![]() |
#4381 | |
Wpisz tu zomzing
|
Dot.: Scent Bar XXIV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Klusek bywa też bardziej obła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2011-03-12 o 20:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() juz po ptokach ale naokienne roleta załatwiajo sprawe - na nowym masz? czy zaluzje - czy zasłony? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-12 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
ʞɐɯǝuɐ
|
wady ma
![]() rzeczywiście dziwnie wyszło PS: naokienne rolety w n owej chacie som, ale mi bardziej idzie o barwę światła, na stronie południowej są ciepłe kolory, na północnej zimne, ciągle w ciepłym świetle bym nie wytrzymała
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2011-03-12 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |||
Zakorzenienie
|
yyyhmmhy..... yyyy... Nie pocieszyłam? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wszystko się zgadza, ale... 1. Na etacie właśnie bym tyle nie zarobiła ![]() 2. Opłacam sobie sama 3 filar + prawie zawsze coś kasy odkładamy ![]() 3. Ludzie pracują po 30 lat, a potem jaką mają z tego emeryturę? Gównianą ![]() ![]() 4. Wiadomo, że jeśli kiedyś pracy nie będzie, a będzie etat z zarobkami o połowę mniejszymi i nie będzie wyjścia, to się go chyba weźmie i będzie się szukało czegoś lepszego. 5. Po pewnych doświadczeniach życiowych i po tym jak widzę jakie ten j*bany kraj daje ludziom emerytury wolę pracować na umowę o dzieło i zarabiać dobrze niż na umowę o etat i siedzieć po 8 h lub więcej i zarabiać połowę mniej. 6. Odnosząc się do punktu 3 - nie wiem czy dożyję emerytury. 7. Kiedyś miałam inne podejście, wolałabym etat, ale odnosząc się do początku punktu 5, to się zmieniło. 8. Ludzie latami pracują np na czarno i często w wieku emerytalnym są w takiej samej sytuacji jak Ci co pracowali 20 lat 'na biało', ale nagle ich zwolniono i muszą kombinować, by jakoś dorobić do lat pracy i prawie głodowej emerytury. 9. Oczywiście nie przedkładam umowy o dzieło nad umowę o etat ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra ta z płatkami? ![]() Kotek ![]() Cytat:
![]() A właściwie dlaczego uciekasz? ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 | |
Nindżopesz
|
Taaa, i to jakże przydatną!
A propos wybielonego - bo ja wiem, trochę to powiedzmy do 2500, dużo do 4000 a powyżej to już się tyłka nie chce dźwignąć. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy w sprawie kolagenoz robiłaś jakies przeciwciała? Ja tez się niegdys zastanawiałam skąd u mnie osteoporoza, jak ja od małego głównie nabiał ![]() Tyle że za dziecka i młodu to jadłam zdrowy nabiał ale od jakichś 20 lat , to go prawie nie ma. Moja cieśń podbarkowa tez pewnie ma żródło w jakichś wapniowych osadach ![]() A dolegliwości reumatoidalne to mi prawie zniknły i dumam dlaczego . Wychodzi mi ,że po doprowadzeniu watroby do porządku ![]() Cytat:
Podobnie marchew, buraki,seler najlepiej tam kupowac. Cytat:
![]() Modlic się będziesz kiedy ja medytuję czyli w nocy ![]() Nie bój się ja Ci poukładam dzień ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-12 o 20:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej głównie warzywno - owocowej diecie nie ma skurczy ![]() ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-12 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
podepne sie jesszzce pod ten cytat...a wiec spiełam sie i policzyłam miesieczne wydatki z uwzględnieniem różnych rocznych wydatków-rozbijajac je na miesiace i tak oto wyszło mi ze zarabiając 4000 raczej nie bylibysmy jechac w stanie na wakacje.... jeśli kogos interesuje to podaję: -mieszkanie, prąd ,gaz ,telefonym internet-1000 zł -jedzenie +środki czystości-1200 zł -dojazdy do pracy i na zajecia -400 zł -ubrania dla wszystkich-130 zł (prawie tylko na wyprzedazach) -dziecko-500 zł (ang,wspinaczka,gimn korekc,basen, swietlica ,obiady,wydatki szkolne) -eksploatacja samochodu-100zł -ubezpieczenia AC.OC, mieszkanie-100 zł -dentysta-100 zł -narty (1 wyjazd co 2 tyg w miesiacach zimowych)-200zł razem 3730 nie policzyłam wydatków na kulture i weekendowe jednodniowe wypady poza miasto- mogę uznac ze mozna sie bez tego obejść, wiec zostaje do zaoszczedzenia 260 zł co miesiac na wakacje...pod warunkiem nie chodzenia do kina,teatru,muzeów
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to są te przekręć-poliż-zamocz? ![]() ![]()
![]() |
#4395 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ciekawe ja mam okna tylko na zachód i nie lubię za bardzo słońca ![]() ![]() ![]() Cytat:
To co ja mam dziecku dawać? ![]() Tzn z nabiału to ona pije tylko mleko i to jeszcze to takie dla dzieci ![]() Mam ją żywić samym indykiem? ![]() ![]() Ju (bo już z czeci raz się przymierzam i zapominam!) - na avku wyglądasz jak te Panie z Twoich obrazów ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-03-12 o 20:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4397 |
BAN stały
|
Kamenie gratulujemy chaty
![]() Mówiłaś coś kiedyś o parapetówie? ![]() ![]() A tak serio, to chyba czas wyciągnąć warszawski wątek zlotowy. Miałam dziś na obiad naleśniki pełnoziarniste ze szpinakiem i twarogiem. ![]() Co dodajecie do sałatek z paluszkami pseudokrabowymi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
pocieszyłaś ![]() ino Grynio tak jakby ma tu monopol - to szkodliwe dla rynku pono jezd bo dla samego monopolisty to przeciwnie Spo - ja sie zgadzam w całej rozciągłości z punktami Twymi - pisałam tylko ze na etacie bywa tak malo bo zzera opłaty między innymi, a ze wiecej jedni nie kcom płacic to cóz poradzic i dzie Ci tyle dają zarobic - na ang? i nie weekendy? i nie zapieprzając 50 km do docelowych firm, jak np w ofercie którą kiedys czytałam. prawo jazdy i kulam sie od rana do wieczora po cąłym województwie niemal - z tgeo co widzę Ty bywasz w domu w fajnych godzinach Cytat:
![]() a i osteoporoze tez mam stwierdzoną - reszta dopiero na etapie badań , nie kolagenozy nikt nie badał - to ze krwi badajo? to se dozlecę jak mnie pobiorą dzięki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Moje życie właśnie się zmieniło- umiem ściągać z chomika!!!!
I słucham teraz Mama Genesis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co za GENIALNY utwór
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wyszło dużo więcej wolnej kasy przy takich zarobkach, ale fakt, że u mnie dojazdy kosztują ponad połowę mniej, samochodu nie mam, więc przegapiłam fakt,że inni mają i,że użytkowanie kosztuje ![]() Czyli to najlepszy dowód na to,że dla każdego "wystarczająco" to będzie inna kwota, bo każdy ma inne potrzeby ![]()
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kobity rolet/ żaluzji wam cza ![]() lub okularów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
grozi wypollizowaniem
|
o mamo-doczytałam ze chodzę ju po głowie
![]() ![]()
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Redziu to Ty nie możesz na razie tej diety stosować, bo rzeczywiście możesz te skurcze przeoczyć ![]() Dziękuję za kolejną odpowiedź ![]() ![]() Fłaśnie! ![]() Z własnymi materacami ![]() ![]() ![]() To co jest pod ręką ![]() Ja kiedyś dodałam ser feta, groszek i ogórka świeżego + baza - kapusta pekińska albo sałata lodowa to była, nie pamiętam ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
oj taaaaak - Genesis chyba mamy wszystko w doma - muzycznie - z ojcem swego czasu tak zmokliśmy na koncercie w Chorzowie - magiczny koncert
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-12 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja tez nie chodzę co miesąc..ale jak juz ide te kilka razy w roku to zostawiam 300 zeta....no i jest nas troje...dziecko ze 3,4 razy w roku małz ze 2... dojazdy są tez na 3 osoby-ja autobusem, małż samochodem,no i dziecko...które oprócz tego ze za zajecia trzeba płacic to trzeba je tam zawieźć i przywieźć kosmetyków tu w ogóle nie policzyłam jako znikomy wydatek...srodki czystosci to cos to podłóg, cif, szczoteczki do zebów + główki do elektr,srajtasma, tabletki do zmywarki+sol i nabłysczacz, proszek do pr+płyn do płukania itd acha-w sumie nie policzyłam tez w ogole leków..a to bedzie spokojnie 50 zł miesiecznie ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Polly - macie samochód na wodę ?????????
jesu jak ja bym kciała tak mało wydawkować na samochód miesięcznie perfumy sprytnie pominięto ![]() w sumie najdroższe macie dziecko - czyli się nie spieszę - u mnie samochód wychodzi jakbym miała dziecko wiec na jedno - no ok 300/mc - teraz mniej bo nie jeżdze do pracy ale mimo wszystko wszędzie dojezdzam nim - bo szybciej - cholipa na wiosne chyba kupie miesięczny oki widzę w dojazdach - samochód wliczon - czyli paliwo - to by sie zgadzało Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-12 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do sałatek, to robię albo taką z zielonym ogórkiem, koperkiem, makaronem sojowym i majonezem. Albo z ryżem, jajem, pomidorem i porem. I majonezem. Ale mój faworyt to ta można ją traktować i jako sałatkę i jako coś do chlebka. A moja ulubiona wersja paluszków, to maczane w cieście piwnym i smażone w głębokim oleju. Wiem, bardzo niezdrowe, ale pyszne ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-03-12 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
![]() Kamena śliczna foczka ![]() Rejcz bidna, chorutka niech Cię uścisnę ![]() Polly a ja nie mam pojęcia ile wydaję ![]() Sałać siedzę na kocie na piecu ![]() zgadnijcie co kupiłam ![]() ![]()
![]() |
#4409 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nom...dziecko drogo wychodzi.....i to niezaleznie od wieku ![]() ![]() ![]() perfumy-faktycznie nie wliczyłam ![]()
![]() |
#4410 | ||||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. a mówiłam ![]() 3. pewnie że czas ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2011-03-12 o 21:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.