|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie tak, że ja latam i jej wpycham. Po zjedzeniu dwóch łyżek ziemniaków ona wychodzi z pokoju. Wieczorem pytam się czy chce kanapke, serek, cokolwiek a wszystko jest na nie. Nie mam już siły
![]() |
#4652 |
kobieta za ladą
|
paulunia a jula je sama czy ją karmisz?
jak sama je np otwierasz serek (nie pytasz sie czy chce)i mówisz prosze to jest śniadanko i zostawiasz jej na ławie ----może jak jej będzie stalo na widoku to poczuje sie głodna ![]() to samo z obiadem zabierasz serek stawiasz obiad ![]()
#4653 |
Zadomowienie
|
Rano je sama serek i tą kanapkę. To akurat nigdy się jej chyba nie znudzi. Obiad je jeszcze z moją już coraz mniejszą pomocą. Jak jej go stawiam na stół to ona ucieka, znajduje sobie zabawy. Nie podejdzie do niego za żadne skarby świata. Zawsze ja siadam i mówię, że będzie z lalą jadła. I zje kilka łyżek i ucieka. Do następnego śniadania już nic nie chce
#4654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Moja corka ma 6 lat i tez jest niejadkiem i tez dlugo byla niejadkiem,potrafila zjesc rano mleko i caly dzien nic nie jesc,na szczescie nigdy nie chorowala, anemi tez nie miala,dopiero od niedawna bierze sie za jedzenie,lubi mączne rzeczy i rosół tak poza tym zadnej inne zupy nie zje,nie zje tez normalnego sniadania typu kromka z szynka czy z serem,czasami jej wcisne kanapke,ale zje tylko z maslem,zupa musze ją karmic bo inaczej nie ruszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() moja od rana a wstałyśmy po 9 jadła tak ![]() ![]()
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was brała ślub na przełomie kwietnia/ maja jakie kwiaty wtedy sa najlepiej dostępne ...
HANIULA jakie Ty będziesz miała kwiaty ?? Bo właśnie myślę o dekoracjach na wesele ... i nie wiem jakie kwiaty brać pod uwagę ( muszę wybrać kolorystykę) myślicie, że storczyki w doniczkach (przystrojonych ) będą ładnie wyglądać ?? jak to jest z tymi storczykami w ogóle...one cały rok kwitną ?? ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- ja Wam coś powiem na temat jedzenia ( tak od serca z własnego doświadczenia) u mnie w domu rodzice jak byłam młodsza i nie chciałam jeść dajmy na to zupy X to mama nie "zmuszała" mnie tylko robila np. kanapkę llub dawała serek ...tylko, że teraz efekt jest taki, że mało rzeczy jadam... WIEM, ŻE JAKBYM NIE MIAŁA WYBORU , I TA MOJA ZUPA CIąGLE BY NA MNIE CZEKAŁA TO W KOŃCU BYM JĄ ZJADŁA ...pewnie trochę płaczu by było , ale nie miałabym tych przyzwyczajen zakorzenionych jak teraz gdy mam 24 lata
#4658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sikoreczka - kwiecień - maj to już sporo kwiatów jest, od prostych ale ślicznych margarytek (i białe i kolorowe, nawet niebieskie, bo barwione farbkami i dostępne cały rok i do wszystkiego pasują), przez podobne z wyglądu do róż eustomy (białe, różowe, ciemnoróżowe, waniliowe, nie wiem czy też barwią), lilie (od białego do bordo), amarylisy(od białego do bordo, w paski, w ciapki, pojedyncze, pełne, trzeba obejrzeć samemu), tulipany (też różne), róże, może frezje już będą w okolicach maja, no nie wymienię wszystkich, ale jest już bardzo duży wybór. wybierz się do hurtowni kwiatów tam, gdzie teraz mieszkasz, zorientujesz się co jest i w jakich cenach i kolorach i co jeszcze będzie (bo na miejscu Ci powiedzą, jakie kwiaty będą za miesiąc), i to samo możesz wybrać w domu, bo hurtownie są tak samo zaopatrzone, kwiaty w większości sprowadzane, więc od wiosny pełen wybór. storczyki nie kwitną cały rok, chyba że ktoś ma do nich rękę i dba o nie odpowiednio, na stole weselnym może i ładnie by wyglądały, ale na ozdobienie całego stołu potrzebowałabyś kilka doniczek, a stołów też jest kilka (u mnie było 5 dłuugich, ale kwiatów nie miałam - styczeń ![]() jeśli sala nie będzie w niebieskościach, to spokojnie dopasujesz sobie każdego kwiatka kolorem, czy to jaśniejszy, czy ciemniejszy, czy kontrastowy. a masz jakieś inne upatrzone poza storczykami? tzn cięte, nie w doniczkach ![]()
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-03-17 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pogody to u mnie podobnie, dzieli nas zaledwie 50 km ![]() Ja jestem mega poddenerwowana, nie dość że wykańcza mnie już powoli poszukiwanie pracy zgodnej z moim wykształceniem, to nieuchronnie zbliża się do mnie wielkimi krokami @, poza tym mam powiększony migdałek (wygląda ohydnie, sprawdzałam dzisiaj jego stan metodą latarkowo-lusterkową ![]() Najchętniej przeprowadziłabym się do stolicy z powodu pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Ja prawie całe mieszkanko posprzątałam
![]() Byłam na zakupach w biedronce i wydałam tylko 29zł ![]() Pranie zrobione ![]() Wzięłam się dzisiaj w garść i efekty są a tak pewnie zaległabym na kanapie i nic bym znów nie zrobila. Kash mogę prosić o przepis na zupkę pieczarkową bo nie mam dostępu do klubu ![]() Dudi podasz mi przepis na słynną pizzę ![]()
#4661 |
Zakorzenienie
|
golden_eye oo widzisz, muszę się wybrać w takim razie do jakiejs hurtowni , bo nie chcę się napalać na jakieś kwiatki, a potem sie okaże , że nie ma ..albo bardzo drogie ..
myślałam o tulipanach ... zawsze mi się podobały ![]() podobają mi się też takie kompozycje http://img444.imageshack.us/img444/53/1imgphpfy8.th.jpg ale nie wiem czy uda nam się tak te kwiaty poukladać .. TŻ znowu cały czas mówi, że chce słoneczniki ... podjeliśmy decyzję, że sami będziemy dekorować salę ![]() za tydzień idziemy na targi ślubne, może tak dowiem się czegoś ciekawego ![]()
![]() |
#4662 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
#4664 |
Wtajemniczenie
|
Sikoreczka ja mam na dysku kilka takich prostych kompozycji. ta co pokazałaś tez prościutka, na gąbce i drucikach, 15 min roboty
![]() a do poczytania i podpatrzenia jeszcze innych zdjęć znajdź sobie na wizażu użytkowniczkę "sweetish", też fajne kompozycje robi ślubne i w miarę proste ![]()
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-03-17 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
![]() Będę się kontaktować ze sprzedającym o zwrot kasy albo wymianę maszyny na nową. Za każdym razem jak jej dotknę się psuje, ta sama część i ciągle udają, że naprawili ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja wstawiam swoje zdjęcia w klubie, tam gdzie wiem, kto jest kim i kto je ogląda. Niestety forum jest dostępne dla ludzi nawet bez logowania więc tutaj nie wrzucę nawet linka (bo foty mam u siebie na serwerze a nie na wizazowym), nie wiadomo kto ściąga i co później robi ![]() Cytat:
![]() Jesteśmy po weterynarzu. Masakra bo słabo mi się zrobiło jak psa trzymałam przy pobieraniu krwi a jak mi pobierają jest ok ![]() ![]() Zrobiłam pyszny obiadek - tortilli część druga. Chyba polubiłam gotowanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Wtajemniczenie
|
wklejam Ci przykład jak ułożyć ładne cuś. wydaje się, że skomplikowana robota patrząc na efekt końcowy, a to nieprawda
![]()
#4667 | ||
Zakorzenienie
|
Uhhh...Męczący dzień za mną. A jeszcze na 19 muszę iść na uczelnię.
Przyszedł dzisiaj kołpak do mojego autka, trochę porysowany ale daje radę. Jak byłam mała to byłam mega niejadkiem. Babcia mnie ciągała po wszystkich lekarzach, a oni mówili jedno, że będzie trzeba przede mną jeszcze lodówkę na klucz zamykać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
kobieta za ladą
|
aa przypomniało mi sie paulunia zapytaj w aptece ponoć są syropy na apetyt
ja w dzieciństwie też cos brałam bo szkielletorek byłam mama by mnie podtuczyć nawet mi frytki smażyła na kolacje(hahahaha teraz widze ze mi zostało ![]() ![]()
#4669 |
Zakorzenienie
|
wrr napisałam i mi się usunęło
![]() Kash ja pizze robiłam wg przepisu mamy dudiny, i odstawiłam na godzinke pod przykryciem to ciasto. Potem rozwałkowałam w 1 okrąg i ja zagniatam brzegi zeby grubsze były.Pieke na tej duzej czarnej blasze z piekarnika ![]() sikoreczka ja bede mała bukiet z goździków i 1 stroczyka na tym. Na sali też planuje goździki ![]() Rozwieźliśmy dziś prawe wszystke zaproszenia ![]() ![]() ![]() http://images.asos.com/inv/media/9/0...e/image1xl.jpg coś takiego, ale z lekko zadartym noskiem, jak u krasnala ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-03-17 o 16:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
http://apetizer.pl/
Tż pił senior na apetyt ![]()
#4671 |
Zakorzenienie
|
To zrobiłam pastę cukrową. Nie wiem czy przypadkiem za długo jej nie gotowałam bo mocno ciemna wyszła...Trudno mi ocenić kiedy ją zdjąć z ognia...Teraz sobie stygnie...
Wieczorem będę się nią masakrować - oby skutecznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjedliśmy szybki obiadek i za chwilę wychodzimy. Miłego wieczoru Kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
co uważasz za bzdurę? że i tak nie zjadłabym tej "zupy" ?
jak byłam mała za bardzo przyzwyczaiłam się, że zawsze mama da mi ciasteczko, serek, czy kanapkę zamiast obiadu... więc wolałam to, niż jeść coś co brzydko dla mnie wyglądało, czy pachniało. Więc albo było gotowane to co jadlam (czyli z 5 potraw ) albo mama gotowała coś innego a ja jadłam kanapki albo coś słodkiego . Więc ok .. nie wszystko musiałam jeść, ale nie potrzebnie jak czegoś nie jadłam dostawałam coś słodkiego ( nawet jak były to kanapki to na słodko z dżemem lub kremem czekoladowym ) ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- golden_eye ooo widzisz...już nawet po tych obrazkach widzę, że to układanie kwiatów nie jest takie złe ... póki co mam pomysł na świeczniki ( z kieliszków do martini lub ze szklanych mis ) zbieramy też pomysły jak robić dekorację z balonów..jak upinać materiały ![]()
Jeśli chce się być szczęśliwym, nie wolno gmerać w pamięci... ![]() ![]() Edytowane przez sikoreczka111 Czas edycji: 2011-03-17 o 18:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
To, że wmuszanie dziecku jedzenia zlikwiduje nielubienie jakiś potraw w przyszłości. Bo do tego się odniosłam.
Fakt, że dzieciak z głodu pewnie zje tą zupę ale czy to spowoduje, że za 20 lat bedzie ją uwielbiać? Nie. W ten właśnie sposób nie jem zup mlecznych. A jak byłam mała nie lubiłam cebuli, zielonego na ziemniakach i wieeelu innych rzeczy. Mama tego mi nie wmuszała i jakoś teraz się tym zajadam ![]() Także na swoim przykładzie stwierdzam, że to bzdura ![]()
![]() |
#4675 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć Dziołszki
![]() ja dziś cały dzień w pracy.. jeszcze 2 dni ![]() Gratuluje wszystkim, które wygrały na fejsie ![]() ![]() Cytat:
![]() mam tą herbatkę z Biedro, mi ona kompletnie nie smakuje, ma jakiś dziwny jak dla mnie aromat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Wtajemniczenie
|
#4677 |
Zakorzenienie
|
NO właśnie...ja przez mój sposób wychowania jedzeniowego mam w glowie taki obraz : " po co jeść coś innego/nowego ( po co w ogóle probować), jak mogę jeść to co jadłam do tej pory"
na szczęście teraz staram się to zmienić i nawet w zeszlym tygodniu zjadłam serek wiejski ( dla mnie to nowość, więc póki co jest fuj ... ale myślę, że jeszcze z 3 serki i przestawię się na nowy smak)
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Konto usunięte
|
dla Ijii i Marty:
Zupa pieczarkowa ![]() 500g pieczarek 2 podłużne serki topione (Hochland albo Toppi z biedro ![]() 2 kostki grzybowe Knorr (mogą być normalne, ale z grzybowymi lepsza) makaron świderki (lub inny wedle uznania, każdy tylko nie spaghetti) sól, pieprz 2l wody oliwa z oliwek do gorącej wody wrzucam kostki i gotuje na małym ogniu, pieczarki obieram, kroję na półtalarki, podsmażam na łyżeczce oliwy z oliwek na teflonowej patelni, solę i pieprzę, później wrzucam je do gotującego się wywaru i gotuję kilkanaście minut aż pieczarki będą miękkie, dodaję pokrojone w kawałki serki i mieszam aż się rozpuszczą, całość zasypuję 3 garstkami makaronu i gdy się zagotuje mieszam i wyłączam, po ok 10 minutach jak makaron zrobi się miękki mieszam ponownie i podaję, oczywiście trzeba doprawić pieprzem i solą do smaku jeśli jest konieczność, ale zazwyczaj smak dają kostki i przyprawione pieczarki. I trzeba uważać żeby nie wsypać za dużo makaronu bo się zrobi sos zamiast zupy ![]() smacznego! Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2011-03-17 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Matko nie mogę dojść do ładu z moim PIT-em
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.