|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9!
no no, rozumiem
tylko wydaje mi sie to nie zgodne z prawem, bo za kazda wykonana prace nalezy sie zaplata, a my swoja praca mamy wklad w jakis tam rozwoj firmy i firma czerpie na nas korzysci. do momentu kiedy mamy za to zaplacone to ok, ale jesli domagaja sie zwrotu kosztow(ok rozumiem koszty dojazdu czy badan, ale nie za prace) to juz dla mnie jest dziwne... no ale ja sie moge nie zgadzac z zyciem, a jesli jest naprawde taka ustawa, a wychodzi na to, zejest( oczywiscie zapytam jeszcze w urzedzie jak oni do tego podchodza) to nawet w reke nie wezme tego skierowania, bo nie bede tracic czasu na jakis wyzyskiwaczy i juz mnie wiecej w UP nie zobacza ja ich do szczescia nie potrzebuje, a rejestrowalam sie tam z nadzieja, ze bajki jakie te urzedy sa wstretne sa tylko bajkami i rzeczywiscie pomagaja znalezc prace.
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
studi chętnie bym się podzieliła , ale za późno przeczytałam i już zjedzone
![]() Miss pisałam już jak dołączałam tutaj , ale Ciebie wtedy nie było więcja mam nowtwór żołądka (a raczje mialam ponieważ wycięto mi żołądek i mam ''odtworzony''z jelita i na tym można powiedzieć , polega niepełnosprawność moja (więc dlatego byłam zla informacja , ze moga mi zmniejszyc stopien-żołądek przecież mi nie odrósł...)no i caly czas mam przerzuty na wątrobie , które już byly wicnane ale niestety wrocily , ale sobiedzą na wątrobie i na szczęście nie rosną ![]() :P, no i wiadomo , jak to przy chorobie mam różne inne problemy , i choroby współistniejące m.in różne dolegliwości spowodwane chemią jaką biorę itp
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-03-18 o 12:03 |
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak sobie radzisz ? nie mozesz jesc wszystkiego prawda?
Nie obiecuję Ci wiele...Bo tyle co prawie nic...Najwyżej wiosenną zieleń...I pogodne dni...Najwyżej uśmiech na twarzy...I dłoń w potrzebie...Nie obiecuję Ci wiele...Bo tylko po prostu siebie... 01.01.2011 - zaręczona |
|
|
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się,ze jak ktoś zrezygnuje ze stażu a rzecz pracy to nie powinien być obciążany kosztami-bo niby z jakiej racji-w końcu dostał pracę-ja to tak rozumiem ![]() Cytat:
ale jesteś niedobra zapamiętam to sobie![]() a ja byłam na zakupach, umyłam dwa okna,i własnie zasiadam do wizażu
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie obiecuję Ci wiele...Bo tyle co prawie nic...Najwyżej wiosenną zieleń...I pogodne dni...Najwyżej uśmiech na twarzy...I dłoń w potrzebie...Nie obiecuję Ci wiele...Bo tylko po prostu siebie... 01.01.2011 - zaręczona |
|
|
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
Idę rozwiesić pranie, a potem odkurzyć trzeba jeszcze.
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
studi nastepnym razem w 1 kolejnosci pomyśle o Tobie
![]() katarzynka to już 5 rok więc nie jest źle . Nie mogłam wszystkiego na początku teraz jem praktycznie wszystko ale muszę uważać nie jest zle jak widać hamburgery jem
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obyś czuła sie dobrze caly czas.Uciekam po TŻ na dworzec ![]() milego, dnia i milego weekendu
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
to się proszę nacieszyć narzeczonym przez weekend
pa
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
wstałam, spakowałam wszystko na zajęcia i niebawem muszę jechać na uczelnie..buu dzis mamy kolosaSylvi 30str to już cos ![]() Gaja wiadomo ze domek to ejst coś pięknego, ja może nie mieszkam koło lasu ale komfort jest ale niestety nie stać ans na domek, wiec tak jak Wy zaczniemy od mieszkania-może kiedyś jak będą pieniadze coś sobie wybudujemy :roll eyes: moim nie mają nic przeciwko żeby Tż u Nas zamieszkał, ale on nie chce i koniec-woli wziać kredyt i go spłacać tyle lat niż mieć spokój..a warunki by były mam nadzieję, ze ejszcze zmieni zdanie...Santom beznadziejna sytuacja..jedź do UP dowiedz sie na ile ten staż itd. Ewentualnie jak dasz rade a dali by Ci półroczny-weź go i najwyżej zrezygnujesz przed wyjazdem za granicę ![]() Truskaweczka ja pierwsze słyszę o oddawaniu kasy za staz u mnie była informacja ze jeśli zrezygnuje to zwracam koszty dojazdu i badań![]() Jlys super Katarzynka miłego weekendu
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
a hamburgery jak robiliście-podzielisz się przepisem?
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam przepisu bo to z jakiejś ksiązki z domu tżta , ale kotleciki to z mięsa wołowego mielonego
![]() w internecie napewno przepisy są
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-03-18 o 12:59 |
|
|
|
#433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mieszkam w domku, ciężko by mi było się teraz przenieść do bloku, chyba bym się czuła jak lew w klatce...mimo,ze zawsze jest coś do zrobienia to bardzo doceniam to,że mogę sobie wyjść latem na trawkę i pogrzebać w kwiatkach...Ale budowa domu dla młodych ludzi to kolosalne koszty, których ja bym nie udźwignęła, nawet gdyby mi ktoś sprezentował działkę
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zwijam bo muszę trochę pokój mój doprowadzić do ładu a potem jade z mama na jakieś zakupy. Będe potem
|
|
#436 |
|
Konto usunięte
|
Ja sama mam duże obawy jeśli chodzi o kredyt, ale bez tego nie zaczniemy niczego. W sumie z powodu pracy D. to budowa jest jedynym rozwiązaniem.
Kiedyś wynajmę swoje mieszkanie, to będzie na raty kredytu. Zawsze jakieś odciążenie. Plusem domku jest to, że nie trzeba płacić tego komornego, które potrafi być kolosalne... |
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Isabelle a no nie jest powiedziane że spokój- wiadomo-Tż rozumiem bo mimo ze maja dobre stosunki jak mówi-czułby się "dziwnie", poza tym zero prywatności
. Jednak nie mowie, żeby od razu mieszkać z nimi na stale, tylko 2/3lata żeby odłożyć trochę kasy, no ale skoro Tż nie chce to przecież nie będę naciskać![]() co do wynajmu mieszkania-dobry pomył-odciąży Was Jlys miłego dnia ![]() idę się ubrać i jadę na uczelnię): miłego dnia wszystkim
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-03-18 o 13:33 |
|
|
|
#438 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma nikogo to chyba zmykam.
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
santom mam nadzieję, że wszystko zakończy się z korzyścią dla Ciebie
absolutnie nie chcałam Ci podcinać skrzydeł moją wypowiedzią, tylko powiedziałam jak jest u mnie, bo przecież warto wiedzieć mam nadzieję, że u Ciebie są bardziej wyrozumiali urzędnicy i jeśli z góry powiesz im jaka jest Twoja sytuacja to zrozumieją to i pozwolą popracować 3miesiące ![]() jeśli chodzi o rozterki 'mieszkanie vs. dom' zdecydowanie odpowiadam: DOM, DOM, DOM przez 18 lat mieszkałam w bloku, od 7lat w domku jednorodzinnym a różnica jak między niebem a ziemią... z początku wiadomo po przeprowadzce trochę nieswojo, teraz nie wyobrażam sobie inaczej ![]() impreza czy słuchanie muzy o północy nie są problemem, nie mówiąc już o odgłosach podczas rrr a to że jest dalej do centrum? phi tam, kwestia przyzwyczajenia i tak mam blisko, mieszkam tuż za tabliczką 'Warszawa'oczywiście inna kwestia czy będzie stać mnie na dom w przyszłości, moi rodzice przez 15 lat mieli życie pełne wyrzeczeń, zero wakacji, brak porządnego auta itp., ale opłacało się natomiast wiem, że nawet jakby ja sie tak starała to nie dam rady kupić nawet działki, bo odpowiednie zarobki osiągnęłabym może za 10 lat... więc pewnie zostanę przy mieszkaniu które mi zostało i z którego bardzo sie cieszęzobaczymy jak to będzie ![]() tak czy siak, jeżeli mam możliwość życia bez kredytu posiadam niecny plan oszczędzania dla przyszłych pokoleń np. odkładając 200zł/miesięcznie przez 25 lat otrzymujemy kwotę 60tys.zł i fajnie tak dać swojemu dzieciakowi coś na start jak np. sie ochajta a to tylko 200zł, a przecież zawsze można więcej albo kolejne mieszkanie kupić generalnie łatwiej jest mieć coś swojego i wypracowywać coś dla dzieci niż samemu od zarodka się produkować tak myślęale wypracowanie napisałam... sory
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-03-18 o 14:32 |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem tylko zla na Pup, ze sie obudzili dopiero wtedy,kiedy ja ich juz nie potrzebuje ale tak jak napisalam: jesli beda problemy, to niech mnie wykresla z bezrobotnych i bedzie po problemie dam rade![]() a co do mieszkania w bloku i domku tez stwierdzam : nie ma co porownywac, bo tu nie ma porownania domek domek, domek;Dzwijam sie dziewusie do szczecina, i ak jeden wyklad juz mi przepadl, bo mialam jechac wczesniej ajcccc nic tam papa |
|
|
|
|
#441 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nam nie jest łatwo, więc żeby chociaż dzieciom było. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Uciekam się szykować i do D. Miłego popołudnia! |
|
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) szukać cały czas pracy...Cytat:
Cytat:
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() również miłego popołudnia życzę jeszcze godzina pracy i ... WEEKEND wracam do Was w nocy pa
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
czesc Kochane
![]() cos tu dzisiaj cichutko w sprawie PUPu sie nie wypowiem, bo niestety nie mam doswiadczenia ale tez mi sie to dziwne wydaje, zeby ludziom kase zabierac za wykonana prace...A cd dom, czy mieszkanie.. ciężko jednoznaznie stwierdzić ja jestem typowym mieszczuchem i nie przeszkadza mi hałas za oknem - wręcz przeciwnie jak jest zbyt cicho to nie potrafię zasnąć ale z drugiej strony tak jak piszecie.. przestrzeń, ogródek.. to są rzeczy, któro trudno zastąpić ![]() zabieram się za licenjcat bo się jednak sam nie napisze śniło mi się już nawet dziś, że promotor zmienił mi temat, bo stwierdził że nie jestem w stanie napisać tej pracy na razie chyba zostanę przy opisaniu jerrego springera, rozmów w toku i jakiegoś serialu.. udanego weekendu wszystkim
|
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba muszę brać z Was przykład Dziewczyny... macie na mnie dobry wpływ co do programów: na TV Puls wieczorem koło 23 leci czasem 'Goło i wesoło' czyli ukryta kamera, w której widz jest zaskakiwany głównie tym, że jakaś panienka prosi go o pomoc a następnie spada z niej całe ubranie albo sama sie rozbiera zaskakując przechodniów ![]() generalnie wygląda to tak, że panie się oburzają i zasłaniają partnerom oczy (jeżeli są z takowymi) a panowie głównie się cieszą i czerwienią nie odrywając wzroku od gołej panienki... ciekawe zjawisko, co nie? ![]() generalnie na TV4 w okolicy północy często puszczają jakieś seriale erotyczne, a tak to nie wiem jak nie mam kablówki tylko 10 kanałów to wszystko wiem kiedy co jest hehe choć nie przepadam za TV ![]() dobra już serio lecę paaa
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widze, ze juz napisalas, ze nie masz ![]() Cytat:
T. byl u mnie A dzisiaj w pracy mialam duzo zajec - niszczylam papiery w niszczarce (oczywiscie musialam cos zepsuc kartka tak sie glupio zgiela, ze niszczarka przestala dzialac, jeden inżynier musial mi pomoc ), potem pisalam papiery do roznych ludzi, ze zmiana VATu i musialam liczyc ![]() A co tak tu cicho? Wszystkie prace pisza?
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2011-03-18 o 18:31 |
||
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
no bez przesady, moja koleżanka dostała pracę asystenki i będzie 5800 brutto zarabiać....
Cytat:
ja miałam kiedyś nadżerkę żołądka i jak sobie przypomnę jak to bolało...brrr...do dzisiaj uważam na jedzenie. Cytat:
ale tu dzisiaj pusto bez problemu nadrobiłam![]() i....dostałam pracę w tym drugim biurze!! albo Tunezja (wyspa Djerba), albo Hiszpania!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2011-03-18 o 18:35 |
||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie się wszystkie podziały?
W niedzielę jadę do teściów na obiad
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Baby i co wybierasz?
![]() Noo Kamea, zeby publicznego przykleku nie bylo?
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co wybieram, o to biuro wybierze
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

tylko wydaje mi sie to nie zgodne z prawem, bo za kazda wykonana prace nalezy sie zaplata, a my swoja praca mamy wklad w jakis tam rozwoj firmy i firma czerpie na nas korzysci. do momentu kiedy mamy za to zaplacone to ok, ale jesli domagaja sie zwrotu kosztow(ok rozumiem koszty dojazdu czy badan, ale nie za prace) to juz dla mnie jest dziwne... no ale ja sie moge nie zgadzac z zyciem, a jesli jest naprawde taka ustawa, a wychodzi na to, zejest( oczywiscie zapytam jeszcze w urzedzie jak oni do tego podchodza) to nawet w reke nie wezme tego skierowania, bo nie bede tracic czasu na jakis wyzyskiwaczy i juz mnie wiecej w UP nie zobacza

więcja mam nowtwór żołądka (a raczje mialam ponieważ wycięto mi żołądek i mam ''odtworzony''z jelita i na tym można powiedzieć , polega niepełnosprawność moja (więc dlatego byłam zla informacja , ze moga mi zmniejszyc stopien-żołądek przecież mi nie odrósł...)no i caly czas mam przerzuty na wątrobie , które już byly wicnane ale niestety wrocily , ale sobiedzą na wątrobie i na szczęście nie rosną 

zapamiętam to sobie

:roll eyes:
mam nadzieję, ze ejszcze zmieni zdanie...
u mnie była informacja ze jeśli zrezygnuje to zwracam koszty dojazdu i badań

sory
na razie chyba zostanę przy opisaniu jerrego springera, rozmów w toku i jakiegoś serialu..