Intymnie nieseksualnie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 14:08   #121
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Intymnie nieseksualnie

Cytat:
Napisane przez Darth Vader Pokaż wiadomość
Owszem, ale tak się składa, że w europejskiej kulturze kobieta jest faworyzowana jeśli mówimy o savoir vivre.

Kuźwa, pół roku protokołu dyplomatycznego, a ja dalej głupiam i ciemnam, Wizaż uczy, Wizaż bawi ...

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:09   #122
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Takie się z Tobą nie zaprzyjaźnią, nie jesteś na razie tego warta.
No to teraz nieźle pojechałaś nie ma co
Oceniać czyjąś wartość na podstawie jednego wątku na forum.
Kim Ty jesteś żeby oceniać wartość drugiego człowieka ?
Zabawne i to jest właśnie osoba tak bardzo tolerancyjna i 'otwarta' na innych
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:11   #123
muszynianka
Zakorzenienie

Stefan trzymaj się, ja wysiadam.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Oceniać czyjąś wartość na podstawie jednego wątku na forum.
jeden wątek a aż sto dwadzieścia trzy wypowiedzi plus seksistowskie hasełka - e... no tak, co tu do oceny...

Cytat:
Kim Ty jesteś żeby oceniać wartość drugiego człowieka ?
buahahha ale to było ironiczne w kontekście twoich poprzednich mądrości, dobre
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:13   #124
Darth Vader
BAN stały

Cytat:

Kuźwa, pół roku protokołu dyplomatycznego, a ja dalej głupiam i ciemnam, Wizaż uczy, Wizaż bawi ...
Nie ma czegoś takiego, że kobiecie trzeba otwierać i zamykać drzwi przed nosem i za plecami, że kobiecie należy ustąpić miejsce, że w czasie przyjęcia trzeba zająć panie rozmową i usługiwać przy stole?

Edytowane przez Darth Vader
Czas edycji: 2011-03-13 o 14:17 Powód: Nie miałem na myśli "w kobiecie", "w" chyba wzięło się z podświadomości.
Darth Vader jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:15   #125
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
N
- zamiast interesowac sie tym czym powinny
A czym powinny ?

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Spoko, jak ci wejdzie drzazga/kleszcz i będziesz potrzebował małych zwinnych paluszków które sprawnie obsługują pęsetę /albo pokrewne/ to nie uderzaj do kobiety tylko do dwumetrowego chłopa z paluchami jak sucha krakowska konkretnie.
[/I]
Mężczyzna nie je miodu. Żuje pszczoły

Cytat:
Ale wiesz, słabiutko. Spodziewałam się lawiny, a tu chodzi o to, że laska się nie zna na lakierach do paznokci i nie lubi seriali, także luz

Ogólnie fajny wątek, lubię takie, brakuje mi Sine i Hultaja

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Nie ma czegoś takiego, że w kobiecie trzeba otwierać i zamykać drzwi przed nosem, że kobiecie należy ustąpić miejsce, że w czasie przyjęcia trzeba zająć panie rozmową i usługiwać przy stole?
Niestety nie ma

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2011-03-13, 14:17   #126
sanchez_z
Przyczajenie

Cytat:
No, w koncu rozumiem o co sanchez_z chodzi.
Chyba... podam przyklady, a Ty powiedz mi, czy to o to Ci chodzi.
Nie pasuje ci w kobietach:
- siadaja w pierwszym rzedzie, zaczynaja gadke o d.maryni i nie sa laskawe sie zamknac
- zamiast interesowac sie tym czym powinny, to smsuja, siedza na facebooku, a ich jedyna ambicja jest posiadanie misiaczka
- jak jednej w grupie liderka nie lubi, to danej nie lubi cala grupa i robia najazdy
- nie potrafia przyznac sie do bledu, i okrecaja kota ogonem
- celowo podkopuja pod innymi dolki
i robia to wszystko zamiast sie wzajemnie szanowac itd?
Racją to jest, ale nie chodziło mi o zarzucanie co z kobietami jest nie tak, bo tutaj można się rozpisać tak jak i w przypadku mężczyzn. Po latach unikania ich doszłam do wniosku, że chcę się do nich zbliżyć, polubić. ;] Choć po moim całonocnym śledzeniu wątku (jest u mnie 8 rano, a ja wciąż nie śpię) jedne dziewczę minęło się z celem i zamiast wzbudzić we mnie pozytywne nastawienie i gdyby przeobrazić jej atak na moją osobę w rozumienie tekstu pisanego (żałuję, że matura z polskiego jest tak banalna), moje odczucie w stosunku do niej byłoby inne. Ale jako, że żadnej ze stron na tym nie zależy, będę szukała dalej z pozytywnym nastawieniem tego Grala moich oczekiwań. Bardzo się cieszę, z tego co Joline napisała, Gral nie jest taki nieosiągalny.
sanchez_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:20   #127
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sanchez_z Pokaż wiadomość
Racją to jest, ale nie chodziło mi o zarzucanie co z kobietami jest nie tak, bo tutaj można się rozpisać tak jak i w przypadku mężczyzn. Po latach unikania ich doszłam do wniosku, że chcę się do nich zbliżyć, polubić. ;] Choć po moim całonocnym śledzeniu wątku (jest u mnie 8 rano, a ja wciąż nie śpię) jedne dziewczę minęło się z celem i zamiast wzbudzić we mnie pozytywne nastawienie i gdyby przeobrazić jej atak na moją osobę w rozumienie tekstu pisanego (żałuję, że matura z polskiego jest tak banalna), moje odczucie w stosunku do niej byłoby inne. Ale jako, że żadnej ze stron na tym nie zależy, będę szukała dalej z pozytywnym nastawieniem tego Grala moich oczekiwań. Bardzo się cieszę, z tego co Joline napisała, Gral nie jest taki nieosiągalny.
A co to "Gral"? Genealogiczne Rodzinne Archiwum?

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2011-03-13 o 14:31
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 14:20   #128
Joline
BAN stały

Cytat:
jeden wątek a aż sto dwadzieścia trzy wypowiedzi plus seksistowskie hasełka - e... no tak, co tu do oceny...

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałaś, a potem zastanów się nad sensem, ewntualnie użyj opcji 'edytuj'.
Do ewentualnej oceny jest wątek, nie wartość człowieka. To dwie zupełnie odrebne kwestie.
Pozatym nikogo tu nie oceniamy, a komentujemy i wymieniamy uwagi.
Dla mnie ten wątek wcale nie jest seksistowski, być może dla Ciebie jest.
Stary 2011-03-13, 14:22   #129
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
A czym powinny ?
A to taki przyklad na np. cwiczeniach czy wykladach na studiach
Ze zamiast siedziec i robic to co powinny (sluchac wykladu np.) to te siedza i smsuja... no to byl jeden z powodow ze zmienilam grupe, jak ze 3 dziewczynki zaczely rozwalac zajecia

Serio, ktoregos dnia bylam bliska aby wstac i wsadzic jednej telefon w gardlo jak zaczely sie smichy chichy na cwiczeniach...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-03-13 o 14:29
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:23   #130
sanchez_z
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Wypisz mi o jakie seksistowskie hasełka Ci chodzi i jeśli będą one rzeczywiście seksistowskie, przeproszę Cię za swobodę moich myśli i, że nie są one podpatrzone od innych, co jest już masowym rażeniem.
Stary 2011-03-13, 14:24   #131
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Ani rok, ani dwa lata. Trochę krócej.

Mówimy o kobietach ogólnie, a nie o kobiecie w związku. Ogólnie coś tam wiem, tak jak człowiek startujący do Milionerów nie musi być doktorem.

Czy ja piszę, że moja racja jest prawdą nad prawdami. Piszę to co widzę.

Też jestem feministą na to wychodzi. Jak to ujął Miałczyński w Dniu Świra "jestem za pełnym równouprawnieniem kobiet".

Nie cierpię tego, kiedy kobieta mówi, że coś się jej należy, bo jest kobietą. Dla kobiety mogę być XIX wiecznym gentelmenem, jak jest w ciąży, ale to z powodu jej stanu, a nie płci.

Nie cierpię, jak kobieta mnie gdzieś zaprasza bądź razem się umawiamy i liczy, że będę takim gentelmenem, że zapłacę za oboje.

Nie cierpię, jak kobieta prosi mnie o jakąś przysługę, bo to jest niby męskie zajęcie. Sama coś narobiłaś - sama to zrób.
No to z czym do ludzi? Po cholere nam tu piszesz jakieś bzdury.
No dokładnie, mówimy o kobietach ogólnie. A Ty nam próbujesz wmówić, że poprzez mieszkanie z 3 babkami jesteś wręcz ekseprtem. I do Milionerów nie idą ludzie z minimalną wiedzą, a inteligenci, z doświadczeniem i wiedzą O ŚWIECIE.
Piszesz bzdury.
I Ty się chcesz nazwać "feministą"? Przeczytaj sobie 3 razy co napisałeś kilka linijek niżej. Żałosne. Jeśli chodzi o zapraszanie i płacenie, przepuszczanie kobiet, ustępywanie im miejsca to to się nazywa savoir vivre. Mama nie nauczyła dobrych manier? Dziecinne.

Rozbroiło mnie to na łopadki
Czyli jak zepsuje kran, to mam go sama naprawić? Jak spieprzy mi się procesor w kompie to też mam sama dłubać, choć nawet nie wiem gdzie tego szukać A i jak będe chciała pomalować pokój to mam sama przesówać 100kg meble pomimo mojego obecnego stanu? Rozumiem.

Cytat:
Dziewczyny czy to jest klon Monte Christo czy jak mu tam było?
Nie! Błagam!

Cytat:
A byłem głupi, bo zakochany, to płaciłem.
To ja sie nie dziwie, że miałeś tylko jeden i nieskonsumowany związek...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 14:24   #132
Joline
BAN stały

Cytat:
To prawda, można znaleźć wartościowe kobiety, z którymi można porozmawiać, pośmiać się i nawet porozmawiać o kompletnych bzdurach.
Jak już ktoś tu napisał, trzeba być otwartym, co nie znaczy, że trzeba zniżać swoje wymagania...
Życzę Ci żebyś poznała wiele takich interesujących osbób, nie tylko kobiet i żeby były one dla Ciebie inspiracją
Stary 2011-03-13, 14:27   #133
sanchez_z
Przyczajenie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25694890]A co to "Gral". Genealogiczne Rodzinne Archiwum?[/QUOTE]

Racja, Graal.
Stary 2011-03-13, 14:30   #134
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość

Ałć
Zapomniałyście dziewczynki dodać, że jeśli kobiecie nie otworzy się drzwi, ani nie odwiesi za nią płaszcza, będzie zadawać jadu.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:33   #135
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To już stało się jak w filmach, kiedy pisarz bez weny próbuje zapisać kolejne to kartki papieru, by w końcu przelać na nią właściwą myśl. Kwadransy spędzone przy tym okienku, by w efekcie znów utworzyć nową przestrzeń na odpowiednio trafną myśl, byś Ty mój drogi Czytelniku mógł bez problemu wczuć się w moją osobę i skutecznie wyprowadzić mnie ze stanu w jakim się znajduję. Nie ciągnąc tego w nieskończoność napiszę krótko - nie lubię kobiet, choć sama powoli i niezdarnie wkraczam na drogę, którą ośmielę się już tak siebie nazwać. Nieważne czemu, ważne jak z tego wybrnąć. Długi czas nie przeszkadzał mi ten stan. Bywając w towarzystwie zawsze odczuwałam do kobiet/dziewcząt niechęć, niepotrzebny kontakt, aż w końcu bycie ponad nimi. Bo? Przez swoją niechęć do nich, nie spotkałam nigdy k/d, która zaimponowała mi swoim intelektem, błyskotliwością, poczuciem humoru. Zawsze wydawały mi się, że są z dziwnym rozumowaniem. To tak jak chłopczyk z przedszkola, który nie chce usiąść koło koleżanki z grupy, bo 'dziewczyny są głupie'. Wraz z tą niechęcią była (lub wciąż jest, czego określić nie potrafię) niechęć do siebie samej, właśnie z powodu swojej płci. Czasem żartuję, że żałuję, że nie urodziłam się chłopcem, ale jednak w dużym stopniu cieszę się, że jestem kimś bliższym w stosunku do mężczyzn nie tracąc w sobie chęci bycia kobietą. Czuję tą kobietę w sobie, nierzadko wychodzi instynktownie ze mnie, ale sama świadomie nie potrafię tego kontrolować. Dziś nadszedł dzień, kiedy zaczęło mi to w końcu przeszkadzać, że jestem nadzwyczaj wyrozumiała dla męskiego punktu widzenia, że nie spędzam wystarczająco tyć więcej czasu w sklepach, że zrodziła się potrzeba by tam po podglądać jak dziewczyna się zachowuje, poszukać 'damskich rzeczy', które odzwierciedlą mnie, żeby kobieta w końcu wyszła świadomie na zewnątrz. Nie chcę już skupiać się tylko i wyłącznie na ładowaniu tych tak potrzebnych mnie 'mądrości', bez już większego skupiania się na intelekcie, bo zostanę zubożonym psychicznie dziwadłem, które na starość skończy jako intelektualny obojnak. Tak, brakuje mi kobiety, brakuje mi tej przyjaciółki z filmów, która jak dziecku wszystko pokaże i nauczy od nowa. Cel ten do prostych nie należy. Moje wymagania są dość duże, bo nie chcę by moją mentorką była k/d, przy której stracę, cokolwiek miałabym stracić. Mentorka, jak to cholernie trafnie brzmi. Tylko do cholery nie wiem czego od Ciebie Czytelniku chcę. Moja myśl została przelana, niecała, chaotyczna ale sens został zachowany. Tylko zrób coś z tym, a moja wdzięczność będzie sławić Twe imię po wieki. ;] Z wyrazami szacunku i pełnych oczekiwań, sanchez.z.
nie lubisz kobiet,czy nie lubisz siebie za to,że jesteś kobietą?
nie lubisz kobiecości,czy własnej sexualności?

jeśli nie lubisz kobiet to podam ci dłoń.w kobietach widze tylko konkurencję.
lubię siebie i swoją kobiecość,ale więcej wybaczam panom,niż koleżankom.

nie możesz zmienić siebie,bo zatracisz swoją osobowość,musisz dostosowac kobiecość do swoich zalet.nie chcesz szpilek?
ok ,adidasy też mogą być seksownaie ubrane
nie lubisz sukieek i spódnic?
super.spodnie też są świetne.

potrzebujesz kogos kto cię wysłucha i delikatnie naprowadzi,nie potrzebujesz mentorów,bo nikt nie zna ciebie lepiej niż ty sama.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 14:38   #136
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, ale tak się składa, że w europejskiej kulturze kobieta jest faworyzowana jeśli mówimy o savoir vivre.

Do teatru nie chodziłem, ale jak bywało się w kinie. Bilety kupowaliśmy (a raczej kupowałem) last minute. Ona chciała iść, ona wybierała film, a ja kupowałem. Teraz jestem trochę mądrzejszy i nie będę tak robił.

O ile jeszcze ktoś będzie chciał się umawiać z takim chamiskiem...

Cytat:
Nie ma czegoś takiego, że kobiecie trzeba otwierać i zamykać drzwi przed nosem i za plecami, że kobiecie należy ustąpić miejsce, że w czasie przyjęcia trzeba zająć panie rozmową i usługiwać przy stole?
Ależ jest. I to są właśnie dobre maniery, które nasze społeczenstwo przyjęło. I albo się dostosowujesz, albo jesteś uważany za chama

Dziewczyny, to jest Stalingrad i Monte Christo na bank!

Cytat:

Mężczyzna nie je miodu. Żuje pszczoły

Ogólnie fajny wątek, lubię takie, brakuje mi Sine i Hultaja
Hahahaha!!! Musze zapisać to sobie!!!

To zaprośmy je!!!!!!

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Ałć
Zapomniałyście dziewczynki dodać, że jeśli kobiecie nie otworzy się drzwi, ani nie odwiesi za nią płaszcza, będzie zadawać jadu.

No oczywiście i mężczyzna będzie biedny i pokrzywdzony...
Stary 2011-03-13, 14:39   #137
Krakovianka
Rozeznanie

Cytat:
".................Cho ć po moim całonocnym śledzeniu wątku (jest u mnie 8 rano, a ja wciąż nie śpię) jedne dziewczę minęło się z celem i zamiast wzbudzić we mnie pozytywne nastawienie i gdyby przeobrazić jej atak na moją osobę w rozumienie tekstu pisanego (żałuję, że matura z polskiego jest tak banalna), moje odczucie w stosunku do niej byłoby inne. ............"
Ja sledze moze nie tak pilnie ten watek, ale wnioski mam podobne.
Te dziewczyny, ktore sie zarzekaly ze sa madre i ze stoja na tym samym szczeblu drabiny ewolucji co geniusze, te właśnie kobiety, feministki i bojowniczki o rownouprawnienie mimo tych górnolotnych slow wciaz sie spieraja i w zacietrzewieniu przekraczaja granice dobrego smaku... !
Jednak to wszystko utwierdza mnie tylko w moich niepopularnych opiniach o kobietach. Normalnie powinnam usiasc i zaplakac nad grobem , jaki sobie te "feministki" kopia.
Ja jednak wole usiasc na widowni i nabawiac sie ta idiotyczna wymiana zdan, tym obrzucaniem się blotem! Szugabejb, to juz klasyczny przyklad baby w pretensjach Liderka chamstwa i wrednosci kobiet.
Sanchez, Joline i mediator Szpieg, zapraszam na miejsce na widowni...
Krakovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:41   #138
Darth Vader
BAN stały

Cytat:
No to z czym do ludzi? Po cholere nam tu piszesz jakieś bzdury.
Jak historyk może wypowiadać się o elektrowniach atomowych, tak ja mogę o kobietach ogólnie. Sądzę, że mieszkam trochę z paniami, to mam prawo mówić.

Cytat:
No dokładnie, mówimy o kobietach ogólnie. A Ty nam próbujesz wmówić, że poprzez mieszkanie z 3 babkami jesteś wręcz ekseprtem.
Po raz n-ty - piszę to co widzę. Ale nie robie z siebie eksperta.

Cytat:
I Ty się chcesz nazwać "feministą"? Przeczytaj sobie 3 razy co napisałeś kilka linijek niżej. Żałosne.
O ironio, dlaczego ludzie Ciebie nie chcą widzieć!

Cytat:
Jeśli chodzi o zapraszanie i płacenie, przepuszczanie kobiet, ustępywanie im miejsca to to się nazywa savoir vivre. Mama nie nauczyła dobrych manier? Dziecinne.
Jedna pani mnie edukuje tutaj na wizażu, że nie. Więc jak to w końcu jest? Savoir vivre w końcu łączy się z tymi zachowaniami dla kobiet czy nie? Mama mnie nauczyła, ale studia oduczyły.

Cytat:
Rozbroiło mnie to na łopadki
Czyli jak zepsuje kran, to mam go sama naprawić? Jak spieprzy mi się procesor w kompie to też mam sama dłubać, choć nawet nie wiem gdzie tego szukać A i jak będe chciała pomalować pokój to mam sama przesówać 100kg meble pomimo mojego obecnego stanu? Rozumiem.
Jest kapitalizm, możesz wezwać kto Tobie pomoże za pieniądze bądź kogoś kto pomoże bezinteresownie.

Kiedy ktoś się zwraca do mnie z pomocą, owszem, pomogę mu. Jednak nie pomogę osobie, jeśli wiem, że ta mi odmówi pomocy.

Mogę tobie przedstawić tą sytuację, bo akurat mam historię o zlewie i kompie. Jakbyś czytała mi w myślach.

Cytat:
Nie ja go zepsułem. Nie ja go zabiłem.

Edytowane przez Darth Vader
Czas edycji: 2011-03-13 o 14:44
Stary 2011-03-13, 14:45   #139
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krakovianka Pokaż wiadomość
Ja sledze moze nie tak pilnie ten watek, ale wnioski mam podobne.
Te dziewczyny, ktore sie zarzekaly ze sa madre i ze stoja na tym samym szczeblu drabiny ewolucji co geniusze, te właśnie kobiety, feministki i bojowniczki o rownouprawnienie mimo tych górnolotnych slow wciaz sie spieraja i w zacietrzewieniu przekraczaja granice dobrego smaku... !
Jednak to wszystko utwierdza mnie tylko w moich niepopularnych opiniach o kobietach. Normalnie powinnam usiasc i zaplakac nad grobem , jaki sobie te "feministki" kopia.
Ja jednak wole usiasc na widowni i nabawiac sie ta idiotyczna wymiana zdan, tym obrzucaniem się blotem! Szugabejb, to juz klasyczny przyklad baby w pretensjach Liderka chamstwa i wrednosci kobiet.
Granice dobrego smaku juz dawno zostały przekroczone na tym wątku właśnie przez Ciebie.
I przykro mi bardzo, że śmieszą Cię nasze "feministyczne" posty, ale nie damy sobie wmówić czegoś co nie jest prawdą. Ani nie damy się obrażać. Choć nie wiem, co feministycznego widzisz w udwadnianiu Ci, że nie masz racji (chodzi tu o te przykłady z Wikipedii).
I myśle, że nikt koło Ciebie na widowni nie zasiądzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 14:45   #140
Krakovianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
............. dostosowac kobiecość do swoich zalet.nie chcesz szpilek?
ok ,adidasy też mogą być seksownaie ubrane
......................... ......
Hallllllloooooo
Kobiecosc to wcale nie tylko seksownosc.
Strzelilas sobie w stope Moze to tylko freudowskie.......
Stary 2011-03-13, 14:48   #141
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Ałć
Pamiętam zioma
Cytat:
Nabawiaj się
Cytat:
Stalingrad, dziecko, ile razy trzeba Ci mówić, że klonowanie grozi banem ?

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 14:48   #142
Krakovianka
Rozeznanie

Cytat:
Granice dobrego smaku juz dawno zostały przekroczone na tym wątku właśnie przez Ciebie................... .............. Ani nie damy się obrażać. Choć nie wiem, co feministycznego widzisz w udwadnianiu Ci, że nie masz racji (chodzi tu o te przykłady z Wikipedii).
NIC NIE UDOWODNIONO i prosze przestan rozmawiac ze mna, bo po prostu mnie nie rozumiesz!
OK?
A czy zasiadzie czy nie to i tak nie jest oznaka ze sie myle.
Wiekszosc nie zawsze ma racje.
Moze sie mylisz kto tu zajac a kto wilk.

Edytowane przez Krakovianka
Czas edycji: 2011-03-13 o 14:50
Stary 2011-03-13, 14:50   #143
Darth Vader
BAN stały

Cytat:

O ile jeszcze ktoś będzie chciał się umawiać z takim chamiskiem...
Nie wiem, zobaczę. Nie uważam siebie za chama. Jedyne chamskie co robię to przeklinam. Innych objaw chamstwa nie widzę. Do kobiet odnoszę się do jako równych sobie.

Cytat:
Ależ jest. I to są właśnie dobre maniery, które nasze społeczenstwo przyjęło. I albo się dostosowujesz, albo jesteś uważany za chama
Dobre maniery wcześniej nie istniały. Istniały wśród arystokracji, szlachty, bogatego mieszczaństwa i duchowieństwa, czyli jakieś 10% społeczeństwa. 90% traktowało kobiety jak nieco lżej dzisiaj muzułmanie.

Z racji tego, że kiedyś panie miały mniej praw, to przyjęto zasady, że trzeba im służyć, bo są słabsze i tak dalej. Ale w dobre równouprawnienia wszystko się prawie wyrównało.
Stary 2011-03-13, 14:50   #144
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
A to taki przyklad na np. cwiczeniach czy wykladach na studiach
Ze zamiast siedziec i robic to co powinny (sluchac wykladu np.) to te siedza i smsuja... no to byl jeden z powodow ze zmienilam grupe, jak ze 3 dziewczynki zaczely rozwalac zajecia

Serio, ktoregos dnia bylam bliska aby wstac i wsadzic jednej telefon w gardlo jak zaczely sie smichy chichy na cwiczeniach...
Mężczyźni na moim roku na wykładach jedli kanapki, pili wódkę i oglądali mecze na laptopach.

Ty naprawdę uważasz, tak, jak uważasz ?

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 14:50   #145
Joline
BAN stały

Cytat:
Granice dobrego smaku juz dawno zostały przekroczone na tym wątku właśnie przez Ciebie.
I przykro mi bardzo, że śmieszą Cię nasze "feministyczne" posty, ale nie damy sobie wmówić czegoś co nie jest prawdą. Ani nie damy się obrażać. Choć nie wiem, co feministycznego widzisz w udwadnianiu Ci, że nie masz racji (chodzi tu o te przykłady z Wikipedii).
Ja to bym i chętnie usiadła, ale niestety spektakl się już chyba zakończył. : roza:kla ski:
Stary 2011-03-13, 14:52   #146
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
NIC NIE UDOWODNIONO i prosze przestan rozmawiac ze mna, bo po prostu mnie nie rozumiesz!
OK?
A czy zasiadzie czy nie to i tak nie jest oznaka ze sie myle.
Wiekszosc nie zawsze ma racje.
Moze sie mylisz kto tu zajac a kto wilk.
Autentycznie - MASAKRA.

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 14:53   #147
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Jak historyk może wypowiadać się o elektrowniach atomowych, tak ja mogę o kobietach ogólnie. Sądzę, że mieszkam trochę z paniami, to mam prawo mówić.

Jedna pani mnie edukuje tutaj na wizażu, że nie. Więc jak to w końcu jest? Savoir vivre w końcu łączy się z tymi zachowaniami dla kobiet czy nie? Mama mnie nauczyła, ale studia oduczyły.

Kiedy ktoś się zwraca do mnie z pomocą, owszem, pomogę mu. Jednak nie pomogę osobie, jeśli wiem, że ta mi odmówi pomocy.

No i co z tego, że z nimi mieszkasz?! Jak chcesz coś mówić, to mów dobrze i prawde, a nie za wszelką cene chcesz nam "ponawijać makaron na uszy"!

Ale jakimi zachowaniami dla kobiet?
Jak sie jest kulturalnym to i kobiety lepiej na to patrzą. Nienawidze gnojków, którzy sobie siedza w autobusie i ładują sie pierwsi w przejściu, to jest niesmaczne.
I nie, matka cie nie nauczyła. Dobrych manier nic nie oduczy, nawet studia.

Przecież napisałeś wyraźnie, że uważasz, że jak kobieta coś zawaliła to niech sama to naprawia, że nie bedziesz żadnej pomagał. Nie odwracaj teraz kota ogonem!

Pewnie że nie. Dziewczyna to zniszczyła, bo była głupia sytuacja, że nie chciałeś zapłacić i ona też nie chciała, zapewne jeszcze kilka innych tego typu sytuacji. Ja bym sie nawet z kimś takim jak ty, o takich ograniczonych horyzontach nie chciała spotkac ani razu więcej.
Stary 2011-03-13, 14:54   #148
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w dobre równouprawnienia wszystko się prawie wyrównało.
Oprócz pensji, pracy, urlopów itp. Takie tam, nic nieznaczące szczegóły.

Co to się tu dzieje na tym Wizażu w niedzielę, czy to jakiś szczególny dzień idiotyzmów ?

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 14:54   #149
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Hallllllloooooo
Kobiecosc to wcale nie tylko seksownosc.
Strzelilas sobie w stope Moze to tylko freudowskie.......
a gdzie napisała, że to jest tożsame?

Ty sobie strzelasz w stopę cały czas Dyskredytujesz którąś z płci nie podając nawet racjonalnych argumentów. Ja poniekąd się z Tobą zgadzam, PONIEKĄD, ale poglądy przekazujesz w tak nieprzyjemny sposób, wręcz chwilami wywyższający się i po prostu chamski, że jakoś nie mam ochoty się utożsamiać z którymkolwiek z nich

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 14:59   #150
Krakovianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Ja to bym i chętnie usiadła, ale niestety spektakl się już chyba zakończył. : roza:kla ski:
Nie, nie wierze ze zacietrzewione baby przestana sie dochodzic
Beda klepac dalej, a jedyne co sie uslyszy to bedzie: bla bla bla uczone bla bla bla takie same bla bla bla idiotka bla bla bla idz do psychologa bla bla bla i BLA!
Noooooo

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
................mam ochoty się utożsamiać z którymkolwiek z nich
Nie musisz, naprawde nie.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
.........
Co to się tu dzieje na tym Wizażu w niedzielę, czy to jakiś szczególny dzień idiotyzmów ?
Niestety.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości