|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Ale piękna dziś pogoda, normalnie wiosna. Mam nadzieję, że tak już zostanie. |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
A jak myślicie czym żołnierze odkazali rany? Właśnie moczem. Nie zawsze mieli alkohol.
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
ja też odnośnie siusiania tylko z innej strony:
od wczoraj mam wrażenie , że chce mi się siusiu i idę do toalety co godzinkę, i coś tam leci, ale nie mam uczucia że wszystko wyleciało. Rozumiecie co mam na myśli. Potem zaczynam chodzic i po 15 min. znowu zaczyna mi się chciec. Piję normalnie. Może to od herbatki, którą teraz piję 2 razy dziennie: żurawinowo-malinowa??? A może coś mi dolega??? A i jak chodzę to nie mogę znaleźc odpowiedniego kroku. To znaczy nie udaje mi się chodzic jak dawniej. Mam wrażenie , że brzuszek zawadza trochę i czuję jak mi coś siedzi w dole brzucha (ciekawe co? )Taki lekki dyskomfort. Co to jest???? |
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Mocz ma bardzo szerokie zastosowanie np
slyszalam ze niektorzy stosuja go do walki z tradzikiem. Nie wiem czy dziala i akurat opsikanie oparzenia wydaje mi sie mniej odrazajace niz smarowanie sobie buzi.Tylko co w przypadku jak oparzenie jest na twarzy? Ale jak mozna oparzyc sobie buzie ?Cytat:
Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-12 o 15:43 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Fiona, ale czy to znaczy ze cos jest nie tak? bo nie wiem, czy mam isc do lekarza w poniedziałek jak nie przejdzie, czy raczej przyzwyczaic sie do tego, ze tak jest w ciąży.?
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Sasiadka przyszła własnie i doradziła żebym sobie posmarowała Altacetem w żelu jak mam a mam właśnie tubke ledwo napoczętą bo małż niedawno kostkę sobie skręcił i smarował. Nawet nie wiedziałam że Altacet też na oparzenia jest a w ulotce fakt- piszę jak wół że na oparzenia też ulżyło trochę..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-12 o 15:57 |
||
|
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I akurat sikanie nie jest czyms czym bym sie przejmowla, przymajmniej narazie.
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się chwalę moim dzisiejszym zakupem. Body co prawda czarne, ale nie mogłam się oprzeć
Ja to był sobie chyba nie nasikała na rękę...
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Beatko, jak masz aloes świeży w doniczce, to tez mozesz sobie wziąsc ten plyn aloesowy (łagodzi)
Dzięki, chyba się przyzwyczaję do tego sikania. |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie byli dzis w odwiedzinach rodzice i mam torbe ciazowych ciuszkow po siostrze. jak maly sie obudzi to robie porzadek w szafie i zaraz je tam powrzucam na wieszaki
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ej co jest przed chwilą nie mogłam wejść na wizaż
|
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
marzena kup pod wymiar łóżeczka, ja pierwszy komplet kupiłam z ferretiego kołda, poduszka, ochraniacze i na to wszytsko poszewki kosztowało to sporo kasy ale powiem Ci ze moje dziecko nigdy nie bylospocone pod kolderka (przy kocyku maly przepocono). Co wazne taki komplet masz wymiarze malego lozeczka i potem kupujesz tylko wymienna posciel. A i zastanow sie czy warto 2 posciele, moze 1 posciel i spiworek? u mnie spiworki super zdały egzamin, nie bylo stresu czy maly sie odkryje, koło 4 miesiaca dziecko wedruje juz po lozeczku wiec tez nie ma ryzyka ze sie zakopie w koldrze. Ja kolderki uzywałam jak juz nie mialam czystego spiworka, no i pozniej maly kolo roku przestal tolerowac spiworki
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko co chciałaś?
ja wysprzątałam całą chałupę i padam na twarz już nie mam na nic sił mąż golonko w piwie robi
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
aha
no nie wiem, nie było mnie na kompie jakiś czas
|
#3257 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka, a kiedy sie przeprowadzasz?
My juz po zakupach, po obiedzie i walsnie sie ciasto czekoladowe piecze. Jezdzilismy troche za mebelkami do pokoju dzidzi, ale nic nie bylo ciekawego, jednak Ikea pozostaje. Musiałam też kupić jakieś kosmetylki do włosów, chroniace przed temp. bo za kazdym razem po umyciu uzywam suszarki i prostownicy ![]() Miłego wieczoru
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Brunetka ja miałam problem, nie mogłam wejść na wizaż. |
|
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
wykończyła mnie ta dzisiejsza wiosna
![]() najpierw sprzątałam mieszkanie parę godzinek, a potem zafundowałyśmy sobie z koleżanką 2-godzinny spacerek... a jak wróciłam to zrobiłam sałatkę gyros i teraz padam na ryjek ![]() ale na dworze było tak przyjemnie, że mimo zmęczenia chciałam połazić jak najdłużej...jutro mnie chyba zakwasy chwycą teraz na męża czekam z tą kolacjową sałatką... winka albo piwka bym sie do niej napiła, ale sie jakos obejdę... no i chyba za długo z mężulkiem nie posiedze dzisiaj - czuję, że szybciutko odlecę
|
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Cudowne ozdrowienie!!!
Okazało się, że ta mała bestia leżała mi gdzieś nisko i chyba uciskała. Położyłam się, mój T. pogładził brzuszek , położył rękę tam gdzie leżało i poprosił ładnie o przemieszczenie się do górnej partii brzuszka. Po paru kopniaczkach dzidzia się ruszyła i przesuneła w górę. Nie ma uczucia że chcę siku a i dyskomfort zniknął. Hmmm.... a wystarczyło poprosic |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień zleciał nawet nie wiem kiedy !!! zrobiłam zakupy dla siebie podkłady higieniczne, podkłady na łóżko i majty siatkowe, koszule dojdą z all więc to co musiałam dla siebie kupić już mam, reszta w domu (ręczniki, szlafrok) .jak zobaczyłam ile mają w tym sklepie wózków to normalnie szok!!!!ale co najśmieszniejsze to chyba zostaną jednak przy jedo , ta amotyzacja bije większość wózków, no i gondolka duża i spacerówka montowana z 2 stron. Fakt faktem pompowane koła są ciężkie ale my chyba jednak skorzystamy z opcji że stelaż będzie w aucie sobie leżał a będę tylko gondolę nosić więc w tej sytuacji waga stelaża mnie tak bardzo nie martwi a do bagażnika mojej żabki i tak nie zmieszczę stelaża nawet na piankowych kołach więc auto zrobi się z 5 -cio -3-osobowe ![]() aaa no potem zaliczyliśmy zakupy w auchanie i oczywiście się nie powstrzymaliśmy ![]() przepraszam , się rozpisałam
|
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dodatkowo ta herbatka na pewno lekko moczopędnie działa.Cytat:
Najlepiej przywyknąć i poczekać, wizaż tak ma czasami że wariuje ![]() A my do domu dopiero wrociliśmy ale zaraz zmykamy do koleżanki. Kupiłam sobie buty na wiosnę żadne cuda, takie na sportowo, ale przynajmniej wygodne do spodni będę mieć ![]() ciążowe bojówki mi w szafie leżą i czekają na wiosnę a przecież szpilek do nich nie zalożę ![]() Koleżanka dziś do mnie z tekstem, że za chuda jestem jak na 6 miesiąc.... i to nie pierwsza już, ale najlepsze jest to że najwięcej mają na ten temat do powiedzenia osoby które w ciązy nie były...
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
ja za to robie w pracy za najwiekszy balon
no ale obecnie (bo jedna laska juz na l4 i ok 30tc) to jestem wiekowo ciaza tez najdalej (reszta jakies 14-16 tc, ja 22tc) wiec co sie tu dziwic
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola wypędź doła! :przytul"
jacieeeee świetne te body hihi ![]() brumek bardzo podobnie rośniemy Ja też w 18 tc wyglądałam podobnie Pewnie tez późno brzuszek wyskoczy, ja się dopiero teraz cos zaokrąglam a to i tak delikatnie ![]() dziubek napisz prosze gdzie jest ta hurtownia w Zabrzu Jestem z Gliwic, więc blisko,też bym podjechała zobaczyć ![]() agni to fajnie, że już Cię Dzidzia słucha Mój nic a nic heheCo do siusków to moja mama też jak byłam mala często kazała np. bolący palec trzymać w siuskach i o dziwo pomagało! ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które czują już też ruchy. Czy Wy też czujecie w ciaągu dnia je raz na jakis czas czy praktycznie caly dzien cos sie Wam tam rusza? |
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Im dalej, tym więcej czuję. Na początku to tylko raz, dwa razy dziennie, teraz częściej, zależy jaki dzień ma mała. Czasem cały dzień pedałuje, a zwykle następnego dnia jest zmęczona i tylko raz na jakiś czas zmienia pozycję.
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-03-12 o 22:07 |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn, które już kiedyś rodziły. Może troszkę głupie jest, ale słyszałam już wiele opinii. Powiedzcie mi czy przed porodem robią lewatywę w szpitalu??? Bo słyszalam od paru osób, że nie zawsze
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Z doświadczeń przyjaciółki - jej powiedzieli, że lewatywa nie jest obowiązkowa, ale polecana. Bez lewatywy często zdarzają się "wypadki" podczas parcia. Ją taka wizja przekonała do lewatywy.
|
|
|
|
#3270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

)
slyszalam ze niektorzy stosuja go do walki z tradzikiem.

. Wczoraj tak jakby się poruszyło, ale czułam to na wysokosci jajników, to chyba za nisko nie?? W którym miejscu Wy czułyście?
czuje w ogóle że brzuch mi się napina...
zębole

bo u mnie nuda, mąż w pracy do 15.00 a potem czeka mnie sprzątanie
i to nie pierwsza już, ale najlepsze jest to że najwięcej mają na ten temat do powiedzenia osoby które w ciązy nie były...