|
|
#3451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]
Cytat:
No ja już prawie dwa miesiące, czas pomaga, bo ja patrzę już na to wszystko z jakimś dystansem którego nie było na przykład 2 tygodnie po rozstaniu...ale widuje go prawie codziennie...on widzi przecież, że nie jest mi obojętny, wydaje mi się że widać te wszystkie uczucia u mnie w sposobie w jaki się na niego patrzę...ale chociaż mam świadomość że sobie poradzę bez niego, bo na początku tej świadomości nie było, myślałam ze nie dam rady normalnie funkcjonować... Pewnie robił Ci na złość na tej dyskotece...a jak nie to szuka dowartościowania |
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zero ambicji, zero planów na przyszłość, strach przed usamodzielnieniem się, mieszkanie u mamusi całe życie. Zimno - źle, gorąco - źle. Rano wstać - koniec świata, wstać o 10 - tragedia, pójść wcześniej spać - nie da się, bo ma tyyyyle rzeczy do zrobienia. Czasu nie ma, oceny w szkole kiepskie, bo uczyć sie nie chce, kasy nie ma, bo pracować sie nie chce. Dziewczyna grzeczna i potulna jak baranek, ale co z tego skoro ona pewnie i tak się wkurza, wiec trzeba strzelić focha na zaś. No porażka jakaś:/.Cytat:
. Odkąd jestem sama wpadają mi w oko coraz to fajniejsze kosmetyki i ciuszki. Wiele z nich kupuje bez wyrzutów sumienia. Nie muszę już myśleć co kupie eksowi na tą czy inną okazje, teraz sobie robie prezenty z okazji walentynek, dnia kobiet itp |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnam żyć dalej i staram się. Ale ciągle patrzę wstecz a to rozprasza moją uwagę.
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie moge zapomnieć przez to... Ale jak go widzę to mi się nastrój pogarsza i między innymi dlatego zrezygnowałam z przyjaźni z nim.Spadam już, pa wszystkim |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
JA też tego jestem ciekawa czy mój sobie znajdzie "idealną żonę" której najprawdopodobniej szuka. A ma cieżki charakter, lubi narzucać swoje zdanie i podporządowywać sobie innych...mało która kobiety zaakceptuje takie wady....
W ogóle, zaprosiłam na facebooku jego kolege. który się z nami wiele razy spotykał.....i mnie jeszcze nie zaakceptował- chociaż dopeiro jden dzień minął Mam nadzieje ze mu coś były nei nagadał bo fajny chłopak bardzo i chciałabym mieć z nim kontakt i sie spotkać czasami......do tego przystojny mam nadzieje że sie odezwie...
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2011-03-12 o 23:08 |
|
|
|
#3458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę bardzo dobija mnie fakt, że on nawet nie zapyta czy jest dla nas szansa. Spotyka sie normalnie ze znajomymi i w ogóle. Cytat:
Tyle gadania jak mu zależy i na gadaniu się skończyło. Ani jednego pytania o to czy wrócę.![]()
|
||
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Zaraz, zaraz... nie wiem
HahaCytat:
.
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę spać, bo znowu mi się płakać chce
|
#3463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko że ja nie twierdze że straciłam czas z T, albo inaczej nie twierdziłabym że to był czas stracony jeśli teraz by się wykazał, jeśli pokazałby mi że jemu serio zależy, ze wszystko co mówił było prawdą, ale niestety nic z tego. Chyba mnie nie kochał tak jak mówił. |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Pisząc cokolwiek na wizażu zawsze mam pewność, że Kochane Wizażanki pomogą
Tak więc kolejny raz zwracam się tu o poradę. Jestem od roku w związku. Nie kocham go i nigdy nie kochałam. Czemu z nim jestem? Nie wiem. Lubię go, przyjaźnimy się, lubię z nim spędzać czas, ale to wszystko. Od pewnego czasu bardzo irytuje mnie przebywanie z nim. Nie chcę spędzać z nim tyle czasu ile by chciał. Nie chcę go całować, przytulać. Jest dla mnie jak przyjaciel i tyle. Wiem, że go oszukuje, że to nie fair, bo on mnie kocha. Ale on wie jak to jest z mojej strony i to akceptuje. Z tym, że z każdym dniem czuję, że nie mogę tak dłużej żyć, że mnie to dusi, a będąc z nim tak naprawdę bardzo go krzywdzę. Wiem, że powinnam z nim zerwać, ale ja nie potrafię. Nie umiem podjąć decyzji i żyję w potrzasku. Na dodatek studiujemy na jednym roku, a teraz odbywamy razem praktyki spędzając od poniedziałku do czwartku po 6 godzin we wspólnej pracy. Gdy go zostawię będzie mu bardzo ciężko przebywać ze mną codziennie. Wiem jak to jest, bo mnie ktoś kiedyś zostawił i bardzo to przeżyłam. Dziewczyny jak wyjść z takiego potrzasku?
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pubu. Jestem nieszczęśliwa. Picie piwa po rozstaniu jest beznadziejne i nie wiem czemu do cholery nie umiem się naturalnie śmiać
|
|
|
|
#3467 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą Magda, która fascynowała 17latka nie musi już fascynować 20latka (czy ile on ma lat).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli chciałabyś o tym zapomnieć, ale serce nie sługa... A co podpowiada Ci rozum? Dziewczyny, polecam Czarny Czwartek. |
|||||||
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Po drugie, umiesz się naturalnie śmiać, co najwyżej dzisiaj nie było z czego lub z kim.A po trzecie i najważniejsze - masz psa! Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, a ja bez swojego chyba bym już dawno się zapłakała po rozstaniu. Nic innego mnie tak nie rozśmiesza .
Edytowane przez Connff Czas edycji: 2011-03-13 o 00:17 |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Resztę przeczytałam jedynie dla formalności. Będąc z nim, robisz mu olbrzymią krzywdę, marnujesz mu szansę na znalezienie prawdziwej miłości, partnerki na całe życie. Zwyczajnie marnujesz jego czas. Nie tłumacz się, że będzie mu ciężko. Nie jesteś w porządku, nawet jak on zgadza się na taki układ. Rozumiem ludzi, którzy tkwią w związkach nie mających szans, bo kochają i to ich zaślepia. A co zaślepia Ciebie? To, co mu robisz jest niewybaczalne. A że marnujesz swoje życie, to już inna historia, ale powiedzmy, że swoje życie masz pełne prawo marnować. Czyjegoś - nie. Sad but true.
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy nim cały czas się odchudzałam, na początku gdy tylko coś więcej zjadłam (więcej niż np. dwie kanapki dziennie) to zaczynał żartować żebym tyle nie żarła i że będę gruba (a on niecierpi grubych) Potem jak mu się rozpłakałam kiedyś to zaczął że to tylko żarty... ale od tego czasu mam mega problem z akceptacją swojego ciała, chociaż nie ważę dużo i nie mam nadprogramowych kilogramów to czuję się jak wieloryb. tak mi to w głowie utkwiło, że zamiast coś zjeść przy ludziach to ja się dopiero teraz opycham Ja mam dwa piesy
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętaj, że to Ty w tym układzie jesteś osobą, która nie jest zakochana, więc ciąży na Tobie odpowiedzialność zachowywania się tak, żeby mu to ułatwić. A więc nie dawania mu nadziei. Z tymi praktykami to kiepsko. Gdyby to były 2-3 tygodnie, to radziłabym Ci odczekać i zerwać wtedy, ale do czerwca... Nie wiem czy jest sens czekać. Ja tak czekałam i czekałam i zerwałam za późno. To nie było dobre rozwiązanie.
|
|
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kasianiuniakotek, wg mnie po prostu boisz sie odpowiedzialności. Jaaasne, niech będzie tak jak jest, pomęczysz się z nim, jak z nim zerwiesz zaczniesz czuć się winna, będziesz musiała oglądać go smutnego, a tego nie chcesz, prawda?" Nie uciekniesz przed tym... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3478 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Szkoda jego czasu na ten związek bez przyszłości - nawet bez teraźniejszości.
|
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Dziś mijają dokładnie 3 miesiące od rozstania.Jest mi nadal ciężko mimo że wiem doskonale że powinnam go olać i żyć swoim życiem,ale nie potrafię
![]() to chyba dowód na to że jest ze mną coś nie tak.Na dodatek weszłam na to głupie nk i zerknęłam na zdjęcia mojej dawnej najbliższej przyjaciółki. to jego była,przyjaźniliśmy się z nią oboje,ale potem strasznie się pokłóciliśmy,szczególnie my dwie.on mnie zawsze przed nią bronił gdy mówiła jakieś niemiłe teksty o mnie.obraziła się i na mnie i na niego. Mniejsza z tym, więc przeglądając te zdjęcia zobaczyłam że wszystkie są opatrzone cudnymi komentarzami mojego eksa a ona jak widać już nie jest ani trochę zła na niego.Wiem że nie będą razem bo ona ma chłopaka,ale denerwuje mnie i robi mi się smutno jak sobie pomyślę że pewnie znów wymyśla o mnie niestworzone historie i tak sobie gadają obrabiając mi tyłek.Przepraszam że wypisuję tutaj takie pierdoły.Musiałam się wygadać. Trzymam kciuki i wspieram w myślach wszystkie dziewczyny na forum które mają złamane serduszko i nadal bardzo cierpią z tego powodu.
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

a Ty?? Dokładnie, istne huśtawki, raz jest okej, raz jest potwornie źle...

. Zero ambicji, zero planów na przyszłość, strach przed usamodzielnieniem się, mieszkanie u mamusi całe życie. Zimno - źle, gorąco - źle. Rano wstać - koniec świata, wstać o 10 - tragedia, pójść wcześniej spać - nie da się, bo ma tyyyyle rzeczy do zrobienia. Czasu nie ma, oceny w szkole kiepskie, bo uczyć sie nie chce, kasy nie ma, bo pracować sie nie chce. Dziewczyna grzeczna i potulna jak baranek, ale co z tego skoro ona pewnie i tak się wkurza, wiec trzeba strzelić focha na zaś. No porażka jakaś:/.

nie moge zapomnieć przez to... Ale jak go widzę to mi się nastrój pogarsza i między innymi dlatego zrezygnowałam z przyjaźni z nim.
Mam nadzieje ze mu coś były nei nagadał bo fajny chłopak bardzo i chciałabym mieć z nim kontakt i sie spotkać czasami......do tego przystojny
mam nadzieje że sie odezwie...

.