Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 16:34   #4651
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A mnie od kilku dni znowu męczy ból głowy, choć dziś już trochę zmalał... Czy któraś z Was też tak ma/miała w ciąży? W sensie bóle głowy trwające nieprzeranie kilka dni, ustępujące na następnych kilka i tak w kółko...? Bo u mnie w tym momencie nawet lekarz nie wie, co z tym zrobić...
mialam tak ale ja mam tendencje do migren i w poprzedniej ciazy sie nameczylam, teraz mam spokój. nic mi nie pomagalo, zadne tablety.

nerolka - dzieki, arturek juz ok, mam nadzieje ze sie niczym w poczekalni nie zarazil... fajnie ze z praca tz wam jakos idzie

wlasnie pieke muffiny trzywarstwowe (czekoladowo-smietankowo-czekoladowe) z jagodami

dzis z ciekawosci sprawdzilam wage w karcie ciazy - pierwszy wpis to 67 kg (ale w 13tc, zaczelam gdzies od 66 kg) a teraz mam 73 kg, wiec niewiele (chyba) przytylam. jakby byla taka tendencja to sobie jakies max `15 kg przytyje. 10 kg mniej niz poprzednio poprzednio skonczylam wage na 90 kg bede gruba ale szczesliwa

jaciee- jak tak rok dochodzilam z waga do normalnosci, a dwa lata z wygladem ciala (brzuch mega obwisły zostal, cycków brak)

agni- cudowne wiesci!!!!!!!!!!!

beata - ja jakies serum uzywam, zaraz sprawdze (ide do łazienki) - eveline pushup cośtam (taki rózowy). z tej serii mam tez cos na posladki (zielone) niby ujedrania ale ja tam w to nie wierzę...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:36   #4652
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

wpadam napisac,że bardzo się cieszę ze wspaniałych wiesci AGNI

Zanka,SweetAngel- ,ślę Wam na poprawę humoru

u nas się uspokoiło...gdzieś musiał kamień stanąc,teraz czekamy aż znów ruszy...oby nie znów w nocy... jeżdżenie do szpitala to będzie chyba nasze hobby...

nie wiem czy zauważyłyście,ale skończymy ten wątek w miesiąc.... to chyba strasznie szybko ;P

miłego dnia i wszystkiego dobrego dla wszystkich

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:38   #4653
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Aga, proszę Cię... Ty tyjesz? ja bym chciała taką figurę...
A Dukan na pewno nie jest bardziej szkodliwy niż inne diety, ale może być niezdrowy jeśli się nie przestrzega podstawowych zasad - obowiązkowo dużo wody i obowiązkowo otręby. I nie powinno być problemu

dziubek79, ciasto to Izaura znajdziesz dużo róznych przepisów, ja jeden troszeczkę zmodyfikowalam i robie po swojemu.
Ciasto: kostka margaryny+szklanka cukru+ 3 łyżki wody + 3 łyżki kakao, zagotować i ostudzić. Dodać 3 żółtka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pianę ubitą z 3 białek i wymieszać. Wylewasz na blachę.
Ser: pół kg sera białego, ok. 1/2 szklanki cukru + 3 żółtka miksuję (można dodać trochę roztopionej margaryny jeśli jest chudy ser), z białek ubijam pianę i mieszam z serem. Wylewam na ciemne ciasto, wstawiam do piekarnika, około 45-50 minut pieczenia i gotowe.
Można ponakłuwać wcześniej widelcem to warstwy się troszkę zmieszają i fajnie wygląda.
A robienie zajmuje mi 15 minut

dziękuję
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:39   #4654
SweetAngel1984
Zadomowienie

Scio - dziękuję

DaKaro - mój mąż , ciocia i babcia tez tak mówią ale ja chce zeby mąż mi przywióżł to co ona wybrała żebym zobaczyły co una mądrego mi dala po czym stwierdze ze tego nie chce bo mam lepsze zeby ja wkurzyc

brunetka
- licze na Ciebie musze kupic wszsytko od 0 wiec szykuj sie za 2 tygodnie na robienie dla mnie wyprawki

Bobonik -

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-18 o 16:40
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:40   #4655
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć, mamo Alicji
Hehe a co tak oficjalnie

SweetAngel1984 nie ma problemu przeznaczam dla ciebie nawet cały dzień bo to chyba zrobiło się moje hobby

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-18 o 16:41
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:43   #4656
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie zeby ktos sie wcinal w moje zycie,dlatego po porodzie bedzie tylko moj maz I ja , a zadnych mam , ciotek babc,dziekuje ale damy sobie rade.Sami sie nauczymy na wlasnych bedach.dzis tesciowa dzwonila I pytanie czy wybralismy imoiona, ja na to ze mamy: Roksana I Patryk, takie nam sie podobaja , no ale jej sie nie spodobaly Bo twarde I jakie niby zdrobnienia do tych imion, ona nam proponuje Zosia , Marysia,podziekowalam I powiedzialam ze nam sie nie podobaja , Bo chcemy zeby dziecko malo imie latwe dla polakow I anglikow do wymowienia , no I zeby nikt sie nie platal...jak dobrze ze nas dzieli aka odleglosc... Hihi. IDE na spacer pad a deszczyk ale jeszcze dais nie wychodzilam...
Nie każdy ma od razu możliwość mieszkać oddzielnie. My się zdecydowaliśmy na mieszkanie z teściami, bo w ten sposób możemy trochę kasy odłożyć. Ale to był nasz wybór. Ciągle myślimy o czymś swoim, ale nie zawsze możliwości są równe chęciom. Ja to traktuję jako stan przejściowy i cieszę się tym, co jest. Nawet jeśli nie zawsze jest różowo. Z moimi rodzicami też bym nie chciała mieszkać na stałe. A te dobre rady nie są ze złej woli. Zaciskam usta i nie komentuję. I tak zrobię po swojemu. Wiem, że gdy pojawi się dziecko, to będzie jeszcze gorzej, bo niby co ja wiem o wychowaniu dzieci? Trochę wiem, bo mam o 14 lat młodszego brata... Ale bardziej chodzi o to, że moja mama miała inny styl wychowania, a teściowa inny. Tzn. u teściowej to było wszystko super sterylnie- upadł smoczek, trzeba wygotować, wszystko wyprasować, zupki gotować, uważać, żeby się nie przewróciło, czegoś nie popsuło itd. U moje mamy bardziej na luzie- fakt, że czystości sie pilnowało, ale świat nie kręcił się tylko wokół jednego dziecka (może dlatego, że nas więcej dzieci było w domu)... Ciężko chyba będzie...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:46   #4657
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
A ja już po pracy (szef chory, więc się wcześniej urwałam ), po sprzątaniu mieszkanka i po wymiotowaniu... Czyli dzień jak co dzień
Brumek Ty nadal wymiotujesz?
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
więc wolę na nią nie liczyć tylko na siebie, od mojej ciotki mam obiecane też bo ma małe dzieci - najmłodsza siostra mojej mamy - ma 34 lata ale też trudno powiedzieć co ona mi podeśle
I podejście bardzo mi się podoba. Najbardziej nie lubię, kiedy ktoś mi wypomina, że coś mu zawdzięczam, dlatego unikam takich sytuacji jak ognia.

Pozwolę się wtrącić co do maści na oparzenia. Jakiś czas temu oparzyłam się koszykiem wyjętym z wrzącego oleju...okropnie bolało, pod strupem zbierała mi się krew, okropnie to wyglądało. Kupiła polecany "Cepan", teraz nawet śladu nie mam po oparzeniu, rewelacyjna maść-krem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:47   #4658
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Co sądzicie?

http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html

W zasadzie już się prawie zdecydowałam, ale bardzo się liczę jeszcze z Waszym zdaniem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:49   #4659
brunetka2000
Zakorzenienie

A to jest to co dostałam. Zabrali mi przyjemność kupowania Ale i tak się cieszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P180311_16.270001.jpg (17,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P180311_16.280001.jpg (19,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P180311_16.290002.jpg (32,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P180311_16.300001.jpg (22,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-03-18, 16:50   #4660
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek Ty nadal wymiotujesz?
Tak
Codziennie, 1 albo 2 razy. W zasadzie po każdym jedzeniu, nie ma czegoś, co by mi "wchodziło". Ale wyczytałam ostatnio że u 5-10% kobiet mdłości i wymioty trwają całą ciążę...
Stary 2011-03-18, 16:50   #4661
sygine
Zadomowienie

SweetAngel podobnie jak większość dziewczyn olała bym taką szwagierkę. Zresztą straszna z niej zołza Któraś z dziewczyn napisała że oby jej te 4 worki myszy zjadły - dołączam do tych życzeń i jeszcze mole na dokładkę proponuję A w lumpkach za niezbyt wielkie pieniądze kupisz świetne gatunkowo ubranka i jeszcze jej oko zbieleje z zazdrości!!!

Ja zamiast na ból głowy to od 4 dni narzekam na potworną zgagę Męczy mnie co wieczór a i w ciągu dnia nawraca Rennie pomaga na 10 minut, mleko na chwilę dłużej, ale ile można pić mleka
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:52   #4662
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Ja też nie chce niczego od siostry męża, teściowa powiedziała mi kiedyś że mam się szybko dowiadywać co będę miała a było to prawie na początku mojej ciąży (ona ma 2 letnią córkę a teraz czeka na synka) bo one nie wiedzą co z ubrankami małej robić czy sprzedać czy trzymać... mój M zareagował i powiedział że nie chcemy wiedzieć co się urodzi - chcemy mieć niespodziankę.
Sprawa ubranek ucichła - bez łaski
A ja kupuje neutralne

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:01   #4663
Ewessa123
BAN stały

Witam! Jestem w temacie nowa, więc nie wiem co powiedzieć To także mój 1 post na tym forum, więc...
Mam termin na 6 lipca, będzie córcia Kaja
Ewessa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:03   #4664
Zmalowana
Zakorzenienie

Witaj Ewessa Powiedz coś o sobie i o Niuni na początek

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:03   #4665
sygine
Zadomowienie

U mnie sprawa ubranek ma się trochę lepiej, bo już jakiś czas temu dostałam dwa wielkie wory od teściowej znajomego z pracy - dla dziewczynki pożyczyłam już wszystko koleżance, bo ma termin na maj, a dla chłopaka zostawiłam sobie i okazuje się że całkiem sporo tych ciuszków już mam, tylko właśnie omija mnie przyjemność zakupów (więc dzisiaj ciut poszalałam )
Kuzynka też obiecała mi ciuszki po swoim synku, który ma w tej chwili 5 miesięcy, ale nie mam pojęcia co od niej dostanę, więc na razie czekam, a najwyżej później będę dokupować co potrzebne.
Przeraża mnie natomiast inna sprawa - wzrostu naszego nienarodzonego mam nadzieję, że pomieści się chociaż jakiś czas w 62 Bo w tym rozmiarze mam najwięcej ciuszków... A że my obydwoje z mężem wysocy - ja 177, mąż 190, to czasem i nasze chłopisko przyjdzie na świat z pokaźnym wzrostem Kuzyna syn ma dopiero 2 miesiące i już nosi rozmiar 80!!! A urodził się jako wcześniak 4 tygodnie przed terminem

Sorki że tyle napłodziłam, ale komuś muszę moje obawy wygadać
Stary 2011-03-18, 17:04   #4666
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewessa123 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem w temacie nowa, więc nie wiem co powiedzieć To także mój 1 post na tym forum, więc...
Witaj
Zapewniam, że szybko się wciągniesz
Stary 2011-03-18, 17:05   #4667
sygine
Zadomowienie

Witaj Ewessa To forum silnie uzależnia i wciąga
Stary 2011-03-18, 17:06   #4668
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a wiesz może - jako "doświadczony kawał mięcha" co pomaga na takie okropnę swędzenie jak się rana goi?

pytam bo moja oparzona łapka wyglada teraz jak czerwono-brunatna błyszcząca rolada za przeproszeniem, tzn. już rana po oparzeniu przyschła ładnie, z wierzchu już się robi taki suchy strup, ale jeszcze czerwoność przebija spod spodu, sorki za taki obrazowy opis

na szczęście nie wyszły mi bolące pęcherze wypełnione płynem tylko kilka takich maleńkich ale szybko przyschły. No i od wczoraj normalnie tak swędzi że oc*pieć można ale to dobry znak bo się goi, smaruje tłustą maścią, kupionym Panthenolem w kremie i na zmianę ze zwykłym Dove bo on taki tłusty i jak jest nawilżone dobrze to tak nie swędzi paskudnie.
ba jasne że wiem jak masz to zagojone już że nic się nie sączy (też obrazowo) to możesz zastosować linomag, sudokrem troszkę chłodzi a tez jest dobry a dobry tez jest cepan śmierdzi cebulowo ale ładnie się goi i nie zostają blizny zwłaszcza takie nie duże oparzenia wiesz trudno żeby mi blizna zeszła jak mi do kości rękę otworzyli żeby ją złożyć i została mi taka wielka pręga na całej łapie broń boże nie smaruj tego dove lub innymi kosmetykami tego rodzaju!!!!!!!!
Stary 2011-03-18, 17:07   #4669
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
u mnie na żonkach jedna dziewczyna kupiła taki wózek (a przynajmniej tak mi się wydaje, jak chcesz to Ci dam namiar na nią, to się zapytasz )
bede bardzo dzwieczna
Stary 2011-03-18, 17:07   #4670
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witaj Ewessa To forum silnie uzależnia i wciąga
O tak tak wciąga

Witaj nowa mamusiu
Stary 2011-03-18, 17:08   #4671
Ewessa123
BAN stały

No więc... Jestem Ewa, mam 22 (prawie 23) lata i mogę pochwalić się tym, że... praktycznie to niczym
Widzę, że podratuję sytuacje u dziewczynek
Cóż... mała rośnie (chyba ) dobrze, w sumie to raczej świetnie Co tu mówić, ciągle mnie kopie

Wciąga? Cóż... zobaczymy za pół roku, czy mi minie
Stary 2011-03-18, 17:08   #4672
zanka205
Zakorzenienie

Brunetko ale śliczne sandałki
Ewessa witaj

ja sobie przypomniałam, że muszę jeszcze Bephanten kupić na poranione brodawki
muszę zapisać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:10   #4673
Zmalowana
Zakorzenienie

Ewessa to wiekowo jesteśmy tak samo

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:12   #4674
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja dostałam troche ubrań od "cioci" męża (ma 1,5 roczną córkę), ale szczerze mówiąc, sporo z tego nie nadawało się do chodzenia. Siostra cioteczna też ma dziwczynkę ( w maju 2-lata), ale od niej nic nie chce, bo wiem, ze się skończy tak, ze będą z matką gadać, ze mi dziecko ubrały.
Wole nikomu nic nie zawdzięczac, a szczególnie tym co dadza byle szmate i wymagaja wdziecznosci i myslą, z zrobiły Bóg wie co

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:17   #4675
Ewessa123
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ewessa to wiekowo jesteśmy tak samo
O, fajnie Czyli nie jestem najmłodszą mamą? tego się spodziewałam Ale widzę młodsze, więc nie jestem jakaś małolata co sobie dzieciaka zrobiła

Ubranka od rodziny... Mam kilka, ale dosłownie kilka po córce siostry (ma 1,5 roczku) i siatkę ubranek od brata... Ale nie, nie ubiorą mi malucha, nie nie nie pozwolę
Stary 2011-03-18, 17:18   #4676
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Co sądzicie?
W zasadzie już się prawie zdecydowałam, ale bardzo się liczę jeszcze z Waszym zdaniem
Mnie też się bardzo ten zestaw podoba, szczególnie w kolorowe paseczki.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A to jest to co dostałam. Zabrali mi przyjemność kupowania Ale i tak się cieszę
Śliczne ciuszki.
Cytat:
Tak
Codziennie, 1 albo 2 razy. W zasadzie po każdym jedzeniu, nie ma czegoś, co by mi "wchodziło". Ale wyczytałam ostatnio że u 5-10% kobiet mdłości i wymioty trwają całą ciążę...
Oj bidulko, mam nadzieję, że przejdzie.
Cytat:
Napisane przez Ewessa123 Pokaż wiadomość
Witamy.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:19   #4677
SweetAngel1984
Zadomowienie

Ewessa - witaj

brunetka - no musisz mi pomoc nie ma bata ty juz obeznana w temacie to ja po wyplacie tez zaczne swoje łowy, bede wstawałą o 8 i robiła rundke po miescie po moich miejscach...

Dam rade dziewczyny sama - prawda? pokaze im ze sobie poradze ..no moze z Wasza mala pomoca
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:20   #4678
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja dostałam troche ubrań od "cioci" męża (ma 1,5 roczną córkę), ale szczerze mówiąc, sporo z tego nie nadawało się do chodzenia. Siostra cioteczna też ma dziwczynkę ( w maju 2-lata), ale od niej nic nie chce, bo wiem, ze się skończy tak, ze będą z matką gadać, ze mi dziecko ubrały.
Wole nikomu nic nie zawdzięczac, a szczególnie tym co dadza byle szmate i wymagaja wdziecznosci i myslą, z zrobiły Bóg wie co
No i właśnie o to samo mi chodzi dlatego wolę sama kupić

Ewessa witaj

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:20   #4679
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witaj Ewesso, widzę, ze Radomianka jesteś, fajnie. Ja połowicznie też

Ale mi się chce coś słodkiego

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:21   #4680
nerola
BAN stały

Przyjechał kurier
Maksiu złożył mi wózek a Krystian z niego nie wychodzi,każe sie wozić Szymonowi
Zanka znasz przypadkiem ten widok?
Ale on lekki.Szok.Zawsze takie kabaryny miałam a tu takie fajne coś

Ja pisałam o myszach i żarciu.Przyznaję,ze to ja tak wredna!!!

Shira-jasne,jasne...i tak sie walało

Witaj nowa mamusiu córeczki
Wiecie co?A ja nic nie dostałam
Wszystko sami.

A...fajne są te butelki TT z rurką-też dostałam z wózkiem.Oczywiście co?Musiałam szybko do sterylizatora i Krystkowi picie nalać.

Idę Izie ciuszki prać.

Scio nie denerwuj-mnie też się właśnie chce.Idę do lodówki po sernik.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-18 o 17:22
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości