|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
witajcie dziewczyny
uff... dobrnęłam do końca![]() tak więc seagirl jesteśmy rówiesniczkami, ja rocznikowo tez mam 29lat, chociaż ja mam urodziny w październiku więc twardo nadal 28 co do dzieci to mnie narazie to pytanie nie dotyczy, bo ja już jestem szczęśliwą mamą i narazie 2 dziecka nie planuje, bo córcia mi robi za 2 taki mały kochany łobuz, zawsze się śmieję, że to chyba miał być chłopak, a ktoś mi tam u góry w ostatnim momencie numer wykręcił![]() z tż w dniu ślubu bedziemy razem 10 lat, więc kawał czasu już jesteśmy razem i znamy sie jak łyse konie czasami juz wiem co powie do mnie za chwile do mnie lub jak zareaguje na daną sytuację
|
#3392 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Ja mam to szczęście, że moja rodzina sie pomieści w domu u mnie i brata a poza tym mam wesele jednodniowe wiec cześć osób może zalatwić sobie transort powrotny. odległośc jak już pisałam to będzie 50 km. ale jeszcze istnieje opcja autokaru, który rozwiezie znajomych i rodzine TŻ - wszyscy raczej będa z jednej strony ( takie rozwiązanie było u mlodszego brata TŻ) Edytowane przez Nika0208 Czas edycji: 2011-03-18 o 22:09 |
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
mi akurat noclegów nie trzeba TŻ już załatwił z 3 stron las i stawy ślicznie
![]() mi noclegów nie trzeba, w sumie mam rodzinę która mnieszka 135km odemnie ale nie lubię ich (najbliższa rodzina) ciągną kasę od babci z którą mieszkam na potęgę. Ona jest chora na głowe ma różne schizy itd. dużo rzeczy zapomina. A moja ciotka jej (córka) ma 45lat i może w życiu przepracowała góra z 5 lat bo jej się pracować nie chce i różne pierdoły wymyśla. Chce dostać rentę na chore palce u rąk A my babcię utrzymujemy kupujemy leki, jedzenie. Muszę jej gotować itd. Rachunki też my płacimy. No to ona nam daję kasę ale na utrzymanie itd. Oj rozpisałam się nie na temat ;p Dlatego im noclegów nie zapewniam. Mają znajomych w lublinie itd to sobie noclegi załatwią. Mi to wisi co z nimi będzie.
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam , że o czymś zapomne napisać
![]() Ja szukałam takiej sali, żeby odrazu były na miejscu noclegi, gdyz cała moja rodzina jest przyjezdna. My wszystkim będziemy fundować noclegi, bo po 1 nie chcemy, żeby sie goście czuli urażani, żemuszą płacic za siebie, a po 2 znając co niektóre osoby w naszych rodzinach to częśc by po prostu nie przyjechała na nasze wesele, gdyby musiała sobie za nocleg zapłacic
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
My nikomu nie płacimy za nocleg, wszyscy są z okolicy. Załatwiamy dojazd do kościoła, z kościoła na sale i później z sali do domu w 1 dzień. W drugi goście sami dbają o swój transport - tak u nas zwyczajowo jest
![]() Większy problem mamy z tym, że chcieliśmy wynająć z TŻ pokój w okolicy sali na noc poślubną ale to taka mała miejscowość, że w pobliżu nic nie ma a jak już trochę dalej jest to 250-400zł za pokój/apartament, trochę drogo...
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż 2 razy byłam na weselu, gdzie za nocleg płaciliśmy i nie stanowiło to dla nas problemu.
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Oj noclegi i transport gości to u nas duży problem. Jak zaczęliśmy kiedyś to przeliczać to się podłamaliśmy. Między moim i tż-ta miastem jest jakieś 100 km więc nie każę ludziom o 3 w nocy pakować się w samochód i wracać do domu. Bo nie czarujmy się jak będą musieli wracać to wesele się o 22 skończy. Tylko wyliczyliśmy, że potrzeba noclegów dla 62 osób to się słabo robi. Kilka osób może uda się u rodziny przenocować ale aż tyle to nie da rady. Masakra.
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) bo podobno wszystkie nieparzyste piwka zamulaja
powinnas wypic drugie, jak to sie mowi: na druga noge, i odrazu energii Ci przybedzie : pNatomiast co do noclegow, to jak juz mowilam, to my plCimy za wszystkich gosci. Jednak nie beda nocowac w hotelu, gdzie bedzief wesele, bo tam za noc trzeba dac 200 zl, ale niedaleko jest ladny pensjonat, 50 zl za osobe, a jak zarezerwujemy duzo miejsc to moze i jakis upust bedzie my za to w hotelu mamy w cenie apartament, wiec jedna rzecz z glowy ))
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny lecę spać
zajrzę jutro ale po południu albo wieczorem niestety udanego weekendu
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie nie wyobrażam kazać płacić za noclegi bo w sumie to u dużej części kuzynek byłam na weselach i nie płaciłam więc im też nie będę kazała płacić bo mi głupio poprostu
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas będzie kilka noclegów tylko , dla moich znajomych, na szczęscie my apartament mamy gratis
więc możemy spokojnie opłacić te noclegi i mamy 30 zł od osoby z tego co pamiętam
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
lece do łóżka
dobranoc wszystkim
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
do jutra dziewczyny
|
#3404 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
bardzo chciałabym dołączyć do Waszego grona przyszłych PM2012 gdyż właśnie mój ślub odbędzie się za roczek
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyscie!!
Co do dzieciaczków, to wstępnie rozmawialiśmy z TŻ, że odstawię tabsy kilka m-cy przed ślubem, ale w dalszym ciągu będziemy się zabezpieczać prezerwatywami. A możliwe, że po ślubie i to odstawimy. Nie wiem ile mi dni zostało do ślubu:P Wolę się nie dobijać ![]() joanna1133 witamy witamy opowiadaj o was, o tym co macie załatwione, pokazuj pierścień
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i opowiadaj o was a przede wszystkim jaką datę wybraliście
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i koniecznie podaj datę, żebym Cie mogła wpisać do kalendarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mamy takie podejście do noclegów, 1 w zupełności wystarczy. Kilka osób i tak pewnie zostanie u nas na działce, ale mamy tam wystarczająco noclegów, żeby te parę osób spokojnie przenocowało ![]() Z tego, co pamiętam jak tam byliśmy i pytaliśmy, to Facet mówił, że planuje do 2012 wykończyć 9 pokoi. Więc będzie pewnie ok. 20 miejsc noclegowych na samej sali. Jadę dziś do Babci, będziemy gotować (tzn. ja będę, bo Babcia jest po operacji i nie może przeciążać ręki, a Ona będzie dyrygować). Chcę się w końcu nauczyć robić bitki, które całe życie u Niej jem, a sama takich dobrych zrobić nie umiem... A TŻ tymczasem niestety musi zostać w domku i pisać pracę (ale i tak jest dobrze, bo już jest na ukończeniu ![]() Także miłego dnia Laseczki, życzę Wam, żeby choć na 5 minut zaświeciło u Was słońce, u mnie się nie zanosi, ale wiara czyni cuda ![]() Swoją drogą wiecie, że dziś Księżyc nie dość, że w pełni, to będzie jednocześnie oddalony o swą minimalną odległość od Ziemi? gdyby nie te chmury, to mielibyśmy do obejrzenia jeden z piękniejszych spektakli natury..
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
joanna1133 - witamy
Co, gdzie i jak Czekamy! ![]() Chatka - u nas w hotelu mielismy mozliwosc tanszych noclegów, gdybysmy rezerwowali je w momencie zaklepywania sali, ale wtedy jeszcze nie wiedzielismy ile osob musielibysmy przenocowac, wiec zrezygnowalismy z tego. Tym bardziej, ze po tej 'promocji' cena za sobe nadal bylaby powyzej 100 zł. Dlatego zdecydujemy sie na pensjonat ![]() Hmm .. Dzisiaj musze sie spakowac, bo juz jutro o 9 lot Dobrze, ze do Polski tylko zpodrecznym, to nie bede mogla duzo wziac, bo najchetniej to zawsze bym cala szafe ze soba brala :P Tylko tak mi smutno, jak pomysle, ze TZ przez 9 dni nie zobacze ..
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tematu dzieci my będziemy starali się aby było jak najszybciej po ślubie to już czas na nas Jeśli chodzi o noclegi ja też mam sporo osób do przenocowania i jeszcze nic nie mam zarezerwowanego joanna1133 Witaj
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2011-03-19 o 12:13 |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ale u mnie dzisiaj slonko pieknie swieci zaraz sie wybieramy z TZ na spacerek jakies fotki porobimy Wogole jak sie dxisiaj szybko z wszystkim uwinelam.. juz sprzatniete, obiad kotowy, pranie zrobione hehe.. Milego dzionka ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- obiad GOTOWY** zeby ktos nie pomyslal, ze obiad z KOTA zrobilam hehehe:P
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także dzisiaj spacerek zrobimy sobie po CH Nawzajem
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
U mnie także śnieg za oknem, całą noc padało, z 5 cm tego białego (już znienawidzonego!) puchu już jest
. Ogólnie to nic się nie chce prze tą pogodę :/A swoją drogą to od samego początku widać, że jest weekend
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pada śnieg z deszczem. Poszłam na miasto i zmarzłam jak nie wiem.
A teraz oglądam sobie z siostra film Ja cię kocham a ty z nim
|
#3415 |
|
Przyczajenie
|
Datę mamy na 1 września (nie mogę się doczekać!
), zaręczyliśmy się 25 października na ławeczce nad jeziorem Kortowskim w Olsztynie (gdzie oboje studiujemy). Żadnych kolacji, świec, kwiatów(to mu wybaczyłam, bo powiedział, że na kwiatki muszę poczekać bo wszystko wydał na pierścionek). Oczywiście powiedziałam TAK! Poznaliśmy się na pierwszym roku studiów-jesteśmy na tym samym roku. NIedługo będzie 3 lata jak jesteśmy razem Co do wesela to mamy salę (trzeba będzie załatwić noclegi bo mieszkamy od siebie daleko ok 250km i jego rodzina musi mieć gdzie spać). Wesele na ok 200 osób (chciałam większe ale sala jest za mała). Zespół wybrany. O księdzu nie myslałam jeszcze... ![]() Pierścionek sama wybierałam zaraz wrzucę zdjęcie ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny pierścionek. A gdzie robicie wesele ?
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
joanna1133 bardzo ladny pierscionek
musi sie baaardzo świecić a ja wlasnie takie świecące lubię najberdziej 200 osob na weselu to baardzo duzo ja to bym musiala chyba cale osiedle zaprosic zeby tyle ludzi uzbierac ale fajnie ze macie tak dużą rodzine Wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
Do mojego ślubu 391 dni
Co do dzieci, to dzisiaj rozmawialiśmy z TŻtem na temat dzieci pod kątem warunków mieszkaniowych i póki będziemy mieszkali tu gdzie mieszkamy (kawalerka przerobiona na 2 pokoje z aneksem kuchennym), to w grę wchodzi tylko 1 dziecko. W dalszej perspektywie kupimy dom gdzieś pod Warszawą, tylko ja powiedziałam że nie chcę zostać sama na pustkowiu więc albo będzie to dom wielorodzinny (np. bliźniak) i umówimy się z jakimiś znajomymi, albo poszukamy czegoś blisko jakichś znajomych. Ale to jest perspektywa za powiedzmy 10-15 lat, więc nie jestem pewna czy będzie mi się chciało jeszcze zachodzić w drugą ciążę w wieku 40 lat.A co do spania dla gości: my mamy to już w cenie sali, pytają tylko ile dokładnie miejsc mają przygotować. Nawet nie ma problemu żeby otworzyć dodatkowy pokój jak się okaże że jest potrzebny, bo pościel jest na wszystkich łóżkach. I co najważniejsze: nie płaci się za to dodatkowo ![]() Uwaga uwaga: zespół i wodzirej już zaklepani
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
joanna1133 witam. cóż po zakupie takiego pierścionka faktycznie mogło braknąć na kwiaty
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- bahari to super opcja z tymi noclegami. ja z taką ofertą nigdzie się nie spotkałam. Zwykle jest jedynie pokój dla nowożeńców w cenie. |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
bahari gratuluję kolejnych załatwionych spraw
Wesele na 200osób hm ja bym tylu nie nazbierała. Nawet bym w sumie chyba nie chciała aż tylu osób. Max 150
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-19 o 13:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

uff... dobrnęłam do końca
co do dzieci to mnie narazie to pytanie nie dotyczy, bo ja już jestem szczęśliwą mamą i narazie 2 dziecka nie planuje, bo córcia mi robi za 2
taki mały kochany łobuz, zawsze się śmieję, że to chyba miał być chłopak, a ktoś mi tam u góry w ostatnim momencie numer wykręcił

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

zajrzę jutro ale po południu albo wieczorem niestety
udanego weekendu 

na szczęście to już koniec czytania, od jutra mogę się wreszcie zabrać za pisanie!