Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 14:10   #3661
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

zanetaa88 dzięki za stonkę, super sprawa wreszcie wiem jaki mam mieć prawidłowy rozmiar

SweetAngel1984 biedna a coś przeciwbólowego może jednak albo jakaś kąpięl???

iwonap79 super wieści gratuluję zdrowej córeczki a co do cc to wiesz dobrze że stwierdzone i zaplanowane mniej nerwów będzie przed rozwiązaniem

Scio mnie też twardnieje a nawet jak leżę na plecach to mam wrażenie że mi ktoś ciągnie wnętrzności do kręgosłupa takie dziwne uczucie

brumek gratuluję Tymka , o tych pasach też czytałam że wskazane są zapięte mimo wszystko , więc jeżdżę w pasach a co do spania to też się martwię bo wszędzie trąbią żeby na prawym boku nie spać bo macica ugniata wtedy tętnice czy coś a ja muszę zmienić boki raz na jakiś czas jak śpię

ja wróciłam ze spacerku,miałam iśc tylko do apteki ale miałam awizo w skrzynce (siedziałam całe przedpołudnie w domu !!!) no i odebrałam 3 przesyłki -przyszły koszule które zamawiałam teraz czekam na śpiochy
no a jak wyszłam z domu i poczułam to słoneczko to zaliczyłam godzinny spacer było milutko szkoda że bez towarzystwa ale mówi się trudno

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja to teraz zaczynam się martwić o siebie bo jak czegoś nie kupie w ciuszku to chora jestem Niestety nie udało mi się wytrzymać i przystosować do prośby męża To jest silniejsze ode mnie to uzależnienie

Zanka wszystko będzie dobrze!!!!! Musi być dobrze

Moje zakupki
ale Ci ( i innym dziewczynom )zazdroszczę taki lumpeksów, w moim to nie ma takich perełek a do innych daleko
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:14   #3662
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kobiety poleccie mi dobry podklad, ktory dobrze maskuje niedoskonalosci, ale bardzo dobrze tez nawilza, a nie wysusza.
Ja mogę Ci polecić Pan Stik Maxfactora.
Jest to podkład w sztyfcie silnie kryjący niedoskonałości o przedłużonym działaniu.
Używam go od jakiś 3 lat i nie zamieniłabym go na żaden inny, a dodam że mam na twarzy przebarwienia i świetnie je kryje. Jest tłustawy także napewno nie wysusza

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:15   #3663
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ja to teraz zaczynam się martwić o siebie bo jak czegoś nie kupie w ciuszku to chora jestem Niestety nie udało mi się wytrzymać i przystosować do prośby męża To jest silniejsze ode mnie to uzależnienie

Zanka wszystko będzie dobrze!!!!! Musi być dobrze

Moje zakupki
Niedługo chyba trzeba będzie założyć koło anonimowych lumpoholiczek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:15   #3664
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Połowa 18-tego akurat jest
A to faktycznie szczęściara jesteś, że już na 100 % znasz płeć

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:15   #3665
agulaaabar
Zakorzenienie

Brumek gratuluje synusia!!

Iwona fajnie, że Maja jest Mają i oszczędzaj się

Youyou super, że maluszek zdrowy

Normalnie padłam w południe, pospałam w południe ale obudziła mnie piekielna ochota na naleśniki i już smaże

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:22   #3666
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja pojechałam bo z rozmiaru 75b ledwo się mieszczę w 85d !!!! problem z rozmiarem miseczki , wczoraj byłam oglądać staniki do karmienia i większe niż miseczki d to nie mają na stanie mam nadzieję że starczy dla mnie rozmiarów
Dziubek, sa takie specjalne "rosnace" staniki Triumpha dla kobiet w ciazy i karmiacych, bardzo elastyczne, na szerokich ramiaczkach i ja mam taki, ktory rozciaga sie od bodajze E do rozmiaru G. Bardzo polecam, uzywalam go w pierwszej ciazy, po ciazy, teraz i w ogole nie stracil fasonu ani nie zzlolkl. Te wszystkie H&My sie przy nim chowaja. napewno gdzies w poblizu Ciebie sa jakies sklepiki z bielizna Triumpha, a jesli nie to sie karnij do gliwic
o, cos jak to, tylko ja dalam zdaje sie 85pln ale dwa lata temu:
http://www.e-bielizna.pl/216_Mamabel_Micro_N.html

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-03-15 o 14:25
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:23   #3667
moniczka2123
Zadomowienie

czesc nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie.termin mam na 1 sierpnia wiec polowa za nami w tamtym tygodniu bylismy na usg i na 99 bedzie chlopaczek widac siusiaczka ewidentnie wiec Bartus bedzie raczej a tak ogolnie ptzytylam 60 deko ale dzidzi rozwija sie prawidlowo i nie ma sie co martwic i juz jestem na l4 bo pracuje w skleie sporzywczym i dzwigac trzeba i 8 godzin stac.a wedlug kalkulatora rozmiar mi wyszedl 65C

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:23   #3668
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale Ci ( i innym dziewczynom )zazdroszczę taki lumpeksów, w moim to nie ma takich perełek a do innych daleko
Dla mojego męża i naszego konta lepiej by było gdyby te lumpki były daaaaaaaaleko ode mnie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Niedługo chyba trzeba będzie założyć koło anonimowych lumpoholiczek
To w takim razie ja jestem chętna na uczestnictwo w takim kole. Tylko jakiś terapeuta by się przydał

moniczka2123 widzę, że też jesteś z lubelskiego, a możesz powiedzieć dokładnie z jakiego miasteczka. Coraz więcej nas to może i my spotkanie jakieś zorganizujemy

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-15 o 14:29
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:34   #3669
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Dla mojego męża i naszego konta lepiej by było gdyby te lumpki były daaaaaaaaleko ode mnie

To w takim razie ja jestem chętna na uczestnictwo w takim kole. Tylko jakiś terapeuta by się przydał

moniczka2123 widzę, że też jesteś z lubelskiego, a możesz powiedzieć dokładnie z jakiego miasteczka. Coraz więcej nas to może i my spotkanie jakieś zorganizujemy
ja jestem z okolic Kazimierza Dolnego a dolkadniej okolica Wilkowa

Stary 2011-03-15, 14:37   #3670
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja jestem z okolic Kazimierza Dolnego a dolkadniej okolica Wilkowa
To nie tak daleko Jakby było jakieś spotkanie to przyjedziesz ???
Stary 2011-03-15, 14:40   #3671
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
To nie tak daleko Jakby było jakieś spotkanie to przyjedziesz ???
jesli bede zaproszona to pewnie ze przyjade

Stary 2011-03-15, 14:48   #3672
Natka_
Zakorzenienie

Iwonap

Brumek gratuluję udanej wizyty no i Tymka!:cmo k:

Brunetka Ty zakupoholiczko hihi! Ale zakupy udane

Youyou gratulacje, dobre wieści

moniczka2123 dobre wieści To jak na L4 to moglabyś częściej zaglądać!

Siary też u mnie brak
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:51   #3673
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześc Kochane
dawno się nie odzywałam, bo duzo się dzieje a w wolnych chwilach próbowałam was nadrabiać
w sobotę miaąłm połówkowe- WSZYSTKO OK, Maja jest Mają, piękna i zdrowa. tylko łożysko dalej przodujące i lekarka stwierdziła, że małe szanse na podniesienie bo przylega do ścianki (cokolwiek to znaczy), więc prawdopodobnie CC. a tak chciałam SN;(((( więc ciąża podwyższonego ryzyka także oszczędny tryb życia i zero sexu................ech

co do piersi- mi urosły spokojnie około 2 rozmiary, ale mam wrazenie, że ostatnio trochę zmalały- ma tak któraś? a może po prostu juz nie są takie napuchcięte. w kazdym razie juz nie bolą. co do siary- brak. ja chciałabym karmic piersią, ale bojęsię moich wielkich i płaskich sutków. lekarz powiedział, że mogę zacząć je "męczyć" dopiero w 37tygodniu bo może to spowodować skurcze...

dziewczyny czy którejś twradnieje brzuch? mi niestetty tak, ale ni boli i po kilku minutach przechodzi...

Zanka spokojnie. ja czuję, ze wszystko ok

Buziaki dla Wszystkich
iwona
za połówkowe i Majeczke
Ja mam łożysko brzeżnie przodujące ale moja gin mówi że do 30tc jest czas żeby znalazło sie na właściwym miejscu i czego Tobie życze
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:53   #3674
kindzia890
Raczkowanie

Witajcie I jak ja mam was nadrobić? Ładnie to tak? Byłam wczoraj w szpitalu, bardzo bolała mnie kość łonowa a byłam tylko na spacerze z Bartkiem Ale pani mnie zbadała i powiedziała, że nie ma pojęcia od czego mnie tak boli dali mi nospę domięśniowo i tyle.. a dziś znowu mnie boli.. okropność..
idę was nadrabiać
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:54   #3675
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Iwonap

Brumek gratuluję udanej wizyty no i Tymka!:cmo k:

Brunetka Ty zakupoholiczko hihi! Ale zakupy udane

Youyou gratulacje, dobre wieści

moniczka2123 dobre wieści To jak na L4 to moglabyś częściej zaglądać!

Siary też u mnie brak
pewnie ze bede czesciej zagladac tyle ze ja od wczoraj na tym zwolnieniu. bede czesto zagladac

Stary 2011-03-15, 14:55   #3676
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Dziubek, sa takie specjalne "rosnace" staniki Triumpha dla kobiet w ciazy i karmiacych, bardzo elastyczne, na szerokich ramiaczkach i ja mam taki, ktory rozciaga sie od bodajze E do rozmiaru G. Bardzo polecam, uzywalam go w pierwszej ciazy, po ciazy, teraz i w ogole nie stracil fasonu ani nie zzlolkl. Te wszystkie H&My sie przy nim chowaja. napewno gdzies w poblizu Ciebie sa jakies sklepiki z bielizna Triumpha, a jesli nie to sie karnij do gliwic
o, cos jak to, tylko ja dalam zdaje sie 85pln ale dwa lata temu:
http://www.e-bielizna.pl/216_Mamabel_Micro_N.html
o widzisz ja do triumpha w ogóle nie zaglądam, jakoś tak nie miałam potrzeby ale dziękuję bardzo za radę i podpowiedz, na pewno skorzystam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:57   #3677
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z wizyty u gina! Uwielbiam tego faceta!!!
Z dzieckiem wszytsko ok, serce wali, ciałko rośnie i potwierdzone że na 100% będzie to chłopiec. Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotyka się z tym, żeby na tak wczesnym etapie, mógł z taką pewnością stwierdzić płeć. A on w ogóle jest z tych, co niechętnie mówią, nawet tuż przed porodem. A tu taka pewność u niego No więc mamy swojego Tymka

U mnie anemia niestety, ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo ja większość życia mam anemię. Taki organizm. Musze łykać żelazo.

Pytałam się też o spanie na brzuchu, bo choć staram się zasypiać inaczej, to co się przebudzę, to na brzuchu leżę. Powiedział, żeby się w ogóle nie przejmować i spać, jak jest wygodnie. Bo takie 13-20 cm dziecko spokojnie mieści się w macicy, jest schowane między kośćmi i na pewno takie uciskanie nic mu nie zrobi. Tak samo z pasami. Powiedział, że samochodem sobie mogę jeździć do samego porodu, ale BRAŃ BOŻE bez pasów!!!! Tylko w pasach, nawet tak zwyczajnie zapiętych, niekoniecznie z adapterem. Tylko jest sobie troszkę ułożyć, żeby szły bardziej pod brzuszkiem (w takiej już bardzo zaawansowanej ciąży).
Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!
Gratuluje Tymka
Ja też jeżdze tylko zapieta w pasy . Koleżanka mojej kuzynki miała wypadek w ciąży bez zapiętych pasów ogólnie smutna historia ale nie bede o niej pisać .
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:59   #3678
moniczka2123
Zadomowienie

co do twardnienia brzucha tez tak mam ale to poprostu chyba dziecko sie wierci wiecie moj malenki tak sie wczoraj caly dzien wiercil ze moj maz sie smial ze pilkarz bedzie wiecie jak od wczoraj bola mnie lydki nie moge wytrzymac miala ktoras tak?

Stary 2011-03-15, 15:02   #3679
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
co do twardnienia brzucha tez tak mam ale to poprostu chyba dziecko sie wierci wiecie moj malenki tak sie wczoraj caly dzien wiercil ze moj maz sie smial ze pilkarz bedzie wiecie jak od wczoraj bola mnie lydki nie moge wytrzymac miala ktoras tak?
Ja tak mialam 2 dni, ale przeszło, spróbuj magnez
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:11   #3680
SweetAngel1984
Zadomowienie

brunetka - coś o tym wiem..... zakupy jak zwykle boooskie co do jutra to raczej nie dam rady sie dowlec no chyab ze sie przyczolgam..... a szkoda bo myslalam ze skoczymy gdziec na male co nieco

brumek - gratki kolejny chłopaczysko bedzie

dziubek79 - to nic nie da musi samo przejsc (( coraz powazniej mysle o zgloszeniu sie na izbe ale wtedy zostawia mnie w szpitalu a tego nie hcche

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-15 o 15:12
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:12   #3681
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja dziś cały dzień pod kocykiem spędzam.

A na 16 umówiłam się z koleżankami. Chyba zafundje sobie lody albo frytki

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja tak mialam 2 dni, ale przeszło, spróbuj magnez
Dokładnie Najlepiej Aspargin, bo to magnez z potasem.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 15:15   #3682
moniczka2123
Zadomowienie

kochane ciezaroweczki lece juz narazie bo mezus z pracy wraca musze obiadek mu podac caluski

Stary 2011-03-15, 15:19   #3683
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zapomniałam się pożalić.

Okropnie mi się brzuszek owłosił. Mam taki meszek na prawie całym brzuszku, a od pępka w dół takie dłuższe (cienka kreska w dół). Masakra. Czytałam, ze noralne i znika po porodzie, a mężul się śmieje, z widocznie w brzuchu zimno i muszę się naturalnym futrem dogrzewać

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 15:19   #3684
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brunetka - coś o tym wiem..... zakupy jak zwykle boooskie co do jutra to raczej nie dam rady sie dowlec no chyab ze sie przyczolgam..... a szkoda bo myslalam ze skoczymy gdziec na male co nieco
Szkoda w takim razie trzeba jakieś spotkanie zorganizować, zebrać lubelskie mamuśki i wybrać się na coś pysznego ( tak jak dziewczyny )
Stary 2011-03-15, 15:21   #3685
zanka205
Zakorzenienie

mój mąż obiecał mi, że dziś przeniesie meble na drugą ścianę by zrobić miejsce na komodę Leny, a później i łóżeczko jej
wiszącej szafki nie ruszymy póki co, bo nowych kołków nie mamy a stare się nie nadadzą, ale jak już będzie gotowe wszystko to się pochwalę
w ogóle dziś zrobiłam porządki w komodach właśnie, jedna jest Filipa, druga małej, rzeczy póki co tylko wrzuciłam do środka nie ułożyłam nawet
ale jak komoda będzie u nas w pokoju to poukładam
całe dwie szuflady pełne ciuszków, trzecia wypełniona pieluchami, kosmetykami, i innymi gadżetami

Scio ja też miałam włoski w pierwszej ciąży (teraz nie wiem czy mam jakoś nie zwracam uwagi) no i po porodzie faktycznie wypadały, normalnie chwytałam je paznokciami jak pęsetą i wychodziły heh śmieszne to było

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-03-15 o 15:23
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:24   #3686
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda w takim razie trzeba jakieś spotkanie zorganizować, zebrać lubelskie mamuśki i wybrać się na coś pysznego ( tak jak dziewczyny )
taak zrobmy spotkanie
Stary 2011-03-15, 15:25   #3687
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam się pożalić.

Okropnie mi się brzuszek owłosił. Mam taki meszek na prawie całym brzuszku, a od pępka w dół takie dłuższe (cienka kreska w dół). Masakra. Czytałam, ze noralne i znika po porodzie, a mężul się śmieje, z widocznie w brzuchu zimno i muszę się naturalnym futrem dogrzewać
mam to samo! dobrze wiedzieć że to normalne bo mnie to trochę dziwilo.... nigdy nie miałam takiego owlosionego brzucha

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:27   #3688
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
mam to samo! dobrze wiedzieć że to normalne bo mnie to trochę dziwilo.... nigdy nie miałam takiego owlosionego brzucha
mam więcej włosów niż mój chłop

zanka dobrze wiedziec

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-15, 15:29   #3689
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
mam więcej włosów niż mój chłop

zanka dobrze wiedziec
u mnie za to jest odwrotnie moj maz ma wlosy wszedzie nawet na plecach niestety....
Stary 2011-03-15, 15:32   #3690
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Scio ja też miałam włoski w pierwszej ciąży (teraz nie wiem czy mam jakoś nie zwracam uwagi) no i po porodzie faktycznie wypadały, normalnie chwytałam je paznokciami jak pęsetą i wychodziły heh śmieszne to było
mi te włoski wszytskie nie wyleciały
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości