Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 00:07   #781
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wciaz czekam na te moje kolezanki... kocham spoznialskich
Dziewczonko jaka Ty biedna jestes... co takie klucia oznaczaja?
No, a jak Babcia sie czuje?
Kochana ostatnio na wizycie gin powiedział, że to od nacisku dziecka i z szyjką nic się nie dzieje, w poniedziałek tez mnie badał i było wszystko ok, tak więc mu wierze. Mam czasami takie dni, że kłuje od rana i chodzic się nie da, a czasami kilka dni jest spokój
Babcia dobrze, ma tylko podawaną krew, bo hemoglobinka niska 8,3, w poniedzialek najprawdopodobniej wyjdzie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
jestem na was obrażona!!!!!!

prosiłam o kciukiza wizytę i dostałam aż jedne (kasiu) phiiiii....

ale podziele się z Wami informacjami - po pierwsze miałam od poniedziałku iść na L4 (dostałam dzisiaj takiego kopniaka od szefów, ze stwierdzialm że mam ich w du.pie i idę), ale TZ ma zagrożoną sytuację w pracy i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.

a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! masakra - jaki stres!

niuniek nie pokazuje buźki - główkę ma pod prawym cyckiem a nogi w pachwinach moich . jeju. boje się.
Kochana ale Twój synuś duży i powiem Ci, ze fajnie tak miec wyznaczony termin cesarki, można się psychicznie przygotowac. Moja siostra dwa razy miała wyznaczaną cesarkę, przy pierwszej córci zdążyła, a przy drugiej nie doczekała terminu - bo Ania sie pośpieszyła 3 dni
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:17   #782
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana ostatnio na wizycie gin powiedział, że to od nacisku dziecka i z szyjką nic się nie dzieje, w poniedziałek tez mnie badał i było wszystko ok, tak więc mu wierze. Mam czasami takie dni, że kłuje od rana i chodzic się nie da, a czasami kilka dni jest spokój
Babcia dobrze, ma tylko podawaną krew, bo hemoglobinka niska 8,3, w poniedzialek najprawdopodobniej wyjdzie

Kochana ale Twój synuś duży i powiem Ci, ze fajnie tak miec wyznaczony termin cesarki, można się psychicznie przygotowac. Moja siostra dwa razy miała wyznaczaną cesarkę, przy pierwszej córci zdążyła, a przy drugiej nie doczekała terminu - bo Ania sie pośpieszyła 3 dni
Ale to co, pojechała do szpitala i jej zrobili 3 dni wcześniej cesarkę, czy urodziła naturalnie?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:23   #783
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ale to co, pojechała do szpitala i jej zrobili 3 dni wcześniej cesarkę, czy urodziła naturalnie?
Odeszły jej wody, jadac do szpitala zadzwoniła do swojego lekarza - ordynatora położnictwa i jak dojechała wszystko było już przygotowane do cesarki . Nie mogła rodzic naturalnie - to była jej 3 cesarka.

Anula ja Cię nie poznaje, ty jeszcze nie w łóżku?

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-03-19 o 00:26
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 01:48   #784
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
jestem na was obrażona!!!!!!

prosiłam o kciukiza wizytę i dostałam aż jedne (kasiu) phiiiii....

ale podziele się z Wami informacjami - po pierwsze miałam od poniedziałku iść na L4 (dostałam dzisiaj takiego kopniaka od szefów, ze stwierdzialm że mam ich w du.pie i idę), ale TZ ma zagrożoną sytuację w pracy i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.

a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! masakra - jaki stres!

niuniek nie pokazuje buźki - główkę ma pod prawym cyckiem a nogi w pachwinach moich . jeju. boje się.
Wow, żeby się nie okazało, że pierwsza będziesz

enchant No ja też nie Ale sprawdzałam, czy ciągnie i czy jest wygodny

24kasia86 Ja mój kupiłam za 89zł z odbiorem osobistym w Wawie. A kupiłam na all.
Nam położna na SR odradzała octenisept - bo to wymysł UE i w szpitalu muszą, a w domu lepiej spirytusem.
Podobno.

andziot A nam położna mówiła też, że od 37 tc jest donoszona ciąża...

Tż mi podjada kinderki i wypija picie
On chyba jest bardziej w ciąży niż ja - zmęczony, ciężko mu, dużo śpi, nie ma siły i ma zachcianki I wahania nastroju. I chodzi do wc trzy razy częściej niż ja. Mam go już serdecznie dość
TO JA JESTEM W CIĄŻY

Idę spać. Phi. Gópi tż
Tylko niech ten tż wyjdzie już z łazienki, bo ja chcę zęby umyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 06:21   #785
asiak1981
Rozeznanie

dzień dobry!

Sprawdziłam i dobrze pamiętałam erodzina.com/forum/jak-liczy-miesice-w-ciy-vt1632.html

czyli w poniedziałek zaczynam 9 m-c

a nakładki- przy Kasi używałam dopiero od 3 tygodnia,bo nie wiedziałam że istnieje taki cud techniki. Dla mnie bomba, ratunek dla popękanych sutków,ale jest jeden minus- dziecko się przyzwyczaja i potem nie chce bez,a ja musiałam ciągle je wyparzać i wszędzie ze sobą nosić. Aha,a Kasia sama mi go ściągnęła rączką z sutka,jak miała 4 m-ce i piła bez. Widocznie dojrzała do tego hihi

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:27   #786
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry śpioszki!

Dopiero co Wam pisałam, że u mnie pierwszy kwiatek wybija a dziś jest pokryty.... śniegiem! Kurrr.de skąd się to wzięło? Przecież wiosna miała być. W ddtvn mówili, że w weekend ma być lepsza pogoda
Ja chcę jutro grilla zrobić

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moria myślisz, że odciągacz apteczny jest lepszy od ręcznego TT? Czy po prostu tak samo dobry? Jakie masz zdanie?
Lolka wiesz opinii jest dużo, jedni chwalą jeden inni drugi ale ogólnie TT ma b. dobre opinie więc myślę, że się sprawdzi. No i na pewno jest wygodniejszy od odciągacza pod tym względem, że ściągasz mleko prosto do butelki więc gdy na początku jest mało mleka i walczy się o każdą kropelkę to wtedy to ma znaczenie. Tak mi się wydaje

moniqac – wooow! Ale synek już duży – prawie 3 kg Elegancko! Ciekawe ile będzie ważył pod koniec kwietnia, Ty mu już kochana ciuszki na 68 kupuj
I też uważam, jak eweska, że datę cc to Ci późno lekarz wyznaczył.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:34   #787
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Katarzyno, olej ten dywan dzidzia nie zwróci uwagi
najchetniej to bym je zdjęła i założyła panele czy coś ale mnie nie stac a dwa to nie moje mieszkanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam siary, w ogole
fajnie, ze sama nie jestem. Tu dziewczyny pisały ze je sutki swędzą, mnie tez i to bardzo nawet.

Cytat:
mówilaś kochana, mówiłaś a Ty jednak sobie przelicz dokaldnie termin żebyś nie miala niespodzianki ,
jutro spróbuje zrobić sobie zdjęcie brzucholka - pierwszy "spokojny" weekend będę miała - więc popstrykam.
w dalszym ciągu sprzątam po remoncie - właśnie muszę iść dokończyć myć podłogi.
octanisept do pępuiszka i wycieramy suchym gazikiem - tak powiedziano na SR .
to czekam na te foty kochana

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Termin porodu
Ustalenie terminu porodu nie jest łatwą sprawą. Ciąża zwykle trwa około 40 tygodni od momentu zapłodnienia ewentualnie trwa 280 dni licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, lub 266 dni licząc od dnia zapłodnienia. Za poród o czasie uważa się urodzenie dziecka zarówno w 37., jak i 43. tygodniu.
Dokładnie, w 280 dniu ciąży urodzi zaledwie 5 % kobiet. Znacząca większość bo 85 %, urodzi w ciągu dwóch tygodni przed wyznaczonym terminem, bądź w ciągu dwóch tygodni po nim. O terminie porodu decyduje między innymi długość cyklu miesiączkowego kobiety. Jeżeli jest on dłuższy niż 28 dni, to poród rozpocznie się prawdopodobnie później, niż wynika to z obliczeń. Przy cyklach krótszych, kobieta może urodzić kilka dni wcześniej przed wyznaczonym terminem.
Oznaczenie dokładnej daty porodu ma więc bardzo orientacyjny charakter, w jego ustaleniu pomoże Ci reguła Naegelego.
ja miałam @ 25-28dni zobaczymy

anula_81 ja juz tez olałam zachcianki Tż( moj gdyby mial kase tez by chcial samochod kupic), ostatnio rozmawiam z nim tylko o ciazy i porodzie, a on "nie mamy juz innych tematow" mam to w nosie, musze sie zrelaksowac przed porodem. Tobie tez radze kochana!

eweska
zgadzam sie z andziotkiem, ze nie ma takiej drugiej która by tak dobrze znosiła ciaze bliźniaczą jak Ty. Hmmmm cos czuje ze bedziecie piersze z moniqac

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Pobieżnie przeleciałam posty i rzuciło mi się w oczy, że Kasia w 39 tyg. i oczy mi wypadły, ale doczytałam
tez jestem w szoku jak mi to moria44 napisała...zaraz sie zabralam za kompletowanie wyprawki, zrobilam liste i dzisiaj robie zakupy

Cytat:
Kasia24, a jak to bylo z tym terminem na 14 kwietnia??? Nie wiem czy dobrze pamietam, ale po jakiejs wizycie kiedys lekarz Ci wyznaczyl termin na 14? Jesli zle gadam to mnie skrzycz
kochana co za pamieć!! tak zgadza sie, na polowkowym usg lekarz mi powiedzial ze dziecko sie urodzi 14kwietnia, ale na ost usg juz bylo w normie na 26/27kwietnia.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Kasia ale jaja by były, jakbyś urodziła w 8 części
i wszystkie by mi zazdrościły ze mam to już za sobą

matallewar
mąż ma mi zamówić te octenisept najwyzej w domu wykorzystam zamiast spirytusu.
Gdy czytam o twoim Tż widze mojego, wczoraj to sie burzyl, ze lozko nie poscielone itp. mowi ze jest zmeczony i nie chce mu sie gadac, usnął jak dziecko. A mi tak brakuje rozmowy z nim.
Dzisiaj wraca ok.12.30 i niedziele ma wolną, to trochę odpocznie, będzie MILSZY

nie moge spac, brzuch mnie swedzi, oglądam wiadomości i nic nie kumam. Prezydent ma ŻAL przez RZ
i jakas wojna w Libii wybuchła Francuzi już jada po prostu szok. Dorosli ludzie, 21 wiek!

wstawiam zdjęcie tych nakładek silikonowych na sutki bo widzę ze jeszcze długo pisałyście o nich.

Dzień dobry tak w ogóle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nakladki.jpg (25,1 KB, 24 załadowań)
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-19 o 07:40
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:42   #788
24kasia86
Wtajemniczenie

zauważylam ze nie mam godzinki w aparacie przestawionej
a nakładki sa uzywane, ale w ogole nie zniszczone, muszę je tylko wyparzyć. Mojej koleżance sie tak samo przydały jak asiak1981.

ide sie położyć. Tż dzwonił "bądz gotowa na 12 bo jedziemy na zakupy, a jak nie spisz to pakuj torbe"
Nikosia

Stary 2011-03-19, 07:45   #789
atiz
Rozeznanie

moniqac dasz radę !!!

Dobry dziewczynki!
Dziś spałam 7 godzin z sześcioma przerwami na siku i za każdym razem przewracałąm się na inny bok, jakoś dałam rady.
Mąż od rana gra w CallOfDuty - strzelają i strzelają a dzidzi się to nie podoba.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:47   #790
24kasia86
Wtajemniczenie

dzień dobry Moria44 ja tez sie zdołowałam jak zobaczyłam ten śnieg na dachach przecież ja już nie mam w czym chodzić, nastawiłam sie na latanie w brzuchem na wieszku Podobno od jutra ma byc ladnie, a od poniedzialku wiosna na calego! oby! w pon jade na morfo i mocz nie lubie tego

bola mnie cyce ide do wyrka

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
moniqac dasz radę !!!

Dobry dziewczynki!
Dziś spałam 7 godzin z sześcioma przerwami na siku i za każdym razem przewracałąm się na inny bok, jakoś dałam rady.
Mąż od rana gra w CallOfDuty - strzelają i strzelają a dzidzi się to nie podoba.
hehe moj tez uwielbia gry, ale w pracy siedzi
ja wstawałam dzisiaj 3x i budzilam sie co godzina by zmienic boczek, kurde jak to boli
Nikosia

Stary 2011-03-19, 08:36   #791
zosiaaa
Zadomowienie

witam

u mnie jednak śnieg tez popadał, ale juz topnieje

strasznie duzi wczoraj naprodukowałyście

moniqac ja brałam furagin i to już dwa razy, teraz wyniki znowu wyszły złe i moja gin powiedziała że furaginu mi juz nie przepisze, bo on jest nie bardzo wskazany po 30 tyg ciąży

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:42   #792
the_sania
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja od 7 już nie śpię. a od tygodnia nie wstaję w nocy na siku

śniło mi się, że Kasia urodziła. szkoda, że nic więcej nie pamiętam z tego snu

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:43   #793
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobrrry Ja chciałam poinformować, że nie ma mnie z Wami do poniedziałku wieczorem Zaraz zabieram się za naukę, potem TŻ przyjeżdża i jest u mnie do poniedziałku , więc nie będę siedzieć wtedy na wizażu.. To tak informuję, żeby nie było, że poszłam rodzić

miłego weekendu brzuchatki !

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:45   #794
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry

Aguś, cieszę się że wczoraj wszystko wyszło dobrze

Moniqac, Twój szkrab to już kawał dziecka Coś mi się wydaje że Ty, Eweska i Kasia będziecie pierwsze

Muszę sprawić sobie te nakładki, bo jeszcze nie kupiłam a widzę że to przydatna rzecz. Co do przemywania pępuszka mam zamiar używać spirytusu i wsio.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:05   #795
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry Kochane jak miło zaczać z Wami dzień .
TZ szoruje podłogę po remoncie (kochany ) potem jedzie na zajęcia i będę z wami . pierwszy "spokojny weekend... musze uprać rzeczy typu pościel, ręczniki i poukładać w mojej nowej wielgachnej szafie w moim nowym przedpokoju , ale będę tu.

taki śnieg u mnie że szok. nigdzie nie chce mi się wychodzić.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Gratuluję dużego synka
A o porodzie, to może cię pocieszy fakt, że ci zazdroszczę, bo ja bym bardzo chciała cc.
Wcześniej już pytałam, ale chyba nie zauważyłaś postu ... chyba się jednak nie spotkałyśmy na szkole rodzenia, musiałaś trafić do innej grupy. No chyba, że ... ?? Ja miałam zajęcia 1, 7 i 15 marca o 17-ej, a ty? Teraz w poniedziałek na 17-tą mam ostatnie zajęcia.
muszę się psychicznie nastawić na to cc - w sumie to chyba ciesze się - moja kuzynka która urodziła tydzień temu dużą córę - prawie 3900 (a nadmienie że przed ciążą ważyła chyba 48kg)dostała zapaelnia krocza wczoraj podobno bardzo była poszyta bo bardzo "zniszczona", ale zależy to wszystko wydaje mi się od położnej.
jakoś na SR mnie przekonuja ze naprawdę dbają o pacjentki.

własnie - nie widziałam, bo przeciez tyle do nadrabiania przez tą cholerną robotę że nie nadążam za wszystkim - nie wpisała do grupy na 19.00 pewnie mijamy się na korytarzu bo jak wychodzi grupa przede mną to mijamy się i my zaraz wchodzimy a nie widziałam fotki Twojej twarzy żeby Cie przyczaić .

wiesz - zdziwiła mnie ostatnio położna Sabina jak tak wychwalała J&J dla dzieci - my tu "najeżdamy na J&J - a ona mówiła że najlepszy . i tak myślę że zakupię wszystko z Hippa, ale zastanawiam się czy to reklama (zauważyłaś że mają mnóstwo kalendarzy z J&J ).

a propos cc u nas w klinice - miała tylko jedna moja koleżanka i baaaaaaaaardzo źle wspomina. dostała zapalenia rany, ropa jej się sączyła itp.
dlatego bardzo się boję.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Moniqac ja nie pisałam na wątku, ale pamiętałam o Twojej wizycie (bo ja też dziś miałam) i czekałam na post. Twój Mały jest WIELKI z jednej strony dobrze, że znasz konkretny termin cesarki, bo wiesz na kiedy się szykować. z drugiej strony im bliżej terminu, tym większy stres zapewne. ale kciuki będę trzymac i nie mogę się doczekać zdjęcia Szymonka "w realu"
Kochana jesteś ale NIE WYRZUCAJCIE MNIE Z WĄTKU .
a pisałaś jak po wizycie? przepraszam, ale chyba mi umknęło - idę szukać.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

najważniejsze żeby było wszystko OK z szyjką.
właśnie - dlatego lekarz dał 2 terminy bo tez sie boi że nie dotrzymam do 29.04 - mówi że w przypadku ułożenia pośladkowego nie można dopuścić do tego żeby wody odeszły. a termin po 21 kwietnia jest prawdopodobienstwo przy moim wielkoludzie że mi odejdą i będę "na sygnale" jechać.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wow, żeby się nie okazało, że pierwsza będziesz

Tż mi podjada kinderki i wypija picie
On chyba jest bardziej w ciąży niż ja - zmęczony, ciężko mu, dużo śpi, nie ma siły i ma zachcianki I wahania nastroju. I chodzi do wc trzy razy częściej niż ja. Mam go już serdecznie dość
TO JA JESTEM W CIĄŻY
tak.... cały facet - oni sa bardziej w ciąży niż my.
ciągle się przekonuje dlaczego to nie oni noszą dzieci tylko my - nie daliby radę a my byśmy z imi zwariowały .

Ty mnie nie strasz! nie chce być pierwsza .

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ja chcę jutro grilla zrobić

moniqac – wooow! Ale synek już duży – prawie 3 kg Elegancko! Ciekawe ile będzie ważył pod koniec kwietnia, Ty mu już kochana ciuszki na 68 kupuj
I też uważam, jak eweska, że datę cc to Ci późno lekarz wyznaczył.
my tez mieliśmy na grill sie dzisiaj wybrać a tu śniegu po pachy i pada deszcz :fuuuuj:.

prawie 3kg?! o tym nie pomyślałam w ten sposób
chyba nie będzie bardzo wielki, bo ostatnio od "książkowej" wagi był większy o 600g a teraz o 700g więc chyba ten "boom" ma za sobą. i od ostatniej wizyty przybrał 'tylko' 600 g, więc kolejne 4tyg może kolejne 600g, czyli może ważyć ok. 3500 przy cc na 5-6tyg.

5-6 tygodni?!!!!!!!!!!!!!!!!! o kurdeeee.... jak to brzmi

a termin - ja prosiłam żeby był jak najpóźniej, dlatego dał mi "wstępnie" 29.04, ale jest prawie przekonany że będzie jednak 21.04.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
moniqac ja brałam furagin i to już dwa razy, teraz wyniki znowu wyszły złe i moja gin powiedziała że furaginu mi juz nie przepisze, bo on jest nie bardzo wskazany po 30 tyg ciąży
no widzisz - co lekarz to opinia - moj mi z kolei powiedział, że nie możemy dopuścić w tym okresie do zakażenia, więc mam brać.

DZIEWCZYNY!!!! jestem glupia, bo tak mnie zszokowało wyznaczanie terminu, że nie słuchałam co lekarz do mnie powiedział a propos furaginu. wiem, że mam brać 3x2tabl. ale powiedział, żebym sobie w aptece kupiła jakiś jeszcze preparat ziołowy - nie wymienił, tylko teraz nie pamiętam na co chyba coś związanego z sikami, ale nie wiem na co?!

czy któraś z Was przy furaginie coś ziołowego jeszcze brałyście?!
ale mam skleroze .

ide robić kawę.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:22   #796
MoniaK
Zakorzenienie

Moniqa, ja brałam furagin w zeszłym tygodniu i mi ginek kazał brać dodatkowo witaminę c. Nic innego ziołowego nie brałam, jednak zapytaj w aptece i panie na pewno Ci doradzą
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:42   #797
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Wczoraj byłam u ginki i nie wchodziłam już nadrabiać
szyjkę mam 3cm nadal, ale jest rozwarcie na opuszek palca normalnie mnie zmroziło, ale ona twierdzi, że to nic takiego i, że jak chce to spokojnie mogę jeszcze spacerować itd.
Zuzia jest Zuzią i waży już około 1600g no i mam zakaz jedzenia słodyczy(dla mojego zdrowia i zrzucania mniejszej liczby kg po ciąży)
no i leży już główkowo wreszcie

agus doczytałam,że u Ciebie ok....uff to dobrzeto, że masz odpoczywać itd. to już wiesz

princi ja też czuję się grubo...mam 14kg na plusie no,ale stopuję z jedzeniem bo od 30tc najwięcej się przybiera...to mnie wczoraj pocieszyła lekarka

moniqac a może urosept Ci kazał kupić?to ziołowe jest.
Ja brałam kiedyś proUro

a w ogóle tak zaczęłam się porodu bać , że do 2 nie spałam w ogóle to normalne, że teraz częściej niż kopniaki czuję jak mała się wierci,obraca,wypycha:con fused:
Stary 2011-03-19, 09:45   #798
zosiaaa
Zadomowienie

moniqac cos ziołowego na siki to mi tylko kojarzy się urosept, ale tego nie brałam razem z furaginem tylko jak wybrałam furagin to później miałam jeszcze brać ten urosept

widzę że olliwka mnie uprzedziła z tym uroseptem
gratuluję wizyty

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-03-19 o 09:48
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:48   #799
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Ewesko, a da sie obu naraz? tego tez nie umiem sobie wyobrazic
Da się da Ale raczej jak są malutkie bo później jak będą większe to może być problem :P

Dzień dobry

Ja niestety zaraz będę musiała wyjść z domku, a nie powiem na taką ciapę, chlapę to nie mam ochoty.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:01   #800
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Oczywiście musiałam zajrzeć

Widzę, że znowu napięcie przedporodowe rośnie i ja ZACZYNAM SIĘ BAĆ

Ale muszę być oazą spokoju, jakoś czuje, że Hanka wcześniej wyłazić nie będzie chciała, więc trzymam się 8 maja

Moniquac, jak Twój syneczek taki duży, to ja się muszę na PW odezwać w pewnej kwestii, bo tak nie byłam pewna, co robimy Co do furaginu, to 3x2 i z każdą dawką bierz sobie drażetkę zwykłej wit. C Ten ziołowy preparat, to pewnie Urosept, żeby szybciej wysikać zwłoki bakterii wytłuczonych przez Furagin, że tak obrazowo przedstawię No w każdym razie działa moczopędnie i pewnie o to chodzi

Ok, dopijam kawę i idę się szykować, u mnie śniegu JESZCZE nie ma

Miłej soboty!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:16   #801
andziot
Zakorzenienie

Dzień dobry
Śniegu nie ma
(już się bałam że wstanę i będą zaspy)
jedziemy dziś chyba do Ikei z moją magiczną listą
tylko nie wiem czy dam radę, bo dziś mężul płukał mi włosy bo nie dawałam rady,
a przy myciu naczyń zadyszka aż strach mnie dopadła

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot A nam położna mówiła też, że od 37 tc jest donoszona ciąża...
może Wam wszystkim chodzi o skończony 37tc czyli już 38,
bo inaczej to ja już nie czaję ...

Cytat:
d
muszę się psychicznie nastawić na to cc - w sumie to chyba ciesze się - moja kuzynka która urodziła tydzień temu dużą córę - prawie 3900 (a nadmienie że przed ciążą ważyła chyba 48kg)dostała zapaelnia krocza wczoraj podobno bardzo była poszyta bo bardzo "zniszczona", ale zależy to wszystko wydaje mi się od położnej.
jakoś na SR mnie przekonuja ze naprawdę dbają o pacjentki.

wiesz - zdziwiła mnie ostatnio położna Sabina jak tak wychwalała J&J dla dzieci - my tu "najeżdamy na J&J - a ona mówiła że najlepszy . i tak myślę że zakupię wszystko z Hippa, ale zastanawiam się czy to reklama (zauważyłaś że mają mnóstwo kalendarzy z J&J ).

a propos cc u nas w klinice - miała tylko jedna moja koleżanka i baaaaaaaaardzo źle wspomina. dostała zapalenia rany, ropa jej się sączyła itp.
dlatego bardzo się boję.

DZIEWCZYNY!!!! jestem glupia, bo tak mnie zszokowało wyznaczanie terminu, że nie słuchałam co lekarz do mnie powiedział a propos furaginu. wiem, że mam brać 3x2tabl. ale powiedział, żebym sobie w aptece kupiła jakiś jeszcze preparat ziołowy - nie wymienił, tylko teraz nie pamiętam na co chyba coś związanego z sikami, ale nie wiem na co?!

czy któraś z Was przy furaginie coś ziołowego jeszcze brałyście?!
ale mam skleroze .
1. ja ważyłam 48kg przed ciążą, urodziłam 3750 SN i nic mi się nie działo tak samo z tą cesarką i zakażeniem .... nie można generalizować
każdy zabieg jest związany z ryzykiem !

2. a co do położnych i reklam kosmetyków dla dzieci, to tak samo jak z lekarzami jest .... przedstawiciel danej firmy przychodzi i namawia do rozpowszechniania i im lepiej namawia tym później się bardziej chwali więc tym się nie kierujcie ....
być może np ta firma dostarcza jakaś część kosmetyków na oddział i dlatego tak sobie chwalą
przetestować i tak będziemy musiały same

3. ziołowy to Urosept może być

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Wczoraj byłam u ginki i nie wchodziłam już nadrabiać
szyjkę mam 3cm nadal, ale jest rozwarcie na opuszek palca normalnie mnie zmroziło, ale ona twierdzi, że to nic takiego i, że jak chce to spokojnie mogę jeszcze spacerować itd.
Zuzia jest Zuzią i waży już około 1600g no i mam zakaz jedzenia słodyczy(dla mojego zdrowia i zrzucania mniejszej liczby kg po ciąży)
no i leży już główkowo wreszcie
spora już kobietka
a szyjka ok,
niektóre kobiety prawie całą ciąże latają z rozwarciem na opuszek

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:19
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:28   #802
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Weredka ja mieszkam w syfie od 4dni, jak mnie tak brzuch zaczął boleć to olałam wszystko, a niestety mój mężul choć pomaga to wielu rzeczy nie widzi do zrobienia a ja nawet siły nie miałam żeby mu palcem pokazać
Ja ogólnie jestem bałaganiarą, ale to co mam w domu już mnie przeraża. Mój tż palcem nie ruszy, dopóki mu nie powiem, że ma coś zrobić Wkurza mnie to ostatnio maksymalnie, tym bardziej, że był prawie trzy tygodnie w domu. No ale co zrobić ....

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Anula jak to mój małżonek powiedział, oby nie przed 17 kwietnia

Moniqac a gdy będziesz miała cc 21 kwietnia to święta mozesz spędzić w szpitalu, chyba że tak szybko po cc cie wypuszczą, bo ja nawet teraz nie wiem ile się leży po cc, kiedyś bite 7 dni a teraz ???
Ja po cc leżałam 3 pełne dni. Urodziłam w poniedziałek wieczorem, a wyszłam do domu w piątek rano. We wtorek koło południa już śmigałam po korytarzach Ale ogólnie czułam się dobrze... Ciekawe czy tym razem też mnie czeka cc.

Cytat:

Weredko
Dzięki. Dziś już czuję się trochę lepiej, ale w nocy też miałam twardy brzuch. Dopiero Nospa pomogła i zasnęłam. Mąż na szczęście zabrał córkę do swoich rodziców, więc część dnia przeleżę. Sprzątnę tylko to co muszę, resztę będzie musiał zrobić on.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:29   #803
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

hej hej
dziewczyny dzisiaj w nocy myślałam ze zaczynam rodzić....
masakra
wieczorem dostałam dziwnego bólu w pachwinach. ale to takiego ze chodzic nie umialam. polozylam sie spac i w nocy właczył mi sie tv sam i nie moglam pilota znaleźć i wstałam go wyłaczyć i jak wstałam tak sie zgiełam w pół z bólu
potem sie połozyłam i przy kazdym ruchu te pachwiny strasznie rwały. po 4 sie obudziłam na siku i dojsc nie umialam
teraz juz nie boli ale bede lezec wiekszosc dnia. ale na 16 30 do szkoły...

z czego te pachwiny tak ciągną i rwa??? mam sie martwic??
dobrze ze wizyta w poniedziałek...
Stary 2011-03-19, 10:34   #804
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
z czego te pachwiny tak ciągną i rwa??? mam sie martwic??
dobrze ze wizyta w poniedziałek...
dzidzia uciska na więzadła

Stary 2011-03-19, 10:35   #805
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam
Doznałam szoku rano jak podciągałam rolety,tyle śniegu było.
teraz już topnieje i dużo go nie ma.
Kiepską noc dziś miałam,obudziłam się po północy na siku i do 2 nie mogłam zasnąć,okropnie mnie nogi bolały,ehh a nie chodzę tylko leżę.

Kasiu super,że wiesz już kiedy bedziesz miała cc.
Lekarze nie spieszą się z cc jeśli nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem itd.
Ja miałam 2 cc robione 10 dni przed terminem,więc u Kasi wcale nie jest zbyt późno.
W moim szpitalu po cc wypuszczają na 4 dobę,jeśli nie ma komplikacji.
I tak też mnie wypuścili,cieszę się że to tak krótko,wolę być w domu.

W poniedziałek idę do lekarza rodzinnego,cholera mam taki gęsty katar,zatyka mi nos ,do tego okropny kaszel taki mało produktywny,cała klatka piersiowa mnie boli.
Eweska obie mamy wizytę we wtorek,trzymam kciuki ,
Kurczeę mieśko mi się rozmraża ,obiad trzeba zrobić a mi się nie chceeeeee
znów giry mnie bolą,ciekawe od czego.?

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:39
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:37   #806
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dzidzia uciska na więzadła
czyli bez paniki?

bo juz sie bałam ze cos narobiółam przy tych porzadkach.
Stary 2011-03-19, 10:40   #807
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czyli bez paniki?

bo juz sie bałam ze cos narobiółam przy tych porzadkach.
to że ze ścierą latałaś cały dzień też na pewno miało swój wpływ

tż w pracy ???

Stary 2011-03-19, 10:41   #808
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Kochane!
Dzisiaj znów tylko na chwilkę Nadal jestem u rodziców i nie mam za bardzo czasu na wizaż ale obiecuję że od poniedziałku będę z Wami

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:45   #809
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Mamuśki!
Wy chyba oszalałyście mam 17 stron do nadrobienia nie wiem czy uda mi sie to nadrobić zwłaszcza że mam dzisiaj trochę do zrobienia.

Napisze wam tylko co u mnie i będę pomału nadrabiać

A więc wyjechaliśmy wczoraj o 9 rano. Zajechaliśmy tu i tam i na 11.30 byliśmy w Białymstoku. Weszliśmy do Leroy Merlin, chciałam kupić jakąś lampkę dla małej, ale jak zobaczyłam... bez 100zł nie podchodź. No i nic nie kupiłam. Potem pojechaliśmy do tej kliniki. Pan doktor zbadał dzidzię wzdłuż i wszesz, główka, serce i cała reszta w porządku. A jeśli chodzi o nerkę to potwierdził że jest tam to coś powiększone, pozostaje do obserwacji i z jego doświadczenia to nic groźnego i zazwyczaj kończy się dobrze i ze należy zbadać po porodzie. Kazał mi się nie przejmować i wogóle było bardzo miło. Gabinet super wyposażony, miałam monitor przed sobą, dostałam dużo zdjęć w tym 3d. Dzidzia waży 1770g czyli mniej niż u mojej pani doktor, ale wiem że to nie jest dokładne.
No i po wizycie pojechaliśmy jeszcze do Auchan i kupiłam parę rzeczy dla dzidzi i truskawki pycha. Wróciliśmy po 19tej.

Pochwalę się wam co kupiłam, no i przedstawiam wam moją dzidzię:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1216.jpg (60,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1212.jpg (63,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1213.jpg (60,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1214.jpg (57,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1217.jpg (58,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1218.jpg (62,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1219.jpg (90,1 KB, 30 załadowań)

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:48   #810
Catia88
Rozeznanie

A tak w ogóle to zaczynam dziś z Synciem 33 tc....

Migotka! Jaka śliczna buziunia Dzidzi!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości