|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
pytam po właśnie synek od samego początku był głową do dołu i kopał wysoko, a w pęcherz dopiero później dostawałam ale to rączkami Zmalowana nie wiem co z tym serduszkiem małej, lekarz mówił, żeby się nie martwić, ale jak się nie bać o własny skarb
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
czasem na wysokości pępka czasem z prawej strony jedynie pęcherz na razie oszczędza
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Ale zazdroszczę Wam tych kopniaków.
![]() Cały czas wsłuchuję się w swoje ciało, ale nic się nie dzieje (jestem w 18 tyg). ![]() Nie wiem czy dziecko często zmienia pozycję, ale na piątkowym usg mały był główką w dół i plecami do ściany brzucha, więc może dlatego na razie go nie czuję? ![]() Zdziwiło mnie tylko, że już jest tak wysoko, gin pokazywała gdzie dokładnie co jest to tyłek i nóżki tuż pod pępkiem były. |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielne przedpołudnie
![]() Upał jak diabli!! 21st i halny wieje jak wściekły ![]() Byłam wczoraj na imieninach tesciowej.... najadłam się jak oszalała! Rozmawiałam z jej siostrą, i mi szczena opadla.... Jej sąsiadka - dziewczyna w maju kończy 18 lat, zapalona sportsmenka, gra w hokeja, ternuje cos tam jeszcze, zaczeła się gorzej czuć, robili badania, wszystko wychodziło ok, nikt nic nie zauwazal, w końcu zaczęli podejrzewać mięśniaka czy cos, bo na jej płaskim jak kaloryfer brzuchu zaczęła się pojawiać dziwna okrągłośc.... robili setki badań, nic nie wychodzilo.... w końcu dziewczyna poszla do ginekologa i to sama z siebie, okazalo się że jest w 9-tym miesiący ciąży!! dziewczyna w płacz, że to niemozliwe a gin do niej "to jeszcze nie wszystko - za 3 tyg poród!" dziewczyna z tego wrażenia urodziła po 3 dniach..... i jeszcze przez CC.... i teraz co... dziewczyna w totalnej załamce..... depresji..... nie miała wogóle czasu żeby się przygotować na tą mysl, a tu dostała dziecko jak podrzucone pod drzwi.... jeszcze nie rodziła naturalnie tylko cc to juz wogóle..... wszyscy jej pomagają, ale co z tego jak ona nie potrafi się przemóc.... za szybko to na nia spadlo........... na całe szczęscie dziecko urodziło się zdrowe i ważyło 3600! tak że kawał chłopa.... Normalnie takie przypadki to sie w amerykańskich programach ogląda a tu za wlasnym płotem taka historia.......... |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
agulaa, ale numer.
Z jednej strony współczuję lasce, bo teraz to się musi szybko przestawic, a z drugiej to zazdroszcze ze ominęły ją te objawy i strachy o maleństwo. Kiedyś oglądałam program w telewizji o kobietach, które nie wiedziały ze są w ciąży. i pamiętam tam pewną otyłą babkę, która urodziła bliźniaki. Zaczeli ją badac bo trafiła na ostry dyżur z silnymi bólami brzucha.w pewnym momencie ona powiedział ze musi do toalety i tam jak pielegniarka weszła to zobaczyął małego chłopca w toalecie.Dobrze że od razu zobaczono to uratowano. A tę babkę na łóżko i dalej badac, a tu nagle mówią jej: jeszcze jedno wychodzi. Kobieta w szoku!i takim cudem urodziła 2 zdrowych dzieci. (angielski albo amerykański program, ale takie cuda się zdarzają) |
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Mnie czasem boli posladek ale mysle ze to zwiazane z bolami kregoslupa jest u mnie..
Aania_20 super zakupki a jaki to wozeczek ?Dzieczyny czy ktoras z Was ma twardnienia brzucha (tzn. macicy), to nie boli ale jest nieprzyjemne (normalnie jestem w stanie wyczuc cały kształt macicy). Bylam na izbie przyjec tydzien temu i kazali brac nospe 3 x 2, magnez 3 x 2. we wtorek bylam na wizycie u mojej gin i zmniejszyla mi nospe do 3 x 1, magnez zostal 3 x 2 i lezenie na zwolnieniu L4. Martwie sie raz jest lepiej raz gorzej. I mam wzdecia duze co na wzdecia moze to przez te wzdecia buu ? Jak nie beda przechodzic te skurcze to wisi nade mna wizja szpitala i kroplowek
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-13 o 11:38 |
|
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam niedawno, przede wszystkim jeśli dopadnie to trzeba dużo pić, żeby się nie odwodnić, przy gorączce można apap...maluszkowi nic nie grozi, nie martw się. Cytat:
Cytat:
![]() agulaaabar...normalnie wierzyć się nie chce. Ona nic się nie domyśliła?? A brak okresu? no i żadnych ruchów nie czuła? coś mi się nie wydaje żeby nikt się nie zorientował zwłaszcza skoro miała tyle badań...przy wypukłości brzucha na bank miała usg jamy brzusznej zrobione...
|
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie mamy dokłądnego terminu ale gdzieś w czerwcu chyba na poczatku albo końcem maja, zobaczymy jeszcze, teraz na domu rodzice będą dach zmieniać i będzie bajzel a potem my mamy malowanie naszej sypialni tam urządzić bo chyba ładnych kilka lat nie było malowane no a potem jak się pozwozimy powoli to się przeprowadzimy. Chciałam odświeżyć bo tam będzie dzidzia z nami mieszkać ale już się nie mogę doczekać ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
ja dziś po kościółku sobie leżałam na łóżku i tv oglądałąm i odsłoniłam sobie brzuszek i głaskałam go i za chwilę jak położyłam obie dłonie na nim to miałam wrażenie że poczułam na dłoni takie jakby kopnięcie, leciutkie ale od środka też poczułam. W kościele mnie tez kopało parę razy
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
brunetka - skarpetki powiadasz..... tylko zabunkruje je dobrze ![]() co do grypy zołądkowej to ja mialam lepsza historie w styczniu bylam u rodzicow moj chrzesniak 12 mc zlapal to swinstwo zarazil bratowa (podobno jak ssal pierś ) bratowa mojego brata brat moja mame a potem przeszlo na tatę i w koncu moj maz WSZYSCY NARAZ W JEDNYM DOMU!!!!! Drzwi od kibelka sie nie zamykały tez sie balam ze mnie zlapie ale nic.najgorsze ze nie moglam wrocic do domu bo mielismy malowanie u siebie i u rodzicow koczowalismy a brat tez nie mogl bo maly w szpitalu wiec wszsyc bylismy w jednym mieszkaniu 6 osob chorych i ja wiec.mysle ze nie masz sie co martwic ![]() beata_1988 - jak poparzona łapka... a propos oparzen slyszalysie ze jak kobieta w ciazy sie oparzy to dziecko ma w tym miejscu znamię? taka myszkę jak pieprzyk.moja ciocia oparzyla sie zelaskiem w brzuch w ciazy i rzeczywiscie moj brat ma teraz caly brzuszek pokryty wielka brazowa myszka (przypadek czy jednak )---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- noooo identyko.... szok !!!!!! |
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to nie miała miesiączki?No jakos takie dziwne, przecież jak miała usg robione to widać zarodek itd, krew na pewno miała też badaną... no dziwne. Kiedyś wiem że o tym dużo się mówiło w tv np w rozmowach w toku, ale nigdy w to nie wierzyłam, chyba że była kobieta tak otyła, że nic po niej nie było widać. ~~*~~ Beata1988 wiesz co czuje jakbym miala zrobiony zastrzyk i tak jaby byl siniak. I np jak się położe na łożko a nogi dotykają podłogi, to tak mnie uciska, ze nie raz mam problem z wstaniem. ~~*~~ Jestem załamana Bylam pewna, ze ten problem bede miala dopiero za miesiac a tu takie coś..zabieram się za szukanie w internecie jak przerobić spodnie na ciążowe ![]()
|
||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żadna nie ma twardnien
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-13 o 12:20 |
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam problem, ale z bluzkami
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no coz.........
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet lepiej, nie wylazły mi pęcherze, tzn. jeden taki mały jak główka zapałki i kilka takich malutkich i tyle, bo bałam się że mi na calym oparzeniu wypęcherzy bo strasznie piekło, smaruje atlacetem i owijam bandażem elastycznym lekko to mi nie uraża o rękaw sweretka, i nie boli już tak, skóra czuje że mi się będzie łuszczyć w miejscu poparzenia ale przynajmniej pęcherzy nie będzie ale jak dotykam to jeszcze skóra jest opuchnięta i taka jak nie moja ![]() słyszałam że jak się w ciązy oparzy to dzidziuś będzie mieć myszkę - taki przesąd - ale zobaczymy po porodzie czy się sprawdzi, ja nie wierzę i tak w takie rzeczy miałam kolegę w podstawówce który miał myszkę na dłoni może mamusia jego też się oparzyła
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-13 o 12:26 |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ruchy z początku czułam na wysokości jajników, bardziej prawego, teraz poniżej pępka i tez generalnie bardziej z prawie strony, z lewej jeszcze nie czułam... Dziewczyna jest bardzo szczupła i wysportowana, własnie tak jak pisałam wyżej dla mnie też to dziwne... lekarz to tlumaczył tak, że mogła mieć plamienia i uznac je za okres, jeżeli wypierała myśl o ciąży to ruchów też nie czuła, bo brała je np za przelewanie w brzuchu, jelita, burczenie itd...... Dziwaczna historia.. |
|||
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam myszkę, ale na szyi. Tylko, że jak moja mama była w ciąży to w pracy przestraszyła się myszy i dotknęła szyi.
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w rodzinie tez są znamiona ale wydaje mi sie że to bardziej genetyczne, np mama ma na plecach, siostra na tylku - jej jedna corka na dłoni, druga na pośladku, ja na ramieniu, brat na nodze..... takie własnie brązowe plamy na skórze |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam znać po porodzie czy się sprawdzi czy nie tak jak piszesz, takie znamiona mają charakter genetyczny u mnie w rodzinie nikt takich nie miał więc raczej nie powinno być u dzidziusia .
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym oparzeniem to nie wiem, ale Ja np mam myszkę na szyi i moja mama mówi, ze to z tego że się czegos bardzo mocno przestraszyła... Cytat:
Cytat:
~~*~~ Ja nadal szukam znalzłam tylko jak zrobic z zwykłych jeansów rurki teraz jak przerobić górę.Co do tych pasów to widziałam na allegro moim zdaniem się nie opłaca, bo z przesyłka wyjdzie Cie no drogo jak na taki kawałek szmatki, poszukam w lumpie jakieś bluzki elastycznie i coś może wykombinuje
|
|||
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do tych znamion t onaprawde ciekawe u mnie w najblizszej rodzinie tak kazdy ma taka myszke mala tylko w innym miejscu ale u tej cioci tylko ten maly z ktorym byla w ciazy i sie oparzyla....
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moj maz na posladku, tam raczej trudno sie oparzyc Znalazlam na necie ze to moga byc skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa i ze niekiedy zaczynaja sie nawet przed 20 tyg. Dopoki nie sa bolesne i nie wplywają na szyjke jest wporzadku, zaczynaja sie od dna macicy i ida ku dolowi trwajac od 30 sek do nawet 2 min. Niektore dziewczyny pisaly ze tez bardzo sie denerwowaly bo mialy nawet do kilkunastu dzienie i czasem w odstepach 2-3 min przez kilka minut, to tak jak ja czasami strasznie to nieprzyjemne i sie czlowiek bardzo denerwuje
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-13 o 13:05 |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki! Ale cudny dzień mamy
Zaraz wsiadamy w samochód i jedziemy na spacer do jakiegoś pięknego parku, trzeba zainaugurować wiosenne spacery ![]() Jej, dziękuję
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja twardnien jeszcze nie mam, moze tym razem mnie omina, bo w I ciazy przez czeste skurcze bralam fenoterol, a w II skurcze powodowaly skracanie szyjki i w rezultacie mialam zalozony pessar. Na grype zoladkowa w ciazy wydaje mi sie, ze stoperan i inne takie odpadaja. Jedynie co to smecta. Ja bym pila priobiotyki, zeby w jakims stopniu sie uchronic. Aczkolwiek wcale nie jest powiedziane, ze sie zarazisz. A lewatywy nie miala, w "moim" szpitalu nie robia, nawet jak zapytalam. Przykrej niespodzianki nie bylo. Ide na obiadek... |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta ale w brzuchu Ci ciasno tak?
to może coś takiego http://allegro.pl/poszerzacz-spodni-...485127230.html wydaje się dość łatwe do zrobienia ![]() pasa ciążowego ja osobiście nie polecam, kupiła jeden i jakoś mi nie podpasował, widać, ze spodnie rozpięte i jakoś się nie ładnie układał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

czasem na wysokości pępka czasem z prawej strony jedynie pęcherz na razie oszczędza 

Zakończone: 2
a jaki to wozeczek
(normalnie jestem w stanie wyczuc cały kształt macicy). Bylam na izbie przyjec tydzien temu i kazali brac nospe 3 x 2, magnez 3 x 2. we wtorek bylam na wizycie u mojej gin i zmniejszyla mi nospe do 3 x 1, magnez zostal 3 x 2 i lezenie na zwolnieniu L4. Martwie sie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tez sie balam ze mnie zlapie ale nic.najgorsze ze nie moglam wrocic do domu bo mielismy malowanie u siebie i u rodzicow koczowalismy a brat tez nie mogl bo maly w szpitalu wiec wszsyc bylismy w jednym mieszkaniu 6 osob chorych i ja 

no coz.........