|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Mi mama opowiadała, że pierwsze i ostatnie USG miała przed porodem bo nie wiedzieli jak dziecko ułożone
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Moja mama z moją siostra nie miała w ogóle, a ze mną raz ale to sobie lekarz sam patrzył cos tam, ona nie mogła
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny może któraś z Was kupowała sobie na allegro ciążowe legginsy i ma sprawdzone?
Dużo ich jest na all i nie wiem, które wybrać... Chciałabym żeby nie miały mocno wysokiego panelu takiego pod cycki, bo takiego nie lubię...
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie mama cały czas namawia,aby nie dowiadywała się jakiego mam lokatora, ponieważ to jest piękne kiedy rodzisz i pielęgniarka mówi co masz, nawet miałam czas że faktycznie poczekam, ale jestem bardzo niecierpliwa, więc raczej nie wytrzymam z Tż ![]() Dziewczyny jutro ide do internisy, bo ponoć się idzie jak jest się w ciazy. Powiedzcie, czy muszę jej coś przekazać ważnego? czy tylko po prostu przyjsc i powiedziec ze jestem w ciazy ? choc nie wiem w ogóle po co ((
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:19 |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
dziubek79 najważniejsze ze wszystko ok
Ja też nie mam usg na każdej wizycie nerola, CarmelaSoprano ja polecam program Jupiter 2010 do rozliczania pitów. Rozliczam sie tym programem ze 4 lata - zaznacza się tylko co trzeba i wpisuje kwoty i sam rozlicza. Potem tylko wystarczy wydrukować Do sciągnięcia tutaj http://pity.elfin.pl/
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta ja już mam to za sobą. Rutynowa wizyta
weź kartę ciąży bo internista musi wypełnić rubryczkę. Pyta jak się czujesz, ciśnienie chyba mierzyła mi o ile pamiętam. Taki wywiad bardziej
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jesteś chora i idziesz to wtedy należy powiedzieć żeby wiedział jakie leki moze przepisac ale tak to nie widze sensu takiej wizyty
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ze w karcie ciazy jest rubryczka internista i stomatolog ale jakos nigdy nikt mi tam nic nie wpisywal
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też pierwsze słyszę, że w ciąży trzeba iść do internisty. Niby po co?
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tego co się dowiedziałam, chyba też chodzi o położoną , że jak ide do internisty to ona notuje i wiedza ze maja wyslac jak urodze do mnie polozna...pierun to wie. W karcie ciazy w kazdym badz razie mam tabelke na wizyte u internisty |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaa
joga... relaks... Aania- ale się uśmiałam... ehhhhh nawet stresujące forum nie jest w stanie wyprwadzic mnie z równowagi
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kobietki za miłe słowa
ja wiem że nie przy każdej wizycie robią usg, ale jak się człowiek przyzwyczai do podglądania maleństwa to tak szkoda jak się potem przez 8 tygodni maleństwa nie widzi. No ale cóż, wytrzymam, a miałam pytać te 3 usg prenatalne to co sprawdza?? Mnie ten koleś do którego chodzę powiedział żeby przyjść między 28 a 30 tc a kumpela odradza że szkoda kasy bo i tak już się na nic nie ma wpływu a i lekarz na "gorszym" sprzęcie widzi wszystko bo bobo już takie duże no i zgłupiałam proszę doświadczone mamusie o radę
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do położnej to ja juz jestem przypisana miałam jedno juz spotkanie z nią U mnie moze inaczej bo ja mam wszystko w jednej przychodni - ginka, internista, połozna a ze przychodnia jest skomputeryzowana to jak internista wchodzi w moją kartę to automatycznie widzi że jestem w ciąży
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Yyyy??? Jaki internista? Ja też pierwsze słyszę... |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam tylko w sumie do wymiany srebrne ,a to moze poczekac bo chodze prywatnie, a do internisty sie przejde jakos mnie gardlo zaczyna bolec, wiec nic mi nie zaszkodzi do niej zajsc.A co do poloznej? to jestem zielona ![]() :brzyda l: jutro sie dowiem
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewuszki
![]() ja po całym dniu do domu dotarłam ok 18.30 dopiero padam na twarz ![]() dla rozrywki podczytuje co pisałyście od wczoraj
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
no ja w pierwszej ciąży musiałam iść do internisty i stomatologa po wpis do karty ciąży
teraz mam od dentysty, u mojej lekarki rodzinnej jeszcze nie byłam
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3560 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej babeczki
Ale pędzicie z pisaniem ![]() Gratuluję synka Cytat:
Znaczy to coś wyglądało jak rozstęp a okazało się, że to ślad po podkoszulku do spania Po prostu w czasie spania mi się podwija i zostawia ślady na brzuchu, które wyglądają jak świeże rozstępy zanim samoistnie nie znikną A co wieczór smaruje się oliwką HiPpciową ![]() Co do ubrań ciążowych top dostałam od siostry męża całą siatkę m.in. śliczną tunikę, białą bluzkę i spódnicę lnianą H&M Mama Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie rośnie Cytat:
![]() A propo ubranek to dostałam 2 duże reklamówki, rozmiar 0-3 miesięcy Tak dzidziuś będzie miał się w co ubrać, najwyżej dokupię trochę body z krt i długim rękawem bo to się zawsze przydaje+to co wpadnie mi w oko, ale to już w większym rozmiarze Do tego mamy jeszcze dostać wanienkę, przewijak i kołderkę, ale się cieszę ![]() Cytat:
Proszę o kciuki, bo jutro mam wizytę i USG połówkowe. Mam nadzieje, że poznamy płeć
|
||||||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam TSH, FT3 i FT4 pierwszy raz mam wzorowe wyniki
|
|
|
|
#3562 | ||
|
Zadomowienie
|
ale okraglutki, fajny
Cytat:
Cytat:
jak sie wyrazil: powinnam - nie jest to obowiazkowe i bylam w ub czwartek, osluchal mnie, zajrzal w gardlo, zrobil wywiad i dal skierowanie na usg brzucha - mam je w najblizszy czwartek do karty ciazy nic mi nie wpisywal a teraz sprawozdanie z wizyty w lumpku: bylo sporo ciuszkow dla maluszkow, 50 i 56, 62 i wiecej juz nie tak duzo, a ja wlasnie tych wiekszy teraz poszukuje wyszperalam tez pare rzeczy dla mojej kuzynki - dla dziewczynki i chlopczyka - dzisiaj miala cesarke i ciocia prosila by cos fajnego dla nich wyszukac, szczegolnie dla dziewuszki byly cidne sukieniusie, bedzie miec jak znalazl na lato dla mojego dzidziusia wizelam kilka rzeczy wiekszych, m.in. koszule w krate68, bluze 68, kurteczke 74, body 74 i cudne z uszkami na 62 znalazlam spodnie ciazowe h&m mama, czarne, jak nowe, rozmiar s - sa na teraz, nie wiem jak dlugo w nich pochodze bo sa dopasowane, ale mimo to wygodniejsze niz jeansy kosztowaly 8zl - wzielam wiec byla fajna tunika, ale tez rozmiar s i w cyckach mnie sciskalo, niw zielam ![]() tyle myslalam ze wiecej wyszukam ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Makobratek, powodzenia jutro ![]() CarmelaSoprano - brawo za dobre wyniki i tak trzymac!
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-14 o 20:08 |
||
|
|
|
#3563 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piekny! Tylko dlaczego moj jest taki sam, a jestem tyle tygodni za Toba?! Cytat:
U internisty nie bylam ani razu w tych 3 ciazach. Cytat:
Gratuluje wszystkich wizyt i witam kolejnego chlopczyka na forum! ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- To super! A napisz jakie masz wyniki... |
||||
|
|
|
#3564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A możesz podać wyniki, jakie Ci wyszły, może być na priv jak chcesz, bo wiesz, że my na podobnym tarczycowym wózku jedziemy
|
||
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam moje Kochane za te ciepłe słowa i kciuki
ja również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() u mojej mamy nic lepiej, tzn. z anemii już ją w zasadzie wyciągnęli, ale plecy nadal bolą, jutro biorą mamę do Piekar Śląskich na jakąś konsultację, będą pewnie robić jakieś prześwietlenia, bo może jakiś dysk wypadł czy coś... mam nadzieję, że pomogą szybko
|
#3566 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zazwyczaj są ciasne, a chyba AŻ takk gruba nie jestem ![]() Super! Ja dziś też kupiłam - ale TYLKo jedną koszulkę i ręcznik z kapturem za 3,50 Babonik, idziemy razem na zakupy bo ktoś mnie musi pilnować, sama to bym wszystko kupiła ![]() Cytat:
![]() śliczny brzusio!!! Cytat:
Cytat:
głęboki wdech....wydech.....i luz ![]() jutro z łóżka nie wstanę ![]() Babonik, miałam się wziąć do pracy na jutro ale tak się zrelaksowałam że chyba idę spać ![]() Cytat:
jak byłam na jakiejś wizycie to tam miałam ją wpisywaną. nie trzeba iść na zapas ![]() dzięki za wyjaśnienia o ciuszkach, jak to dobrze że tu są doświadczone mamy ![]() Krakowianki, ŚRODA, 17.00? Makobratek, ![]() ja mam spokój z ciuszkami ciązowymi bo od kuzynki za grosze odkupiłam całą pakę, z 10 par spodni, bluzki, swetry itp..tylko niech wiosna się szybko robi bo zwłaszcza spodnie bardziej wiosenne są ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:36 |
||||||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
u nas przy (po?) porodzie pytaja gdzie mam polozna i ze szpitala dzwonia ze zgloszeniem narodzin. potem ew. trzeba samemu sie umowic z polozna na wizyte patronażowa
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Mnie 17 pasuje - choć jak mogę to 17.20 pewniejsza, że zdążę z psami
w Słodkim Wenzlu na dole?ja na jogę we czwartek - już nie mogę się doczekać. Gratuluję wizyt i poznania płci, trzymam kciuki za następne i za badania serduszek. no właśnie - wpisz wyniki. Ja dziś robiłam Tsh piękne 0,55 ft3 i ft4 też eleganckie. Biorę Euthyrox 50 ale hemoglobina mi siadła - a zaczęłam się zastanawiać co mi tak pikawa lata i czemu mi się w głowie kręci - to już wiem ![]() jutro wizyta więc pewnie żelazo dostanę. |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu kupiłam
Hmm ciekawa jestem czy się przyda Fajnie bo to mój pierwszy zakup na allegro
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

((
weź kartę ciąży bo internista musi wypełnić rubryczkę. Pyta jak się czujesz, ciśnienie chyba mierzyła mi o ile pamiętam. Taki wywiad bardziej
Jak jesteś chora i idziesz to wtedy należy powiedzieć żeby wiedział jakie leki moze przepisac ale tak to nie widze sensu takiej wizyty 

Znaczy to coś wyglądało jak rozstęp a okazało się, że to ślad po podkoszulku do spania
Po prostu w czasie spania mi się podwija i zostawia ślady na brzuchu, które wyglądają jak świeże rozstępy zanim samoistnie nie znikną
Fajnie rośnie
zębole