|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Czas już na mnie, od 6 rano na nogach...Do jutra
.
|
|
|
|
#4802 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
diety, to super Przed dietą nie robiłam sobie wyników, ale stan zdrowia miałam bardzo dobry, zrobiłam wyniki w połowie II fazy i wszystkie były wzorowe, potem już po Dukanie i nadal było ok. Wydaje mi się że przy krótkim czasie trwania diety ( u mnie fazy I-III trwały lekko ponad pół roku) nie ma co się obawiać, ale przy większej nadwadze nie stosowałabym diety bez kontroli lekarza.Wpisałam teraz swoją wagę w jakis kalkulator wagi ciążowej w necie i wyszło że mam o 1 kg za dużo, więc może i ja się na III dla ciężarnych wpiszę Ale werwy brak, a poza tym i tak zmieniłam zasady swojego odżywiania - na lepsze ![]() Cytat:
Wyglądam jak nastolatka... ale nie wiem czy to nie od czekolady i zimnego wiatru, pomimo tego krem zakupię ![]() Cytat:
Kurcze, ja od w zasadzie obcych ludzi podostawałam tyle gadżetów, m.in. łóżeczko, kocyki, pościel i obiecane następne. I nic w zamian nie wymagają, choć na pewno ich dzieciaki coś od nas dostaną ![]() Cytat:
Witajcie Ewessa123 i ela_84, ja jestem tu od wczoraj, tak więc też świeżynka ![]() Cytat:
Jestem dobrej myśli, choć po diagnozie nie było tak miło ![]() Zanka, mnie trzecia wersja z Twoich propozycji się podoba Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to poczytałam, zmykam lulu. Dobrej nocki Wam i dzidziaczkom |
||||||||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wcale jeszcze nie chce spać... A forum się wyludniło
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez jakos oczy nie chca sie zamykac, grzebie na allegro za wózkami
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo ile ciuszków może mieć takie maluch? A to kupowanie jest tak przyjemne... To chyba jedna z milszych rzeczy w ciąży
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo matko! Wkońcu Was nadrobiłam
![]() Najmłodsza to jestem tu chyba ja w czerwcu stuknie mi 21 ![]() Witam nowe mamusie ![]() Brunetka śliczne ciuszki ![]() AngelSweet niech się udławi tymi ubrankami, nie bierz od niej nic Nerola są jakieś barwniki, ale kurcze nie wiem czy do takiej z wzorkami się nadają ![]() Zanka piszesz głupoty jakieś! Dobrze wyglądasz ![]() Brumek mi się też podoba ten 3 tytuł Scio pierwszy raz słyszę o takim ciasteczku z mikrofalówki ![]() Cytat:
Uważaj na siebie i odpoczywajDostałam pare ciuszków od koleżanki, jeszcze poszuka jakies na chłopaka, bo ona ma córkę
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero przeczytalam , Bo za Sami nadrobic to strasznie ciezko , ja tu glodna , a Wy o takich smakolykach piszecie, ale postanowilam ze kolacja konczy sie o 20 a pozniej tylko napoje , Bo inaczej to bym do lozka jeszcze brala kanapki. Wy juz I tak macie cos kupione a ja nic , Bo czekam do 6-7 miesiaca nie chce zapeszac. A teraz ide juz spac I tak jest za kazdym razem jak przeczytalam zaleglosci , to juz mi sie nie chce pisac...dobrej nocy zycze
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, dokładnie dyszka mniej ode mnie
To w moi wieku Twoje dziecko już będzie podstawówkę kończyło! ![]() Dziękuję ślicznie w imieniu swojej weny
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze marzyłam o tym, żeby mieć młodziutką mamę i być młodziutką mamą. Ale im byłam starsza, tym mniej czułam się gotowa na dziecko. A potem, jak już mi się go zachciało, to nie mogłam. Kilka lat walczyłam z chorobą... Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy ![]() Widzę, że Ty tez dziś spać nie możesz? Ja siedzę z lapkiem na kolanach i oglądam po raz tysięczny Sex w wielkim mieście
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się również tego, że później jak wkroczę w życie zawodowe po studiach to też będę odkładała dziecko na później i na później... Wiek nie jest ważny, ważne żeby kobieta była gotowa na bycie mamą i przyjęcie nowych obowiązków Także damy radę ![]() Ja też nie umiem zasnąć i wyobraź sobie, że tez oglądam sex w wielkim mieście na comey central hehe -ale uwielbiam ten serial
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z doborem stanika, nigdy nie dobiore dobrze, a teraz to już w ogóle mi się dziwne piersi zrobiły, że żaden stanik na nie nie pasuje
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- U nas normalnie powrót zimy |
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym roku w ogóle klapa, bo na narty nie mogłam pojechać prze pewnego maluch w brzuchu U nas na szczęście nie wróciła. Deszcz siąpi od rana, ale to wszytsko. A od pon. zapowiadają 11-15 stopni i słoneczko Uff, skończył się serial Biorę krzyżówkę i lece do łóżka. Może ona w końcu mnie uśpi...Dobranoc, Nateczko
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam ubranka angielskie, są śliczne
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Dokładnie mam te same odczucia co do zimy, w górach ok w mieście nie Też musialam zrezygnować z nart w tym roku przez pewnego mlodzieńca w brzuszku ![]() Ja pooglądam jeszcze coś w tv, bo chyba szybko nie dam rady zasnąć ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My czasem zamawiamy dla siebie buty czy ubrania ( wychodzi dużo taniej ) za strony internetowej, ale to podajemy adres znajomych tam w Anglii i potem oni Nam przywożą bo jak kiedyś patrzyliśmy do do PL sie nie opłacalo wysyłać U Nas nawrót zimy ![]() Ja już wyszyłam Kubusia Puchatka i zostało mi tylko imię Jak dzisiaj będę miała czas to moze skończę ![]() Scio ciasto z mikrofali Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() Miłego dnia mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Ty jedna tak masz jak ja pochwaliłam się na uczelni po Bożym Narodzeniu pierścionkiem zaręczynowym na pierwszym roku studiów to mnie za wariatkę wzięli: "ślub - już?!" i byli pewni że w ciąży jestem - normalnie złośliwość nie zna granic wyszłam za mąż 1 sierpnia 2009 po 2 roku studiów, z dzidziusiem w sumie się nie śpieszyliśmy jeszcze bo mam młodego męża - ma 25 lat dopiero no ale tak nam wyszło bo na roku to mam jeden z najdłuższych staży małżeńskich - dwie panny miały przede mną cywilny - ale po kościelnym to ja mam najdłuższy staż
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobietki
pierwszy raz od dawna tak wczesnie wstalam wczoraj posprzatalam w domu tylko podlogi mi zostalo umyc wiec moge sie polenic co do rzeczy dla dzidzi to ja juz bym chetnie wszystko kupila ale sie powstrzymuje.wiecie moj maz pod koniec kwietnia wyjezdza do pracy za granice i wroci dopiero pod koniec czerwca i tak wczoraj zaczelismy o tym gadac i prawie sie poplakal biedny tak jest mu szkoda nas zostawic i wjechac.ale niestety takie zycie jest beznadziejne ze zeby cos zapewnic rodzinie czasami musi byc rozlaka;(
|
#4819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() będzie (było zapewne- bo już sobota rano ) ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
tytuł bardzo mi się podoba. Ja wcale zgagi nie mam i chyba nawet nie wiem co to zgaga Wszamałam właśnie ostatniego Nie zaglądałam do Was od wczoraj od 16 i 6 stron na mnie czeka zaległości - niedobre Wy
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-19 o 08:10 |
|||
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zareczyłam się w 3LO. Krótko przed matura. 1,5 roku później powiedzieliśmy TAK. Wszyscy myśleli że wpadliśmy,a tu nie. He he zwłaszcza jak założyłam luźniejsza bluzkę.
A w tym roku świętujemy we wrześniu 2rocznicę ślubu... Także wiek jest nie ważny. Mój mąż ma 24 lata,ja 22. Ale my po prostu chcieliśmy. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- A mnie odwrotnie,cały czas ja nawet piszą smsa to pytają jak się czuje. Ost sąsiad masz zobaczył że w ciąży jestem,to od razu przyszedł się przywitać,a jak mąż powiedział,że bliźnieta to oczy wybauszyl-myślałam,że padne na środku ulicy. Bo wszyscy mówią taka drobną i dwie dziewczynki?
|
#4821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też wszytsko wyparowuje szybki i za chwilę już nawet nie wiem o co kłótnia była ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
inaczej to bym zapomniała co która pisała nim bym nadrobiła ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
wiedziałam że Izaura - bo to moje ulubione ciacho ![]() pychota
|
|
|
#4822 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo na "roczek" będzie laptop, na komunię samochód, a na wesele mieszkanie Ja przy kolejnej prośbie o podawanie do chrztu wyjaśnię sobie te sprawy, żeby potem nie było rozczoarowania, a jak sama poproszę, to też powiem, że bardziej niż prezentów oczekuję pójścia do komunii w intencji dziecka i wystarczy drobna pamiątka. Miałam takie doświadczenie - kiedyś w maju trafiły mi się jednego dnia dwie komunie. Jedna w rodzinie wierzącej, a druga w niewierzącej (dziecko ochrzczone tuż przed komunią tylko po to, żeby się nie odróżniało od reszty, chyba samo chciało). W pierwszej mały rodzinny obiad, w drugiej catering z knajpy i wszyscy przyjaciele i znajomi królika przy stole. Widziałam jak te dwie dziewczynki przeżywają swój dzień, już nie ma sensu się zagłębiać w szczegóły i dysproporcje 'prezentowe', ale to drugie dziecko znalazłam gdzieś na dworze w trampkach i w albie utytłanej błotem, nikt w ogóle nie zwracał na ne uwagi, było dość zdesperowane, a całość wydała mi się strasznie pusta. Cytat:
![]() Cytat:
i co z tego, że tyłek mam większy, jak to tylko miękka poduszeczka, a kości zostały przecież tam, gdzie były Wydaje mi się, że u większości kobiet biodra same w sobie nie są szerokie, tylko ta warstewka na zewnątrz robi wrażenie. Podobno potem przed porodem jakiś hormon powoduje rozluźnienie więzadeł i to się rozchodzi, a później dochodzi do siebie kilka miesięcy.Z Lublina ![]() Cytat:
Ale to nie zawsze od apetytu zależy. Ja wcześniej chodziłam na fitness i miałam zdrową dietę i w ciązy staram się być w miarę aktywna mimo L4 (w pracy i tak bym seidziała przed kompem..), a w 8 czy 9 tyg. miałam już +3 kg, wydaje mi się, że nabrałam wody, bo czułam ogólne opuchnięcie. Jakoś się za mną ten nadmiar ciągnie i dobrze widzę, że to nie tylko brzuszek urósł, ale typowo też pupa i uda, nawet ramiona, no nie jestem tym zachwycona ![]() Oszalałaś Ja byłam na filmie woodego allena, ale nie jest tak dobry jak dwa poprzednie. Zdecydowanie brakuje mu tego błysku ironii, a przynajmniej jest go za mało.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kolekcjonuję własnie takie, bo potem z niemowlakiem nie będzie to proste, a przy okazji jak same wpadają mi w ręce...![]() Cytat:
Ja też chciałam mieć dziecko wcześniej, ale w sumie nie miałam na to rozsądnych warunków ani męża. Teraz mam niecałe 27 lat i cieszę się, że z żadnym BF nie mam potomstwa Ale gdybym trafila na odpowiednią osobę, to pewnie byłoby wcześniej.Cytat:
|
|
|
#4823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękności ubranka ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
juz nie będę, obiecuję ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
wciaga jak cholercia popatrz tylko na liczbę postów zanki205 prawie 11 000 postów jak wsiąkniesz w wizaż to już przepadło ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- ja tez podobnie bo 23 latka skończyłam niedawno - w lutym
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
chciałam Wam napisać że ta kobieta pozwoliła na zwrot rzeczy ale nie odda za przesyłkę ale cieszę się że chociaż kasę jaką zapłaciłam odzyskam![]() Muszę zaraz iść po zakupy bo 2 dni siedzieliśmy w domu bo padało ![]() Co do ciuszków My dla synka sami wszystko kupowaliśmy dużo powydawałam ale i tak dużo mi zostało.Teraz trochę dokupiłam.Narazie przystopowałam bo chcę wkońcu poznań płeć i wtedy jeszcze dokupić pewne rzeczy
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy już doczytałaś, ale w kwietniu organizujemy spotkanie ![]() Oj zapomniałam sie przywitać z rana WITAJCIE Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-19 o 08:52 |
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo nas "małolat" mamusiowych w naszym wątku ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- ale za to jak owocnie dwie dziewuszki cudowne na raz u mnie i u małża w rodzinie sporo bliźniąt było i myśleliśmy że nam też się mogą przytrafić bliźniaki ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#4827 |
|
BAN stały
|
Lilka witaj w gronie biorących Fenoterol,Isoptin,magnez, potas,No-spę,Luteinę
Też amm Fenoterol 6 x dziennie ![]() A szyjkę miałam 2,5 cm. a teraz sie wydłuzyła do 28 mm Leż,leż i jeszcze raz lez. Będziemy sie obie wspierać Dziękuję Wam kochane za wypowiedzi dot. wózka i jego kół.Czyli tak ma być. Uspokoiłyście mnie. Wersja studencka naleśników bez mleka poszła w niepamięc bo zjadłam sernik i poszłam spać. Natko dostałaś przesliczne ubranka Mówicie o dzieciach to ja powiem,że 1 i 4 to nasze "wpadki". Maksa urodziłąm jak miałam 17 lat,Iza wyszła nam zupełnie niespodziewanie aczkolwiek mozna powiedzieć swiadomie,skoro sie nie zabezpieczaliśmy a ja czułam ból owulacyjny. Szymon planowany co do godziny bo po 23 musiałam być w klinice na zastrzyku,a Krystian również na wspomagaczach ale nie aż takich takich.O Szyma staraliśmy sie 3 lata a Krystka rok. Więcej dzieci nie planujemy,wpadki niemile widizane bo 4 musimy zapewnic wykształcenie,start w dorosłe życie.Także nam starczy. Blondynko chociaż tyle .A licza sie zasady.Na szczęśce za odesłanie duzo nie zapłacisz. Niech baba ma nauczkę pisać o stanie faktycznym rzeczy. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-19 o 08:59 |
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my w 18 sierpniu będziemy mieli 4-tą rocznicę ślubu
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja na początku się zaczęła nieznacznie skracać w 14tc ale ostatnio jak mnie gin badał to ma 37mm więc chyba dobrze już uspokoiłaś mnie bo nie wiedziałam jaka długość szyjki jest ok
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o moją ilość postów to właśnie na poczekalni tyle stukam
wcześniej mało pisałam, na odchowalni na początku też dużo pisałam a z czasem coraz mniej po prostu poczekalnia tak wciąga hehe ehh dziewczyny u nas noc średnia Filip obudził się w nocy z płaczem, poszłam po niego a on cały rozpalony gorączki miał pewnie z 38 stopni, ale nawet nie miałam jak zmierzyć bo nie chciał termometru pod paszkę włożyć dałam Panadol i zasnął, teraz nie ma gorączki, a to było po 2.00 w nocy, mam nadzieję, że nic poważnego kaszlał mi wczoraj lekko, myślę, że gdzieś mogło go zawiać na razie nie jedziemy nawet do lekarza, poczekam, poobserwuję może jakiś wirus i mnie może dopadnie (odpukać) to wtedy pojedziemy żeby na raty nie jeździć zaraz biorę się za sprzątanie jak co sobotę, maż gra na konsoli a Filip siedzi z nim i mu dopinguje heh więc dzień dobry u nas za oknem sporo śniegu... bosssko
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-20 o 13:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

.

diety, to super 

zębole
dostalam kroplowki z magnezem i potasem, Fenoterol na skurcze i Isoptin na zlagodzenie skutkow ubocznych (drgania miesniowe i kolatanie serca) po Fenoterolu co 4 godz (6 x na dobe) i jako tako sie uspokoilo naszczescie (odpukac). Mam jeszcze twardnienia ale co kilka godz tak z 7 na dobe i naszczescie juz nie sa czeste. Mam lezec duzo i brac dalej leki tak jak w szpitalu. Narazie naszczescie szyjka dluga 3,5cm i zamknieta, oby tak dalej 

To w moi wieku Twoje dziecko już będzie podstawówkę kończyło! 

bo ja i na chrzciny małęgo ubrałąm i łańcuszek złoty dostał i kase.....
jak wsiąkniesz w wizaż to już przepadło