|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
jej ale u mnie nudy
mąż śpi, dziecko ogląda bajkę, ale zaraz drzemkę będzie miał ja siedzę...
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
A ostatnio budzi sie zanim jego tatuś wróci z pracy i szaleje
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się bałam o gwarancję ale koleś powiedział że podbija dopiero w momencie odbioru wózka więc nie ma z tym problemu
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi, kiedy podbijaną macie gwarancję? i ile sie wpłaca zaliczki?Przepraszam, że tak pytam, ale zastanawiamy sie własnie nad takim kupnem, żeby teraz wpłacić zaliczkę i odebrać np w lipcu..... zawsze to płatność rozłożona itd. |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Brunetka ale super!!!GRATULACJE kochana, będziesz miała małą księżniczkę Wiecie co, lekarz do którego chodzę nigdy nie badał mnie na samolocie , czy to normalne? Tylko usg przez brzuch, a badania krwi i moczu robiłam tylko na początku raz. Powinnam się go zapytać, dlaczego nie bada mnie od środka?Co do naszego lubelskiego spotkanka, to oczywiście się piszę w Lbn, a co do terminu, to będziemy negocjować , bo mnie to mąż by przywiózł(sam się zadeklarował ) i przesiedział by u ciotki . Ja gdzieś od połowy kwietnia planuję już iść na zwolnienie, więc będę miała DUŻO czasu. Dzisiaj u mnie zimno i bez słońca. |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka mnie zawsze bada, czy wszystko jest jak byc powinno, czy nie ma jakiejś infekcji itd. i na każdej wizycie mam usg.
Właśnie dotarły moje spodnie ciążowe z allegro
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj go może przy najbliższej wizycie czemu nie bada Cię palpacyjnie, mój gin w ten sposób sprawdza co wizytę stan szyjki, zerka czy grzybek się nie pojawił znów i czy szyjka jest zamknięta, wymaca od środka, sprawdza czy brzuch miękki i jak macica jest ułożona. A dopiero potem na ewentualne usg dopochwowe żeby sprawdzić długość szyjki bo mi się na początku trochę skróciła. A badanka też powinien Ci zlecić częśniej, niektórzy zlecają co miesiąc ale niektórzy rzadziej, ja chodze na NFZ to mi zleca co dwa miesiące bo wiadomo - limity... a chodzisz prywatnie czy z ubezpieczenia?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-17 o 11:27 |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, a ja bede musiala zakupic wózek "rok po roku" ( mimo, iz mam jeszcze poprzedni, zwykly) bo moja cora bedzie miala 23 miesiace jak urodze nastepna
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do badań to mam co miesiąc robić, bo też tak naprawdę wyniki mogą się ciągle zmieniać i warto mieć nad tym kontrolę... |
||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do Was dziewczyny:
któraś z Was ma u siebie w tej chwili zdiagnozowaną torbiel na jajniku? albo miała i została jej usunięta? bo ja mam na prawym od początku ciązy, już jak byłam pierwszy raz gdzieś w 3-4tc to ją zauważył, mam wpisane w karcie ciąży że jest to torbiel gładkościenna, ma 57mm nie powieksza się od początku ciąży ale też nie zanika i na początku gin mówił że powinna się sama wchłonąć ale ostatnio mówił mi że raczej się nie wchłonie już ale żeby się nie martwić i jak urodzę to będziemy myśleć co zrobić z tą torbielą, zapytałam jak się to leczy i czy usuwa operacyjnie to powiedział że tak - operacyjnie. I stąd moje pytanie - czy taką dużą torbiel usuwa się laparoskopowo czy normalnie tak wycina jak wyrostek? bo ja nic nigdy nie miałam wycinanego, w szpitalu nigdy nie byłam nawet... a tak mi się przypomniało teraz właśnie.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-17 o 11:40 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam właśnie moje pierwsze jeansy ciążowe
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chodzę w kratkę-raz prywatnie, raz na ubezpieczenie-zależy jak mi się uda zapisać, teraz idę na NFZ. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:03 |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Beatko, ja miałam torbiel na lewym jajniku (czekoladową - bo mam endometriozę). Została usunięta laparoskopowo. Moja była większa. 5cm. także się nie przejmuj. Zabieg jest pod narkozą i w ciągu 2 tygodni dojdziesz do siebie. tydzień mniej wiecej na zagojenie sie, drugi tydzień na odzyskanie sił. ja miałam laparoskopie 2 razy.wiec jak masz jakies pytania, to wal smialo.
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie wierzyc nie chce ze sama zniknela. Poprosze na połówkowym o dokładne zbadanie jajkików. |
|
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Chciałabym dopisać się do sierpniowej gromadki ![]() Wcześniej nie szukałam ciekawego forum dla przyszłych mam, bo w zasadzie nie miałam ochoty na stresowanie się, ale teraz jestem już gotowa, bt wziąć to wszytsko na klatę ![]() Póki co zaczęłam od czytania I częśći Waszego wątku, by zapoznać się ze wsztstkimi, w międzyczasie uzupełnię swoje dane w profilu. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego zacnego grona ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba będzie inne ciuszki.Dzwonila do mnie mama, że przyszła paczka ![]() A do dziewczyn chodzących w leginsach- zakladacie do nich raczej tuniki i dłuższe bluzeczki, sweterki, czy również zwykłe, krótkie? a na stopy co? ale mam pytania nie ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś itd. |
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jest większa, bo ma 5,7cm więc spora. Bo gin powiedział że w ciąży nic się z nią i tak nie robi a po porodzie jak dojdę do siebie to wtedy zobaczymy, na początku trochę się martwiłam czy ta torbiel nie jest niebezpieczna bo w końcu w ciąży jestem ale gin uspokojał że wszystko ok i kontroluje ją na bieżąco.A taka torbiel lubi się odnawiać? czytałam w necie różne artykuły ale o torbielach w ciąży jest niewiele..
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ~~*~~ Szukałam jakiś fajnych bezpłatnych próbek,ale znalazłam tylko karmę dla kotów Nadal pada, pada, pada az spać się chce!
|
||
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj Fasol tez jakos ostatnio mniej ruchliwy sie zrobil......tez sie ciut niepokoje ...ale to moze dlatego ze leniwy...? ![]() witaj wodaqua
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:23 |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe że zniknęła sama
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Oliweczka za przywitanie i ośmielenie
![]() Mam 29 lat, mieszkam na Mazurach, męża mam od prawie 4 lat, a znamy się juz przeszło 8 lat. Pracuję w budżetówce, ale obecnie jestem na zwolnieniu ze wzgledu na ciążę i problemy z kręgosłupem. Oczekujemy na pierwszą dzidzię, wg miesiączki pojawi się na świecie 07 sierpnia 2011 r. i wstepnie dowiedzieliśmy się że będzie to dziewczynka choć cały czas wydawało mi się, że będzie to facet, bo strasznie mnie wymęczył, dopiero po końcu 4 m-ca zaczęłam czuć się normalnie Na razie to tyle, pewnie inne informacje uzupełnię z czasem.Pozdrawiam! |
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na każde wyjście problem bo juz mnie zaczynały ugniatać w pasie, zwłaszcza w samochodzie i bolał mniei brzuchol, więc w końcu zamowiłam na allegro i dzisiaj dotarły Ja rzadko chodzę w leginsach.... raz byłam na jakiejś imprezei rodzinnej, leginsy, wełniana sukienka i baleriny, a teraz poki co nie chodze, może na wiosne, do tego baletki i dłuższy luźny t-shirt albo tunika ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Ja mam termin na 4 sierpnia z OM i też prawdopodobnie dziewczynka |
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua witaj
|
|
|
|
#4168 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ![]() Cytat:
Gdybym miała nogi jak modelka to czemu nie,ale nie mam![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
, tzn. ja bardziej Warmia, ale Warmia i Mazury zawsze w parze idą a skąd dokładnie jesteś, jeśli można zapytać?
|
||||
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua witaj
A do dziewczyn które chcą kupić używany wózek- u mnie np. jest masa ogłoszeń w anonsach i można coś wybrać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

A ostatnio budzi sie zanim jego tatuś wróci z pracy i szaleje
kupimy koło lipca, bo jak kupimy nowy to szkoda żeby gwarancja leciała a wózek stał na strychu,..

Zakończone: 2
, czy to normalne? Tylko usg przez brzuch, a badania krwi i moczu robiłam tylko na początku raz. Powinnam się go zapytać, dlaczego nie bada mnie od środka?
. Ja gdzieś od połowy kwietnia planuję już iść na zwolnienie, więc będę miała DUŻO czasu. 

zębole
trzeba będzie inne ciuszki.