Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 08:48   #2491
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

justin - my obie to chyba zaczniemy watek nocny prowadzic bo moja mloda tez nie miała w głowie spac i tak o to sposobem cyc o 3.30 i z wielkim problemem zasneła az do 5.30 i teraz dopiero padla ciekawe na ile ale i tak ja kocham mimo ze wygladam tak

panna migotka tak to juz jest ze narzekamy a tak naprawde powinnismy dziekowac ze nie musimy chowac sie w bunkrach

bratkab wow ale swietna ja mam włoczke mam druty ale czasu brak

no moja to je tak
rano koło
7.00 cyc
9.00 140/150 kaszki nestle
11 róznie albo bułke z masłem i szynką albo jogurt naturalny z bananem + cycek
13/14 nie wiem objetosciowo albo moj obiadek
16 słoiczek deserku
17 cycek
19 cycek
20.30/21.00 mleko z kaszka kukurydziana/kleikiem ryzowym/kaszka zdrowy brzuszek
3.00 cyc
5.00 cyc

dziewczyny moje dziecko mnie bije ja do niej ładnie cos mówie a ona mi z otwartej
robi indianina a wogóle zrobiła sie taka dorosła taka inna uwazna , juz nie ma mojej maluciej kochanej kruszynki jest mała słodka terrorystka
iza - a owszem nawet kawy napic sie nie moge

wczoraj młodej zrobiła brokuły normalnie je ugotowalam i osobno ugotowałam ziemniaka pogniotłam wsio widelcem polałam z wierzchu jogurtem naturalnym młoda wpierdzielała ze nie wyrabiałam jej tego nabierac

ciekawe co u malhczar kropko co u danielka dziewczyny które dawno sie nie odzywały co tam u waszych pociech

----------------------------------------------------------------------

dziewczyny które z waszych malenst miały cos z tymi serduszkami i na jakim etapie jestescie teraz my mamy za 2 mieiace wizyte a ja juz sie boje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:58   #2492
kafuniax
Raczkowanie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
jak nie będzie uczulona to co w tym złego?
Piszecie o jadłospisach więc ja też napiszę
7.00- 180ml mleka modyfikowanego
11.00- kaszka na mleku modyfikowanym
13.00- banan lub jabłko
15.00- objadek ze słoiczka
16.30- serek homo na mleku krowim
19.30.- 180ml mleka modyfikowanego
W między czasie oczywicie piciu piciu
W nocy mała pije 2 razy.daję jej soczek rozcienczony
DZIEWCZYNY CZY WASZE DZIECI TEŻ TAK SZALAŁY ZA WASZYM JEDZENIEM?MICHASIA CHCE WSZYSTKIEGO PRÓBOWAĆ.JAK WIDZI,ŻE JEMY TO WYRYWA NAM Z RAK
tak, też tak szaleje
a mleka krowiego ( już pomijam ze my uczelni) nie podałabym, bo obciąża mocno malutkie nerki... mi pediatra tłumaczyła, jak zaczęliśmy odrobinkę koziego dawać, że trzeba koniecznie rozcieńczać wodą jak się takiemu maluszkowi podaje i robić to sporadycznie, nie jako zastąpienie mleka modyfikowanego

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Brawo za takie fajne chodzenie Filmik super.

Lea - sm to spółdzielnia mieszkaniowa

Migotko myśmy tak wydedukowali że kształt twarzy to ma po mężu, a usta, oczy i nosek to po mnie

A ja dziś mam dzień na chwalenie się. W załączeniu czapa jaką zrobiłam dla małego.
super czapka!

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Ostatnia wczoraj i pierwsza dzis
Nocka sredniawa, bo od 2.30 do 4.30 moje dziecie postanowilo sie bawic troche mi sie spac chce
w domu ciche dni znow, ale zaczynam sie do nich przyzwyczajac
ladna pogoda dzis, wiec na spacerek jakis sie kobzniemy
Kafunia - odnosnie jedzenia w nocy, u nas bylo tak samo, budzil sie, bo mleko bylo rozcienczone...a my wtedy Mu wode albo herbatke i w koncu przestal sie budzic, bo nie oplacalo Mu sie na wode budzic, nadal zostalo nam jedno mleko w nocy, martwie sie troche o Jego zeby dzis w nocy mylam mu pielucha i woda po herbatce
no nic to, milego dnia Babeczki
własnie też sie martwie o te ząbki najbardziej...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
silpe, Gabi slicznie wygląda w sukience

ałła, masz fajnego przystojniaka

justin, ale fajnie mały chodzi

darianna, śliczne ciuszki

Zęby myjemy tylko wodą. Na wiosnę mam kurtkę widoczną na fotkach. Wygląda na grubą, ale taka nie jest.

Mam wrażenie, że Luiza zatrzymała się w rozwoju Nic nowego nie robi I jej waga mnie trochę martwi, nie idzie nic w górę. Czyzby aż tyle spalała?????
napewno się nie zatrzymała w rozwoju, nie martw się

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25667404]a może w ciągu dnia wydłużaj mu przerwy między jedzeniem? wtedy będzie jednorazowo więcej zjadać, i nauczy się dłużej z pustym brzuszkiem funkcjonować? bo o ile od 15:00 do 19:00 to spora przerwa, to rano dostaje co 2 godziny coś...
albo w nocy zamiast mleka podaj mu herbatkę/wodę...

[/QUOTE]no własnie próbowałam, je wtedy dokładnie tyle samo. Dodatkowo martwi mnie to, że w ciągu dwóch miesięcy przybrał tylko 300 g... herbatka i woda tez były... może po tygodniu, dwóch by się przyzwyczaił, tylko ja nie jestem w stanie później funkcjonowac w pracy normalnie:/ poczekam na jakieś wolne dłuższe i poprostu nie dam mleka i już

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:05   #2493
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

myślałam,że jestem sama
Z czego to wynika?Może dziecko chce poznawać nowe smaki?a moze to zwykła ciekawość

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:26   #2494
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
myślałam,że jestem sama
Z czego to wynika?Może dziecko chce poznawać nowe smaki?a moze to zwykła ciekawość
to chyba taki etap u dzieciaczków chcą się bawić naszymi rzeczami i jeść to co my mój mi ostatnio wyrwał kanapkę i strasznie obślinił bo ugryźć nie umiał
Stary 2011-03-12, 09:41   #2495
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Iza, dziwne-nie dziwne, uważam, że roczne dziecko na picie zwykłego, dorosłego mleka jest za małe i tyle Pomijam, że zapewne to co kupujemy w kartonach to zwykły syf.

Gratuluję Stefankowi zapitalania przy pchaczyku Panno Migotko, gratuluję raczkowania

U nas nocki lepsze, owszem, przebudzi się mała na smoczka, ale luzik, już jest na etapie że też potrafi sama go sobie wsadzić po ciemku, a nie jak wcześniej za dnia tylko A dzisiaj z moją mamą idziemy spacerówki oglądać, parasolki.

Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak albo z nogami opartymi o szczebelki...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:56   #2496
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Cytat:
Brawo za takie fajne chodzenie Filmik super.

Lea - sm to spółdzielnia mieszkaniowa

Migotko myśmy tak wydedukowali że kształt twarzy to ma po mężu, a usta, oczy i nosek to po mnie

A ja dziś mam dzień na chwalenie się. W załączeniu czapa jaką zrobiłam dla małego.
Super czapa.

Cytat:
jak nie będzie uczulona to co w tym złego?
Piszecie o jadłospisach więc ja też napiszę
7.00- 180ml mleka modyfikowanego
11.00- kaszka na mleku modyfikowanym
13.00- banan lub jabłko
15.00- objadek ze słoiczka
16.30- serek homo na mleku krowim
19.30.- 180ml mleka modyfikowanego
W między czasie oczywicie piciu piciu
W nocy mała pije 2 razy.daję jej soczek rozcienczony
DZIEWCZYNY CZY WASZE DZIECI TEŻ TAK SZALAŁY ZA WASZYM JEDZENIEM?MICHASIA CHCE WSZYSTKIEGO PRÓBOWAĆ.JAK WIDZI,ŻE JEMY TO WYRYWA NAM Z RAK
Dokladnie tak jest.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]
Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak albo z nogami opartymi o szczebelki...[/QUOTE]

Połowe nocy Ola przesypia na brzuchu z dupka do góry.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:46   #2497
ałła
Rozeznanie

Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak albo z nogami opartymi o szczebelki...[/QUOTE]

O tak, ostatnio spal z nogami w szpagacie wpartymi w szczebelki

Cytat:

dziewczyny moje dziecko mnie bije ja do niej ładnie cos mówie a ona mi z otwartej
Maciek tez mnie leje z otawrtej niestety, nawet dzis sie malzowi skarzylam

Cytat:

dziewczyny którym dzieciaki nie chca pic z butelek ani z niekapków

ja kupiłam lovi kubek o taki http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html ten 9+ i mloda od razu załapała o co chodzi

Myslalam o tym kubku i pewnie trzeba bedzie sprobowac bo niekapki niestety nie przekonuja mojego syna

Cytat:

Super czapa

Cytat:
Dlatego my staramy sie juz nie jesc przy Macku bo biedny tylko sline przelyka

W imieniu Macka dziekuje za komplementy

W samozachwyt popada Jego ulubiona zabawka jest lusterko, patrzy i podziwia Narcyz normalnie!!

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2011-03-12 o 15:47
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:08   #2498
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A my na wiosnę mamy to:
Kurtka na podszewce,wygląda na zimową ale jest wiosenna
2 bluzy polarowe,
sweterek na podszewce.
Fajne bluzy

Cytat:
Jestem
Rozmowa udana, dzięki za wsparcie duchowe Mają mi dać znać do tygodnia. Ale było sporo chętnych więc nie nastawiam się bardzo optymistycznie aczkolwiek mogliby mnie miło zaskoczyć.
Rozmowa w SM.
Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim słodziaku
Fajnie że łatwo poszło , mam nadzieje że sie odezwą

Cytat:

Stefus w srode skonczyl 10 mieszkow i z tej okazji zaczal chodzic do przodu przy chodziku, oto dowod
CHODZIMY
za miesiączki i pierwsze kroczki.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
silpe Gabi ślicznie w tej sukience

i uwaga chwalę się tamdaradam: Wiktor stanął dziś 2 razy w pozycji czworaczej ( z siadu) a od wczoraj intensywnie ćwiczy
ł

i gratki dla Wiktora

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
silpe, Gabi slicznie wygląda w sukience

Mam wrażenie, że Luiza zatrzymała się w rozwoju Nic nowego nie robi I jej waga mnie trochę martwi, nie idzie nic w górę. Czyzby aż tyle spalała?????

No co Ty głupia najwyżej przystopowała troche - Gabi też miała taki etap , szła do przodu jak burza z umiejetnościami a potem długa cisza i teraz od nowa szaleje

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Aaajjj szkoda gadać. Sama u siebie zdiagnozowałam nerwicę i bruksizm... w większości obwiniam małża własnie.. muszę znaleźć czas by coś z tym zrobić. Mieszkamy razem i staramy się sobie nie wchodzić w drogę - ja tak to widzę.. a on usiłuje mi wleźć w du** czym mnie jeszcze bardziej nerwi.. no bez przesady, żeby mi papierosa odpalał na przykład.. i utrzymuje, że on się stara i zrobi wszystko by "nas" ratować. A prawda jest taka, że se palcem do d nie trafi no ale już mu tylko przytakuję i macham ręką na wszystko.
Wiem jak to jest jak jestes podminowana a ktoś ci na siłe chce dogodzic
Powiedz mu żeby spadał teraz z tymi dobrymi intencjami i dał sobie na luz - teraz potrzebujecie czasu zwłaszcza Ty żeby ogarnąc obecną sytuacje .Jak to sie mówi dobrymi checiami jest piekło brukowane
Na spokojnie i wierze że coś wymyślicie - trzymam kciuki

Cytat:
Ogladam zmierzch...po co mi na noc taki film
No co Ty - bac sie po tym nie bedziesz
Mnie odbiło na punkcie tych wampirów niby film dla małolatów , a tak mnie wzieło że obejżałam wszystkie dotychczasowe cześci i przeczytałam całą sage

Cytat:

Super Tobie to by sie jeszcze córa przydała - miała byś pole do popisu

Cytat:

Tak aż za bardzo - jak tylko usłyszy gary to juz leci bo może soś skubnie

Cytat:

ciekawe co u malhczar
Mal na nartach szaleje

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:08   #2499
kardashi
Zakorzenienie

Bydgoś, Blanka od ponad miesiąca nie przybrala ani grama.. spadła o 100 gram Ale ja sie nie dziwię, te dziecko ciągle w ruchu

Szaja ostatnio własnie zaczęła spać na brzuchu z pupą do góry A nigdy nie spała na brzuchu

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:49   #2500
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Mnie odbiło na punkcie tych wampirów niby film dla małolatów , a tak mnie wzieło że obejżałam wszystkie dotychczasowe cześci i przeczytałam całą sage

też przeczytałam i obejrzałam ale in dalej w las tym gorzej nie? jak twoja opinia?

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:13   #2501
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Bratka, sliczna czapka

iza, Luiza też chce jeść, to co my, ale ja jej sporo rzeczy daję, oczywiście w granicach rozsądku.

szaja, od jakiegoś czasu śpi na brzuchu z dupką w górze, albo zgięta wpół, tak że nogi ma przy głowie

Pocieszyłyście mnie z tym rozwojem

Łukasz przeczytał całą sagę o wampirach 3 razy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 17:37   #2502
panna migotka
Rozeznanie

Wiktor już padł
no ale po takich szaleństwach ja też ledwo żyję
w ogóle ostatnio zrobił się bardzo towarzyski i garnie do ludzi, więc ten okres nieufności mu się chyba skończył

aleeee cisza
Stary 2011-03-12, 17:38   #2503
justin18061976
Rozeznanie

wlasnie Dziec nam zwymiotowal....3 razy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:44   #2504
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie Dziec nam zwymiotowal....3 razy
a może coś mu stanęło na żołądku? Wiktor tak właśnie ostatnio miał, też zwymiotował 3 razy pod rząd - takie fontanny i okazało się, że zalegał mu kawałek banana
Stary 2011-03-12, 17:44   #2505
Konto usunięte

Cytat:

robi indianina a wogóle zrobiła sie taka dorosła taka inna uwazna , juz nie ma mojej maluciej kochanej kruszynki jest mała słodka terrorystka

wczoraj młodej zrobiła brokuły normalnie je ugotowalam i osobno ugotowałam ziemniaka pogniotłam wsio widelcem polałam z wierzchu jogurtem naturalnym młoda wpierdzielała ze nie wyrabiałam jej tego nabierac

ciekawe co u malhczar kropko co u danielka dziewczyny które dawno sie nie odzywały co tam u waszych pociech

----------------------------------------------------------------------

dziewczyny które z waszych malenst miały cos z tymi serduszkami i na jakim etapie jestescie teraz my mamy za 2 mieiace wizyte a ja juz sie boje
Nie pozwólcie na to. Ja wiem, że to nie jest celowe, ale od razu mówcie stanowczo NIE WOLNO. Niestety im później, tym trudniej dziecko oduczyć złych nawyków. Mam taki okaz w kamienicy, koszmar.

Agata też taka pannica poważna

No patrz, muszę mojej tak coś ugotować a jogurtu nie dawałam jeszcze.

Nie martw się, jestem pewna, że jest ok

Cytat:
myślałam,że jestem sama
Ciekawość każde dziecko ma taki etap chyba. I dobrze, im więcej smaków pozna, tym mniejsza opcja marudzenia.

Cytat:

Mnie też. Przeczytałam ze 4 razy

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Bydgoś, Blanka od ponad miesiąca nie przybrala ani grama.. spadła o 100 gram Ale ja sie nie dziwię, te dziecko ciągle w ruchu

Szaja ostatnio własnie zaczęła spać na brzuchu z pupą do góry A nigdy nie spała na brzuchu
Ja sama na brzuchu uwielbiam Ale fajnie, bo już na tyle duża jest, że gdy jej niewygodnie to pomarudzi ale sama się odwraca.

Bydgoś co do wagi = spokojnie, też nam pediatra mówiła że teraz waga w miejscu może stać, dziecko owszem rośnie, ale też rusza się najwięcej od urodzenia. A postępy - no wiesz co? powinnaś jako podwójna mama dawno wiedzieć, że nie ma ciągle, są są, potem spokój i znów wielki wybuch

Bratko, czapa jak się patrzy! i kciuki trzymam

Dziewczyny, tyle co ja się spacerówek parasolek naoglądałam to szok niestety moje internetowe typy mogą pójść się... czesać dno dna, zwłaszcza deltim liv i xlander xs - chciałam lekką parasolkę, ale miałam wrażenie że mi się w rękach rozlecą no i to siedzenie - potwornie krótkie! Xlander go niby fajny, ale krowa. To samo deltim dot - zresztą zraziłam się po liv. Chociaż u nas mnóstwo ich jeździ i nie widzę, by jakieś fatalne były. Coneco odpada, fatalne opinie ma i sam sprzedawca powiedział, że teraz słabiutko schodzą. Rewelacja graco mozaic, ale nie parasolka i ciężki dość, ale - piękny, zgrabny, zwrotny. No i mój wybór padł chyba na espiro active, o taki: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ro,active.html tylko kolorystyka u nas inna, bez tych kropek, szaro czerwony chcę. I taniej mamy, 389zł

A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:31   #2506
bratkab
Zadomowienie

Dziękuję za komplementa o czapusi. Nie ukrywam że wzorowałam się na tej Szajowej jaką w prezencie dostał młody od niej. Ale frajda tak coś samemu robić. Wciągnęło mnie
Araczku kupiłaś już szydełko?? Ciekawe czy Ciebie też tak wciągnie jak zaczniesz
Cytat:
Super Tobie to by sie jeszcze córa przydała - miała byś pole do popisu
Wiesz chyba jednak lepiej że mam chłopca, bo tak to machnę coś że tak powiem okazjonalnie, a tak to bym chyba nie nadążyła
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]Bratko, czapa jak się patrzy! i kciuki trzymam

Dziewczyny, tyle co ja się spacerówek parasolek naoglądałam to szok niestety moje internetowe typy mogą pójść się... czesać dno dna, zwłaszcza deltim liv i xlander xs - chciałam lekką parasolkę, ale miałam wrażenie że mi się w rękach rozlecą no i to siedzenie - potwornie krótkie! Xlander go niby fajny, ale krowa. To samo deltim dot - zresztą zraziłam się po liv. Chociaż u nas mnóstwo ich jeździ i nie widzę, by jakieś fatalne były. Coneco odpada, fatalne opinie ma i sam sprzedawca powiedział, że teraz słabiutko schodzą. Rewelacja graco mozaic, ale nie parasolka i ciężki dość, ale - piękny, zgrabny, zwrotny. No i mój wybór padł chyba na espiro active, o taki: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ro,active.html tylko kolorystyka u nas inna, bez tych kropek, szaro czerwony chcę. I taniej mamy, 389zł

A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić.[/QUOTE]
Dziękuję, już myślałam że przeoczyłaś ale widzę, że jednak nie
Fajnie że się rozglądasz za parasolkami. Wybierz coś konkretnego, a ja skorzystam z Twojej podpowiedzi Będę miała mniej szukania.

Byliśmy dziś w DG u kumpeli. Miłe popołudnie. Wypoczęci jesteśmy.
Co do wampirów wczoraj też nie wiem czemu film oglądałam i po co mi na noc taki film był A jakiego autora ta saga książkowa o wampirach??
Stary 2011-03-12, 19:19   #2507
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:

też mnie saga wciągnęła

Szczepan to samo! nogi to by na lampe chyba dał, jakby mógł
co do spacerówki to ja na razie zostanę przy tej z wózka dużego, wygodna, pasuje mi. Parasolkę też mam, o taką (dostaliśmy)
http://mamaija.pl/index.php?ProductID=3444&Model=15364
jest fajna, tylko że wygodniej mi jest jak rączka do prowadzenia stanowi całość. Ale pewnie przeproszę się z nią kiedyś, chociaz u nas i tak wózek to rzadkość

Piękna pogodaaż żyć się chce byliśmy w Cieszynie, super było, [are godzin spacerku, kawa na świeżym powietrzu... kocham taką pogodę...
niestety sklepy w czeskim cieszynie pozamykane już były

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:46   #2508
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

tak, ja tą pozycje nazywam na żółwika.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]Nie pozwólcie na to. Ja wiem, że to nie jest celowe, ale od razu mówcie stanowczo NIE WOLNO. Niestety im później, tym trudniej dziecko oduczyć złych nawyków. Mam taki okaz w kamienicy, koszmar.

A, nie polecam też bebe confort viva - tandetna szmata, poważnie. W szoku byłam, że można taką tandetę wypuścić.[/QUOTE]
zgadzam się, Edziu, nie pozwalaj jej okładac się po twarzy, ona teraz robi to bezmyslnie, ale tak jej zostanie, a potem ciężko oduczyć.
Też znam taki 1,5 roczny egzemplarz- bije jak najęty, dlatego że na początku go nie upominano, a wręcz śmiano się z tego, więc teraz dziecko sobie przyswoiło, że to zabawne, i teraz jest cyrk z oduczeniem .

co się wózka tyczy, to ten espiro active już Wam kilka razy zachwalałam, i proponowałam Wam nawet używkę w bdb stanie, za pół ceny sklepowej, kolor limo- zielony. moja przyjaciółka ma do sprzedania. Jakby która była zainteresowana to pisać.
podeślę foty.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Piękna pogodaaż żyć się chce byliśmy w Cieszynie, super było, [are godzin spacerku, kawa na świeżym powietrzu... kocham taką pogodę...
niestety sklepy w czeskim cieszynie pozamykane już były
jejku, nareszcie- WIOSNA!
ale zarąbista pogoda, aż się gęba człowiekowi cieszy.
od 11;00 do 14:00 spacer, Maksiu na rowerku, plac zabaw zaliczony, nowy lumpeks- pierwszy na wsi - też zaliczony, kupiłam sobie piękną serwetę na stolik- okrągłą, szydełkowaną czy coś w tym stylu, ... a o 16;00 drugi spacer, z przerwa na kawkę u brata, wróciliśmy przed 19:00, szybka kąpiel, kolacyjka, dzieci poszły spać, i czekamy z TŻ na znajomych, Leszek już się chłodzi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:51   #2509
xxNiuniaxx
Raczkowanie

hej hej... pogoda piekna a my.... w szpitalu
młoda dziś koło 11 pieknie sie bawiła, śmiała do nas, gaworzyła... nagle zaczęła trzec oczki... pomyślałam że ją przewinę i położę spac... na przewijaku zauważyłam sine usta i dłonie... pierwszy raz zapaliła mi się lampka w głowie...
bardzo tarła oczy wiec polozylam ją w łózeczku i poszłam po termometr, wracam a ona normalnie drży... temperatura wyszła bardzo wysoka, odrazu nurofen i natychmiast do lekarza pierwszego kontaktu, tam po dotarciu temperatura spadła do 39,2... dostała jeszcze czopek paracetamolu, drgawki ustały....
Na pieluszce był żółty śluz, wydobywał się jakby z pochwy lub z cewki...
I dostaliśmy skierowanie do szpitala, bałam się jak cholera:/
Jesteśmy na oddziale, temparatury nie ma, badania krwi i moczu w normie... Lekarka jakby trochę zignorowała ten śluz... A było go sporo... Twierdzi że to trzydniówka
Nie wiem co myślec dziewczyny, boję sie wrócic do domu przez tą nagłą gorączkę, dziecko wygląda na zdrowe, bawi się, ma apetyt.... w takim razie skąd ta gorączka i śluz...
Wcześniej brała tydzień ceclor-lekki antybiotyk, myślałam że to może przez to, ale lekarka to wykluczyła...
ech, mam nadzieję że wszystko wkrótce się wyjaśni.... chciałabym wrócic z nią do domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 21:04   #2510
ona1981
Zakorzenienie

Niuniaxx trzymajcie się dzielnie i szybkiego powrotu ze szpitala życzę. Mała dalej gorączkuje? Bo przy trzydniowce zazwyczaj gorączka trzy dni, potem wysypka i dopiero po tej wysypce można stwierdzić że to byla na pewno trzydniówka. Zdrówka dla Laury

U nas tez dzis ładna pogoda, zaliczyliśmy długo spacer w południe. Wieczorem byliśmy na imieninach u tesciowej, ale szybko się zmyłam bo Szymon marudził.
Stary 2011-03-13, 07:01   #2511
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
też przeczytałam i obejrzałam ale in dalej w las tym gorzej nie? jak twoja opinia?
A to widze że nie tylko ja byłam fanką wampirów
W ciąży przeczytałam wszystkie książki i rzeczywiście im bliżej konca tym bardziej mecząco
Z filmów też najlepsza była 1 cześc . ale to nie zmienia faktu że czekam na nastepne .
A tą pierwszą cześc obejrzałam kilka razy książki tylko raz przeczytałam ale pewnie do nich wróce

Któraś pytała o autorke - Stephenie Meyer
.

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 08:23   #2512
panna migotka
Rozeznanie

witam niedzielnie
dziś tż cały dzień na zajęciach a my w południe do mamy na obiad a potem do cioci na chwilę na imieniny bo będą też jej wnuczki, które uwielbiają Wiktora

szaja ja też planuję ten espiro, więc czekam na opinię po zakupie
niunia to sie strachu najadłaś! Oby szybko malutka wyzdrowiała i wróciła do domu

wiosna! co chwilę przelatują gęsi ja już czekam kiedy będzie można wyjść tylko w sweterku!
Stary 2011-03-13, 08:32   #2513
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
myślałam,że jestem sama
i jedno i drugie

Cytat:
to chyba taki etap u dzieciaczków chcą się bawić naszymi rzeczami i jeść to co my mój mi ostatnio wyrwał kanapkę i strasznie obślinił bo ugryźć nie umiał
moj dostaje trzesiawki na widok jedzenia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]Iza, dziwne-nie dziwne, uważam, że roczne dziecko na picie zwykłego, dorosłego mleka jest za małe i tyle Pomijam, że zapewne to co kupujemy w kartonach to zwykły syf.

Gratuluję Stefankowi zapitalania przy pchaczyku Panno Migotko, gratuluję raczkowania

U nas nocki lepsze, owszem, przebudzi się mała na smoczka, ale luzik, już jest na etapie że też potrafi sama go sobie wsadzić po ciemku, a nie jak wcześniej za dnia tylko A dzisiaj z moją mamą idziemy spacerówki oglądać, parasolki.

z mlekiem mam takie samo zdanie a co do spania adus od grudnia spi na brzuszkumamy 3 zabek lewa gorna 1 i pchaja sie nastepnenadal klawiatury brak ....wszystkim zapracowanym mamuska polecam ksiazke''nie wiem jak ona to robi''milej niedzieli

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 09:04   #2514
Konto usunięte

Cytat:
witam niedzielnie
dziś tż cały dzień na zajęciach a my w południe do mamy na obiad a potem do cioci na chwilę na imieniny bo będą też jej wnuczki, które uwielbiają Wiktora

szaja ja też planuję ten espiro, więc czekam na opinię po zakupie
niunia to sie strachu najadłaś! Oby szybko malutka wyzdrowiała i wróciła do domu

wiosna! co chwilę przelatują gęsi ja już czekam kiedy będzie można wyjść tylko w sweterku!
Mądrala niech ci będzie, pierwsza kupię na początku kwietnia, gdy tylko wypłata będzie.
U nas wczoraj takie ciepło, że pędem an spacerze kurtkę ściągałam i śmigałam w samej bluzce
Niunia, jest ok z córeczką?

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
i jedno i drugie

moj dostaje trzesiawki na widok jedzenia

z mlekiem mam takie samo zdanie a co do spania adus od grudnia spi na brzuszkumamy 3 zabek lewa gorna 1 i pchaja sie nastepnenadal klawiatury brak ....wszystkim zapracowanym mamuska polecam ksiazke''nie wiem jak ona to robi''milej niedzieli
Gratuluję

U nas dalej zero

Mała zeżarła o 3 w nocy flachę rano więc w dupce miała jedzenie: mleko nie, kaszka nie, bułeczka w mleku nie. Wpieniłam się, poszłam do mamy z nią, zabrałam mamie z talerza kromę posmarowaną jakimś bieluchem z ziołami i dałam Agacie. Zeżarła calą (bez skórek)
Stary 2011-03-13, 11:02   #2515
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
justin - my obie to chyba zaczniemy watek nocny prowadzic bo moja mloda tez nie miała w głowie spac dziewczyny moje dziecko mnie bije ja do niej ładnie cos mówie a ona mi z otwartej
Edzia jestem za
mam ochote tez na ten kubeczek, poszukam
zgadzam sie z dziewczynami co do bicia, im dalej w las tym ciemniej, wiec lepiej od poczatku ucinac takie zachowanie, Stefciowi tez sie zdarza, potrafi tez przylac suni - od razu Go karce

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672459]Pytanie - czy wasze dzieci też w takich dziwnych pozach śpią? Agatka NIGDY nie spała na brzuszku z pupą w górze, a teraz tak albo z nogami opartymi o szczebelki...[/QUOTE]

Ty, ostatnio wlasnie Stefus tak nam spi, myslalam, ze cos z Nim nie tak

Cytat:
a może coś mu stanęło na żołądku? Wiktor tak właśnie ostatnio miał, też zwymiotował 3 razy pod rząd - takie fontanny i okazało się, że zalegał mu kawałek banana
moze tak byc, wczoraj zjadl bardzo duzo na obiadek, prawie poltora sloiczka i jeszcze chapal tak lapczywie, godzine pozniej cala butle mleka, wiec pewnie brzusio sie zbuntowal
dwie godziny pozniej zjadl kleik i przespal cala noc, dzis od rana lekki marud, ale goraczki brak, pobawilismy sie troche, teraz spi na dworzu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680700]. No i mój wybór padł chyba na espiro active, o taki: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ro,active.html tylko kolorystyka u nas inna, bez tych kropek, szaro czerwony chcę. I taniej mamy, 389zł
.[/QUOTE]

fajniutki jest, no a skoro na zywca ogladalas to polegam na zdaniu

Cytat:
Dziękuję za komplementa o czapusi. ??
czpunia cudenko
kobitko, masz talent!!!!

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Parasolkę też mam, o taką (dostaliśmy)
http://mamaija.pl/index.php?ProductID=3444&Model=15364
jest fajna, tylko że wygodniej mi jest jak rączka do prowadzenia stanowi całość. Ale pewnie przeproszę się z nią kiedyś, chociaz u nas i tak wózek to rzadkość
super ten wozeczek

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25683077]co się wózka tyczy, to ten espiro active już Wam kilka razy zachwalałam, i proponowałam Wam nawet używkę w bdb stanie, za pół ceny sklepowej, kolor limo- zielony. moja przyjaciółka ma do sprzedania. Jakby która była zainteresowana to pisać.
podeślę foty.
. [/QUOTE]

Lea, dawaj foteczki, moze sie skusze,
w sumie zaczelam ostatnio myslec o spacerowce

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
hej hej... pogoda piekna a my.... w szpitalu
ech, mam nadzieję że wszystko wkrótce się wyjaśni.... chciałabym wrócic z nią do domku
Biedusia malutka
Mam nadzieje, ze juz lepiej...jak ja nie cierpie, gdy nasze Maluchy choruja, dzieci nie powinny chorowac
mocno sciskam!!!

Stary 2011-03-13, 12:09   #2516
bratkab
Zadomowienie

Dzień dobry w niedzielę!
My już po mszy dla dzieci. Nie żebym była jakaś nawiedzona, ale te msze dla dzieci są takie fajne, że nas wciągnęło. Po prostu ciekawie jest.
Cytat:
Któraś pytała o autorke - Stephenie Meyer.
Ja pytałam, dziękuję Może się skuszę
Cytat:
czpunia cudenko
kobitko, masz talent!!!!
Dzięki. Wiedziałam że mam na haft ale że na szydełko to nie wiedziałam Szaja mnie skusiła spróbować i jest
Stary 2011-03-13, 12:11   #2517
araczki
Zadomowienie

Niunia, trzymajcie sie dzielnie i wracajcie szybko do domu. Dobrze, ze szybko zareagowalas i mam nadzieje, ze jednak to nic bardzo powaznego

Bratka, szydelko jest nawet kilka, cienkie, grube i srednie. Teraz szukam czasu Ale az rece zacieram
Sliczna czapeczke zrobilas. Kiedys tez bede tak umiala
Kciuki zacisniete za pomyslne wiesci po rozmowie w sp. pracy

Justin, buziak dla Sefanka. Niech juz nie wymiotuje.

Wczoraj bylismy na urodzinach tesciowej. Calkiem sympatyczny wieczor. Mala bawila sie i zasnela na malzenskim lozu tesciow a pozniej ja zwinelismy i pojechalismy do domu i nawet nie pisnela.
U Was wiosna, u nas mniej, snieg jest ale czuc, ze zima odpusci.
Milej niedzieli

Aaaa, tez przeczytalam sage o wampirach bedac w ciazy i obejrzalam 3 czesci filmu (na cd)....

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2011-03-13 o 12:12
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:13   #2518
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry w niedzielę!
My już po mszy dla dzieci. Nie żebym była jakaś nawiedzona, ale te msze dla dzieci są takie fajne, że nas wciągnęło. Po prostu ciekawie jest.
nie uwazam zebys byla nawiedzona

Stary 2011-03-13, 12:20   #2519
margo80
Zakorzenienie

nadrobiłam nareszcie, ale czasobrak, więc króciutko:

zdrówka dla Laury!
brawa za nowe ząbki i umiejętności.
dzieciaczki na fotkach

u nas:
1. wizyta teściów już za nami.
2. w piątek spacer ponad godzinę - w tym godzina snu i zero płaczu. wczoraj ponad godzinę, pół godziny snu, płacz po wybudzeniu, chrupek pomógł częściowo, potem na ręce. zahaczyliśmy znów o huśtawki.
i dalej nie wiem, kiedy z nią wychodzić, żeby było dobrze...
3. 2 dni przed przyjazdem teściów Ewcia zaczęła mówić "babababa" - niezłe wyczucie czasu ma
4. chodzimy w łóżeczku dookoła, a wstajemy w tempie błyskawicy.
5. martwi mnie jedna rzecz - od końca grudnia do teraz przybrała tylko pół kilo. wiem, że więcej ruchu ma, ale jakoś tak mi z tym dziwnie...
6. odmawia jedzenia, gdy ja ją karmię i domaga się cycka :/
7. nocki od jakiegoś czasu nadal fajne - z 2 pobudkami.

wczoraj na spacer poszliśmy bez wózkowego śpiworka, koca też nie użyliśmy. z tego powodu jakieś dorosłe mi się to moje dziecię wydało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0042m.jpg (41,5 KB, 43 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 14:36   #2520
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nadrobiłam nareszcie, ale czasobrak, więc króciutko:

zdrówka dla Laury!
brawa za nowe ząbki i umiejętności.
dzieciaczki na fotkach

u nas:
1. wizyta teściów już za nami.
2. w piątek spacer ponad godzinę - w tym godzina snu i zero płaczu. wczoraj ponad godzinę, pół godziny snu, płacz po wybudzeniu, chrupek pomógł częściowo, potem na ręce. zahaczyliśmy znów o huśtawki.
i dalej nie wiem, kiedy z nią wychodzić, żeby było dobrze...
3. 2 dni przed przyjazdem teściów Ewcia zaczęła mówić "babababa" - niezłe wyczucie czasu ma
4. chodzimy w łóżeczku dookoła, a wstajemy w tempie błyskawicy.
5. martwi mnie jedna rzecz - od końca grudnia do teraz przybrała tylko pół kilo. wiem, że więcej ruchu ma, ale jakoś tak mi z tym dziwnie...
6. odmawia jedzenia, gdy ja ją karmię i domaga się cycka :/
7. nocki od jakiegoś czasu nadal fajne - z 2 pobudkami.

wczoraj na spacer poszliśmy bez wózkowego śpiworka, koca też nie użyliśmy. z tego powodu jakieś dorosłe mi się to moje dziecię wydało
Faaajna fota
No mnie też ta córa moja taka dorosła się zdaje Nie martw się wagą, pisłam wyżej co moja pediatra o tym mówi. Też chodzimy i w łóżeczku, i przy stole, pufie...

Dzisiaj spacer prawie 2h, fajnie. Agata CAŁĄ DROGĘ przegadała, buzia jej się nie zamykała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości