|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
nerolka - dzieki, arturek juz ok, mam nadzieje ze sie niczym w poczekalni nie zarazil... fajnie ze z praca tz wam jakos idzie wlasnie pieke muffiny trzywarstwowe (czekoladowo-smietankowo-czekoladowe) z jagodami ![]() dzis z ciekawosci sprawdzilam wage w karcie ciazy - pierwszy wpis to 67 kg (ale w 13tc, zaczelam gdzies od 66 kg) a teraz mam 73 kg, wiec niewiele (chyba) przytylam. jakby byla taka tendencja to sobie jakies max `15 kg przytyje. 10 kg mniej niz poprzednio poprzednio skonczylam wage na 90 kg bede gruba ale szczesliwajaciee- jak tak rok dochodzilam z waga do normalnosci, a dwa lata z wygladem ciala (brzuch mega obwisły zostal, cycków brak) agni- cudowne wiesci!!!!!!!!!!! beata - ja jakies serum uzywam, zaraz sprawdze (ide do łazienki) - eveline pushup cośtam (taki rózowy). z tej serii mam tez cos na posladki (zielone) niby ujedrania ale ja tam w to nie wierzę... |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
wpadam napisac,że bardzo się cieszę ze wspaniałych wiesci AGNI
Zanka,SweetAngel- na poprawę humoru![]() u nas się uspokoiło...gdzieś musiał kamień stanąc,teraz czekamy aż znów ruszy...oby nie znów w nocy... jeżdżenie do szpitala to będzie chyba nasze hobby... nie wiem czy zauważyłyście,ale skończymy ten wątek w miesiąc.... to chyba strasznie szybko ;P miłego dnia i wszystkiego dobrego dla wszystkich |
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Scio - dziękuję
DaKaro - mój mąż , ciocia i babcia tez tak mówią ale ja chce zeby mąż mi przywióżł to co ona wybrała żebym zobaczyły co una mądrego mi dala po czym stwierdze ze tego nie chce bo mam lepsze zeby ja wkurzyc brunetka - licze na Ciebie musze kupic wszsytko od 0 wiec szykuj sie za 2 tygodnie na robienie dla mnie wyprawki Bobonik -
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-18 o 16:40 |
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe a co tak oficjalnie
![]() SweetAngel1984 nie ma problemu przeznaczam dla ciebie nawet cały dzień bo to chyba zrobiło się moje hobby Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-18 o 16:41 |
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Cytat:
Pozwolę się wtrącić co do maści na oparzenia. Jakiś czas temu oparzyłam się koszykiem wyjętym z wrzącego oleju...okropnie bolało, pod strupem zbierała mi się krew, okropnie to wyglądało. Kupiła polecany "Cepan", teraz nawet śladu nie mam po oparzeniu, rewelacyjna maść-krem. |
||
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie?
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html W zasadzie już się prawie zdecydowałam, ale bardzo się liczę jeszcze z Waszym zdaniem
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
A to jest to co dostałam. Zabrali mi przyjemność kupowania
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Codziennie, 1 albo 2 razy. W zasadzie po każdym jedzeniu, nie ma czegoś, co by mi "wchodziło". Ale wyczytałam ostatnio że u 5-10% kobiet mdłości i wymioty trwają całą ciążę...
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel podobnie jak większość dziewczyn olała bym taką szwagierkę. Zresztą straszna z niej zołza
Któraś z dziewczyn napisała że oby jej te 4 worki myszy zjadły - dołączam do tych życzeń i jeszcze mole na dokładkę proponuję A w lumpkach za niezbyt wielkie pieniądze kupisz świetne gatunkowo ubranka i jeszcze jej oko zbieleje z zazdrości!!!Ja zamiast na ból głowy to od 4 dni narzekam na potworną zgagę Rennie pomaga na 10 minut, mleko na chwilę dłużej, ale ile można pić mleka
|
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie chce niczego od siostry męża, teściowa powiedziała mi kiedyś że mam się szybko dowiadywać co będę miała a było to prawie na początku mojej ciąży (ona ma 2 letnią córkę a teraz czeka na synka) bo one nie wiedzą co z ubrankami małej robić czy sprzedać czy trzymać... mój M zareagował i powiedział że nie chcemy wiedzieć co się urodzi - chcemy mieć niespodziankę.
Sprawa ubranek ucichła - bez łaski A ja kupuje neutralne
|
|
|
|
#4663 |
|
BAN stały
|
Witam! Jestem w temacie nowa, więc nie wiem co powiedzieć
To także mój 1 post na tym forum, więc... Mam termin na 6 lipca, będzie córcia Kaja
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ewessa
Powiedz coś o sobie i o Niuni na początek
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
U mnie sprawa ubranek ma się trochę lepiej, bo już jakiś czas temu dostałam dwa wielkie wory od teściowej znajomego z pracy - dla dziewczynki pożyczyłam już wszystko koleżance, bo ma termin na maj, a dla chłopaka zostawiłam sobie i okazuje się że całkiem sporo tych ciuszków już mam, tylko właśnie omija mnie przyjemność zakupów (więc dzisiaj ciut poszalałam
)Kuzynka też obiecała mi ciuszki po swoim synku, który ma w tej chwili 5 miesięcy, ale nie mam pojęcia co od niej dostanę, więc na razie czekam, a najwyżej później będę dokupować co potrzebne. Przeraża mnie natomiast inna sprawa - wzrostu naszego nienarodzonego mam nadzieję, że pomieści się chociaż jakiś czas w 62 Bo w tym rozmiarze mam najwięcej ciuszków... A że my obydwoje z mężem wysocy - ja 177, mąż 190, to czasem i nasze chłopisko przyjdzie na świat z pokaźnym wzrostem Kuzyna syn ma dopiero 2 miesiące i już nosi rozmiar 80!!! A urodził się jako wcześniak 4 tygodnie przed terminem Sorki że tyle napłodziłam, ale komuś muszę moje obawy wygadać
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapewniam, że szybko się wciągniesz
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Ewessa
To forum silnie uzależnia i wciąga
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak masz to zagojone już że nic się nie sączy (też obrazowo) to możesz zastosować linomag, sudokrem troszkę chłodzi a tez jest dobry a dobry tez jest cepan śmierdzi cebulowo ale ładnie się goi i nie zostają blizny zwłaszcza takie nie duże oparzenia wiesz trudno żeby mi blizna zeszła jak mi do kości rękę otworzyli żeby ją złożyć i została mi taka wielka pręga na całej łapie broń boże nie smaruj tego dove lub innymi kosmetykami tego rodzaju!!!!!!!!
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4671 |
|
BAN stały
|
No więc... Jestem Ewa, mam 22 (prawie 23) lata i mogę pochwalić się tym, że... praktycznie to niczym
![]() Widzę, że podratuję sytuacje u dziewczynek Cóż... mała rośnie (chyba ) dobrze, w sumie to raczej świetnie Co tu mówić, ciągle mnie kopie ![]() Wciąga? Cóż... zobaczymy za pół roku, czy mi minie
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ale śliczne sandałki
Ewessa witaj ja sobie przypomniałam, że muszę jeszcze Bephanten kupić na poranione brodawki muszę zapisać
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Ewessa to wiekowo jesteśmy tak samo
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam troche ubrań od "cioci" męża (ma 1,5 roczną córkę), ale szczerze mówiąc, sporo z tego nie nadawało się do chodzenia. Siostra cioteczna też ma dziwczynkę ( w maju 2-lata), ale od niej nic nie chce, bo wiem, ze się skończy tak, ze będą z matką gadać, ze mi dziecko ubrały.
Wole nikomu nic nie zawdzięczac, a szczególnie tym co dadza byle szmate i wymagaja wdziecznosci i myslą, z zrobiły Bóg wie co
|
|
|
|
#4675 |
|
BAN stały
|
O, fajnie
Czyli nie jestem najmłodszą mamą? tego się spodziewałam Ale widzę młodsze, więc nie jestem jakaś małolata co sobie dzieciaka zrobiła ![]() Ubranka od rodziny... Mam kilka, ale dosłownie kilka po córce siostry (ma 1,5 roczku) i siatkę ubranek od brata... Ale nie, nie ubiorą mi malucha, nie nie nie pozwolę
|
|
|
|
#4676 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Ewessa - witaj
![]() brunetka - no musisz mi pomoc nie ma bata ty juz obeznana w temacie to ja po wyplacie tez zaczne swoje łowy, bede wstawałą o 8 i robiła rundke po miescie po moich miejscach...Dam rade dziewczyny sama - prawda? pokaze im ze sobie poradze ..no moze z Wasza mala pomoca
|
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewessa witaj
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ewesso, widzę, ze Radomianka jesteś, fajnie. Ja połowicznie też
![]() Ale mi się chce coś słodkiego |
|
|
|
#4680 |
|
BAN stały
|
Przyjechał kurier
Maksiu złożył mi wózek a Krystian z niego nie wychodzi,każe sie wozić Szymonowi Zanka znasz przypadkiem ten widok? Ale on lekki.Szok.Zawsze takie kabaryny miałam a tu takie fajne coś ![]() Ja pisałam o myszach i żarciu.Przyznaję,ze to ja tak wredna!!! Shira-jasne,jasne...i tak sie walało Witaj nowa mamusiu córeczki ![]() Wiecie co?A ja nic nie dostałam ![]() Wszystko sami. A...fajne są te butelki TT z rurką-też dostałam z wózkiem.Oczywiście co?Musiałam szybko do sterylizatora i Krystkowi picie nalać. Idę Izie ciuszki prać. Scio nie denerwuj-mnie też się właśnie chce.Idę do lodówki po sernik. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-18 o 17:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Bo u mnie w tym momencie nawet lekarz nie wie, co z tym zrobić...
poprzednio skonczylam wage na 90 kg 
na poprawę humoru

?

Któraś z dziewczyn napisała że oby jej te 4 worki myszy zjadły - dołączam do tych życzeń i jeszcze mole na dokładkę proponuję
Rennie pomaga na 10 minut, mleko na chwilę dłużej, ale ile można pić mleka 

Bo w tym rozmiarze mam najwięcej ciuszków... A że my obydwoje z mężem wysocy - ja 177, mąż 190, to czasem i nasze chłopisko przyjdzie na świat z pokaźnym wzrostem
jak masz to zagojone już że nic się nie sączy (też obrazowo) to możesz zastosować linomag, sudokrem troszkę chłodzi a tez jest dobry a dobry tez jest cepan śmierdzi cebulowo ale ładnie się goi i nie zostają blizny zwłaszcza takie nie duże oparzenia wiesz trudno żeby mi blizna zeszła jak mi do kości rękę otworzyli żeby ją złożyć i została mi taka wielka pręga na całej łapie