|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w sobote ide na rozmowe w sprawie pracy... |
|||
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
nawet może być używany ale taki jak ja chcę a nie nowy ale byle jaki
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Kindzia. Brawo za wizytę.
Ze mną mój jak chodzi to czeka obok na usg. Jak siedzę na samolocie to nie widzi mnie. Znalazłam dwa plusy ciąży: 1. traktowanie bardzo ulgowo przez mego ukochanego i innych 2. Jem najróżniejsze rzeczy : np. płatki na mleku, a po 15 min. kanapkę z wędliną, zagryzam innymi śmieciami i nie wymiotuję. BAJKA!!!!! |
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takie kopniaczki przez brzuch zaczęłam czuć chyba jakoś tak w poniedziałek po południu po obiedzie a we wtorek wieczorem tż-poczuł pierwszy raz jak rękę przyłożył. Wczoraj mu pokazywałam wieczorem jak mi brzuszek faluje ale maleństwo się rozkręcić nie chciało i chyba szybko poszło spać.
|
|
|
#4115 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi na łydkach najbardziej swędzi... Raz się tak zadrapałam, że do dziś mi blizna została. Przez długi czas nie mogłam się tego pozbyć, nie chciało się goićagula, gratuluje półmetku , my tez w poniedziałek go obchodziliśmy![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
My też stawiamy na wózek używany bo szkoda mi kasy na nowy za minimum 1.500zł
A ładny, niezniszczony uzywany wózek kożna kupić naprawde w dobrej cenie Ogladałyscie DDTVN była kobitka która sie zajmuje dekoracjami do pokoju dzieciecego - między innymi robi literki ale cena zawtorna Chciałam sobie obajrzec stronę, ale nie mogę wejść
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak samo, nic mi się nie zmieniło, chociaż w zeszłym tygodniu na śniadanie chciałam zjeść śledzie w śmietanie z Lisnera bo miałam smaka ale jak wzięłam kęs do ust to mnie zemdliło, coś dzidzi chyba śledzie nie będą smakowały
|
|
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekne rzeczy, ale ceny faktycznie... choć na prezent jak najabardziej sie nadaje! |
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam, śliczności a jaki adres strony bo mi umknęło
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może po programie dużo chętnych do oglądania się znalazło i serwer przeciążony??? A rzeczy piękne, ale faktycznie drogie.....
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pogłaszczę i podotykam brzuszka to się wtedy rozkręca a jak przestanę to jeszcze bardziej - jakby się dopominało o pieszczoty
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj polroczny maluch nie ma juz ochoty lezec w gondolce (chyba, ze wychodzi sie na spacery tylko podczas jego drzemek, ale to bez sensu ).
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dzisiaj po wizycie. Niestety mojego lekarza nie było, tylko w zastępstwie jakiś inny i nawet tętna dziecka nie zbadał
Ale stwierdził, że wszystko jest ok. Dostałam kolejne L4- mam dużo odpoczywać i nie przemęczać się. Następna wizyta 7 kwietnia i już ma być usg połówkowe, więc może się dowiem, kogo tam noszę Na razie zdania są podzielone. Każdy ma jeszcze 50% szans, że trafi płeć Ja jakoś nie czuję...
|
|
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja po spotkaniu się melduję na poczatek pomyliłam AgęGuernsey ze Stapelką potem głośno mowiłyśmy,że nas sąsiadka z loży upomniała ale to jeszcze jak Stapelki nie było.Potem duże porcja lodów,ploty, podglądanie obcych wózków i obcych ciężarnych w ogóle,to było głośno,zabawnie,dzięki uprzejmości Aani nie musiałam wracac busem do domku![]() bardzo dziękuję za spotkanie,do zobaczenia wkrótce Meszsares,Mamad,Jacieee,mam nadzieje,że następnym razem dołączycie może Zanka z Meszsares się zabierze?albo jeszcze któraś Pani z okolic Gliwic ?w każdym bądź razie spotkanie bardzo udane ![]() zdjęcia są nawet [COLOR="Silver"]oj zazdroszczę Wam tego spotkanka , no bo kto najlepiej zrozumie ciężarną jak nie inna ciężarna ?? może jednak kobietki ze Śląska też się skrzykną i damy radę gdzieś się spiknąć i jednym autkiem podjechać do krakowa ???Cytat:
a moj TŻ był ze mną już na 4 usg ale to prywatnie i tylko usg przez brzuch więc od razu ze mną wchodził na ostatnim połówkowym po prostu poleciały mu łezki !!a u mnie dziś też brzydko i dziś robię sobie dzień lenia jutro jadę z małżem zaliczkować wózek i już nie oglądam nic na necie żeby sobie nie namącić w główce za wizyty oczywiście ![]() a dziś zaczęliśmu 26 tc |
||
|
|
|
#4126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywkę wyczyścisz, wypierzesz po swojemu i nawet sama nie zauważysz że to nie nówka z salonu Ja będę troche po maratonie bo 28 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
www.peticado.pl
agni82 mi się fajnie teraz autobusami jeździ bo mi ludzie miejsca ustępują Nie mówię że jakoś bardzo chce usiąść bo mi ciężko czy coś, ale jak siedzę to się czuję bezpieczniej
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
A od początku ciąży przytyłam jakieś 5-6 kg, z czego połowę w ostatnim miesiącu
Ale to mnie nie martwi, bo trochę za chuda byłam, więc nawet jeśli parę kilogramów po ciąży mi zostanie, to się ucieszę.
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się jaki wybraliście? |
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuce zaraz filmik z usg, tylko musze dzwiek podmienic, bo cholerstwo sie nie chce podobnno przez to wyswietlac...mąz chcialby fajniejszy filmik, wiec pewnie jeszcze na usg 4d sie prywatnie umowimu, jak przy poprzedcnim dziecku. do dwoch learzyt o nei jeden
![]() a ja na slodkie nie mam ochoty, wogole mam wahania apetytyu jak przed i po oresie - raz tydzien wciagam jak odkurzacz a potem wcale nie mam na nic ochoty... nie mdli mnie ale odrzuca od jedzenia i jesstem wyczulona na zapachy, nic mi nie pasuje (poza pizza ) i niewazne co zjem (a moge mieszac!) ciagle mi sie ryba odbija... nawet po chlebie z dżemem
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-17 o 12:02 |
|
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
Dziś znowu głupi sen: mój T. tańczył z inną laską, a potem rano jak go przyszłam budzic to był z nią w łóżku. Paranoja!
Mój T. zna tylko kilka słów po polsku i budzi mnie z mojego snu mówiąc: spokojnie. Po czym pyta: Co znaczy Dupek? Okazało się, że to właśnie wykrzykiwałam w śnie ![]() .Przytulił i powiedział, że jestem jedyna. Ale wiecie ta ciąża to się rzuca na mózg. Przynajmniej u mnie. Margaret też wolę usiąśc ze względu bezpieczeństwa. W razie gdy autobus zahamuje gwałtownie bądź któryś z pasażerów gwałtownie się rozpycha. No i w razie jak mi się słabo zrobi, to zawsze lepiej siedziec. |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
monia nie moge obejrzec
Ten film wideo zawiera treść od partnerów WMG, Sony Music Entertainment i UMG. Co najmniej jeden z nich zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich. Przepraszamy za usterki.
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to ogórkową, pomidorową w ogóle wszystkie zupy uwielbiam Brumek stwierdziła że będzie dziewuszka ciekawe co się okaże
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wasze rady dotyczące wózków
będę oglądała wózki używane, faktycznie nie są w jakimś złym stanie Bartuś już dziś poszedł do przedszkola, ale obstawiam tydzień i znowu będzie chory dotlenimy się i może trochę minie Nie wiem co się dzieje z moim kotem Daje mu jeść.. wszystko w ogół niego robie, chodze sama z nim do weterynarza a on ciągle sika mi na kołdre albo na moje ubrania jest to młody kot bo ma jakiś rok.. nie wiem dokładnie bo go znalazłam w lesie jak był malutki
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kupimy koło lipca, bo jak kupimy nowy to szkoda żeby gwarancja leciała a wózek stał na strychu,..Ja też zupy uwielbiam, ale co z tego jak wszystkie w kiblu ląduja.... i bądź tu mądra ![]() Mi sie też wydaje że córa
|
||
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kindzia890 mówiłam, że będzie ok? Brunetka gratulacje ! Nie widziałam Cię nigdy, ale normalnie wyobrażam sobie jak Ci się oczka śmieją A ja dostałam od taty właśnie koszyk truskawek Na poprawę humoru, bo pogoda mnie dobija. Mam lenia normalnie
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Brunetka gratuluje córki fotki śliczne i imię Alicja bardzo mi sie podoba . Znam dwie Alicje bardzo fajne dziewczyny Agni ![]() ![]() ![]() Kindzia niepotrzebnie sie denerwowałas przez okropną lekarke Babonik ee tam dzielna to są specjalne krople a wrażenia takie jak przy zwykłych na katar . Oczu to też nie daje rady zakropić
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie było tak źle
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy do pierwszego który oglądaliśmy
i stanęło na jedo fyn 4ds gondola plus spacerówka i do tego kupujemy fotelik maxi cosi city, wczoraj byłam jeszcze w ALA MA KOTA i rozmawiałam z kolejnym sprzedawcą i chwalił i wózek i firmę (był dla mnie wiarygodny bo oglądałam też musty i jakoś pomimo ceny nie chciał mnie na siłę do niego przekonać) ,wymienił plusy no i chwalił współpracę z samą firmą pod kątem np reklamacji więc patriotycznie kupujemy polski wózek zaliczkę wpłacimy i poleży sobie w sklepie do odpowiedniego momentu
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
jej ale u mnie nudy
mąż śpi, dziecko ogląda bajkę, ale zaraz drzemkę będzie miał ja siedzę...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Ja mam 23, wy 24, 25 - fajnie
Mam nadzieję, że i my w końcu się dowiemy, kto u nas mieszka
zębole

mi na łydkach najbardziej swędzi... Raz się tak zadrapałam, że do dziś mi blizna została. Przez długi czas nie mogłam się tego pozbyć, nie chciało się goić
, my tez w poniedziałek go obchodziliśmy
ale było mi wszystko jedno, aby zdrowe
Rozmawiałyście o wózkach jakiś czas temu...
Ja mam mały problem 

Zakończone: 2
Daje mu jeść.. wszystko w ogół niego robie, chodze sama z nim do weterynarza a on ciągle sika mi na kołdre albo na moje ubrania