|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]
Wiecie co? Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że nie można zrywać kontaktu z facetem, z którym się było (dłużej bądź krócej). Wiem, że to cholernie trudne, szczególnie jeśli to on zostawił. No ale jakby nie było - jakiś czas spędziliście razem i nie można tego przekreślić. Źle myślę?
|
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcą mieć księżniczki, to niech do cholery będą rycerzami! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z obecnym......watpie ze coś bedzie...za mocno mnie skrzywidził - nawet jeśli nie zdawał sobei tego sprawy |
|
|
|
|
#3724 |
|
Raczkowanie
|
No wiem, że nie ma co wegetować. Moja sytuacja jest taka, że przed związkiem byliśmy przyjaciółmi. On doszedł do tego, że nie powinniśmy być razem, ale oboje uważamy, że zasłużyliśmy sobie sami na to co się stało, bo się gdzieś pogubiliśmy po drodze w paru sprawach. Doszliśmy też do wniosku, że nie możemy się przekreślić całkiem, że może kiedyś będziemy mieć szansę, a póki co się "przyjaźnimy". Nie jest łatwo, szczególnie, że ja mogłabym/chciałabym do niego wrócić... No ale trzeba brać to co jest, nie?
|
|
|
|
#3725 |
|
Nie depcze krokusów
|
Można. Nie trzeba, ale można. Każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie.
|
|
#3726 |
|
Przyczajenie
|
Oj ale jeszcze masz troszkę czasu to do książek siadaj
A jak już się stresować to w budujący sposób. i naprawde nie ma czym Aż mnie zatkało takie "fajne" to stwierdzenie. Zostanie moim mottem na najbliższy czas... ![]() |
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Hehe... O Ty niedobra!
![]() Cytat:
Też się pogubiliśmy, ja wymagałam od niego za dużo (od każdego wymagam bardzo dużo, zaczynając od siebie, a u byłego wymaganie czegokolwiek to już niestety zbyt dużo ), on dawał z siebie za mało no i tak to jakoś wyszło. Do tego jeszcze to, że byliśmy ze sobą od LO, on był cholernie zazdrosny i w gruncie rzeczy odebrał mi sporo przyjemności ze studiów. No bo tak: jak wychodziłam na imprezy, kręcił nosem, wyjazdy ze znajomymi - też źle, więc nie jeździłam. Jakoś tak stopniowo po prostu się popsuło. Chociaż nie powiem, gdyby ktoś mógł sprawić, żeby było między nami tak jak jeszcze pół roku temu, zgodziłabym się bez zastanowienia. Niestety takiej opcji coś nie widać na horyzoncie .
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Popieram ![]() Wypalona, on to zrobił na pokaz, żeby było Ci smutno, nie dawaj mu tej satysfakcji i się nie smuć Mi dzisiaj słońce przygrzało i kupiłam sobie bluzkę w kwiatowy wzór i taką tuniko-sukienkę pół też w kwiatki, pół czarna. Tylko nie wiem gdzie ja ją będę nosić?
|
|
#3730 |
|
Nie depcze krokusów
|
W pewnym momencie poniżaniu się przed kimś należy powiedzieć: dość!
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Czy uważasz, że staranie się o faceta, z którym kiedyś byłaś, którego kochałaś/kochasz jest poniżaniem? nie mówię, że trzeba klęczeć na kolanach i błagać o powrót, ale znaleźć "to coś" dla którego zaczynaliście ze sobą być...
|
|
|
|
#3732 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bierzesz pod uwagę tylko jedną stronę związku. Popatrz na rozstanie z perspektywy osoby, która związek zakończyła, bo już nie kocha, bo ją ta druga osoba irytuje i brzydzi. Nawet wielkie uczucia mogą się wypalić i nie ma co się pchać z butami tam, gdzie nas nie chcą. Nie zawsze da się to uratować i nie każdy musi tego chcieć, motywacja obu stron jest niezbędna. Zresztą, z mojego doświadczenia wynika, że metoda "kropla drąży skałę" jest znacznie skuteczniejsza niż walka.
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
|
lallcia-czytając Twoją historię miałam wrażenie, że to dosłownie opowieść o moim rozstaniu. Identyczne sytuacje...tylko, że u mnie był powrót na miesiąc a i tak się posypało, ale mniejsza już o to....
I też ciągle słyszałam "zobaczymy co będzie dalej, nigdy Nas nie przekreśliłem zupełnie..." Ale po co to? Po co Ci ta głupia nadzieja? Będziesz nią się tylko karmiła, będziesz wegetowała, w każdej rozmowie będziesz analizowała każde słowo. To męczące, mnie zmęczyło już skutecznie i mam dosyć. Albo w jedną albo w drugą stronę. Dlatego myślę, że powinnaś dać sobie spokój, co nie znaczy urwanie kontaktu, bo ja niby jakiś tam mam, ale ograniczyłam go tak, żeby się nie katować. Po prostu żyj... Wrócić może jedynie wtedy, kiedy poczuje co stracił, a podkładając mu się cały czas tylko upewnisz go w swojej decyzji. |
|
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Nie zgodzę się z tym chyba. Przynajmniej nie zgodzę się z tym w odniesieniu do mojej sytuacji. Bo wiem, że jak nie spróbuję walczyć, to będę miała o to do siebie pretensje do końca życia. Jak się nie uda - trudno, ale przynajmniej będę wiedziała, że próbowałam.
|
|
|
|
#3735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- I jeszcze 3 miesiące temu pisałam tak samo jak Ty pełna nadziei i chęci działania, żeby potem nie żałować, że się nie próbowało. Spróbowałam, ale wypaliło na miesiąc
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Wystarczyły 4 dni bez odzewu z mojej strony a on wczoraj napisał na gg.
![]() A dziś jeszcze na dodatek opis o samotności ustawił, chyba zdziwił się, że przestałam robić z siebie biednego żuczka... |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dzisiaj nawet dobry dzień. Nie dostało mi się od wych. za wagary Wyobraźcie sobie, że mój eks... Kupił nowe buty. Wiecie, najeczki (zastanawiam się, czy aby ktoryś z jego kolegów nie ma takich samych ). Wogóle to się zastanawiałam jakim cudem to skąpiradło szarpnęło się na TAKIE drogie buty I wyobraźcie sobie, że ubrał je do tego eleganckiego, filcowego płaszcza Uznałam, że musze Wam to napisać, jako ciąg dalszy rozmowy o ubiorach naszych eksów Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-14 o 17:52 |
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lily, może to sa najeczki z wyprzedaży?
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
Malla, niby się pogrążam, ale nie mogłam się powstrzymać.
Odpisał. 'Nie obchodzi mnie to naprawde.' Najlepsze jest to, że nie wiem odnośnie czego to była odpowiedź...
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj sobie zapylam po ulicy (miałam na sobie moje najwyższe obcasy + leginsy + torebeczka) słucham sobie Farbenów na mp3, a ja jak słucham to śpiewam sobie, tzn. wiecie, ruszam ustami. No i ide sobie takim pewnym krokiem, sialalala, a tu mój... EX TEŚĆ! Powiedziałam mu dzień dobry, a ten zaczął sie do mnie cieszyć i mówić "cześc, cześć..."
Chyba troche mu się przytyło
|
|
|
|
#3745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz się zadowalać tym co jest... Mi taka opcja by nie wystarczyła ![]() Cytat:
![]() Są najeczki, są dupeczki To będzie moje nowe motto
|
||
|
|
|
#3746 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lily - ale wiesz, że te megadrogie najeczki mogły być kupione na bazarku? W tym mieście wszystko możliwe
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
No ja chyba sobie kupie w końcu nike, bo moje reeboki tylko odstraszają dupeczki
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-14 o 18:42 |
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam drogie najeczki, a dupeczek nie ma
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Ci, że nawet nie wyglądają na jakieś ordynarne podróbki! Ba, nawet ładne są No ja też wiem (np. po przyjacielu eksa i mam nadzieje, że eks też tak skonczy), że to nie na każdego działa Wgl to Tobie mało dupeczek? Pół wątku się Tobą jara!
|
|
|
|
|
#3750 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę z kropą farby na ręce i robię test na uczulenie. Kiepsko to widzę, bo już mnie łapa swędzi. A siwych włosów przybywa.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

. Mi do księżniczki niestety bardzo daleko.
) i że mogę wpaść do niego.

i naprawde nie ma czym
), on dawał z siebie za mało no i tak to jakoś wyszło. Do tego jeszcze to, że byliśmy ze sobą od LO, on był cholernie zazdrosny i w gruncie rzeczy odebrał mi sporo przyjemności ze studiów. No bo tak: jak wychodziłam na imprezy, kręcił nosem, wyjazdy ze znajomymi - też źle, więc nie jeździłam. Jakoś tak stopniowo po prostu się popsuło. Chociaż nie powiem, gdyby ktoś mógł sprawić, żeby było między nami tak jak jeszcze pół roku temu, zgodziłabym się bez zastanowienia.
.

I wyobraźcie sobie, że ubrał je do tego eleganckiego, filcowego płaszcza
Uznałam, że musze Wam to napisać, jako ciąg dalszy rozmowy o ubiorach naszych eksów