Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 19:02   #3541
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Mi mama opowiadała, że pierwsze i ostatnie USG miała przed porodem bo nie wiedzieli jak dziecko ułożone

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:07   #3542
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Moja mama z moją siostra nie miała w ogóle, a ze mną raz ale to sobie lekarz sam patrzył cos tam, ona nie mogła
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:16   #3543
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny może któraś z Was kupowała sobie na allegro ciążowe legginsy i ma sprawdzone?
Dużo ich jest na all i nie wiem, które wybrać... Chciałabym żeby nie miały mocno wysokiego panelu takiego pod cycki, bo takiego nie lubię...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:18   #3544
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moja mama z moją siostra nie miała w ogóle, a ze mną raz ale to sobie lekarz sam patrzył cos tam, ona nie mogła

Mnie mama cały czas namawia,aby nie dowiadywała się jakiego mam lokatora, ponieważ to jest piękne kiedy rodzisz i pielęgniarka mówi co masz, nawet miałam czas że faktycznie poczekam, ale jestem bardzo niecierpliwa, więc raczej nie wytrzymam z Tż

Dziewczyny jutro ide do internisy, bo ponoć się idzie jak jest się w ciazy. Powiedzcie, czy muszę jej coś przekazać ważnego? czy tylko po prostu przyjsc i powiedziec ze jestem w ciazy ? choc nie wiem w ogóle po co ((

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-03-14 o 19:19
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:23   #3545
margaret82
Zadomowienie

dziubek79 najważniejsze ze wszystko ok Ja też nie mam usg na każdej wizycie

nerola, CarmelaSoprano ja polecam program Jupiter 2010 do rozliczania pitów. Rozliczam sie tym programem ze 4 lata - zaznacza się tylko co trzeba i wpisuje kwoty i sam rozlicza. Potem tylko wystarczy wydrukować Do sciągnięcia tutaj http://pity.elfin.pl/
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:24   #3546
Zmalowana
Zakorzenienie

zaneta ja już mam to za sobą. Rutynowa wizyta weź kartę ciąży bo internista musi wypełnić rubryczkę. Pyta jak się czujesz, ciśnienie chyba mierzyła mi o ile pamiętam. Taki wywiad bardziej

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:25   #3547
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro ide do internisy, bo ponoć się idzie jak jest się w ciazy. Powiedzcie, czy muszę jej coś przekazać ważnego? czy tylko po prostu przyjsc i powiedziec ze jestem w ciazy ? choc nie wiem w ogóle po co ((
Ja pierwsze słyszę ze trzeba iśc poinformowac internistę ze jest się w ciąży Jak jesteś chora i idziesz to wtedy należy powiedzieć żeby wiedział jakie leki moze przepisac ale tak to nie widze sensu takiej wizyty
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-03-14, 19:27   #3548
83monia
Zakorzenienie

ja wiem ze w karcie ciazy jest rubryczka internista i stomatolog ale jakos nigdy nikt mi tam nic nie wpisywal

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:29   #3549
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja też pierwsze słyszę, że w ciąży trzeba iść do internisty. Niby po co?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:29   #3550
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze słyszę ze trzeba iśc poinformowac internistę ze jest się w ciąży Jak jesteś chora i idziesz to wtedy należy powiedzieć żeby wiedział jakie leki moze przepisac ale tak to nie widze sensu takiej wizyty

Co z tego co się dowiedziałam, chyba też chodzi o położoną , że jak ide do internisty to ona notuje i wiedza ze maja wyslac jak urodze do mnie polozna...pierun to wie. W karcie ciazy w kazdym badz razie mam tabelke na wizyte u internisty

Stary 2011-03-14, 19:30   #3551
BABONIK
Zadomowienie

aaaaaaaaaaaaaa

joga... relaks...

Aania- ale się uśmiałam... ehhhhh

nawet stresujące forum nie jest w stanie wyprwadzic mnie z równowagi

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:31   #3552
dziubek79
Zakorzenienie

dziękuję kobietki za miłe słowa ja wiem że nie przy każdej wizycie robią usg, ale jak się człowiek przyzwyczai do podglądania maleństwa to tak szkoda jak się potem przez 8 tygodni maleństwa nie widzi. No ale cóż, wytrzymam, a miałam pytać te 3 usg prenatalne to co sprawdza?? Mnie ten koleś do którego chodzę powiedział żeby przyjść między 28 a 30 tc a kumpela odradza że szkoda kasy bo i tak już się na nic nie ma wpływu a i lekarz na "gorszym" sprzęcie widzi wszystko bo bobo już takie duże no i zgłupiałam proszę doświadczone mamusie o radę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:34   #3553
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Co z tego co się dowiedziałam, chyba też chodzi o położoną , że jak ide do internisty to ona notuje i wiedza ze maja wyslac jak urodze do mnie polozna...pierun to wie. W karcie ciazy w kazdym badz razie mam tabelke na wizyte u internisty
No ja myślałam, ze te rubryczki w karcie ciązy są po to ze gdybym ewentualnie była u stomatologa, internisty czy kogo tam jeszcze to wtedy mi tam wpisują że taka wizyta się odbyła i ewentualnie co tam mi było robione i jakie leki podawane.
A co do położnej to ja juz jestem przypisana miałam jedno juz spotkanie z nią
U mnie moze inaczej bo ja mam wszystko w jednej przychodni - ginka, internista, połozna a ze przychodnia jest skomputeryzowana to jak internista wchodzi w moją kartę to automatycznie widzi że jestem w ciąży
Stary 2011-03-14, 19:35   #3554
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziękuję kobietki za miłe słowa ja wiem że nie przy każdej wizycie robią usg, ale jak się człowiek przyzwyczai do podglądania maleństwa to tak szkoda jak się potem przez 8 tygodni maleństwa nie widzi. No ale cóż, wytrzymam, a miałam pytać te 3 usg prenatalne to co sprawdza?? Mnie ten koleś do którego chodzę powiedział żeby przyjść między 28 a 30 tc a kumpela odradza że szkoda kasy bo i tak już się na nic nie ma wpływu a i lekarz na "gorszym" sprzęcie widzi wszystko bo bobo już takie duże no i zgłupiałam proszę doświadczone mamusie o radę
Ja też z tego zrezygnowałam, poszlabym w sumie tylko an te badanie aby dowiedziec sie kim jest moj lokator, a nie daj Boże,jakby się okazało że coś jest nie tak (odpukać) to do konca ciazy sie zamartwiasz, co pewnie mialo by wplyw na Ciebie i na dzieciątko. Doszlismy z Tż ze jednak z tego zrezygnujemy.

Stary 2011-03-14, 19:39   #3555
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
T

karolinee ja w 20 tc tez malo widoczny mialam, dopiero teraz w 22 cos wiecej wychodzi Także cierpliwosci
No czekam, wciąż czekam aż wystrzeli

Cytat:

Yyyy??? Jaki internista? Ja też pierwsze słyszę...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:39   #3556
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No ja myślałam, ze te rubryczki w karcie ciązy są po to ze gdybym ewentualnie była u stomatologa, internisty czy kogo tam jeszcze to wtedy mi tam wpisują że taka wizyta się odbyła i ewentualnie co tam mi było robione i jakie leki podawane.
A co do położnej to ja juz jestem przypisana miałam jedno juz spotkanie z nią
U mnie moze inaczej bo ja mam wszystko w jednej przychodni - ginka, internista, połozna a ze przychodnia jest skomputeryzowana to jak internista wchodzi w moją kartę to automatycznie widzi że jestem w ciąży
Ja tez tak myślałam,ale potem mi kuzynka pisze czy bylam u internisty i u stomatologa na wizycie, bylam w szoku bo sobie mysle po co jak mi nic nie dolega i zeby mam zdrowe, to ona do mnie ze trzeba isc, stomatologa sobie odpuszcze bo mam tylko w sumie do wymiany srebrne ,a to moze poczekac bo chodze prywatnie, a do internisty sie przejde jakos mnie gardlo zaczyna bolec, wiec nic mi nie zaszkodzi do niej zajsc.
A co do poloznej? to jestem zielona :brzyda l: jutro sie dowiem

Stary 2011-03-14, 19:40   #3557
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

witajcie dziewuszki

ja po całym dniu do domu dotarłam ok 18.30 dopiero padam na twarz

dla rozrywki podczytuje co pisałyście od wczoraj

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:56   #3558
zanka205
Zakorzenienie

no ja w pierwszej ciąży musiałam iść do internisty i stomatologa po wpis do karty ciąży
teraz mam od dentysty, u mojej lekarki rodzinnej jeszcze nie byłam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:58   #3559
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
skierowanie mam
zadzwoniłam i termin ustalony na 25.03 o 10.00
strasznie się boję
jednak to Genom w Rudzie
Ja w Genomie miałam robione usg prenatalne i usg piersi . Bardzo dobrzy fachowcy Trzymam kciuki za Was obie Mieszkam ok 2km od Genomu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:00   #3560
Makobratek
Rozeznanie

Hej babeczki Ale pędzicie z pisaniem
Cytat:

Pani doktor na 100% powiedziała że bedzie syn
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wiecie co wczoraj jak po kąpieli zaczęłam smarować brzuszek kremem na rozstępy przed lustrem to przeżyłam szok. Normalnie rozstęp na rozstępie Pomimo tego, że od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to pierwsze 3 m-ce smarowałam brzuch oliwką, a później kremem Pharmaceris M Foliacti ( jestem po 3 opakowaniach ) i to nic nie pomaga... Jakbym w ogóle nie smarowała... Wczoraj na all zamówiłam jeszcze sobie Mustele.

A poza tym dzisiaj planuję wyjątkowo sobie, a nie dzidziusiowi kupić kilka rzeczy na allegro. Wczoraj jak przyszła piękna wiosenna pogoda to nie miałam co założyć. W swoją kurtkę wiosenną się nie mieszczę... Tylko nie mam zupełnie na siebie pomysłu na wiosnę, co kupić żeby było tanio i praktycznie...
Ja rano przeżyłam szok, bo myślałam że w nocy mi wyskoczył wielki, paskudny rozstęp z boku brzuszka Znaczy to coś wyglądało jak rozstęp a okazało się, że to ślad po podkoszulku do spania Po prostu w czasie spania mi się podwija i zostawia ślady na brzuchu, które wyglądają jak świeże rozstępy zanim samoistnie nie znikną A co wieczór smaruje się oliwką HiPpciową Moja mama w ciąży nie miała rozstępów, chociaż niczym się nie smarowała, ciekawe jak będzie ze mną

Co do ubrań ciążowych top dostałam od siostry męża całą siatkę m.in. śliczną tunikę, białą bluzkę i spódnicę lnianą H&M Mama Aha i zamówiłam sobie na all jeszcze taką spódnicę http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-j...487025325.html a podoba mi się jeszcze taka http://allegro.pl/xl-spodnica-ciazow...490035872.html . Ale stwierdziłam, że ta pierwsza jest bardziej uniwersalna

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brumek powiem Ci,że ja chcrzciłam 2 dzieci we wrześniu(27) i było masakrycznie gorąco.Po powrocie z kościoła nic jak tylko body można było nałożyć.
Jedynie nocki chłodniejsze a tu wystarczy pajac i becik.
Na body możesz bluzkę,bluzę nałożyć i póśpiochy.
Body i z długim i krótkim rękawe4m używasz cały rok.Ja też na ramiączka nakładam pod bluzy.Bez bodziaków zyć nie potrafię i bez pajaców też.
Twoje rady są nieocenione Nerolko

Cytat:
skierowanie mam
strasznie się boję
jednak to Genom w Rudzie
Będziemy trzymać kciukaski

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moje dziecie ma angine, meeega angine, lezy i sie nawet nie rusza. od wczoraj wlasciwie nic nie jadl, wszystko w płynie...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
To znowu my
Fajnie rośnie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
kolina zazdroszczę tej wizyty w lumpku po godzinach!! też bym chciała tak na spokojnie i bez tego tłumu ludzi, w nieprzebranych ciuszkach pobuszować... ja poszukuję ciążowej spódnicy i spodni, ale u nas marnie w tym temacie.... jak nic nie znajdę w paru jeszcze lumpkach to sie do sklepu wybiore, ale żal kasy bo w sklepach to drozyzna....

a ciuszków dla dzidzi ostatnio dostałam całą reklamówe od koleżanki, która w grudniu urodziła i jej synuś już z tych najmniejszych - 56-62 powyrastal... to mam tego całkiem sporo (nie liczyłam dokładnie). najwięcej bodziaków i półśpiochów, ale są też i pajace i zwykłe śpioszki i te niedrapki i czapeczki...a wszystko cudne jak będę miała kiedys wene to popatrzę ile dokładnie czego jest i ile ewentualnie dokupić z tych a 62 rzeczy i będę miała z głowy ciuszki. zostaną kosmetyki i rzeczy dla mnie do szpitala....
Lupmki górą Ostatnio upolowałam eleganckie spodnie ciążowe za 8 zł
A propo ubranek to dostałam 2 duże reklamówki, rozmiar 0-3 miesięcy Tak dzidziuś będzie miał się w co ubrać, najwyżej dokupię trochę body z krt i długim rękawem bo to się zawsze przydaje+to co wpadnie mi w oko, ale to już w większym rozmiarze Do tego mamy jeszcze dostać wanienkę, przewijak i kołderkę, ale się cieszę

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a miałam pytać te 3 usg prenatalne to co sprawdza?? Mnie ten koleś do którego chodzę powiedział żeby przyjść między 28 a 30 tc a kumpela odradza że szkoda kasy bo i tak już się na nic nie ma wpływu a i lekarz na "gorszym" sprzęcie widzi wszystko bo bobo już takie duże no i zgłupiałam proszę doświadczone mamusie o radę
My raczej się nie zdecydujemy na 3d

Proszę o kciuki, bo jutro mam wizytę i USG połówkowe. Mam nadzieje, że poznamy płeć
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:05   #3561
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

odebrałam TSH, FT3 i FT4 pierwszy raz mam wzorowe wyniki biore eutyrox 75, teraz tylko to utrzymac!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:12   #3562
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
To znowu my
ale okraglutki, fajny

Cytat:
...
Cytat:
zaneta ja już mam to za sobą. Rutynowa wizyta weź kartę ciąży bo internista musi wypełnić rubryczkę. Pyta jak się czujesz, ciśnienie chyba mierzyła mi o ile pamiętam. Taki wywiad bardziej
na ostatniej wizycie u ginekologa, gdy skarzylam sie na te bole kolo watroby, to mi powiedzial zebym do internisty po skierowanie poszla, ze i tak powinnam isc, by okreslil stan ogolny
jak sie wyrazil: powinnam - nie jest to obowiazkowe
i bylam w ub czwartek, osluchal mnie, zajrzal w gardlo, zrobil wywiad i dal skierowanie na usg brzucha - mam je w najblizszy czwartek
do karty ciazy nic mi nie wpisywal

a teraz sprawozdanie z wizyty w lumpku: bylo sporo ciuszkow dla maluszkow, 50 i 56, 62 i wiecej juz nie tak duzo, a ja wlasnie tych wiekszy teraz poszukuje
wyszperalam tez pare rzeczy dla mojej kuzynki - dla dziewczynki i chlopczyka - dzisiaj miala cesarke i ciocia prosila by cos fajnego dla nich wyszukac, szczegolnie dla dziewuszki byly cidne sukieniusie, bedzie miec jak znalazl na lato

dla mojego dzidziusia wizelam kilka rzeczy wiekszych, m.in. koszule w krate68, bluze 68, kurteczke 74, body 74 i cudne z uszkami na 62

znalazlam spodnie ciazowe h&m mama, czarne, jak nowe, rozmiar s - sa na teraz, nie wiem jak dlugo w nich pochodze bo sa dopasowane, ale mimo to wygodniejsze niz jeansy
kosztowaly 8zl - wzielam wiec
byla fajna tunika, ale tez rozmiar s i w cyckach mnie sciskalo, niw zielam
tyle
myslalam ze wiecej wyszukam

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Makobratek, powodzenia jutro

CarmelaSoprano - brawo za dobre wyniki i tak trzymac!

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-03-14 o 20:08
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:23   #3563
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
skierowanie mam
strasznie się boję
jednak to Genom w Rudzie
Bedzie dobrze, juz trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moje dziecie ma angine, meeega angine, lezy i sie nawet nie rusza. od wczoraj wlasciwie nic nie jadl, wszystko w płynie...
Oby angina szybko odpuscila!

Cytat:
To znowu my
Piekny! Tylko dlaczego moj jest taki sam, a jestem tyle tygodni za Toba?!

Cytat:
U mnie wystarczy, ze po porodzie tatus idzie do przychodni, zglasza narodziny dziecka i polozna przychodzi do domu.
U internisty nie bylam ani razu w tych 3 ciazach.

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki, bo jutro mam wizytę i USG połówkowe. Mam nadzieje, że poznamy płeć
Oczywiscie juz zaciskam!

Gratuluje wszystkich wizyt i witam kolejnego chlopczyka na forum!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
odebrałam TSH, FT3 i FT4 pierwszy raz mam wzorowe wyniki biore eutyrox 75, teraz tylko to utrzymac!
To super! A napisz jakie masz wyniki...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:26   #3564
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość

Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Gratulacje carmela A możesz podać wyniki, jakie Ci wyszły, może być na priv jak chcesz, bo wiesz, że my na podobnym tarczycowym wózku jedziemy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:28   #3565
zanka205
Zakorzenienie

dziękuję Wam moje Kochane za te ciepłe słowa i kciuki

ja również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

u mojej mamy nic lepiej, tzn. z anemii już ją w zasadzie wyciągnęli, ale plecy nadal bolą, jutro biorą mamę do Piekar Śląskich na jakąś konsultację, będą pewnie robić jakieś prześwietlenia, bo może jakiś dysk wypadł czy coś... mam nadzieję, że pomogą szybko

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:32   #3566
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
skierowanie mam
strasznie się boję
jednak to Genom w Rudzie

Cytat:
A ja znowu jak raz kupiłam rzecz niby uniwersalną to na mmnie wisiała a ja z tych małych i chudych wiec to różnie bywa z ta uniwersalnością Mi sie wydaje że oni robią te rzeczy tak żeby pasowaly na M/L
o tak....uwielbiam zakupy kiedy na pytanie o rozmiar pani mówi mi "uniwersalny" zazwyczaj są ciasne, a chyba AŻ takk gruba nie jestem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie będę togo już komentować tylko się pochwalę
Super!
Ja dziś też kupiłam - ale TYLKo jedną koszulkę i ręcznik z kapturem za 3,50 Babonik, idziemy razem na zakupy bo ktoś mnie musi pilnować, sama to bym wszystko kupiła

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A...T wrócił i dupa z interesu ale właśnie ja ożyłam i mu podsunęłam pomysł,który leży u nas w stodole od czasu ciaży z Krystkiem.startuje w piątek.
Takie dwie dobre duszyczki zapaliły mi światełko i zaczęłam inaczej myśleć.Trzeba się brać za robotę a nie uzalać sie nad swoim marnym losem.
oj, to szkoda..ale za nowy pomysł trzymam jeszcze mocniej

Cytat:
To znowu my
śliczny brzusio!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zrobiłam generalne porządki w piwnicy. Wywaliłam mnóstwo satrych rupieci, poprzestawiałam, poustawiałam opony itp itd. I boję się że troszkę przeholowałam Bo to wszystko ciężkie jak cholera. Niby nic mnie w brzuchu nie boli, ale chyba jednak nie powinnam była. Jak to jest z tym dzwiganiem w ciąży? Naprawdę jest to groźne, czy tak od czau do czasu to się nic nie stanie?
jeśli brzuszek nie boli to nie martw się, na pewno jest dobrze. Niby nie powinno się dzwigać za dużo, no i zbyt często, no ale co mają zrobić np mamy mające już starsze dzieci -jakoś muszą sobie radzić, wziąć na ręce itp.. wiadomo że trzeba uważać ale jeśli dobrze się czujesz to się nie martw ...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaa
joga... relaks...
Aania- ale się uśmiałam... ehhhhh
nawet stresujące forum nie jest w stanie wyprwadzic mnie z równowagi
no a nie relaks? głęboki wdech....wydech.....i luz jutro z łóżka nie wstanę

Babonik, miałam się wziąć do pracy na jutro ale tak się zrelaksowałam że chyba idę spać

Cytat:
Właśnie po to jak byłam na jakiejś wizycie to tam miałam ją wpisywaną. nie trzeba iść na zapas

dzięki za wyjaśnienia o ciuszkach, jak to dobrze że tu są doświadczone mamy

Krakowianki, ŚRODA, 17.00?

Makobratek,

ja mam spokój z ciuszkami ciązowymi bo od kuzynki za grosze odkupiłam całą pakę, z 10 par spodni, bluzki, swetry itp..tylko niech wiosna się szybko robi bo zwłaszcza spodnie bardziej wiosenne są

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-14 o 20:36
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:33   #3567
83monia
Zakorzenienie

u nas przy (po?) porodzie pytaja gdzie mam polozna i ze szpitala dzwonia ze zgloszeniem narodzin. potem ew. trzeba samemu sie umowic z polozna na wizyte patronażowa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:46   #3568
Stapelka
Rozeznanie

Mnie 17 pasuje - choć jak mogę to 17.20 pewniejsza, że zdążę z psami w Słodkim Wenzlu na dole?

ja na jogę we czwartek - już nie mogę się doczekać.

Gratuluję wizyt i poznania płci, trzymam kciuki za następne i za badania serduszek.

no właśnie - wpisz wyniki. Ja dziś robiłam Tsh piękne 0,55 ft3 i ft4 też eleganckie. Biorę Euthyrox 50
ale hemoglobina mi siadła - a zaczęłam się zastanawiać co mi tak pikawa lata i czemu mi się w głowie kręci - to już wiem
jutro wizyta więc pewnie żelazo dostanę.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:53   #3569
brunetka2000
Zakorzenienie

No i znowu kupiłam tylko tym razem za zgodą męża http://allegro.pl/show_item.php?item=1496924482

Hmm ciekawa jestem czy się przyda Fajnie bo to mój pierwszy zakup na allegro
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:19   #3570
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jeśli brzuszek nie boli to nie martw się, na pewno jest dobrze. Niby nie powinno się dzwigać za dużo, no i zbyt często, no ale co mają zrobić np mamy mające już starsze dzieci -jakoś muszą sobie radzić, wziąć na ręce itp.. wiadomo że trzeba uważać ale jeśli dobrze się czujesz to się nie martw ...
dzięki Aniu za pociesznie było mi potrzebne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości