Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 13:18   #361
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Hej!

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzidziusiów
Wyprawiłam małża do pracy, ogarnęłam mieszkanko i w końcu mam chwilę na napisanie do Was. Pochwalę się,że wczoraj kupiłam sobie płaszczyk wiosenny, może kolor średni ale cena rewelka a i getry bezszwowe a rozmiar xl-xxl a zawsze m kupowałam (ale to jakaś mała rozmiarówka była). Chciałam kupić sobie spodnie jeansy, ale okazało się że moja siostra ma prawie nówki spodnie, trzy pary, na nią są za małe, przymierzyłam i są ok, to na razie nie kupuję ( a jeszcze mam od kuzynki dostać dwie pary takich ciążowych to będę miała przepych spodni). A i jeszcze dziś kupiłam sobie buty adidasowe za całe 38 zeta, normalnie szaleję ostatnio

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:19   #362
archinta
Zakorzenienie

omg = właśnie moja kocica, dzikuska totalna, wskoczyła mi na kolana, mruczy i brzuch ugniata przednimi łapkami
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:20   #363
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
dzieki za odp

ja dzisiaj mam dzien lenia, nic nie zrobilam i leze w piżamie jeszcze... szok
o ja mam dzis mega lenia, ale ja niestety jestem w pracy powiem wam ze mało co dzis zrobiłam, postanowiłam to olac i nadrobić jutro bo nie mam siły

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
tiaaaa 30 na karku mam już
no ja prawie też a czuje sie na 25
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:21   #364
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Tak, w jamie brzusznej wszystko było wyraźnie widać poza wewn. narządami płciowymi (chyba są jeszcze bardzo maluśkie, a może nawet nie całkiem wykształcone?). Za to narząd zewnętrzny był jak najbardziej widoczny (oczywiście przez lekarza; ja tam jakąś kreseczkę widziałam, bo pan dr pokazał jak tej ślepej komendzie, ale za Chiny nie domyśliłabym się, że to TO).
To nie pozostaje mi jednak nic innego jak uzbroić się w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
U mnie tez roznica 150 zł wiec dosyc w sumie 2D mam refundowane bo gin mi napisał skierowanie zebym nie musiała płacic ja sie zastanawiam czy isc na te prenatalne w II trymestrze sama nie wiem wy sie wybieracie??
Ja nie idę, już mnie tamten gin zapraszał w 20tygodniu ale trochę naciąganie na kasę mi się to wydaje

archinta mój kot może dzikusem nie jest ale też jakoś inaczej do mnie podchodzi, taki delikatniejszy jest

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-16 o 13:22
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:22   #365
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
w luxmedzie jest za free, możesz nawet przez neta sobie zapodać
Nieźle! Ciekawe jak to będzie u mnie... dowiem się może w piątek.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:25   #366
Tenaya24
Rozeznanie

Dziewczyny zdołowałam się, bo robię się gruba!!!! I to wcale nie chodzi o brzuch ciążowy, bo jestem dopiero w 9 tygodniu Robię się pyzata strasznie, robi mi się drugi podbródek i fałdziochy mam na brzuchu a do tego nie mogę się powstrzymać od jedzenia ratunku

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:25   #367
20-sto latka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
nie no dziewczęta, odmawiam współpracy.... ile wy tego produkujecie!

słyszałyście o takim środku dla ciężarówek - Pharmaton Matruelle lekarka mi poleciła, bo zawierają kwas foliowy oraz omega-3, muszę zobaczyć w aptece ile to kosztuje

agnyska ja się imienia nie wstydzę, wpisz proszę Paulina

Witaj, nie wiem czy moze juz odpowiedz na to dostalas, ale ja wlasnie dzisiaj kupilam w aptece to (jestem w pierwszych tygodniach ciazy) i kosztowalo mnie 46,55 zl Ma to 30 kapsulek, zazywa sie po 1 dziennie. Mnie to wlasnie pani w aptece polecila, bo szukalam jakis witaminek.
20-sto latka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 13:28   #368
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
omg = właśnie moja kocica, dzikuska totalna, wskoczyła mi na kolana, mruczy i brzuch ugniata przednimi łapkami
wita nowego członka rodziny
Stary 2011-03-16, 13:31   #369
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no ja prawie też a czuje sie na 25
ja dopiero od niecałych dwóch tygodnia mam 30, ale i tak czuję się na 18-tkę, a co

archinta dzięki za stronkę zaraz ją przestudiuję

minio toś się okupiła, pokazuj zakupy

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:34   #370
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
wita nowego członka rodziny
Chyba tak - od dobrego miesiąca mnie nie odstępuje- śpi koło mnie- a jak tylko wystane z wyra kładzie się na moje miejsce. Wcześniej tak nie robiła
Stary 2011-03-16, 13:38   #371
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Dzionek piękny, bo i wiadomości dobre. A pogoda rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia.
Mnie dziś potwornie boli głowa, nawet kawa nie pomogła, ale i tak jestem szczęśliwa. Mam więc nadzieję, że Twoje samopoczucie jest spowodowane kolejną zmianą pogody.
USG 2D na Pl. Szczepańskim kosztuje 200 zł. W rzeczywistości prawie całe badanie było przeprowadzone w trójwymiarze, poza małymi fragmencikami, a zdjęcia wydrukowane są w 2D. Lekarz komentuje na bieżąco obraz i wszystkie pomiary, udziela wyczerpujących informacji i odpowiada na wszystkie pytania.
Zapisywałam się do pana dr chyba z półtora miesiąca temu i wyczułam, że nie ma już wielkiego wyboru terminu wizyty.
Byłam tam dzisiaj dowiedzieć się co i jak
Koleżanka polecała mi tego dr. Wiecheć, a że ona sama jest lekarzem, więc nie mogę iść w inne miejsce.
Pytałam sie Pani w rejestracji ile tych badań trzeba robić i powiedziała mi, że 3:
pierwsze 11-14 tydzień
drugie 18-24 tydzień
i trzecie jakoś pod koniec

ja na pewno nie bede robić 3, ta moja koleżanka robiła tylko w 18 tygodniu, musze z nia jeszcze porozmawiać i się doradzić,
zresztą tam są takie terminy, że na 11-14 tydzień juz sie chyba nie załapię:/ może mi moja lekarka da skierowanie w inne miejsce na to pierwsze badanie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 13:41   #372
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak - od dobrego miesiąca mnie nie odstępuje- śpi koło mnie- a jak tylko wystane z wyra kładzie się na moje miejsce. Wcześniej tak nie robiła
a długo juz masz kota?
myślisz ze jak urodzisz to będzie zazdrosny/a?
powiem wam ze zwierzeta wyczuwają takie rzeczy, a jak pojawia sie dziecko to potrafią byc bardzo opiekuńcze mojej koleżanki kot jak jej mała spi to kładzie sie niedaleko niej i pilnuje-przynajmniej tak to wyglada
Stary 2011-03-16, 13:43   #373
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a długo juz masz kota?
myślisz ze jak urodzisz to będzie zazdrosny/a?
powiem wam ze zwierzeta wyczuwają takie rzeczy, a jak pojawia sie dziecko to potrafią byc bardzo opiekuńcze mojej koleżanki kot jak jej mała spi to kładzie sie niedaleko niej i pilnuje-przynajmniej tak to wyglada
Kota 10 lat, psa 3 lata
Znajomych kot tez pilnował im niemowlaka
A myślę,że się wszyscy jakoś dogadają- nie mam zamiaru dziecka jakoś specjalnie izolować, a moja zwierzyna do agresywnej nie należy, więc jestem dobrej myśli

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-03-16 o 13:45
Stary 2011-03-16, 13:48   #374
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Można Ja mam balsam babydream z rossmana i narazie jeden cień rozstępu na cycuchu (z winy nie smarowania od początku), ale od czasu jak smaruję wszystko regularnie to nic nowego się nie pojawiło
Jakis czas temu kupiłam sobie olejek z rossmana babydream dla kobiet w ciąży-taki w fioletowej butelce. Cudownie pachnie i jest całkowicie naturalny. Smaruje się przynajmniej raz dziennie i faktycznie skóra jest elastyczna i nawilżona. Czasem smaruję się też olejkiem kokosowym. Uwielbiam ten zapach... jak kokosanka

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Zarotyński ?
Tak. Dr Zarotyński. POtwierdzam wsyztskie pozytywne opinie na jego temat

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Mi też nie, ani nie ma nic na ten temat w opisie, który dostałam po badaniu
Te wszystkie dodatkowe rzeczy jak np praca serca, zastawek itd. to tylko na usg genetycznym, a nie na tym "normalnym" Aparat musi być po prostu bardzo czuły. Czy jakoś tak tłumaczyła mi lekarka

Cytat:
Kaileight, jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki. Musisz być silna. Może powinnaś spróbować pójść do innego specjalisty? A może faktycznie zamiast amniopunkcji, lepiej byłoby zacząć od testów z krwi?

Kaileight, nie chcę tu nikomu robić reklamy, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale może przed podjęciem bardziej inwazyjnych decyzji powinnaś skonsultować swoje badanie nie z ginekologiem-położnikiem, tylko specjalistą ultrasonografikiem?

Miss.hot gratuluję udanej wizyty.
Cierpnie skóra, jak się czyta o takich przypadkach, ale każda z nas, choć ma nadzieję, że wszystko będzie O.K., musi się liczyć z ewentualną chorobą dzidziusia. Nie można też ślepo ufać w badania.
Wg tego, co wczoraj mówił lekarz, to USG genetyczne w pierwszym trymestrze eliminuje (tylko? aż?) 65% wad genetycznych (w tym zespół Downa); nie pamiętam czy tyczy się to także wad rozwojowych. Usg w drugim trymestrze eliminuje chyba kolejne 15% wad, a w trzecim trymestrze kolejne 5%. Z tego wniosek, że zawsze zostaje te 15% niepewności i ewentualności, że nasze dziecko może cierpieć na jakąś chorobę lub mieć wadę niemożliwą do wykrycia na żadnym badaniu, wykonywanym nawet na najlepszej maszynie i przez najlepszego fachowca.

Tak, będe wszystko jeszcze konsultować. Zlecono mi badania PAPPA, ale są to badania nie dające 100% pewności w żądną stronę. A ja dość mam niejednoznaczch testów. Mogłabym np dowiedzieć się, że ryzyko choroby zmienia się z 1:200 na 1:300, ale co to tak naprawde mi daje? Nadal nic nie wiem i denerwuje się dalej. Więc jeśli podejmę decyzję o dalszych badaniach to będzie to od razu amniopunkcja. Przynajmniej daje nieomalże 100% pewność

Cytat:
A teraz wreszcie coś o sobie i swoim Fasolku.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie . Bardzo się przydały, bo kosmate ćmy chciały mi roznieść brzuch w oczekiwaniu na badanie. Bardzo bałam się diagnozy (wyroku), ale okazuje się, że niepotrzebnie.
WSZYSTKO WYDAJE SIĘ BYĆ W PORZĄDKU: łożysko, pępowina, przezierność (1,4), wszystkie markery wad chromosomalnych (kość nosowa, kąt twarzowy, zastawka trójdzielna, przepływy żylne), mózg, kręgosłup, serduszko, żołądek, wątroba, płuca, przepona, pęcherz moczowy, rączki i nóżki.
Dzidziuś potwornie ruchliwy, ciężko go było zbadać, bo skakał po brzuchu jak piłeczka (z nerwów miałam skurcze, które spowodowały, że Fasolek przyjął pozycję utrudniającą badanie).
Mamy 13 min. filmik, więc jeżeli ktoś pomoże, mnie ciemnocie, udostępnić go ogółowi, to załączę linka.
Aha! znamy płeć (jeszcze nie na 100%, bo ponoć na tym etapie i dziewczynki i chłopcy mają siusiaczki) , ale kąt ułożenia siusiaczka naszego maluszka wskazuje na to, że Fasolek jest Fasolkiem. Ja, permanentna matka dwóch córek, zostanę najprawdopodobniej mamusią malutkiego chłopaczka:ju pi:. Do trzech razy sztuka.
I tu prośba do Agnyski: może obok moich danych mogłabyś umieścić maluśkimi literkami w nawiasie wpis, że będzie syn? Jak myślicie, czy to dobry pomysł, taka statystyka?
I jeszcze jedno Agnysko: być może powinnam wskoczyć na wyższą pozycję w rankingu na pierwszej stronie. Z Usg wynika, że Fasolek skończył już 13 tygodni (ma 6,7 cm) i t.p. uległ przesunięciu z 27.09. na 20.09. Czy poprawiamy, czy trzymamy się dat z ostatniej @? Zadecyduj Matko - Założycielko.
Gratuluje synka Ja też czuje chłopaczka choć nadal marzę o dziewczynce. Podczas ostatniego usg wypatrywałąm oznak płci ale złośliwiec skrzyżował nogi

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
moj gin miał dobry humor i mi wypisał ja musze pomyslec bo gin mi powiedział ze wszystko dobrze sie rozwija jestem jeszcze młoda hehe i wyniki mam dobre w rodzinie przypadki genetyczne nie wystepowały wiec powiedział ze nawet na te w I trymestre nie widzi podstaw zeby mnie wysyłac ale jak tak bardzo chce to mam isc powiedział ze jak beda dobre wyniki to te badanie w II trymestrze moge sobie juz odpuscic
Ja tez tak myślałam, że skoro jestem młoda i nie mam żadnych schorzeń genetyczych w rodzinie to nie bedę robić dodatkowych badań. Uległam presji lekarza i żąłuje. Bo niczego pewnego się nie dowiedziałam a niepokój wzrósł.
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:51   #375
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja dopiero od niecałych dwóch tygodnia mam 30, ale i tak czuję się na 18-tkę, a co

archinta dzięki za stronkę zaraz ją przestudiuję

minio toś się okupiła, pokazuj zakupy

mooonik nie mam dziś aparatu, brat tż pożyczył, ale jutro ma oddać to wrzucę parę fotek

Coś mnie łamie spanko, chyba zrobię małego śpioszka, bo później tata mój przychodzi i dziś mu powiem że będzie dziadkiem i muszę się przygotować

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-16, 14:10   #376
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kota 10 lat, psa 3 lata
Znajomych kot tez pilnował im niemowlaka
A myślę,że się wszyscy jakoś dogadają- nie mam zamiaru dziecka jakoś specjalnie izolować, a moja zwierzyna do agresywnej nie należy, więc jestem dobrej myśli
no własnei i to jest najlepsze podejście
zauważyłam własnei ze jak sie nie odgania ani nic to zwirzaczek po pewnym czasie tez az tak bardzo sie nie interesuje maluchem
a strasznie mi sie podoba jak pies np śpi z mordką zwróconą w strone dziecka i jest taki czujny ze jak sie wchodzi do pokoju to szybko podnosi łepek i sprawdza kto jak widzi ze domownik i ni ema niebezpieczeństwa zamyka szybko oczy i kładzie głowę z powrotem i udaje ze śpi wyglada to przekomicznie i słodko

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
[/B]mooonik nie mam dziś aparatu, brat tż pożyczył, ale jutro ma oddać to wrzucę parę fotek

Coś mnie łamie spanko, chyba zrobię małego śpioszka, bo później tata mój przychodzi i dziś mu powiem że będzie dziadkiem i muszę się przygotować
ja dzis nareszcie pochwaliłam sie przyjaciółce no i ona skwitowała ze podejrzewali tylko czekali kiedy prosto z mostu im powiemy he he, a dziś mam spotkanie z 3 kolezankami z dawnej pracy i chyba nie wytrzymam i sie pochwale, chyba jak jest 11 tydzień i widziałam bejbika to juz nie zapeszą zreswztą teraz to juz musi być dobrze i tylko tak sie nastawiam
Stary 2011-03-16, 14:16   #377
Grennie
Raczkowanie

pewnie,że będzie dobrze
Stary 2011-03-16, 14:23   #378
minio1984
Zadomowienie

właśnie oglądam stronkę dla mam i jest fajny tydzień po tygodniu opisany z filmikiem, który czyta Krystyna Czubówna. Pewnie już znacie tą stronę ale podam linka www.mamazone.pl

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-16, 14:28   #379
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdołowałam się, bo robię się gruba!!!! I to wcale nie chodzi o brzuch ciążowy, bo jestem dopiero w 9 tygodniu Robię się pyzata strasznie, robi mi się drugi podbródek i fałdziochy mam na brzuchu a do tego nie mogę się powstrzymać od jedzenia ratunku
A ile przytyłaś? Ja mam dwa podbródki zawsze mimo, że jakaś gruba nie jestem

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
właśnie oglądam stronkę dla mam i jest fajny tydzień po tygodniu opisany z filmikiem, który czyta Krystyna Czubówna. Pewnie już znacie tą stronę ale podam linka www.mamazone.pl
Nie znałam tego Czytam i czytam i pytam się czy ja jestem nienormalna czy jak bo nie jestem wulkanem seksu

Cytat:
No i stałaś się wulkanem seksu, twoje libido szaleje, a wasze życie seksualne znów jest takie ekscytujące.

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 14:31   #380
gerda
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość

a teraz o usg prenatalnym - wszystko jest ok, płodek ma 7.1 cm. przezierność karku 1.9, kość nosowa obecna, serce z zastawkami, mózg a w nim dwie półkule, teraz sobie popatrzecie jak wygląda 13tc+3d
gratuluje, piękna dzidzia

Cytat:
A teraz wreszcie coś o sobie i swoim Fasolku.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie . Bardzo się przydały, bo kosmate ćmy chciały mi roznieść brzuch w oczekiwaniu na badanie. Bardzo bałam się diagnozy (wyroku), ale okazuje się, że niepotrzebnie.
WSZYSTKO WYDAJE SIĘ BYĆ W PORZĄDKU: łożysko, pępowina, przezierność (1,4), wszystkie markery wad chromosomalnych (kość nosowa, kąt twarzowy, zastawka trójdzielna, przepływy żylne), mózg, kręgosłup, serduszko, żołądek, wątroba, płuca, przepona, pęcherz moczowy, rączki i nóżki.
Dzidziuś potwornie ruchliwy, ciężko go było zbadać, bo skakał po brzuchu jak piłeczka (z nerwów miałam skurcze, które spowodowały, że Fasolek przyjął pozycję utrudniającą badanie).
Mamy 13 min. filmik, więc jeżeli ktoś pomoże, mnie ciemnocie, udostępnić go ogółowi, to załączę linka.
Aha! znamy płeć (jeszcze nie na 100%, bo ponoć na tym etapie i dziewczynki i chłopcy mają siusiaczki) , ale kąt ułożenia siusiaczka naszego maluszka wskazuje na to, że Fasolek jest Fasolkiem. Ja, permanentna matka dwóch córek, zostanę najprawdopodobniej mamusią malutkiego chłopaczka:ju pi:. Do trzech razy sztuka.
I tu prośba do Agnyski: może obok moich danych mogłabyś umieścić maluśkimi literkami w nawiasie wpis, że będzie syn? Jak myślicie, czy to dobry pomysł, taka statystyka?
I jeszcze jedno Agnysko: być może powinnam wskoczyć na wyższą pozycję w rankingu na pierwszej stronie. Z Usg wynika, że Fasolek skończył już 13 tygodni (ma 6,7 cm) i t.p. uległ przesunięciu z 27.09. na 20.09. Czy poprawiamy, czy trzymamy się dat z ostatniej @? Zadecyduj Matko - Założycielko.
i to hcłopczyk

Cytat:
Co do rozbierania się przy badaniu u gina, to ja przy ostatniej wizycie pobiłam Was wszystkie. Zanim lekarz wziął do ręki ciśnieniomierz, ja już miałam ściągnięte majtki. Po prostu mi się zapomniało, że najpierw badamy ciśnienie, a potem na tej samej kozetce robimy Usg. Małż ryknął śmiechem i mnie podsumował, że szybka jestem. Jak prędko się obnażyłam, tak jeszcze prędzej wciągałam majtasy.

ale się uśmiałam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:55   #381
aa2
Zakorzenienie

kochane a powiedzcie mi myślałyście nad jakimiś ćwiczeniami w ciąży? chodzi mi o jakieś zajęcia w stylu aktywne 9 miesięcy?
ja kurcze w pracy siedzę w domu leże i ruchu mi brakuje , jak nie byłam w ciąży to chodziłam na basen, zumbę i siłownie i teraz chyba tez bym się przeszła, ale zastanawiam się czy to ma sens, a może któraś słyszała czy te zajęcia sa jakieś fajne czy raczej prowadzone jak dla emerytów?
Stary 2011-03-16, 14:59   #382
Grennie
Raczkowanie

ja myślałam o tych zajeciach aktywne 9 miesięcy, tylko zanim zacznę to czekam na wszelki wypadek do konca 12 tyg!
Stary 2011-03-16, 15:07   #383
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam o tych zajeciach aktywne 9 miesięcy, tylko zanim zacznę to czekam na wszelki wypadek do konca 12 tyg!

he he ja tez czekam do 12 ale to już niedługo ,dlatego chciałam zebrać jakieś informacje i ewentualnie opinie he he
moja jedna kolezanka jak zapytałam to w pierwszej ciąży była na chyba dwóch spotkaniach i zrezygnowała bo ponoć laski juz były mocno to wciągnięte i chyba źle czuła sie na takich zajęciach bo nikt nic nie tłumaczył itd, dlatego pytam bo moze wy wiecie coś więcej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 15:08   #384
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
kochane a powiedzcie mi myślałyście nad jakimiś ćwiczeniami w ciąży? chodzi mi o jakieś zajęcia w stylu aktywne 9 miesięcy?
ja kurcze w pracy siedzę w domu leże i ruchu mi brakuje , jak nie byłam w ciąży to chodziłam na basen, zumbę i siłownie i teraz chyba tez bym się przeszła, ale zastanawiam się czy to ma sens, a może któraś słyszała czy te zajęcia sa jakieś fajne czy raczej prowadzone jak dla emerytów?
Cytat:
Powiem szczerze, że myślałam o tym albo o aquaerobiku tylko u mnie cieżko znaleźć taki dla kobiet w ciąży Aktywne 9 miesięcy jest ale wymagają właśnie ukończonego 12 tygodnia i zaświadczenia od lekarza, że wolno Muszę coś ze sobą zrobić bo już dyszę jak lokomotywa a co dopiero jak dojdą kolejne kg i brzuch

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-16, 15:08   #385
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przyszła sukienka, jestem wściekła! Normalnie jest tak fantastyczne uszyta, że fałda materiału, która powinna mi zakryć biust kończy mi się poniżej wysokości sutka Wściekłam się, chcę ją oddać, na aukcji napisane że zwrotów nie ma ale guzik mnie to obchodzi. Sukienka jest źle uszyta, a jak nie przyjmą zwrotu to idę na policję.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:13   #386
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że myślałam o tym albo o aquaerobiku tylko u mnie cieżko znaleźć taki dla kobiet w ciąży Aktywne 9 miesięcy jest ale wymagają właśnie ukończonego 12 tygodnia i zaświadczenia od lekarza, że wolno Muszę coś ze sobą zrobić bo już dyszę jak lokomotywa a co dopiero jak dojdą kolejne kg i brzuch
no właśnie przy moim braku ruchu tez pewnie będę miała mało sił dlatego chciałam coś porobić, ogólnie pewnie znalezienie zajęć które nam odpowiadać będą to tez będzie cud

Cytat:
Przyszła sukienka, jestem wściekła! Normalnie jest tak fantastyczne uszyta, że fałda materiału, która powinna mi zakryć biust kończy mi się poniżej wysokości sutka Wściekłam się, chcę ją oddać, na aukcji napisane że zwrotów nie ma ale guzik mnie to obchodzi. Sukienka jest źle uszyta, a jak nie przyjmą zwrotu to idę na policję.
o kurcze, a co to za kiecka? pokazywałaś? daj linka jak możesz? bo ja tez patrzyłam na jakies kiecki i zebym nie zamówiła czegos co już ktoś sprawdził
dziewczyny a moze umówmy sie tak ze jak któraś trafi na cos fajnego to nam poleci a jak trafi na fuszerkę to tez sobie będziemy pisac ,wiecie zawsze to lepiej w razie czego dać cynka?
co do zamieszczania linków , to raczej jeśli my nie chcemy tego sprzedać i zareklamowac a jedynie sie poradzić czy własnie pochwalić albo co to nie ma problemu i nie jest jakoś dziwnie traktowane, na wątku staraczkowym i mamusiowym gdzie sa moje koleżanki podawał laseczki linki i nikt sie nie czepiał wiec myśle ze tu tez mozemy tak robić myśle ze wielu z nas to ułatwi zobaczenie czegoś itd
Stary 2011-03-16, 15:24   #387
bianeczkaa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/suknia-ciazowa-do-...500329715.html

oczywiście napisała że skoro na mnie nie pasuje to moja sprawa i ze zwrotów nie ma a ja teraz jestem przekonana, że ona bardzo dobrze wiedziała że ta sukienka jest źle uszyta

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:27   #388
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście napisała że skoro na mnie nie pasuje to moja sprawa i ze zwrotów nie ma a ja teraz jestem przekonana, że ona bardzo dobrze wiedziała że ta sukienka jest źle uszyta

a teraz mi sie przypomniało ze pokazywałaś myślałam ze moze jeszcze na lato sobie jaką juz sprawiłaś
kurcze nie wiem jak to z licytacją ale moze zadzwoń do biura praw konsumenta i zapytaj co i jak i czy jest na to jakies prawo ze mozna zwrócić ?
a jeśli faktycznie nie to patrzyłas moze czy da sie jakos lekko przerobić zeby ładnie na tobie leżała?
Stary 2011-03-16, 15:28   #389
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

A może dało by się skrócić ramiączka i wtedy by się to przesunęło? Nie denerwuj się przede wszystkim

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-16, 15:30   #390
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy płytkę trzeba zabrac swoja zeby lekarz nagral filmik, czy raczej w gabinetach mają???
u mnie lekarz miał

Cytat:
Oglądałam Twój filmik i złapałam się na tym,że nawet nie mrugam oczami Zauroczył mnie

Dziś mam wizytę u gina. 3majcie kciuki!!!!
dziewczyny bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa

i trzymam za Wasze wizyty!

Cytat:
Caltea, gratulacje co do wrzucenia filmu - zakładasz sobie konto na youtube i potem załadowanie filmu jest prościutkie, czas ładowania zależy od wielkości filmu i przepustowości łącza - polecam serdecznie, jeśli masz pytania, to uderzaj śmiało na priv

Cytat:
powiedzcie mi tylko proszę czy jak zapisuje sie na usg i powinnam miec zmierzona przeziernosc itd to musze to jakos zaznaczyc w rejestracji? bo na skierowaniu mam napisane tylko usg ok 12 tyg... no i juz sama nie wiem
ja mówiłam umawiając się, a lekarz sam wiedział co pomierzyć

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
Pytałam sie Pani w rejestracji ile tych badań trzeba robić i powiedziała mi, że 3:
pierwsze 11-14 tydzień
drugie 18-24 tydzień
i trzecie jakoś pod koniec

ja na pewno nie bede robić 3, ta moja koleżanka robiła tylko w 18 tygodniu, musze z nia jeszcze porozmawiać i się doradzić
ja zamierzam zrobić wszystkie 3, ostatnie jest istotne, ze względu na wielkość i położenie dziecka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości