|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Ja czuje najczęściej wieczorem, kiedy leże zrelaksowana przed tv, ale w dzień od czasu do czasu też coś poczuje, nie raz mam wrażenie że jak coś robię albo coś jem to daje mi znać że mu się to podoba albo nie, no i oczywiście rano ![]() ~~*~~ Byłam dzisiaj u rodziców, poszłam z siostrą na sesję zdjęciową, jakaś wena mnie naszła, przy tym mały spacerek dobrze mi zrobił... Jutro też ma być tak pięknie A czujecie nie raz na pośladku ból, tak jakbyście dostawały zastrzyki? Mnie tak cholernie lewy pośladek boli, że aż zgłupiałam Z czego to może być? |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to związane z czymś innym?
|
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
uh ciężko was nadrobić
my szalejemy z remontem i ciągle coś jeździmy kupować - dziś nowy kibel, umywalka, jakieś dodatki. Wybraliśmy kolory do pokoju dziecięcego - też Dekoralu - jak znajdę notatki to Wam wkleję. My generalnie lubimy klimaty meksykańskie więc będzie pomarańczowo.Migdał mnie zaczął boleć i gardło - mam nadzieję, nie rozwinie się w jakiegoś syfa. Co do badania glukozy moja gin też mówiła że po 24tc. Teraz idę we wtorek i mi pewnie zleci bo zacznę 22tc a chodzę do niej co miesiąc. |
|
|
|
#3275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam pościele feretti, bardzo mi się podobają z tym że są one jedynie w rozmiarze 135x100 co wydaje mi się sporo jak na łóżeczko 120x90? Dodatkowo te ochraniacze wydają się bardzo wysokie i zastanawiam się jakby to wyglądało kiedy na samym początku dziecko śpi na najwyższym poziomie? ![]() Co do śpiworka to w sumie fajne rozwiązanie no i spora oszczędność, więc może faktycznie się zdecyduję.
|
|
|
|
|
#3276 |
|
BAN stały
|
Natko
Brunetko lewatywa nie jest obowiązkowa.Zapytaja Cię o zgode-no chyba,ze nie będzie czasu. Ja jednak się zgadzałąm bo nie chciałabym wypróżnić się przy ludziach. A kobieta co rodziła koło mnie niestety to zrobiła a położna skomentowała...a nieważne. Ja trzecią ciążę czuję kłucie w pośladku.To ucisk na jakiś nerw.Ale przechodzi. Iza sie tak rozleniwiła albo obróciła tak,ze rusza sie wewnątrz a nie na brzuszku i ledwo ją czuję ![]() A ruchy czasem intensywne trwają około godzinę,czasem nie czuję nic przez 3 godziny,raz mnie kopnie ze dwa razy,innym 20.Różnie. Ale tak jak mówiłam kilkanaście tygodni temu-jobla idzie dostać z zamartwiania dlaczego nie kopie. Super zakupki robicie |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brunetka mojej przyjaciółce zrobili nawet przed planowaną cesarką lewatywę, więc nie wiem od czego to zależy. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-03-12 o 22:27 Powód: dopis |
||
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Jestem z siebie dumna upolowałam na allegro nowy ikeowy śpiworek za 17zł z przesyłką (normalna cena to 49,99 zł).
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu polecam interesujący artykuł o tym, jak powstał pogląd/mit o tym, że szczepionki skojarzone powodują autyzm: http://wyborcza.pl/1,75476,9162741,D...as=1&startsz=x Pewnie nie jedna z was będzie się zastanawiać, na co oraz jaką szczepionką szczepić swojego malucha. |
|
|
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na początek będę używać tylko ochraniacz i cienką pieluszkę a na później mam 2 śpiworki Cytat:
|
|||
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
jakoś dołka mam... miłej niedzieli życzę
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szczepionki będą takie jak w przychodni sprzedają
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
znowu pieknie na dworze, więc będzie powtórka z rozrywki i na spacer sie wybiorę (bo jednak nie mam zakwasów) - tym razem męża ze soba zabieram ![]() zanka tak od rana dołek??? ojejjjj.....niech szybko przejdzie
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że ten dołek sobie szybko pójdzieWrzucam Wam zdjecia zakupów i zaległego wózka wózek nie wygląda pięknie bo pokój jeszcze przed malowaniem, nie chciało mi się go z domu wyciągać żeby sfotografować ![]() ciuszki w większości na 62, chyba jedno 68, zestaw za całe 12 zł ![]() U nas też piękna pogoda, po południu wyciągam męża na lody ![]() A co do ruchów to do niedawna mały się wieczorami wiercił, a od jakiegoś czasu już cały dzień czuję, bez reguły o jakiej porze ![]()
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka dziękuję
aania_20 dziękuję również zakupki pierwsza klasa, wózek również
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku!!!!!
Mój mąż złapał grypę żołądkową Czy ta choroba jest groźna dla maluszka ???? strasznie się martwię |
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak mam od samego początku ciąży ![]() tyle że prawy, jak wstaję to mam wrażenie że mi pośladek rozrywa od środka, najczęściej mam to wieczorem i rano jak wstaję z łóżka. Wówczas wstaję jak stara babuleńka. Tak jak pisze Nerola to może być ten ucisk, ale wrażenia nieziemskie ![]() pozdrawiam Was niedzielnie, dalej czytam regularnie, ale nie mam weny piśmienniczej
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myj ręce co chwilę, nie kontaktuj się z nim, niech mąż po każdym skorzystaniu z wc odkazi kibelek żeby wirusy się nie rozprzestrzeniały oczywiście wodę spłukiwać jak deska jest zamknięta nic więcej nie wiem jak się uchronić
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Cie złapie idz od razu na pogotowie- nie mozesz sie odwodnic. Teraz nic nie mozesz zrobic. Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2011-03-13 o 10:30 |
|
|
|
|
#3291 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny, widze ze zakupowe szalenstwo trwa, sliczne rzeczy
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie
Kupiłam wczoraj komplet pościeli http://allegro.pl/4el-posciel-do-loz...483835547.html taki zielony z bocianami. Tyle że 120x60 i dałam 45 zł za :kołderkę,poduszkę, prześcieradło, narzutkę na prześcieradło,ochraniacz, przybornik, baldachim (i tak nie będę używać). A kupiłam w komisie dziecięcym w idealnym stanie. Zostaje mi tylko wypełnienie dokupić I znowu jest tak cieplutko Co do tych pośladków to nic takiego nie mam ![]() Nerolka u mnie tak samo z ruchami teraz, nie kopie w brzuch tylko tak do środka jakby i to od paru dni w sumie. I ciężko go wyłapać ![]() zanka na spacer z rodzinką, na słoneczko to i humor się poprawi
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
Witam piękna słoneczna niedziela nam sie szykuje
wczoraj wkurzyłam sie na mojego Tża i żle sie czułam bolał mnie brzuszek i ogólnie samopoczucie do |
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
brunetko, kilka dni temu przeżywałam to samo, ale nie zaraziłam się.
Nie ma jakiejś metody która zapewni Ci że się nie zarazisz, ale pamiętaj żeby często myć ręce i toaletę. Dobrze będzie jak tż szybko wróci do siebie- niech pije dużo wody . Na mdłości mojemu tż pomagał 7up dodatkowo nospa na ból brzucha i stoperan na zatrzymanie biegunki. Będzie dobrze, trzymam kciuki żebyś nie podłapała wirusa.
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana męża nie ma, z dzieckiem sama nie za bardzo, bo obolała jestem, a Filip lubi uciekać (ja nie mogę go gonić) no i muszę czekać tak do 15.00 gdzieś
może jak mąż wróci to się przejdziemy gdzieś ja po prostu zaczęłam się martwić o moją córeczkę... byłam twarda, ale się po prostu boję ![]() jeszcze co chwilę dopada mnie wilczy apetyt i nie mogę nad nim zapanować, a kg przybywają na wymioty dobra też wygazowana coca cola dziewczyny które już wyraźnie czują kopniaki maluchów i są na podobnym etapie co ja gdzie Was maluchy kopią? czy tak na wysokości pępka czujecie i tak pod nim? czy tylko bardzo nisko w okolicach pęcherza?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-13 o 10:36 |
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny fajne zakupy
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
zanka, a co Cię tak martwi ?
![]() A co do ruchów to teraz się jakoś tak przekręcił, że czuje je bardzoo nisko i do środka. A wcześniej już kopał na zewnątrz i wysoko ( ale to rzadko)
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3299 |
|
BAN stały
|
Zanka mój to kopie gdzie popadnie, czasem czuje ze mi pęcherz na wierzch wyjdzie, a czasem czuje nad pepkiem.
|
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Ja też Zanka. Wiem co czujesz
Dopóki badania nie będą zrobione to ciężko się uspokoic. Ale ja powtarzam sobie, że wszystko będzie ok i że dzidzia będzie zdrowa. I w to trzeba wierzyc. (choc tak ciężko). Ja staram się zając czyms do piątku (kupiłam 3 ksiązki i czytam i czytam i czytam). W piątek mam miec spotkanie ze specjalistą, pomimo, ze zasięgnęłam opinii polskiej lekarki i wierzę jej, to jednak potwierdzenie od jeszcze jednego lekarza zdejmie mi ciężar z serca. Koniec końców okaże się, że wszystko z naszymi maluchami jest ok. Zobaczysz .Kiedy masz badania? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Może to związane z czymś innym?
my szalejemy z remontem i ciągle coś jeździmy kupować - dziś nowy kibel, umywalka, jakieś dodatki. Wybraliśmy kolory do pokoju dziecięcego - też Dekoralu - jak znajdę notatki to Wam wkleję. My generalnie lubimy klimaty meksykańskie więc będzie pomarańczowo.