|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
24kasia86 Ja prałam wszystko
![]() ![]() Znów tylko przeleciałam wzrokiem, co pisałyście. Ledwo skończyłam pracę, muszę lecieć na SR. A jeszcze się wykąpać! Mam na to jakieś 10 minut ![]() Raju, lecęęęęęęęę...
![]() |
#4772 |
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Princi na technice będą robic salatki
![]() ![]() Anula daj znać jak mami będzie już po operacji, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i już niedługo sie zobaczycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Izunia piekny brzuszek ![]() Daisy kochana moja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam super dzien dzisiaj... wszytsko idzie jak trzeba!!! Dowiedzialam sie, ze mam 220 funtow nadplaty w councilu [place co miesiac 100 i jest to obowiazkowe z ato mi smieci wywoza takie tam] i nie musze placic az do maja ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- No i Demot obiecany ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Grazin fantastycznie sie ten Twoj Maly rusza ![]() ![]()
#4775 |
Zakorzenienie
|
te wszystkie pierdoły typu pieluchy, frida, rożek, smoczek, butelka, podkłady, wanienka itd. Zrobię zbiorowe zdjęcie jak przyjdzie bo teraz mi się nie chce wklejać wszystkiego
![]() Daisyyy, mój małż to raczej ze mną nie będzie rodził ![]() Paulizia, w końcu jakaś pozytywna wiadomość ![]()
#4776 |
Wtajemniczenie
|
Haloooo??? Jest tu kto? Jem truskawki
![]()
#4777 | ||||||
Zadomowienie
|
Nadrobilam was, 20 stron!!
Ale wiecie co, w kontekscie tych wszystkich malo przyjemnych wiadomosci, meili itp.itd. jakie dochodza mnie z pracy (w zwiazku z sytuacja w Japonii) naprawde fajnie bylo Was poczytac... ![]() Czuje, ze zaraz zarzuce MEGA posta, mam nadzieje, ze sie wizaz nie zawiesi ![]() Dziekuje za komplementy zakupowe sprzed 3 dni ![]() Anula, hehe,ja tez jezdzilam po calym domu wozkiem, mialam radochy co niemiara ![]() Mamas&Papas wedlug info na stronce maja jakiegos dystrybutora w Norwegii ![]() Co z Twoja Mama? Miala juz operacje, jak sie czuje?? Cytat:
Pochwalisz sie kiedys? Ja tez maluje, ale w mikro skali i bardzo, bardzo amatorsko ![]() Enchantress, fajny brzuszek, jaki okraglutki! Mazianko,swietne zdjecia. Nie wiem czemu, zupelnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam ![]() Violisia, matallewar, bardzo zgrabne brzucholki. Siasiek, sliczna pileczka, i to w kolorze ostatnio przeze mnie ulubionym ![]() gugasiatko, ale jestes szczuplutka! listopadowa, faaajny brzuchol ![]() Anulinka, jak super, ze z nereczkami juz dobrze!! Cytat:
![]() ![]() Paulizia, dalej jestes na wozkowym detoksie, czy juz jakas decyzja ci zaswitala? ![]() Ale ci fajnie z ta nadplata, zeby moj council byl taki hojny ![]() principessina, biore do szpitala trzy koszule, jedna z przeznaczeniem na porod i ewentualnie od razu do wyrzucenia, dwie do chodzenia. 24kasia86, ja wszystko piore jak leci, pieluszki i koszule tez... Cytat:
![]() Moria, kurjer ![]() Odpoczywaj duuuuuuzo sobie, ile sie da. Dobrze, ze juz przygotowania na przybycie Igusi masz z glowy. Dokladnie, jak teraz sobie przypomne te "madre" rady, ze na zakupy za wczesnie itp itd. Nie wyobrazam sobie, zeby teraz dopiero chodzic po sklepach i ogladania/kupowania wyprawki. Nie mialabym na to sil, i ochoty tez za bardzo... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My sie musimy z TZ jakos zorganizowac bo wszyscy znajomi daleko mieszkaja, rodzinka oczywiscie tez. Mozemy polegac tylko na sobie. Stad pomysl z zakupami, no i jeszcze na poczatku kwietnia mam zamiar nagotowac troche na zapas i zamrozic troche jedzonka, tak na wszelki wypadek... Mimbi, wspolczuje kiepskiego dnia ![]() Co za ... z tej twojej szefowej ![]() Trzymaj sie! Cytat:
![]() Agus, jak sie czujesz w ogole? No i co z dorka, na razie pewnie dalej w szpitalu? ![]() Musze zmykac tymczasem, zrobic cos do jedzenia (alez mam dzis na maksa zalatany dzien...), bo wieczorem idziemy na pierwsze zajecia szkoly rodzenia. Ciekawe jak to bedzie... (pewnie moj TZ wszystko bedzie krytykowal, on jest taki cyniczny czasami, no i czasem mi to przeszkadza, ale czasem nie ![]() Milego wieczoru!! ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-16 o 17:39 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Daisy, a co nie bradzo sie pali do wspolnego porodu? Podrzuc mu jakies artykuly na temat wspolnego porodu i pogadaj z nim, ze go potrzebujesz, a w ostatecznej fazie bedzie mogl wyjsc jesli nie chce tego przezywac... niestety facetow tez musimy zrozumiec...
![]()
#4779 | |
Zakorzenienie
|
ja jestem,
![]() ale truskawek nie mam ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
Camomile, ale to ze wzgledu na nasza glupote
![]() ![]() ![]() Co do wozkow to detoks przechodzi i mam kilka typow nowych, bo wzielam nowy katalog z Tesco i jest tam kilka ciekawych wozkow ![]() ![]() ![]()
#4781 |
Zakorzenienie
|
![]() dziękuje w imieniu Sebcia ![]()
#4782 |
Wtajemniczenie
|
Andziotku jak sie czujesz? No i leci do Ciebie miseczka truskawek z banankiem
![]() tak a propos to ja mam wizazowy tydzien, bo mezul na druga zmiane ma i sie nie ma kto czepiac ![]()
#4783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Doczytalam
![]() paulizia gratuluje czkawki! moja ma conajmniej 5 razy dziennie ![]() moria gratuluje wozkaaa! czekamy na zdjecia po zlozeniu! Kurier niezly ![]() Mimbi wspolczuje ciezkiego dnia, mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej ![]() Princi oj oj mgla we wloszech? co do koszuli ja mam jedna, bo do porodu ma sie u nas jednorazowe ![]() Agus ja tez chce chipsow!! Kasiu to dobrze ze jeszcze nie urodzilas!!widzisz jak kochanie sie pomaga ![]() Grazin jaki slodki filmik! daisyy mama ma dzwonic jak bedzie po i zaraz napisze co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za rady co do prania tych koszul i pieluszek...jutro sie za to wezme.
Mam ambitny plan iść do szpitala Madurowicza pogadać z kimś o porodzie co trzeba ze sobą wziąć czy mogę liczyć na to czy na pewno mnie przyjmą ![]() Paulizia chętnie bym truskaweczek pojadła. W ogóle chodzi za mną zimne i kwaskowe jedzonko ![]() Ps. Tż nie ma i nie ma...kurde wkurza mnie już ta jego dodatkowa praca nooooo ![]() mam wrażenie ze coraz mniej miejsca w moim brzuchu jest i każdy narząd jest bardzo ściśnięty...bo mnie zakłuje to tam to tu ![]()
![]() |
#4787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia do mnie z zabawkami przychodzi ![]() skurczów dziś duużo mniej i nie bolą .... ja też dziś będę dłużej bo mężul jedzie do tesco jak położy Zosię spać ![]() Cytat:
ja w sumie nie łykałam do tej pory magnesu wcale więc myślę że te parę dni nie zaszkodzi a później zmniejszę dawkę ![]() poza tym dziś zaczynam łykać żelazo Tardyferon i możeten magnes mnie uchoni od zaparć tak jak dziewczyny piszą ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- a czujecie jak dzidzia ssie paluszka ???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze to ten relaks macicy co tu jedna kolezanka pisala( przepraszam nie pamietam ktora) byl mi potrzebny ![]() własnie pije mleko czekoladowe ![]() dostałam wczoraj od mamy allleeeeeeeeeeeeeeeeee pyyyyyyyyyyyyyszne! ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
a ty czujesz?????????????????? ?????????????????????????
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
ja tez biore magne i rowniez mam brac 1 tabletke 2 razy dziennie.
#4790 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, złożyliśmy wózek no i kurrrrrde blokuje mi się przednie prawe kółko
![]() ![]() Ja nie wiem czy mam zwidy czy co ale już się tyle napchałam ten wózek i nie dość, że czuć to widać też, że to prawe koło po prostu wolniej reaguje, nie obkręca się tak szybko przy skrętach i zmianach kierunku jak lewe ![]() Już wysłałam zgłoszenie reklamacyjne do Dino ale najbardziej to mnie TŻ wkurzył, bo mówi, że to jest taka nieznaczna wada i JEMU! nie przeszkadza ![]() ![]() No dziewczyny czy on jest normalny?? Tak mnie wkurzył, że mi się ryczeć chce. Jak jemu coś lekko puknie w aucie, to zapierdziela do serwisu jak poparzony a wada wózka to już mu nie przeszkadza ![]() ![]()
#4791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to to czuć??? jak??? Cytat:
![]() ![]() ale taki relaks jak najbardziej wskazany:P ale mam zgage!! a migdały sie skonczyły. wrrr ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() też bym sie zdenerwowała moja droga. a jest szansa ze sie to jeszcze wyrobi jeśli sie ten wózek jeszcze rozjeździ?? sądze ze mały foch będzie na miejscu:P i tż zrozumie ze trzeba to zareklamowac. w koncu kupe kasy za ten wózek daliście i czemu teraz ma jedno kółko źle jeździć.
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za takie pieniądze warto wymagać porządnego sprzętu! Powinni wymienić.
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak jak wrazenie, ładniusi? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
nooo,
jeszcze nie tak bardzo jak z Zosią, ale delikatnie już tak to takie rytmiczne smyranie (nie pukanie jak na czkawkę) nawet jak patrzę na brzuszek to widać jak rytmicznie się unosi w jednym miejscu na dole i opuszcza ... nie wiem jak to dokładnie opisać ... z Zosią to pod koniec już baaardzo wyraźnie czułam i to nie kopniaki ani rozciągania ale takie właśnie "rytmiczne smyranie" (jedynie takie określenie mi przychodzi do głowy) w jednym miejcu brzucha Cytat:
![]() miało być tyle radości a jest kłopot ![]() wiem co czujesz bo ja też jestem z tych że jak się coś kupuje to ma być dobre w 100% i tego wymagam, a mój mężul nie lubi bawić się w reklamację ![]() w sumie nie wiadomo czy to się nie pogorszy jak wyjedziesz na dwór w piasek ... więc lepiej teraz oddać moim zdaniem poza tym to nie jest rzecz za 100zl żeby można było sobie darować !!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Wtajemniczenie
|
Wózek ogólnie bomba, bardzo mi się podoba, póki co nie mam żadnych zastrzeżeń no oprócz tego kółka. Ale nie wiem może sobie wkręcam, zaraz wstanę i będę dalej testować.
Szukam czegoś w googlu ale nic nie znalazłam aby ktoś miał problem z kółkiem w XA. Ktoś tam pisał, że się kółka skrętne blokują na śliskich powierzchniach a ja mam kafle w przedpokoju i tam rzeczywiście najgorzej było ale po dywanie też go pchałam do przodu i do tyłu, do przodu i do tyłu i lewe koło ładnie reaguje - tzn. obkręca się wokół własnej osi a prawe nie jedzie- przód tył - bez obkrętki. No nic, idę go jeszcze popchać... A w ogóle to Igosława dziś tak szaleje, ja nie wiem chyba się obkręciła tak, że ma nogi skierowane w stronę mojego brzucha, nie dość że brzuch mi faluje od jej szaleństw to jeszcze się tak skubana wypina, że mam wrażenie, że mi brzuch pęknie ![]()
#4796 |
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
![]() padam na twarz... byłam u babci, zaniosłam jej spodnie do skrócenia bo zamiatałam nimi po chodniku...i od razu mi skróciła w 15 min. jak wychodziłam z domu to było w miarę ciepło, ale jak wracałam to zmarzłam masakrycznie ![]() ja chcę słoneczko ![]() mimbi oj to miałaś dzień kochana....nie zazdroszczę...ale i tak dzielnie go zniosłaś ![]() andziot a Ty dzwoniłaś do gina z tymi skurczami?? odpoczywaj jak najwięcej ![]() moria ![]()
#4797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja czesto mam takie wrazenie ze mi zaraz brzuch peknie... zreszta od jakiegos czasu zauwazylam ze jem na raty bo wszystkiego nie zmieszcze , musi mi uciskac zoladek bo mam maly apetyt ![]() andziot to nie mam pojecia czy czuje... bede sie obserwowac i dam znac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Moria skladaj reklamacje i sie nie denerwuj! To Twoj wozek i to Ty bedziesz go pchac najwiecej, a takie wady sie same nie naprawiaja, a po kilku miesiacach moze byc jeszcze gorzej i wtedy reklamacji nikt nie uwzgledni i bedziedzie musieli kupic nowy wozek i co? Mala zostanie przez miesiac bez wozka? Szkoda tylko, ze taki bubel Ci wcisneli. Pewnie jakis pokazowy model albo cos. Szkoda gadac, bo teraz niewiadomo ile bedzie trwala taka wymiana. Wymienic musza, bo to nie Twoja wina, ze kolko skreca takze skladaj reklamacje i nie sluchaj Tzeta. Przyzna Ci w koncu racje Slonce
![]() Grazin piona ![]()
#4799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde moja babcia tez krawcowa ale mam ja daleko, szkoda ze nie pomyslalam przeciez moglam wczoraj jej dac dresy do skrocenia jak juz bylam u niej ehhhh
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
kasia ja tez nie moge jesc duzo
![]() andziot ja czasem mam takie uczucie przez momencik jakby ktos siknął tak jak z pistolertu na wode w brzuchu, albo cos takiego:P ale to chyba nie to ssanie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.