|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
Cytat:
Impreza się udała,nawet z okazji moich poniedziałkowych urodzin, wypiłam zaocznie lampkę wina pół/pół z wodą,kolega zaliczył zgon i spał u nas Dziś chyba pójdziemy z małżem do kina ![]() danika-też bym chętnie pojechała gdzieś do znajomych, tak, żebym nic nie musiała przygotowywać,ale nikt nie zaprasza ![]() W czwartek mam drugie usg u gina, to będzie mój 13 tydzień.Jak myślicie już da radę zobaczyć płeć??Jestem straaasznie ciekawa |
||
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam takie ćwiczenia w Jastrzębiu i w zasadzie mam bliżej to może tam się wybiorę
Chociaż z drugiej strony mam basen pod nosem to może bym się na to skusiła Piechotką mogę iść spokojnie, plus pływanie ze 30min. chyba by wystarczyło raz w tygodniu![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
natko, ja też myśle jeszcze o basenie
jak masz bliziutko to tym bardziej korzystaj ja znowu do Bushido mam bliziutko, na baseny troszke dalej no ale może jutor kupimy autko, oby! Jedziemy na giełde, trzymajcie prosze kciuki oby było coś sensownego, bo mam dośc jeżdżenia busami
|
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki.
Idę zaraz doczytywać dalej co tam u Was słychać. Chciałam tylko powiedzieć, że mam w brzuchu siusiaka, więc raczej Marysi nie będzie. Widzę, że temat ćwiczeń sie pojawił, też się za czymś rozglądam w Wwie. Ja mam dziś zachciankę na barszcz ukraiński. Zaraz powinien być gotowy i będę czytać . |
|
|
|
#935 |
|
KWC
|
tutaj jest identyczna jak moja, gdyby któraś nosiła 36 http://allegro.pl/river-island-sukie...513027500.html
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
wybieram się do niej za tydzien. Tak nas P. zapisał
dowiedziałam się od kolezanki, jak ona wygląda... i powiem ci, że natknęłam się na nią kiedyś w szpitalu szukając doktorka K. - no i nie zrobila na mnie najlepszego wrażenia jako człowiek :/ ale staram się nie nastawiać, zakładam, że może zmęczona była na dyżurze ![]() a wykropkowało cię, bo takich brzydkich słów używasz ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Brida gratuluje syneczka
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
No my po badaniach... wieści pół na pół, ale najważniejsze że dzieciaczek zdrowy (płeć nieznana
), choć w porównaniu do synka to bardzo mało ruchliwy Wszystkie parametry w normie, przezierność karkowa 1,6mm, widoczny zarys kręgosłupa i pęcherz, struktura mózgu odpowiednia do wieku, ma obie nózki i obie rączki, okolica pępuszka prawidłowa. Maluszek jest piękny Niestety na łożysku jest coś co lekarz nazwał"obszar heteroechogeniczny", najprawdopodobniej krwiak, stąd krwawienia, może i skurcze... Dowiem się więcej od swojego gina w poniedziałek, bo u mnie usg robi inny lekarz niż prowadzący ciążę. Mam nadzieję że dostanę coś na tego krwiaka i cholerstwo się samoistnie wchłonie ![]() :pr osi: a nie będzie przeszkadzał i szkodził maluszkowi...
|
|
|
|
#938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze "zakupy"![]() Cytat:
Cytat:
Oby to coś nie było groźne i samo zniknęło
|
|||
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale się rozpisujecie. Chałupa posprzątana, nawet 1 okno umyte
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Przebrnełam prze trzy dniowe zaległości w postach,
Umnie przygotowania do wesele zabieraja mnóstwo czasu ale i tak jestem w szoku ze w ciagu kilku dni mamy prawie wszystko załatwione. Ja ide na wizyte dopiero 29 i troche sie martwie bo ostatnio mam duzo stresu a mało odpoczynku ale mam nadzieje ze wszystko bedzie oki. |
|
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Rzadko do was zaglądam bo moje dzieciaczki nadal fundują mi prawdziwą "szkołę przetrwania" Za każdaym razem kiedy wydaje mi się że wymioty i mdłości powoli mi już przechodzą okazuje się że to tylko "zmyłka" tak żeby chyba narobić mi nadziei Poza tym, mimo tego że nic praktycznie nie robię, bo lekarka po czwartkowej wizycie wysłała mnie na zwolnienie więc w tygodniu mam zupełnie wolne (w weekendy nadal co jakiś czas będę musiała mieć zajęcia ze studentami bo nikomu nie będę mogła ich "oddać" w środku semestru ale na szczęście mam tylko jedną grupę) to i tak czuję się generalnie jak sztygar po 12-sto godzinnej sztychcie w kopalni i potrafię dociągnąc do 15-stu godzin snu na dobę ![]() Ale oczywiście nie narzekam bo wolę męczyć się z moimi kruszynkami niż mieć nawet najwspanialsze samopoczucie. Obecnie moją mantrą jest "Oby do drugiego trymestru" - mam nadzieję że się nie rozczaruję i faktycznie za te dwa tygodnie poczuję się lepiej.
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już wszystko wysprzątałam, teraz mam chwilę odpoczynku i biorę się za szaszłyki I musiałabym zrobić porządek z paznokciami
|
||
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam drogie towarzyszki z poczekalni
![]() Dotychczas tylko Was "podczytywałam" dziś postanowiłam się przywitać ![]() Mam na imię Ewelina i jestem w 13 tygodniu, jeszcze nie wiem z jakim wynikiem ale generalnie najważniejsze żeby dziecię było zdrowe ![]() Mam do Was takie pytanko: chodzicie na wizyty tylko prywatnie czy tylko NFZ czy może tak i tak? Ja chodzę tak i tak i zastanawiam sie czy to ma sens. Generalnie moim lekarzem prowadzącym jest lekarz do którego chodzę prywatnie a do przychodni chciałam biegać tylko po skierowania do laboratorium, w końcu po coś płacę składkę na NFZ W praniu wychodzi tak że przychodnia nie chce mi dawać wyników badań
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wróciłam z zakupów chodziliśmy trzy i pół godziny po sklepach jestem wykończona i tylko marzę o jedzeniu i łóżku
![]() Ale zakupy były udane kupiłam spodnie ciążowe trochę drogie ale mi się podobają
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do lekarza tylko prywatnie (tzn na abonament z zakładu pracy) A słyszałam nie raz, że przychodnie NFZ nie chcą dawać wyników, twierdząc, że ma się je w karcie do wglądu lekarza Raz kiedyś miałam taką sytuację, że nawet nie dali mi do skserowania, zmieniłam potem przychodnię
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze będąc w Polsce przekonałam się nie raz, że trzeba zapłacić by być wyleczonym, a nie podleczonym
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
No jakbyś przy tym była
odpowiedź pod tytułem: ma to pani w karcie u swojego lekarza to standard :/ ale przecież nie będę 2 razy oddawać krwi zwłaszcza ze na początku biorą sobie całe wiadro ![]() W końcu się wykłóciłam ale jak tak ma być ciągle to ja dziękuje :/ Do prywatnego też chodzę z ubezpieczenia pracowniczego (jakoś tak sobie wykalkulowali że w podstawowym pakiecie dali położnika zamiast stomatologa, na początku się śmiałam a tu się okazało że się przyda ) A jak to jest z becikowym? Żeby je dostać nie są wymagane jakieś tony papierów od lekarza z NFZ?
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
A o to i zdjącia
![]() Trochę już widać też brzuszek
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 18:08 |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Irmith
![]() Julia a planujecie weselisko? a można wiedzieć gdzie? - jak uznasz, że jestem wśibska to sorry ale tak z ciekawości pytam, bo zawsze jak słyszę, że ktoś ślub planuje to wspomniam sobie swój i swoje weselicho no i najfajniejsze wesela znajomych uwielbiam śluby i wesela - strasznie mnie wzruszają ![]() my się pomału zbieramy bo umowilismy się ze znajomymi na 18.30 a mamy kawałek drogi ![]() ja chodze do lekarza tylko prywatnie, płace za badania kupe kasy, ale już przywykłam, że "dziecko to skarbonka" już zanim się urodzi, a u mnie nawet zanim się pocznie ok spadam, miłego wieczoru życzę ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ania no brzuszek masz już fajny moj wieczorkiem też podobny muszę kiedyś małza namówić na fotkę
|
|
|
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
lausanne - gratuluję wizyty i chłopaczka
Cytat:
Ja jestem chyba jedną z nielicznych osobą, które chodzą tylko na NFZ i przy tym jestem zadowolona, bo mam full badań za darmo i świetną opiekę- aż sama się czasem dziwię jak czytam, że inne kobietki na NFZ muszą robić całą stertę badań prywatnie. Ale to chyba przypadek jeden na milion, że trafiłam na lekarza z powołania, który nie przejmuje się limitami i dba o pacjentkę jakby to była prywatna wizyta ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Widać, widać - śliczny
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Danika tak planujemy wesele tak na okolo 100 osob w piotrkowicach bardzo urocze miejsce z cudownym widokiem
.
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja lekarka z nfz chyba wychodzi z założenia że jak będę chciała coś wiedzieć to ją sama zapytam więc nie chcąc ograniczać mojej fantazji sama o niczym mnie nie informuje, nawet w sensie czy jest dobrze czy nie. Generalnie zagląda, wypisuje receptę i żegnam Ale za to jak zagląda to tak że potem myślę o tym przez kolejne dwa dni, zresztą zdaje się że już była rozmowa o delikatności lekarzy
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tego co o niej czytałam to wydaje się być taka sobie sympatyczna, ale ciekawa jestem Twoich doświadczeń, podziel się nimi po wizycie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
..Co za ból!Spisałam się jak głupia i wtedy akurat jakiś błąd mi wyskoczył i wyłączyła mi się strona wizazu
Witam nowe mamusie ... i stare ![]() Gratuluje udanyc wizyt lekarskich ![]() ania21- brzuszek widoczny spray- sliczny kolor sukienki ,krój też b. ładny ![]() aa2-śliczny ciuszek Wczoraj zaszalałam i odwiedziałam fryzjera (..a miałam namiętnie zapuszczać ![]() Dzisiaj chate mam wolną-córa pojechała do babci na noc .. tak więc zapowiada się wieczór filmowy![]() Jaki miałam beznadziejny sen-urodziłam dziecko i okazało się, że to lalka plastikowa, a lekarz mi tłumaczył że z czasem zamieni się w prawdziwe dziecko ![]() czy znacie jakąś super fajną komedie?Ostatnio nie jest mi do śmiechu, więc może tego typu film troszke mnie odstresuje
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-03-19 o 18:29 |
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
acelinka włąsnie na poczatku kwietnia mam wizyte. hmm
a TY juz teraz sie wybierasz? |
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam aż brzusio urośnie jeszcze trochę, to będę mogła w te wygodniejsze wskoczyć, które mam jeszcze z pierwszej ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

mojej szwagierki. Ale za to w niedzielę jadę do przyjaciółki, z którą widziałam się ostatnio w Święta. To sobie pogadamy
i też na żużlowym stadionie - może oni jakieś dofinansowanie z unii dostali czy coś
a pod koniec jeszcze szmata w łapę 

), choć w porównaniu do synka to bardzo mało ruchliwy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale tak z ciekawości pytam, bo zawsze jak słyszę, że ktoś ślub planuje to wspomniam sobie swój i swoje weselicho no i najfajniejsze wesela znajomych