Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 21:39   #4441
asia_102
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ma wszystko co trzeba, bardzo podobny do mutsy, jak w dobrym stanie, to pewnie. A w jakiej wesji? 3w1, 2w1? Tylko trochę ciężki jest szczególnie jako gondolka, ale jeżeli nie będziesz musiała go nosić po schodach, to nie ma znaczenia.
3 w 1 jest w dobrym stanie, ładnie utrzymany, czysty. Dla mnie waga nie ma znaczenia specjalnie, bo mieszkam w domku i na piętro nie będę się pakować z nim

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja mam bebecar, co prawda nie na 3 kolkach
nie mam zastrzezen co do niego, jest estetyczny i spelnil wszystkie wymagania ktore postawilam
wiekszosc zwraca uwage na wage, one sa ciezkie, ale dla mnie nie mialo to znaczenia, szukalam wozka na trudny teren, stabilnego, na miekkim zawieszeniu
ta wersja ma pompowane tylne koła, więc chyba będzie niezła na moje nierówne drogi

Skoro piszecie, że warto, to chyba pojadę do jakiejś "wózkarni" pojeździć tak to nie wiedziałam czy mi się opłaca nos wytykać z domu...
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:42   #4442
nerola
BAN stały

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Ogrodniczki Natko śliczniuchne i rampersik.
Uważaj jak Monia pisze-to uzależnia a z nałogu się trudno wychodzi.Też mam(miałam) ten sam

Kolinko my staramy sie nie na faktury ale tam gdzie tanio i na lewo najlepiej

Ja 3 razy rodziłam i 3 razy byłam cięta,3 razy przebijany pęcherz.
Teraz nie dam sie ciać.Postanowione bo nadal mnie blizna boli.

Meszsares o tak!Stresujące ale konieczne.
No zobaczymy.

I ja siędzę po turecku

Carmelko wózek mnie się bardzo podoba
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:48   #4443
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Kolinko my staramy sie nie na faktury ale tam gdzie tanio i na lewo najlepiej
doskonale to rozumiem
faktury tylko podpieraja wniosek, nie sa koniecznie
wystarczy dobrze sformulowac podanie o zasilek - zwykle pismo
Stary 2011-03-17, 21:48   #4444
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam takie nie dyskretne pytanie.... a jak z cena? ile Wasze suknie kosztowały i ile za nie chcecie? bo się zastanawiam nad ceną...
Ja swoją za 50% oryginalnej ceny sprzedałam.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:49   #4445
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swoją za 50% oryginalnej ceny sprzedałam.
Oo no to nieźle super
Ja myslałam żeby tak 500zł dać a zaplaciłam 2800, ale zobacze co mi w komisie doradzą

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:52   #4446
Natka_
Zakorzenienie

Meszsares ooo to muszę tam zajrzeć, chyba wiem mniej więcej gdzie

Nerola, Monia najpierw poczekam na te ubranka, jeśli będą fajne i zadbane to pewnie bede dalej licytować

carmelasoprano fajny ten wózeczek

aaa co do tytułu to też podoba mi się ten 3 Zanki

Mój mały właśnie daje czadu, kopie mnie po lewym boku, brzuch faluje Uwielbiam to uczucie, poprostu piękne! Dzisiaj dostałam pare razy po pecherzu (dosyc bolesne to, mialam wrazenie ze sikam) :P

justa878 Ty też z Gliwic?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:53   #4447
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, czułam się sfrustrowana. Najgorsze było to, że wykład prowadził MŁODY doktorek stażysta, więc miałam nadzieję, że nie nasiąkł jeszcze zwyczajami, że powie coś o nowinkach światowych, chociaż żeby posłuchać. Ja tam przecież ekspertem nie jestem, tym bardziej że to będzie mój pierwszy poród, ale tyle się naczytałam, że już się nie nacina krocza oraz że pęknięcia lepiej się goją od cięć, a on, że cięcia są najlepsze. No i nie wiem, czy trafiłam na propagandę w necie, czy na starą szkołę?
ja pękłam i w sumie po 2 dniach mi szwy (dwa zaledwie) sciagali i bylo o niebo lepiej bo jednak ciagnely. nie wiem jak to jak przetna, ale wiem po cieciach meza (wiem to nie porod - ale wiem jak to jest nie ciac dobrze tylko dwa razy w jednym miejscu), ze to dluuugo sie goi (noga i ciecie po wyrostku, liczy sie?). moze ktoras pocieta powie jak dlugo jej sie goilo?

tak pewnie jest ze ciecia sie lepiej szyje niz rozdarcia, ale rozdarcia sa zwykle mniej glebokie (chyba ze masz meeega pecha...)

mam kolezanke ktora juz miala dosyc bolu (nie powiem, takie naciaganie skory jak głowka wychodzi jednak troche boli, sama sie nei rozłazi jednak) i dala sie pociac. poszlo szybko, ale czy lepiej to nie wiem...

wiecie ze niedawno dopiero sie dowiedzialam ze sie nozyczkami a nie skalpelem nacina? no bylam przekonana ze skalpel idzie w ruch...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:54   #4448
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
nie powiem - bardzo chcialabym miec 26godzinny orgazm
A ja bym chyba nie chciała Przecież to by można umrzeć chyba... Albo jakiegos paraliżu dostać...
Stary 2011-03-17, 21:54   #4449
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja myslałam żeby tak 500zł dać a zaplaciłam 2800, ale zobacze co mi w komisie doradzą
No nie, zdecydowanie za tanio przy takiej cenie Śmiało możesz chcieć więcej.
Stary 2011-03-17, 21:55   #4450
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja zaraz uciekam oglądać Szpilki na giewoncie . Jutro niestety uczelnia, wiec błagam nie piszcie za dużo
Mama do mnie dzwoniła, że dostała od znajomej jakieś ciuszki Normalnie jestem w siódmym niebie Po zajęciach polecę do niej i popatrzę

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:03   #4451
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wiecie ze niedawno dopiero sie dowiedzialam ze sie nozyczkami a nie skalpelem nacina? no bylam przekonana ze skalpel idzie w ruch...
Yyyy nożyczkami??? Ja też myślałam, że skalpelem.
Stary 2011-03-17, 22:05   #4452
youyou
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

mi podoba się tytuł Zanki nr 3

Co do porodu to mi wody odeszły prawie 3 tygodnie przed terminem o 3 w nocy a urodziłam przed 23 dnia następnego czyli prawie 21h się zeszło

Do orgazmu mi było baaardzo daleko

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ja byłam nacięta nożyczkami, TŻ mówi że widział jak położna wzieła nożyczki a potem słyszał taki głuchy odgłos jak cięcie jakiejś chrząstki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:09   #4453
Stapelka
Rozeznanie

zdjęcia sa w klubie

tak, to Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych w Katowicach - rasowe piękności zdobywają nagrody a my mamy stoisko i liczymy na tych walniętych (pozytywnie) właścicieli, którzy MUSZĄ mieć obroże z ich rasą (tak jak my np rampersa z pieskiem )
dla chętnych i blisko mieszkających jestem 3 dni - stoisko 4a - znak charakterystyczny - 2 ciężarne

mój kolega jest ginekologiem i mi opowiadał że osobiście lubi krocze rozrywać bo wtedy ładnie po włóknach idzie i lepiej sie goi. nie bede u niego rodzić
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:14   #4454
DaKaro
Zadomowienie

Dziewczyny, doradźcie mi. Szykuje się w rodzinie kilka wesel, pierwsze w czerwcu. Czy pasuje któraś z tych sukienek? Chciałam kupić dwie, a kompletnie nie wiem na które się zdecydować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image2.jpg (58,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image3.jpg (53,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image4.jpg (57,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m1.jpg (47,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m2.jpg (65,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m3.jpg (64,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m4.jpg (66,3 KB, 43 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:14   #4455
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Oo no to nieźle super
Moja sukienka nie byla nowa tylko odkupiona od córki znajomej takiej dalekiej powiedzmy mojej mamy . Ponoć kosztowała 3tyś ja ją kupiłam za 900zł już po czyszczeniu . Sprzedam chyba za 200 ale wiesz koleżance i bez czyszczenia . Suknia po dwóch właścicielkach nie jestnic uszkodzona Nie wiem dokładnie jak to jest czy to komis nie ustala ceny Bo ta znajoma zaniosła gdzieś do komisu te kiecke i chcieli jej dać 400zl
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:15   #4456
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mi podoba się tytuł Zanki nr 3

Co do porodu to mi wody odeszły prawie 3 tygodnie przed terminem o 3 w nocy a urodziłam przed 23 dnia następnego czyli prawie 21h się zeszło

Do orgazmu mi było baaardzo daleko

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ja byłam nacięta nożyczkami, TŻ mówi że widział jak położna wzieła nożyczki a potem słyszał taki głuchy odgłos jak cięcie jakiejś chrząstki
Ja ten odgłos nazywam "gruchnięciem".Okropn e!!!
A boli mnie do dziś.
2 razy goiło się nawet,nawet ale po Krystianie miałam stan zapalny i antybiotyk,Istny koszmar,ból i upał.Nie życzę żadnej z Was.

Kolinko ja już zaniosłam podanie o umorzenie podatku-i już mi wstyd.

Brunetko myślę,że fotki ubranek będą

Brumek-i ja bym nie chciała tak długiego orgazmu.Chyba bym się odwodniła od sikania(ja zawsze po siiii musiałam isć-musiałam-właśnie bo zapomniałam skąd się dzieci biorą).
Stary 2011-03-17, 22:19   #4457
Stapelka
Rozeznanie

mnie się podoba bordowa i granatowa, szara też pod względem fasonu ale te wstawki nie bardzo.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:22   #4458
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Brunetko myślę,że fotki ubranek będą
Jak coś wybiorę to oczywiście możesz na mnie liczyć

Fotki super nawet troszkę postrzelałam teraz niech się przyznają mamuśki

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie mi. Szykuje się w rodzinie kilka wesel, pierwsze w czerwcu. Czy pasuje któraś z tych sukienek? Chciałam kupić dwie, a kompletnie nie wiem na które się zdecydować.
Jak na wesele to mi się podoba ta niebieska i fioletowa
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:25   #4459
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Jak na wesele to mi się podoba ta niebieska i fioletowa
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
mnie się podoba bordowa i granatowa, szara też pod względem fasonu ale te wstawki nie bardzo.
Te długie też mi się nawet podobają, można założyć eleganckie gladiatorki i nie męczyć się całą noc na obcasie. Hmm muszę się szybko zdecydować, bo to z wyprzedaży.
Dziękuję za opinie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:26   #4460
Natka_
Zakorzenienie

DaKaro mi się podoba ta ostatnia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:29   #4461
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
DAKARO - ja to bym chciala miec taki drugi porod jak pierwszy nie, orgazmu niet, ale bardziej sie wynudzilam niz wymeczylam. teraz pojade chyba na partych do szpitala bo wczesniej sie nie opyla no chyba ze mi wody odejda (bo na sali po odejsciu 15 min i bylo po wszystkim... ale byl przebijany, to tez pewnie inaczej)

wlasnei -rodzace wczesniej - jak mialyscie z wodami? ile wczesniej odeszly i czy akcja sie rozwinela?
mi wody zaczęły się sączyć ok. 16.00, w szpitalu byliśmy niecałą godzinę później, bo tyle zajęło nam pakowanie się (rodziłam w 36.t.c. z zaskoczenia)
niestety skurczy nie było, rozwarcia też to dostałam kroplówkę, zastrzyk i czopek
urodziłam o 4.40, czyli 12 h i 30 min od odejścia wód, samych skurczy miałam coś 6 godzin, wiec nie cierpiałam caly czas
w sumie nacierpiałam się tak na serio jakieś 2-3 h
nie było źle, miło wspominam ten dzień, mam nadzieję, że drugi poród gorszy nie będzie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:29   #4462
dziubek79
Zakorzenienie

Agula ja za moją dałam po rabacie 2400 a chciałabym za nią 800 choć przy cenach na all może być cięzko

Dakaro mnie sie podoba fioletowa i ta szara

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-03-17 o 22:30
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:30   #4463
nerola
BAN stały

Mi się podoba ostatnia sukienka tylko ,zeby przód miała dłuży bo brzusio podnosi do góry.

Na zdjęciach rozpoznałam na 100% Stapeklkę po sposobie ubioru
Zgadłam?
Reszty kobitek nie

Stapelko no to powodzonka życzę
Oby się sporo sprzedało!!!
Stary 2011-03-17, 22:30   #4464
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładna jest ta fioletowa kolor cudowny i niebieska też może być szkoda że u mnie nie ma żadnych imprez
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:36   #4465
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, zdecydowanie za tanio przy takiej cenie Śmiało możesz chcieć więcej.
Tak myślisz? Może faktycznie spróbuje z wyższa cena
Cytat:
Jak dla mnie to ta szara jest cuuudna sama mam w czerwcu wesele brata i się zastanawiam nad sukienka.... gdzie Ty je znalazłas?
Na razie chce pooglądać, a kupie w czerwcu jak bede wiedziała ile się rozrosne

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moja sukienka nie byla nowa tylko odkupiona od córki znajomej takiej dalekiej powiedzmy mojej mamy . Ponoć kosztowała 3tyś ja ją kupiłam za 900zł już po czyszczeniu . Sprzedam chyba za 200 ale wiesz koleżance i bez czyszczenia . Suknia po dwóch właścicielkach nie jestnic uszkodzona Nie wiem dokładnie jak to jest czy to komis nie ustala ceny Bo ta znajoma zaniosła gdzieś do komisu te kiecke i chcieli jej dać 400zl
Mi w komisie powiedzieli, że oni ją przyjmą z taka cena jaką ja chce, ale nie daja kasy od razu, tylko jak sie sprzeda to wtedy dzwonią do mnie żeby przyjechac po kase

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Z poważnych dzieciaczkowych zakupów..... właśnie kupilismy łóżeczko z materacem

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:40   #4466
zanka205
Zakorzenienie

mnie też nacięli, poza tym pękła mi pochwa (jej jak to strasznie brzmi)
długo mnie lekarz zszywał
ale ja drobna chyba jestem "tam" i to dlatego
synek był dość mały ogólnie, ale na swój wiek i na moje gabaryty to i tak nieźle ważył

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:16   #4467
LadyInBlack2
Rozeznanie

witam nowe mamuśki

nerola
- rzeczywiście masz ostatnio strasznie pod górkę ale trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się w końcu ułożyło

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Kopniaki już czujemy, latem się rozpakujemy

Wiosna przyszła, słońce świeci, kopią nas wakacyjne dzieci

Całkiem dobrze już się znamy- letnie dzieci i ich mamy
ja głosuję na opcję 1 lub 3

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
W ogole chcialabym aby juz byl na swiecie, bo po prostu tesknie za nim. Smieszne, ze juz mozna kochac tak bardzo istotke, ktora jest jeszcze schowana.
wzruszyło mnie to zdanie.. ale ja się ostatnio wszystkim wzruszam

Cytat:
Czytałam to wcześniej. Ogólnie to zauważyłam, że jest taki trend w necie, na naturalne porody, na słuchanie ciała kobiety, może nawet porody domowe, że jak jest dobra atmosfera, dobra położna, to wszystko idzie tak wspaniale, że nie trzeba krocza nacinać ect.... Tymczasem jak już wspominałam byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i co? A tam mówią, że pierworódkom, to niemalże standardowo się nacina krocze - czytajcie między wierszami, żeby szybciej było. A jak jakaś dziewczyna zapytała w jakich pozycjach można rodzić, to się dowiedziała, że praktycznie tylko na plecach, bo tak lekarzom jest najwygodniej. Czyli w szpitalach nic się nie zmienia.
taaa, u nas niestety nadal ciemnogród ale ja się dziś pocieszyłam, bo wyczytałam, że w szpitalu w którym chciałabym rodzić dają ZZO bezpłatnie (tak, wiem niby nie mogą brać kasy za to ale wiadomo jak jest) i w ogóle, najważniejsze, że w ogóle znieczulają

dziewczyny, boskie zakupy brunetka, z Ciebie to już w ogóle zakupoholik się zrobił

Cytat:
Ja 3 razy rodziłam i 3 razy byłam cięta,3 razy przebijany pęcherz.
Teraz nie dam sie ciać.Postanowione bo nadal mnie blizna boli.
a chcesz CC czy SN ale z możliwością pęknięcia?

Cytat:
ja pękłam i w sumie po 2 dniach mi szwy (dwa zaledwie) sciagali i bylo o niebo lepiej bo jednak ciagnely. nie wiem jak to jak przetna, ale wiem po cieciach meza (wiem to nie porod - ale wiem jak to jest nie ciac dobrze tylko dwa razy w jednym miejscu), ze to dluuugo sie goi (noga i ciecie po wyrostku, liczy sie?). moze ktoras pocieta powie jak dlugo jej sie goilo?

tak pewnie jest ze ciecia sie lepiej szyje niz rozdarcia, ale rozdarcia sa zwykle mniej glebokie (chyba ze masz meeega pecha...)

mam kolezanke ktora juz miala dosyc bolu (nie powiem, takie naciaganie skory jak głowka wychodzi jednak troche boli, sama sie nei rozłazi jednak) i dala sie pociac. poszlo szybko, ale czy lepiej to nie wiem...

ja się właśnie trochę boję pęknięcia, trochę się nasłuchałam o tych głębokich pęknięciach i chyba wolę jednak być nacięta..

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
zdjęcia sa w klubie

tak, to Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych w Katowicach - rasowe piękności zdobywają nagrody a my mamy stoisko i liczymy na tych walniętych (pozytywnie) właścicieli, którzy MUSZĄ mieć obroże z ich rasą (tak jak my np rampersa z pieskiem )
dla chętnych i blisko mieszkających jestem 3 dni - stoisko 4a - znak charakterystyczny - 2 ciężarne

mój kolega jest ginekologiem i mi opowiadał że osobiście lubi krocze rozrywać bo wtedy ładnie po włóknach idzie i lepiej sie goi. nie bede u niego rodzić
yyyy.. wariat

Cytat:
kochana, ja bym wybrała na pewno jakąś krótką, z Twoich propozycji podobają mi się nr 4,6 lub 7

---

zamierzacie się wybrać (pierworódki) lub chodziłyście (już mamuśki) do szkoły rodzenia? jeśli tak- ile u Was kosztuje/kosztował kurs?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

ankieta wypełniona
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:26   #4468
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
zamierzacie się wybrać (pierworódki) lub chodziłyście (już mamuśki) do szkoły rodzenia? jeśli tak- ile u Was kosztuje/kosztował kurs?
Ja się wybieram, a zapisałam nas już w lutym gdzieś. Zaczynamy w połowie kwietnia Ta, do której będziemy chodzić jest za darmo dla osób z zameldowaniem w Warszawie, więc nic nie będziemy płacić. Gdybym nie miała zameldowania - 500 zl

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:28   #4469
madziaranew
Rozeznanie

Dakaro- sukieneczki sliczne,bierz pod uwage ze moze byc goraco , no i jeszcze te dodatkowe kilogramyI chyba krotka bedzie bardziej przewiewna.mi sie podoba siwa.
A u mnie bol glowy. Zaraz jakies oklady no I sen napewno pomoze. Zycze Wam slodkich snow!
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:44   #4470
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Ja się wybieram na 100%. Za darmo u nas jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości