|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Ale kociak to urwisek i za to kocham zwierzęta. Tak dziękuje Bogu, że rok temu przypałęsała się kotka która sobie z Nami siedzi tak jakby mieszkała nie wiadomo jak długo.Jak się wabi kotek?Cytat:
Nawet nie wiedziałam że przy wózku widłowym jest jakiś gaz ![]() Zdrowia życzę! Cytat:
Mnie się podoba Tymoteusz taki mały tymek, albo Kajetan. Ale zdecydowalismy z Tż że bedzie Oliver jak się okaże siusiaczkiem. ~~**~~ A co do CYCKÓW znalazłam bardzo fajna stronkę, która pokazuje jakie staniki powinniśmy nosić, po lewej stronie jest taka mala tableka trzeba wpisac ile mamy cm i obliczy ![]() http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ ~~*~~ Byłam u tego internisty, przepisała mi na katar i na gardło jakieś lekarstwa, ale póki co nic nie wykupowałam ,poczekam do jutra jak sie nie poprawi to kupię. Czuje się fatalnie, takie przeziębienie, poleżę dzisiaj cały dzień. Wpisała mi do karty ciażowej, że mnie osłuchała i wszystko jest w porządku. Czekając na swoją kolejkę rozmawiali obok ludzie starsi i wiecie co to jest okropne |
|||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Tymek świetne imie. Krystianek również
Żanetko kotka wabi się Niutka i jest okropną psotą i kotką z charakterkiem, nie jest typem przytulaka, bardziej drapieżcą teraz szaleje z kawałkiem szyneczki po pokoju widać jaka jest głodna![]() Moja szwagierka opiekuje się dzieckiem i mnie szlak by trafił jak bym miała taka niańkę ![]() a mnie to irytuje, bo jakoś nie umiem się podniecać obcym dzieckiem
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ładne agentki z twojej teściowej i szwagierki
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta moja teściówka uwielbia dzwonić i opowiadać różne historie wszytskim na około. A ja dobrą synową nie jestem, bo za dużo o sobie nie opowiadam i nie ma później czego przekazywać w dalszy obieg |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
scio - ale to dziecko to nie jakas rodzina rozumiem? wlasnie miedzy innymi dlatego wole zlobek. wprawdzie przez to mam znowu chorobowe na dziecko (jakbym miala nianie to by sie niania dzieckiem mogla zajac chorym...), ale dzieki temu nie jest tak ze jedna osoba ma wplyw na moje dziecko, wiec nie skrzywi go bardzo, nie bedzie zmieniac moich metod wychowawczych. ba, panie w złobku czesto mnie chwala, bo ja nie jestem z tych bezstresowo wychowujacych - jak jest niegrzeczny to do kąta, a nie ze dzieciak histeryzuje bo rodzica widzi... do tego codzienne spacerki po żłobku (niestety zimna jest juz ciemno, ale coz - idzie na powietrze a nie na słonce), a wiekszosc rodzicow prosto do domu jedzie i tyle dziecko w tygodniu widzi swiata: zlobek i dom... ot, chcialam sie pochwalic ze taka dobra matka jestem :P
heh, a co do babc - dzis cos tam panowie hydraulicy montowali przed naszymi drzwiami na klatce schodowej i slysze ze juz sasiadka z nimi gada, to ja, a co tam, otwieram tez moje drzwi, moje dziecko przytargalo sobie krzeselko i siedzielismy w drzwiach patrzac jak panowie montuja rure od gazu (maly wniebowziety - KLUCZE mieli!!!). sasiadka obrobila tyłki połowie spółdzielni przez ten czas. ale i tak ja lubie - wiem wszystko co sie dzieje, wiedzialam pierwsza w jakich godzinach jest biedronka nowootwarta czynna bo mnie sasiadka pouczyla a jak nas kiedys dluzej nie bylo to zdala relacje ze ktos sie dobijał
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-15 o 12:40 |
|
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ciąży powinno się jeść nie ZA dwoje, a DLA dwojga czyli nie ilość, a jakość się liczy ![]() Cytat:
a starsi ludzie...no cóż...co mają lepszego do roboty...zwłaszcza tak jak ja na wsi mieszkam, gdzie większość osób się zna...
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
A i przypomniała mi się historia którą opowiadała moja mama dotycząca ciąży z zaskoczenia. W jej miejscowości mieszkała babka - miała wtedy chyba 16 czy 17 lat i doskonale wiedziała że jest w ciąży, ale tak się ściśle obwiązywała bandażami, że nic po niej nie było widać. No i jak zaczęły się bóle porodowe to jej matka dzwoniła po karetkę, że córka ma atak wyrostka robaczkowego. Ci przyjechali, a sanitariusz tylko spojrzał i stwierdził "Kobieto tu już poród pełną gębą a pani o wyrostku mówiła"... Niestety ale obwiązywanie się skończyło się tragicznie dla dziecka bo mała urodziła się niepełnosprawna
|
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
w końcu po ponad godzinie nadrobiłam ostatnie 4 dni wpisów
![]() Zanko- wierzę, że będzie dobrze - i z mamą i z Lenką ja mam dziś wizytę po południu a jeszcze obiad nie zrobiony, oj coś ostatnio leniwa jestem i nie mogę się rozbujać z rana muszę sobie narzucić jakąś dyscyplinę
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
bosheeeeeeeeee.......
POMOCY
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-15 o 13:09 |
|
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
cześc Kochane
dawno się nie odzywałam, bo duzo się dzieje a w wolnych chwilach próbowałam was nadrabiać ![]() w sobotę miaąłm połówkowe- WSZYSTKO OK, Maja jest Mają , piękna i zdrowa. tylko łożysko dalej przodujące i lekarka stwierdziła, że małe szanse na podniesienie bo przylega do ścianki (cokolwiek to znaczy), więc prawdopodobnie CC. a tak chciałam SN;(((( więc ciąża podwyższonego ryzyka także oszczędny tryb życia i zero sexu................echco do piersi- mi urosły spokojnie około 2 rozmiary, ale mam wrazenie, że ostatnio trochę zmalały- ma tak któraś? a może po prostu juz nie są takie napuchcięte. w kazdym razie juz nie bolą. co do siary- brak. ja chciałabym karmic piersią, ale bojęsię moich wielkich i płaskich sutków. lekarz powiedział, że mogę zacząć je "męczyć" dopiero w 37tygodniu bo może to spowodować skurcze... dziewczyny czy którejś twradnieje brzuch? mi niestetty tak, ale ni boli i po kilku minutach przechodzi... Zanka spokojnie. ja czuję, ze wszystko ok ![]() Buziaki dla Wszystkich iwona |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
no przy 70 to rzeczywiscie, ale takie (strzelam) 90E to juz chyba tak, chodzi mi o wielkosc "babcinych" biustów (nie wiem ile ma moja babcia, ale nalezy do tych biusciastych
)
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko mi twardnieje.
![]() Wczoraj ozmawiałam z panią doktor o tym, czy jak moja mama miała przerośnięte łożysko, to i ja moge tak miec. No niby dziedziczne to nie jest, ale mogę mieć predyspozycje do jakiś komplikacji
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, a powiedz mi czy twoja kotka jest wykastrowana? Bo ta moja mała przybłęda, chyba tak bo jest z Nami rok koty za nią latają, a ona ucieka jak postrzelona i w ogóle jak się ją dotknie koło jej "wielkich" cycków to się wierci, albo jak się ją poklepie po pupce. Nie jestem pewna czy ona jest wykastrowana,ale chyba tak
ponoć jak się kotkę wykastruje to ona się robi troszeczkę grubsza niż zwykły kot. I też nie wiem czy to dachowiec, czy nie Zrobiłam na szybko zdjęcia, na jednym pokazuje język ![]() ~~*~~ |
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Zanka trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Wiem, jak się człowiek denerwuje w takiej sytuacji, bo mnie też lekarz nastraszył po pierwszym usg, że prawdopodobnie pęcherzyk jest pusty i dziecka nie ma. A potem kazał leżeć i przyjść za tydzień. To był najgorszy tydzień... Wierzę, że u Ciebie wszystko też będzie dobrze
![]() Ja też z tych "niebiuściastych"... Mój biust zrobił się po prostu pełniejszy, ale niewiele urósł. Krakowianki ja niestety jutro nie dam rady z Wami się spotkać, ale może następnym razem już tak. |
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
ja 65G, wiec porownywalny do Twojego i tez wg mnie to sredniawe rozmiary.
Ale z doswiadczenia wiem, ze na poczatku karmienia ich objetosc jeszcze sie zwieksza Kobiety poleccie mi dobry podklad, ktory dobrze maskuje niedoskonalosci, ale bardzo dobrze tez nawilza, a nie wysusza. |
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale amy tu kociego fachowca - Kolinke to może ona będzie wiedzieć
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Te wasze koty są rewelacyjne! Ja zawsze byłam wielką ich miłośniczką, a wychowałam się na wsi, to zawsze jakiegoś mieliśmy. Co kot to inna osobowość i inna historia. Ostatnio rodzice mieli trzy kotki- czarną, szarą i rudą, ale podobno ta ruda teraz zaginęła. Szkoda, bo śliczna była...
Ja też miałam twardnienie brzucha. Byłam u lekarza, ale stwierdził, że jest dobrze- mam tylko mniej się stresować i przejmować ciążą, bo tylko się nakręcam. Zażywam magnez 3xdziennie i 2x nospę. We czwartek mam wizytę, to zobaczymy, czy nadal jest wszystko w porządku. |
|
|
|
#3649 | ||
|
Zadomowienie
|
zanka205, ja tez w necie wiadomosci szukam a potem sie denerwuje, jednak uwazam ze uswiadomienie jest wazne ale powinno sie miec do tego dystans, bo przypadek przypadkowi nierowny
z mala wszytsko bedzie dobrze, zobaczysz za mame kciui trzymam, piekary maja bardzo dobra opinie (szpital na bytomskiej), moj tata byl tam trzykrotne operowany, w tym 2x na kregoslup lekarze kompetentni a pielegniarki chodza jak w zegraku, super organizacja tylko cholernie dlugo czeka sie w poradni na konsultacje ![]() jesli macie konsutlacje, bez przyjecia na oddzial to wezcie kanapki, bo dlugo sie siedzi gratuluje skonczonego 23t ![]() ja dzis zaczynam 19 t Cytat:
moja Paciunia tez zlosnica, zawsze lekarz oberwie podczas rutynowch wizyt w lecznicy jak sie wystraszy psa to go atakuje taki charakterekna szczescie nie wychodzi w ogole z domu, bo ta jej zadziornosc mogla by sie zle skonczyc nie mamy, nie umiem sie zdecydowac Igor, ladne - mam Igorka w bliskiej rodzinie, z blizniakow - Igor i Bartosz Cytat:
a wozki sa rozne, elktryczne, na olej napedowy i na gaz taki do kuchenek wlasnie - z butla na zadku jezdza
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina mama już była w tych Piekarach rano, niedawno wróciła i już znowu u nas w szpitalu
konsultacja była, ale ona w sumie nic nie wie trzeba pogadać z lekarzem i dopiero coś będziemy wiedzieć mówiła że nie było tak źle, ale przy transporcie czasem bolały ją te plecy
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiekszone sutki sa w ruji i w ciazy, ale tez gdy kotka sobie te ciaze uroi.. w zasadzie nie ma metody by w 100% upewnic sie czy jest sterylna - tylko rozciecie powlok i sprawdzenie czy ma macice i jajniki - a to mocno inwazyjne i niepolecane mozna zrobic usg ale ono nie musi uwidocznic macicy, ktora jesli nie jest zmieniona jest malenka bardzo mozna wzdlusz brzuszka w okolicy lona pomacac (lub wygolic), mozna tam male zgrubienie-szew wyczuc, nie wyczujesz jesli ciecie miala na boczku.... jakbys poszla do weta to on juz cos pokombinuje by to sprawdzic
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z wizyty u gina!
Z dzieckiem wszytsko ok, serce wali, ciałko rośnie i potwierdzone że na 100% będzie to chłopiec. Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotyka się z tym, żeby na tak wczesnym etapie, mógł z taką pewnością stwierdzić płeć. A on w ogóle jest z tych, co niechętnie mówią, nawet tuż przed porodem. A tu taka pewność u niego U mnie anemia niestety, ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo ja większość życia mam anemię. Taki organizm. Musze łykać żelazo. Pytałam się też o spanie na brzuchu, bo choć staram się zasypiać inaczej, to co się przebudzę, to na brzuchu leżę. Powiedział, żeby się w ogóle nie przejmować i spać, jak jest wygodnie. Bo takie 13-20 cm dziecko spokojnie mieści się w macicy, jest schowane między kośćmi i na pewno takie uciskanie nic mu nie zrobi. Tak samo z pasami. Powiedział, że samochodem sobie mogę jeździć do samego porodu, ale BRAŃ BOŻE bez pasów!!!! Tylko w pasach, nawet tak zwyczajnie zapiętych, niekoniecznie z adapterem. Tylko jest sobie troszkę ułożyć, żeby szły bardziej pod brzuszkiem (w takiej już bardzo zaawansowanej ciąży). Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, cieszymy sie z Tobaanemio - precz
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to teraz zaczynam się martwić o siebie
To jest silniejsze ode mnie to uzależnienie Zanka wszystko będzie dobrze!!!!! Musi być dobrze ![]() Moje zakupki
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki, co nieco nadrobiłam Was ale nie daję rady być na bieżąco, pędzicie jak szalone
![]() u nas wszystko w porzadku, byliśmy ostatnio na usg 3d/4d, maluszek waży ponad 500g i doktor wskazywał na termin na 14 lipca, zamiast 22 lipca. Wszystko mówi że urodzę wcześniej ![]() A najważniejsze jest to że maluszek jest zdrowiutki ![]() Byliśmy u innego lekarza niż prowadzącego i ten nie mógł potweirdzić płci, mowił że siusiaka nie widzi no ale na razie trzymamy sie tego że to chlopiec ![]() Spieramy sie co do imienia. Na tapecie ostatnio był Tymon, TŻ lobbuje jeszcze Kacper, Emil albo Leon, mi się podoba Szymon... Chyba nie dojdziemy do porozumienia
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
brunetka
widze ze udane polowanie ![]() youyou, gratuluje udanej wizyty i dobrych wiesci ![]() nudze sie....
|
#3658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że z łożyskiem tak się ułożyło, ale odpoczywaj jak najwięcej, a na pewno będzie dobrze![]() A z sutkami to nie jesteś sama - ja tez mam płaskie i też nie wiem, co to będzie z tym moim karmieniem ![]() Cytat:
Super wieści! A u Ciebie to który właściwie tydzień leci?---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Połowa 18-tego akurat jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

waży 650 g 
Ale kociak to urwisek i za to kocham zwierzęta. Tak dziękuje Bogu, że rok temu przypałęsała się kotka która sobie z Nami siedzi tak jakby mieszkała nie wiadomo jak długo.Jak się wabi kotek?
Mąż sie w pracy zatruł gazem z wózka widowego i się źle czul jak wrócił do domu, to go wygoniłam do przychodni a tam juz lekarz go skierował do szpitala. Dali ketonal na ból głowy, kroplówkę i glukozę z czyms tam, porobili badania i wyszło ze stężenie tlenku węgla ma 7,8 a norma jest do 2,5
I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.

widać jaka jest głodna

ponoć jak się kotkę wykastruje to ona się robi troszeczkę grubsza niż zwykły kot. I też nie wiem czy to dachowiec, czy nie