|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
Cytat:
![]() Impreza się udała,nawet z okazji moich poniedziałkowych urodzin, wypiłam zaocznie lampkę wina pół/pół z wodą,kolega zaliczył zgon i spał u nas ![]() Dziś chyba pójdziemy z małżem do kina ![]() danika-też bym chętnie pojechała gdzieś do znajomych, tak, żebym nic nie musiała przygotowywać,ale nikt nie zaprasza ![]() W czwartek mam drugie usg u gina, to będzie mój 13 tydzień.Jak myślicie już da radę zobaczyć płeć??Jestem straaasznie ciekawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Znalazłam takie ćwiczenia w Jastrzębiu i w zasadzie mam bliżej to może tam się wybiorę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
natko, ja też myśle jeszcze o basenie
![]() ![]() ![]() no ale może jutor kupimy autko, oby! Jedziemy na giełde, trzymajcie prosze kciuki oby było coś sensownego, bo mam dośc jeżdżenia busami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki.
Idę zaraz doczytywać dalej co tam u Was słychać. Chciałam tylko powiedzieć, że mam w brzuchu siusiaka, więc raczej Marysi nie będzie. Widzę, że temat ćwiczeń sie pojawił, też się za czymś rozglądam w Wwie. Ja mam dziś zachciankę na barszcz ukraiński. Zaraz powinien być gotowy i będę czytać . |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
KWC
|
tutaj jest identyczna jak moja, gdyby któraś nosiła 36 http://allegro.pl/river-island-sukie...513027500.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
wybieram się do niej za tydzien. Tak nas P. zapisał
![]() ![]() a wykropkowało cię, bo takich brzydkich słów używasz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Brida gratuluje syneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Wtajemniczenie
|
No my po badaniach... wieści pół na pół, ale najważniejsze że dzieciaczek zdrowy (płeć nieznana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety na łożysku jest coś co lekarz nazwał"obszar heteroechogeniczny", najprawdopodobniej krwiak, stąd krwawienia, może i skurcze... Dowiem się więcej od swojego gina w poniedziałek, bo u mnie usg robi inny lekarz niż prowadzący ciążę. Mam nadzieję że dostanę coś na tego krwiaka i cholerstwo się samoistnie wchłonie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale się rozpisujecie. Chałupa posprzątana, nawet 1 okno umyte
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Przebrnełam prze trzy dniowe zaległości w postach,
![]() Umnie przygotowania do wesele zabieraja mnóstwo czasu ale i tak jestem w szoku ze w ciagu kilku dni mamy prawie wszystko załatwione. Ja ide na wizyte dopiero 29 i troche sie martwie bo ostatnio mam duzo stresu a mało odpoczynku ale mam nadzieje ze wszystko bedzie oki. |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Rzadko do was zaglądam bo moje dzieciaczki nadal fundują mi prawdziwą "szkołę przetrwania" ![]() ![]() ![]() Poza tym, mimo tego że nic praktycznie nie robię, bo lekarka po czwartkowej wizycie wysłała mnie na zwolnienie więc w tygodniu mam zupełnie wolne (w weekendy nadal co jakiś czas będę musiała mieć zajęcia ze studentami bo nikomu nie będę mogła ich "oddać" w środku semestru ale na szczęście mam tylko jedną grupę) to i tak czuję się generalnie jak sztygar po 12-sto godzinnej sztychcie w kopalni ![]() ![]() Ale oczywiście nie narzekam bo wolę męczyć się z moimi kruszynkami niż mieć nawet najwspanialsze samopoczucie. Obecnie moją mantrą jest "Oby do drugiego trymestru" - mam nadzieję że się nie rozczaruję i faktycznie za te dwa tygodnie poczuję się lepiej.
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już wszystko wysprzątałam, teraz mam chwilę odpoczynku i biorę się za szaszłyki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Witam drogie towarzyszki z poczekalni
![]() Dotychczas tylko Was "podczytywałam" dziś postanowiłam się przywitać ![]() Mam na imię Ewelina i jestem w 13 tygodniu, jeszcze nie wiem z jakim wynikiem ale generalnie najważniejsze żeby dziecię było zdrowe ![]() Mam do Was takie pytanko: chodzicie na wizyty tylko prywatnie czy tylko NFZ czy może tak i tak? Ja chodzę tak i tak i zastanawiam sie czy to ma sens. Generalnie moim lekarzem prowadzącym jest lekarz do którego chodzę prywatnie a do przychodni chciałam biegać tylko po skierowania do laboratorium, w końcu po coś płacę składkę na NFZ ![]() W praniu wychodzi tak że przychodnia nie chce mi dawać wyników badań ![]() ![]()
#945 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wróciłam z zakupów chodziliśmy trzy i pół godziny po sklepach jestem wykończona i tylko marzę o jedzeniu i łóżku
![]() Ale zakupy były udane kupiłam spodnie ciążowe trochę drogie ale mi się podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do lekarza tylko prywatnie (tzn na abonament z zakładu pracy) ![]() ![]() A słyszałam nie raz, że przychodnie NFZ nie chcą dawać wyników, twierdząc, że ma się je w karcie do wglądu lekarza ![]() ![]()
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze będąc w Polsce przekonałam się nie raz, że trzeba zapłacić by być wyleczonym, a nie podleczonym ![]()
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
No jakbyś przy tym była
![]() ![]() W końcu się wykłóciłam ale jak tak ma być ciągle to ja dziękuje :/ Do prywatnego też chodzę z ubezpieczenia pracowniczego (jakoś tak sobie wykalkulowali że w podstawowym pakiecie dali położnika zamiast stomatologa, na początku się śmiałam a tu się okazało że się przyda ![]() A jak to jest z becikowym? Żeby je dostać nie są wymagane jakieś tony papierów od lekarza z NFZ?
#949 |
Zadomowienie
|
A o to i zdjącia
![]() Trochę już widać też brzuszek ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
witaj Irmith
![]() Julia a planujecie weselisko? a można wiedzieć gdzie? - jak uznasz, że jestem wśibska to sorry ![]() ![]() ![]() my się pomału zbieramy bo umowilismy się ze znajomymi na 18.30 a mamy kawałek drogi ![]() ja chodze do lekarza tylko prywatnie, płace za badania kupe kasy, ale już przywykłam, że "dziecko to skarbonka" już zanim się urodzi, a u mnie nawet zanim się pocznie ![]() ok spadam, miłego wieczoru życzę ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ania no brzuszek masz już fajny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
lausanne - gratuluję wizyty i chłopaczka
![]() Cytat:
![]() Ja jestem chyba jedną z nielicznych osobą, które chodzą tylko na NFZ i przy tym jestem zadowolona, bo mam full badań za darmo i świetną opiekę- aż sama się czasem dziwię jak czytam, że inne kobietki na NFZ muszą robić całą stertę badań prywatnie. Ale to chyba przypadek jeden na milion, że trafiłam na lekarza z powołania, który nie przejmuje się limitami i dba o pacjentkę jakby to była prywatna wizyta ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Widać, widać - śliczny ![]()
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Danika tak planujemy wesele tak na okolo 100 osob w piotrkowicach bardzo urocze miejsce z cudownym widokiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tego co o niej czytałam to wydaje się być taka sobie sympatyczna, ale ciekawa jestem Twoich doświadczeń, podziel się nimi po wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
..Co za ból!Spisałam się jak głupia i wtedy akurat jakiś błąd mi wyskoczył i wyłączyła mi się strona wizazu
![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() ... i stare ![]() Gratuluje udanyc wizyt lekarskich ![]() ania21- brzuszek widoczny ![]() spray- sliczny kolor sukienki ,krój też b. ładny ![]() aa2-śliczny ciuszek ![]() Wczoraj zaszalałam i odwiedziałam fryzjera (..a miałam namiętnie zapuszczać ![]() ![]() Dzisiaj chate mam wolną-córa pojechała do babci na noc ![]() ![]() Jaki miałam beznadziejny sen-urodziłam dziecko i okazało się, że to lalka plastikowa, a lekarz mi tłumaczył że z czasem zamieni się w prawdziwe dziecko ![]() ![]() czy znacie jakąś super fajną komedie?Ostatnio nie jest mi do śmiechu, więc może tego typu film troszke mnie odstresuje ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-03-19 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
acelinka włąsnie na poczatku kwietnia mam wizyte. hmm
a TY juz teraz sie wybierasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam aż brzusio urośnie jeszcze trochę, to będę mogła w te wygodniejsze wskoczyć, które mam jeszcze z pierwszej ciąży ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.