|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() Cytat:
mozliwe ze rozstepy bo zylki masz tu z boku a ja tez na brzuchu rozstepy mam a nozki masz jak sarenka tez chce takie![]() przechwalilam cisnienie ![]() wlasnie pije melise i leze |
||
|
|
|
#1262 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki Moria44 za info. A te pieluszki z Lidla to jaka nazwa konkretnie? czy chodzi ci ze w Lidlu najtaniej bedzie? Cytat:
![]() przytulam was mocno i trzymam kciuki! Cytat:
sama nie wiem, to moje pierwsze...na pewno z czasem zarezykuje zmiane.dobra ide na zakupy jedzeniowe mam ochote na wszystkie owoce swiata!!!wlasnie sie napiłam coli Tżta zbijcie mnie noooo ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
dziekujeCytat:
Aguś pilnuj sie ![]() ehh dobra lece!
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
najpierw mam informacje od Dziewczonki
"od wczoraj jestem w szpitalu. dostałam fenoterol i brzuszek juz jest miększy, malutka dostała sterydy na rozwój płuc. malutka wazy 2185g ale pomiar nie jest prawidłowy bo głowka jest juz w kanale rodnym. Szyjka tylko 12 mm, zagrożenie porodu przedwczesnego duże., poleze przynajmniej tydzień buziam was wszystkie, trzymajcie kciuki zeby mała posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku "miala skurcze z soboty na niedziele co 15 minut, potem było ich mniej ale brzuch juz był twardy i obolały od skurczów i krzyż bolał. trzymam kciuki żeby siedziała malutka w brzuszku jeszcze!!!!! Cytat:
![]() no spedzałam czas z tż ![]() nie chce go stresowac ze cały czas slecze na wizazu:P wiec ograniczam czas tutaj i jestem jak on jest w pracy, ewentualnie jak pali w piecu:P Cytat:
za to zdjecie w majtkach Cie nienawidze! taka laska!!! nóżki zgrabne. moje wyglądają jak szynka wędzona....:P
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mamy tez kciuki za mame ![]() grazin z ty juz wszykowana?? ja ostatnio na samo golenie godzine musialam poswiecic
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:21 |
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Kasia śliczny brzuszek
Dziewczonka żeby mała jeszcze posiedziała. Trzymaj się
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze włosy suszenie modelowanie i prostowanie i malowanie. nie wiem czy sie wyrobie do tego gina na czas
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja wczoraj zobaczyłam cos okropnego,ogladałam swoj brzuch w lustrze i znalazłam pierwszego rozstepa oczywiscie mam ich wiecej na posladkach czy udach,ale to moj pierwszy w ciazy na brzuszku, a tak sie cieszyłam ze nie mam. ![]() andziot,kasiu sliczniaste brzuszki macie aga co za buc zaszczepił Ci małego,wpółczuje przezyłas tragedie od rana martulka moze go nie odwiedzajcie niech sie lepiej przyzwyczaja do nowego pana ,szybciej go pokocha jak nie bedzie widział Was ja tez mam adoptowanego kundelka,znajoma wyjezdzała do pracy i chciała dac komus do utopienia , to my go wzielismy i mamy juz 3 lata...
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Za Dziewczonke i Maleństwo
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
udanej wizytyCytat:
Cytat:
żeby mała posiedziała jak najdłużejgrazin za wizytękiara masz ślicznego pieska, uwielbiam labradory a tak wogule to zapomniałam napisać dzień dobry
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24kasia86 fotki rewelacja ![]() ![]() a do szpitala nie dzwoniłam
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mialam jechac do Ciechocinka. Nie rozumiem fascynacji tym miejscem, bo dla mnie uzdrowisko powinno miec gory albo morze, ale przynajmniej jest niedaleko, wiec jade sie poinhalowac na te moje zatoki nieszczesne. Do tej pory poprawy zadnej nie zauwazylam, ale sobie wkrecam, ze moze i to kiedys zadziala. W kazdym razie mialam zawiezc tam osobe, z ktora spotkanie wywoluje u mnie zawsze koszmarny stres. Rano znowu mialam mdlosci, potem zrobilo mi sie goraco i ciemno przed oczami, zmierzylam cisnienie, mialam 120/100 puls 112 (dla mnie to jest wysokie, bo ja mam zwykle 90/60), TZ zadzwonil ze nie przyjedziemy i w ten sposob nie bylo lansu na deptaku. Ja oczywiscie po pol godzinie juz sie czulam super, bo nie musialam patrzec i rozmawiac z ta osoba i samo to mi pomoglo, ale skutek tez byl taki, ze nie wyszla moja ciechocinkowa love story na blogasku Andziot, Mary (czy jest tu jeszcze inny lekarz lub farmaceuta, jesli tak prosze tez o pomoc)- moze Wy mi pomozecie z innym problemem - od 5 lat choruje na wrzody zoladka, dziedziczne, jestem uczulona na leki zasuszajace, wiec bralam tylko oslonowe, wiadomo, co roku wiosna i jesienia problem wraca, wiec przechodze na lekka diete i przechodzi. Od kilku dni pobolewal mnie zoladek, byc moze po tym Duomoxie, ktory bralam. W kazdym razie teraz rano lykam zelazo jest to lek Sorbifer Durules http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p783-Sorbifer_Durules i tez czulam, ze mnie pobolewa ten brzuch, ale tak wlasnie typowo wrzodowo. Wczoraj w nocy podczas przytulania z TZ jakos tak sie spielam, ze nagle poczulam przeszywajacy bol w okolicy zoladka, tak jakby mnie kon kopnal kolanem i do teraz mnie on trzyma - ale teraz tylko przy pochylaniu i ruszaniu sie. To miejsce jest twarde i napiete i boli gdy dotykam. Dziecko sie rusza i jest ok, natomiast jest to bol troche ponizej piersi po srodku czyli dla mnie typowo chodzi o zoladek. Przestraszylam sie, ze moze to pekniecie wrzodu, ale wtedy to bym miala inne hardkorowe objawy no i pewnie bym sie zwijala z bolu. Nie wiem czy jechac do lekarza z tym, pewnie gastroskopii i tak mi nie zrobi i nie wiem, czy w ogole mu glowe zawracac, moze to po prostu to zelazo przyjmowane na czczo tak dziala? Jakies pomysly? |
|
|
|
#1273 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem Cie doskonale, ja już nie chce na wagę stawać bo Cytat:
Młodemu też nie prałam w żadnych dzieciowych proszkach i nic się nie działo.Cytat:
Ślicznie ![]() Cytat:
za dzidzie Ja dzwoniłam do dr ale nikt nie odbiera jeszcze. Nie wiem czy nie lepiej podjechać popołudniu zamiast dzwonić.
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka_pe25 współczuje sytuacji z Synkiem, nawet nie potrafię sobie wyobrazić przez co musiałaś przechodzić,
aby szybko wracał do zdrowia! 24kasia86 ogromna zmiana rozmiarze brzuszka! Ty wyglądasz promiennie no i nóżki takie zgrabniutkie! Grazin za wizytę! Co do wielkości brzucha, to mnie również wszyscy mówią, że mam ogromny, dowód w albumie, widocznie taki nasz urokmoria zgadzam się w 100% co do brzuszka! Pomimo tego, że jest taki duży i mnie przeważa, to jestem z niego dumna niesamowicie! Co do wielkości, jako kwestii indywidualnej, to w sobotę spotkałam znajomą, jest w 5 miesiącu a brzuszka nadal nie widać, nic, a nic, naprawdę aguś uważaj na ciśnienie, bo to poważna sprawa! Pij meliskę, leż i odpoczywaj Od rana próbuję się dodzwonić do szkoły rodzenia, ale nikt nie odbiera Wczoraj wkroczyliśmy w 29 tydzień, więc chyba najwyższy czas zacząć zajęcia. za Dziewczonkę i Córeczkę, oby mała ładnie się rozwijała i poczekała jeszcze troszkę na wyjście!
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:50 |
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam, jest ladnie na dworku, ale miejscami chlodnawo. Kupiłam banany, kiwi, jablka, danio, kefirek i serek wiejski- zaraz sie bede zajadac
dziewczynki wstawiam pranko. Myslicie ze jak ustawie na bawełna 60stopni bedzie ok?? czy lepiej 40st? pewnie juz nie jedna z was o to pytała, ale mi juz wszystko z glowy wyleciało
|
|
#1276 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka zaciskaj nóżki jak najdłuzej
Grazin za wizytke i SebusiaAgus co z tym Twoim ciśnieniem czemu ono tak skacze ?? Mimbi jak Cie boli to leć do lekarza nie czekaj Siasiek odpoczywaj sobie
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mango |
||
|
|
|
#1279 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Grazin ![]() Ja dzis od rana na nogach, najpierw poleciałam na badania krwi, później pojechałam na Katowice zamienić błędnie wypisaną fakturę i dopiero dotarłam do domku. Wizytę mam dopiero w czwartek, w zeszłym tygodnie zapomniałam zadzwonić i się zapisać a lekarz miał urlop i jutrzejszy dzień cały ma juz zajęty i dopiero na czwartek mnie jeszcze wcisnęła na 19.20, więc jeszcze kilka dni nim zobaczę chłopców i dowiem się co u nich. Dobrze że leków mi spokojnie wystarczy bo ja dalej na duphastonie i na żelazie sorbifer czy jak mu tam. Pogoda piękna, ale moje nogi mają już serdecznie dość na dzisiaj :/ |
||||
|
|
|
#1280 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bidulek się nacierpiał, nie dość że kłucie było to jeszcze takie "przeboje" ![]() Zgrabniara Rozstępów ja też żadnych nie widzę, brzusio 1'sza klasa Pieluszki Lidlowe marki Lidl nazwy nie pamiętam ale chyba tylko jeden rodzaj jest. Cytat:
Czyli mamy już dwie dziewczyny w szpitalu, dorkabl i Dziewczonka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz namacalny dowód na to, że wiosna nadeszła, mój psiór sapie z gorąca na tarasie ![]() Słabe te zdjęcia ale dopiero teraz zauważyłam, że mam brudny obiektyw, chyba go w czymś umoczyłam
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli standard ![]()
|
|
#1282 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za mamę i malutką!!!!!!!!!! jak szynka wędzona? przecież to sam rarytas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wklejam for you: 1. skierowanie do szpitala (ale nie jest wymagane), 2. grupę krwi, 3. potwierdzenie ubezpieczenia ( druki RMUA) 4. ostatnie wyniki badań ciążowych 5. ostatnie usg 6. historia choroby ( np. ze względu na wcześniejsze poronienia) No a z rzeczy, które warto zabrać to: 1. podkłady na łóżko (mogą się akurat skończyć) - podkładów poporodowych nie trzeba, dają bez problemu. 2. stanik do karmienia 3.koszule, w której będzie wygodnie karmić (najlepiej ze 2-3) 4. przybory toaletowe (np. szamponetki, żel pod prysznic, pastę do zębów). 5. papier toaletowy-nie zawsze, ręczniki jednorazowe (chociaż przeważnie codziennie salowe przynoszą na salę ) 6. łapcie i klapki pod prysznic 7.suszarkę 8. dla dzidziusia - ubranka, rożek, pieluszki, krem, pieluszkę tetrową bądź flanelową itd. po porodzie ubrają w ich ciuszki, ale potem już biorą od mamy, pieluchy dają. Cytat:
pewnie, nie czekaj tylko jedz. A teraz jak sie czujesz?? Cytat:
![]() dziewczynki nózki to ja mialam fajne przed ciaza ![]() tak mnie zdenerwowałyście, ze bede nastepnym razem tylko brzuch wstawiać
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Eweska ja Cie podziwiam
jak ty to robisz ze masz tyle energii?? teraz pewnie zrobisz jeszcze obiad posprzątasz wstawisz pranie maluchow poprasujesz,po południu polecisz z młodym na trening,a wieczorem upieczesz ciasto
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 no no, ale zgrabna mamusia z Ciebie
colą się tak nie przejmuj, ja też się czasem napiję:0 Gorsze grzechy są![]() Moria jaki Ty masz wielki taras! Zazdroszczę. W domku mieszkasz czy w bloku Ci się taki trafił? Trzymam kciuki za Dziewczonke żeby wszystko było ok. Grazin kciuki za wizytę i daj znać po, co tam nowego. Ja mam jutro. |
|
|
|
#1285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie nie na wszystkich pisze, ale tak myslalam ze na 40stopni
uwielbiam twoj avatarek![]() dzieki ![]() Cytat:
a ty jeszcze dwojke "dźwigasz" oj ja tez jestem ciekawa co u twoich chlopcow ![]() Cytat:
Acha to musze sie do Lidla wybrac no tak cieplo sie robi to psinka wystawia mordkę wiem ze juz nieraz byl temat pranka ale ja musze sie upewnic na 100%. Wiecie ze wasze zdanie jest bezcenne!? ![]() ide prac! Grazin ty masz wizytke dzis??
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,macie gdzieś linka do strony gdzie można kupić te kosze specjalne na pieluchy, do 180 pieluch, takie szczelne...Wiecie o co mi chodzi? To było chyba Angel care...Wiem że anula_81 masz chyba taki?
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
tak kasiu własnie wychodze
![]() musze isc na nogach bo autobusu nie ma. troche słaba jestem ale przynajmniej pogoda ładna ![]() dam znac jak wróce
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka bądź dzielna i zaciskaj nogi
|
#1289 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Obiad muszę zrobić, posprzątać równiez bo za czysto w domku nie mam |
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem jak widze eweski brzuś to mam jeszcze wieksze oczy...... a sie lenie calymi dniami, odkurze dywany, zetre z kurzy, pojde na szybkie zakupy i siedze na wizazu o i to caly moj wysilek ![]() Cytat:
![]() Tz sie ze mnie smieje, ze jak jestesmy w sklepie to ja zawsze mowie, ze niech kupi ile chce (np.cipsy, ciastka, cole) bo to dla niego, a i tak mu w domu podjadam jak tam obrzeki? moje stopy dzisiaj rano wygladały o wiele lepiej- jak nigdy, ale prawa dlon nadal spuchnieta, dzisiaj rano mi dretwiała ![]() czytałaś? bede mieć to samo łóżeczko co ty...mowiłam Tz o tym co tobie sie wydarzyło, ale on ma nadzieje ze nam sie trafi dobre- w koncu od poczatku nam sie podobało widzialam na gieldzie wozki z Kubusia. Byl taki jeden fajny, 13,5kg, gleboki, spacerowka i fotelik za 580 zl. Tż sie napalił ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
ja ostatnio tak przeszłam przed wizytą 2 przystanki, po czym gin stwierdziła ze mam duzeeee obrzeki, kazala lezec i jesc lekkostrawne pokarmy... uwazaj na siebie!!!! wolniutko a najlepiej rob sobie przerwy i usiądź gdzies na lawce. Mi juz takie dluzsze spacery nie slużą ![]() powodzonka
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-21 o 12:26 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

bo coz innego mogl i konskie dawki nurofenu. mowie wam jakie mial oczy, takie wysuszone jakby, czerwone, strasznie wygladal, a a ja z tej bezsilnosci az sie poryczalam. lece dalej

a na czarno bialo zeby nie bylo celulitu tak widac
tez chce takie

mam ochote na wszystkie owoce swiata!!!
A mamusia jaka rozpromieniona 

buziam was wszystkie, trzymajcie kciuki zeby mała posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku

02.08.2014

Wczoraj wkroczyliśmy w 29 tydzień, więc chyba najwyższy czas zacząć zajęcia.
Bidulek się nacierpiał, nie dość że kłucie było to jeszcze takie "przeboje"