Majowe Panny Młode - część IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 21:16   #571
magsik
Zadomowienie

Dot.: Majowe Panny Młode - część IV

kurcze miałam wkleić więcej zdjęć ale coś się nie chcą załadować, wiec jutro spróbuję, a teraz kładę się spać, kolorowych snów majóweczki
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:20   #572
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a ja wykrzywiam twarz
a to Ty tak nie masz naturalnie?
żarcik żarcik żarcik

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam obiecane zdjęcia, trochę ręce mi się trzęsły
a tu wklejam wam link kosmetyczki, u której zamierza się malować http://joanna-lukasiak.pl/index.php?...=158&Itemid=75
fajne torebka do slubu?;>

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
myśmy dziś porozwozili zaproszenia no i jedna parka nam odpadła. Heh tak myślałam,że tak będzie. Ale w ciąży Kobita i póki co żyga Więc od razu powiedzieli dzięki,ale nie Ciekawe jak rodzinka TŻta co dostaną zaproszenia pocztą Oby przyszli!!!

No a ja jutro odpoczywam!!!!!!!:brzydal :
a tak to wszyscy potwierdzaja?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

tez uciekam spac
Stary 2011-03-15, 21:21   #573
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Dziewczyny mam do Was (do tych, którym rodzice sponsorują wesele) pytanie...może głupie...ale ...jak to u Was wygląda...kupowanie wszystkich pierdółek płacenie zaliczek itp...czy same wychodzicie z inicjatywą: Mamo, tato daj na kolczyki, daj na bieliznę, kupcie alkohol. Bo ja to muszę łazić za mamą i o wszystko ją prosić. I powiem szczerze, że mam już dość. Pracuję mam swoją kasę ale ona w ogóle nie starcza na ślubne wydatki a juz na pewno nie te większe jak właśnie to co wyżej napisałam. Mam doła Rodzice Tż tez w ogóle nic nie oferują, Za wszystko płaca moi rodzice. Boże jakie to przytłaczające chce mi się płakać

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:22   #574
takaya
Zakorzenienie

Aaaaaa!!! dziewczyny wpadlam na strone/blog w prost rewelacyjny pełen niesamowitych pomysłów! naprawdę polecam, ich projekty zaproszeń są rewelacyjne:
http://www.robimysluby.pl/

I normalnie sama chyba zgapię odznakę dla świadka :
http://robimysluby.blog.pl/czlowiek-od-wdki,14729350,n
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:29   #575
takaya
Zakorzenienie

Ha! a jaki za✂✂✂iaszczy pomysl na etykietę/zaweszke na Wódkę!!! Normalnie SUPER!!!
http://robimysluby.blog.pl/justyna-g...wdk,14845609,n
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4499715110_c008c23331_o.jpg (728,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-03-15, 21:38   #576
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Majowe Panny Młode - część IV

Passion nooo Ewentualnie powiedzą tak,ale jeszcze potwierdzą na stówę Ale nie cieszę się tak jeszcze bo to różnie może być I tak bejemy w kwietniu dzwonić do większej ilości osób
agulkaa hmmm moja Mama raczej sama mi kasę daje na to czy tamto. Ja tam na swoje pierdoły mam odłożone. Na biżu bieliznę i insze takie opłaty. Wódkę się zaoferował kupić Teść-nikt Mu nic nie mówił... A placki i produkty moja Mamcia Może pogadaj z Mamą o kasie Bo tak chodzić to kicha A i niech TŻ pogada ze swoimi rodzicami
Takaya hmmm etykietki mnie tak jakoś nie urzekły Za to człowiek od wódki-dobreee Też se polukam
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 22:07   #577
takaya
Zakorzenienie

Jeju jak człowiek se naogląda takich różnych fajnych gadzetów to sam by takie chciał.
JA TEŻ CHCE MIEĆ SWÓJ WIESZAK!!!
JervaW-3.jpg

Stary 2011-03-16, 05:52   #578
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka777 Pokaż wiadomość
Cze dziewczynki nie dalam rady dzisiaj wpaść do Was . Wklejam zdjęcia fryzurki tak jak obiecałam. Fryzura będzie troche podniesiona do góry bo jest za nisko. Co myślicie ??
bardzo ładnie się prezentuje
Cytat:
a tu wklejam wam link kosmetyczki, u której zamierza się malować http://joanna-lukasiak.pl/index.php?...=158&Itemid=75
masz ślub w Płocku? bo ja u tej samej Pani się maluję
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:24   #579
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Kuleczko boooskaa jest!!!!!! Ta mi się najbardziej podoba! I Ty w niej pięknie wyglądasz-przynajmniej z boku i z tyłu-bo z przodu nie widzę Ale naprawdę fajnie No to pewnie fryz masz z głowy A raczej na głowie hihi
Betty matko moja ja daję za ślubny 45zł. A jakbym chciała próbny to za całość 70 zł Czyli próbny 25 zł. 240 zł to moim zdaniem przesada. No chyba,że mieszkasz w wielkim mieście i tak tam zdzierają. A te fotki-to nie jest przypadkiem Photoshop?
Monitko nabłyszczacz i włoski się błyszczą,że hohoooo Ja dodatkowo walnę sobie farbę na włoski przed weselem co by się bardziej błyszczały
Ewcia o widzisz to fajno A jak tam z osobami? Dużo osób potwierdzało dużo odmawiało?
Magsik torebusia do ślubu?
Passion matko jedyna co za fotki... Olaboga

A myśmy dziś porozwozili zaproszenia no i jedna parka nam odpadła. Heh tak myślałam,że tak będzie. Ale w ciąży Kobita i póki co żyga Więc od razu powiedzieli dzięki,ale nie Ciekawe jak rodzinka TŻta co dostaną zaproszenia pocztą Oby przyszli!!!

No a ja jutro odpoczywam!!!!!!!:brzydal :
Ja jestem z Mysłowic i niestety u nas wszędzie chcą tyle kasy za makijaż...te 140 zł to nie jest dużo...
jedne chcą 180 zł inne 150 zł a jeszcze inne 300 zł...najtaniej jest w sephorze 99 zł...

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Ha! a jaki za✂✂✂iaszczy pomysl na etykietę/zaweszke na Wódkę!!! Normalnie SUPER!!!
http://robimysluby.blog.pl/justyna-g...wdk,14845609,n

a mi się te etykiety nie podobają...

ja bym chciała jakieś fajne ze zdjęciem naszym...

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
no super maluje a ile ona bierze za próbny? ta moja jest 30 zł droższa...
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:30   #580
Dark lady
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Jak już pisałam za makijaż płacę - 60 zł za ślubny i 30zł za próbny. Kosmetyczka mówiła mi na jakich kosmetykach pracuje, ale nie pamiętam ;P.

Moich dylematów co do sukni ciąg dalszy , ale już nie marudzę, zobaczymy co postanowię.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:31   #581
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubię takich naklejek
a tablice też mam z napisem Młoda Para

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a to Ty tak nie masz naturalnie?
żarcik żarcik żarcik
w sumie

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was (do tych, którym rodzice sponsorują wesele) pytanie...może głupie...ale ...jak to u Was wygląda...kupowanie wszystkich pierdółek płacenie zaliczek itp...czy same wychodzicie z inicjatywą: Mamo, tato daj na kolczyki, daj na bieliznę, kupcie alkohol. Bo ja to muszę łazić za mamą i o wszystko ją prosić. I powiem szczerze, że mam już dość. Pracuję mam swoją kasę ale ona w ogóle nie starcza na ślubne wydatki a juz na pewno nie te większe jak właśnie to co wyżej napisałam. Mam doła Rodzice Tż tez w ogóle nic nie oferują, Za wszystko płaca moi rodzice. Boże jakie to przytłaczające chce mi się płakać
generalnie jest tak że moi płacą za salę i jedzenie, ciasta oraz kościół
mama póki co wpłacała zaliczkę za salę i ciasta

a TŻ orkiestrę, kamerę, fotografa, obrączki, bukiet/strojenie samochodu, napoje, alkohol
z tym że od odkładał 1,5 roku bo musiał sam nazbierać większą część (mama jest sama )

jeśli chodzi o pierdołki ja też zarabiam mało dlatego kila mies wcześniej zaczęłam odkładać i takie rzeczy jak zawieszki na wódkę, tablice, zaproszenia, prezenty dla gości, fryzura, makijaż, paznokcie, bielizna, bizu, sukienka i buty na poprawiny kupuję sama

jeśli masz wątpliwości to radzę rozmawiać wprost (ja zawsze tak robię z rodzicami)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:44   #582
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Ja mam tablice z napisem:

Droga do raju

Koniec wolności

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Ja (sama) płacę za:
-suknię
-bolerko
-welon
-buty
-bielizne
-kwiaty
-dodatki (księgi gości, etykiety itd.)
-kosmetyczke
-fryzjera
-wizażystkę
Stary 2011-03-16, 07:45   #583
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Ja mam tablice z napisem:

Droga do raju

Koniec wolności
hehe jedno zaprzecza drugiemu
Stary 2011-03-16, 07:46   #584
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
ja nie lubię takich naklejek
a tablice też mam z napisem Młoda Para

w sumie

generalnie jest tak że moi płacą za salę i jedzenie, ciasta oraz kościół
mama póki co wpłacała zaliczkę za salę i ciasta

a TŻ orkiestrę, kamerę, fotografa, obrączki, bukiet/strojenie samochodu, napoje, alkohol
z tym że od odkładał 1,5 roku bo musiał sam nazbierać większą część (mama jest sama )

jeśli chodzi o pierdołki ja też zarabiam mało dlatego kila mies wcześniej zaczęłam odkładać i takie rzeczy jak zawieszki na wódkę, tablice, zaproszenia, prezenty dla gości, fryzura, makijaż, paznokcie, bielizna, bizu, sukienka i buty na poprawiny kupuję sama

jeśli masz wątpliwości to radzę rozmawiać wprost (ja zawsze tak robię z rodzicami)
a jakie dajesz prezenty dla gości....?

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
hehe jedno zaprzecza drugiemu
to były dwie tablice razem... z przodu będzie droga do raju a z tyłu koniec wolności
Stary 2011-03-16, 07:53   #585
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie dajesz prezenty dla gości....?

to były dwie tablice razem... z przodu będzie droga do raju a z tyłu koniec wolności
pudełeczka z cukierkami

no domyślam się że dwie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 07:56   #586
Dark lady
Zakorzenienie

A dziś 66 dni do 21 maja . Oczywiście wczoraj nie pojechaliśmy do kościoła na protokół, a czemu? Prze głupi urząd!! Kolejny raz, TŻ zawiózł dokumenty na których miał być już tylko podpis i co? I powiedzieli że nie podpiszą mu do jutra i nic ich nie obchodzi że przyjechał 100 km po to i miało być od razu podpisane, nie bo nie! (a przyjechał sporo przed zamknięciem urzędu). I proszę mi tu nie mówić że urzędy są ok i lepsze niż kościół czy coś takiego bo my tam będziemy 4 raz!!!! I ciekawe czy znów czegoś nie wymyślą!

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:08   #587
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A dziś 66 dni do 21 maja . Oczywiście wczoraj nie pojechaliśmy do kościoła na protokół, a czemu? Prze głupi urząd!! Kolejny raz, TŻ zawiózł dokumenty na których miał być już tylko podpis i co? I powiedzieli że nie podpiszą mu do jutra i nic ich nie obchodzi że przyjechał 100 km po to i miało być od razu podpisane, nie bo nie! (a przyjechał sporo przed zamknięciem urzędu). I proszę mi tu nie mówić że urzędy są ok i lepsze niż kościół czy coś takiego bo my tam będziemy 4 raz!!!! I ciekawe czy znów czegoś nie wymyślą!
ja też nie lubię urzędów
Stary 2011-03-16, 08:15   #588
monita01
Zakorzenienie

Hejka dziewczynki. A ja dzis jestem jakas taka nieswoja, tak mi jakos przykro, bo wczoraj mijal termin potwierdzenia i wyobrazcie sobie, ze nikt sie ze mna nie skontaktowal Nawet Ci co juz potwierdzili, mieli do wczoraj napisac na jakie konkretne daty zarezerwowac im nocleg i ... dupa! Jestem rozzalona i wogole odechcialo mi sie calego wesela.... szkoda, ze nie zdecydowalismy sie na obiad tylko my i rodzice nasi... no ale juz za pozno .

Dobra wiadomoscia jest to, ze rzad sie dogaduje z lotniskami i strajkow prawdopodobnie nie bedzie, ale nawet nie chce mi sie o tym nikogo informowac.

Joasiunia, co do wloskow, to ja tez chyba sobie poloze Casting, ladnie sie po nim swieca i przykryje te blond konce moje... i mamcia kupi mi nablyszczacz

Dark, ale macie sie z tym urzedem! U mnie byli wszyscy przemili i zalatwili sprawe bez zadnego utrudniania, choc troche trzeba bylo pokombinowac.
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:21   #589
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki. A ja dzis jestem jakas taka nieswoja, tak mi jakos przykro, bo wczoraj mijal termin potwierdzenia i wyobrazcie sobie, ze nikt sie ze mna nie skontaktowal Nawet Ci co juz potwierdzili, mieli do wczoraj napisac na jakie konkretne daty zarezerwowac im nocleg i ... dupa! Jestem rozzalona i wogole odechcialo mi sie calego wesela.... szkoda, ze nie zdecydowalismy sie na obiad tylko my i rodzice nasi... no ale juz za pozno .
wiem że to cię nie pocieszy ale spróbuj się nie przejmować
obojętnie kogo nie pytam to wszyscy musieli do iluś osób dzwonić po terminie potwierdzenia bo nie dali znać

wiesz...czasem dostaną i odłożą z myślą "ahhh jest jeszcze czas" i może też część zapomniała.......
pospisuj telefony i dzwoń
chociaż musisz się liczyć że dla niektórych to spory wydatek przylecieć do was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 08:26   #590
takaya
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Dark
ty to masz przygody z tym urzędem Pochwal się postanowiłaś coś odnośnie sukni? Jakiś termin przymiarki nowych sukien? Ja to chcę znać każdy szczegół Chętnie wysłucham wszystkich twoich sukienkowych wątpliwości, bo sama się boksowałam nie raz z takimi myślami i was zanudzałam,że a może jednak lepsza taka.

T'ai pudełeczka będziesz sama robiła?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Monitko echh ludzie tacy są, że dasz im dużo czasu to i tak zawsze albo na ostatnią chwilę, albo już po czasie się zgłaszają. Podałaś maila w zaproszeniu? Ja podałam by Ci z zagranicy zamiast wydawać kasę na telefony mogli po prostu napisać maila
Stary 2011-03-16, 08:29   #591
monita01
Zakorzenienie

T'ai, dzieki Ja wiem, ze ludzie moga zapomniec: w sumie to ja mialam tego 15stego zakodowanego w glowie, oni pewnie nie... lecz uwazam, ze niemozliwe jest, aby WSZYSCY zagle zapomnieli. Wiem bardzo dobrze, ze to spory wydatek, dlatego nie dziwie sie, gdy odmawiaja, ale uwazam, ze kurcze, mogliby chociaz napisac w terminie: "sorki, nie bedzie mnie". A tu nic... Jestem tez chyba troche na to wszystko obrazona! Probuje sobie tlumaczyc oczywiscie, ze najwazniejsze jest aby byl moj TZ, moi i jego rodzice, wiecej mi do szczescia nie potrzeba. A to niepotwierdzanie uznalam za niegrzeczne! O!

Poczekam do konca tygodnia i potem zaczne sie z nimi kontaktowac. Trudno.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Takaya, aby nikt nie mial zadnego problemu, podalam telefony, adresy nasze mailowe, a takze telefony do mojej mamy, gdyby ktos nie mial internetu i nie chcial dzwonic za granice.
Stary 2011-03-16, 08:29   #592
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
moi rodzice płaca za jedzenie, za moją krecje buty np myślalam sama kupić ale rodzice ostatnio sami powiedzieli że Oni zapłaca. Za elementy dekoracji tez placili. My płacilismy zaliczki, papierki urzędowe, sami zaplacimy za TŻ stroj. Ja mam dobrych rodziców i jak maja kasę to nigdy nei ma problemu i sami widzą co i jak. Więc ze swoimi chyba musisz szczerze pogadać.
Moi teściowie teoretycznie wódkę maja kupić, ale jak z tym będzie to zobaczymy, Uwierze jak zobaczę tez się sami zaoferowali
za zespół, foto, kamerzystę i kucharki będziemy placic po slubie, czyli z kopert inaczej by nie dalo rady

Cytat:

no domyślam się że dwie
ale Ty domyślna jesteś
my będziemy mieć ze swoimi imionami i data, na pamiątkę, ja lubię takie gażdzety

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
trafiły Ci się urzędasy
u nas sie odbylo miło i szybko więc można? mozna

Cytat:

Dobra wiadomoscia jest to, ze rzad sie dogaduje z lotniskami i strajkow prawdopodobnie nie bedzie, ale nawet nie chce mi sie o tym nikogo informowac.
.
wiesz, ja nigdy nei potwierdzałam, po prostu od razu przy zaproszeniu mówiliśmy tak lub nie. Ale u Was troche inaczej bo noclegi itp odczekaj jeszcze z tydzien i dzwoń/pisz
no i za dogadywanie sie rządu
Stary 2011-03-16, 08:29   #593
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
T'ai pudełeczka będziesz sama robiła?
coś ty ja taki leń

Cytat:
T'ai, dzieki Ja wiem, ze ludzie moga zapomniec: w sumie to ja mialam tego 15stego zakodowanego w glowie, oni pewnie nie... lecz uwazam, ze niemozliwe jest, aby WSZYSCY zagle zapomnieli. Wiem bardzo dobrze, ze to spory wydatek, dlatego nie dziwie sie, gdy odmawiaja, ale uwazam, ze kurcze, mogliby chociaz napisac w terminie: "sorki, nie bedzie mnie". A tu nic... Jestem tez chyba troche na to wszystko obrazona! Probuje sobie tlumaczyc oczywiscie, ze najwazniejsze jest aby byl moj TZ, moi i jego rodzice, wiecej mi do szczescia nie potrzeba. A to niepotwierdzanie uznalam za niegrzeczne! O!

Poczekam do konca tygodnia i potem zaczne sie z nimi kontaktowac. Trudno.
po prostu spróbowałam się postawić w sytuacji kiedy ja bym musiała lecieć na wesele......

ale inna sprawa że powinni zadzwonić i jasno powiedzieć że ich nie będzie przecież musisz wiedzieć za ile osób masz zapłacić więc to takie mało kulturalne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 08:32   #594
passion80
Zakorzenienie

A i jeszcze sie wytlumaczę z tego naszego braku kasy i z tego że moi rodzice sporo kupią. TŻ zarabia teraz sporo mniej niż wczesniej, ale np banku to nie interesuje no i rachunki trza placić, a my sobie tak bidujemy dlatego też wrociłam teraz na garnuszek rodziców
Stary 2011-03-16, 08:33   #595
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
pudełeczka z cukierkami

no domyślam się że dwie

Takie sa fajne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ScreenShot044.jpg (56,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ScreenShot045.jpg (58,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ScreenShot046.jpg (21,9 KB, 3 załadowań)
Stary 2011-03-16, 08:35   #596
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
A i jeszcze sie wytlumaczę z tego naszego braku kasy i z tego że moi rodzice sporo kupią. TŻ zarabia teraz sporo mniej niż wczesniej, ale np banku to nie interesuje no i rachunki trza placić, a my sobie tak bidujemy dlatego też wrociłam teraz na garnuszek rodziców
czasem tak bywa
my sobie nazbieraliśmy trochę przez 1,5 roku

Cytat:
Takie sa fajne
te drugie będę właśnie zamawiać
Stary 2011-03-16, 08:36   #597
monita01
Zakorzenienie

No wlasnie T'ai, malo kulturalne, a niby wszyscy tacy wyksztalceni, eh... jednak jedno z drugim nie zawsze idzie w parze, lub: czesto nie idzie w parze

Sa takie osoby, ktore mowily mi, ze beda na pewno, inne, ze juz juz maja kupowac wycieczke/wczasy, inni wiem, ze juz kupili, no ale przydalby sie taki oficjalny mail, w ktorym czarno na bialym napisaliby: "bedziemy, prosimy o rezerwacje od tego do tego..." (bo ludzie wykupili wakacje na Costa del Sol i stamtad beda dojezdzac sobie na nasz slub, ale nie wiem czy dojada w piatek, czy w sobote i ile noclegow chca....? ja zaoferowalam dwa).

Jedynie na razie tak na 100 % potwierdzila kuzynka i odmowily 2 kolezanki. Reszta kicha.
Stary 2011-03-16, 08:39   #598
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie T'ai, malo kulturalne, a niby wszyscy tacy wyksztalceni, eh... jednak jedno z drugim nie zawsze idzie w parze, lub: czesto nie idzie w parze

Sa takie osoby, ktore mowily mi, ze beda na pewno, inne, ze juz juz maja kupowac wycieczke/wczasy, inni wiem, ze juz kupili, no ale przydalby sie taki oficjalny mail, w ktorym czarno na bialym napisaliby: "bedziemy, prosimy o rezerwacje od tego do tego..." (bo ludzie wykupili wakacje na Costa del Sol i stamtad beda dojezdzac sobie na nasz slub, ale nie wiem czy dojada w piatek, czy w sobote i ile noclegow chca....? ja zaoferowalam dwa).

Jedynie na razie tak na 100 % potwierdzila kuzynka i odmowily 2 kolezanki. Reszta kicha.
zawsze tak jest
koleżanka mówiła że ci co nie mieli od początku zamiaru do niej przyjechać, w ogóle nie dali znać

ja za to myślałam że każdy kto dostanie się ucieszy i powie nam od razu
ale chyba przyjdzie mi czekać do tego 10-go
Stary 2011-03-16, 08:40   #599
monita01
Zakorzenienie

Co do kaski, to my na razie placimy sami, a zarowno moi rodzice, jak i TZ maja nam wreczyc spore sumki z okazji slubu, ktore na pewno pokryja wszystkie koszty, a i jeszcze zostanie. Na szczescie mamy oszczednosci, aby wpierw za wszystko samym zaplacic.

Wlasnie moi rodzice i ja zastanawiamy sie jak przeslac wieksza sumke z Polski do Espanii.... zna sie ktoras na tym?
Stary 2011-03-16, 08:41   #600
takaya
Zakorzenienie

T'ai a ile płacisz za te pudełeczka?

Monitko echh ludzie to czasem są straszni, chociaż ja też zawsze potwierdzałam tylko przy odbieraniu zaproszeń, ale nie musieliśmy nigdzie nocować
Założę się, że TŻ będzie musiał dzwonić do swojej rodzinki i dowiadywać się czy będą. Moi na szczęście mają blisko i od razu potwierdzili.

Passion nam tłumaczyć się nie musisz a taniego wesela to ja Ci zazdraszczam! też chciałabym wydać znacznie mniej na to wszystko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości