Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 10:40   #3301
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

oj mi też się oczy same kleją
dziecko- może jakieś 2 lata po ślubie. nie chcialabym za bardzo od razu po slubie dziecka- chcemy trochę sami pobyć i później pomyślimy o potomku.
Stary 2011-03-18, 10:44   #3302
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
U mnie taka beznadziejna pogoda, że nic się nie chce. Wypiłam już kawę i trzeba się wziąć do życia
Odbiegając od tematumam kilka ślubnych pomysłów, ale takich luźnych i nie wiem na razie co o nich myśleć. Może wy się wypowiecie i coś rozjaśni mi się w głowie:
1) Po weselu/poprawinach goście (wszyscy lub najbliżsi) dostają pudełeczka z ciastem. Tu niestety nie ma co dyskutować, tak było i będzie. Ja dostawałam i u nas też napewno będzie.
2) Bardzo podobaja mi się takie winietki, gdzie wkłada się coś słodkiego do środka. Fajnie zrobione krzesełka Bardzo fajnie wygladają tez garnitur i suknia młodej, pewnie widziałyście, pełno tego na internecie. Mój brat miał akurat ten model, ślub był niedawno, wiecnie chcę się aż tak powtarzać.
3) Zachorowałam ostatnio na bańki mydlane Nie takie w kształcie tortu, bo te akurat mi się nie podobają. Chciałabym takie zwykł owalne, z etykietką, gdzie będą nasze imionai data ślubu.
4) Widziałam ostatnio lizaki, zwykłe okragłe (przeważnie jakiś kwiatek albo serce jest w środku, napewno wiecie), na które przyklejono właśnie karteczki z imionami młodych i datą. Też mi się to podoba, taki słodki upominek.
Problem w tym, że nie mogę zrealizować wszystkich tych pomysłów bo do zestawu musiałabym dodawać jeszcze reklamówkę, żeby goście mieli to gdzie zapakować. Nie będę juz wspominać o kosztach, na których obniżeniu również mi zależy. Kolejny problem, jak będzie wyglądał stół jak ja to tam wszystko poukładam, nic więcej już się nie zmieści, a będzie to wyglądać tandetnie i słabo. Może byłyście na weselach, gdzie jedna z tych rzeczy absolutnie się nie sprawdziła i młodzi mogli sobie ją podarować. Bardzo chętnie z czegoś zrezygnuje tylko na obecną chwilę nie potrafię się zdecydować
Ja bym zdecydowala się na jedną formę zresztą bedziemy mieć tylko wlasnoręcznie robione małe pudełka z symboliczną słodkościa w środku. Po za tym jeśli i tak dajesz ciasto na dowidzenia to wydaje mi się że nie musisz już reszty robić

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-18 o 10:47
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:46   #3303
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Ojejku, jaka ty młodziutka jesteś;-) Wow i już za mąż, ja siebie nie widziałam w tym wieku jako żona;-)
u mnie tak jakoś jest moja mama wyszła za mąż mając 21lat są z tatą szczęśliwi i z roku na rok kochają się coraz bardziej czasami zachowują się jak dziecie ale to takie słodkie siostra cioteczna mojego TŻta jest w moim wieku i ona bierze ślub kilka miesięcy po nas dokładnie w sierpniu. Znam TŻta z 6 lat przyjaźniliśmy się 4lata od 2,5roku jesteśmy razem. Kocham go i nie widzę powodu żeby czekać aż skończę 25-26lat. Pobieramy się teraz potem wyjeżdżamy aby się razem czegoś wżyciu dorobić (zaczynamy tak naprawdę od zera).
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:46   #3304
evoonia86
Zakorzenienie

my bedziemy dawać tylko ciasto na koniec wesela (dla najbliższych- rodziny i przyjaciół). nie przewidujemy żadnych upominków dla wszystkich gości
Stary 2011-03-18, 10:48   #3305
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Ja bym zdecydowala się na jedną formę zresztą bedziemy mieć tylko wlasnoręcznie robione male pudelka z symboliczną słodkościa w środku. Po za tym jęsli i tak dajesz cisto na dowidzenia to wydaje mi się że nie musisz juz reszty robic
Wiem, że nie muszę, ale to mi się tak zwyczajnie podoba
Zobaczymy, może coś mi się przestanie podobać do tego czasu. Jeszcze mam przynajmniej rok, żeby się ostatecznie zdecydować.
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:50   #3306
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
u mnie tak jakoś jest moja mama wyszła za mąż mając 21lat są z tatą szczęśliwi i z roku na rok kochają się coraz bardziej czasami zachowują się jak dziecie ale to takie słodkie siostra cioteczna mojego TŻta jest w moim wieku i ona bierze ślub kilka miesięcy po nas dokładnie w sierpniu. Znam TŻta z 6 lat przyjaźniliśmy się 4lata od 2,5roku jesteśmy razem. Kocham go i nie widzę powodu żeby czekać aż skończę 25-26lat. Pobieramy się teraz potem wyjeżdżamy aby się razem czegoś wżyciu dorobić (zaczynamy tak naprawdę od zera).
Ja jestem także w Twoim wieku i też z TŻem nie mamy zamiaru czekać na ślub gdy będziemy starsi. Kochamy się, chcemy być ze sobą, myślimy poważnie o naszej przyszłości, jesteśmy odpowiedzialni więc po co czekać?
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:51   #3307
baskaeta
Zadomowienie

he he cięzki wybór - mi się właśnie podobają małe pudełka ze słodkościami i wiem że tego chcę dla każdego dlatego już nie przeglądam niczego innego
Stary 2011-03-18, 10:54   #3308
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
skoro jest się pewnym, to nie ma co czekać coraz więcej znajomych jest zdania, że jak się kocha i chce się być to nie ma co odkładać decyzji o ślubie na kiedyś tam, bo zdarza się, że takie związki się rozpadają.
sama jestem tego przykładem.
Stary 2011-03-18, 10:55   #3309
melod_y
Zakorzenienie

my będziemy dawać ciasta + alkohol.
Kiedyś tez nakręciłam się na jakieś upominki drobne itp, ale na dzień dzisiejszy przeszło mi..
W poniedziałek dzwonie do fotografa i sie umawiamy na podpisanie umowy.
Niestety zespołu - BRAK.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:56   #3310
fraise
Raczkowanie

My dziecko chcemy około 30. Czyli w sumie niedługo . Ale czas leci... Po ślubie chcemy się sobą nacieszyć, tym bardziej, że nie mieszkamy razem .

Ja byłam u dermatologa i na pytanie o pieprzyki, kobieta wysłała mnie na videodermatoskop. Sama tylko spojrzała pod lupą i powiedziała, ze jest ok, ale nie traktuję tego jako wiarygodne badanie.

Mi też się dziś nic nie chce, pogoda pod psem, szaro na dworze...
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:57   #3311
aleksandrettaa
Zakorzenienie

hehe a ja nie mam bladego pojęcia ile mam dni do ślubu

Co do godziny na fryzjera to zależy od tego co się planuje mieć na głowie. Wszak nie każda fryzura wymaga tej samej ilości czasu. Najlepiej pewnie pytać fryzjera.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:59   #3312
ibyza
Wtajemniczenie

co do wieku, to moim zdaniem on jest nieważny jak się czuje, że to już czas to i tak nic tego nie zmieni, chociaż ja będe miała rocznikowo 25 w trakcie ślubu (ślub w czerwcu , a ja z listopada, TŻ tydzień przed ślubem skończy 28- jesteśmy razem prawie 5 lat) i powiem Wam, że czasem mamy takie przebłyski że to nadal za wcześnie, że może się coś stanie... ale w końcu dochodzimy do wniosku, że co ma się stać to i tak od tego nie uciekniemy...
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:00   #3313
melod_y
Zakorzenienie

Ja też najpierw chcialabym własny dom, pozniej dziecko

myslalam kiedys nad wycieciem pieprzyka. Ale chyba sie nie zdecyduje. Nie przeszkadzają mi na tyle, aby to zrobic. Ostatnio mialam maly zabieg chirurgiczny i mam tak paskudna blizne ze szkoda gadac... Marze aby przyszle lato szybko minęło, bo i tak moge zapomniec o paradowaniu w bikini
No i o sukience na wesele z duzym dekoltem tez moge zapomnieć...

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:01
Stary 2011-03-18, 11:01   #3314
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
skoro jest się pewnym, to nie ma co czekać coraz więcej znajomych jest zdania, że jak się kocha i chce się być to nie ma co odkładać decyzji o ślubie na kiedyś tam, bo zdarza się, że takie związki się rozpadają.
zważywszy na to że do ślubu trzeba jednak trochę się przygotować, nazbierać kasę itd... to np po pół roku znajomości jak są oświadczyny a zaklepuje się slub na dwa lata do przodu to w momencie gdy ślubujesz miłość, wierność jest się świadomym drugiej osoby
Stary 2011-03-18, 11:02   #3315
melod_y
Zakorzenienie

no chyba ze ktos ma na koncie kilkadziesiąt tysiecy to sobie moga weselicho robić :P
Ale ja jednak bym się bala zawierac przysiege małżeńska z kimś kogo znam pół roku...
tym bardziej że mi to potrafi się czasem ot tak wszystko odwidzieć

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:04
Stary 2011-03-18, 11:05   #3316
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
no chyba ze ktos ma na koncie kilkadziesiąt tysiecy to sobie moga weselicho robić :P
piszę o przeciętnej, ststystycznej parze w Polsce która sama zarabia na swoje utrzymanie - po za tym jeśli jesteś młoda masz te 19-20 lat i się hajtasz to nie wmówisz mi że sama organizujesz swój ślub - chodzi mi o wklad finansowy - rodziców 100% pieniazki wtedy są wykorzystywane hmmm?
Stary 2011-03-18, 11:08   #3317
evoonia86
Zakorzenienie

melod_y baskaeta zgadzam się z Wami- ślub po pół roku znajomości u mnie też by odpadł. nie wyobrażam sobie, że miałabym wyjść za kogoś a później się z nim kłócić, bo nie potrafiłabym np. znieść pewnych jego nawyków. tak to przynajmniej mam trochę czasu, żeby się do pewnych zachowań partnera przyzwyczaić, poznać je i albo zaakceptować albo nie.
Stary 2011-03-18, 11:08   #3318
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ale ja jednak bym się bala zawierac przysiege małżeńska z kimś kogo znam pół roku...
tym bardziej że mi to potrafi się czasem ot tak wszystko odwidzieć

dlatego napisalam że w momencie zawarcia związku są po 2 latach narzeczeństwa - moja kolezanka tak ma i są super szcześliwi.
Stary 2011-03-18, 11:09   #3319
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dziecko zawsze chciałam w wieku 29 lat więc wychodziło by, że za 3 lata. No ale zobaczymy co życie przyniesie bo najpierw trzeba by kupić mieszkanie a na to widoków brak na razie.

Ciasta nie planuję rozdawać bo skoro wiele osób jest z innych miast, będą nocować pewnie w innym miejscu niż sala to bez sensu by z ciastami jechali do hoteliku a potem rano targali do domu bo tylko popsuć się mogą. Możliwe, że będą jakieś czekoladki albo coś w tym stylu ale to się zobaczy przed ślubem.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:11   #3320
ewika19
Zadomowienie

baskaeta- to, że dziewczyna jest młoda to nie oznacza, że jej przyszły mąż nie zarabia i że nie ma pieniędzy. Mój TŻ jest 2 lata starszy a ma już rok pieniądze odłożone na ślub. Jednak nasi rodzice nie wyobrażają sobie by nam nie mieli zrobić wesela więc oni nam płacą jedzenie i salę a my resztę. I 100% pieniędzy od rodziców nie będzie wykorzystane.
Stary 2011-03-18, 11:13   #3321
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziecko zawsze chciałam w wieku 29 lat więc wychodziło by, że za 3 lata. No ale zobaczymy co życie przyniesie bo najpierw trzeba by kupić mieszkanie a na to widoków brak na razie.

Ciasta nie planuję rozdawać bo skoro wiele osób jest z innych miast, będą nocować pewnie w innym miejscu niż sala to bez sensu by z ciastami jechali do hoteliku a potem rano targali do domu bo tylko popsuć się mogą. Możliwe, że będą jakieś czekoladki albo coś w tym stylu ale to się zobaczy przed ślubem.
popieram dlatego male pudełeczka z symboliczną słodkością
Stary 2011-03-18, 11:20   #3322
Seagirl
Zadomowienie

Hm...ja to jestem stara przy was;-) Tylko że jak byłam młodsza to żaden związek nie był idealny żeby myśleć o ślubie, miałam dwa długie związki od 20 roku życia i w jednym on mnie zdradzał a w drugim ja go nie kochałam. Myślę że jakbym miała wtedy innego faceta z którym byłoby tak cudownie jak z obecnym narzeczonym to też pewnie wcześniej wyszłabym za mąż. Poza tym ja uważam że mój obecny TŻ to było nasze przeznaczenie gdyż znaliśmy się od kilkunastu lat, ale kontakt się urwał, zawsze mi się podobał i czasami myślałam o nim co u niego i czy już jest zajęty.
No i dwa lata temu los nas ze sobą zetknął i nadalnie mogę uwierzyć że spełnia się to co kiedyś wydawało mi sie marzeniem. Ślub już za 337dni;-)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:21   #3323
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
baskaeta- to, że dziewczyna jest młoda to nie oznacza, że jej przyszły mąż nie zarabia i że nie ma pieniędzy. Mój TŻ jest 2 lata starszy a ma już rok pieniądze odłożone na ślub. Jednak nasi rodzice nie wyobrażają sobie by nam nie mieli zrobić wesela więc oni nam płacą jedzenie i salę a my resztę. I 100% pieniędzy od rodziców nie będzie wykorzystane.

prosze Cię zaoszczędzenie 30% albo 20% ceny jaką naprawdę trzeba zainwestować w ślub to generalnie wiesz... wystarczy jak jedno pracuje i to niekoniecznie jakoś super dużo - ja nie wyobrazam sobie wyciągania kasy od rodziców choć i tak wiem że lwią cześć dostaniemy jako prezent ale to będzie "prezent" - całość kwoty za ślub stawiam sobie za punkt honoru że sami zapłacimy bo nie lubię żerowania po za tym jesteśmy własnie dorośli i samodzielni i o wałasne potrzeby potrafimy zadbac sami - powiedz mi jak można mówić w takim przypadku jak opisujesz o samodzielności bo jesli ktoś się dokłada do Twojego utrzymania lub zachcianek to dla mnie nie samodzielność...
Stary 2011-03-18, 11:24   #3324
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...ja to jestem stara przy was;-)
tutaj nikt nie jest stary
Stary 2011-03-18, 11:27   #3325
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Witam Was dzisiaj Drogie Panie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Ach Alex... już mi się przypomniało, dlaczego Tż-towi nie spodobał się ten serial
Ja nie wiem co Wy w nim widzicie... no dobra przystojny może i jest, niestety zupełnie nie w moim typie. ja tam wolę Dereka Sheperda normalnie idełał dojrzałego mężczyzny!!!! Ale niestety na chirurgów jakoś czasu nie mogę wygospodarować i przerwałam dawno tem... ale powrócę.

Z TŻtem oglądamy Housa, ostatnio Dwóch i Pół, a z polskich to oglądam Na dobre i na złe, chociaż ostatnio nudzą, bo Latoszka nie ma
A Tancerze moi sie skończyli i rozpaczam bardzo!!!

Cytat:
Miała któraś z Was wycinany pieprzyk/znamię? Bo ja się wybieram gdyż mam 2 takie na które muszę uważać by go nie zdrapać/albo podczas opalania. I nie wiem czy wystarczy iść po skierowanie do rodzinnego lekarza czy trzeba iść do dermatologa...
Ja miałam w sierpniu. Dostałam skierowanie od dermatologa. Babka powiedziała, że nie wygląda rakowo, ale warto się go pozbyć. Najpierw ze skierowaniem poszłam na konsultacje do chirurga i on zdecydował, że trzeba ciąć. Nic strasznego. Ja tylko miejscowego znieczulenia się okropnie bałam, ale przystojny lekarz mnie kuł także dobrze było!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Kłótnie to u nas ogromna rzadkość. Właściwie w ogóle się nie kłócimy, na początku były może jakieś zgrzyty na różnych płaszczyznach, ale tak to w ogóle nie mamy powodó do kłótni... Natomiast jak już jakieś są, to boczymy się na siebie jakieś 15, 20 min., a potem któreś nie wytrzymuje i przytula i przeprasza
Chatka ja Was podziwiam, w moich oczach tak idealnie dobraną parą jesteście, że czasem aż was nie lubię
A tak poważniej to ja Wam zazdroszczę, my z TŻ to co jakiś czas musimy się o jakąś pierdołkę pokłócić...i mi z tym strasznie źle, ale potem już jest tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
to sama zostałam
nikomu sie svarovski nie spodobał?
Mnie się podoba, ale taki skromniejszy, tzn kolczyki z jednym kryształkiem. Bardzo fajne kolczyki robi Nena z kryształków
A wisiorki to też raczej z jednym na środeczku. Takie gusta mam.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
400 dni
a u Was ile zostało?
mi o 11 dni mniej

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
A na jakiej podstawie dermatolog ocenia, który pieprzyk/znamię jest do usunięcia?
maja swoje sposoby. W moim przypadku oglądała przez taka dziwną lupę, no i wystający i bardzo ciemny był, w miejscu w którym można zahaczyć, więc wysłała mnie na konsultacje do chirurga.

Cytat:
Napisane przez karmeloweciastko Pokaż wiadomość

Właśnie mam podobny problem z kasą, nie pracuję obecnie {tylko stypendium i dorywcza praca} a we wrześniu br idę do koleżanki ze studiów na wesele i też myślałam, żeby dać około 400zł i jakiś własnoręcznie wykonany drobiazg, ale nie wiem już sama co o tym myśleć, podobnie jak w Twoim przypadku ja też dostałam tzw pojazd za to, że za mało...
Dla mnie to i tak na tamten moment było dużo. I tak jak dziewczyny pisały daję się to na co nas stać

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
My tez sasiadow nie bedziemy zapraszac... pewnie z kolaczem pojdziemy
Obejrzelam linki na youtube i znalazlam jeszcze to http://www.youtube.com/watch?v=Ls8pz...1&feature=fvwp tez niezle
A kiedy PM 2012 planuja dzieci?

evoonia86 pokaz te zaproszenia

Mi zostalo 454 dni
Chcielibyśmy urodzić ok roku po ślubie. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie. Nie zawsze chcieć to móc.

Cytat:
http://twoje-zaproszenia.pl/743,slub..._lowickie.html
takie i poki co żadne innego w stylu łowickim nam się nie podobają.
Ładne!!! i jakie oryginalne. Takich jeszcze nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
U mnie taka beznadziejna pogoda, że nic się nie chce. Wypiłam już kawę i trzeba się wziąć do życia
Odbiegając od tematumam kilka ślubnych pomysłów, ale takich luźnych i nie wiem na razie co o nich myśleć. Może wy się wypowiecie i coś rozjaśni mi się w głowie:
1) Po weselu/poprawinach goście (wszyscy lub najbliżsi) dostają pudełeczka z ciastem. Tu niestety nie ma co dyskutować, tak było i będzie. Ja dostawałam i u nas też napewno będzie.
2) Bardzo podobaja mi się takie winietki, gdzie wkłada się coś słodkiego do środka. Fajnie zrobione krzesełka Bardzo fajnie wygladają tez garnitur i suknia młodej, pewnie widziałyście, pełno tego na internecie. Mój brat miał akurat ten model, ślub był niedawno, wiecnie chcę się aż tak powtarzać.
3) Zachorowałam ostatnio na bańki mydlane Nie takie w kształcie tortu, bo te akurat mi się nie podobają. Chciałabym takie zwykł owalne, z etykietką, gdzie będą nasze imionai data ślubu.
4) Widziałam ostatnio lizaki, zwykłe okragłe (przeważnie jakiś kwiatek albo serce jest w środku, napewno wiecie), na które przyklejono właśnie karteczki z imionami młodych i datą. Też mi się to podoba, taki słodki upominek.
Problem w tym, że nie mogę zrealizować wszystkich tych pomysłów bo do zestawu musiałabym dodawać jeszcze reklamówkę, żeby goście mieli to gdzie zapakować. Nie będę juz wspominać o kosztach, na których obniżeniu również mi zależy. Kolejny problem, jak będzie wyglądał stół jak ja to tam wszystko poukładam, nic więcej już się nie zmieści, a będzie to wyglądać tandetnie i słabo. Może byłyście na weselach, gdzie jedna z tych rzeczy absolutnie się nie sprawdziła i młodzi mogli sobie ją podarować. Bardzo chętnie z czegoś zrezygnuje tylko na obecną chwilę nie potrafię się zdecydować
Ciasteczka po weselu jak najbardziej, jeśli masz taką możliwość. Bańki mydlane możecie rozdać dzieciakom, na pewno się ucieszą. Jeśli dajecie ciastka, to winietki z cukierkami są zbędne moim zdaniem. Co za dużo to nie zdrowo. A lizaczki też dobry pomysł, wszystko zależny od zasobności portfela, tudzież waszego konta w banku.
Ale ze słodkości zdecydowałabym się na jedno.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:28   #3326
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
tutaj nikt nie jest stary
Mam 29 lat, w dniu ślubu będę miała 30. Przy 21-letnich PM-kach naprawdę czuję sie staro hihi Ale za to cieszę się bo teraz jestem pewna że z obecnym TŻ będę szczęśliwa. Jak pomyślę że mało brakowało i wyszłabym za któregoś z tamtych to mnie ciarki przechodzą.
Stary 2011-03-18, 11:35   #3327
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem także w Twoim wieku i też z TŻem nie mamy zamiaru czekać na ślub gdy będziemy starsi. Kochamy się, chcemy być ze sobą, myślimy poważnie o naszej przyszłości, jesteśmy odpowiedzialni więc po co czekać?
fajnie mieć rówieśniczkę na forum
Cytat:
wiem też znam takie przypadki związków które się rozleciały bo to zbyt długo trwało tylko chodzenie... żadnych zobaowiązń itd.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Mam 29 lat, w dniu ślubu będę miała 30. Przy 21-letnich PM-kach naprawdę czuję sie staro hihi Ale za to cieszę się bo teraz jestem pewna że z obecnym TŻ będę szczęśliwa. Jak pomyślę że mało brakowało i wyszłabym za któregoś z tamtych to mnie ciarki przechodzą.
więc widzisz to nie jest zależne od wieku tylko od tego czy jest to partner na całe życie czy się kochacie, czy jesteście siebie pewni. U niektórych jest to szybciej u niektórych później.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:43   #3328
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
prosze Cię zaoszczędzenie 30% albo 20% ceny jaką naprawdę trzeba zainwestować w ślub to generalnie wiesz... wystarczy jak jedno pracuje i to niekoniecznie jakoś super dużo - ja nie wyobrazam sobie wyciągania kasy od rodziców choć i tak wiem że lwią cześć dostaniemy jako prezent ale to będzie "prezent" - całość kwoty za ślub stawiam sobie za punkt honoru że sami zapłacimy bo nie lubię żerowania po za tym jesteśmy własnie dorośli i samodzielni i o wałasne potrzeby potrafimy zadbac sami - powiedz mi jak można mówić w takim przypadku jak opisujesz o samodzielności bo jesli ktoś się dokłada do Twojego utrzymania lub zachcianek to dla mnie nie samodzielność...
My mamy kucharkę, więc jedzenie u nas nie wyjdzie tak dużo. A i dodaję, że mięso, warzywa i owoce będziemy mieli za darmo, a resztę potrzebnych produktów po cenach hurtowych. Więc koszt jedzenia nie będzie tak duży jak w przypadku cateringu. Wystarczająco dużo się kłóciliśmy z nimi o to byśmy mogli sobie samo zorganizować ślub. I tak jest cudem, że zgodzili się w końcu na to by tylko jedzenie płacili. Nie znasz nas, nie znasz naszych rodziców więc nie wiesz jak jest. I nie musisz mnie obrażać, bo to nie jest miejsce na tego typu dyskusje.

jagodzia133- (kicia) też jest w naszym wieku (chyba, że coś poknociłam )
Stary 2011-03-18, 11:45   #3329
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
fajnie mieć rówieśniczkę na forum

wiem też znam takie przypadki związków które się rozleciały bo to zbyt długo trwało tylko chodzenie... żadnych zobaowiązń itd.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

więc widzisz to nie jest zależne od wieku tylko od tego czy jest to partner na całe życie czy się kochacie, czy jesteście siebie pewni. U niektórych jest to szybciej u niektórych później.
;-)
Stary 2011-03-18, 11:52   #3330
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
My mamy kucharkę, więc jedzenie u nas nie wyjdzie tak dużo. A i dodaję, że mięso, warzywa i owoce będziemy mieli za darmo, a resztę potrzebnych produktów po cenach hurtowych. Więc koszt jedzenia nie będzie tak duży jak w przypadku cateringu. Wystarczająco dużo się kłóciliśmy z nimi o to byśmy mogli sobie samo zorganizować ślub. I tak jest cudem, że zgodzili się w końcu na to by tylko jedzenie płacili. Nie znasz nas, nie znasz naszych rodziców więc nie wiesz jak jest. I nie musisz mnie obrażać, bo to nie jest miejsce na tego typu dyskusje.

jagodzia133- (kicia) też jest w naszym wieku (chyba, że coś poknociłam )
w żadnym przypadku Cie nie obrażam - wyraziłam tylko i wyłacznie swoją opinię na ten temat. To że mamy odmienne zdanie w tym temacie nie oznacza że chc e Cię skrzywdzić - chyba kazdy ma prawo do wlasnego zdania? Ale jesli jestes urazona to przepraszam.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości