|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
mamciu! moje ulubione ciacho! różnie go nazywają, moja mama przeważnie mówi "Izaura" na niego ale wiem że też inaczej go nazywają daj kawałek!ja właśnie wszamałam krokieta pyszne wyszły, chętne zapraszam
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
dusia ja się tam nie martwię, że nie schudnę, bo raz schudłam bez diet to i drugi raz się uda nawet jakby trzeba dietę stosować
chodzi o to, że: 1. zawsze marzyłam o tym, by mieć tylko ciążowy brzuszek, a resztę ciała ładną i zgrabną, raz mi się nie udało, byłam niskim ale baaardzo okrągłym słonikiem, no i niestety teraz równiez nic z tego nie wyjdzie 2. po porodzie wyglądać jako tako by nie wstydzić się wyjść z wózkiem na spacer, a niestety wiem jak wygląda ciało po urodzeniu dziecka kiedy ma się na plusie jeszcze blisko 20 kg, wtedy aż żyć się nie chce, i o ile zimną to i owo ukryje się pod ubraniem, latem trudno żebym ubierała się grubo żeby zamaskować zwały tłuszczu poza tym ja nie mam szczęścia jak niektóre kobiety, po tylu kg zostaje mi rozciągnięta skóra i rozstępy, ale nie jakieś tam małe, ja mam całą masę bardzo głębokich rozstępów, wygląda to fatalnie
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążyłam was nadrobić i czas pracy się kończy
![]() Jestem jakoś zmęczona, cały tydzień miałam potwornie ciężki, przede wszystkim psychicznie, bo fizycznie, to prawie wogóle. Poniżej link(któraś dziewczyna prosiła). -30% LEGINSY LEGGINSY GETRY BAWEŁNA CIĄŻOWE XXL |
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
hej Babeczki piaskowe
hmmm co ja to miałam... aa no tak sukienki mi się podobają ta niebieska i fioletowa Nerolka no super nareszcie pozytywne wieści tak się cieszę ![]() Pieleszka ja bym tak chciała na taką wystawę ale tż w pracy i nie możemy pojechać te śpioszki z supermenem są boskie Lady bodajżepytała o szkołę rodzenia my idziemy w przyszły czwartek 10 spotkań 250 zł nas wyjdzie moja siostra była u tej położnej i bardzo polecała to się zdecydowaliśmy. Mówiła że właśnie jej nauka oddychania dała wiele i chociażby dla tego warto! a ze jeste starsza to się jej słucham czasami ![]() Baboniku trzymam za męża biedaczek to okropny ból jest aby wszytko szybko się skończyło i to pomyślnie tak byłam grzeczna ankieta wypełniona ania ja jestem chętna na ciacho no glukoza fujjjjj zmalowana jak ci zazdroszczę tych przemeblowań ja jeszcze muszę poczekać aż mąż zda ostatni egzamin i potem może będę mogła nanikać ![]() moniczka gratki synek ![]() jacieee ja na zgagę reni jem gin pozwolił
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa mnie bolała codziennie, ale ja miałam za niskie ciśnienie, dopiero kawa pomagała, bo apap nie działał w ogóle potem ciśnienie miałam już normalne i głowa nie bolała no a na końcówce to nawet lekko wyższe miałam i się cykałam zatrucia ciążowego
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a działa
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
to ja też do dukana dołączę pewnie, chociaż nigdy nie stosowałam - na razie udało się na diecie MŻ i 3x w tygodniu aerobik
A teraz mam jeszcze zamiar kupić na przyszłą wiosnę tą spacerówkę x-lander x-run i może zmuszę się do biegania ![]() Co do szkoły rodzenia to ja też mam zamiar chodzić. U nas kosztuje chyba 30 zł za spotkanie, a jest ich bodajże 12. Koleżanka bardzo polecała, chociaż sama była tylko na paru spotkaniach, bo potem w szpitalu niestety wylądowała
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze w swojej okolicy poszukac jakiegos kursu chustowania. Cytat:
ja tez od poniedziałku maluje pokój dzidzi i meble wreszcie musimy tam kupic
|
||
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheheh jesteś niesamowita właśnie miałam pisać prośbę o link na te legginsy zmaówie sobie dwie pary czarne i brązowe
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Shira w sumie to nie ma czego, wszystko sama z mamą będę robić. A przez kupno farb zostałam bez kasy. A niestety, pokój odświeżyć trzeba.
A co do jedzenia to ciągle coś podjadam. Ale staram się takie zdrowe rzeczy jak teraz : jogurt naturalny +musli+banany= zdrowo i pożywnie.
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka, Ty jesteś taka śliczna że nawet z kilkoma dodatkowymi kilogramami pięknie wyglądasz i żadne rozstępy tego nie zmienią
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-18 o 14:54 |
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Dobra a teraz już zmykam na obiadek
I czekam na męża... mam nadzieję że mnie nie prześwięci z tymi zakupami Ale co tam jak co to powiem że to z mojego kieszonkowego hehe
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu miałam 10 kg mniej, a to dlatego, że strasznie dużo zatrzymywałam wody w organizmie, no i jak urodziłam to zobaczyłam moje stopy, które stały się chude jak zawsze, a pod koniec ciąży były strasznie spuchnięte nie stosowałam diet ani ćwiczeń, jedyne co to nie jadłam słodkiego, odrzuciło mnie od razu po porodzie i dopiero półtora roku później ochota na słodkie wróciła, ale malenka, a ja z tych uzależnionych od czekolady zawsze byłam no i potem już szło wolniej, chyba 5 kg zeszło jeszcze w miesiąc, no ale zostało nadal jakieś 14 kg zdarzało się, że w miesiąc spadło 3 kg, potem kolejny miesiąc nic, potem znowu 2 kg no i dopiero rok po porodzie miałam wagę 48 kg, czyli tą z której startowałam w lecie doszłam do 46-47 kg i potem już jak zaszłam znowu w ciążę to zaczęłam znowu tyć niestety waga była ta sama co przed ciążą, a ja czułam się na przynajmniej 3-4 kg grubszą, ciało wyglądało kiepsko, wiadomo, ale pod ubraniem nie było tego widać
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Witam po wizycie.
Potwierdzam, ze wizazanki maja jakás tajemna moc!!! ![]() Cystki wchlonely sie. Reszta organow ok. ani sladow trisomi ani syndromu downa. wiellllllllllllllllllllll llllllkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkaaaaaaaaaaaaaaa ulga. Az sie poplakalam przy lekarzu,a teraz umowa miedzy mna a Bogiem: oddam wsio po moim malym jak wyrosnie komus za gratis. Kumpelki moje juz moga sie wyscigiwiac w zajsciu w ciaze. Dziekuje wiec serdecznie za kciukacze. Nerolka dzien pozytywnych wiesci ![]() : oklaski:![]() klaski :
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to samo, tylko trochę wcześniej się zaczęły bóle głowy, pół dnia mnie bolała ale dawało radę bez apapu, choć się męczyłam trochę ale nie chciałam truć. Ze 4 razy nie wytrzymałam i zażyłam tabletkę bo mi się już niedobrze z bólu głowy robiło. zaczęło się jakoś ok. 14tyg i trwało tak gdzieś do 18-19tc.
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziękuję za miłe słowa a wiecie co naiwna jestem wiem, ale marzyłam, że super byłoby przytyć 10-12 kg w ciąży haha no i co zabawne, teraz ma na plusie 10 kg i wyglądam strasznie grubo, a ja się łudziłam, że mając tyle w całej ciąży będę zgrabną mamuśką ja nie wiem, ale na serio jak ktoś ma 152 cm wzrostu i przytyje 10 kg to widać od razu każdy kilogram, jak ktoś ma 170 cm to prawie człowiek może nie zauważyć przyrostu wagi
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Agni super wieści!
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo marzę aby moja córeczka też była zdrowa i na echo serca wyszło wszystko dobrze
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na brzuchu rozstepów nie mam ale tylko patrzeć jak mi się na piersiach porobią bo z każdym dniem na nich skóra jakby cieńsza i każdą żyłeczkę widać, aż tak kolorystycznie odbiegają od reszty ciała jakbym krew w nich miała pod samą skórą - to normalne? można stosować w ciązy jakieś serum do biustu? mam Dove w domu prawie całe ujędrniające tylko nie wiem czy mogę stosować...
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
beata ja własnie czytałam, że ujędrniających nie wolno
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo my jesteśmy czarodziejki - zaklinaczki dobrych mocy super że wszystko z dzidziolem dobrze i jesteś spokojniejsza
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
Agni
![]() Moniczka gratulacje chlpczyka Nerolka no widzisz i wszytsko sie ulozylo. Bo to zazwyczaj tak bywa ze gdy juz mamy dosc i juz nie mamy sil walczyc z problemem to wtedy przychodzi rozwiazanie. Babonik biedny maz. ![]() No to fajny dzien obfitujacy w dobre wiadomosci. A jak tam u was z pogoda bo u nas piekne sloneczko swieci? |
|
|
|
#4616 |
|
BAN stały
|
No tak Blondynko-do Babonika to było.
Tobie miałam napisać coś ale co? A Krystian w międzyczasie ściągnąl pampersa z kupą i zaczał sie chusteczkami wycierać,zobaczyłam B i napisałam Blondynko Shira-właśnie dostałam Wariatko jedna!!!!(cos wypadło ).Dzieciaki wniebowzięte i dziękują!!!I ja również!!!I T.szczęśliwy!!! A Ty dostaniesz w przyszłym tygodniu bo dołożyłam jeszcze ![]() Zanka a ja myśle,ze szybko zgubisz nadmiar. Dałąś radę po Filipie,to i teraz szybko dasz radę. A rozstępy?-te ciażowe,to nasza pamiatka z pięknego okresu w naszym zyciu,więc warte tego,by sobie były
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z brzuszkiem to wyglądasz naprawdę uroczo i mówi Ci to "laska" która waży 75kg więc wierz w moje słowa ![]() ciesz się że bezproblemowo wróciłaś do wagi sprzed ciąży - ja też bym tak chciała ale czy się uda to się okaże a najlepiej jakby było tak z 5kg mniej niż przed ciążą
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do porodu szłam z wagą 77 kg, mój maż wtedy ważył mniej ode mnie a ja taki krasnal jestem heh
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-18 o 15:05 |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
mam dokładnie to więc pewnie nie można : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-biustu.htm ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-18 o 15:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

daj kawałek!
pyszne wyszły, chętne zapraszam

no glukoza fujjjjj 

Bo u mnie w tym momencie nawet lekarz nie wie, co z tym zrobić...
dość, że jestem normalnie głodna, chce mi się jak cholera placków ziemniaczanych to jeszcze takie pyszności pokazujesz, a ja nie mogę jeść tyle ile bym chciała i co bym chciała 

zębole

klaski :
a najlepiej jakby było tak z 5kg mniej niż przed ciążą