|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Strasznie pędzicie, wystosowałam takiego długiego posta i przez to umknęło mi parę wypowiedzi
![]() Co do zapraszania i sadzania na weselu, to zapraszam wszystkich z osobami, więc i świadków oczywiście. Postaram się też tak ustawić stoły, żeby wszystkie te najbliższe nam młode osoby siedziały przy naszym wielkim stole ![]() Natomiast Rodzice, Dziadkowie, Chrzestni... Porozstawiamy Ich tak, żeby mieli dostęp do jak największej ilości gości, tak, żeby każdy czuł się swojsko ![]() Cytat:
![]() Śliczny kolor ta fuksja Nie chciałam wybierać spośród 2 moich ulubionych kolorów, więc zostały oba A dzięki temu też Laski mają większy wybór, bo każda może wybrać kolor dla siebie ![]() Cytat:
![]() ibyza, wiem, że się dobrze komponują, czerpiemy wszak z natury Skoro w naturze się komponują, to i u nas będzie dobrze Dodatkowo będą pomarańczowe akcenty (ulubiony kolor TŻ) w postaci bukiecików nasturcji (moje ulubione kwiaty) na stołach ![]() Namiary na lubelskie krawcowe jakieś mam, mogę wrzucić na priv jak chcesz
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-16 o 13:47 |
||
|
|
|
#3123 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uffff... przebrnęłam jakoś przez 5 ostatnich stron. Jeju jak tu już ponad 3000 postów, to za chwilę wątek zamkniemy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Druhen też nie planuję. Podejrzewam, że na ślubie będę miała szpaler z osób z zespołu tanecznego, do którego należałam, więc oni za mną mogą stać. No ewentualnie strażacy z pochodniami moga być. Cytat:
Cytat:
Byłam kiedyś w delegacji na takim weselu, gdzie PMka zażyczyła sobie, żeby wszystkie młode damy (druhny) miały te same kiecki (kolor, fason), a dziewczyny wygladały różnie. Jedne pięknie, inne okropnie. No niestety długa, upięta łososiowa sukienka nie pasuje bardzo bladej blondynce w rozmiarze xl. Ogólnie sam fason kiecki nawet na szczuplutkich nie wygladał jakoś pięknie. Wczoraj wieczorkiem chciałam spędzić z TŻ troche czasu. robiłam drinki owocowe, naleśniki wytrawne, udekorowałam stół świeczkami, a ten wpadł na chwilkę, zjadł 2 naleśniki, wypił koktajl i pobiegł do straży, bo zebranie awaryjne mieli ![]() Ale później wrócił po mnie, przeprosił, niestety była to pilna sprawa i pojechaliśmy do niego dosłownie na chwilkę. No i w tą chwilke zasnęłam i rano obudziła nas jego mama, bo TŻ musiał do pracy wstawać. I śnił mi się koszmar ślubny. Na 2 dni przed ślubem nie miałam kiecki i biegałam po salonach, komisach, koleżankach, aż w końcu dostałam suknię od koleżanki, która jest niższa odemnie i ma mniejszy biust. Jakoś sie wepchałam, suknia długością sięgała połowy łydek, krój miała ksężniczki, ale mi pod biustem zaczynal mi się już stan i wygladałam mega okropnie!!! Jakbym sie wepchała w dziecięcy strój księżniczki. Jeszcze koło tak dziwnie odstawało, że momentami majtki mi było widać. Na nogach miałam dziecięce różowe lakierki, tylko w moim rozmarze, a włosy spęta w kucyk na czubku głowy. No okropieństwo!!!! Ceremonii ślubnej nie pamiętam wcale, za to na pierwszym tańcu wszyscy goście sie ze mnieśmiali, po czym wściekłam sie i wybiegłam z sali. Obudziłam się zlana potem Ja tak nie chcem!!!!! ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- D0tk4 za kolorkiem fuksji jestem jak najbardziej na tak A jeszcze co do usadzania gości. Mamy do wyboru stoły okrągłe lub standardowe ustawienia. Póki co zdecydowaliśmy sie na okrącłe, Para Młoda też przy takowaych może siedzieć, ale tutaj chyba weźmiemy podłużny stół, co by i nas było lepiej widać i żebyśmy mogli mieć oko na wszystkich gości. A u nas przy stole zasiądą rodzice, świadkowie i ew. rodzeństwo. TŻta babcia też, a mój dziadzio (daj Panie Boże, żeby mu zdrowie dopisało) woli z innymi ciotkami i jego koleżanką przy stole siedzieć. Tylko z tymi okrągłymi stołami może być problem jak to podzielić, więc cały czas się zastanawiam. Wyglada to pięknie, ale czy goście będą zadowoleni
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Chatka- dzieki za adres strony
Zaraz sobie oblukam ![]() Co do koniecznosci przebijania uszu, to sadze, ze jesli chcesz miec cos wiszacego :P tylko na slub/wesele, to lepiej zainwestowac w jakies ładne klipsy. teraz jest tego masa, a przynajmniej nie bedziesz musiała sobie uczu dziurawic! ![]() A 10 druhen to strasznie duzo! Faktycznie od razu na mysl przychodza amerykanskie filmy ![]() gosza_m - sen faktycznie okropny, ale na pewno nie bedzie tak w zyciu! Na pewno nie dopuscic do sytuacji, kiedy na 2 dni przed slubem nie bedziesz miała sukni! Ja tam 2 dni przed mam zamiar lezec plackiem i ladnie wygladac oraz rozkoszowac sie ostatnimi chwilami panienstwa :P Natomiast w kwestii stołów, to my bedziemy mieli okragle, z tym, ze my bedziemy siedziec przy podluznym. Kwestia gustu. W naszym wypadku przesadzila kwestia praktyczna. Wlasciciela hotelu powiedziala, ze kelnerom latwiej to wszystko ogarnac, a jako ze nie mielismy nic przeciwko, to sie zgodzilismy
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-16 o 14:00 |
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plener mi się bardzo podoba, jakie ceny u nich są? Co do tatuażu, kiedyś chciałam mieć. Teraz już chyba raczej nie. Księgę gości będziemy mieć, ale jeszcze nie rozglądałam się za tym za bardzo Im więcej piszecie o tych księżach i jakie problemy robią, gdy ktoś mieszka razem przed ślubem, to mi się wszystkiego odechciewa. Co to da, jak okłamiemy księdza, że niby nie mieszkamy razem, jak i tak potem lepiej się z tego wyspowiadać. Przed Bogiem tego nie ukryjesz. Wszystko to bez sensu Ja ślubuję 23 czerwca, więc puki co jest dobrze ![]() Ja sukienki nie będę przebierać, chociaż byłam na takim weselu, że po oczepinach Pani młoda przebrała się w wieczorową Temat sport dla mojego TŻ to świętość. On dnia bez sportu (chociażby wiadomości sportowych) to by nie przeżył. Mecze ogląda bardzo często. Kiedyś grał w piłkę nożną, teraz w piłkę halową. Ja tego za bardzo nie lubię, ale wtedy jak on ogląda sport, to mam czas dla swojego hobby - filcowanie ![]() beat@ i jak wygląda ta sukienka w realu? Bo z tej firmy na allegro jest pełno sukienek i to takich ładnych, ale boję się kupować, bo nie wiem czego się spodziewać. Może masz jakieś realne zdjęcia?
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Chatka- No to ja bym przekuła uszy
Klipsów to ja nienawidzę, strasznie mnie uszy potem bolą :/ Cytat:
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam na asosie kilka rzeczy i zawsze byłam zadowolona. Z tym, że ja wolę kupować bezpośrednio u nich a nie na allegro bo jest taniej, zwłaszcza jak mają przeceny.
|
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Nie było mnie prawie tydzień, a czytania mam dużo - ponad 20 stron! Ale był Ukochany, miło spędziliśmy czas i teraz niestety znów czas przyzwyczaić się do samotności . Ale mam dobry humor, bo wreszcie po 2 miesiącach chodzenia na siłownię widać efekty! I nawet TŻ zauważył .Byłam na kontroli u gina, zlecił mi badania krwi i chyba czeka mnie sporo chodzenia po lekarzach . I jeszcze jakiś stan zapalny się zrobił. Ale i tak mam dobry nastrój .W Asosie można płacić pay-palem czy tylko kredytówką? |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ja zawsze wybieram i zlecam zakupy tż-towi bo on ma kartę.
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
hmmm też uważam,że rola "świadkowej"nie kończy się na "podpisaniu papierów" hmm świadkowa powinna spędzić z Tobą przygotowania do ślubu no i wspierac Cię na duchu i tak jak pisze dotk4 za świadkową wybierasz zaufaną Tobie osobe także na pewno możesz jej zasugerować o kolorze sukienki i na pewno to zrozumie
05.06.2010 - ![]() 04.08.2012 - g. 16:00
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze sprawy zdrowotne szybko się wyjaśnia .. Polekarzach gonienie, to nic przyjemnego, ale jak trzeba to trzeba
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytalam co pisalyscie, w chwili przerwy pisania mgr...
Ja od marca jezdze na basenik, bede sie starac przynajmniej raz w tyg, ale fajnie jakby mi sie udalo 2 razy w tyg...poza tym cwicze brzuszki i inne takie cwiczonka, spaceruje jak jest ladna pogoda i o wiele lepiej sie czuje! Jakos pogoda sie psuje i spanie mnie bierze...Ja swiadkowej nie bede raczej mowic w czym ma isc, ale podejrzewam ze bede jej doradzac Podobaja mi sie te lampiony, ale czytalam dosc sporo o tym, ze jak sie jest nowicjuszem w ich wypuszczaniu to moze to bardzo duzo czasu zajac i goscie nieraz sa juz tym najzwyczajniej znudzeni... nasza sala proponuje pokaz sztucznych ogni za 700 zl, wiec moze sie zdecydujemy...
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdby tylko TŻ był cały czas na miejcu, ale jeszcze troszeczkę i będziecie cały czas razem Za zdrówko 3mam kciuki. Będzoe dobrze.Swoja drogą w ostatnim czasie robiłam mnóstwo badań, te najważniejsze płatne, bo fundusz ich nie zapewnia. Tym oto sposobem wydałam ok 300zł na same badania, po czym wczoraj byłam na konsultacjach u innego lekarza i dowiedziała się, że robienie tych badań było zbędne
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka była kupiona bezpośrednio u nich, płacone poprzez pay-pal |
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy któraś z Pm-ek z mazowieckiego moze mi jeszcze polecić jakiegoś kamerzystę? Chciałabym mieć jakieś porównanie a wolałabym z polecenia kogoś. |
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki,
Nie było mnie trochę i mam tyle do nadrobienia, że głowa mała! No ale chwilowo zajęliśmy się szukaniem mieszkania i jakoś tak mało czasu... A teraz bierzemy się za fotografa i Dja a jak u Was przygotowania idą?
|
|
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
Dotku, ja głównie spędzam czas na cardio - bieżnia mnie wyzwala
. Oprócz tego orbitrek, stepper i kilka ćwiczeń - głównie na brzuch i nogi+pośladki. Do tego zastąpienie cukru słodzikiem, odstawienie pieczywa, ziemniaków, słodyczy i picie zielonej herbaty = o wiele lepsze samopoczucie i multum energii .Gosza, nadrobiliśmy, ale to za mało :P. Jednak tak jak mówisz, już niedługo i będziemy mieć siebie przesyt . Ja do gina też chodzę prywatnie, bo jak sobie pomyślę, że mam iść, stać w kolejkach i być traktowana jak samo zło to jednak dziękuję. Kiedyś trafiłam na super gina na NFZ, ale to było w innym mieście, u mnie nie ma nikogo godnego polecenia (podobno...). Wolę wydać kasę. Teraz że czeka mnie trochę wizyt i badań chyba sobie wykupię kartę do prywatnej przychodni wraz z ubezpieczeniem. Będę płacić ok. 60 zł miesięcznie, a mogę iść do prawie wszystkich lekarzy. Tylko po co ja płacę te cholerne składki ZUSowskie jak nic z tego nie mam?! A nie, przepraszam. Do dermatologa chodzę na NFZ. Ale jak chciałam sobie zrobić videodermatoskopię i zadzwoniłam do przychodni to pracownice były tak miłe, że prawie wyszłam z siebie. I postanowiłam, że pójdę prywatnie, a te zołzy mam w nosie! Wolę płacić i być traktowana jak człowiek a nie jak zwierzę. I dziś mam właśnie wizytę u dermatologa. Pewnie odstawi antybiotyk i każe chodzić na jakieś zabiegi złuszczające. A ja to mam w ogóle chęć na usunięcie rozstępów . Zapytam dziś kobietkę, jak ona to widzi. Chyba mam za dużo czasu i tylko myślę, co by zrobić .Asos i pay-pal to brzmi niezwykle zachęcająco . Ale to chyba nie w tym miesiącu, bo już wydałam kupę kasy na ubrania :/.
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jednak w grupie raźniej ćwiczyć ![]() Co do lekarzy, to do gina też prywatnie chodze. Ale lekarze w Polsce to w ogóle temat na osobny temat :P |
|
|
|
|
#3139 |
|
Raczkowanie
|
A co to są klasy?
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chodze do gina na fundusz, troche niemiła kobitka, ale co tam:P nadżerkę mi wyleczyła:P
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapraszam starszych na wesele samych bo oboje są wolni. W przypadku mojej starszej na 90% to się ne zmieni a nie będę jej zapraszać z osobą po to żeby przyszła z jakimś kolegą z którym nic jej nie łączy. Na poprawiny to już inna kwestia. Skoro są wolni to przecież mogą bawić się razem. Wcześniej ich zapoznamy ze sobą żeby się oswoili i tyle. Raczej starszy TŻta też nie szuka laski bo tam takie historie miał że myślę że przez ten rok raczej tak zostanie.
Zresztą spotkałam się z taką sytuacją że starsza przyszła sama bo kilka tyg przed weselem rozstała się z facetem, a starszy ze swoją dziewczyną no i był problem bo ta laska była strasznie zawistna i starsza się bawiła sama głównie. A ja dziś kolejny dzień wstałam o 5 nie wyspałam się bo się z TŻ pokłóciłam. Mam wczesną fazę PMSu i świruje. A teraz siedzę przed kompem i usypiam. Co do tatuaży i kolczyków. Tatuażu bym w życiu nie zrobiła bo boje się wszelkiego rodzaju igieł. brrr. Uszy mam przekłute i kiedyś chciałam kolczyk w pępku ale była to faza gdy moja figura była odpowiednia teraz moja mała oponka zweryfikowała te plany
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-16 o 15:54 |
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i chociaż wszystkie 5 dziewczyn były szczupłe i ładne, to jednak przez to, że sukienki były identyczne, zatraciły jakąkolwiek indywidualność... Dla mnie wyglądały jak manekiny na wystawie. Moje Przyjaciółki są każda inna (małe, duże, grubsze, chudsze), więc 1 krój za Chiny Ludowe by Im wszystkim nie pasował Ale uważam, że już same jednakowe kolory i materiały dadzą naprawdę fajny efekt ![]() Dziękuję za pochwałę, mi mój pomysł również się bardzo podoba ![]() Co do stołów, to my będziemy mieć zwykłe, ale gdybym miała okrągłe, to też bym podobnie rozsadzała, czyli grupkami ludzi, którzy się najlepiej znają i lubią. A po ile osób ma taki okrągły stół u Ciebie? Cytat:
Mam te moje przyjaciółki od wielu lat i nigdy nie potrafiłabym wybrać tylko jednej... Na świadkową wybrałam tę, która jest jednocześnie moją kuzynką, żeby nie było kłótni ![]() Cytat:
![]() Do gina też chodzę prywatnie, byłam raz w przychodni NFZ i dzięęęęęeekuję bardzo za takie "leczenie".
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-16 o 16:10 |
|||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka stoły mieszczą po 14 osób. Oczywiście można usadzić mniej.
Kicia moja babcia nie żyje już prawie 16 lat, od ponad 10 lat dziadek ma przyjaciółkę. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni, ma z kim pogadać, możne z kimś podzielić się swoimi problemami. Razem chodza na większe uroczystości rodzinne. Rok tem dziadzio był na weselu jej wnuczki, na moje oboje zostaną zaproszeni ![]() W ogóle to przed chwila widziałam reklamę rozmów w toku, o ludziach z rozciętym językiem... Myślałam, że zwymiotuję...błeeeee, aż mi sie żelków odechciało ( a uwielbiam!!!)
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
i mnie też jakiś choróbsko dopadło
![]() Czy tylko ja będę miała świadka płci męskiej? ![]() Będzie nim mój brat, co prawda młodszy, ale na jego 18 byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jego talentem do organizowanie i zabawiania gości. Nie pozwolił samotnym dziewczynom zbyt długo siedzieć przy stole ![]() Świadkiem od strony TŻ będzie jego siostra, starsza o 10 lat, była na wielu weselach więc myślę, że chętnie nam poradzi gdybyśmy tego potrzebowali - ale ja taka trochę zosia samosia jestem
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() księga gości - ja żadnej księgi mieć nie będę. I tak dostaniemy kartki,w których będą życzenia i podpisy. Takie życzenia każdy będzie mógł w domu przemyśleć i spisać. Bo na sali to obawiam się, że mógłby być problem. Każdy chciałby napisać coś mądrego i pięknego, a nie zawsze da się na szybko. Chatka - mnie też się bardzo kolorki sukni Twoich druhen podobają! Takie żywe! Świetnie to będzie wyglądało. I bardzo dobrze, że każda będzie miała prawo wyboru koloru i fasonu. Nie każdej przecież pasuje w "bombce", dopasowanej, czy rozkloszowanej. Niby będą tworzyć spójną całość, ale w każdej będzie coś z 'siebie' ![]() A co w przypadku gdy np. wszystkie będą chciały mieć niebieski kolor sukienki, a tylko jedna zielony? Albo na odwrót? Chodzi mi o to, że proporcje między zielenią a niebieskim (w ubiorze) będą bardzo duże.
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny mało mam czasu dla was jestem dzisiaj w domu kilka razy po 15 min i teraz znowu lecę mam spotkanie z zespołem
a potem jadę mamie pomóc w pracy. Także wpadnę potem
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

Skoro w naturze się komponują, to i u nas będzie dobrze 

Ceny są troszkę zróżnocowane. Podpowiedzcie coś.
umówiłam się wtedy z nim że mam zadzwonic tydzień później to umówimy się na spotkanie i podpisanie umowy. Zadzwoniłam spotkaliśmy się 26 lutego. Padła mu drukarka więc nie miał wydrukowanej umowy i poprosił żebym zadzwoniła i umówimy się na podpisanie, ale tak po 6 marca bo wcześniej ma jakieś szkolenie w Rzeszowie. W ubiegłym tygodniu jakoś nie miałam czasu więc dzwonię do niego od ubiegłej soboty no i ciągle słyszę że abonent jest nieosiągalny. Zwariowac można. Boję się że w dniu ślubu będę się próbowała do niego dodzwonic a on nie będzie odbierał
Druhen też nie planuję. Podejrzewam, że na ślubie będę miała szpaler z osób z zespołu tanecznego, do którego należałam, więc oni za mną mogą stać. No ewentualnie strażacy z pochodniami moga być. 

. 

jak znajdę to wpiszę.
) i chociaż wszystkie 5 dziewczyn były szczupłe i ładne, to jednak przez to, że sukienki były identyczne, zatraciły jakąkolwiek indywidualność... Dla mnie wyglądały jak manekiny na wystawie.