|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
kurcze miałam wkleić więcej zdjęć ale coś się nie chcą załadować, wiec jutro spróbuję, a teraz kładę się spać, kolorowych snów majóweczki
|
|
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
a to Ty tak nie masz naturalnie?
żarcik żarcik żarcik Cytat:
torebka do slubu?;>Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- tez uciekam spac |
||
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was (do tych, którym rodzice sponsorują wesele) pytanie...może głupie...ale ...jak to u Was wygląda...kupowanie wszystkich pierdółek płacenie zaliczek itp...czy same wychodzicie z inicjatywą: Mamo, tato daj na kolczyki, daj na bieliznę, kupcie alkohol. Bo ja to muszę łazić za mamą i o wszystko ją prosić. I powiem szczerze, że mam już dość. Pracuję mam swoją kasę ale ona w ogóle nie starcza na ślubne wydatki a juz na pewno nie te większe jak właśnie to co wyżej napisałam. Mam doła
Rodzice Tż tez w ogóle nic nie oferują, Za wszystko płaca moi rodzice. Boże jakie to przytłaczające
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa!!! dziewczyny wpadlam na strone/blog w prost rewelacyjny pełen niesamowitych pomysłów! naprawdę polecam, ich projekty zaproszeń są rewelacyjne:
http://www.robimysluby.pl/ I normalnie sama chyba zgapię odznakę dla świadka :http://robimysluby.blog.pl/czlowiek-od-wdki,14729350,n |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! a jaki za✂✂✂iaszczy pomysl na etykietę/zaweszke na Wódkę!!! Normalnie SUPER!!!
![]() http://robimysluby.blog.pl/justyna-g...wdk,14845609,n |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Passion nooo
Ewentualnie powiedzą tak,ale jeszcze potwierdzą na stówę Ale nie cieszę się tak jeszcze bo to różnie może być I tak bejemy w kwietniu dzwonić do większej ilości osób![]() ![]() agulkaa hmmm moja Mama raczej sama mi kasę daje na to czy tamto. Ja tam na swoje pierdoły mam odłożone. Na biżu bieliznę i insze takie opłaty. Wódkę się zaoferował kupić Teść-nikt Mu nic nie mówił... A placki i produkty moja Mamcia Może pogadaj z Mamą o kasie Bo tak chodzić to kicha A i niech TŻ pogada ze swoimi rodzicamiTakaya hmmm etykietki mnie tak jakoś nie urzekły Za to człowiek od wódki-dobreee Też se polukam
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak człowiek se naogląda takich różnych fajnych gadzetów to sam by takie chciał.
JA TEŻ CHCE MIEĆ SWÓJ WIESZAK!!! ![]() JervaW-3.jpg
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedne chcą 180 zł inne 150 zł a jeszcze inne 300 zł...najtaniej jest w sephorze 99 zł... ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
a mi się te etykiety nie podobają... ja bym chciała jakieś fajne ze zdjęciem naszym... ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Jak już pisałam za makijaż płacę - 60 zł za ślubny i 30zł za próbny. Kosmetyczka mówiła mi na jakich kosmetykach pracuje, ale nie pamiętam ;P. Moich dylematów co do sukni ciąg dalszy , ale już nie marudzę, zobaczymy co postanowię.
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tablice też mam z napisem Młoda Para ![]() w sumie ![]() Cytat:
mama póki co wpłacała zaliczkę za salę i ciasta a TŻ orkiestrę, kamerę, fotografa, obrączki, bukiet/strojenie samochodu, napoje, alkohol z tym że od odkładał 1,5 roku bo musiał sam nazbierać większą część (mama jest sama jeśli chodzi o pierdołki ja też zarabiam mało dlatego kila mies wcześniej zaczęłam odkładać i takie rzeczy jak zawieszki na wódkę, tablice, zaproszenia, prezenty dla gości, fryzura, makijaż, paznokcie, bielizna, bizu, sukienka i buty na poprawiny kupuję sama jeśli masz wątpliwości to radzę rozmawiać wprost (ja zawsze tak robię z rodzicami) |
||
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tablice z napisem:
Droga do raju Koniec wolności ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Ja (sama) płacę za: -suknię -bolerko -welon -buty -bielizne -kwiaty -dodatki (księgi gości, etykiety itd.) -kosmetyczke -fryzjera -wizażystkę |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
hehe jedno zaprzecza drugiemu
|
|
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- to były dwie tablice razem... z przodu będzie droga do raju a z tyłu koniec wolności
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no domyślam się że dwie
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś 66 dni do 21 maja
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczynki. A ja dzis jestem jakas taka nieswoja, tak mi jakos przykro, bo wczoraj mijal termin potwierdzenia i wyobrazcie sobie, ze nikt sie ze mna nie skontaktowal
Nawet Ci co juz potwierdzili, mieli do wczoraj napisac na jakie konkretne daty zarezerwowac im nocleg i ... dupa! Jestem rozzalona i wogole odechcialo mi sie calego wesela.... szkoda, ze nie zdecydowalismy sie na obiad tylko my i rodzice nasi... no ale juz za pozno . Dobra wiadomoscia jest to, ze rzad sie dogaduje z lotniskami i strajkow prawdopodobnie nie bedzie, ale nawet nie chce mi sie o tym nikogo informowac. Joasiunia, co do wloskow, to ja tez chyba sobie poloze Casting, ladnie sie po nim swieca i przykryje te blond konce moje... i mamcia kupi mi nablyszczacz ![]() Dark, ale macie sie z tym urzedem! U mnie byli wszyscy przemili i zalatwili sprawe bez zadnego utrudniania, choc troche trzeba bylo pokombinowac. |
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obojętnie kogo nie pytam to wszyscy musieli do iluś osób dzwonić po terminie potwierdzenia bo nie dali znać ![]() wiesz...czasem dostaną i odłożą z myślą "ahhh jest jeszcze czas" i może też część zapomniała....... pospisuj telefony i dzwoń chociaż musisz się liczyć że dla niektórych to spory wydatek przylecieć do was |
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Dark ty to masz przygody z tym urzędem Chętnie wysłucham wszystkich twoich sukienkowych wątpliwości, bo sama się boksowałam nie raz z takimi myślami i was zanudzałam,że a może jednak lepsza taka. ![]() T'ai pudełeczka będziesz sama robiła? ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Monitko echh ludzie tacy są, że dasz im dużo czasu to i tak zawsze albo na ostatnią chwilę, albo już po czasie się zgłaszają. Podałaś maila w zaproszeniu? Ja podałam by Ci z zagranicy zamiast wydawać kasę na telefony mogli po prostu napisać maila
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai, dzieki
Ja wiem, ze ludzie moga zapomniec: w sumie to ja mialam tego 15stego zakodowanego w glowie, oni pewnie nie... lecz uwazam, ze niemozliwe jest, aby WSZYSCY zagle zapomnieli. Wiem bardzo dobrze, ze to spory wydatek, dlatego nie dziwie sie, gdy odmawiaja, ale uwazam, ze kurcze, mogliby chociaz napisac w terminie: "sorki, nie bedzie mnie". A tu nic... Jestem tez chyba troche na to wszystko obrazona! Probuje sobie tlumaczyc oczywiscie, ze najwazniejsze jest aby byl moj TZ, moi i jego rodzice, wiecej mi do szczescia nie potrzeba. A to niepotwierdzanie uznalam za niegrzeczne! O! ![]() Poczekam do konca tygodnia i potem zaczne sie z nimi kontaktowac. Trudno. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Takaya, aby nikt nie mial zadnego problemu, podalam telefony, adresy nasze mailowe, a takze telefony do mojej mamy, gdyby ktos nie mial internetu i nie chcial dzwonic za granice. |
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty np myślalam sama kupić ale rodzice ostatnio sami powiedzieli że Oni zapłaca. Za elementy dekoracji tez placili. My płacilismy zaliczki, papierki urzędowe, sami zaplacimy za TŻ stroj. Ja mam dobrych rodzicówMoi teściowie teoretycznie wódkę maja kupić, ale jak z tym będzie to zobaczymy, Uwierze jak zobaczę tez się sami zaoferowali![]() za zespół, foto, kamerzystę i kucharki będziemy placic po slubie, czyli z kopert inaczej by nie dalo radyale Ty domyślna jesteś ![]() ![]() ![]() my będziemy mieć ze swoimi imionami i data, na pamiątkę, ja lubię takie gażdzety Cytat:
![]() u nas sie odbylo miło i szybko więc można? mozna ![]() Cytat:
odczekaj jeszcze z tydzien i dzwoń/piszno i za dogadywanie sie rządu
|
|||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
coś ty ja taki leń
![]() Cytat:
ale inna sprawa że powinni zadzwonić i jasno powiedzieć że ich nie będzie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze sie wytlumaczę z tego naszego braku kasy i z tego że moi rodzice sporo kupią. TŻ zarabia teraz sporo mniej niż wczesniej, ale np banku to nie interesuje no i rachunki trza placić, a my sobie tak bidujemy
dlatego też wrociłam teraz na garnuszek rodziców
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sobie nazbieraliśmy trochę przez 1,5 roku te drugie będę właśnie zamawiać
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie T'ai, malo kulturalne, a niby wszyscy tacy wyksztalceni, eh... jednak jedno z drugim nie zawsze idzie w parze, lub: czesto nie idzie w parze
Sa takie osoby, ktore mowily mi, ze beda na pewno, inne, ze juz juz maja kupowac wycieczke/wczasy, inni wiem, ze juz kupili, no ale przydalby sie taki oficjalny mail, w ktorym czarno na bialym napisaliby: "bedziemy, prosimy o rezerwacje od tego do tego..." (bo ludzie wykupili wakacje na Costa del Sol i stamtad beda dojezdzac sobie na nasz slub, ale nie wiem czy dojada w piatek, czy w sobote i ile noclegow chca....? ja zaoferowalam dwa). Jedynie na razie tak na 100 % potwierdzila kuzynka i odmowily 2 kolezanki. Reszta kicha. |
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka mówiła że ci co nie mieli od początku zamiaru do niej przyjechać, w ogóle nie dali znać ![]() ja za to myślałam że każdy kto dostanie się ucieszy i powie nam od razu ale chyba przyjdzie mi czekać do tego 10-go
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kaski, to my na razie placimy sami, a zarowno moi rodzice, jak i TZ maja nam wreczyc spore sumki z okazji slubu, ktore na pewno pokryja wszystkie koszty, a i jeszcze zostanie. Na szczescie mamy oszczednosci, aby wpierw za wszystko samym zaplacic.
Wlasnie moi rodzice i ja zastanawiamy sie jak przeslac wieksza sumke z Polski do Espanii.... zna sie ktoras na tym? |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai a ile płacisz za te pudełeczka?
Monitko echh ludzie to czasem są straszni, chociaż ja też zawsze potwierdzałam tylko przy odbieraniu zaproszeń, ale nie musieliśmy nigdzie nocować ![]() Założę się, że TŻ będzie musiał dzwonić do swojej rodzinki i dowiadywać się czy będą. Moi na szczęście mają blisko i od razu potwierdzili. Passion nam tłumaczyć się nie musisz a taniego wesela to ja Ci zazdraszczam! też chciałabym wydać znacznie mniej na to wszystko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

torebka do slubu?;>
Więc od razu powiedzieli dzięki,ale nie
Oby przyszli!!!

Rodzice Tż tez w ogóle nic nie oferują, Za wszystko płaca moi rodzice. Boże jakie to przytłaczające![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I tak bejemy w kwietniu dzwonić do większej ilości osób

Nawet Ci co juz potwierdzili, mieli do wczoraj napisac na jakie konkretne daty zarezerwowac im nocleg i ... dupa! Jestem rozzalona i wogole odechcialo mi sie calego wesela.... szkoda, ze nie zdecydowalismy sie na obiad tylko my i rodzice nasi... no ale juz za pozno
echh ludzie tacy są, że dasz im dużo czasu to i tak zawsze albo na ostatnią chwilę, albo już po czasie się zgłaszają. Podałaś maila w zaproszeniu? Ja podałam by Ci z zagranicy zamiast wydawać kasę na telefony mogli po prostu napisać maila
inaczej by nie dalo rady

za dogadywanie sie rządu