|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Witam Mamusie
Chciałabym dołączyć do waszego grona Tak siedzę i siedzę przy laptopie i szukam jakiegoś fajnego forum bo z nudów to już nie mogę wytrzymać. Jestem w 13tyg Termin mam na 18.09 Teraz czekam tylko aż się dowiem płeć (A Wy już znacie???) Ale cały czas mam wrażenie że to będzie chłopiec. Mam pytanko brałam kwas foliowy i teraz mam brać jakieś witaminy,ale nie wiem które wybrać bo jest ich tyle? Które polecacie? Brzuszki u Was już widoczne? U mnie troszeńkę widać ale chciałabym żeby był bardziej widoczny ![]() Pojawił się może u któreś z Was rumień guzowaty? |
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie to działa tylko na zewnętrzną część włosa, nie wnika głęboko jak np. laser... Poszukam jeszcze, może uda mi się znaleźć coś konkretnego, a jak nie to pozostaje czekać do wizyty u lekarza. Aczkolwiek dzięki
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
liwaczka a co tak szalejesz z tym USG
niby nie jest szkodliwe, ale też nie powinno się ich robić za dużo. A z tego co widzę to już 2 miałaś , teraz chcesz kolejne a po 12 i tak jest kolejne z pomiarami itp.( bardziej obowiązkowe). Spokojnie, tyle z nas tu dało radę to i ty dasz do tego 12-13 tygodnia Jak się tu pisze, żyje i odlicza idzie przeżyć
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-17 o 15:19 |
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj już machała dlatego dziwi mnie takie podejście lekarzy. Ja wiem że nic nam poza samą przyjemnością popatrzenia na maleństwo i niewielkim uspokojeniem że wszystko w porządku te badania usg w tak wczesnej ciąży nie dadzą ale ile to frajdy
![]() Co do planowania też zdaję sobie z tego sprawę i dlatego bardzo się cieszę/cieszymy ale niestety wiadomo finansowo nie jesteśmy jeszcze gotowi na maleństwo i pod tym względem lepiej by było jakby "przydarzyło" się dopiero za jakiś czas![]() oj z usg nie szaleję...zabroniłam tylko mężowi komukolwiek mówić że jestem w ciąży dopóki tego w 100% nie potwierdzimy więc od razu poszliśmy na usg a wczoraj miałam 1 na nfz na które kazał nam się lekarz zapisać, następne w 12tyg tj. na początku kwietnia
którym udało się w życiu połączyć pracę z pasją ![]() Nasza mała niespodzianka ![]() Edytowane przez liwaczka Czas edycji: 2011-03-17 o 15:23 |
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Wykończę się we własnym domu
Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąćMusiałam se pogadać
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Daj mi kilka stopni natka. U mnie to chwila nieuwagi i już mam zakręcone kurki w kaloryferze, otwarte okno bo mojej mamie gorąco. A ja chodzę w dresie, ciągam za sobą kołdrę taki zmarźluch ze mnie- to dopiero złośliwość
|
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam na stronie veet takie info:
"Czy każdy może stosować kremy? Kremy mogą być używane przez wszystkich, nawet kobiety w ciąży, o ile stosują się do zalecanych środków ostrożności sposobu użycia produktu. Nastolatkowie poniżej 16 roku życia powinny przeprowadzać depilację pod opieką dorosłych." ![]()
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
was nadrobić to masakra
1 dzień i tyle stron![]() no więc ja po wizycie, dzidziol odwrócił się dupcią i nie chciał pokazać co ma między nóżkami więc muszę czekać do 12 kwietniaAcha niby wszystko w porządku, ale martwi mnie rozmiar dzidzi 82mm ostatnio miał/a 74mm i było to prawie dwa tyg temu. Tak mało urosło???? czy,może źle zmierzył ??? dodam, że pomiary dwóch innych ginów. No i siedzę i się zastanawiam, zamiast się cieszyć.
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz tu trochę ciepła ![]() Agnes może maluch się inaczej ułożył, albo był bardziej skulony dlatego taka mała różnica Nic się nie martw a jeszcze znalazłam, że w 15 tygodniu dziecko mierzy od 7 do 11cm.
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-17 o 15:37 |
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
własnei dostałam maila z informacją o aktywnych 9 miesiącach
![]() pytałam sie w dwóch róznych miejscach jak to wyglada czy tworzą jakies grupy , czy po prostu dołanczam do tej która jest itd no i z jednego odpisali ze dołanczam juz do grupy która jest bo zajecia sa tak dostosowane ze można, no i ze 12 tydzień ciazy jest bardzo odpowiedni do tego aby zacząc ćwiczyć chyba sie skuszę tylko zobaczę jeszcze kiedy dokładnie zajęcia itd, no i z lekarzem musze pogadac czy nie ma jakiś przeciwskazań itd -tylko musz enajpierw znaleśc tego lekarza wrrrryy---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
nie lubie w domu łazić jakos mega poubierana dlatego lubie ciepło he heCytat:
|
||
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ale pędzicie! Właśnie skończyła nadrabiać i siedziałam nad waszymi postami prawie 2 h!!!!!!!!!!!! No i od tego czytania tak mnie zmuliło, ze musze iśc na małą drzemkę, która znając życie przerodzi się w dłuższą
Dużo fotek powstawiałyście i super :0 pojawiły się też nowe osóbki które witam A w szczególności koleżankę z Torunia Nie pamiętam już nicka chyba monia ta która ma już dwie córeczki Do jakiego lekarza chodzisz? Bo ja też jeżdzę do torunia
|
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
też wkleję zdjęcia pieska i synia jak tylko dorwę się do stacjonarnego kompa bo w laptopie to nie mam.Kasia ja też wpadłam po uszy w wizaż i mój synek którym się "opiekuję" rozrabia sobie ile wlezie korzystając z okazji. Ale że nie wygląda na zmartwionego to nie mam aż takich wyrzutów sumienia ![]() takie fajne że Asia nawet zamiast pracować to z nami siedzi ![]()
|
||
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie he he, dobrze ze mam podzielność uwagi i jestem w stanie skupić sie na dwóch rzeczach bo bym miała ciezko![]() no ale musze powiedziec ze to jets silniejsze ode mni ei ja po prostu musze zaglądać he he |
|
|
|
|
#645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietasz mnie ?? Nastepna Lublinianka ![]() Cytat:
Ja konkretnie z Lublina nie jestem, ale obok mieszkam ![]() Cytat:
Cytat:
Cotynato, dziękuję za paczuszkę ciuszki spoko, jestem zaskoczona że tak dobrej jakości
|
|
|
#646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zapamiętać: rolleyes:Cytat:
witam |
|||
|
|
|
#647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej Pisarki - znowu mam 5 stron nadrabiania - no to jadę
Cytat:
Cytat:
![]() cudne są ja też zaraz wrzucę naszą kocią królewnę, tylko muszę zrobić wykopki w zdjęciachCytat:
przy takim tempie to szybko rozpoczniemy część trzeciąCytat:
podobają mi się buldożki i mopsy, ale na razie pozostane przy kocieoł je Cytat:
![]() Katevalley twoje też urocze ![]() wogóle widzę, że "kociary i psiary" z nas Gratuluje wszystkim udanych wizyt Agnes nie martw się, dzidzia na pewno urosła odpowiednio - po prostu czasem bardziej się zwinie, czasem mniej Liwaczka witaj cotynato milo, ze strony pana - czasem faceci wykazują więcej empatii niż kobiety Dobre z ta reklamą Calzedonii - ja też z początku nie skumałam o co loto ale fajna jest wzruszająca uciekam na obiadek - dziś wcinamy pyyyyszne własnej produkcji zapiekanki z pieczarkami, serkiem i kiełbaską |
|||||
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
danika mniam
smacznego |
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariowałyście Gaduły
![]() 6 stron zapisać w ciągu paru godzin ![]() odzyskałam neta godzinę temu i jak zaczęłam czytać się załamałam ![]() a teraz szykuję obiad i pewnie jak siądę po to znowu mi przybędzie następnych parę ![]() anyway gratuluję udanych wizyt nowych siusiaczków na wątku (wojna będzie czy jak widziałam nowy pomysł na tytuł, proponuję zapisać go gdzieś(wiadomo gdzie ) żeby nie zaginął, bo jest świetny!![]() chwalicie się zwierzakami, wrzucę Wam później mojego psiura w ulubionej pozycji do spania ![]() a na razie zmykam smażyć kotleciki z kuraka z papryką i szczypiorem
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że wątki pomylilam. Na awanti najlepiej samemu bo oni się tak guzdrają że w efekcie z dużych zamówień mało co dochodzi.
|
|
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
cotynato - a ja własnie lubię jeździć, nawet w ciąży
co do częstego usg to ja już miałam 2 razy robione w 6 i 7 tygodniu zeby potwierdzić, czy serduszko bije. Teraz dopiero będę się szykowała na 14 tydzień, to troszkę sobie podrośnie. W 1 ciąży w I trymestrze miałam 3 usg w 6,8 i 10 tygodniu. Potem dopiero w 17. aa2 - ja nie zauważyłam, żeby było mi ciężko z brzuchem chodzić... wręcz przeciwnie śmigałam po sklepach że ho ho ![]() marronelle - z tego co ja wiem, to kremy czy wosk strasznie podrażniają skórę, więc zaleca się maszynki jednorazowe tusoa872 - ja tak mam teraz... jak coś zrobię, zaraz muszę usiąść odpocząć, ale takie uroki I trymestru... potem jest lepiej. liwaczka - gratuluję fasolki i witam w gronie ![]() kostuska125 - gratulacje! i również witamy! A u mnie brzuszek już troszkę widać ale to u każdego jest inaczej.19nastka88 - ale można założyć jakąś regulację, wiem, bo znajomi też mieli kupować coś takiego, bo u nich to zimą ponad 30 chyba było... A do tego małe dziecko w domu i pierwsze wyjście mogło się skończyć poważną chorobą. AgnesD - każdy bobas rozwija się w swoim tempie. Myślę, że 10 mm to jest ok jak na początek. Średnio maluszek przybiera 1mm dziennie. Dopiero po 17 tygodniu rośnie szybciej. Ja pierwsze usg miałam w 6 tygodniu(5w+6d) i fasolka miała niecałe 4 mm(6+0) tydzień (6w+6d)potem 7mm(6+4) ale się nie przejmuję. Nadrobi, zresztą już to czuję, że jest dużo większe. dziękuję wszystkim laseczkom za takie miłe komentarze na temat mojej córci A my już po obiadku fasolka wyszła mniam mniam nawet żołądek nie boli jak po ostatnich obiadach ( odrazu jednak wypiłam miętę)jeszcze myślę jakieś ciasto zrobić takie byle jakie ale aby zjeść sobie ![]() ![]() Dobrze, że tyle nie naprodukowałyście, bo chociaż jeden dzień jestem na bieżąco. Ale lecicie z tymi postami jak oszalałe
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
#653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale już sobie wyobrażam jak jako 14-nastka depiluje się przy mamie, a jeszcze lepiej przy tacie Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#654 |
|
Rozeznanie
|
mi tam teraz żadne ćwiczenia nie potrzebne ;p nalatam się za córcią i wynoszę ją na rękach i chyba starczy, żeby jeszcze ćwiczeniami się katować...
jak będzie cieplej to tylko na basen będziemy chodziły
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja kociura
taka jestem śliczna księżniczka
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale u mnie gwiżdze na dworze , szok !
Nałgowo piję wodę gazowaną z cytryną, na litry normalnie do tego co czymś słodkim zagryść
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
oo, fajnie
![]() No lekarz tak wyliczył, ale według mnie to już raczej październik byndzie
|
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja juz w domku po pracy
musiałam jechac autobusem i kurcze malutek mnie zaatakował chyba bo zrobiło mi sie niedobrze , dobrzez e miałam cukierki dwa w torebce i dzięki nim wytrwałam bo inaqczej chyba musiałabym wysiaść wczesnie i do domku na pieszo ![]() ![]() Cytat:
![]() co do płci to niektóre osoby poznałuy juz a reszta niecierpiliwie czeka ![]() co do witamin to ja biore ale ci ich nie polece bo są wielkie źle sie je połyka i stają mi w gardle jak tylko je skończe przeżucę sie na pregnawit one są fajne do połykania i dobre ![]() śliczny mruczuś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
danika-fajna kociucha, ja mam skundlona brytolkę i wygląda jak koralgol
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie księżniczka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

ale chciałabym żeby był bardziej widoczny 

niby nie jest szkodliwe, ale też nie powinno się ich robić za dużo. A z tego co widzę to już 2 miałaś , teraz chcesz kolejne a po 12 i tak jest kolejne z pomiarami itp.( bardziej obowiązkowe). Spokojnie, tyle z nas tu dało radę to i ty dasz do tego 12-13 tygodnia
Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąć

1 dzień i tyle stron
więc muszę czekać do 12 kwietnia

A w szczególności koleżankę z Torunia
też wkleję zdjęcia pieska i synia jak tylko dorwę się do stacjonarnego kompa bo w laptopie to nie mam.
no właśnie he he, dobrze ze mam podzielność uwagi i jestem w stanie skupić sie na dwóch rzeczach bo bym miała ciezko
zapamiętać: rolleyes:
smacznego

55kg