TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 21:11   #2821
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja wiekszość bodziaków mam od Marcinkowskiego bo one są właśnie wąskie a długie. Rękawki sa dość wąskie, ja wolę takie... wolę sie chwilke pomęczyć z włozeniem (choc nie jest tak źle) ale potem jak jej cos zakładam na to to mi sie nie podwijają. A te np. z reala to masakra. Po jednym praniu 3 razy szersze a krótsze. rękawy.. porażka...
Marcinkowski ma fajne. Lubię takie przylegające do ciałka ale niestetyunas szybko są rękawy za krótkie. Zosia ma długie rączki. Po mamusi - zawsze i we wszystkim mam za krótkie rękawy.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wrocilam z badania....
hmmm.... pojawil sie astygmaztyzm no i jest wada, okulary dla mnie 460zl -skad ja mam wziasc? musze poczekac do przyszlego miesiaca albo z rozliczenia ( a milo byc na cos innego-cholera)!
Astygmatyzm się nie pojawia nagle. On poprostu jest tylko pewnie nikt wcześniej Cię dobrze nie zbadał. Miałaś podaną atropinę do oczu ?
Niestety przy astygmatyźmie szkła są drogie. Wiem sama noszę od 34 lat .
Pewnie macie w mieście jakiegoś fajnego optyka. Oni często dają rabaty złaszcza jak w marketowych vision i innych robią promocje -to zdziercy są - niby badanie zrobią gratis a za resztę skasują jak za mokre zboże

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
pomożcie moja Ala nic nie chce jesc , tylko mleko i troszke kaszki, ale to tez jak ja zagadam, byla troche chora brala antybiotyk ale jadla, a teraz nic szok , dzis od 8godzin nic nie zjadal, poprostu jak ja chce nakarmic to sie odwaraca i mnie odpedza a mnie cierpliwosc sie konczy , co robic ?
zebow nie widac ma tylko dwa , musze dzis popatrzec czy cos sie wyrzyna , ale z niej taki urwis ze nic nie da sobie do buzi zajrzec
jestem zalamana
Jak pije mleko to dobrze. Przynajmniej to. Najważniejsze zeby dużo piła i się nie odwadniała. Apetyt jej wróci

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
zazdroszcze tego ze dzieci nie dają Wam jesc - CIESZCIE SIE DZIEWCZYNY NAPRAWDE
mój kompletnie ie interesuje sie ze jemy przy nim, czasem mu cos wcisne zeby posmakował i albo ma odruch wymiotny albo mina jakbym chciała go otruć
wiec nie narzekac mi tu
Ja się cieszę bardzo bo nie raz widziałam "gimnastykę" rodziców niejadków. Tylko ta moja bestyjka przestaje jeść gotowane specjalnie dla niej ale trudno - rośnie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie kop leżącego
Też jestem szara jak ze studni i dlatego wiem że trzeba by się wreszcie wyspać

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moja mama miesiąc temu z recepta od okulisty poszla do NFZ-tu i tam jej coś podbili, i zapłacila za okulary ze szklami chyba 45 zł. Może sie dowiedz o refundację
Ja mam okuliste za 2 tyg. ciekawe co wyjdzie, ostatnio byłam w ciąży na początku. okularów nie noszę ale mam co roku kontrole bo kiedyś nosilam +4 i miałam astygmatyzm.

Nie martw się jak dojdzie do siebie to nadrobi. Mój żeby nie zachwalać to nadrabia i to bardzo, jak tak dalej bedzie to moze i jakaś fałdka się u niego pokaże
Refundacja z NFZ jest śmieszna. Ja dostałam dofinansowanie do szkieł (tak jak wszscy) 18 pln do szkieł, które kosztowały ponad 200. Na oprawki już nie ma. Można by pewnie starać się o coś z Mopsu.
Madzia a Ty jak miałaś astygmatyzm to masz go nadal więc powinnaś nadal nosić okulary. Tojest wada której nie można wleczyć. No chyba że operacynie (chyba).

Cytat:
Czy takie zarazki rotawirusów mogą gdzieś przetrwać np na zabawkach dzisiaj wszystko w domu pomyłam wodą z octem, padam normalnie, i jeszcze jak mi sił starczy to za chwilę włącze oczyszczacz parowy i wszystkie zabawki obdmucham, a jutro łóżeczko i cokolwiek mi jeszcze do głowy wpadnie, normalnie mam obsesje
A wirusy najlepiej uprać, wygotować,wysprztać ico tam jeszcze. Odkazić całą chałupę.
Stary 2011-03-15, 21:25   #2822
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

NAWET NIE WIESZ JAKIE TO SZUJE

Poszlam sobie na to badanie, no i recepta i tak dalej ALE RECEPTA ZOSTAJE U NICH! Do innego znowu z pol roku czekania a w sumie teraz jak ogladalam te okulary to ceny sa normalne , jak jest NIBY to pol ceny za oprawki.
Normalne w sensie ze u innego optyka tez mniej wiecej tyle kosztuja .
Jutro jeszcze wysle mame obok jej biura jest optyk niech zapyta pi razy drzwi o cene.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:26   #2823
ania p
Zakorzenienie

izazula - ja też mam astygmatyzm i do tego cylindry i minusy wada porypana tak że soczewki np t mi muszą na zamówienie robić a na szkła zwykle czekam tydzień . no i bez okularów to ja ślepak jestem
Stary 2011-03-15, 21:29   #2824
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez mam minusy.

No nic-dobranoc, ide na film, Tz mnie wkurzyl , wrrrrrr Baran!
A.Camus
Stary 2011-03-15, 21:29   #2825
cigi
Rozeznanie

tyle dziewczyn na pasku, a jakas taka cisza.... chyba sie przerzuce na jakis film albo prasowanie; dzis mialam isc do kina, ale w koncu nie zdazylam po usypianiu Barbarki;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:33   #2826
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
NAWET NIE WIESZ JAKIE TO SZUJE

Poszlam sobie na to badanie, no i recepta i tak dalej ALE RECEPTA ZOSTAJE U NICH! Do innego znowu z pol roku czekania a w sumie teraz jak ogladalam te okulary to ceny sa normalne , jak jest NIBY to pol ceny za oprawki.
Normalne w sensie ze u innego optyka tez mniej wiecej tyle kosztuja .
Jutro jeszcze wysle mame obok jej biura jest optyk niech zapyta pi razy drzwi o cene.
Wiem dlatego ich omijam. Wiem że mam taką wadę i zwykle dużo wcześniej zapisuję się do lekarza i jest to w zasadzie kontrola

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
izazula - ja też mam astygmatyzm i do tego cylindry i minusy wada porypana tak że soczewki np t mi muszą na zamówienie robić a na szkła zwykle czekam tydzień . no i bez okularów to ja ślepak jestem
Mimo że nie mam dużo dipotrii to i tak jestem ślepa bez okularów. Już się przyzwyczaiłam. Soczewek (kontaktów) nie noszę bo lubię siebie w okularach
Stary 2011-03-15, 21:51   #2827
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Wiem dlatego ich omijam. Wiem że mam taką wadę i zwykle dużo wcześniej zapisuję się do lekarza i jest to w zasadzie kontrola

Mimo że nie mam dużo dipotrii to i tak jestem ślepa bez okularów. Już się przyzwyczaiłam. Soczewek (kontaktów) nie noszę bo lubię siebie w okularach
Ja noszę latem bo zwykłe w słońcu są upierdliwe a tak można słoneczne założyc itp . Zimą nie mam takiej potrzeby

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 21:52   #2828
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Przyznam wam sie do jednego, ostatnio jak Erwi był chory to ja wyrodna matka mówilam sobie w myślach po co mi te dzieci były, tylko problem na głowie mam, zmartwienia, a kiedyś było tak fajnie
miałam to samo..
ostatnio w środe pojechałam do koszalina sama.. do bibliteki pedagogicznej...
zaparkowałam auto miedzy drzewami w takiej alejce..
kawałek musiałam sie przejśc.. lekki wiaterek, temp. ok 12 st. słońce... zero pospiechu.. spacerkiem sobie szłam, spacerkiem wracałam.. potem olular przeciwsłoneczny radio Zet, 120 na liczniku i do doku.. bosze..... jak mi brakuje takich beztroskich momentów!!!
[QUOTE=gusinek;25730853]

zapraszam w góry, do kotliny kłodzkiej, chetnie sie podziele
[OUOTE]
jaaaaaaaaaaa... super! mam rodzine kilka km od Lądka Zdroju

Baobabku... świetnie wygladałaś!!! A Kubuniek jak juz chłop!!!
Fajnie że impreza sie udała!!

ooooo jeszcze jedno a propo bezstresowych dni itd.... marze jeszcze aby kupic sobie jedna parę butów bez stresów, bez wyrzutów po zakupie.. że kasy nie ma.. albo że mogłam kupic cos innego.. ot tak mało mi potrezba na dzien dzisiejszy...
statnio zatrzymałam się przed wystawą.. i mówie do T. juz daaaawno nie przymierzałam butów .. ostatnio kupiłam w ciązy krótkie botki na zimę a tak nic od ciazy nie kupowałam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:53   #2829
mloda1989
Zakorzenienie

jak u nas z jedzeniem... no jest ciezko.... czasami zje troche grudek... ale jak sie przesadzi z iloscia to jest belt;/ sam do jedzenia nic nie dostaje...tzn daje mu chrupki...ale on ich nie je....;/

no mam karnisz i zla jestem na siebie bo roznica 30zl a wizualnie i technicznie po prostu masakryczna roznica... powiesilam firanke ale chyba brakuje jakis zaslonek;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 22:18   #2830
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Aixa, fajniunia Lenka; i jaka madra!
dajesz jej salatke z majonezem? Ja po salatce warzywnej mam niekiedy zgage (cebula, majonez), wiec nie bede ryzykowac dla malej;
ja nie daję cebuli do sałatki tylko por ale tą sałatkę to i tak Lenka jadła wyjątkowo z okazji roczku normalnie nie daję majonezu

Cytat:
Aixa Lenka cudna, no jak nic czysta mama. Jak dajesz fotki to zawsze tło oglądam bo podoba mi się jak masz w mieszkaniu

Przyznam wam sie do jednego, ostatnio jak Erwi był chory to ja wyrodna matka mówilam sobie w myślach po co mi te dzieci były, tylko problem na głowie mam, zmartwienia, a kiedyś było tak fajnie
hi hi miło słyszeć
to prawda, że kiedyś było fajnie ale teraz jeszcze lepiej. Ja też mam czasami takie myśli

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
AIXA Lenka i na zdjeciach wyglada na duza dziewczynke

dam Ci linka do pieknych literek z filcu,samemu mozna zrobic i wypelnic poprostu wata...ja tak robie
http://filcaki.blogspot.com/
przejrzyj cala strone bo jest kilka sposobow ich robienia
Agnieszka dziękuję za linka fajne cuda kobietka robi, zgapię kilka rzeczy

Cytat:
czesc dziewczyny,
pomożcie moja Ala nic nie chce jesc , tylko mleko i troszke kaszki, ale to tez jak ja zagadam, byla troche chora brala antybiotyk ale jadla, a teraz nic szok , dzis od 8godzin nic nie zjadal, poprostu jak ja chce nakarmic to sie odwaraca i mnie odpedza a mnie cierpliwosc sie konczy , co robic ?
zebow nie widac ma tylko dwa , musze dzis popatrzec czy cos sie wyrzyna , ale z niej taki urwis ze nic nie da sobie do buzi zajrzec
jestem zalamana
najważniejsze, żeby dużo piła, może chociaż kilka sucharków czy biszkopcików zje.
baobabku jaka z ciebie ładna dziewczyna ślicznie wyszliście na zdjęciach

Lenka miała dzisiaj szczepienie to na odrę różyczkę i coś tam jeszcze.... zniosła bardzo dobrze, bez marudzenia czy gorączki. Za miesiąc ostatnia dawka pneumo

piszecie o wadach wzroku.. ja też mam i powinnam nosić okulary, używam je tylko to oglądania tv i jazdy autem ale koniecznie chcę szkła tylko boję się że nie będę umiała ich zakładać jakoś na samą myśl o wkładaniu sobie czegoś do oka mam gęsią skórkę

kiedyś poruszałyśmy na forum temat jedzenia i pamiętam jak pisałyście, że wasze maluchy już jedzą jajecznicę i kanapki i obiadki domowe takie jak wy a ja wtedy karmiłam moje dziecko mlekiem, kaszkami i słoiczkami. Postanowiłam natychmiast to zmienić i w tej chwili Lenka je prawie wszystko. Pomijam słodycze czy czekoladę(tego jeszcze nie je i długo jeść nie będzie). Moja mama zgodziła się gotować Lence obiadki domowe i daje jej również kanapki z wędlinką czy białym serkiem. Nic małej nie jest a wcina aż jej się uszka trzęsą

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

zapomniałam przekazać, że Lenusia dziękuje za wszystkie wasze komentarze dotyczące jej osoby

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

jejku idę spać, jutro znowu do pracy dobranoc

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 05:20   #2831
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Hejka czytam Was na bierząco ale nie mam nastroju na pisanie jak się trochę otrząsne to napiszę co i jak ....
mam nadzieję, że wszystko się ułoży i nic strasznego się nie stało...tulam Cię mocno

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja sie staram nie ogladac, nie wkrecac w ten temat. za bardzo mnie irytuje taka niemoc doroslych ludzi i krzywda dziecka.
ja mam to samo, nie oglądam, nie czytam, za bardzo mnie to boli

Cytat:
czesc dziewczyny,
jestem zalamana
oj kochana jak ja Cię rozumiem, mój ostatnio też miał taki okres, pisałam wam o tym, nic tylko mleko i kaszki,przy reszcie mi plakał i buzię zaciskał....i w końcu wyszło chyba na to, że mu się smaki poodmieniały...poprostu ze słoików jada mi tylko rybę z bobovity, tagiatelle (czy jakoś tak) z gerbera i spaghetti. A z gotowanych tylko rosół, wszystko z królikiem co ugotuję, kwaśby barszcz, kwaśną ogórkową i kwaśną zalewajkę - tyle. Więcej nawet nie spróbuje innych dań.Deserki jada wszystkie tylko z hippa albo z bobovity tylko i wyłącznie te co są z jogurtem, innych nie tknie, aaaa jeszcze z gerbera zje deser egzotyczny - takie jest menu mojego dziecka

Cytat:
asiulek jeszcze sie okaże, ze nasze mamy chodziły razem do szkoły i
a na jakiej ulicy mieszkała i który rocznik jesli mozesz napisac

no no no ana, najpierw bociany teraz gacie poporodowe, coś to chyba wrózy Ty lepiej testa zrób
coś mi sie wydaje ze jednak bedzie to drugie bobo moze nie teraz ale bedzie

nie smutasaj się pisz my zawsze w gotowości do pocieszenia

uwagi chyba powtórek nie ma, ale wydaje mi sie ze w necie na ich stronie mozna zobaczyć

ja tez sprawe znam " po łepkach" za duzo mnie to nerwów kosztuje wiec staram sie nie wkrecać

kurcze u nas wczoraj było pieknie
+16stopni, ale widziałam w pogodzie na 16dni ze szykuje sie lekki powrót zimy ja nie chce

młoda
a jak z jedzeniem Dawidka?
mój dzis zwymiotował troche obiadu - mini grudki makarony i marchewki były i potem mleko z kolacji na szczescie troszke - nurofen go pociągnął
staram sie jak POP nie okazywac negatywnych emocji, śpiewam zagaduje

zazdroszcze tego ze dzieci nie dają Wam jesc - CIESZCIE SIE DZIEWCZYNY NAPRAWDE
mój kompletnie ie interesuje sie ze jemy przy nim, czasem mu cos wcisne zeby posmakował i albo ma odruch wymiotny albo mina jakbym chciała go otruć
wiec nie narzekac mi tu
u nas też tak jest, jak mu coś nowego daję to odruch wymiotny...ale to zazwyczaj i tak haftem się kończy... przypominam, że obok Popowej Oliwki, mój Kubuś co do rzygania jest the best na forum

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
u nas wszyscy byli chorzy w domu, a Zosia się nie zaraziła. Oby Kubuś się nie zaraził

mój tż też ma problem z oczami i dwa miesiące temu kupował okulary 600 zł;/ bo musi mieć specjalne szkła, a w pracy soczewki i kolejne 400 zł;/

ja nie oglądałam o Szymonie, może na stronie znajde.
nawet nie wiesz jak ja o niego drżę...miał tylko raz we wrześniu lekki katar i kaszel - koszmar przeszłam - zero jedzenia, zero picia, leków sobie nie da dać bo od razu haftuje, a jak już coś zjadł to od razu rzyg... ja najbardziej się tego właśnie w chorobach u małego boję
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Baobabku, Kubus juz doroslak ;

acha moja te juz ogora poprobowala i pasuje jej ; bede robic ogorowa;
mój zjadł pierwwzy raz wtedy co tu na forum tak wszystkie się na ogórkową skusiłyście, więc i ja zrobiłam - wsunął całą michę.

Cytat:
Marcinkowski ma fajne. Lubię takie przylegające do ciałka ale niestetyunas szybko są rękawy za krótkie. Zosia ma długie rączki. Po mamusi - zawsze i we wszystkim mam za krótkie rękawy.

Astygmatyzm się nie pojawia nagle. On poprostu jest tylko pewnie nikt wcześniej Cię dobrze nie zbadał. Miałaś podaną atropinę do oczu ?
Niestety przy astygmatyźmie szkła są drogie
. Wiem sama noszę od 34 lat .
Pewnie macie w mieście jakiegoś fajnego optyka. Oni często dają rabaty złaszcza jak w marketowych vision i innych robią promocje -to zdziercy są - niby badanie zrobią gratis a za resztę skasują jak za mokre zboże

Jak pije mleko to dobrze. Przynajmniej to. Najważniejsze zeby dużo piła i się nie odwadniała. Apetyt jej wróci

Ja się cieszę bardzo bo nie raz widziałam "gimnastykę" rodziców niejadków. Tylko ta moja bestyjka przestaje jeść gotowane specjalnie dla niej ale trudno - rośnie

Też jestem szara jak ze studni i dlatego wiem że trzeba by się wreszcie wyspać

Refundacja z NFZ jest śmieszna. Ja dostałam dofinansowanie do szkieł (tak jak wszscy) 18 pln do szkieł, które kosztowały ponad 200. Na oprawki już nie ma. Można by pewnie starać się o coś z Mopsu.
Madzia a Ty jak miałaś astygmatyzm to masz go nadal więc powinnaś nadal nosić okulary. Tojest wada której nie można wleczyć. No chyba że operacynie (chyba).

A wirusy najlepiej uprać, wygotować,wysprztać ico tam jeszcze. Odkazić całą chałupę.
Cytat:
ja też mam astygmatyzm w obu oczach, do tego minusy i cylindry, szkła kontaktowe też mam na zamówienie i też czekam długo, okulary mam tylko w domu wieczorami, więc tylko szkła wymieniam, ale i tak drogie są, za same soczekwi - zestaw na pół roku płacę 450 zł
czyli rocznie 900zł

[OUOTE]

Baobabku... świetnie wygladałaś!!! A Kubuniek jak juz chłop!!!
Fajnie że impreza sie udała!!

ooooo jeszcze jedno a propo bezstresowych dni itd.... marze jeszcze aby kupic sobie jedna parę butów bez stresów, bez wyrzutów po zakupie.. że kasy nie ma.. albo że mogłam kupic cos innego.. ot tak mało mi potrezba na dzien dzisiejszy...
statnio zatrzymałam się przed wystawą.. i mówie do T. juz daaaawno nie przymierzałam butów .. ostatnio kupiłam w ciązy krótkie botki na zimę a tak nic od ciazy nie kupowałam[/QUOTE] fękju

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

najważniejsze, żeby dużo piła, może chociaż kilka sucharków czy biszkopcików zje.
baobabku jaka z ciebie ładna dziewczyna ślicznie wyszliście na zdjęciach
i jaka pulchna kurna jak wasze zdjęcia oglądam to mi aż gul staje w gardle, wy takie chude a ja do mojego rozmiaru 36 wrócić nie mogę wtedy to ładna byłam

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

STO LAT DLA KUBUSIA FERROU PRZEDE WSZYSTKIM MNÓSTWO ZDRÓWKA, OBYŚ JUŻ NIE CHOROWAŁ RESZTA SAMA PRZYJDZIE

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 06:23   #2832
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
podobno wady które są na+ często przechodzą z wiekiem czy leczeniem. W każdym badź razie miałam leczony astygmatyzm z 10 lat, i teraz od 15 chodze tylko na kontrole, i lekarka sama się dziwi że mam tak idealny wzrok jak miałam taką dużą wadę

Darusia Warto pochodzic po optykach i dowiedzieć się o ceny, bo czasami można sporo zaoszczędzić, po sobie nie wiem ale tz ma, i prawie co roku wymienia. Dostaje dopłatę z pracy do szkieł, a szkła zawsze bierze droższe bo mniej parują jak wejdziesz z zimnego do cieplego, i mniej się brudząNo i ważne przy wyborze ramek żeby z boku miały prześwit żebyś się nie czuła jak koń w klapkach na oczachMój tz kiedyś sobie wziął takie z grubymi bokami, i potem psioczył, jak miał mecz, albo jak jeździł autem. Szkoda że recepty nie masz, zawsze kilka groszy można zaoszczędzić

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

To może większą wyprawę uszykujemy Bo ja mam rodzine Kudowej, i w Szczytnej, i chcemy ich w tym roku odwiedzić

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Ferou Wszystkiego Najlepszego Dla Kubusia, a najwięcej to zdrowia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 06:45   #2833
P0P70
Zakorzenienie

Kubusiu dużo uśmiechu, mnóstwa zabawek i samych radosnych dni.
I oczywiście zdrowia. Masz już zakaz na chorowanie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 06:54   #2834
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

KUBUSIU STO LAT STO LAT I DUUUUUZO ZDRÓWKA
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Test?chyba,że ten dzisiejszy bociek mnie zapłodnił albo tż przez telefon
a to nie wiedziałam ze nie masz obecnie tż-ta przy sobie

baobabku - coś mi sie wydaje ze mój rzygacz moze konkurowac z Twoim
moze zrobimy jakis ranking
Oliwka POP
Kubuś Baobabek
Bartuś gusinek
Dawid Młodej
lepiej się śmiac niez płakać, mam nadzieje ze nasze dzieci rozsmakują sie niedługo w nowościach i zaczną ładnie gryzć

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:12   #2835
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asiulek jeszcze sie okaże, ze nasze mamy chodziły razem do szkołyi
a na jakiej ulicy mieszkała i który rocznik jesli mozesz napisac
Oj nie mam pojęcia na jakiej ulicy mieszkała ale rocznik 59

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Kubulku kochany!! Wszystkiego najlepszego, samych cudownych, pełnych radości i uśmiechu dni. No i przede wszystkim duuuuuuuuużo zdrówka!!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Gusinek- dopytałam mamy. Ona mieszkała w blokach wojskowych dokładnie naprzeciwko szkoły nr 7. Wtedy była to ulica Zwycięzców, potem Gagarina. A teraz nie ma pojęcia jaką ma nazwę
Ale ona tam długo nie mieszkała bo wyprowadziła się jak miała jakieś 10 lat :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:17   #2836
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:

To może większą wyprawę uszykujemy Bo ja mam rodzine Kudowej, i w Szczytnej, i chcemy ich w tym roku odwiedzić

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------
lądek, kudowa, szczytna to wszystko wokoło Kłodzka wiec zapraszam juz powiedziałam tż ze bedzie u nas zlot mamusiek

Stary 2011-03-16, 07:22   #2837
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
baobabku - coś mi sie wydaje ze mój rzygacz moze konkurowac z Twoim
moze zrobimy jakis ranking
Oliwka POP
Kubuś Baobabek
Bartuś gusinek
Dawid Młodej
lepiej się śmiac niez płakać, mam nadzieje ze nasze dzieci rozsmakują sie niedługo w nowościach i zaczną ładnie gryzć

Tylko moja to chyba już trochę spadła z Tego pierwszego miejsca. Kiedyś były 3 wymioty przy posiłku a teraz to jest ze trzy ale w tygodniu. Więc jest duży progres. Tylko Vasco rozczarowany bo tak to wszystko co ta zwraca to jest jego.
Ale marzy mi się że dam jej kanapkę do ręki i ona tak sama będzie ją sobie jadła albo jabłuszko albo bananka. Ale kiedyś przyjdzie ten moment.
U nas jak zbiża się pora karmienia i wsadzam Oliwkę do krzesłka to ona zaraz palec do buzi tak jakby chciała sobie zatarasować. Zawsze przy pierwszych łyżkach trzeba sie namęczyć. Musi posmakować i dopiero rusza z jedzeniem. Niemniej tak jak napisałam jest o niebo liepiej niż było wcześniej więć się bardzo cieszę.
No i my od początku nie mieliśmy problemów ze spaniem. Coś za coś

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 07:25   #2838
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moje dziecko cos dzisiaj marudzi... mam nadzieję, że po drzemce jej minie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-16, 07:52   #2839
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dobryy

ja juz mam wsio zrobione, wstalam o 6 , mala wstala dzisiaj wyjatkowo po 8 ... a ja sobie zrobilam wszystko co chcialam zrobic.

zrobilam sobie kanapke i mala mi nie dala zjesc musialam jej tez zrobic.

W DDTVN bedzie dzisiaj kiedy dzieci powinny zaczac chodzic, siadac itd , kiedy odstawic od smoka.

KUBUSIU KOCHANY!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,ZDROWKA I MILOSCI !!!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

MADZIA ja mam, w domu 1 okulary i mam wlasnie z ramka z bopku- beznadzieja ;/
teraz juz chyba bym takich nie wziela....
A.Camus
Stary 2011-03-16, 07:56   #2840
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Kubusiu wszystkiego najlepszego w pierwsze urodzinki,Zdróweczka i beztroskiego dzieciństwa,samych pięknych chwil i mnóstwo radości!

Cytat:
czesc dziewczyny,
jestem zalamana
Koglus może ją jeszcze gardziołko boli,albo ząbki.Dawaj jej mleczko skoro tylko to chce a pomału próbuj inne rzeczy to co najchętniej jadła do tej pory.Może bardziej wodniste rzeczy skoro mleczko jej wchodzi samam nie wiem.

Aneczka wiesz,że zawsze bo gorzej musi być lepiej?

Cytat:
Tą czarną pindę to w rakiete i w kosmos
Ania masz rację trochę się gubiła w zeznaniach,najpierw powiedziała,ze rozmawiała z Szymkiem a póxniej przyznała że tylko z nauczycielem

Darusia ale masz wydatek ale jak trzeba to trzeba niestety...

Cigi mój tez kopytka jadł i kluseczki śląskie,dawaj jej,ja bym zmniejszyła trochę już ilość karmień piersią a dała treściwe może dlatego ona się domaga bo jest głodna po mleczku.
Jak ja mu daję grzek po gryzku to nie zlatuje,a jak sam próbuje to nawet wędlinka leci na podłogę.

Aixa ja jutro się wybieram na to szczepienie aż się boję.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-16 o 08:00
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:32   #2841
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Dobryy

ja juz mam wsio zrobione, wstalam o 6 , mala wstala dzisiaj wyjatkowo po 8 ... a ja sobie zrobilam wszystko co chcialam zrobic.
Zazdroszczę... moja mała w swoim życiu spala do tej godziny może z 5 razy teraz jak tylko mija 6 to oczy jak 5 zł... czy i nam kiedyś zrobi taką niespodziankę?? ale wtedy to na pewno nie wstałabym o 6

Choć ja juz widzę, że nawet jak mała pospi np do 6.10 ( a rzadko się zdarza) to ja i tak od 5.30 już nie śpie tylko nasłuchuję kiedy sie obudzi. Juz chyba się przyzwyczaił organizm do tej godziny...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-16, 08:35   #2842
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia moja tez wstaje wczesnie, dzisiaj jej sie przykimało po prostu.
Teraz juz śpi:P
polozyla sie i spi;P
A.Camus
Stary 2011-03-16, 08:37   #2843
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co tu taka cisza?? już na spacerach?? No to ja idę obierać ziemniaki bo dziś robię wielkie placki ziemniaczane a na to gulasz z kury po wegiersku mniammmm....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-16, 08:38   #2844
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
lądek, kudowa, szczytna to wszystko wokoło Kłodzka wiec zapraszam juz powiedziałam tż ze bedzie u nas zlot mamusiek
to mam blisko do ciebie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:40   #2845
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asia moja tez wstaje wczesnie, dzisiaj jej sie przykimało po prostu.
Teraz juz śpi:P
polozyla sie i spi;P
O boszzzz... jak ja zazdroszczę... wstała o 8 i już śpi- SAMA!!! A moja od 6 urzęduje. Teraz chcialam ją położyć spać ale zaczęli wiercić... kochani sąsiedzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-16, 08:47   #2846
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej Laski

Ktoś zabrał nam słońce. Wczoraj było +16 i tak pięknie a dzisiaj paskudnie i +5.

Darusia - tak myślałam o Twoich okularach a właściwie o cenie. Niestety tak mogą kosztować i jest to dolna granica ceny. Najawżiejsze są szkła. Jako że ja noszę stale to biorę plastiki ze wszystkimi możliwymi dodatkami (wszystkie u mnie są potrzebne) i dlatego są takie drogie. Oparawki mogą być tańsze i tak myślę sobie że też możesz mieć takie bo moda szybko się zmienia a Ty sroczka jesteś. No i to taka dodatkowa biżuteria.

Cytat:
Ja noszę latem bo zwykłe w słońcu są upierdliwe a tak można słoneczne założyc itp . Zimą nie mam takiej potrzeby
Na lato to ja sobie zaszalałam i fundnełam korekcyjne p/słoneczne i są super

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

statnio zatrzymałam się przed wystawą.. i mówie do T. juz daaaawno nie przymierzałam butów .. ostatnio kupiłam w ciązy krótkie botki na zimę a tak nic od ciazy nie kupowałam
To mamy tak samo. Zawsze jest jakiś wydatek przy dzieciach. A buty kuszą. Na szczęście mam pełną szafkę.

Cytat:
podobno wady które są na+ często przechodzą z wiekiem czy leczeniem. W każdym badź razie miałam leczony astygmatyzm z 10 lat, i teraz od 15 chodze tylko na kontrole, i lekarka sama się dziwi że mam tak idealny wzrok jak miałam taką dużą wadę

Darusia Warto pochodzic po optykach i dowiedzieć się o ceny, bo czasami można sporo zaoszczędzić, po sobie nie wiem ale tz ma, i prawie co roku wymienia. Dostaje dopłatę z pracy do szkieł, a szkła zawsze bierze droższe bo mniej parują jak wejdziesz z zimnego do cieplego, i mniej się brudząNo i ważne przy wyborze ramek żeby z boku miały prześwit żebyś się nie czuła jak koń w klapkach na oczachMój tz kiedyś sobie wziął takie z grubymi bokami, i potem psioczył, jak miał mecz, albo jak jeździł autem. Szkoda że recepty nie masz, zawsze kilka groszy można zaoszczędzić

Mi nigdy nic takigo nie powiedział a okulary noszę stale.
Też miałam wielką bo jedno -7 a drugie -7,5 no i dodatkwe cylindry. No i mi się zmianiły w plusy. Jak ania p napisała - porąbana wada

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

KUBUŚ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I DUUZŻŻŻOOO ZDROWIA

Oby szybko zdiagnozowali problemy zdrowotne i leczyli właściwie.
Stary 2011-03-16, 09:08   #2847
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dzięki za wsparcie wyżalę się Wam w końcu

Moja najlepsza przyjaciółka okazała się pseudo 'przyjaciółką' jestem wściekła, sfrustrowana, przybita. Nie mogę znaleźć sobie miejsca, strasznie się na niej zawiodłam to wszystko co nas łączyło okazało się być jedną wielką ściemą Ostatnio zaczepiłam jej córkę bo chciałam pogadać o G bo czułam że coś jest nie tak . Wtedy powiedziała mi całą prawdę, w zasadzie to ją od niej wyciągnęłam, dowiedziałam się że Gośka cały czas udawała i tak naprawdę chodziło jej tylko o korzyści różnego typu też materialne Ostatni rok to już strasznie się maskowała, żeby mieć korzyści w postaci rzeczy po Maćku dla swojej wnuczki, prawie wszystko jej po nim oddałam kurrrrrrrr
jak ja mogłam tego nie zauważyć jestem okropnie zła przede wszystkim na siebie że byłam taka naiwna.... Dużo by pisać o całej sytuacji ale nawet nie umiem ubrać w słowa swojego rozczarowania.

Kubusiu Wszytskiego Najlepszego z okazji 1 urodzin Zdrówka Zdrówka i jeszcze raz Zdrówka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 09:08   #2848
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No, moje dziecię śpi... mam nadzieję, że trochę pośpi bo mam strasznego lenia... a przy niej się nie da go mieć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-16, 09:11   #2849
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj nie mam pojęcia na jakiej ulicy mieszkała ale rocznik 59
---------

Gusinek- dopytałam mamy. Ona mieszkała w blokach wojskowych dokładnie naprzeciwko szkoły nr 7. Wtedy była to ulica Zwycięzców, potem Gagarina. A teraz nie ma pojęcia jaką ma nazwę
Ale ona tam długo nie mieszkała bo wyprowadziła się jak miała jakieś 10 lat :/
wiem gdzie ta ulica, moja rocznik 62 ale skoro Twoja mam jako 10 latka juz stad wybyła to moja wytedy 7latka raczej jej nie znała

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Tylko moja to chyba już trochę spadła z Tego pierwszego miejsca. Kiedyś były 3 wymioty przy posiłku a teraz to jest ze trzy ale w tygodniu. Więc jest duży progres. Tylko Vasco rozczarowany bo tak to wszystko co ta zwraca to jest jego.
Ale marzy mi się że dam jej kanapkę do ręki i ona tak sama będzie ją sobie jadła albo jabłuszko albo bananka. Ale kiedyś przyjdzie ten moment.
U nas jak zbiża się pora karmienia i wsadzam Oliwkę do krzesłka to ona zaraz palec do buzi tak jakby chciała sobie zatarasować. Zawsze przy pierwszych łyżkach trzeba sie namęczyć. Musi posmakować i dopiero rusza z jedzeniem. Niemniej tak jak napisałam jest o niebo liepiej niż było wcześniej więć się bardzo cieszę.
No i my od początku nie mieliśmy problemów ze spaniem. Coś za coś
to mój teraz powinien byc na pierwszym, gdyby jadł grudki odpowiednie do wieku np ze słiczków to by sie albo udusił albo wymiotował co 2 łyzke, ale przewaznie gotuje sama i jak np dodaje makaron do zupki to kroje go rozgotowaneego na około 20 czesci i tak z kadym swiderkiem i np kawałek marchewki ciapkam widelcem a reszta do mikserka i łącz z tymi grudkami, na poczatku je wmiare ładnie ale po połowie zaczyna sie odruch wymiony

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
to mam blisko do ciebie
własnie widze ze dolnośląskie, a jaka miejscowosc?

Cytat:
Hej Laski

Ktoś zabrał nam słońce. Wczoraj było +16 i tak pięknie a dzisiaj paskudnie i +5.

e
u nas to samo brzydko szaro i ponuro,

Bartus tez szybciutko wstaje tak 6 - 6:15 i jęczał mi dzis od rana grrr
na szczescie juz spi chwila luzu

Stary 2011-03-16, 09:13   #2850
ASIULEK_23
Zakorzenienie

aneczka- przykro mi bardzo z powodu tej sytuacji. Ja nie wiem jak to jest bo nigdy mnie takie cos nie spotkało i mam nadzieję, ze nie spotka. Ale to chyba przez to, że nigdy tak na prawde nie miałam takiej prawdziwej przyjaciółki od serca. Mialam po prostu dobre koleżanki które do tej pory są dobre i mogę na nie liczyć ale przyjaciółki nie miałam nigdy. Na to miano trzeba zapracować- ja tak uważam... Tak czy siak to musi byc strasznie przykre... komus ufać bezgranicznie, chcieć dla niego jak najlepiej, pomagać i nie chcieć niczego w zamian... a ta osoba okazuje się fałszywa... brak słow... skąd biorą się tacy ludzie??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości