Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 09:00   #3181
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
ojj ja tez musze nadrobić i toc juz teraz konkretnie hehe
Dziewuszkii widze,że większość z Was ma już ustaloną godzine ślubu ksiądz bez problemu ustala msze z takim wyprzedzeniem?? aa i przy okazji informuje od razu o naukach małżeńskich i poradni małzeńskiej??
hmmm a mam jeszcze pytanko jak ustalacie juz godzine ślubu to załaatwiacie formalności związne z zapłata za msze? ??
buziole
wydaje mi się że co do ustaleń godziny to zależy od parafii. w jednych tak jak dziewczyny pisały ksiądz zapisał sobie ich na karteczce a w innych wpisał już normalnie w zeszyt nawet jeśli informuje o naukach to nie musisz ich odbywac w tej parafii w której będzie ślub. możesz to zrobic już teraz nawet
A opłata za mszę dopiero na samym końcu. zdarza się że nawet po samej ceremonii.

A widzę że jesteś z Lubina ( a może to tylko literówka ) bo jak nie to jak przyjdzie do wybierania sukni to o warte uwagi salony sukien w Lubinie namiary będą mi potrzebne a może i razem będziemy kiecek szukac

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:03   #3182
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Dobra dziewczynki. Ja uciekam buziaki
Stary 2011-03-17, 09:04   #3183
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

czyli załatwiam tylko termin i koniec
a w przyszłym roku reszte

coo do Wiosny to musimy na nią jeszcze troszku poczekać teraz pogoda podchodzi pod "jesienna" bleee ...
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:07   #3184
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
chyba coś źle doczytałaś Kochana, bo tu jest napisane ze za tę cenę podaną na stronie jest:
Wykonanie zdjęć w kościele - 1,5 godziny fotografowania, wykonanie zdjęć na weselu - 2 godziny fotografowania, wykonanie zdjęć w plenerze - 2 godziny fotografowania, udostępnienie wszystkich zdjęć na płycie CD/DVD, udostępnienie 40 wybranych i obrobionych zdjęć na CD/DVD oraz w formie dwóch albumów formatu A4 (po 40 zdjęć każdy, np. 10x15 lub 15x21cm). Dojazd do pary młodej do 30 km od miasta.

Czyli w sumie bardzo mało (co mnie nie dziwi bo za 2 osoby cena 1500 za pełny pakiet przy takich ładnych zdjęciach to byłoby chyba niemożliwe, przynajmniej z moich doświadczeń poszukiwawczych)
Moi fotografowie też mieli ceny od poniżej 2 tys (za podstawowy pakiet), no ale za pełen pakiet płacimy 2 razy tyle
Przeczytałam dobrze. Akurat ten fragment jest zawsze u wszystkich taki sam. Więc tym się nie ma co sugerowac. odpisali mi i cena 1500 zł to jest cena rzeczywista. co do pleneru to odpisali mi że "w razie niekorzystnych warunków atmosferycznych można plener przełożyć na inny dzień. Na plenerze nie ogranicza nas miejsce ani ilość godzin/kadrów/miejsc - jesteśmy cały dzień do waszej dyspozycji"

wszystko jest tak jak napisałam wcześniej. Pokazałam wczoraj foty mojej siostrze i stwierdziła że rewelacyjne i do tego na jakim sprzęcie pracują te obiektywy

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-03-17, 09:13   #3185
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
wydaje mi się że co do ustaleń godziny to zależy od parafii. w jednych tak jak dziewczyny pisały ksiądz zapisał sobie ich na karteczce a w innych wpisał już normalnie w zeszyt nawet jeśli informuje o naukach to nie musisz ich odbywac w tej parafii w której będzie ślub. możesz to zrobic już teraz nawet
A opłata za mszę dopiero na samym końcu. zdarza się że nawet po samej ceremonii.

A widzę że jesteś z Lubina ( a może to tylko literówka ) bo jak nie to jak przyjdzie do wybierania sukni to o warte uwagi salony sukien w Lubinie namiary będą mi potrzebne a może i razem będziemy kiecek szukac
Też tak myślałam własnie,że zależy od parafii ale dobrze wiedziec jak każda dziewuszka to załatwia :P
aa co do opłaty to dobrze wiedzieć kiedy hehe :P
aa no i oczywiście jestem z LUBINA to żadna literówka aa co do sukni to jak bede mogła to oczywiście Ci pomoge
Stary 2011-03-17, 09:17   #3186
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam dobrze. Akurat ten fragment jest zawsze u wszystkich taki sam. Więc tym się nie ma co sugerowac. odpisali mi i cena 1500 zł to jest cena rzeczywista. co do pleneru to odpisali mi że "w razie niekorzystnych warunków atmosferycznych można plener przełożyć na inny dzień. Na plenerze nie ogranicza nas miejsce ani ilość godzin/kadrów/miejsc - jesteśmy cały dzień do waszej dyspozycji"

wszystko jest tak jak napisałam wcześniej. Pokazałam wczoraj foty mojej siostrze i stwierdziła że rewelacyjne i do tego na jakim sprzęcie pracują te obiektywy
a to w takim razie przepraszam Ta strona jest w tym układzie bardzo nieczytelna, bo ja oraz betterw zrozumiałyśmy to identycznie
Nie zmienia to faktu ze uważam że ta cena jet podejrzanie za niska aczkolwiek jeśli taka faktycznie jest to zazdroszczę owocnych poszukiwań

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:18   #3187
ewika19
Zadomowienie

Dziewczyny, ja idę dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną- co ja mam ze sobą zabrać?
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:25   #3188
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślałam własnie,że zależy od parafii ale dobrze wiedziec jak każda dziewuszka to załatwia :P
aa co do opłaty to dobrze wiedzieć kiedy hehe :P
aa no i oczywiście jestem z LUBINA to żadna literówka aa co do sukni to jak bede mogła to oczywiście Ci pomoge
razem zawsze raźniej A ślub kiedy i chwal się pierścionkiem

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-03-17, 09:30   #3189
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
razem zawsze raźniej A ślub kiedy i chwal się pierścionkiem
A ślub 04.08.2012 aaa pierścionek śliczny hehe aa masz już załatwioną dekoratorke???
Chodzi mi dokładnie o przystrojenie samochodu i kościoła bo sale to wiadomo,że na pewno przystrajają :P
Stary 2011-03-17, 09:41   #3190
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
A ślub 04.08.2012 aaa pierścionek śliczny hehe aa masz już załatwioną dekoratorke???
Chodzi mi dokładnie o przystrojenie samochodu i kościoła bo sale to wiadomo,że na pewno przystrajają :P
Ja ślub planuję w katedrze więc tam nie ma co marzyc o swoich dekoracjach bo jak zawsze dadzą to co sami mają. Co do auta i bukietu ślubnego to angażuję do tego koleżankę florystkę wiem że mogę na niej polegac. Ślub będzie w klubie nauczyciela ze względu na baaaardzo duże zapotrzebowanie na noclegi. Sala jest tam jakoś delikatnie udekorowana ale to nie to czego bym chciała. Dekoratorkę znalazłam u nas na Marsa bodajże. Kobietka bardzo sympatyczna. Z tego co pamiętam bo byłam u niej w styczniu to całkowite ubranie sali to koszt max. 1500 zł. Ale się zastanawiamy jeszcze z TŻ-tem nad tym. Wszak mamy masę znajomych którzy będą zaproszeni i wyrażają chęc pomocy - no a to sie wiąże z dobrą zabawą przy tym. Więc może byc tak że salą zajmiemy się sami. Klucze do sali dostaje się najczęściej w czwartek max. w piątek więc będzie dużo czasu na przyozdobienie sali no i tu do akcji także wkroczy koleżanka florystka której głowa to wręcz kopalnia pomysłów W sumie skoro mogę skorzystac z jej rad gdzie nie są wcale gorsze od pomysłów dekoratorki to dlaczego przepłacac girlandy z balonów itp. rzeczy potrafi zrobic. jednak u mnie będzie raczej zdecydowanie mniej balonów a więcej żywych kwiatów

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:43
Stary 2011-03-17, 09:42   #3191
jagodzia133
Zakorzenienie

Buzioleeeee
Cytat:
niee jeden nocny marek nie śpi zanim się położę to pewnie coś koło 2-3 będzie

Dzwoniłam z TŻ-tem dziś jeszcze do fotografa i dalej nic Mój T. się wkurzył i przyznał mi rację że jak to ma tak wyglądac (kontakt) to my temu panu raczej podziękujemy. Teraz od 2 godzin grzebię w necie i szukam. Znalazłam dośc ciekawą ofertę. Małżeństwo z Wrocławia. Cena rewelacyjna. zdjęcia też mi się podobają

Ich oferta obejmuje:

Przygotowania pary młodej (w jednym czasie u Panny Młodej i u Pana Młodego)
Ceremonię w kościele lub USC
Uroczystość weselna do godz.1 lub końca oczepin
Plener (w dowolnym dniu po weselu - czas trwania oraz miejsce nie są dla nas ograniczeniem)
Sesję przedślubną w dowolnym terminie przed ślubem
Dwóch fotografów podczas całości trwania zlecenia

Jako produkt końcowy Para Młoda otrzymuje:
Album oraz ok. 100 zdjęć poddanych pełnej obróbce w formatach 15x21 (cena albumu oraz wydruków nie wchodzi w koszt usługi podanej w profilu i jest zależna od upodobań i wyboru Pary Młodej).
ok. 100 zdjęć poddanych pełnej obróbce cyfrowej
płytę DVD z pełnym reportażem (z regóły ok. 1000-1500 zdjęć)
Miłe wspomnienia pozostawione na długie lata

http://www.fotograf-wesele.pl/fotogr...law_f2248.html tutaj przykłady ich zdjęc, no i jeśli cena jest taka jak jest napisana na tej stronie to jutro do nich dzwonię.
Chciałabym miec to już z głowy. Wiem, wiem marudzę strasznie z tym fotografem, wybaczcie No ale kogo się poradzic jak nie Was
mi się wydaje że będą znacznie drożsi ale to tylko moje zdanie ja mam kolesia mało znanego a robi super zdjęcia i bierze 1600zł a oni we dwoje są i myślę że mają już jakiś tam prestiż więc myślę że cenna będzie wyższa.
Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
ŚWIADKOWIE
U mnie pełnią wszelkie funkcje pomocników przed i w trakcie wesela. Będą siedzieć razem z nami przy stole wraz ze swoimi osobami towarzyszącymi, nawet jeśli będą to osoby, których nie znam. To, że np. Wasi świadkowie w tej chwili są singlami, nie oznacza, że za miesiąc, rok, a juz tym bardziej później też będą.
Chciałabym bardzo swoją przyjaciółkę za świadkową, ale oan planuje bobasa, a ma już za sobą przykre doświadczenia z tym związane, więc nie wiem, czy jeśli będzie w tym czasie w ciąży, to będzie mogła w ogóle wychodzić z łóżka, więc może jej nawet w ogóle nie być na weselu. Żyję nadzieją, że dziecko do tego czasu już będzie na świecie i że ona zostanie szczęśliwą mamą. Chociaż gdy dziecko będzie maleńkie i przyjaciółka będzie karmić, to pewnie też nie będzie mogła się zająć świadkowaniem, ale przynajmniej będzie na weselu. A wtedy na świadkową wybiorę kogoś innego. Zawsze chciałam, żeby to była ona, ale macierzyństwo jest ważniejsze.

BIUSTONOSZ
Ostatnio jestem zachwycona effuniakami, nigdy nie miałam tak wygodnego biustonosza w takiej cenie (no bo jeszcze z Panache mam wygodne, ale już droższe), ale... do sukni ślubnej, to nie za bardzo mi pasują biustonosze pani Ewy,. Po pierwsze jest zbyt mały wybrór, jeśli chodzi o jasne biustonosze. Po drugie kompletny brak jakichkolwiek gąbeczek, czy czegoś w tym stylu, co zrównoważyłoby rozszerzony dół sprawia, że o ile do codziennego użytku są niezastąpione, to do sukni ślubnej nie bardzo. Po trzecie brak bardotek, które jednak są najczęściej wybieranymi biustonszami na ślub. Jednak jeszcze nie wiem, jaka suknia, więc może się okaże, że moje ukochane plunge też będą ok, przy czym wtedy suknia musiałaby mieć ramiączka, bo wszystkie plunge p.Ewy mają nie odczepiane.

NAUKI
W kancelarii powiedziano nam, że możemy zacząć najwcześniej od stycznia 2012.

beat sto razy bym się zastanowiła, zanim podpisałabym z taką osobą umowę. Dlaczego?
1. Nie można się do niego dodzwonić.
2. Nie ma w zwyczaju podpisywać umowy. Dlaczego?
3. Nie wydrukował dla Was umowy - niesprawna drukarka nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem. Mógł wydrukować tę 1 czy 2 strony gdziekolwiek, w punkcie ksero, u znajomych, w bibliotece, czy nawet Wam przesłać do wydrukowania. Zachował się, jakby miał to w 4 literach.
Jakość zdjęć jest ważna, ale jakość współpracy też. Nie czułabym się dobrze, nie wiedząc, czy w razie czego nie będę mogła się z nim skontaktować. Nie chciałabym się jeszcze dodatkowo tym stresować. Dla mnie podejście usługodawców jest ważne chyba nie mniej niż sama usługa.

Spotkaj się z tymi, o których jeszcze myślisz i potem wybierz tych, którzy mają najlepszą ofertę, uwzględniając - jakość zdjęć, zaangażowanie i cenę.

Zdjęcia małżeństwa z Wrocławia ładne, ale trochę przekombinowane, jak dla mnie, nie naturalne kolory, ale co kto lubi. Pytałaś o cenę za full pakiet na 2012 rok? No bo ta 1500 zł to jest za pakiet standard znacznie skromniejszy niż to, co wypisałaś. Pozatym nie wiadomo, czy obowiązuje cena w dniu podpisania umowy, czy podnoszą o ileśtam w związku z tym, że ślub w następnym roku. Zapytajcie o to. No i tutaj jest 2 fotografów, czyli 2 osoby do "wykarmienia", ja to też uwzględniam, obliczając sobie cenę usługi. Nie wiem, czy pamiętasz moją sytuację z fotografem, który podniósł ceny o 50-100% za poszczególne elementy w stosunku do cen na ten rok? Zmieniliśmy forografa i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji, chociaż o tamtym marzyłam niemal od zawsze, ale... wtedy nie znałam "naszego" hehe
zgadzam się z tobą co do fotografa
Cytat:
ojj ja tez musze nadrobić i to konkretnie hehe
Dziewuszkii widze,że większość z Was ma już ustaloną godzine ślubu ksiądz bez problemu ustala msze z takim wyprzedzeniem?? aa i przy okazji informuje od razu o naukach małżeńskich i poradni małzeńskiej??
hmmm a mam jeszcze pytanko jak ustalacie juz godzine ślubu to załaatwiacie formalności związne z zapłata za msze? ??
buziole
myślę że nie powinno być problemu z ustaleniem godziny i daty w kościele ale zawsze możesz pójść i się podpytać albo zadzwonić. U mnie ksiądz nam pozwolił załatwić i nauki,poradnię i dzień skupienia kiedy chcemy i zgodził się z nami czym wcześniej tym lepiej
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:54   #3192
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Z tym akurat widzisz też nie ma problemu Pytałam już prawie każdej (oddzielnie), jaki wolą kolor i zupełnie zaskakujące jest to, że zdania były podzielone niemalże po połowie - póki co 4 z Nich stwierdziły też, że Im kolor jest obojętny, więc w razie czego odpowiednio się dopasuje. Ale na razie jest właściwie fifty fifty i aż sama jestem zdziwiona, że tak ładnie się podzieliły nawet o tym nie wiedząc
tak? no to super! Będzie to super wyglądać.... Już to widzę oczyma wyobraźni...
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
też lukam na You Can Dance :P a potem będzie Klątwa bedzie super jak nie zasnę w trakcie:p
ja też wczoraj patrzyłam
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
dobre tylko ciekawe jak można obrone nazwać
proszę bardzo - definicja obrony:
obrona - magiczny moment, podczas którego człowiek przemienia się ze studenciaka, o którym wszyscy myślą, że nic nie robi tylko się bawi, w magistra, o którym wszyscy myślą, że jest specjalistą w swej dziedzinie.

jeszcze parę ciekawych definicji:
indeks - jawny wyrzut sumienia. Na szczęście jego konstrukcja jest na tyle nieprzejrzysta, że zainteresowanym rodzicom można wytłumaczyć, iż wpis warunkowy oznacza pochwałę dziakana za szczególne osiągnięcia naukowe.
nauka - są szczęśliwcy, którzy przez całe pięć lat (albo i więcej) nie zhańbili się tą niezwykle przykrą czynnością. Ogólnie jest to czynność wstydliwa i przeciętny student nie przyznaje się do niej, ale potem doskonale wie, jak miała na imię mamka szwagra wnuczka Bolesława Chrobrego.
nieobecność - dobremu studentowi pojęcie to jest zupełnie obce. jest ona zawsze obecny, może nie tam, gdzie chciałby go widzieć wykładowca, ale jest.
obecność - wynik skomplikowanego i trudnego do zgrania złożenia wielu czynników: budynek, numer sali, data, godzina i przedmiot.
dziekanat - miejsce, w którym przy dużej dozie szczęścia i jeszcze większej dozie uporu , możliwe jest załatwianie wielu ważnych spraw. Siedziba Pani z dziekanatu, powszechnie uznanej za istotę drugą po Bogu. Bez szerokiego uśmiechu wstęp wzbroniony!
Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość

Cytat:
witaj

Buuu, ale u mnie brzydka pogoda Od rana pada deszcz... A zapowiadało się, że będzie już ładnie, ciepło i słonecznie...

Can you feel the love tonight?
It is where we are...

Edytowane przez tusia_m
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:56
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:08   #3193
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja się wam pochwalę 7 dzień diety a ja nie miałam jeszcze załamania czuje się tak jak bym jadła wszystko co do tej pory ;p 2 dni temu mi się w głowie kręciło i miałam mroczki ale już jest dobrze walczę dzielnie na wagę stanę dopiero w przyszłym tygodniu obiecałam sobie że będę się ważyć co 2tyg. żeby w jakąś obsesję nie popaść
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-17, 10:10   #3194
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

witaj

Buuu, ale u mnie brzydka pogoda Od rana pada deszcz... A zapowiadało się, że będzie już ładnie, ciepło i słonecznie...[/QUOTE]

Witam Cię również
Stary 2011-03-17, 10:13   #3195
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a ja się wam pochwalę 7 dzień diety a ja nie miałam jeszcze załamania czuje się tak jak bym jadła wszystko co do tej pory ;p 2 dni temu mi się w głowie kręciło i miałam mroczki ale już jest dobrze walczę dzielnie na wagę stanę dopiero w przyszłym tygodniu obiecałam sobie że będę się ważyć co 2tyg. żeby w jakąś obsesję nie popaść
Mi to się jakoś tak dziwnie poukładało że porządną dietę zaczęłam od dziś. Śniadanie takie że nie czuję żebym cokolwiek zjadła. Obok mnie stoi moja big szklanka z czerwoną herbatą i właśnie przed chwilą zeszłam z orbitreka i około 15:00 wracam na niego spowrotem. w międzyczasie porobię brzuszki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ostatnio jak zaczęłam dietę to w 2 tygodnie jakieś 1,5 kg spadło. wydaje mi się że tak by było ok., akurat do przyszłego roku byłoby w sam raz

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-03-17, 10:14   #3196
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Buzioleeeee

myślę że nie powinno być problemu z ustaleniem godziny i daty w kościele ale zawsze możesz pójść i się podpytać albo zadzwonić. U mnie ksiądz nam pozwolił załatwić i nauki,poradnię i dzień skupienia kiedy chcemy i zgodził się z nami czym wcześniej tym lepiej

No własnie mam taki zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu do parafii i wszystko sobie zaklepać zeby mieć z głowy
Stary 2011-03-17, 10:18   #3197
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to się jakoś tak dziwnie poukładało że porządną dietę zaczęłam od dziś. Śniadanie takie że nie czuję żebym cokolwiek zjadła. Obok mnie stoi moja big szklanka z czerwoną herbatą i właśnie przed chwilą zeszłam z orbitreka i około 15:00 wracam na niego spowrotem. w międzyczasie porobię brzuszki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ostatnio jak zaczęłam dietę to w 2 tygodnie jakieś 1,5 kg spadło. wydaje mi się że tak by było ok., akurat do przyszłego roku byłoby w sam raz
ja mam więcej do zrzucenia no ale zobaczymy ja właśnie popijam zieloną herbatę a koło południa czerwoną ;p piję dwie na zmianę i hektolitry wody

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
No własnie mam taki zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu do parafii i wszystko sobie zaklepać zeby mieć z głowy
ja dzisiaj idę na pierwsze nauki ;p od razu umówię się z panią z poradni ;p a w tą niedzielę pójdę na skupienie chcę załatwić wszytko na raz
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-17, 10:20   #3198
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Ja ślub planuję w katedrze więc tam nie ma co marzyc o swoich dekoracjach bo jak zawsze dadzą to co sami mają. Co do auta i bukietu ślubnego to angażuję do tego koleżankę florystkę wiem że mogę na niej polegac. Ślub będzie w klubie nauczyciela ze względu na baaaardzo duże zapotrzebowanie na noclegi. Sala jest tam jakoś delikatnie udekorowana ale to nie to czego bym chciała. Dekoratorkę znalazłam u nas na Marsa bodajże. Kobietka bardzo sympatyczna. Z tego co pamiętam bo byłam u niej w styczniu to całkowite ubranie sali to koszt max. 1500 zł. Ale się zastanawiamy jeszcze z TŻ-tem nad tym. Wszak mamy masę znajomych którzy będą zaproszeni i wyrażają chęc pomocy - no a to sie wiąże z dobrą zabawą przy tym. Więc może byc tak że salą zajmiemy się sami. Klucze do sali dostaje się najczęściej w czwartek max. w piątek więc będzie dużo czasu na przyozdobienie sali no i tu do akcji także wkroczy koleżanka florystka której głowa to wręcz kopalnia pomysłów W sumie skoro mogę skorzystac z jej rad gdzie nie są wcale gorsze od pomysłów dekoratorki to dlaczego przepłacac girlandy z balonów itp. rzeczy potrafi zrobic. jednak u mnie będzie raczej zdecydowanie mniej balonów a więcej żywych kwiatów
Wiesz mi nie chodzi o jakies duże przystrojenie tylko wiadomo,że dla Młodych i Świadków ozdoby na krzesła itp.
To mówisz,że sala i reszta zajmie się Twoja koleżanka no to fajnie i jeszcze jak ma kopalnie pomysłów to na pewno świetnie wszystko przygotuje
noo a u mnie własnie bedzie troche balonów, żywe kwiaty też ale nie dużo
Stary 2011-03-17, 10:23   #3199
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam więcej do zrzucenia no ale zobaczymy ja właśnie popijam zieloną herbatę a koło południa czerwoną ;p piję dwie na zmianę i hektolitry wody

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

ja dzisiaj idę na pierwsze nauki ;p od razu umówię się z panią z poradni ;p a w tą niedzielę pójdę na skupienie chcę załatwić wszytko na raz
Mi się marzy tak 10 do 15 kg. Źle czuję się w swojej obecnej wadze więc nie ma wyjścia. Przez ostatnio rok dośc sporo mi się przytyło więc teraz trzeba zakasac rękawy i ciężko pracowac nad sobą

Opowiedz później jak na tych naukach było. Ja prawdopodobnie w kwietniu pójdę

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Wiesz mi nie chodzi o jakies duże przystrojenie tylko wiadomo,że dla Młodych i Świadków ozdoby na krzesła itp.
To mówisz,że sala i reszta zajmie się Twoja koleżanka no to fajnie i jeszcze jak ma kopalnie pomysłów to na pewno świetnie wszystko przygotuje
noo a u mnie własnie bedzie troche balonów, żywe kwiaty też ale nie dużo
Pokrowce na krzesła dostaję od sali więc problem z głowy a żadnych kokard dawac na nasze i świadków krzesła nie będę bo tego i tak widac nie będzie

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-03-17, 10:23   #3200
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
i co potem z tymi kwiatami zrobic? ja kocham kwiaty szczególnie róże tulipany i konwalie no ale lubię jeden mały bukiecik a nie dajmy na to 70... I tak pewnie połowa zwiędła by juz w dzień poprawin
my też będziemy chcieli coś zamiast kwiatów, najchętniej książki, wino albo kupony totka

Cytat:
ja też
dzisiaj mam 9 dzień diety, trochę w niedziele słodkiego podjadłam (ur mamy), ale raz w tygodniu sobie pozwolę na małe grzeszki, żeby nie zwariować

tylko ćwiczeń nie zaczęłam jeszcze bo mnie choróbsko razem z okresem dopadły
Stary 2011-03-17, 10:30   #3201
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się marzy tak 10 do 15 kg. Źle czuję się w swojej obecnej wadze więc nie ma wyjścia. Przez ostatnio rok dośc sporo mi się przytyło więc teraz trzeba zakasac rękawy i ciężko pracowac nad sobą

Opowiedz później jak na tych naukach było. Ja prawdopodobnie w kwietniu pójdę

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Pokrowce na krzesła dostaję od sali więc problem z głowy a żadnych kokard dawac na nasze i świadków krzesła nie będę bo tego i tak widac nie będzie
ooo ja też myślę min. o 10kg a max o 16 ;p także się wspieramy
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
my też będziemy chcieli coś zamiast kwiatów, najchętniej książki, wino albo kupony totka

ja też
dzisiaj mam 9 dzień diety, trochę w niedziele słodkiego podjadłam (ur mamy), ale raz w tygodniu sobie pozwolę na małe grzeszki, żeby nie zwariować

tylko ćwiczeń nie zaczęłam jeszcze bo mnie choróbsko razem z okresem dopadły
jeśli chodzi o kupony totka to jeśli już się zdecydujecie to radzę kupony multilotka a wiecie dlaczego że częściej można trafić coś w multilotku niż w dużym lotku, fakt że w dużym można większą kasę zgarnąć ale nie można być aż tak zachłannym. Mojego brata kolega chciał duże lotki i nie trafił nawet 10zł. A jak byłam na weselu gdzie para chciała multilotki trochę kast wygrali wiem że na pewno trafili 200zł i coś koło 1500zł. Także radzę przemyśleć. A też słyszłąm że jedne parze z multi trafiło się 10 trafień i zgarnęli kupę kasy nie wiem już 20tys. czy 200tys. już nie pamiętam.
A jeśli chodzi o podjadanie słodkiego to nie radzę. Organizm podczas wysiłku pierwsze co spala to cukry które się magazynują w mięśniach. Ja nie spożywam żadnych cukrów nic zero żadnej skrobi zero soli i powiem że czuję różnicę. Miałam zakwasy w nogach od zwykłego chodzenia więc to coś znaczy a nigdy tak nie miałam.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:32
Stary 2011-03-17, 10:32   #3202
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ja też myślę min. o 10kg a max o 16 ;p także się wspieramy

jeśli chodzi o kupony totka to jeśli już się zdecydujecie to radzę kupony multilotka a wiecie dlaczego że częściej można trafić coś w multilotku niż w dużym lotku, fakt że w dużym można większą kasę zgarnąć ale nie można być aż tak zachłannym. Mojego brata kolega chciał duże lotki i nie trafił nawet 10zł. A jak byłam na weselu gdzie para chciała multilotki trochę kast wygrali wiem że na pewno trafili 200zł i coś koło 1500zł. Także radzę przemyśleć. A też słyszłąm że jedne parze z multi trafiło się 10 trafień i zgarnęli kupę kasy nie wiem już 20tys. czy 200tys. już nie pamiętam.
nie wiedziałam, nie znam się na tym
dziękuję za rade

właściwie za totkiem jestem najmniej, najbardziej chciałabym książki, a znowu TŻ wino
Stary 2011-03-17, 10:42   #3203
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, nie znam się na tym
dziękuję za rade

właściwie za totkiem jestem najmniej, najbardziej chciałabym książki, a znowu TŻ wino
nie ma za co
ja będę chciała multi lotki bo planujemy z TŻ od razu wyjechać na ok 2-3lata a jak dostaniemy książki,wina to co my z tym zrobimy tak samo nie chcemy prezentów rzeczowych bo gdzie my to schowamy?? u rodziców nie ma gdzie. A ze sobą nie zabierzemy dlatego chcemy kasę. Wiem że to tak głupio prosić się o kasę no ale co mam zrobić jak inaczej sie nie da.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-17, 10:48   #3204
E87
Wtajemniczenie

Beat@ fajne fotki, ale radze Ci poprosic fotografa o to, zeby pokazal Ci zdjecia np. dwoch par, z calego reportazu, bo wiaodmo ze na stronce sa najlepsze zdjecia... i nie zawsze wszystkie foty tak wygladaja, poza tym jak dla mnie malo zdjec z ceremonii jest i troszke za bardzo obrobione jak dla mnie niektore... ale ogolnie za taka cene to sie bardzo oplaca, ale koniecznie zobacz wszystkie fotki kilku par! Jesli fotograf nie bedzie mial nic do ukrycia to bez problemu Ci to pokaze!
Ja sie wybieram w wakacje do kosciolka, zalatwic termi itd. ale i tak nie wiem czy to za szybko nie bedzie!
Zabeiram sie do pisania mgr...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:52   #3205
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na asosie kilka rzeczy i zawsze byłam zadowolona. Z tym, że ja wolę kupować bezpośrednio u nich a nie na allegro bo jest taniej, zwłaszcza jak mają przeceny.
Na tej zagranicznej stronie kupujesz sukienki? Czy jest jakaś polska strona? Ja na zagranicznych boję się kupować., nie znam się na tym, poknoce coś i co wtedy.

Co do prezentów, to zamiast kwiatków na pewno chcemy wina, uwielbiamy je. Żebyście czasem nie pomyślały sobie źle Ten pomysł z multilotkiem też dobry. No i wolimy dostać pieniądze w kopercie, niż prezenty rzeczowe ponieważ po weselu trzeba by było spłacić długi, chociaż część. Bądźmy realistami, uzbierać nam się wszystkiego nie uda, a rodziców też za bardzo nie chcemy naciągać. Mi aż tak głupio....

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:57   #3206
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
http://www.fotograf-wesele.pl/fotogr...law_f2248.html tutaj przykłady ich zdjęc, no i jeśli cena jest taka jak jest napisana na tej stronie to jutro do nich dzwonię.
Chciałabym miec to już z głowy. Wiem, wiem marudzę strasznie z tym fotografem, wybaczcie No ale kogo się poradzic jak nie Was
Bardzo dobre zdjęcia!!! Jeśli chcesz- bierz tego fotografa
Mi się też wydaje, że trochę mało sobie życzą, ale jeśli tak faktycznie jest to tylko na Twoją korzyść!

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Zabierz dobry humor, wiarę, że się uda i mnóstwo pozytywnej energii!!!! 3mam kciuki

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
proszę bardzo - definicja obrony:
obrona - magiczny moment, podczas którego człowiek przemienia się ze studenciaka, o którym wszyscy myślą, że nic nie robi tylko się bawi, w magistra, o którym wszyscy myślą, że jest specjalistą w swej dziedzinie.

Buuu, ale u mnie brzydka pogoda Od rana pada deszcz... A zapowiadało się, że będzie już ładnie, ciepło i słonecznie...
Dzięki Hasła rozwalają!

U mnie też okropnie za oknem, pada i pada inie wygląda, żeby miało skończyć...

Cytat:
dla Ciebie i dla Niuto za trzymanie postanowień i dążenie do celu. Podziwiam waszą determinację!!!
Ja od dzisiaj zaczynam wgłębiać się w tajniki diety o niskim indeksie glikemicznym.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 11:01   #3207
fraise
Raczkowanie

Ewika, na rozmowę zabierz uśmiech, luz i pozytywne nastawienie . Pamiętaj: będzie co ma być!

Betterw, a strapless od Effuniaka nie odparza Ci skóry? Mi niestety tak - czuję, że pod tym silikonem ciało się poci, a on nie przepuszcza powietrza i czuję, że jest koszmarnie niewygodnie. Do tego wielkie czerwone pręgi po zdjęciu.
Ja na ślub planuję straplessa Deco, nie wiem, czy go widziałaś? Jest nieprzyzwoicie wygodny , robi cudowny kształt (Effuniakowy strapless się nie umywa), moim zdaniem wybór idealny .

My pewnie będziemy prosić o wina/książki. Jakiś wierszyk i już.

Dotk, ja myślałam, że class to jakiś przyrząd do ćwiczeń . Dziś siłownia, ale się cieszę . Strasznie pozytywnie mnie nastraja. No i powolutku gubię. Póki co brzuch się wyszczuplił, teraz czas na pośladki i udka .
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 11:04   #3208
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co
ja będę chciała multi lotki bo planujemy z TŻ od razu wyjechać na ok 2-3lata a jak dostaniemy książki,wina to co my z tym zrobimy tak samo nie chcemy prezentów rzeczowych bo gdzie my to schowamy?? u rodziców nie ma gdzie. A ze sobą nie zabierzemy dlatego chcemy kasę. Wiem że to tak głupio prosić się o kasę no ale co mam zrobić jak inaczej sie nie da.
Myślę, że goście zrozumieją chociaż pewnie znajdą się takie osoby, które mimo wszystko kwiaty/prezent przyniosą- np babcie nie będę im miała tego na pewno za złe, parę bukietów będzie miło dostać, ale nie chciałabym skończyć z 30 i więcej...

My też wolelibyśmy pieniądze (jako nazwijmy to "główne prezenty") i gdy ktoś wprost zapyta to powiemy, rodziców też uprzedzimy gdyby to ich ktoś pytał, ale żadnych wierszyków z tym związanych nie będziemy wkładać do zaproszeń. Po ślubie będziemy się dopiero urządzać, wolelibyśmy kasę, żeby urządzić się po swojemu, wiadomo, ale jak parę prezentów dostaniemy to świat się nie zawali, bo nie wyjeżdżamy. Jak się powtórzą to na Allegro sprzedamy

Co do zakupów w Asosie - to nic trudnego, pierwszy raz się trochę stresowałam, ale poszło jak po maśle. Tylko trzeba mieć do tego odpowiednią kartę, nie wszystkie można użyć do takich zakupów. Tylko mam trochę problem z rozmiarem, jeżeli chodzi o sukienki bo górę mam w rozm 8, a dół 10.
Upatrzyłam sobie u nich sukienkę na poprawiny ale to jeszcze wcześnie, może mi się wizja zmienić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image1xxl.jpg (55,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-03-17, 11:06   #3209
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

dla Ciebie i dla Niuto za trzymanie postanowień i dążenie do celu. Podziwiam waszą determinację!!!
Ja od dzisiaj zaczynam wgłębiać się w tajniki diety o niskim indeksie glikemicznym.
Dziękuje
Ja leniuch jestem, pierwszy raz udało mi się z dietą wytrzymać. Najgorsze były pierwsze 2-3 dni, ale teraz czuje się z tym dobrze
Wcześniej nic nie jadłam na uczelni, a jak wróciłam to się objadałam, teraz pilnuję 5 małych posiłków

edit: ups,przepraszam za post pod postem, nie połączyło przez to, ze zdjęcie dałam w poprzednim
Stary 2011-03-17, 11:35   #3210
(kicia)
Zakorzenienie

Karinkaa88 z tą godziną to zależy od parafii. U mnie ksiądz zapisywal na kartce datę godzinę i numer telefonu. A w następnym roku pewnie przepisze do takiego segregatora. Nam ksiądz powiedział że najpóźniej w stczniu zacząć nauki. A kasę wpłaca się chyba jak się spisuje 3msc przed ślubem dokumetów.

Wy się odchudzacie a ja leżę w łużku u TŻ oglądam CSI i jem lody. TŻ gotuje obiad ale ja wygodna. Ale miałam tak ciężkie 3dni że nie mam na nic ochoty.

Co do fotografa też myślę że 1500to raczej wątpliwa cena. Ja płace 2500zł a też mam dwie osoby. Podobny czas robienia zdjęć. Plener niby mówili że 4-5godzin ale myślę że w praktyce będzie dłużej i też kilka miejsc.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-17 o 11:40
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości