Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 15:07   #4621
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
śliczna? hehe no co Ty
ale dziękuję za miłe słowa
A ja właśnie wczoraj oglądałam zdjęcia Twoje i Filipa na profilu wizażowym i tez uważam, ze jesteś śliczna Głowa do góry.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:08   #4622
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zanka a ja myśle,ze szybko zgubisz nadmiar.
Dałąś radę po Filipie,to i teraz szybko dasz radę.
A rozstępy?-te ciażowe,to nasza pamiatka z pięknego okresu w naszym zyciu,więc warte tego,by sobie były
Nerola,
to będzie moje motto jak będę lamentować nad moim ciałem po porodzie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:08   #4623
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:

a wiecie co
naiwna jestem wiem, ale marzyłam, że super byłoby przytyć 10-12 kg w ciąży haha
no i co zabawne, teraz ma na plusie 10 kg i wyglądam strasznie grubo, a ja się łudziłam, że mając tyle w całej ciąży będę zgrabną mamuśką
ja nie wiem, ale na serio jak ktoś ma 152 cm wzrostu i przytyje 10 kg to widać od razu każdy kilogram, jak ktoś ma 170 cm to prawie człowiek może nie zauważyć przyrostu wagi
Każda mama wygląda ładnie z wózkiem i maluszkiem w środku
ja jestem niewiele wyższa bo mam całe 160 cm - a startowałam z wagi 66 - mimo tego mojego 1 kg na minusie nadal pewnie nie wyglądam tak dobrze jak Ty

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:16   #4624
Kajool
Zadomowienie

jak mi sie spodobal ten wozek http://allegro.pl/znakomity-wozek-fo...453804651.html ale nie moge znalezc nic na jego temat
Stary 2011-03-18, 15:16   #4625
SweetAngel1984
Zadomowienie

eh....mam dziś totalnego doła...złożyło sięna to kilka ładnych powodów
mój mąż poszedł dopiero teraz do pracy i wróci pewnie koło 19..........z rodzicami się pokłociłam moja ukochana bratowa oznajmila mi ze mimo 4 worków ubran ktore sa po moim chrzesniaku moze oodac mi tylko te ktore jak kupilam reszty nie ma zamiaru!!!! Wyobrazacie sobie co za tupet....ah rodzinka :/ i jeszcze te cholerne plecy mnie nawalaja juz 2 tydzien :/ masakra
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:19   #4626
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mam +4kg i 175cm a i tak wyglądam o wiele grubiej niż zwykle brzuch jakiś rozlazły

Zanko Ty wyglądasz super
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:19   #4627
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Witam po wizycie.

Potwierdzam, ze wizazanki maja jakás tajemna moc!!!

Cystki wchlonely sie. Reszta organow ok. ani sladow trisomi ani syndromu downa. wiellllllllllllllllllllll llllllkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkaaaaaaaaaaaaaaa ulga.:j upi:

Az sie poplakalam przy lekarzu,a teraz umowa miedzy mna a Bogiem: oddam wsio po moim malym jak wyrosnie komus za gratis. Kumpelki moje juz moga sie wyscigiwiac w zajsciu w ciaze.

Dziekuje wiec serdecznie za kciukacze.:cm ok:

Nerolka dzien pozytywnych wiesci: oklaski:klaski :
super wieści

zanka zobaczysz, że Lenka też zupełnie zdrowa jest

i oczywiście zapomniałam....
się ostatnio czuję jak wielorybek co to morze wyrzuciło go na plażę a co będzie latem, jak zacznę bardziej puchnąć? staram się tym wszystkim nie przejmować, ale są takie chwile, że bardzo ciężko mi to wychodzi

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-03-18 o 15:25
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:23   #4628
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agni

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:24   #4629
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mój mąż poszedł dopiero teraz do pracy i wróci pewnie koło 19..........z rodzicami się pokłociłam moja ukochana bratowa oznajmila mi ze mimo 4 worków ubran ktore sa po moim chrzesniaku moze oodac mi tylko te ktore jak kupilam reszty nie ma zamiaru!!!! Wyobrazacie sobie co za tupet....ah rodzinka :/ i jeszcze te cholerne plecy mnie nawalaja juz 2 tydzien :/ masakra
ale co ona bedzie robila z tymi ciuszkami?? nie moze ich pozyczyc?? bez sensu, przeciez to i tak niszczeje w workach...
Stary 2011-03-18, 15:24   #4630
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A przeszłaś wszytskie fazy? Ja rygorystycznie przestrzegałam diety z małymi potknięciami i zakończyłam III fazę jakis czas przed staraniem się o dziecko, co było celowe i nie miałam problemów z zajściem, cykle mi się nie poprzestawiały, owulacja na czas więc obeszło się bez skutków ubocznych
Widać na Ciebie inaczej dr Dukan zadziałał
Tak, wszystkie fazy, w momencie zajscia w ciaze mialam juz wszystkie fazy za soba. Ale minelo bardzo malo czasu, wiec to moze dlatego? A moze organizmowi tak sie ta dieta podobala, ze po powrocie do normalnego jedzenia, zastrajkowal, he he? Smieje sie. W kazdym razie ja tam sie ciesze z takiego obrotu sprawy, bo tylko jeden klopot mi zszedl z glowy.
A powiedz, jak Twoje wyniki krwi, moczu? Bo mowia, ze to nie jest zdrowa dieta, co odbija sie w wynikach. Faktycznie ja mialam hemoglobine ponizej normy i dopiero teraz po zelazie mi wrocila do normy. A jak u Ciebie? Reszta wynikow idealna.

Cytat:
dusia ja się tam nie martwię, że nie schudnę, bo raz schudłam bez diet to i drugi raz się uda nawet jakby trzeba dietę stosować
chodzi o to, że:
1. zawsze marzyłam o tym, by mieć tylko ciążowy brzuszek, a resztę ciała ładną i zgrabną, raz mi się nie udało, byłam niskim ale baaardzo okrągłym słonikiem, no i niestety teraz równiez nic z tego nie wyjdzie
2. po porodzie wyglądać jako tako by nie wstydzić się wyjść z wózkiem na spacer, a niestety wiem jak wygląda ciało po urodzeniu dziecka kiedy ma się na plusie jeszcze blisko 20 kg, wtedy aż żyć się nie chce, i o ile zimną to i owo ukryje się pod ubraniem, latem trudno żebym ubierała się grubo żeby zamaskować zwały tłuszczu

poza tym ja nie mam szczęścia jak niektóre kobiety, po tylu kg zostaje mi rozciągnięta skóra i rozstępy, ale nie jakieś tam małe, ja mam całą masę bardzo głębokich rozstępów, wygląda to fatalnie
Zanka tez mialam takie marzenia! Niestety nie mam tego szczescia, to 3 ciaza i widze, ze kg bedzie tyle samo co poprzednio albo nawet wiecej przez ta diete.

W tej ksiazce Dukana jest napisane, ze kobiety w ciazy z tendencja do tycia moga stosowac 3 faze, bez czwartkow proteinowych. I chyba wroce do tego. Generalnie 3 faza, to po prostu zdrowe odzywianie z pewnymi zastrzezeniami. Ja naprawde patrze na to co jem i ile, a tyje niemilosiernie i mam tego dosc. Teraz mam 2 tyg. zwolnienia, wiec wiecej czasu na gotowanie, wiec bede sobie gotowac po dukanowemu. I zobacze co z tego wyniknie. Chyba, ze mi zapal minie
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:35   #4631
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Fajna bratowa przecież nie zjesz tych ubranek a przeważnie w rodzinie tak jest że jedne dzieci noszą po drugich Ja mam dostać po kuzynce Tża . A tak żeby Cie pocieszyć to wiesz przynajmniej nie masz ciążowych zaparć ja zaraz pękneeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Agni
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:36   #4632
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Co za dziwna kobieta! Przecież nie ubyło by jej... I zawsze mogłabyś jej oddać, gdyby potrzebowała ich jeszcze plus dorzucić coś ze swoich, bo zawsze się coś dokupuje... Nie martw się Zawsze możesz zacząć kupować na allegro lub w lumpkach - tak jak dziewczyny...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:37   #4633
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Z rodzinką to faktycznie czasem najlepiej tylko na obrazku...

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:47   #4634
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu uniosłabym się honorem i nie wzięła nic
Jak dla mnie to chamstwo, to normalne dla mnie, że w rodzinie się ubranka przekazuje...
Ja od siostry dostałam 2 reklamówki ubranek, bo ma rocznego synka i leżaczek i powiedziała, że jeszcze coś mi da i wcale nie musiałam prosić.

Zanka przestań się martwić tymi kilogramami! Napewno je szybko po ciąży zrzucisz Co ja mam powiedzieć? Mam 160 cm, a startowałam z wagi 80 kg... Głowa do góry!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:49   #4635
nerola
BAN stały

Agni82 no wiedziałąm i już

Zanka czekamy na echo Lenki i też sie tak będziemy cieszyć
A ta waga-nie ma co się dołować.Mój już do mnie mówi "gruba" a ja mam to w d***e.
Ja jestem 8,5 kg. na+.

Sweet nie pros i nie dawaj satysfakcji.
Ale menda.I powiedz w duchu,zeby ja myszy zżarły-wszystkie 4 worki ubrań.O!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:49   #4636
madziaranew
Rozeznanie

Witam .ja wlasnie po obiadku, kopytka, a raczej leniwe ,( Bo z serem ) z sosem warzywnym. Moj Tz nie lubi warzyw , ale ten obiad to dla dzidzi.,a on jak bedzie glodny to napewno zje.
Pisalyscie o balsamach ujedrniajacych, ja uzywam oliwki rozanej, troche kosztowala, ale dziala , wydaje mi sie ze skora jest bardziej elastyczna , nie uczula , Bo naturalne.
Wczoraj bol glowy w nocy nie moglam spac , a ran jakis kaszel, od Tz dostalam opr za otwieranie okien w dzien, Bo mu wiecznie zimno...
Ja tez nie lubie zeby ktos sie wcinal w moje zycie,dlatego po porodzie bedzie tylko moj maz I ja , a zadnych mam , ciotek babc,dziekuje ale damy sobie rade.Sami sie nauczymy na wlasnych bedach.dzis tesciowa dzwonila I pytanie czy wybralismy imoiona, ja na to ze mamy: Roksana I Patryk, takie nam sie podobaja , no ale jej sie nie spodobaly Bo twarde I jakie niby zdrobnienia do tych imion, ona nam proponuje Zosia , Marysia,podziekowalam I powiedzialam ze nam sie nie podobaja , Bo chcemy zeby dziecko malo imie latwe dla polakow I anglikow do wymowienia , no I zeby nikt sie nie platal...jak dobrze ze nas dzieli aka odleglosc... Hihi. IDE na spacer pad a deszczyk ale jeszcze dais nie wychodzilam...
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:49   #4637
agulaaabar
Zakorzenienie

Nerolka no to kamień z serca co jak co ale jak tyle stanów błogosławionych kciuki trzyma to nie ma bata żeby się nie udalo

Babonik
współczucia dla męża
Cytat:
Witam po wizycie.

Cystki wchlonely sie. Reszta organow ok. ani sladow trisomi ani syndromu downa. wiellllllllllllllllllllll llllllkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkaaaaaaaaaaaaaaa ulga.

Az sie poplakalam przy lekarzu,a teraz umowa miedzy mna a Bogiem: oddam wsio po moim malym jak wyrosnie komus za gratis. Kumpelki moje juz moga sie wyscigiwiac w zajsciu w ciaze.

Na takie wiadomości to my czekamy suuuper

A my własnie wrócilismy do domu, zawiozłam moją ślubną do komisu i niech się dzieje co chce w końcu złożyłam wniosek o wymiane prawa jazdy i 84zł poszlooo

Aaaa własnie bo juz mialam kiedyś pisać.... skarżyłyście się na problemy z cerą w ciąży, kupiłam 2 tyg temu krem z serii PERFECTA MAMA do twarzy z kwasem foliowym, rewelka cera mi sie poprawiła i to o wiele!! POLECAM!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:51   #4638
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zakupy super

Tak tu o Dukanie piszecie, ja już stwierdziłam że na pewno go robię po ciąży i karmieniu, zwłaszcza jak efekty widzę na mężu

wzięło mnie na sprzątanie łazienkę wypucowałam, odkurzyłam, umyłam podłogę... i nie chce mi się już nic

Łączę się z Tobą w bólu też dziś ją robiłam... ale żyję nadal

Dla pocieszenia zapraszam chętne na ciacho, jeszcze ciepłe

co to za ciacho??? poproszę przepis bo tak teraz wyglądam

Cytat:
BABONIK żeby szybko urodził ten kamień i nie cierpiał biedak
już wiem czemu po 4.00 pisałaś na forum
ehhh dużo zdrówka dla Was

aania_20 czemu kusisz ciastem? dość, że jestem normalnie głodna, chce mi się jak cholera placków ziemniaczanych to jeszcze takie pyszności pokazujesz, a ja nie mogę jeść tyle ile bym chciała i co bym chciała

jestem tłusta już, a tu dopiero 24. t.c. leci... obliczyłam, że jeśli nic się nie zmieni to na końcówce będę miała z 25 kg na plusie, ale czy to lepiej skoro miałam 29 kg w I ciąży? dla mnie 4 kg to żaden sukces
zabiję się chyba, mam dziś meeeega doła przez pogodę, śpiącego męża, chęć na placki, no i moją wagę

oj nie wolno się dołować ja już mam 7 kg na plusie i pewnie jeszcze sporo ich przyjdzie a zaczynałam z 15 kg nadwagą która nie wiem skąd się wzięła bo serio ani się nie obżerałam ani nic , po prostu organizm zwariował. U mnie na bank będzie ponad 94kg więc kto ma gorzej obym 100 nie przekroczyła
a z dziewczynami się zgadzam żeś śliczna i taka kobieca

Cytat:
Witam po wizycie.

Cystki wchlonely sie. Reszta organow ok. ani sladow trisomi ani syndromu downa. wiellllllllllllllllllllll llllllkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkaaaaaaaaaaaaaaa ulga.:j upi:

Nerolka dzien pozytywnych wiesci: oklaski:klaski :
SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

a tak w ogóle to Was podduszę na niecałe 2h do sklepu z małżem wyskoczyłam a tu 3 strony , oj szalone !!!!

Co do dunkana , też stosowałam i pierwsza faza poszła gładko, straciłam trochę ale potem już kiepsko szło, no i jak dla mnie to jednak drogawa ta dieta trochę .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:59   #4639
SweetAngel1984
Zadomowienie

DZIEWCZYNY - Ona poprostu mnie nienawidzi i zreszta nawzajem....ale jestem wsciekla tylko dlatego ze ona nie zaplacila nawet za chocby jedno z tych ubranek nawet skarpetki jednej nie kupila dla tego dziecka wszsytko kupilam ja i moja mam a ona teraz mi daje 5 ciuszkow i to jeszcze ona decyduje ktore!!!!! a moja mam stwierdzial ze ona sie nie chce wtracac gdybym wiedzial to jakos bym sobie inaczej zaplanowala wszsytkie wydatki itp. ale ja bylam pewna ze to normalne ze mi da te rzeczy a teraz zostalam z reka w nocniku :/ i zaczynam od zera!!!!!!!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:03   #4640
Shira_83
Zadomowienie

Nerolka no to bajka coś szybko dotarło aż dziw cieszę się maść dla męża to serio fajny wynalazek mówię z doświadczenia osoby niepełnosprawnej nie ma za co dziękować tak mi to w domu leżało i się marnowało

agni82
no i o to chodziło super że wszystko dobrze

ktoś pytał o gojenie się ran ciętych chirurgicznie no więc jako doświadczony kawał mięcha się wypowiem miałam szyte ramię na całej długości od ramienia po łokieć po dwóch tygodniach rana była już ładnie zrośnięta smarowałam się namiętnie linomagiem bo to troszkę swędzi jak się goi miałam również szyte oba biodra takie rany bym powiedziała o długości 15 cm po każdej stronie te goiły się ciut dłużej bo jednak w gorszym miejscu bardziej zakryte czy to spodenkami czy kołdrą potem jeszcze miałam na kolanach ale to to samo prawie co przy biodrze. zawsze jak usuwają to taka ulga bo taka skóra luźniejsza i elastyczniejsza się robi.
Stary 2011-03-18, 16:10   #4641
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jak mi sie spodobal ten wozek http://allegro.pl/znakomity-wozek-fo...453804651.html ale nie moge znalezc nic na jego temat
u mnie na żonkach jedna dziewczyna kupiła taki wózek (a przynajmniej tak mi się wydaje, jak chcesz to Ci dam namiar na nią, to się zapytasz )

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to chamstwo, to normalne dla mnie, że w rodzinie się ubranka przekazuje...
Ja od siostry dostałam 2 reklamówki ubranek, bo ma rocznego synka i leżaczek i powiedziała, że jeszcze coś mi da i wcale nie musiałam prosić.

Zanka przestań się martwić tymi kilogramami! Napewno je szybko po ciąży zrzucisz Co ja mam powiedzieć? Mam 160 cm, a startowałam z wagi 80 kg... Głowa do góry!
Dokladnie ja też honorowa i powiedziałaby, zeby sobie w buty wsadziła.

Cytat:
DZIEWCZYNY - Ona poprostu mnie nienawidzi i zreszta nawzajem....ale jestem wsciekla tylko dlatego ze ona nie zaplacila nawet za chocby jedno z tych ubranek nawet skarpetki jednej nie kupila dla tego dziecka wszsytko kupilam ja i moja mam a ona teraz mi daje 5 ciuszkow i to jeszcze ona decyduje ktore!!!!! a moja mam stwierdzial ze ona sie nie chce wtracac gdybym wiedzial to jakos bym sobie inaczej zaplanowala wszsytkie wydatki itp. ale ja bylam pewna ze to normalne ze mi da te rzeczy a teraz zostalam z reka w nocniku :/ i zaczynam od zera!!!!!!!
Dacie rade. Na allegro, w lumpkach można kupić wiele ciuszków w świetnym stanie za pare groszy, a mały dzieciaczek nie potrzebuje ich tak wiele. A jaka satysfakcja, ze wszytsko samemu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:15   #4642
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

no to podobnie jak ja bo przed ciążą miałam jakieś 78kg ale potem spadło na 72-73 i teraz dopiero dobijam do 76 więc nadal na minusie jestem

Stary 2011-03-18, 16:22   #4643
DaKaro
Zadomowienie

W końcu mam weekend, a Wy jak zwykle piszecie jak szalone
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie sukienek, zdecyduję się na jedną długą, drugą krótką.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ta szara jest cuuudna sama mam w czerwcu wesele brata i się zastanawiam nad sukienka.... gdzie Ty je znalazłas?
Na razie chce pooglądać, a kupie w czerwcu jak bede wiedziała ile się rozrosne
Sukienki ze strony asos.com.
moniczka2123 gratuluję synka.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moniczka gratuluiję synka

Dziękuję Wa za kciukasy
Jak zawsze przyniosły efekt.
T. będzie miał płacone na zwolnieniu to,co na konto(czyli najniższą)+spod stołu o 120 zł. mniej na dniówce niz jakby pracował.
Ale na raty i opłaty na styk.
Na życie musi dorobić.
To i tak gest ze strony pryncypała.
Po zwolnieniu moze wrócić do pracy
Powiedział od razu,ze rodzina nam się powiększy-dopiero teraz.
I super, widzisz, zaczyna się układać.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja 2 tyg na L4
Zazdroszczę.
mamad1 z paleniem właśnie tak jest, biernym palaczom chyba jeszcze bardziej szkodzi. Mojej przyjaciółki babcia poszła kiedyś do lekarza, który do niej powiedział:"najwyższa pora rzucić papieroski". Babcia w szoku, nigdy w życiu papierosa nie miała w ustach...Za to dziadek palił przy babci całe życie, do tego Popularne...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zaraz się biorę za porządki bo jutro meble odsuwamy, a w poniedziałek zaczynamy malować
Mój mężuś właśnie umalował sufit w salonie. Mogę go wypożyczyć za niewielką odpłatą.
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A mnie od kilku dni znowu męczy ból głowy, choć dziś już trochę zmalał... Czy któraś z Was też tak ma/miała w ciąży? W sensie bóle głowy trwające nieprzeranie kilka dni, ustępujące na następnych kilka i tak w kółko...? Bo u mnie w tym momencie nawet lekarz nie wie, co z tym zrobić...
Przyjaciółkę pół ciąży bolała niestety.
agni82 wiedziałyśmy, że wszystko będzie ok.

Sweet ja bym się jej wcale nie prosiła, niech się udławi tymi ubrankami. Później w kłótni Ci wypomni, że Twoje dziecko ubierała.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-03-18 o 16:24 Powód: dopis
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:22   #4644
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
u nas zawsze jest kłótnia o jakąś bzdurną pierdołę tylko że u nas to zawsze mąż sie obraża pierwszy jak baba za przeproszeniem o byle co mnie ciężko z równowagi wyprowadzić i zwykle szybko mi przechodzi złość bo nie lubię jak tak "borsuczymy" na siebie - małża określenie
U nas dokładnie na odwrót. To jestem ta marudna i obrażająca się, a on z reguły ma mnóstwo cierpliwości i szybko każda sprzeczka mu z głowy wyparowuje. A we mnie siedzi i siedzi... Ale cśiii. Jemu się do nie przyznam, że to wiem

Cytat:
Cystki wchlonely sie. Reszta organow ok. ani sladow trisomi ani syndromu downa.
Agni - cudownie!!! Ale przecież od początku było wiadomo, że wszystko MUSI być ok

A ja już po pracy (szef chory, więc się wcześniej urwałam ), po sprzątaniu mieszkanka i po wymiotowaniu... Czyli dzień jak co dzień
Stary 2011-03-18, 16:24   #4645
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Nerolka no to bajka coś szybko dotarło aż dziw cieszę się maść dla męża to serio fajny wynalazek mówię z doświadczenia osoby niepełnosprawnej nie ma za co dziękować tak mi to w domu leżało i się marnowało

agni82
no i o to chodziło super że wszystko dobrze

ktoś pytał o gojenie się ran ciętych chirurgicznie no więc jako doświadczony kawał mięcha się wypowiem miałam szyte ramię na całej długości od ramienia po łokieć po dwóch tygodniach rana była już ładnie zrośnięta smarowałam się namiętnie linomagiem bo to troszkę swędzi jak się goi miałam również szyte oba biodra takie rany bym powiedziała o długości 15 cm po każdej stronie te goiły się ciut dłużej bo jednak w gorszym miejscu bardziej zakryte czy to spodenkami czy kołdrą potem jeszcze miałam na kolanach ale to to samo prawie co przy biodrze. zawsze jak usuwają to taka ulga bo taka skóra luźniejsza i elastyczniejsza się robi.

a wiesz może - jako "doświadczony kawał mięcha" co pomaga na takie okropnę swędzenie jak się rana goi?

pytam bo moja oparzona łapka wyglada teraz jak czerwono-brunatna błyszcząca rolada za przeproszeniem, tzn. już rana po oparzeniu przyschła ładnie, z wierzchu już się robi taki suchy strup, ale jeszcze czerwoność przebija spod spodu, sorki za taki obrazowy opis

na szczęście nie wyszły mi bolące pęcherze wypełnione płynem tylko kilka takich maleńkich ale szybko przyschły. No i od wczoraj normalnie tak swędzi że oc*pieć można ale to dobry znak bo się goi, smaruje tłustą maścią, kupionym Panthenolem w kremie i na zmianę ze zwykłym Dove bo on taki tłusty i jak jest nawilżone dobrze to tak nie swędzi paskudnie.

Stary 2011-03-18, 16:25   #4646
brunetka2000
Zakorzenienie

Witajcie
Was to tylko lać po pupach przychodzę a tu 7 stron do czytania oszalałyście. Zanim zdążyłam przeczytać to już zapomniałam co mam odpisać

Niestety nie pamiętam, która z Was dowiedziała sie dzisiaj płci, ale GRATULUJE SYNIA

Nerola mówiłam, żę się wszystko ułoży
Blondynka wstaw jej wielkiego negatywa w opiniach i niech cię popamięta, aż jej w buty pójdzie
SweetAngel1984 nie martw sięwpadaj do Świdnika i szybko zrobimy wyprawkę dla synia w niewielkiej cenie Zakupoholiczka ci pomoże
Dostałam od znajomej peeeełną siatkę ubranek, niestety nie przywiozłam ich jeszcze od mamy bo wracałam autobusem do domu i nie chciałam dźwigać wzięłam tylko 2 sukieneczki ze sobą i buciki
Reszty nie pamiętam i przepraszam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:27   #4647
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witajcie
Cześć, mamo Alicji
Stary 2011-03-18, 16:27   #4648
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dokladnie ja też honorowa i powiedziałaby, zeby sobie w buty wsadziła.

Dacie rade. Na allegro, w lumpkach można kupić wiele ciuszków w świetnym stanie za pare groszy, a mały dzieciaczek nie potrzebuje ich tak wiele. A jaka satysfakcja, ze wszytsko samemu.

pewnie że dacie radę, w lumpkach to ja bodziaki po 1zł kupowałam i pajace też ładne się trafiały za grosze teraz mam całe pudło ciuszków - tylko część muszę jeszcze przeprać. W sumie miałam też od bratowej dostać bo jeszcze zanim się dowiedziała że w ciąży jestem to narzekała że by komuś chętnie wydała część ubranek po dwójce swoich dzieci ale teraz to nawet nie wspomni że mi coś odda lub pożyczy - cisza jak makiem zasiał

więc wolę na nią nie liczyć tylko na siebie, od mojej ciotki mam obiecane też bo ma małe dzieci - najmłodsza siostra mojej mamy - ma 34 lata ale też trudno powiedzieć co ona mi podeśle

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-19 o 08:16
Stary 2011-03-18, 16:28   #4649
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A powiedz, jak Twoje wyniki krwi, moczu? Bo mowia, ze to nie jest zdrowa dieta, co odbija sie w wynikach. Faktycznie ja mialam hemoglobine ponizej normy i dopiero teraz po zelazie mi wrocila do normy. A jak u Ciebie? Reszta wynikow idealna.
Aga, proszę Cię... Ty tyjesz? ja bym chciała taką figurę...
A Dukan na pewno nie jest bardziej szkodliwy niż inne diety, ale może być niezdrowy jeśli się nie przestrzega podstawowych zasad - obowiązkowo dużo wody i obowiązkowo otręby. I nie powinno być problemu

dziubek79, ciasto to Izaura znajdziesz dużo róznych przepisów, ja jeden troszeczkę zmodyfikowalam i robie po swojemu.
Ciasto: kostka margaryny+szklanka cukru+ 3 łyżki wody + 3 łyżki kakao, zagotować i ostudzić. Dodać 3 żółtka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pianę ubitą z 3 białek i wymieszać. Wylewasz na blachę.
Ser: pół kg sera białego, ok. 1/2 szklanki cukru + 3 żółtka miksuję (można dodać trochę roztopionej margaryny jeśli jest chudy ser), z białek ubijam pianę i mieszam z serem. Wylewam na ciemne ciasto, wstawiam do piekarnika, około 45-50 minut pieczenia i gotowe.
Można ponakłuwać wcześniej widelcem to warstwy się troszkę zmieszają i fajnie wygląda.
A robienie zajmuje mi 15 minut

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:29   #4650
sygine
Zadomowienie

agni cudownie że wszystko w porządku Jednak cała grupa ciężarówek trzymających kciuki ma swoją moc
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości