|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
joasia piękne widoczki
tylko pozazdrościć takiego widoku.My mamy takie widoki ale jak jesteśmy na wsi koło N.Sącza tyle, że wiosną i latem Nie moge się doczekać kiedy tam pojedziemy![]() elalank właśnie tutaj nie mam, choć w takim pracowałam ale najprawdopodobnie pojade tam i tam kupie bo cena faktycznie niska ![]() Chyba, że pojade do Wodzisławia i kupie np. Bartka nooo zobaczymy aaaaa i trzymam kciuki napewno Ci coś ładnego wyjdzie
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zadomowienie
|
no i miałam się twórczo wyżyć, to mężuś wrócił i zabrał mnie na sushi
teraz poszedł na mecz, więc czekam aż Olcia uśnie i zabiorę się do pracy. No nie mogę się doczekać ![]() A chyba pójdzie gładko, bo Olcia coś zmechacona jest i kończy własnie pić butlę mleka ![]() Cytat:
ale widoki masz bossssskie!!!Cytat:
jeszcze geox miał duży wybór fajnych bucików edit:chciałam jeszcze wspomnieć, że kupiłam te pieluszki dada i faktycznie są mięciutkie i fajne. Będę je kupować Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-19 o 19:12 |
||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ile te Dady kosztują? Eluś jak już się weźmiesz za robienie szmacianych maskotek, to zamawiam pieska w kratkę Mój syn lubi klasykę i ta bajka z 1968 roku jest chyba jego ulubioną ![]() Konspi ostatnio na rowerku nie jeżdżę tyle ile bym chciała Wieczorami jestem padnięta, a w dzień nie mogę, bo młody się wspina i nie mam jak pedałować. Poza tym zepsułam ten licznik kalorii, przebiegu itd. Muszę go znieść gdzieś to naprawy, bo trza jakieś kabelki zespawać, a bez ciągłego sprawdzania ile kalorii spaliłam to już nie jest taka frajda ![]() Guciu za mieszkanie.Joaśka, ja nie mieszkam na wsi ani w górach, ale u nas zima też zaatakowała i jest biało, kurna ![]() Moje dziecię tak jak Wasze w nocy budzi się nawet do dwóch razy ![]() I najgorsze jest to, że mleko wyżłopie, pieluchę mu zmienię, dziąsła posmaruję, a on ryczy dalej. Wzięłam go dzisiaj do nas do łóżka, ale on tam wcale nie chce spać. Tatusia za nos ciągnął żeby się obudził, potem nam śpiewał i cały czas się chichrał, no masakra jakaś. Moja mam mi opowiadała, że ja tak robiłam prawie każdej nocy, koło 2 się budziłam i przez godzinę gadałam ze swoimi stopami, którym nadałam nawet imiona, Marcin i Agnieszka Jak moje dziecko pójdzie po mnie, to chyba długo jeszcze będę niewyspana ![]() I już nie wiem co jeszcze komu miałam napisać
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-03-19 o 19:53 |
|
|
|
#1026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i raz na pogotowiu z Grzesiem aby go osłuchł dok - teraz ma jakis katarek, ale moj szwagier przyszedł z dziećmi - gluty i kaszel ale to na klub jesli juz, wiec teraz czekam tym bardziej, ze dzis sniła mi sie Mama - a u nas to oznacza jakies chorobskozieciunio rosnie - dranski jest i jak kazdy chłop - mami synek a wazy ok 11 kg Cytat:
udanej przeprowadzki Cytat:
u nas na szczęście Grześ jak poczuje ze jest ze mna to zasypia szybko - ale bywaja wyjatki |
|||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ![]() ... Wychodzę z założenia, że lepiej się nie odzywać jeśli się nie ma nic ciekawego do powiedzenia ![]() Joaśka - fajna wiosna ![]() Piękne imię nosiła jedna ze stóp Pozdrawiam Mamusie Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-19 o 20:09 |
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi
![]() : oklaski: za wytrwałosc na Dukanie i za strate tylu kilogramów---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------
|
#1029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jakieś 15- 17 kg i będzie git ![]() Dołączam do życzeń Katekate dużo zdrówka, mało zmartwień, dużo miłości i mało przeszkód na drodze do wyznaczonego celu ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Wpadaj częściej
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Ditu, Kachula, ale fajnie was znow widziec
Brombi, to moze lepiej, zeby twoj syn poszedl w twoje slady i gadal sobie ze stopkami zamiast uporczywie zagadywac nos mamy, czy taty ![]() Z ato moje dziecie ostatnio przechodzilo okres walenia glowa o wszystko jak jej sie cos nie podobalo. Ma to po moim bracie , chociaz ostatnio jakos sie uspokoilo ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A nikt nic nie mowi, bo pewnie wszyscy ci zazdroszcza U mnie niestety z moim zaparciem do brzuszkow stanelo Katekate, tez przylaczam sie do zyczen
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Guciu mój też tak robi czasami, jak mu coś nie pasi
![]() Właśnie sobie kupiłam na grouponie wybielanie ząbków za 299 zł zamiast 750 sa, sa, sa ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Ale babcia małża zauważyła, zawsze coś
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
nie mam ostatnio weny na nic, mam problemy z moim Tż i wielkiego doła, dlatego się nie rozpisuję. Karol ma już 11 ząbków, coraz więcej łapie słówek i dzięki niemu jakoś mi radośniej. Brombi zazdroszczę zeszczuplenia, też się muszę wziąć, ale z tym dołem to chyba nie da rady;-( Buziaki odezwę się jak nadejdzie lepszy czas.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
E tam - też nie mam nic ciekawego do powiedzenia
Jakiś marazm przedwiosenny mnie dopadł...A wpadać nie muszę - cały czas jestem z Wami ![]() Trzymam kciuki za dukanie Cytat:
Teraz ma etap darcia Sandruni też przejdzie![]() U mnie w domu nudy - dzieci prawie zdrowe (w pracy za to wariacja)Madzia od wczoraj glut Ja pomału wychodzę z przeziębienia - zachciało mi się w poniedziałek okna myć - bo taka piękna pogoda pobudka 5:30 9-11 znów spanie 15-17 też drzemka ![]() Spać około 19/20 - w nocy pobudka ze 2 razy ![]() W dzień po prostu odkładam ją do łóżeczka i wychodzę z pokoju, wieczorem zazwyczaj też - czasami biorę ją do siebie, ale w końcu i tak wędruje do łóżeczka bo z nami nie uśnie ![]() Je więcej od trzyletniego brata Nie daje sobie też w kaszę dmuchać jeśli chodzi o zabawki - zwiewa przed Piotrusiem i tak zabawką manewruje, że ciężko jest jej odebrać zdobyczA jeszcze o nocniku miałam napisać w odpowiedniej chwili łapie się za sukienkę czy spodnie w okolicy bioderek i pociąga w górę i w dół mówiąc aa i chrząkając przy tym - zużycie pieluch spadło nam dość znacznieCoś to ja jeszcze miałam... Katekate, przyłączam się do życzeń Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-19 o 23:27 |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
pomocy!
dziecię mi się rozregulowało! poszła spać o 21, wstała 5.30 - a ja jak zombie! chciałam się was zapytac, czy używacie może chusteczek z lidla? Ale nie toujours tylko Softino ??? - są świetne! ja lubie jak chusteczki są mokre, ładnie pachną i nie uczulają, a jeszcze jak sa tanie to już super! uzywałysmy pomarańczowej belli ale chyba je wycofują z rossmana :/ nivea mi ostatnio śmierdzi i kosztuje 9 zł, a te o ile pamietam 3,5zł! więc polecam do przetestowania
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie - moja tak zazwyczaj wstaje ![]() Teraz znów śpi od jakichś 10 minut ![]() Nie wiem jak ją przestawić ![]() My chusteczek już prawie nie używamy ![]() Miłej niedzieli mamusie |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Bogus będziemy z Tobą!
Brombi te stopy Joaśka ale widoki! Kate sto latek ![]() Xpressja ja lubie dady ale wzoraj tescowskie gagi mi kumpela zostawiła i są fajne też i tanie. |
|
|
|
#1037 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() my dziś pobudka 7 30 i chciałam napisać, że te pieluchy testu nocnego nie zdały Cytat:
a do misia to jeszcze mi daleko wczoraj zrobiłam konika morskiego z filcu, ale ryjek mi nie wyszedł ale TZ powiedział, że nawet ładny ![]() ale jak się wyrobie wezmę zamówienie pod uwagę ![]() Gadałaś do swoich stóp? Cytat:
![]() dzięki za info. Wypróbujemy DiTu- zazdroszczę że Madzia robi juz na nocnik. Jak do tego doszliście? Moja Olcia zawsze pokazuje na nocnik, kiedy ja jestem na wc (nigdzie człowiek nie ma już prywatności ) wie, że ona powinna tam zrobić, ale jeszcze nigdy nie udało mi się nic złapać miłego dnia kobity |
||
|
|
|
#1038 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butki bardzo ładne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko z masłem ![]() mleka krowiego nie daję... Cytat:
![]() Te fizyka i historia to chyba w przenośni! Cytat:
ALE TYLKO DO JUTRA ![]() Cytat:
mojej jak coś nie wolno i zauważę to to tak zwiewa, że aż się kurzy! A wymachuje do tego rękami, ze też ciężko coś jej zabrać z rąk za nocniczek. Moja zrobi kupę nawet nie wiem gdzie i kiedy... ale liczę na lato i będzie odpieluszkowanie pełną parą. Cytat:
chodź w nocy co jakiś czas ją było słychać.A ja używam tych chusteczek od czasu do czasu i też najbardziej mi się podobają. Ale skoro jeszcze dziewczyny mówiły o jakiś fioletowych dady to spróbuję. A na pieluszki chyba też się przerzucę, a bynajmniej jak się skończą z lidla to kupię z jedno opakowanie na spróbowanie ![]() A wogole, to ja rzadko używam chusteczek ;p Katekate - STO LATEK!!! Gucia - warunki pracy okropne... wogole chyba ludzie tam pracujący nie myślą o konsekwencjach ze zdrowiem... nie podpowiem, co powinnaś zrobić, bo tu już dziewczyny dały różne możliwości... Brombi - gratuluję zbędnych kg ![]()
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o nocnik to jakoś tak samo wyszło W październiku Madzia miała antybiotyk i przyplątało się pieluszkowe zapalenie skóry Za pierwszym razem zwiała ale następnym już zrobiła siku. Od tamtej pory wysadzaliśmy ją od razu po spaniu rano, czasami w południe i wieczorem... Jakoś tak szybko zaczaiła, bo za każdym razem w nocniku coś było Za każdym razem tłumaczyliśmy i biliśmy brawo, a teraz jak zrobi to sama sobie brawo bije i głową kiwa. Doszliśmy do tego, że nawet jak rano wstanie, to trochę się pobawi, zje śniadanie i dopiero sadzamy na nocnik i wtedy kupkę robi Po nocy pielucha jest zazwyczaj prawie sucha teraz wysadzamy ją też po każdym spaniu w dzień. Czasami sama nocnik z łazienki przynosi I sama wstaje kiedy się już załatwi![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
zazdroszczę 12 godzin w nocy
|
||
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
wpadłam na chwilke się przywitać i powiedzieć że żyjemy ![]() od poniedziałku mieszkamy już w swoim domku, urwanie głowy, sprzątanie mycie segregowanie i takie tam no wiecie jak przy przeprowadzce, troche mnie to wymęczyło a jeszcze nie wszystko gotowe no ale biore sobie to wszystko po malutku, tż też dużo mi pomaga ![]() a Agusia zaklimatyzowała się rewelacyjnie jej chyba wystarczy że jesteśmy my jej łóżeczko i zabawki i mogłaby być wszędzie ![]() biega szaleje jak opętana bo ma dużo miejsa nie tak jak na mieszkanku i od razu lepiej śpi bo się ma gdzie wymęczyć ![]() widze że niektóre mamy czekają z odpieluszkowywaniem do lata, Ditu za nocnikowaniemoja nie robi do nocnika ale jak poczuję że ma kupe i pytam czy zrobiła kupe do pampersa to stwora mówi tak i kiwie przy tym głową ![]() no ale teraz myśle że zaczniemy coś z tym pomału działać uciekam zrobić sobie kawke i umyć głowę a potem jeszcze na zakupki do Agata meble i może coś zafunduje jeszcze sobie do domku, a napewno potrzebuję żelazko, bo stare oddałam i musiałam powiesić troche pogniecioną firanę ![]() pozdrawiam Was serdecznie i buziaczki dla maluszków
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
dady tak, ale tylko zielone, a te nie zawsze są
![]() a pieluszki już dawno kupujemy w rossmanie pakę za 19.90 - i baaardzo sobie chwalimy! pampersom za 50zł mówimy NIE!
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-03-20 o 10:28 |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Mój śpioch właśnie się obudził - po ponad 3 godzinach spania
![]() Cześć Aniulka i dzięki Super, że już pomału się aklimatyzujecie - nie przemęczaj się tam za bardzo |
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie dość że jestem lekko skacowana to jeszcze niewyspana! a chusteczki próbowałam, i mnie do gustu nie przypadły ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj wysłałąm plan salonu do projektantki, ciekawe co wymyśli ![]() O! Słoneczko wyszło, jak fajnie!!!
|
|
#1044 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Rano na śniadanie kaszka, koło południa przed spaniem kasza, po południu tak koło 16-17 znowu kasza i wieczorem też A i w nocy nie pogardzi Kanapeczki, paróweczki i inne tym podobne są raczej do zabawy niż do jedzenia... Coś tam skubnie ale niewiele. Dobrze że chociaż obiadek normalnie zjada (ale to tylko jedno danie, ewentualnie potem trochę jeszcze zje z nami). No i jogurty lubi i danonki, jabłuszko, banana też chętnie. A poza tym jest w mniejszości - należy do tych dzieci które lubią, powiedziałabym nawet że uwielbiają jajka ![]() Cytat:
A co do utraty kilogramów to serdecznie Ci gratuluję - 9kg mniej to naprawdę imponujący wynik Ja od końca stycznia na Dukanie zrzuciłam prawie 7kg i jestem megazadowolona Mam już właściwie idealną do mojego wzrostu wagę I od tygodnia jestem na III fazie.Cytat:
![]() Aaaa, i ostatnio nauczyła się nowego słowa, a mianowicie "Malys" - czytaj: Małysz Oglądała z dziadkiem skoki narciarskie i tak ją wyszkolił że teraz jak widzi w telewizorze albo w gazecie jakiegoś skoczka, obojętnie jakiego, to krzyczy: "Malys, Malys"
|
|
#1045 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładniejszego, bo koń nie nadaje się na pokazy ![]() no to fajnie, ze tak szybko załapała na pewno Wam wyjdzie całkowite odejście od pieluch, skoro Madzia to taka pojętna dziewczynka ![]() Cytat:
a dzieci to tak mają,ze szybko się klimatyzują praktycznie wszędzie, choć ja tez bym się pewnie szybko zaaklimatyzowała w domu z ogrodem ![]() Cytat:
chyba, ze są jakieś inne kupiłam?może spróbuję jeszcze raz, bo wdrażam oszczędności do naszego budżetu, męczy mnie wydawanie kosmicznych pieniędzy na pieluchy, chusteczki i inne akcesoria, które lądują tylko w koszu Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-20 o 12:45 |
|||
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowalam w kilku roznych laboratoriach i nie jedno widzialam, niejedno sama doswiadczylam (ilez to kitli mi poszlo, bo dziure wyzarlo) i slyszalam tez rozne historie Cytat:
![]() Ela, my juz do dawna nie uzywamy tych chusteczek nawilzonych. Przeciez jest papier toaletowy, a jak mlodej wczesniej zdarzalo sie urobic po pachy, to ja mylismy pod prysznicem ![]()
|
|
#1047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo Madzie są takie właśnie bezproblemowe ![]() za nocnikowanieKatekate, przyłączam się do życzeń Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak generalnie to dzieńdoberek stwierdziłąm, ze musze gorzej gotować to będe mniej jeść - najadłam się - a to juz źle Iza na imprezie Grześ śpi TZ lezy a ja się nudzę ![]() Sympatica my ostatnio to raz w miesiącu jesteśmy w Twoich stronach - jak sie zrobi ciepło moze byśmy się spotkały na spacerku a tak na marginesie to ucałuj moją synową ile waży? ciekawa jestem ile jest mniejsza od Grześka, bo drobniejsza pewnie jest |
|||
|
|
|
#1048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hellou, ale się wyspacerowaliśmy dzisiaj
![]() Staś spal dzisiaj tylko 1/2 h na dworze. Dziarsko dotrwal do końca dnia. Cytat:
bo już się zastanawiałam czemu zdarza sie to memu 'idealnie sypiającemu' Mój rower to teraz ulubiona "kryjówka" Stasia Włazi sobie za niego, zapiera sie nogami i uwielbia go przesuwać po podłodze i też mi nie daje jeździć podczas jego bytności, bo też chce![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po każdym spaniu, po spacerku, czasem spontanicznie w porze zmiany pieluszki i w większości przypadkow mamy siku. Po drzemce pieluszka prawie zawsze sucha, ale jak Wy to robicie, że po nocy jest sucha? Po 12 godzinach (gorzej jest z kupką, ale już go przyuważyłam, że zawsze "wtedy" ucieka pod balkon, więc będziemy polować )Cytat:
Gratulację za Małysza i za 7 kg![]() Mleka krowiego nie daję, oprócz raz w tyg do owsianki, bo czytałam ze modyfikowanego nie można gotować, bo traci wszystkie swoje właściwości. Poza tym mleczko pijemy zawsze o 6 rano i przed spaniem wieczorem. Co ja to jeszcze miałam, Boguś - fajnie że nowa praca, nowe miasto, nowe horyzonty - lekkiej przeprowadzki.
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
elank pewnie jak zobacze te śliczne małe buciki to też będe chciała kupić kilka par
brombusia wielkie brawa za zrzucenie kg ![]() aniulka fajnie, że już jesteście w domku DiTu77 no to gratulujemy nocnikowania ![]() Dziś próbowaliśmy z nocnikiem, niestety tylko siedziała
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Ela jak rossmanowskie Cię drażniły, bo grube to spróbuj Dad- są cienkie jak pampersy. Też nie przepadam za rossmanowskimi...
Aniu super, że jesteście w domku już! Chusteczek używamy nadal sporo, bo Piotrek nie da się wsadzić do umycia... nie da się położyć... on stoji albo biega a ja musze jakoś mu umyć dupcie więc najłatwiej mi chusteczką. Nocnik nadal raz dziennie czasem dwa... ale nie zbyt chce siedzieć i musze się napocić. ale za to przeważnie są siuśki. Kupy wszystkie w pampersie... I niestety moje maleństwo jakąś łagodną jelitówke też przechodziło, bo było troszke biegunki i mały apetyt ale chociaz pogodny... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-03-20 o 22:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

tylko pozazdrościć
takiego widoku.
za mieszkanie.

ale to na klub jesli juz, wiec teraz czekam tym bardziej, ze dzis sniła mi sie Mama - a u nas to oznacza jakies chorobsko
Nie mogłam jej uspokoić ani na rękach,ani herbatka nic kompletnie,gorączki nie miała-więc zdobyłam się na odwagę i dałam jej czopka-usnęła za 15min ale tak się wierciła i pojękiwała cała noc

55kg