Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 15:05   #631
kostuska125
Przyczajenie

GG do kostuska125
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Witam Mamusie
Chciałabym dołączyć do waszego grona Tak siedzę i siedzę przy laptopie i szukam jakiegoś fajnego forum bo z nudów to już nie mogę wytrzymać.
Jestem w 13tyg Termin mam na 18.09
Teraz czekam tylko aż się dowiem płeć (A Wy już znacie???) Ale cały czas mam wrażenie że to będzie chłopiec.
Mam pytanko brałam kwas foliowy i teraz mam brać jakieś witaminy,ale nie wiem które wybrać bo jest ich tyle? Które polecacie?
Brzuszki u Was już widoczne? U mnie troszeńkę widać ale chciałabym żeby był bardziej widoczny
Pojawił się może u któreś z Was rumień guzowaty?
kostuska125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:14   #632
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ale na lubelskim wątku prawie same dziewuchy
Bianeczkaa to Ty tez z Lublina jestes? myslalam że tylko ja i Małgosia
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:14   #633
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Rozumiem.

Ale tu tez uzyskasz odp. na jakie poprzednio trafiłaś. Jedne powiedzą tak , drugie tak. Ginesi tez niejednokrotnie maja inne opinie- ale wydaje mi się, że jak się na kogoś decydujemy i mu ufamy to powinniśmy się go słuchać.

Z farbowaniem włosów, masażami różnymi przyrządami, szczepieniami, braniem witamin, jedzeniem różnych potraw i nie wiem czym jeszcze dziewczyny miały różne opinie także raczej nie utwierdzisz się w 100% czy coś można
Miałam cichą nadzieję, że ktoś już się z tym problemem spotkał i uzyskał odpowiednią odpowiedź od specjalisty
W sumie to działa tylko na zewnętrzną część włosa, nie wnika głęboko jak np. laser... Poszukam jeszcze, może uda mi się znaleźć coś konkretnego, a jak nie to pozostaje czekać do wizyty u lekarza. Aczkolwiek dzięki

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:15   #634
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

liwaczka a co tak szalejesz z tym USG niby nie jest szkodliwe, ale też nie powinno się ich robić za dużo. A z tego co widzę to już 2 miałaś , teraz chcesz kolejne a po 12 i tak jest kolejne z pomiarami itp.( bardziej obowiązkowe). Spokojnie, tyle z nas tu dało radę to i ty dasz do tego 12-13 tygodnia Jak się tu pisze, żyje i odlicza idzie przeżyć

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:19
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:20   #635
liwaczka
Raczkowanie

Wczoraj już machała dlatego dziwi mnie takie podejście lekarzy. Ja wiem że nic nam poza samą przyjemnością popatrzenia na maleństwo i niewielkim uspokojeniem że wszystko w porządku te badania usg w tak wczesnej ciąży nie dadzą ale ile to frajdy
Co do planowania też zdaję sobie z tego sprawę i dlatego bardzo się cieszę/cieszymy ale niestety wiadomo finansowo nie jesteśmy jeszcze gotowi na maleństwo i pod tym względem lepiej by było jakby "przydarzyło" się dopiero za jakiś czas

oj z usg nie szaleję...zabroniłam tylko mężowi komukolwiek mówić że jestem w ciąży dopóki tego w 100% nie potwierdzimy więc od razu poszliśmy na usg a wczoraj miałam 1 na nfz na które kazał nam się lekarz zapisać, następne w 12tyg tj. na początku kwietnia

Nasza mała niespodzianka

Edytowane przez liwaczka
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:23
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:23   #636
19natka88
Zakorzenienie

Wykończę się we własnym domu Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąć Myślałam, że gorączkę mam bo wypieków dostałam i mi gorąco a w pokoju mam jakoś +28 stopni Od kiedy jest zima to prawie codziennie są o to spory bo dziadkom zimno a ja się gotuję Do tego mamy stary typ grzejników i nie da się ich przykręcić Grrrr
Musiałam se pogadać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:27   #637
cotynato
Zakorzenienie

Daj mi kilka stopni natka. U mnie to chwila nieuwagi i już mam zakręcone kurki w kaloryferze, otwarte okno bo mojej mamie gorąco. A ja chodzę w dresie, ciągam za sobą kołdrę taki zmarźluch ze mnie- to dopiero złośliwość

Wymianka.
Stary 2011-03-17, 15:31   #638
marronelle
Wtajemniczenie

Znalazłam na stronie veet takie info:

"Czy każdy może stosować kremy?

Kremy mogą być używane przez wszystkich, nawet
kobiety w ciąży, o ile stosują się do zalecanych środków ostrożności sposobu użycia produktu. Nastolatkowie poniżej 16 roku życia powinny przeprowadzać depilację pod opieką dorosłych."

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2011-03-17, 15:32   #639
AgnesD
Rozeznanie

was nadrobić to masakra 1 dzień i tyle stron

no więc ja po wizycie, dzidziol odwrócił się dupcią i nie chciał pokazać co ma między nóżkami więc muszę czekać do 12 kwietnia. Tak Wam zazrdoszczę, że co nie które już wiedzą.

Acha niby wszystko w porządku, ale martwi mnie rozmiar dzidzi 82mm
ostatnio miał/a 74mm i było to prawie dwa tyg temu.
Tak mało urosło???? czy,może źle zmierzył ??? dodam, że pomiary dwóch innych ginów.

No i siedzę i się zastanawiam, zamiast się cieszyć.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:33   #640
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Daj mi kilka stopni natka. U mnie to chwila nieuwagi i już mam zakręcone kurki w kaloryferze, otwarte okno bo mojej mamie gorąco. A ja chodzę w dresie, ciągam za sobą kołdrę taki zmarźluch ze mnie- to dopiero złośliwość
Uwierz mi, że ja też jestem zmarzluch - nawet w lecie śpię w skarpetkach ale tu nie ma czym oddychać, a jak otworzę okno to mam wszędzie pełno sadzy
ale masz tu trochę ciepła

Agnes może maluch się inaczej ułożył, albo był bardziej skulony dlatego taka mała różnica Nic się nie martw a jeszcze znalazłam, że w 15 tygodniu dziecko mierzy od 7 do 11cm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ognik.jpg (15,8 KB, 0 załadowań)

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:37
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:36   #641
aa2
Zakorzenienie

własnei dostałam maila z informacją o aktywnych 9 miesiącach
pytałam sie w dwóch róznych miejscach jak to wyglada czy tworzą jakies grupy , czy po prostu dołanczam do tej która jest itd
no i z jednego odpisali ze dołanczam juz do grupy która jest bo zajecia sa tak dostosowane ze można, no i ze 12 tydzień ciazy jest bardzo odpowiedni do tego aby zacząc ćwiczyć chyba sie skuszę tylko zobaczę jeszcze kiedy dokładnie zajęcia itd, no i z lekarzem musze pogadac czy nie ma jakiś przeciwskazań itd -tylko musz enajpierw znaleśc tego lekarza wrrrryy

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
u mnie mąz przekręca bo mu goraca a ja latam owinieta w koc tylko często pod kocem mam tylko majtole i koszulkę nie lubie w domu łazić jakos mega poubierana dlatego lubie ciepło he he

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
was nadrobić to masakra 1 dzień i tyle stron

no więc ja po wizycie, dzidziol odwrócił się dupcią i nie chciał pokazać co ma między nóżkami więc muszę czekać do 12 kwietnia. Tak Wam zazrdoszczę, że co nie które już wiedzą.

Tak mało urosło???? czy,może źle zmierzył ??? dodam, że pomiary dwóch innych ginów.

kochana nic sie nie martw, ciesz sie ze jest ok jakby za mało urósł to na pewno lekarz by ci powiedział ze to niepokojace-jest i będzie ok zobaczysz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:38   #642
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Matko ale pędzicie! Właśnie skończyła nadrabiać i siedziałam nad waszymi postami prawie 2 h!!!!!!!!!!!! No i od tego czytania tak mnie zmuliło, ze musze iśc na małą drzemkę, która znając życie przerodzi się w dłuższą
Dużo fotek powstawiałyście i super :0 pojawiły się też nowe osóbki które witam A w szczególności koleżankę z Torunia Nie pamiętam już nicka chyba monia ta która ma już dwie córeczki Do jakiego lekarza chodzisz? Bo ja też jeżdzę do torunia
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:47   #643
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezuuś ale produkujecie. I zdjęć ile
Wiadomo po wizytach czy jakieś dziewczynki w końcu są? A może nowi chłopcy?
Ja zaraz ruszam do białej podlaski czyli 7-8 h w samochodzie, lubię takie długie podróże ale teraz mnie przerażają jeszcze z tym sikaniem co 30 min
to wpadnij po drodze na siusiu do mnie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Matko jak ja się tu dzisiaj z Wami zasiedziałam Miło - fajnie tu z Wami ale spadam w końcu, mój synuś biedulek sam się bawi a raczej "gnębi" naszą sunię o pieskiem też się pochwalę skoro nauczyłam się zdjęcia dodawać i zmykam
weeeźcie ja tak bardzo bardzo marzę o piesiu ale tż się nie zgadza i jego argumenty faktycznie są bardzo mądre no i tylko się pocieszam że mam mojego kochanego owczarka u rodziców, musiałam go tam zostawić ale mu w domu z ogrodem na pewno lepiej też wkleję zdjęcia pieska i synia jak tylko dorwę się do stacjonarnego kompa bo w laptopie to nie mam.

Kasia ja też wpadłam po uszy w wizaż i mój synek którym się "opiekuję" rozrabia sobie ile wlezie korzystając z okazji. Ale że nie wygląda na zmartwionego to nie mam aż takich wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no a jak ma nie być miło jak tu same fajowe babeczki
takie fajne że Asia nawet zamiast pracować to z nami siedzi
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:52   #644
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------
takie fajne że Asia nawet zamiast pracować to z nami siedzi
no właśnie he he, dobrze ze mam podzielność uwagi i jestem w stanie skupić sie na dwóch rzeczach bo bym miała ciezko
no ale musze powiedziec ze to jets silniejsze ode mni ei ja po prostu musze zaglądać he he
Stary 2011-03-17, 16:33   #645
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy
Podczytuję Was już od dobrych 2 tygodni jak tylko dowiedzieliśmy się z mężem że dzidziuś w drodze, ale dopiero po wczorajszym usg postanowiłam (a raczej postanowiliśmy= ja+maleństwo) do was dołączyć.
Hej hej, ja zauważyłam, byłam ciekawa czy podczytujesz że się starasz , czy już jesteś Pamietasz mnie ??
Nastepna Lublinianka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Bianeczkaa to Ty tez z Lublina jestes? myslalam że tylko ja i Małgosia
Są jeszcze dwie
Ja konkretnie z Lublina nie jestem, ale obok mieszkam

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Ty się nie martw, dzieciunio pewnie inaczej się ułożyło

Cytat:
no właśnie he he, dobrze ze mam podzielność uwagi i jestem w stanie skupić sie na dwóch rzeczach bo bym miała ciezko
no ale musze powiedziec ze to jets silniejsze ode mni ei ja po prostu musze zaglądać he he
Ja też mam takie uzależnienie

Cotynato, dziękuję za paczuszkę ciuszki spoko, jestem zaskoczona że tak dobrej jakości dziś sama z koleżankami strzelę sobie zamówienie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:41   #646
gerda
Zadomowienie

Cytat:
No to jesteśmy umówione

Ja jeszcze nie beczałam na niej, ale jestem mega wzruszona bo chce dziewczynkę- i widać oni tez chcą bym ją miała bo ja tę reklamę odbieram personalnie do siebie Dziwię się,że tez ja macie w tv
he he

Cytat:
no dziewczyny tak pędzimy ze tytuł wątku będziemy musiały przenieść też na 3 część bo w tej to nie wiem czy zdążymy poczuć te ruchy he he no ale przynajmniej nad tytułem nie trzeba będzie myśleć

a w ogóle tak mi się nasunęło że jak juz będziemy zaawansowane i brzucholki będą duże ze będziemy miały już troszkę ciężej to możemy dać tytuł jakiś taki w stylu

Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki

a to mi się tak nasuneło wczoraj jak własnei koleżanka opowiadała ze kiedys jak patrzyła ze kobitki w ciaży sie tak meczą i czasem tak własnei śmiesznie maszerują to myślała ze to dziwna a jak sama była w ciaży to sie własnei przekonała ze tak faktycznie jest ze sie sapie , jest cięzej i że mozna dziwnie zacząc człapać he he
fajnezapamiętać: rolleyes:

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy
Podczytuję Was już od dobrych 2 tygodni jak tylko dowiedzieliśmy się z mężem że dzidziuś w drodze, ale dopiero po wczorajszym usg postanowiłam (a raczej postanowiliśmy= ja+maleństwo) do was dołączyć.
Na poprzednim usg na które polecieliśmy prywatnie jeszcze tego samego dnia co byliśmy u lekarza wyszło że to 7t4d, na wczorajszym że 8t4d tak więc mamy jakiś tydzień poślizgu w jedną albo drugą stronę Pewnie dopiero przy kolejnej wizycie potwierdzi się jak to z nami jest Zwłaszcza że ciąży nie planowaliśmy, przynajmniej nie teraz, może za rok, dwa, pięć
Swoją drogą myślałam że z tymi badaniami to wszystko trochę inaczej wygląda, że jak wiadomo już o ciąży to usg od razu się robi a nie czeka na pierwsze kolejne 2 tyg, a żeby było ciekawiej i to wczoraj się lekarka pytała po co już usg skoro to dopiero 8/9tydz że wystarczy zrobić dopiero w 12tyg:/...chyba bym jajko zniosła czekając aż tyle żeby zobaczyć maleństwo i sprawdzić czy na pewno wszystko u niego dobrze.
Co do pisania postów...chylę czoła, na pewno nie dam rady czytać was na bieżąco ale będę dalej próbować

witam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:44   #647
danika
Zakorzenienie

hej Pisarki - znowu mam 5 stron nadrabiania - no to jadę

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość

kobiety w ciąży, o ile stosują się do zalecanych środków ostrożności sposobu użycia produktu. Nastolatkowie poniżej 16 roku życia powinny przeprowadzać depilację pod opieką dorosłych."
no nastolatki do 16 lat to zdecydowanie pod opieką rodziców - myślę, ze najlepiej obojga na raz

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wykończę się we własnym domu Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąć Myślałam, że gorączkę mam bo wypieków dostałam i mi gorąco a w pokoju mam jakoś +28 stopni Od kiedy jest zima to prawie codziennie są o to spory bo dziadkom zimno a ja się gotuję Do tego mamy stary typ grzejników i nie da się ich przykręci Grrrr
Musiałam se pogadać
boże...ja bym się chyba zagotowała u nas 20 stopni, jak jest 22 to mi już gorąco, 28 to jak na plaży

Cytat:
No to wrzucam moja Jozin z Bazin i koteczke też
cudne są ja też zaraz wrzucę naszą kocią królewnę, tylko muszę zrobić wykopki w zdjęciach

Cytat:
możemy dać tytuł jakiś taki w stylu

Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki
Tytuł jest ekstra przy takim tempie to szybko rozpoczniemy część trzecią

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Matko jak ja się tu dzisiaj z Wami zasiedziałam. Miło - fajnie tu z Wami ale spadam w końcu, mój synuś biedulek sam się bawi a raczej "gnębi" naszą sunię o pieskiem też się pochwalę skoro nauczyłam się zdjęcia dodawać i zmykam
super psiur podobają mi się buldożki i mopsy, ale na razie pozostane przy kocie

Cytat:
no a jak ma nie być miło jak tu same fajowe babeczki
oł je

Cytat:
Boski kocioł
Ja zaraz na psim forum poszukam jakiegoś fajnego zdjęcia mojej potffory
też masz kochanego stworka

Katevalley twoje też urocze

wogóle widzę, że "kociary i psiary" z nas

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Agnes nie martw się, dzidzia na pewno urosła odpowiednio - po prostu czasem bardziej się zwinie, czasem mniej

Liwaczka witaj i gratuluję maluszka

cotynato milo, ze strony pana - czasem faceci wykazują więcej empatii niż kobiety

Dobre z ta reklamą Calzedonii - ja też z początku nie skumałam o co loto ale fajna jest wzruszająca

uciekam na obiadek - dziś wcinamy pyyyyszne własnej produkcji zapiekanki z pieczarkami, serkiem i kiełbaską
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:51   #648
gerda
Zadomowienie

danika mniam smacznego

Stary 2011-03-17, 16:59   #649
mooonik
Zakorzenienie

Zwariowałyście Gaduły
6 stron zapisać w ciągu paru godzin
odzyskałam neta godzinę temu i jak zaczęłam czytać się załamałam

a teraz szykuję obiad i pewnie jak siądę po to znowu mi przybędzie następnych parę

anyway gratuluję udanych wizyt nowych siusiaczków na wątku (wojna będzie czy jak ) i witam nowe Mamusie

widziałam nowy pomysł na tytuł, proponuję zapisać go gdzieś(wiadomo gdzie ) żeby nie zaginął, bo jest świetny!

chwalicie się zwierzakami, wrzucę Wam później mojego psiura w ulubionej pozycji do spania
a na razie zmykam smażyć kotleciki z kuraka z papryką i szczypiorem

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:00   #650
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Hej hej, ja zauważyłam, byłam ciekawa czy podczytujesz że się starasz , czy już jesteś Pamietasz mnie ??
Nastepna Lublinianka

Są jeszcze dwie
Ja konkretnie z Lublina nie jestem, ale obok mieszkam

Ty się nie martw, dzieciunio pewnie inaczej się ułożyło

Ja też mam takie uzależnienie

Cotynato, dziękuję za paczuszkę ciuszki spoko, jestem zaskoczona że tak dobrej jakości dziś sama z koleżankami strzelę sobie zamówienie
Hahah zgłupialam jak to przeczytałam myślałam że wątki pomylilam. Na awanti najlepiej samemu bo oni się tak guzdrają że w efekcie z dużych zamówień mało co dochodzi.

Wymianka.
Stary 2011-03-17, 17:01   #651
katevalley
Rozeznanie

cotynato - a ja własnie lubię jeździć, nawet w ciąży
co do częstego usg to ja już miałam 2 razy robione w 6 i 7 tygodniu zeby potwierdzić, czy serduszko bije. Teraz dopiero będę się szykowała na 14 tydzień, to troszkę sobie podrośnie.
W 1 ciąży w I trymestrze miałam 3 usg w 6,8 i 10 tygodniu. Potem dopiero w 17.

aa2 - ja nie zauważyłam, żeby było mi ciężko z brzuchem chodzić... wręcz przeciwnie śmigałam po sklepach że ho ho

marronelle
- z tego co ja wiem, to kremy czy wosk strasznie podrażniają skórę, więc zaleca się maszynki jednorazowe

tusoa872 - ja tak mam teraz... jak coś zrobię, zaraz muszę usiąść odpocząć, ale takie uroki I trymestru... potem jest lepiej.

liwaczka - gratuluję fasolki i witam w gronie

kostuska125
- gratulacje! i również witamy! A u mnie brzuszek już troszkę widać ale to u każdego jest inaczej.

19nastka88 - ale można założyć jakąś regulację, wiem, bo znajomi też mieli kupować coś takiego, bo u nich to zimą ponad 30 chyba było... A do tego małe dziecko w domu i pierwsze wyjście mogło się skończyć poważną chorobą.

AgnesD
- każdy bobas rozwija się w swoim tempie. Myślę, że 10 mm to jest ok jak na początek. Średnio maluszek przybiera 1mm dziennie. Dopiero po 17 tygodniu rośnie szybciej.
Ja pierwsze usg miałam w 6 tygodniu(5w+6d) i fasolka miała niecałe 4 mm(6+0) tydzień (6w+6d)potem 7mm(6+4) ale się nie przejmuję. Nadrobi, zresztą już to czuję, że jest dużo większe.

dziękuję wszystkim laseczkom za takie miłe komentarze na temat mojej córci

A my już po obiadku fasolka wyszła mniam mniam nawet żołądek nie boli jak po ostatnich obiadach ( odrazu jednak wypiłam miętę)
jeszcze myślę jakieś ciasto zrobić takie byle jakie ale aby zjeść sobie

Dobrze, że tyle nie naprodukowałyście, bo chociaż jeden dzień jestem na bieżąco. Ale lecicie z tymi postami jak oszalałe

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:07   #652
marronelle
Wtajemniczenie

Dziękuję

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2011-03-17, 17:07   #653
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wykończę się we własnym domu Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąć Myślałam, że gorączkę mam bo wypieków dostałam i mi gorąco a w pokoju mam jakoś +28 stopni Od kiedy jest zima to prawie codziennie są o to spory bo dziadkom zimno a ja się gotuję Do tego mamy stary typ grzejników i nie da się ich przykręcić Grrrr
Musiałam se pogadać
O jaaaaa- padłabym! Ogólnie to zmarzluch jestem ale teraz jakoś wolę chłodek
Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość

O widzisz- wątpliwości się rozwiały
Ale już sobie wyobrażam jak jako 14-nastka depiluje się przy mamie, a jeszcze lepiej przy tacie
Cytat:
własnei dostałam maila z informacją o aktywnych 9 miesiącach
pytałam sie w dwóch róznych miejscach jak to wyglada czy tworzą jakies grupy , czy po prostu dołanczam do tej która jest itd
no i z jednego odpisali ze dołanczam juz do grupy która jest bo zajecia sa tak dostosowane ze można, no i ze 12 tydzień ciazy jest bardzo odpowiedni do tego aby zacząc ćwiczyć chyba sie skuszę tylko zobaczę jeszcze kiedy dokładnie zajęcia itd, no i z lekarzem musze pogadac czy nie ma jakiś przeciwskazań itd -tylko musz enajpierw znaleśc tego lekarza wrrrryy
Też chciałam chodzić na cwiczenia bo normalnie śmigałam na pilates i indoorcycling, ale tak się czuję,że nie dam rady ćwiczyć A jak zacznę się dobrze czuć to chcę do pracy wrócić- a zajęcia sa akurat w trakcie moich godzin pracowych
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cudne są ja też zaraz wrzucę naszą kocią królewnę, tylko muszę zrobić wykopki w zdjęciach
Szybko jedz ten obiad i dawaj foty!!! Uwielbiam oglądać
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:12   #654
katevalley
Rozeznanie

mi tam teraz żadne ćwiczenia nie potrzebne ;p nalatam się za córcią i wynoszę ją na rękach i chyba starczy, żeby jeszcze ćwiczeniami się katować...
jak będzie cieplej to tylko na basen będziemy chodziły

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:22   #655
danika
Zakorzenienie

oto moja kociura taka jestem śliczna księżniczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0020_mini.jpg (21,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0226mini.jpg (19,4 KB, 4 załadowań)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:29   #656
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Jeju ale u mnie gwiżdze na dworze , szok !

Nałgowo piję wodę gazowaną z cytryną, na litry normalnie do tego co czymś słodkim zagryść

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:43   #657
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Golgie mamy ten sam termin ciekawe jak nam to wyjdzie w praktyce
oo, fajnie
No lekarz tak wyliczył, ale według mnie to już raczej październik byndzie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:43   #658
aa2
Zakorzenienie

ja juz w domku po pracy
musiałam jechac autobusem i kurcze malutek mnie zaatakował chyba bo zrobiło mi sie niedobrze , dobrzez e miałam cukierki dwa w torebce i dzięki nim wytrwałam bo inaqczej chyba musiałabym wysiaść wczesnie i do domku na pieszo

Cytat:
Napisane przez kostuska125 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Chciałabym dołączyć do waszego grona Tak siedzę i siedzę przy laptopie i szukam jakiegoś fajnego forum bo z nudów to już nie mogę wytrzymać.
Jestem w 13tyg Termin mam na 18.09
Teraz czekam tylko aż się dowiem płeć (A Wy już znacie???) Ale cały czas mam wrażenie że to będzie chłopiec.
Mam pytanko brałam kwas foliowy i teraz mam brać jakieś witaminy,ale nie wiem które wybrać bo jest ich tyle? Które polecacie?
Brzuszki u Was już widoczne? U mnie troszeńkę widać ale chciałabym żeby był bardziej widoczny
Pojawił się może u któreś z Was rumień guzowaty?
hej witaj u nas
co do płci to niektóre osoby poznałuy juz a reszta niecierpiliwie czeka
co do witamin to ja biore ale ci ich nie polece bo są wielkie źle sie je połyka i stają mi w gardle jak tylko je skończe przeżucę sie na pregnawit one są fajne do połykania i dobre

Cytat:
śliczny mruczuś

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Jeju ale u mnie gwiżdze na dworze , szok !

Nałgowo piję wodę gazowaną z cytryną, na litry normalnie do tego co czymś słodkim zagryść
ja tez pieje tylko wode z cytryną ale niegazowaną
Stary 2011-03-17, 17:44   #659
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

danika-fajna kociucha, ja mam skundlona brytolkę i wygląda jak koralgol

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:47   #660
gerda
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie księżniczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości