Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 09:41   #3151
kociak1335
Raczkowanie

GG do kociak1335
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2

Tyle, że mnie każdy 'popychał' w ten związek, a nie odradzał. Ale to ja podjęłam decyzje- nikt inny.
Napisałam ten post ku przestrodze innym Dziewczynom, a nie po to żeby mi współczuć. Bo mimo wszystko jestem szczęśliwa.
kociak1335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:04   #3152
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

kociak1335 to przykre, że tak się u Ciebie potoczyło, ale dasz radę. Masz dla kogo

annaboleyn takie uogólnienia nie wnoszą niczego nowego. Już wypowiadałam się na temat "bycia opiekunką dla starego męża", "ekscentrycznego małżeństwa p. Łapickich" itp. dlatego nie będę się powtarzać z tych kwestiach. Powiem Ci tylko jedno: nie kieruj się w życiu stereotypami, uogónieniami, danymi statystycznymi - w realnym życiu rzadko się pokrywają
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:06   #3153
eff8
Zakorzenienie

kociak1335 miejmy nadzieje, że wszystko będzie dobrze!! On poprostu okazał się świnią! Niestety większość żonatych facetów wraca do żony. Ciekawe czy ona o tym wie... A on ma dzieci z zona??
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:18   #3154
OlaWawa
Przyczajenie

Nie przeczytalam całęgo wątku, bo nie dam rady tak na szybko, moze juz ktos to napisal, ale moje zdanie jest takie, ze jesli kobieta jest dojrzala i nie chce sie juz bawic tylko zalozyc rodzine jak ja (mam 27 lat) to bardziej zainteresuje sie facetem starszym od siebie, ktory tez sie wyszumial - a tacy wedlug moich obserwacji sa dobrze po 30 (choc niektorzy i tak nie dojrzeja nawet po 60 niestety). Ja wole nawet przyjaznic sie z takimi facetami. Moze jak juz bede po 40 to mi sie odmieni

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Kociak, dobrze Cie rozumiem, tez znam takiego, pol roku po slubie z zona kombinuje caly czas, a facet w moim typie. Najgorsze jest to, ze my i tak pchamy sie w takie sytuacje nie wiedziec czemu, moze dlatego ze inaczej jest nudno, ze jest adrenalina, ze facet jest atrakcyjny, nie wiem sama. Mam nadzieje, ze malenstwo bedzie zdrowe i ulozysz sobie zycie sama lub z innym mezczyzna.
A co myslicie o flircie w pracy - bo potem jak cos nie wyjdzie nie wiadomo co robic...

Edytowane przez OlaWawa
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:21
OlaWawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:20   #3155
annaboleyn
BAN stały

ja mialam i starszych i mlodszych i u tych 2gich widze wiecej plusow. jak widze kolezanki ze starszymi mezami, to im ,,wspolczuje'', a one mi zazdroszcza i nawet o tym mowia wprost, ze mam lepiej i, ze one tez by tak wolaly. nie wierze w takie glodne kawalki, ze sie ciesze, bo bede miala dziecko, a co sie ma mowic po wpadce i jak sie facet nieodpowiedzialny miga od obowiazkow i do zonki wraca. zostaniesz stara panna z dzieckiem i taki bedzie final, bo kto bedzie chcial panne z obcym dzieckiem, ale zycze Ci duzo sily, zdrowia i spokoju. moim zdanie takie Panie nie zasluguja na innych mezczyzn, bo juz swoja szanse mialy i ja zmarnowaly w mysl zasady, ze widzialy galy co braly i jak to sie skonczy ( w 99% tak samo). na szczescie teraz faceci nie sa tacy glupi i juz tak chetnie dzieciatych nie biora.

Edytowane przez annaboleyn
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:22
annaboleyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:21   #3156
kinia656
Zadomowienie

kociak i jego żona o tym wie? wie, że jesteś z nim w ciąży? że się zaręczyliście itp? napisałaś, że ponoć nie ty jedna się tak nabrałaś, jego żona o tym wszystkim wie? Bo jak tak to jestem w szoku że ona nadal z nim jest;/ ja za pierwszą zdradą dałabym mu kopa w d... i nara;/ co za świnia ;/ pewnie będzie ci trudno tym bardziej że takie rozprawy, przesłuchania nie należą do najmilszych, jesteś w ciąży czyli samotna matka ale wierzę że sobie poradzisz. Potem jak spojrzysz na tego słodziaka z brzuszka to będzie ci odrazu lepiej.

Kurcze no nie mogę uwierzyć że są takie świnie i chamy na świecie ;/ zabiłabym gnoja ;/

przepraszam za wyrażenia, ale aż się we mnie gotuje. I że żona nadal z nim jest?? dla mnie to nie do pomyślenia. Chyba że jest taka sama jak on, zdradzają się nawzajem ...

Ale jeśli on tylko tak robi to naprawdę nie mogłabym być z takim mężem ;/

eff8 między mną a moim TŻ jest 19 lat różnicy. W sumie można mówić ze 20lat bo on ze stycznia a ja z sierpnia :P
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:24   #3157
eff8
Zakorzenienie

OlaWawa ja myślę że flirt w pracy jest ok no chyba że z szefem to odradzam :P

annaboleyn facet który jest naprawdę zakochany to nawet i dziecko zaakceptuje... Znam takich osobiście także nie widzę tu żadnego problemu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 10:29   #3158
annaboleyn
BAN stały

moze i tak, ale pozniej tez moze zalowac, jak mu dziecko odpyskuje, ze nie jest jego biologicznym ojcem. faktem jest, ze ten jej facet zachowal sie podle i niegodnie. totalna nieodpowiedzialnosc.
Stary 2011-03-17, 10:33   #3159
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annaboleyn Pokaż wiadomość
ja mialam i starszych i mlodszych i u tych 2gich widze wiecej plusow. jak widze kolezanki ze starszymi mezami, to im ,,wspolczuje'', a one mi zazdroszcza i nawet o tym mowia wprost, ze mam lepiej i, ze one tez by tak wolaly. nie wierze w takie glodne kawalki, ze sie ciesze, bo bede miala dziecko, a co sie ma mowic po wpadce i jak sie facet nieodpowiedzialny miga od obowiazkow i do zonki wraca. zostaniesz stara panna z dzieckiem i taki bedzie final, bo kto bedzie chcial panne z obcym dzieckiem, ale zycze Ci duzo sily, zdrowia i spokoju. moim zdanie takie Panie nie zasluguja na innych mezczyzn, bo juz swoja szanse mialy i ja zmarnowaly w mysl zasady, ze widzialy galy co braly i jak to sie skonczy ( w 99% tak samo). na szczescie teraz faceci nie sa tacy glupi i juz tak chetnie dzieciatych nie biora.

to że Twoje koleżanki Ci zazdroszczą nie znaczy, że każda kobieta zazdrościć Ci będzie
I ja, i myślę, że kinia656 też się podpiszę pod tym, że jesteśmy szczęśliwe ze starszymi i nie widzimy sie z niewyszumianymi młodziakami
Co kto lubi, co kto woli. Tyle, że ja nie mam potrzeby uogólniać, że ktoś mi zazdrości albo współczuje. Mnie nie ma czego współczuć, bo mam wszystko, czego kobieta chce i potrzebuje

PS: kinia656 pomyśłałam o Tobie, bo mamy podobne sytuacje
Stary 2011-03-17, 10:48   #3160
kinia656
Zadomowienie

annaboelyn dlaczego tak naskakujesz?? Współczujesz? Czego? że jesteśmy szczęśliwe ze starszymi? A ja ci współczuję że jesteś z młodszym bo to dzieciaki. I co? Fajnie że tak uogólniam?

Tak.. większość uważa że młodsi to dzieciaki. Tak jak ty uważasz że starsi to już dziadkowie.

Każdy żyje jak chce i się nie wtrącaj. Jak ci nie pasuje to wypad, to nie wątek dla ciebie jakbyś nie zauważyła. Wkurzają mnie takie panny które srają wyżej jak dupy mają.

Jesteś z młodszym? jesteś z nim szczęśliwa? ok fajnie super. My jesteśmy ze starszymi też jesteśmy szczęśliwe i super.

Tobie może nie wyjść ze swoim, nam może nie wyjść z naszymi, rówieśnikowm również może nie wyjść.

Więc prosze cię nie uogólniaj.
A ja współczuję twojemu facetowi, bo ma starszą dziewczynę i potem będzie z taką "starą" (to było napisane teraz specjalnie, 3 lata różnicy to co prawda niewiele)

I jeszcze cię zaskocze. Faceci nic nie mają do kobiet z "obcymi dziećmi" Często spotykam się z przypadkiem że wychowują nie swoje dziecko, bo jak kochają partnerkę to i jej dziecko. I jakoś w moim otoczeniu facetom nie przeszkadza to że ich partnerki mają dzieci.

Niektórym rzeszkadza, niektórym nie a ty znowu uogólniasz. A dlaczego ma zostać sama? Nie wmawiaj jej takich bzdur !!!

To że ktoś zrobił jej świństwo to ma już ją skreślać na całe życie? Ma już być sama bo zaufała draniowi? Faceci z byłymi żonami też mają być już skreśleni? Bo co? Bo nie wyszło? Jakbym skreślała każdego faceta z powodu przeszłości to chyba żadnego faceta bym nie znalazła.

To że coś im kiedyś nie wyszło w życiu, popełnili błąd, mają dziecko z kimś innym, ożenili się nie z tą kobietą nie przekreśla ich z dalszego życia., Każdy popełnia błędy.

Ciekawe jakbyś pisała jakbyś ty miała dziecko z innym bo byś zaufała, było9by super, pięknie, mąż, dziecko sielanka. A tu się okazuje że cię zdradza na lewo i prawo. I co? nie miałabyś już prawa pokochać i być pokochaną przez kogoś innego bo źle trafiłaś w przeszłości?

Czym byś była winna? Miałabyś być już skazana na samotność? Dlaczego? Bo ci nie wyszło? Chore...

Jeszcze się nie spotkałam z facetem któremu przeszkadzałyby dzieci. ( w sensie o którym piszemy) Oczywiście piszę o facetach dojrzałych (nie równa się ze "starym") bo jak zapytasz dzieciaka (czy,t młodego) to pewnie woli się wyszaleć.

Ale jeśli facet jest dojrzały psychicznie to mu to nie przeszkadza. Albo bynajmniej się stara.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

taka sobie jedna podpisuję się rękoma i nogami chciałam jeszcze dodać że z dzieckiem z innego związku można dojść do porozumienia.

Tzn chodzi mi o to, że jeśli z partnerem uzgodni się, że może powiedzieć dziecku partnerce czy odwrotnie że np. skacze, przeklina, źle się zachowuje, że może zwrócić mu uwagę. Że nie ma patrzeć na to, że to nie jego dzieck oswięc ma siedzieć cicho. Może mówić co mu się nie podoba. Tak samo z tym opiekowaniem się, gotowaniem itp. To również można ustalić./

Jak przychodzą TŻ dzieci do nas to TŻ gotuje obiady, zajmuje się nimi. Ja nic nie muszę. Jak chcę to ok a jak nie to nie. I TŻ nie ma mi nic za złe, dla niego najważniejsze żebym akceptowała jego dzieci i one mnie. Ale to on jest ich ojcem i on się nimi opiekuje jak przychodzą. I jeśli mi coś nie pasuje w ich zachowaniu, również mogę o tym powiedzieć. Więc to kwestia dogadania się. Jeśli wtedy dziecko zrozumie, że ojciec jest po stronie partnerki to dziecko będzie z czasem też słuchać "macochy".

A jesli partner będzie inaczej mówił i jego partnerka inaczej to dziecko oczywiście bedzie słuchało biologicznego rodzica. To wszystko po prostu trzeba ustalić i nie widzę w tym problemu

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

aa i tak swoją drogą, ja nie lubię młodszych. Nigdy nie lubiłam młodszych i rówieśników (jeśli chodzi o związki) bo dla mnie to po prostu dzieci. Myślą jak dzieci, robią jak dzieci, tylko imprezy im w głowach (ile można imprezować?) także ja ci nie zazdroszę. Zawsze wolałam dojrzalszych, minimum 3 lata starszy ode mnie.
Także nie mów, że wszyscy ci zazdroszczą, bo ja nie mam czego ci zazdrościć.

sorki że tak się rozpisałam

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:49
Stary 2011-03-17, 10:49   #3161
OlaWawa
Przyczajenie

Co do żon, to są takie, któer widzą o tych zdradzach i machaja ręką, nie mowia partnerowi ze wiedza, po prostu trzymaja to u siebie - pewnei mysla ze nikt inny ich nie zechce, a tak przynajmniej ich facet czasem jest szczesliwy. Bledne myslenie absolutnie, ale co zrobic. A moze nie wiedza, choc sa faceci ktorzy tak szczyca sie tymi zdradami, ze wie cala firma. Ostatnio uslyszalam, ze jak facet jest madry to nigdy nie wyda nikomu ze zdradza, nawet jak ktos powie ze go widzial gdzies na miescie lub w intymnej sytuacji, to wtedy bedzie to klamstwo. Faceci sa sprytni.
OlaWawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 10:50   #3162
kociak1335
Raczkowanie

GG do kociak1335

anna to co piszesz świadczy tylko o Twojej niedojrzałości. Tylko Ty i Twoje zdanie ma prawo bytu. Bardzo się mylisz i nie masz prawa nikomu odbierać prawa do szczęścia bo Ty sobie tak wymysliłaś. I wiesz co myślę ? Że wcale nie jesteś szczęśliwa. Ale to Twój problem
Stary 2011-03-17, 10:53   #3163
kinia656
Zadomowienie

olaWawa ja nie rozumiem takich kobiet. Jak można tak się dać? żeby facet cię zdradzał ;/ trzeba znać własną wartość, brzydzę się takimi facetami. Tym kobietom się dziwię, bo zasługują na pewno na kogoś lepszego. Poza tym ja już wolałabym być sama, niż z kimś kto mnie zdradza. Byłabym szczęśliwsza bez niego.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

kociak też w pewnej chwili sobie pomyslałam że ona wcale nie jest szczęśliwa z tym swoim młodszym. Gdyby była, nie pisałaby tak. Zazdrość :P

Poza tym przecież to nie jest reguła że tylko starsi mają dzieci i żony. Rówieśnik też może mieć dziecko i żonę. Nie rozumiem takiego stereotypowego myślenia. Bo jest błędne.

To nie zależy od tego czy jest się z młodszym czy ze starszym czy z rówieśnikiem. W każdym związku są problemy, jest radość itp. To nie jest tak że z młodszym jest jak w bajce a ze starszynm tylko kłopoty. I tu i tu moga się pojawić takie same problemy. Tu chodzi o dojrzałość partnerów. Starszy może myśleć jak dzieciak a młodszy może myśleć dojrzalej niż jego rówieśnik.

To nie zależy od wieku, tylko od tego jaki człowiek jest. I tyle w tym temacie. Każdy związek ma jakieś wady i zalety. Poza tym, to że jest się z młodszym czy z rówieśnikiem to nie znaczy, że będziecie żyć długo razem i szczęśliwie.,

Wypadki tez się zdarzają. Ty również możesz zmieniać swojemu młodszemu pampersy itp. Oczywiście, nikomu tego nie życze. Zdziwiłabyś się, jakby nasi starsi TŻtowie przeżyli twojego młodego Mój jakoś nie wygląda na dziadka, ani nie wygląda na to że szykuje się do grobu. Z jego zdrowiem... tylko pozazdrościć. Nie jeden młodszy mógłby mu pozazdrościć kondycji i zdrowia.

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:59
Stary 2011-03-17, 10:57   #3164
kociak1335
Raczkowanie

GG do kociak1335

W sumie jej sprawa.
Ale ktoś kto nie ma dziecka nigdy nie zrozumie jakie to szczęście móc nosić taką Malutką istotkę pod sercem.
Stary 2011-03-17, 11:08   #3165
kinia656
Zadomowienie

a potem patrzeć jak się uśmiecha do ciebie bezzębny słodki człowieczek
Stary 2011-03-17, 11:12   #3166
annaboleyn
BAN stały

Wam nie wspolczuje, bo Was nie znam, tylko moim kolezanka, bo sie mecza i sa niezadowolone,jak ktos gl....., jak kto sobie poscieli, tak sie wyspi, tylko, ze jak widac niektore z Was stad kochanice-nie mowie o tych, ktore sa mezatkami lub w stalym zwiazku. moj narzeczony ma 24 lata, wiec nie taki dzieciak, poukladany, powazny, odpowiedzialny-nie jak co niektorzy stad,,powazni''panowie, co zrobbi dziecko i ucieka wyszalal sie, nie lubi malolat, zawsze wolal ciut starsze, nie jest babiarzem, nie oglada sie za innymi, dobrze mi z nim i nie mam takich problemow jak moje kolezanki ze starymi dziadami poza tym jurny, a 40sto latek ma najczesciej kryzys wieku sredniego, to nic dziwnego, ze sobie młódkę bierze, która szybko zmieni na następna swoja droga co to musi byc za dom, gdzie coreczka bierze sobie faceta w wieku ojca lub podobnym, moj tata od razu by za siekiere zlapal i byloby mu wstyd, ze mnie tak wychowal- bez urazy. to sa tylko opinie i odczucia moje i mojego taty. moze to i stereoptypowe, ale jak panna sobie bierze duzo starszego pana, to mi sie kojarzy, ze jest z rozbitej rodziny i ojca nie miala, bo odszedl itp.

Czas edycji: 2011-03-17 o 11:14
Stary 2011-03-17, 11:12   #3167
eff8
Zakorzenienie

kinia656 i kociak1335 zgadzam się z Wami w 100% - tach!!
Jeśli chodzi o zdradę to też nie rozumie takich kobiet, ja bym sobie tak nie pozwoliła!! Nie mogłabym żyć z kimś takim a tym bardziej się z nim kochać :/

Malutka istota pod sercem to jest największe szczęście i cud jaki się może zdarzyć
Stary 2011-03-17, 11:21   #3168
kociak1335
Raczkowanie

GG do kociak1335

anna moi rodzice i reszta rodziny zaakceptowali go ( oprócz babci). Ojciec sam powiedział, że nie ważny wiek, a szczęście. Więc to, że Ty masz taką rodzinę jaką masz- bywa. Moja rodzina wychodzi z założenia że najważniejsze abym była szczęśliwa.
Stary 2011-03-17, 11:41   #3169
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wam nie wspolczuje, bo Was nie znam, tylko moim kolezanka, bo sie mecza i sa niezadowolone,jak ktos gl....., jak kto sobie poscieli, tak sie wyspi, tylko, ze jak widac niektore z Was stad kochanice-nie mowie o tych, ktore sa mezatkami lub w stalym zwiazku. moj narzeczony ma 24 lata, wiec nie taki dzieciak, poukladany, powazny, odpowiedzialny-nie jak co niektorzy stad,,powazni''panowie, co zrobbi dziecko i ucieka wyszalal sie, nie lubi malolat, zawsze wolal ciut starsze, nie jest babiarzem, nie oglada sie za innymi, dobrze mi z nim i nie mam takich problemow jak moje kolezanki ze starymi dziadami poza tym jurny, a 40sto latek ma najczesciej kryzys wieku sredniego, to nic dziwnego, ze sobie młódkę bierze, która szybko zmieni na następna swoja droga co to musi byc za dom, gdzie coreczka bierze sobie faceta w wieku ojca lub podobnym, moj tata od razu by za siekiere zlapal i byloby mu wstyd, ze mnie tak wychowal- bez urazy. to sa tylko opinie i odczucia moje i mojego taty. moze to i stereoptypowe, ale jak panna sobie bierze duzo starszego pana, to mi sie kojarzy, ze jest z rozbitej rodziny i ojca nie miala, bo odszedl itp.
To przykre, że otaczasz sie w towarzystwie kobiet nieszczęśliwych, użalających sie nad sobą i pełnych zazdrości.. Z czegos takiego niestety tylko można zgorzknieć ale jak widać Tobie takie znajomości pasują, przynajmniej możesz błyszczeć - ale zgorzknienie jest zaraźliwe a pierwsze symptomy zaczynaja być widoczne.
Musze przyznać Ci rację - każdy jest kowalem własnego losu i właśnie dlatego nie zwykłam oceniać postepowań innych ludzi a starać się jedynie je zrozumieć i odnosić je do swojego życia.
A to, że Twój tata "wziąłby za siekierę" niestety świadczy o zaściankowości.. Jak przecież można kogoś oceniać, nie znając go, nie próbując poznać?
Co do Twojego związku - fajnie, że jesteś szczęśliwa, przecież o to chodzi.
Ogólnie podsumowując to co piszesz, mam wrażenie, że pisze to jakaś niedojrzała panienka z dziwnym wachlarzem wartości, którymi kieruje sie w życiu, z zerowym bagażem doświadczeń i w ogóle nieznająca zycia..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 12:08   #3170
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Koleżanki jakby były takie nieszczesliwe to nie wierze, ze nadal trwałyby w takim zwiazku - a może tylko tak Ci sie wydaje że sa zazdrosne.....
Ja jestem jak to zwiesz " ze starym dziadem" i problemów nie mam a młodszego już niejednego poznałam.
Bądz szczęsliwa
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:41   #3171
annaboleyn
BAN stały

moze byc, ze tak, zaakceptowac mozna nawet i malpe, moze i Twoj Tata to zaakceptowal, ale nie sadze, zeby byl w pelni zadowolony i pewnie by wolal nie az tak starego partnera. podam przyklad, kiedys wpadl do mnie zwykly kolega, pozegnac sie , bo wyjezdzal za granice na dlugo, jak go moj TATA zobaczyl, to sie tyko zapytal,, czy nie moge miec mlodszych znajomych''he he.
Stary 2011-03-17, 12:48   #3172
Zmalowana
Zakorzenienie

.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 13:09   #3173
kinia656
Zadomowienie

a moj TATA by wzial za siekiere jakbym przyrowadzila mlodszego dzieciaka do domu ;/

Jaka ty jestes pusta... to po cholere twoje kolezanki sa "ze starymi dziadami" skoro im tak zle? niech sobie poszukaja tak jak ty jakiegos malolata. A to ze ma 23 lata czy ile tam.. to o niczym nie swiadczy. Dla mnie mlodszy to mlodszy- gowniarz.

Zal mi takich ludzi, ktorzy widza tylko czubek wlasnego nosa. Ciesz sie poki mozesz, bo moze twoj chlopak narazie jest z toba bo jestes dluzej na tym swiecie a potem zostawi cie dla mlodszej bo jak to okreslasz "przychodzi kryzys wieku sredniego" a ty bedziesz dla niego juz za stara.

Sluchaj dziewczyno, jak nie masz nic madrego do powiedzenia to prosze cie idz sobie z tego watku bo jak juz wczesniej pisalam, to nie watek dla ciebie. Nie umiesz czytac? Watek jest o parach gdzie facet jest starszy o 10 lat i wiecej a nie "chlopak mlodszy"

Znajdz sobie watek odpowiedni dla siebie i zejdz ze szczesliwych ludzi bo narazie widac ze to ty zazdroscisz ze my jestesmy szczesliwe. Nigdy nie chcialabym miec mlodszego chlopaka.

I nie zawsze musi byc tak ze zięć i rodzice są w tym samym wieku. Moj TZ jest duzo mlodszy od moich rodzicow.
I przypuszczam ze nie chodzi im o wiek mojego TZ tylko o to ze ma przeszlosc taka jaka ma.

Dobrze ze takich ludzi jak ty jest tylko tyle ile starych babek ktore zazdroszcza jak ktos jest szczesliwy i snuja jakies refleksje i ploty.

Widac, ze pasujecie do siebie. On gowniarz a ty gowniara, zupelnie niedojrzala. Swoj do swego ciagnie jak to sie mowi...

Dojrzale z dojrzalymi, dzieciaki z dzieciakami.

No ale coz, zostalas wychowana ze masz sie uganiac za mlodszymi wiec tak robisz, a jesli widzisz cos innego to juz jest wielkie halo.

Dla otoczenia zarowno bycie z mlodszym jak i starszym to margines spoleczny. Wiec sie tak nie wywyzszaj kochana. Dla ludzi normalne to jest byc z rowiesnikiem. Mlodszy i starszy nie wchodzi w gre.

Ale swiat sie zmienia, nie mozna patrzec na stereotypy. To ze twoje kolezaneczki sa nieszczesliwe to ich wybor, po co wychodizly za maz jak im tak zle. My jestesmy szczesliwe, nam TZ nie robia takich numerow jak sie slyszy wiec zejdz z nas.

Nie wrzuca sie wszystkich do tego samego worka. Moje kolezanki nigdy nie patrzyly na mlodszych bo dla nich to rowniez dzieciaki. Wiec nie mysl sobie ze wszyscy ci zazdroszcza, bo tyle jest opinii ile ludzi na swiecie.
Stary 2011-03-17, 13:59   #3174
klatka
Zakorzenienie

Niech lepiej moderator zamknie ten wątek bo jest konfliktogenny a nie każdy dorósł widać do wymiany zdań na poziomie.
Ja apeluję tylko o tolerancję.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:38   #3175
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
moze byc, ze tak, zaakceptowac mozna nawet i malpe, moze i Twoj Tata to zaakceptowal, ale nie sadze, zeby byl w pelni zadowolony i pewnie by wolal nie az tak starego partnera. podam przyklad, kiedys wpadl do mnie zwykly kolega, pozegnac sie , bo wyjezdzal za granice na dlugo, jak go moj TATA zobaczyl, to sie tyko zapytal,, czy nie moge miec mlodszych znajomych''he he.
Mój tato nie akceptował wieku mojego partnera tylko to czy jest osoba przy której będę szczęsliwa, więc wiek nie miał tutaj żadnego znaczenia. Wczesniej miałam partnera rówiesnika z którym mialam powazne plany na co moj tata mowil poczekaj on jest jeszcze molody ja tez bylem w jego wieku i wiem jak to jest.
Mam znajomych w roznym wieku nawet starszych od mojego TŻ i jakos moim rodzicom to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie ciesza sie ze mam tak duzy krag sympatycznych znajomych.
Koniec w tym temacie z mojej strony a po drugie skoro masz tak mlodego TŻ to co robisz w tym watku ? Jedynie wyrzucasz z siebie niegatywne emocje, skoro jestes szczesliwa to skad masz tyle jadu....
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:33   #3176
linka711
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje malej pojemności mózgu nieszczęśliwa kobieto. Proponuje sobie znaleźć lepsze forum i tego nie zaśmiecać. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to MILCZ. To nie jest forum dla kochanków. My tu mówimy o związkach z miłości o której Ty nie masz ZIELONEGO pojęcia!
A to, ze szukasz znajomych wg gustu taty potwierdza zdanie Kini i innych koleżanek ze NIE DOROSŁAŚ do ŻYCIA!

Edytowane przez linka711
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:36
linka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:54   #3177
_Caramel
BAN stały

annaboelyn, jak czytam, co wypisujesz dziewczyno, to mi ręce opadają!

Czy tylko kobiety, które są w związkach ze starszymi mężczyznami są nieszczęśliwe? Skoro Twoje znajome wybrały sobie takich partnerów, z którymi teraz ciężko im żyć, to ich problem. Nie znaczy to, że wszystkie dziewczyny żyjące w takich związkach chodzą do swoich przyjaciółek i opowiadają jak to im zazdroszczą ich młodszego faceta...

Skoro Twój tata ma decydujące zdanie jeśli chodzi o wybór partnera, to życzę powodzenia. Starszy nie znaczy gorszy, nie znaczy, że za 5,10, 15 lat trzeba mu będzie zmieniać pampersa i opiekować się nim 24h/dobę.

Tobie jest lepiej z młodszym - bądź z nim. Weź jednak pod uwagę, że niektórzy mają inne preferencje, inaczej w życiu wyszło i mają starszych od siebie partnerów. Nie musisz od razu uogólniać, że na pewno są lub wkrótce będą z nimi nieszczęśliwe i będą żałowały swojego wyboru.
_Caramel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:28   #3178
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sie nie dziwie, ze lepiej sie czujesz w towarzystwie młodszych, bo sama masz pstro w glowie jeszcze,wiec swoj swego przyciaga, straszne pierdoły piszesz, głupoty do potęgi, jakis kosmos wogole.
W moim otoczeniu niemal wszystkie kobiety sa w kolejnych zwiazkach, czasami wieloletnich i czesto z dziecmi z poprzednich związków. I duzo, duzo szczesliwsze niz w pierwszych związkach, bo kolejne juz madrzej wybierały, dzieki nabytemu doswiadczeniu. Ty uwazasz, ze taka jestes mądra, ale na razie masz za mało wyobrazni, zeby wiedziec, ze ludzie w trakcie zycia sie zmieniaja i osoby, z którymi na poczatku, kilka pierwszych lat było ekstra po pewnym czasie moga sie zmienić. Zresztą sama sie przekonasz. Watpliwe, ze trafisz na takiego do grobowej deski .
A co do wspołczucia tym, które sa ze starszymi dobre. Jakiego wspołczucia? W zwiazku z czym? Strasznie mnie to ubawiło))

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kociak1335 Pokaż wiadomość
eff ciesze się strasznie, ale też boję, szczególnie o pracę. Jestem juz w 6 msc. Rodzę w lipcu

Mówił, że z żoną nie żyje od 3 lat, załatwiał rozwód. Okazało się, że cały czas z nią żył.
Rozpaczanie po nim mam już za sobą, chociaż bywa ciężko.
Okazało się też, że nie jestem pierwszą z którą się tak 'zabawił'.
Przykro mi, takich dupków niestety jest sporo. Niestety miałas pecha na takiego trafic. Dziecko sie urodzi, zasądz porządne alimenty,nalezą sie dziecku. I nie martw sie, trafisz jeszcze na fajnego faceta, tylko bądz ostrozniejsza.
Cytat:
witam Panie, nie potepiam takich zwiazkow, chyba, ze ktos to robi dla kasy z premedytacja,
ale znam pare takich malzenstw i widze, ze to sie nie sprawdza. poza tym jak juz gdzies ktos kiedys madry powiedzial, to wstyd miec ziecia w swoim wiekuhe he.lol
Ja natomiast potępiam takie ciasne umysły (czyt. pustaki)
sama bylam na takim weselu i rodzice panny mlodej nie wiedzieli za bardzo jak sie zachowac. poza tym jesli pan mlody ma 40 lat lub wiecej,to mlodym sie go raczej nie powinno nazywac, bo to samo w sobie smiesznie brzmi. u mnie w rodzinie nie praktykuje sie takich zwiazkow ze starszymi. ja mam mlodszego narzeczonego o 3 lata rocznikowo, tata jest mlodszy od mamy o 5 lat i u nas sie to sprawdza, poki co kochamy sie, a rodzice zyja szczesliwie. nie widze w tym wad.
kolezanka ostatnio wyszla za maz za takiego starego dziada-wspolczuje jej, jest niezadowolona, bo on oczywiscie z odzysku( recycylingu) rozwodnik i dzieciaty, wiec np. na wakacje musi jezdzic z tym jego synem, zajmowac sie nim, gotowac mu jak przychodzi na weekendy. nie wyszla za maz za niego dla kasy. prawdopodobnie sie z nim rozwiedzie i dobrze. po co sobie marnowac zycie. kiedys naukowcy mowili o max. 10cio letniej roznicy wieku, bo to niby 1 pokolenie, teraz juz mowia, ze max. 6 lat, bo 10 to juz za duzo. i jak tu nadarzyc? teorie sie zmieniaja jak rekawiczki, a i tak jak ktos jest szczesliwy, to na wiek az tak nie patrzy.
No i spoko, ale skąd wiesz, ze sama nie bedziesz za jakis czas babą z recyclingu
do czasu. chociaz nie chcialabym byc mloda wdowa albo opiekunka zmieniajaca mezowi pampersa, chociaz w odwrotna strone tez tak moze byc. osobiscie odstrecza mnie para Łapickich, bo co taki staruszek ma do zaoferowania mlodej zonce, chociaz to juz skrajny przyklad.
A jesli twoj facet bedzie miec np wypadek, albo zachoruje?

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2011-03-17 o 16:05
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:53   #3179
xilOx
Raczkowanie

.

Edytowane przez xilOx
Czas edycji: 2012-06-12 o 22:26
xilOx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 18:06   #3180
annaboleyn
BAN stały

co do kolezanek, to po krotkim czasie przejzaly na oczy co i jak, ja mam duzo znajomych w roznym wieku, szczegolnie pare lat starszych, bo m.in. z podyplomowki, moge sie z takim starszym chlopakiem przyjaznic czy kolegowac, ale nic wiecej, kinia, 24 lata, to nie gowniarz, ludzie w tym wieku juz dawno dzieci maja, a jak do szkoly przychdoza tatusiowie po 40ste, to czsami ma sie problem czy to aby nie dziadek przyszedl u nas jest odwrotnie, TŻ wyglada powaznie, na 30 lat, bo ma ciemny typ urody a'la Wloch czy Hiszpan, a mnie co chwile o dowod prosza jak po piwko pojde, wiec na kogo ma mnie zamienic? ja sie o to nie boje.jakos moj Tata jest mlodszy od Mamy o 6 lat i jakos na nikogo ja nie zamienil

Czas edycji: 2011-03-17 o 18:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości