| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-03-14, 12:02 | #2641 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI  III-IV

Nie wykluczone że jest tak, że matka ma problemy ze sobą i na dziecku się wyżywa, a ojciec ma syna w dupie, ale pokazuje te nagrania żeby się na niej zemścić i zawalczyć o majątek ...   Smutne, biedny Szymon  Matka potwierdziła że to jej słowa i nie zaprzeczyła, że skierowane do dziecka ...   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:14 | #2642 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI  III-IV

A widzicie ja nie wiedziałam,że matka się przyznała,że to wszystko to jej słowa...no to do tego się przyznała,a do tego,że dziecko biję,nie?przecież to już przeczy sobie

__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:16 | #2643 | 
| Zakorzenienie | 

Ja o sprawie szymka myślę jedno, mogli troche zmontować, ale jednak słowa i tak padały. Tak czy inaczej matka powinna przejść terapię, i nauczyć sie szacunku do dziecka. A ojciec zaniast pomóc jej w znalezieniu odpowiedniego lekarza, i pilnowanie żeby na takie spotkania chodziła, przerzuca odpowiedzialność na innych, a on tutaj pełni role obserwatora, donioslem i tyle, jak inni nic więcej nie zrobię. Moim zdaniem jakby dziecko było katowane i on by o tym wiedział, to by po prostu porwał dziecko, a jakoś nie widze żeby się małym zajmował, czy zawalczył o opieke nad nim. U nas już dobrze. Podsumowując mały miał rotawirusa, 6 dni biegunki(12-15 kup takich od pach po kostki bo pieluchy nie wytrzymywały)i bardzo mało jadł, z 11 kg spadł z waga do 9,400 jak go w szpitalu ważyli. Ale teraz dzielnie nadrabia. w szpitalu byliśmy tylko 8 godzin, i go wypisałam na swoją odpowiedzialność, bo dokoptowali nam po godzinie do pokoju dziewczynkę z bardzo wysoką gorączką i wymiotami, nie chciałam, żeby i to mu doszło. To poczekałam na wyniki badań, i aż kroplówka zleci i do domu. Tym bardziej że w szpitalu panuje wśród dzieci wirusowe zapalenie płuc  . No i w domu latałam non stop ze strzykawką i go poilam orsalitem i smectą, aż wkońcu przeszło. Nerwy moje też dochodzą do siebie   
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:17 | #2644 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Madzia dokładnie!! Dobrze, że już jesteście i macie się lepiej  A szczepiłaś Erwiego na rota?? 
				__________________ Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-14 o 12:20 | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:19 | #2645 | ||
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  Cytat: 
  jedno i drugie głowami o sciane to moze cos zrozumieją, durni ludzie!!! och ja nie moge odkąd mam bartusia to masakra, ja bym 30%społeczenstwa na krzesło elektryczne wysłała  a ja ogladam program na tvn stye o pasztetach masakra jakas w puszcze pasztetu jest az 0 gram mięsa, a w taniej puszcze dla kota 8 gram miesa a moje dziecko zaszalało jak jeszcze nigdy i spi  od 10 obudził sie 11:30 porozgladał dałam smoka bo jakis taki niedospany był obrucił sie na drugi boczek i spi dalej  biedny Erwi, strasznie duzo schudł, ale najwazniejsze ze apetyt mu wraca i juz wszystko dobrze 3majcie sie mocno, domyslam sie ile Cie to wszystko nerwów kosztowało 
				__________________ mój skarb Bartuś  30.04.2010 3400 57cm przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-03-14 o 12:23 | ||
|     | 
|  2011-03-14, 12:21 | #2646 | 
				 | 

W tym tygodniu ma być w Uwadze cały reportaż na temat Szymka.Może coś więcej będzie wiadomo.

__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:23 | #2647 | 
| Zakorzenienie | 

Szybko wrzucam zaproszenia i bede nadrabiac... TYLKO SIE NIE SMIAC!! mi sie podobaja gościom tez ..   
				__________________ Michalina ur. 1 kwietnia 2010 r.  Pola  ur. 3 czerwca 2014!   | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:25 | #2648 | |
				 | 

Cytat: 
  A tak a propo to Szymon mieszka z mamą i babcią(a tego wcześniej nie wiedziałam) Madzia super,że jesteście w domku   
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:26 | #2649 | 
| Wtajemniczenie | 

Przyszła mi dzisiaj ta mikrodermabrazja VulcanicMat z Daxa. Na niej jest napisane że robić raz w tygodniu, a ja w necie znalazłam że dwa razy i już teraz nie wiem co robić - ana HELP   Dodam że ona po 35 r.ż. jest  Więc może staruszki po 35 dwa razy a mi młódce starczy raz w tygodniu    
				__________________ Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-14 o 12:28 | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:31 | #2650 | |
| Rozeznanie | 

madziwnia zaproszenia swietne i bardzo pomysłowe i super wierszyk  gratuluje talentu ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat: 
  wykasuj to zdanie zanim nasza POP sie pojawi    
				__________________ mój skarb Bartuś  30.04.2010 3400 57cm przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:34 | #2651 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
 Zosia też w domu chodzi w dresach, albo getrach lub leginsach, ale w niedziele ją zawsze ubieram ładniej w jakąs spódnicze czy sukienke. U nas nie ma żadnych fajnych lumpków i mała nic nie ma z nich. W pepco już pare razy spotkałam rzeczy takie jak są w h&mie np. sweterek identyczny w h&m kosztował 70zł a w pepco 30  były też takie sane sukienki czy bluzki jak w h&mie, a dużo tańsze. 
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:35 | #2652 | 
| Zakorzenienie | 

madziwnia bardzo fajne. Ja myslalam zeby jej zrobic z ksztalcie hello hity albo jakiegos fajnego slonika czy cos, ale korona tez fajna. 
				__________________ Oliwcia 05.04.2010r.  Amelcia 02.12.2011r. "Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. "                                                           A.Camus | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:36 | #2653 | |
				 | 

Cytat: 
  ja zaraz zmykam do pepco oblukać czy jest coś ciekawego  widziałam tam bardzo fajne skarpetki dla Zosi 
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:36 | #2654 | 
| Wtajemniczenie | 

gusinek kiedy ja to napisałam specjalnie dla naszego P0Pika   Jak tam Bartuś? Jakież On ma ładne imię (jak mój tż  ), bardzo mi się podoba  Bartosz czy Bartłomiej?? 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:39 | #2655 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Cytat: 
 Ja to kremy kupuję drogie i zawsze staram się wcześniej testować i próbki brać. I jak testuję nowe kremy to z daleka od oczu i nie stosuję wtedy kremów pod oczy. Cytat: 
 Niestety czasmi tak jest że musimy się namęczyć z tym karmieniem. U nas w domu jakby ktoś obcy pobserwował nas jak karmimy dziecko to by naprawdę pomyślał że wyrodni rodzice. Ona coś je, zaczyna sie krzusić a my jak nigdy nic dalej karmimy, nawet jak zwymiotuje to np. podłożymy tylko coś jej pod buzię ( ręcę, miseczkę itp. ) i dalej karmimy. Nawet nie przerywająć rozmowy.  U nas to jest takie normalne.  Cytat: 
 A tak na marginesie to i my tutaj często przeklinamy nawet pisząc. Ja staram się nie przeklinać ale czasmi też mi się coś tam wyrwie jak jestem bardzo zdenerwowana. Więc może powinnyśmy się zastanowić sami czy nie przeklinamy przy dzieciach - nie tylko naszych ale i obcych. Madzia - fluidy zdrowia dla Erwina przesyłam. 
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-14, 12:41 | #2656 | 
				 | 

jak się nazywa ten program do lictyacji na allegro?

__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:43 | #2657 | 
| Wtajemniczenie | 

P0P przekleństwa przekleństwami ale zwróć uwagę na emocje, przekaz i ewidentne bicie dziecka w tych nagraniach ... Dla mnie nawet po wycięciu przekleństw jest to silne znęcanie się psychiczne nad Szymkiem ... Ja przeklinam niestety  ale mam nadzieję że nie czytacie wszystkiego Waszym dzieciom   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:43 | #2658 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  oczywiscie ze piękne imie, przeciez mamusia wybierała   Baruś - Bartłomiej a jego chrzestny Bartosz  oprócz jedzenia-gryzienia - bo ostatnio apetyt mu dopisuje to mam złote dziecko tfu tfu  przebiła sie jako druga dolna jedynka oooo obudził sie zmykam, obiadek i na spacer u nas 16stopni   
				__________________ mój skarb Bartuś  30.04.2010 3400 57cm przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 | |
|     | 
|  2011-03-14, 12:47 | #2659 | 
| Zakorzenienie | 

Dziekuje za rady odnosnie karmienia..  OD SOBOTY JUZ NIE DAJE WCALE CYCKA!!!!  i nie płacze!!   Michalina juz chodzi.. ale upadki sa.. to tak w tydzien opanowała...   Jestem taaka dumna!! ale i starchu sie najadłam 2 razy uderzyła głowka mocno.. tzn raz głowka raz kościa policzkowa! bardzo płakała... ale przynajmiej zaczeła uwazac a nie na slepo sie puszczac jak szogun!! A to zdjęcia ze spaceru na spokojnej plazy zero ludzi mglisto , morze tafla zero fal bosko było i tylko ja i Michasia    
				__________________ Michalina ur. 1 kwietnia 2010 r.  Pola  ur. 3 czerwca 2014!   | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:49 | #2660 | 
| Zakorzenienie | 

www.snip.pl jest boski

|     | 
|  2011-03-14, 12:49 | #2661 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

A moje dziecko chyba jeszcze nigdy nie zwymiotowało   jedynie ulewała do jakiegoś czasu po nutramigenie... Ona uwielbia wszystko prócz maminych obiadków   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:50 | #2662 | 
| Zakorzenienie | 

Hej laski. Tylko jeden dzień mnie tu nie ma a tyle do nadrobienia.  My już dzisiaj po spacerze - jest pieknie coć zowu wiej tak że głowy urywa. Wracam do gotownia obiadku i będę nadrabiała 
				__________________ Żmijka najsłodsza | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:52 | #2663 | 
| Zakorzenienie | 

pop co innego jest przeklac przy dziecku a nie przeklinac na dziecko. Zadna z as nie azwala tu swojego dziecka mendą itp. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- madziwnia ty nie wiesz jak ja ci zazdroszcze tego morza! 
				__________________ Oliwcia 05.04.2010r.  Amelcia 02.12.2011r. "Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. "                                                           A.Camus | 
|     | 
|  2011-03-14, 12:54 | #2664 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 dzięki za link  ale ci zazdroszcze że tak blisko morza mieszkasz  a Michasia jak słodko spi   
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | ||
|     | 
|  2011-03-14, 13:10 | #2665 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Ja przy Ninie nie klnę,ani w ogóle przy dzieciach  Ja też zawsze biorę próbki kremu zanim kupię(bo też kupuję te droższe) Kremy pod oczy świetne ma(znowu)clinique(powinna m zbierać profity od nich  za reklame)mają cudowną masełkowatą konsystencje.Uwielbiam się nim maziać.Ja mam od nich zwykły póki co nawilżający,ale tutaj http://pl.douglas-shop.com/douglas/P...000018247.html http://pl.douglas-shop.com/douglas/P...000023493.html Są do Twojego wieku 
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |||
|     | 
|  2011-03-14, 13:27 | #2666 | |||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: z domu 
				 | 

Cytat: 
  dobrze jej idzie jedzenie paluszków z sezamem, ale tam tyle sezamu, że prawie nic  . Uwielbia je, biega do szafki i wyje, żeby jej dać. Kanapki w kawałeczkach jak che jej dawać to za każdym razem wyjmuje z buzi, ogląda i wyrzuca na dywan  Wczoraj dałam jej kawałek suszonej śliwki i tak jej posmakowały, że zjadła chyba z 5 sztuk, w nocy max kupa i dziś mama dzwoniła, że dwa razy ją przebierała, heh jelita jej oczyści  Cytat: 
  Cytat: 
 Są na pewno odpowiedni psychologowie, którzy będa umieli go podejść, moja mama jak miała sprawę w sądzie o ustanowienie opieki nad dziećmi swojej siostry, to każdego chłopaka brał inny psycholog, bo byli w różnym wieku, podchodzili ich na różne sposoby. Wierzę, że wyjdzie najlepiej dla dziecka, bo to ono jest tu najważniejsze i zarazem najbardziej bezbronne  Cytat: 
   straszne to  Cytat: 

__________________ Amelka    | |||||
|     | 
|  2011-03-14, 13:32 | #2667 | 
| Zakorzenienie | 

Które butki   do chodzenia na teraz plecacie..  czy firma bartek jest godna zaufania? Mam na oku jedne własnie a jakie jeszcze firmy maja dobre buciki dla dziecka   
|     | 
|  2011-03-14, 13:39 | #2668 | |
				 | 

Cytat: 
      BAOBABKU - 100 lat dla Przystojnego Kubusia!!!    
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | |
|     | 
|  2011-03-14, 13:52 | #2669 | 
| Zakorzenienie | 

100 lat dla Kubusia, i dla mamy za rok razem   ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- P0P z kosmetyków to ja polecam z apteki firme iwostin http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iwostin/purritin a ja już nawet na nivea i AA jestem uczulona. 
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | 
|     | 
|  2011-03-14, 13:53 | #2670 | |
				 | 

Cytat: 
 Nawet Matke TZ juz prawie oduczyłam przeklinania. Bo ona czasami jak coś mówi albo opowiada to przeklina i nawet nie widzi tego więc jak tylko słyszę to zwracam uwagę. PS. Wszystko też zależy jak sie coś powie. Bo np. Można i powiedzień. "No chodź do mnie ty moja kochana mendo" i jakoś to wtedy nie będzie mnie raziło. Ja często mówię bachorku ale z uśmiechem. A jak jestem zła to krzyczę "OLIWIA!!!!" 
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.