|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Witam się ładnie w ten pochmurny poranek
Ja też! ![]() Cytat:
Brak słów odnośnie służby zdrowia i całej tej sytuacji Trzymam kciuki aby zdrówko szybko wróciło
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś koło 14-15zl chyba
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
MARY kawa i spac
![]() dzien dobry kochane' ja sobie chyba zaaplikuje jakies tabletki na sen dla ciezarnych do 3!!!!!!!!!!! nie chcialo mi sie spac ![]() dobry Cytat:
ja mam dzisiaj gzike ale zjem po KTG ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, co Ty tak po nocach buszujesz?
Bezsenność Cię dopadła? ps. widzę że pod koniec dołączyła do nas jeszcze jakaś nowa osóbka cześć Oliwka
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Z lekkim opóźnieniem ale sie melduję
![]() Troche mnie nie bylo, podróżowałam. Byłam ostatnio w Warszawie i stwierdziłam że jednak nie dla mnie już podróże samochodowe . Krótkie podsumowanie ostatnich dni, tak więc: - pokój skończony, wieczorkiem podeślę zdjecia. - wyprawka tez skończona ![]() - torbe do szpitala chyba nawet spakuje na dniach - tyje w zawrotnym tempie ![]() A poza tym mąż szczęśliwy że doceniłyście jego wesołą twórczośc, choć w sumie chyba też trochę zawiedziony że jego tytuł nie wygrał. Dziewczyny ! Ja w nocy budzę się co godzinę na siku i na przewrócenie z jednego boku na drugi, dziś budziłam się o 24, 1, 2, 3 i potem już zwatpiłam, nie poszłam spać tylko was nadrabialam. Potem o 6 poszlam jeszcze spac na 3 godzinki, ale jak leze na boku to tak mnie bolą biodra i cale nogi ze nie wytrzymuje Macie na to jakies sposoby? Dłużej tak nie wytrzymam a tu jeszcze troszku tygodni zostalo. Dobra ja dzis zabieram sie za sprzatanie po remontowe, bedzie ciezko, pewnie zajmie mi to caly dzien. Co chwilke bede robila przerwy wiec bede wpadac, Buziaki
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
współczuje bezsenności Ja na szczęscie spałam jak zabita, z małymi przerwami na siiiii ... ![]() a właśnie miałam pytać Was ostatnio o te ktg.. Bo ja już się pogubiłam, nie wiem jak to jest Czy to gin wysyła, czy samemu trzeba się zorientować czy co.. Bo np moja koleżanka mówiła, że pierwszy raz miała dopiero na porodówce uświadomcie mnie
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zasnęłam o 24 ale tylko na 2 godziny |
|
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mleko cieple i melisa ni pomagaja, nawet relaksujaca kapiel wczoraj bylo 3w1 ![]() Cytat:
do tego nie moge zasnac nie chce m isie w ogole spac wczoraj do 3 siedzialam w necie... ![]() nic mi nie pomaga jak zasne to i tak sie budze i przewracam na bok bo biodra szaleja do tego mnie dzisiaj mega skurcz w lydce zlapal Cytat:
kt robia w zasadzie dopiero w 9 miesiacu moj gin robi 2 razy w tygodniu przez ok 40-60min sluchasz serduszka, sprawdzaja tetno i paqtrza czy skurczy nie ma mi polozna zalatwila z SR, ona pracuje w moim szpitalu i jest przelozona reszty poloznych, wiec kobity nic nie powstrzyma ![]() Cytat:
same bezsennosci tu ![]() masakra tesciu sie smieje, ze mam trenowac nie-spanie ale kurde to sie tak nie da ![]() poza tym wolalabym jeszcze spac poki moge ale o dziwo jestem wyspana tylko strasznie zmeczona, boli mnie wszystko
|
||||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
agus widziałam właśnie, że Ty do późna na forum siedzisz...współczuje tej bezsenności, ale u mnie to co 2ga noc jest do kitu. Przesypiam 2-3h później budzę się i znowu zasypiam i tak w kółko. Oglądałam w DDTVN reportaż o małej Laurze w ogóle jej rodzice to są super ludzie...podziwiam ich![]() MoniaK hej no tak pod koniec...w sumie to niektórym z nas trochę dłużej do końca zostało. Podczytywałam Was od początku, ale nie pisałam
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-18 o 10:04 |
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze przynajmniej moge sobie w cos pograc uwielbiam scrabble
|
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zaczynam zastanawiać się nad szpitalem, pytanie do kobitek rodzących we Wrocławiu, gdzie WY?
Ja biorę pod uwagę Kamińskiego - to był mój pierwszy wybór ze względu na pojedyncze sale i potem możlwiośc też leżenia w jedyneczkę za dodatkowa opłata. Brochów - bo usłyszalam ze od kwietnia moja byc juz standardem znieczulenia Borowska - bo podobno od kwoetnia maja juz zaczac przyjmowac, tylko jak tam bedzie nie wie nikt
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() Ja też miałam dzisiaj ciężką noc. Brzuch mi twardniał i bolał jak na @. Co prawda pierwszy raz miałam takie bóle ale nie ma się co dziwić termin porodu coraz to bliżej. Muszę się wziąć za dalsze porządki i prasowanie, ale tak mi się nie chce
|
#433 |
|
Moderatoreska
|
Ja też dzis nie spałam dobrze, miałam wrażenie że łapią mnie jakieś skurcze, nie mogłam się wygodnie ułożyć w łóżku, synal wieczorem strasznie podniósł mi ciśnienie,a jak sie zdenerwuję to nie mogę zasnąć.
Ale jak udało mi się w końcu zasnąć to się budziłam co jakiś czas, noc miałam czuwającą i wstawałam ze trzy razy do wc. Więc dzisiaj jestem niedospana, zła, zmęczona. Czekam teraz na tą dziewczynę od ciuszków, miała być między 10-11 ![]() Więc u mnie już mieszkanko wysprzątane Dziś drzemki po wyjściu syna do szkoły nie było :PDziś mnie złapał dość silny i długi ból po prawej stronie brzucha w pobliżu pachwiny w takim jakby dołku, trzymał dość długo, ale na szczęście przeszło, chłopaki od rana szaleją w brzucholu. |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mala ma znow czkawke
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pokoik i wyprawkęciekawe --- ma ktoś już torbę spakowaną ????? a na biodra to ja poprzednio (bo teraz rzadziej mnie bolą) podkładałam koc pod dupcię moją i trochę pomagało ... tak żeby biodro trochę było odciążone było nic innego nie wymyśliłam ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
)ale mam nadzieję że zdążą .... masz pewną informację że od kwietnia już przyjmują ??? co do Brochowa to skąd wiesz o zoo ??? tam mam w sumie najbliżej ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- atiz może spotkamy się na porodówce
|
||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Ale poród w ukończonym 37 tyg. to już poród o czasie, dziecko donoszone
A dlaczego wolałabym urodzić wcześniej niż później? Bo w tej ciąży nie czuję się zbyt dobrze. Nie chciałabym także urodzić w święta wielkanocne, majówkę ani pomiędzy nimi - wtedy to już anestezjologa w szpitalu na pewno nie uświadczę. ![]() ![]() ![]() Ciekawe, czy istotnie te liście pomagają ![]() Aguś, a odnośnie wkładek laktacyjnych - ja też niestety nie polecam tych z Belli . Teraz zamierzam kupić z innej firmy - być może z polecanej przez Andziot J&JNatomiast do podkładów poporodowych Bella nie mam zastrzeżeń ![]() I śliczny i już duży brzuszek masz ![]() Ollliwka, Kasia86 - ciąża Wam służy ![]() Aga_pe, brak słów na takich lekarzy Daisy, gratuluję wyniku ![]() Widzę, że na tapecie temat bezsenność... U mnie po w miarę przespanym tyg. znowu problem powrócił |
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jutro bede pakowac Cytat:
widzialam, ze sa 2 rodzaje tych wkladek
|
||
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za zaproszenie na odchowalnie.to bardzo miłe z waszej strony
![]() Tam myślę że może mnie być więcej z wami , bo będziecie już rozpakowane i będziecie miały ręce pełne roboty
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#439 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nie wiem od czego.Ale buszują chłopaki po brzuchu Ja torby nie mam jeszcze spakowanej i na razie nie będę pakować :P Jakoś mi nie spieszno do porodu :P |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko na dwie sekundy porannie, bo zaraz wpada do mnie przyjaciolka, ktora sie za miesiac rozwodzi i trzeba jej dac kopa zeby miala duzo sily.
Od rana tak mnie rypia plecy, ze ledwo chodze, u gory pod zebrami. Czy to dzieciok? Bo na rwe to mi nie wyglada, juz ja przechodzilam i bolalo duzo nizej. Ja Wam nigdy nie opisywalam moich snow, bo zawsze mialam ostro popie*przone (snilo sie ktorejs z Was, ze byla dziewczyna Giertycha na przyklad?) ale dzisiaj to juz nie wytrzymam - otoz urodzilam synka, ale z porodu nie pamietalam kompletnie nic. Dziecko spalo w lozeczku, a ja na przyklad dwa dni zapominalam je przewinac. A jak je TZ podniosl z lozeczka, to sie okazalo, ze ma taka glowe jak serce z reklamy Telekomunikacji. [mam nadzieje, ze moja corka nie bedzie miala takiej glowy ]Co do torby to chcialam powiedziec, ze: a) nie mam czego spakowac b) nie mam w co spakowac Tyle w temacie Mam nadzieje, ze mnie dziecko nie zaskoczy i nie pojade do szpitala z pustymi rekami.
|
|
|
|
#441 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wylogowało mnie 2x wiex szybko odpisze, zeby mi cyctaty nie zniknęły
![]() Dzień dobry Cytat:
oczywiście od razu poszłam do łozka, w nocy wstawałam 3x na siusiu to teraz wygladam w miare ok.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() TŻ wczoraj poszedl do drugiego pokoju z miara mierzy i mierzy to sie go pytam co robi, a on "no przeciez bede komode robil dla naszej coreczki"............oczy mialam jak 5zl wczesniej nic o tym nie mowila dzisiaj dzwoni rano i mowi "komoda juz sie robi, pasuje ci wysokosc na 1m?" nie pytajcie mnie jaka bedzie bo nie wiem a wiem jedno Tż zna sie na kolorach ktore sa modne itp. Zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie. Przeciez my to za darmo bedziemy mieli tzn. za grosz![]() Kiedys powiedzial, ze wszystko by zmienil u nas w mieszkaniu, ale skoro wynajmujemy to sie nie oplaca
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Andziot rozmawiałam wczoraj z moją lekarką która pracował jakis czas na Brochowie i nadal ma kontakty więc mówi że infrmacje z gazet dotyczące znieczuleń chyba siępotwierdza mają iśc na to pieniądze z miasta.
Wiesz ja wole mieć lepsza opiekę i lepsze warunki niż znieczulenie więc liczę na tą Borowską. Rozmawiałam z położną, która u mnie pracuje i mówi że koleżanki jej już pakują Dyrekcyjną i do końca miesiąca mają się przenieść. Zimmer - szef na Dyrekcyjnej chce przyjmowac na tzw. zakładkę od razu jak sie przeniosą część już na Borowskiej częśc na Dyrekcyjnej. Będę trzymać ręke na pulsie jak coś.
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu znieczulenie dawaja TYLKO podczas cesarki, wtedy robia zzo, przy naturalnym porodzie nigdy znieczulenia nie dawaja
![]() ewentualnie czyms tam psikna czy jakas tabletkewsio |
|
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślałam że jak się przenoszą to tu zamykają ![]() muszę pogadać z lekarzem, ale to dopiero na wizycie ... może na Borowskiej będzie łatwiej o anestezjologa (naiwna jestem wiem )no i ciekawe jak sale będą, ilu osobowe ... i czy płatne to jest najgorsze że oni dopiero będą się tam docierać i pewnie nic nie bedzie wiadomo ... ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochana
![]() pożarłam znowu kilka cukierków.... dzisiaj zanim wejdę u ginki na wagę to powiem, że za dużo wody przed wizytą wypiłam przecież znowu mam na + kg
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Proszę już kolejny wątek
Ale gonicie, ja nie zaglaam tak często...mam nakaz leżenia, ten pessar podrażnia mi szyjkę i mam krwawienia Ale dzidzi nic nie zgraża, tylko muszęuważać na infekcję. Aplikuje sobie doraźnie lek przeciwbakteryjny i musz erobić raz w tyg irygację. Mały kopie aż cały brzuch sie trzęsie. Wystarszyłam się że mogę wcześniej urodzić i kupiliśmy już całą wyprawkę...no mebelków brakuje Kupiliśmy taki wózek: http://www.wozki-jedo.pl/index.php?d...&k=0&dd=2&pp=1 w takim kolorze: http://www.wozki-jedo.pl/foto_plus/j...yn2011/130.jpg A teraz uciekam bo maż wrócił do domu i krzyczy, muszę isć na kanapę...to leżenie jest straszne, ehhh |
|
|
|
#449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pewnie ze wstawie fotydziewczynki bede uciekac, mam troche spraw do zalatwienia (poczta ) a tak mi sie nie chce bo pogoda brzydka i zimno...no to papa ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ![]() napisze wam jak juz cos bede wiedziala ile mniej wiecej to kosztowalo, Tż wczoraj cos mowil ze zrobi ja za 30zl bo tylko musi sam farbe kupic czy cos
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie co znalazłam
http://allegro.pl/promocja-graco-koj...505112356.html słodkie w ogóle to zdałam sobie sprawe ze musimy kupic drugie łóżeczko do teściów tylko nie wiem jakie, bo musi być składane ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

.. ja pierogi ruskie, więc też mniami.. 

szybko bym go zapełniła
Ja na szczęscie spałam jak zabita, z małymi przerwami na siiiii ...
Czy to gin wysyła, czy samemu trzeba się zorientować czy co.. Bo np moja koleżanka mówiła, że pierwszy raz miała dopiero na porodówce 

za pokoik i wyprawkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)