|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mazianka zgadza się, dopiero co byłyśmy na staraczkach, pisałyśmy o testach a tutaj już będziemy szykować sie do porodu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
hej mamuski i brzuszki
ja wpadłam tylko doczytać was od wczoraj i się przywitać... zaraz muszę lecieć na miasto z mama bo trzeba jakieś zakupy teściowej zrobić... a dzisiaj juz od 11 mnie w domku nie ma, bo biegam jak potłuczona... kupiłam małemu dzisiaj sweterek i pajacyk.. jak będe miała chwile to wrzucę fotki...brzuszka też trzymam kciuki za dorkę i za agę_pe również ![]() daisy jakbym budzika nie ustawiła to mogłabym spać do 13 ![]() mi się tez audi podobają andziot a czy ja moge się wprosić do Twoich kontaktów i wycieczke do zoo zobaczyć??? ja uwielbiam wrocławskie zoo... mojego tż juz rok namawiam na wycieczkę do Wrocławia do zwierzątek...jakoś wybrać się nie możemy
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pierwsze w 5 tyg. (prywatnie, chciałam się upewnić, że testy mówią prawdę - drugie jakoś koło 8 tc (potwierdzenie ciąży z przychodni, gdzie chodzę do gina) - trzecie 12 tc - czwarte 22 tc - piąte (prywatne 3d) Więc de facto z nfz miałam 3 razy, a jestem w 31 tc. A czy wiedzą, co robią? U mnie to kwestia tego, że miasto refunduje i mają zapisane, że ma być ileśtam świadczeń. I nikogo nie obchodzi, że to wypada rzadko... Ale za każdym razem badanie na samolocie, to chociaż tyle dobrze.
|
|
|
#4294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zaobserwuje to moje sikanie i moze ogranicze picie, po prostu zaczne pic jak mi sie bedzie juz bardzo chcialo, tym czasem wietrze mieszkanko, wiec i powietrze inne![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w ogole chodze jak polamana wiec ograniczam wszelki ruch do minimum.Cytat:
matellewar przypuszczam ze nastepna wizyte bedziesz miala szybciej niz za 6tyg swoja droga to rzeczywiscie dziwne ze masz tak rzadko. Ja mialam co miesiac ale teraz kazala mi przyjsc za 3tyg, moze przez te obrzeki lub tak jak pisza dziewczyny blisko juz porodu. AgnieszkoM. wspolczuje samopoczucia, moja malenka tez bardzo aktywna. Trzeba sie uzbroić w cierpliwość. szkoda ze nie mozesz przed porodem zamieszkać w nowym mieszkanku, mnie by tez skręcało...BO JA BARDZO BYM JUZ CHCIALA BYC NA SWOIM. Pomyśl o maluszku i spróbuj sie zrelaksować pozdrowienia do agnieszki_pe25 wyslane. Dobra ide obiad robic. Ostatnio nie spiszy mi sie do niego bo jakos stracilam apetyt ale to pewnie dlatego ze mała uciska zoladek, kurde jaka mam zgagedo pozniej kochane spice1985 z Tż nie gadałam jeszcze, czekam az z pracy wroci lub odzwoni ale radze ci tak jak dziewczyny, wez kase i zmien model
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Jak mu się chce, to zawsze można spróbować. Zawsze możecie nawet papierem ściernym zetrzeć te brzegi do gołego i jakąś bejcą lub farbą do drewna to przemalować. Wyjść jest dużo.
|
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
juz biegnę ![]() a ja to chyba panią walewska upichce jutro ( nie, jutro chlebek,no to pojutrze- tez z bezą Cytat:
:bounc e:
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mogę się w takim razie doczekać piątkowej wizyty, bez skierowania na usg nie wyjdę
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 Śmiesznie byłoby, gdyby mój gin przegapił mój poród
A swoją drogą, bo nie zamierzam rodzić w szpitalu, koło którego w przychodni przyjmuje, jak to jest? Po porodzie idzie się na jakąś wizytę do gin, który prowadził ciążę? Czy już tylko w szpitalu na kontrolę?
|
|
#4299 | |||
|
Zakorzenienie
|
no to kurcze od 37 tygodnia jedziemy z koksem
![]() mnie tez zgaga piecze, ale po czym? nie mam pojecia... dzisiaj bardzo malo jem, co by gin nie wyzwal ![]() Cytat:
![]() no baran, niestety lubie bardzo, ale u mnie nikt w domu procz mnie niestety wiec nie zamowimy go ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mazianka81;25712992] Nawet nie wiecie jak mnie wczoraj skrecało,zeby poskakac,ale sie bałam ,ze mi pessar wypadnie i urodze,czujecie?? urodzic na trampolinie Cytat:
nie kombinuj lepiej ![]() ja sie zaloze, ze mi dzisiaj powie, ze mi sie rozwarcie robi ehhh bylam na plotach u sasiadki i 3 miesiecznej Igusi, ktorej wychodza zeby juz mala jest niesamowita
|
|||
|
|
|
#4300 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc Mamusie i dzidziolki
![]() ale wsciekla jestem i zmeczona, nie spie ktorys dzien z rzedu, nie moge zasnac.. :/ czuje sie jak czolg, stopy i palce u rak mi zaczynaja puchnac .. ehhh.. a czas sie ciagnie jak nie powiem coo..:/ marze juz o poczatku maja.. zeby dzidzia juz byla zemna, z pozytywnych rzeczy to kupilam dzis kosmetyki z nivei dla malej, sudokrem do pupcii mydelko zwykle bambino.. , i dwa plyny do prania z loveli, i te chusteczki co pochlaniaja kolor (bo wiadomo ze kolorowe wrzuce wszystkie razem bo nie ebde czekala i segregowala kolorami..:P..) a jutro jade dokupic jeszcze podklady do rzewijania, i pieluszki tetrowe i te drugie ..(zapomnialam jak sie zwą..) Cytat:
śliczny brzusiooo ![]() super zakupki ![]() Cytat:
ja jade w przyszlym tygodniu zamowic wozek![]() Cytat:
Cytat:
slicznie brzusio superCytat:
a ja mam tak samo chwilami czuje jakby mala chciala mi nozke wystawic nazewnatrz, ostatnio az z bolu i bezsilnosci sie poplakalam:/ zakupki słodkiiieeee hihi ide po jogurcika i do mamy na herbatke.. a potem musze posprzatac pranie wieczorem wkleje fotki mojego bembenusiaaaa
|
|||||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
boziu ale sie dzisiaj dziwnie czuje.
nie mam czym oddychac. czuje jakbym miala ściśniete płuca i mi niedorze. masakra...
|
#4302 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- pierwsze w 8 tyg. potwierdzające poranny test. - drugie w 11 tyg. u polecanego specjalisty aby upewnić się, że z dzieciątkiem wszystko ok. - panikara to moje drugie imię ![]() - trzecie w 13 tyg. genetyczne - czwarte w 21 tyg. genetyczne - piąte w 26 tyg. spowodowane wypadkiem. Na wydruku z kliniki w stopce są różne inf. I jedna mówi o tym, że zgodnie z zaleceniami Krajowego Konsultanta ds. Ginekologii i Położnictwa oraz w większości krajów Europy, w ciąży powinno się wykonać co najmniej 3 badania USG, w 12-14, 21-23 i 30-32 (...). Strasznie się wkurzyłam, bo jak robiłam USG w 21 tyg. to w klinice zepsuła się głowica do 3-4d i miałam zwykłe, zdecydowaliśmy, że pójdziemy na nie, bo zależało nam na dobrym, sprawdzonym lekarzu. Teraz dzwonię umówić się na USG w 31 tyg. i nadal nie ma tej głowicy aguś kciuki za wizytę, abyś przyniosła dobre wieści!
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-14 o 16:15 |
||
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
.Podkłady zamierzam kupić właśnie z belli, tak jak po pierwszym porodzie... Anulinka, Enchantresss - śliczne, zgrabne brzuszki macie ![]() Lolka, Aguś - za wasze dzisiejsze wizyty!Daisy, jasne, że jak będziesz miała jakieś info nt. nietolerancji to daj znać Miłego popołudnia |
||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam usg w 7, 11, 15, 19, 25, 29, 31 tygodniu i dzis ![]() chodze prywatnie listopadowa80 dzieki
|
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda bo chcialabym dzidziulka podejrzec![]() Cytat:
ja zamierzam rodzic w szpitalu gdzie pracuje moja gin, ale czy ona wtedy bedzie to nie mam pojecia. A po porodzie chyba trzeba chodzić na kontrole, tak mi sie wydaje. A jak skończe karmić mysle o tabletkach anty Cytat:
no i moze Ty i ja![]() już ząbki????tak szybko ![]() kurde mnie tez tak nieraz dusi, nic przyjemnego.
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oa ogolnie miaa 4150g i 62 cm jej mama ma 36 lat
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, zmartwiłaś mnie trochę tym łóżeczkiem bo też chciałam go zamówić (tylko z żyrafką). Teraz kurczę nie wiem czy ryzykować
Mimbi, na pewno będę śledzić wątek Pierwszy post super!
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak w ogole to trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte a jak tam sie czujesz?
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo rodzę w innym szpitalu, niż on pracuje, a jak akurat nie będę mieć wizyty, to jak miałby się dowiedzieć Nie mam ani nr telefonu, ani nic. Może jak będę 1 kwietnia na wizycie, to spytam, jak to jest po porodzie... Grazin, kasia Mnie od wczoraj tak męczy, jakby mały na przeponę uciskał. Ja nie wiem, jak dam radę na tej szkole rodzenia, a kazali wziąć strój sportowy, bo zajęcia z fizjoterapeutą...
|
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AgnieszkaM. no to tez Twoj Antuan to nielzy rozbojnik jest biedna maminka Co do zimy to w moim rejonie akurat jest zawsze licha. W tym sezonie to moze tydzien snieg lezal i to taki byle jaki jakis Juz sama nie wiem... bede chyba malego wozic w torbie na kolkach ![]() Czy mamusie synusiow nie maja ochoty na sorbety??? ![]() Dziewczyny ja mam wizyty tylko z polozna. Wczesniej co 6 tygodni, a teraz co 3 tygodnie i w Anglii przysluguja mi tylko dwa usg, ktore wykorzystalam. Bylam na dodatkowym 4D w Polsce. Do dzisaj nikt mi w bronke nie zagladal. Po prostu moja ciaza jest prawidlowa, niezagrozona i nie ma potrzeby jakis czestszych konsultacji i ingerencji. Jak sie cos dzieje mam zadzwonic i wtedy podejma dezycje co i jak. Poki co ani razu nie musialam wykonac zadnego telefonu i mam nadzieje, ze zadzwonie tylko w maju jak sie zacznie porod
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to duza dziewczynka
cos mi dzisiaj smutno. Jade wieczorem w rodzinne strony bez Tż, kolega jego mnie zawiezie, musze jutro pozalatwiac te wszystkie sprawy papierkowe. Jakoś nie mam ochoty na to. Jutro mnie nie bedzie caly dzien na forum, wiec sie nie martwcie, w razie W bede pisac smsy
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-14 o 17:06 |
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... Papierkowe zamieszanie... Sama powinnam sie w końcu za to wziąć i w końcu pozałatwiać pewne rzeczy. Chęci do tego nie ma - fakt, ale czy kiedykolwiek bedą? Wątpię...
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie mi przypomniałaś, że w urzędzie skarbowym muszę dane zmienić, bo się nie rozliczę...może tez jutro się wybiorę...a chce mi się tak jak tobie![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- raz kupiłam sobie sorbet truskawkowy i leżał u mnie w zamrażalniku z tydzień...nie mogłam go dojeść...ale może dlatego, że za słodki był...ale kwaśne jak najabrdziej
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
mają
, ale ja wogule w ciąży mam jakiś wzmożony apetyt na lody ![]() i jest mi bez różnicy czy to jest śmietankowy lód czy sorbet
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-03-14 o 17:24 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
mazianka skurcze mam rzadko, bywają dni że w ogóle a jeśli już są to tak max 5 x dziennie? A to ma wpływ na szyjke ?
Straszne z tym szybkim skracaniem !! To powinnysmy co tydzień latac do dr jak to takie niebezpieczne helloo antropia; zdjecia koniecznie wrzuć kochana i na luz też wrzuć !! Masz siłe jak ja Ci tego spania zazdroszczę !!!!!!! Oj moj małż chyba jeszcze mocniej by mnie kochał gdybym też tak spała hihi bo jak wstaje o 6 i tłuczę sie po domu to najcześciej jemu też juz wena na spanie sie kończy a późno chodzisz lulu ? choc u mnie to nie ma znaczenia... nawet jak pojde o 2 czy 3 to i tak max do 8 pośpie i pozniej chodzę taka przytrzymana ![]() Grazin ; może Synek gdzieś uciska Ci przeponę po prostu ? A może spacerek Ci pomoze albo chociaz powdychanie swiezego powietrza przez okno ?? ![]() Normalnie to bym Ci powiedziała zebys sobie jakiegoś drinka albo piwko gulnęła Listopadowa, już w srode idę do diabetologa wiec cosik wiecej bede wiedziała a 30.03 jestem umówiona do poradni metabolicznej dla kobiet w ciazy. Dam znać co i jak Czy robiłaś już powtórne badania glukozą po stosowaniu diety ? Pauluś, no i pewnie ze lepiej aby wszystko było ok i nie zaglądali bez potrzeby niż w drugą stronę ! a i tam dzieciątko niedlugo live zobaczysz 24kasia86 dziekujemy za info, ze Cie nie bedzie matallewar hahah dooooobre nie no, to nie byłoby smieszne Mysle, ze teraz już wyznaczy szybciej date? Poza tym po którymś tam tygodniu lekarz mi mój mówił, ze trzeba robic KTG.Słyszałyscie cos o tym ?? agus87 ale Ty miałas duuuzo USG Łooo chyba najwiecej z nas wszystkich Ja zaraz na początku, celem potwierdzenia ciązy - nie pamietam ktory tydzień, potem jakos przed samym wyjazdem na wczasy aby sie upewnic czy wszystko oki, potem na koniec 12 tygodnia i w 19 tc wjako to połówkowe - więc 4 violisia baardzo praktyczne i mądre zakupy Ehh z tym spaniem to coraz wiecej ma cyrki. Na dodatek coraz więcej z nas ma przypadłości III trymestru i coraz wiecej kiepskiego samopoczucia Już z górki !!
|
#4316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulizia dobrze, że pojawiają się takie głosy jak Twój, uspakajające sytuację, najgorzej jest się nakręcać. Wrzuciłam fotki do albumu.
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
enchantresss Piękny brzuszek Cytat:
Super fotki! I brzusio![]() Ładniutkie ![]() A mnie dzisiaj naszła ochota na ryż na mleku Pod koniec gotowania dorzuciłam kawałki świeżych truskawek i było....nieziemsko pyyyyszne
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
antropia co do danych w skarbówce, to ja chyba rekordzistka jestem.
slub byl 190909 a ja nadal mam stary dowód !!!!!!! i rok temu udało mi sie rozliczyć prawo jazdy tez nie zmienione
|
#4320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie chce rodzic panna. Nie mowiac juz o tym ze musze pozmieniac dane w robocie, i urzedach a u mnie to zawsze tak dlugo trwa bo nie moge sie zebrac, nie mam prawka, dom daleko, Tz w pracy stale i d.upa. No ale nadszedl ten czas i dzisiaj jade. Jedyny plus z tego ze zobacze sie z babcia. poklocilam sie z Tz i plakac mi sie chce. Mam glupie mysli znowu, wczoraj mnie oklamal i sie wkurzylam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Sama nie wiem... Pewnie zaczynamy już panikować plus sytuacja dorki i kilku innych dziewcząt ze skracającą szyjką spowodowała, że włączyło nam się halo.

ale radze ci tak jak dziewczyny, wez kase i zmien model
:bounc e:

biedna maminka