci filmu (na cd).... ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-03-13 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam nareszcie, ale czasobrak, więc króciutko:
zdrówka dla Laury! brawa za nowe ząbki i umiejętności. dzieciaczki na fotkach ![]() u nas: 1. wizyta teściów już za nami. 2. w piątek spacer ponad godzinę - w tym godzina snu i zero płaczu. wczoraj ponad godzinę, pół godziny snu, płacz po wybudzeniu, chrupek pomógł częściowo, potem na ręce. zahaczyliśmy znów o huśtawki. ![]() i dalej nie wiem, kiedy z nią wychodzić, żeby było dobrze... 3. 2 dni przed przyjazdem teściów Ewcia zaczęła mówić "babababa" - niezłe wyczucie czasu ma ![]() 4. chodzimy w łóżeczku dookoła, a wstajemy w tempie błyskawicy. 5. martwi mnie jedna rzecz - od końca grudnia do teraz przybrała tylko pół kilo. wiem, że więcej ruchu ma, ale jakoś tak mi z tym dziwnie... 6. odmawia jedzenia, gdy ja ją karmię i domaga się cycka :/ 7. nocki od jakiegoś czasu nadal fajne - z 2 pobudkami. wczoraj na spacer poszliśmy bez wózkowego śpiworka, koca też nie użyliśmy. z tego powodu jakieś dorosłe mi się to moje dziecię wydało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No mnie też ta córa moja taka dorosła się zdaje ![]() Dzisiaj spacer prawie 2h, fajnie. Agata CAŁĄ DROGĘ przegadała, buzia jej się nie zamykała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.