![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
kurcze miałam wkleić więcej zdjęć ale coś się nie chcą załadować, wiec jutro spróbuję, a teraz kładę się spać, kolorowych snów majóweczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | ||
Zakorzenienie
|
a to Ty tak nie masz naturalnie?
![]() żarcik żarcik żarcik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- tez uciekam spac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was (do tych, którym rodzice sponsorują wesele) pytanie...może głupie...ale ...jak to u Was wygląda...kupowanie wszystkich pierdółek płacenie zaliczek itp...czy same wychodzicie z inicjatywą: Mamo, tato daj na kolczyki, daj na bieliznę, kupcie alkohol. Bo ja to muszę łazić za mamą i o wszystko ją prosić. I powiem szczerze, że mam już dość. Pracuję mam swoją kasę ale ona w ogóle nie starcza na ślubne wydatki a juz na pewno nie te większe jak właśnie to co wyżej napisałam. Mam doła
![]() ![]() ![]()
#574 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaa!!! dziewczyny wpadlam na strone/blog w prost rewelacyjny pełen niesamowitych pomysłów! naprawdę polecam, ich projekty zaproszeń są rewelacyjne:
http://www.robimysluby.pl/ I normalnie sama chyba zgapię odznakę dla świadka ![]() http://robimysluby.blog.pl/czlowiek-od-wdki,14729350,n |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Ha! a jaki za✂✂✂iaszczy pomysl na etykietę/zaweszke na Wódkę!!! Normalnie SUPER!!!
![]() http://robimysluby.blog.pl/justyna-g...wdk,14845609,n |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
![]()
Passion nooo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agulkaa hmmm moja Mama raczej sama mi kasę daje na to czy tamto. Ja tam na swoje pierdoły mam odłożone. Na biżu bieliznę i insze takie opłaty. Wódkę się zaoferował kupić Teść-nikt Mu nic nie mówił... A placki i produkty moja Mamcia ![]() ![]() ![]() ![]() Takaya hmmm etykietki mnie tak jakoś nie urzekły ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
Jeju jak człowiek se naogląda takich różnych fajnych gadzetów to sam by takie chciał.
JA TEŻ CHCE MIEĆ SWÓJ WIESZAK!!! ![]() JervaW-3.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedne chcą 180 zł inne 150 zł a jeszcze inne 300 zł...najtaniej jest w sephorze 99 zł... ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
a mi się te etykiety nie podobają... ja bym chciała jakieś fajne ze zdjęciem naszym... ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Jak już pisałam za makijaż płacę - 60 zł za ślubny i 30zł za próbny. Kosmetyczka mówiła mi na jakich kosmetykach pracuje, ale nie pamiętam ;P. Moich dylematów co do sukni ciąg dalszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tablice też mam z napisem Młoda Para ![]() w sumie ![]() Cytat:
mama póki co wpłacała zaliczkę za salę i ciasta ![]() a TŻ orkiestrę, kamerę, fotografa, obrączki, bukiet/strojenie samochodu, napoje, alkohol z tym że od odkładał 1,5 roku bo musiał sam nazbierać większą część (mama jest sama ![]() jeśli chodzi o pierdołki ja też zarabiam mało dlatego kila mies wcześniej zaczęłam odkładać i takie rzeczy jak zawieszki na wódkę, tablice, zaproszenia, prezenty dla gości, fryzura, makijaż, paznokcie, bielizna, bizu, sukienka i buty na poprawiny kupuję sama jeśli masz wątpliwości to radzę rozmawiać wprost (ja zawsze tak robię z rodzicami) |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam tablice z napisem:
Droga do raju Koniec wolności ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Ja (sama) płacę za: -suknię -bolerko -welon -buty -bielizne -kwiaty -dodatki (księgi gości, etykiety itd.) -kosmetyczke -fryzjera -wizażystkę |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
hehe jedno zaprzecza drugiemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- to były dwie tablice razem... z przodu będzie droga do raju a z tyłu koniec wolności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no domyślam się że dwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
A dziś 66 dni do 21 maja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczynki. A ja dzis jestem jakas taka nieswoja, tak mi jakos przykro, bo wczoraj mijal termin potwierdzenia i wyobrazcie sobie, ze nikt sie ze mna nie skontaktowal
![]() ![]() Dobra wiadomoscia jest to, ze rzad sie dogaduje z lotniskami i strajkow prawdopodobnie nie bedzie, ale nawet nie chce mi sie o tym nikogo informowac. Joasiunia, co do wloskow, to ja tez chyba sobie poloze Casting, ladnie sie po nim swieca i przykryje te blond konce moje... i mamcia kupi mi nablyszczacz ![]() Dark, ale macie sie z tym urzedem! U mnie byli wszyscy przemili i zalatwili sprawe bez zadnego utrudniania, choc troche trzeba bylo pokombinowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obojętnie kogo nie pytam to wszyscy musieli do iluś osób dzwonić po terminie potwierdzenia bo nie dali znać ![]() wiesz...czasem dostaną i odłożą z myślą "ahhh jest jeszcze czas" i może też część zapomniała....... pospisuj telefony i dzwoń ![]() chociaż musisz się liczyć że dla niektórych to spory wydatek przylecieć do was |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dark ty to masz przygody z tym urzędem ![]() ![]() ![]() T'ai pudełeczka będziesz sama robiła? ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Monitko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
T'ai, dzieki
![]() ![]() Poczekam do konca tygodnia i potem zaczne sie z nimi kontaktowac. Trudno. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Takaya, aby nikt nie mial zadnego problemu, podalam telefony, adresy nasze mailowe, a takze telefony do mojej mamy, gdyby ktos nie mial internetu i nie chcial dzwonic za granice. |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi teściowie teoretycznie wódkę maja kupić, ale jak z tym będzie to zobaczymy, Uwierze jak zobaczę ![]() ![]() za zespół, foto, kamerzystę i kucharki będziemy placic po slubie, czyli z kopert ![]() ![]() ale Ty domyślna jesteś ![]() ![]() ![]() my będziemy mieć ze swoimi imionami i data, na pamiątkę, ja lubię takie gażdzety ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas sie odbylo miło i szybko więc można? mozna ![]() Cytat:
![]() ![]() no i ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
coś ty ja taki leń
![]() Cytat:
ale inna sprawa że powinni zadzwonić i jasno powiedzieć że ich nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze sie wytlumaczę z tego naszego braku kasy i z tego że moi rodzice sporo kupią. TŻ zarabia teraz sporo mniej niż wczesniej, ale np banku to nie interesuje no i rachunki trza placić, a my sobie tak bidujemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my sobie nazbieraliśmy trochę przez 1,5 roku ![]() te drugie będę właśnie zamawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie T'ai, malo kulturalne, a niby wszyscy tacy wyksztalceni, eh... jednak jedno z drugim nie zawsze idzie w parze, lub: czesto nie idzie w parze
![]() Sa takie osoby, ktore mowily mi, ze beda na pewno, inne, ze juz juz maja kupowac wycieczke/wczasy, inni wiem, ze juz kupili, no ale przydalby sie taki oficjalny mail, w ktorym czarno na bialym napisaliby: "bedziemy, prosimy o rezerwacje od tego do tego..." (bo ludzie wykupili wakacje na Costa del Sol i stamtad beda dojezdzac sobie na nasz slub, ale nie wiem czy dojada w piatek, czy w sobote i ile noclegow chca....? ja zaoferowalam dwa). Jedynie na razie tak na 100 % potwierdzila kuzynka i odmowily 2 kolezanki. Reszta kicha. |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka mówiła że ci co nie mieli od początku zamiaru do niej przyjechać, w ogóle nie dali znać ![]() ja za to myślałam że każdy kto dostanie się ucieszy i powie nam od razu ale chyba przyjdzie mi czekać do tego 10-go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Co do kaski, to my na razie placimy sami, a zarowno moi rodzice, jak i TZ maja nam wreczyc spore sumki z okazji slubu, ktore na pewno pokryja wszystkie koszty, a i jeszcze zostanie. Na szczescie mamy oszczednosci, aby wpierw za wszystko samym zaplacic.
Wlasnie moi rodzice i ja zastanawiamy sie jak przeslac wieksza sumke z Polski do Espanii.... zna sie ktoras na tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
T'ai a ile płacisz za te pudełeczka?
Monitko echh ludzie to czasem są straszni, chociaż ja też zawsze potwierdzałam tylko przy odbieraniu zaproszeń, ale nie musieliśmy nigdzie nocować ![]() Założę się, że TŻ będzie musiał dzwonić do swojej rodzinki i dowiadywać się czy będą. Moi na szczęście mają blisko i od razu potwierdzili. Passion nam tłumaczyć się nie musisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.