|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
witam po przerwie
trochę mnie nie było, ale to dlatego że mamy remont w domu (centralne ogrzewanie a teraz malowanie nas czeka) i nie było jak się dostać do komputera Dzisiaj miałam wizytę, wyniki są dobre, dzidzia główką w dole, z łożyskiem i szyjką wszystko ok, serduszko bije idealnie i w ogóle jest bardzo dobrze następna wizyta 18 kwietnia, mój gin nie jest zwolennikiem chyba częstszych wizyt pod koniec Przytyłam 7,5 kg od początku i ważę 65,5. Ostatnio miałam skurcze w łydce w nocy, chyba pora na jakiś magnez. No i zaczęły się pojawiać skurcze przepowiadające. Teraz jestem w trakcie 33tygodnia (tzn tak mi się wydaje bo gin mi liczy skończone tygodnie i jemu wychodzi 32tydz.).aaa mierzyłam się ostatnio w brzuchu, na wysokości pępka i wyszło 96cm tyle samo co jakiś miesiąc temu w tym samym miejscu. Może rośnie gdzie indziej, nie wiem
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-03-21 o 12:38 |
|
|
|
#1292 |
|
Rozeznanie
|
Jestem !
Dzięki za kciuki. Szyjka się skróciła, KTG w miarę dobre, ale mam przyjeżdżać co tydzień i robić. Przy okazji zrobiła mi USG, dzidzia sie wreszcie odwróciła i juz lezy główką do dołu. Wszystko z nią w porządku ale waga mnie przeraziła 3150 +/- . Wymiarami odpowiada 37 tc !!! Chyba wolałabym urodzić szybciej bo do terminu jeszcze trochę a ona rośnie jak na drożdżach. Dziewczynki jakie zdjecia brzuchowe w majtasach, fiu fiu ...
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
dogonilam Was Witam wiosennnie udalo mi sie dobrnac do konca, ale oczywiscie bardzo pobieznie - przyznaje sie bez bicia ![]() Dzisiaj mam pierwsza wizyte szpitalna, nic wielkiego, zmierza mi cisnienie, brzuch, zapytaja o pare spraw i juz, no ale jak trzeba, to trzeba. Wiosna u mnie w pelni, choc sw.Patryk byl wyjatkowo chlodny wiec nawet na parade nie poszlam. Wagowo jakos sie trzymam, tzn. tyje, ale jednak nie tak, jak w poprzedniej ciazy i wszyscy mi mowia, ze znacznie ladniej i lepiej wygladam. Czuje sie ok, choc oczywiscie sapie z byle powodu, no i rozmiar brzucha mnie zadziwia - jest wiekszy niz za pierwszym razem - poprzednio tuz przed porodem mialam w pepku 115cm i wydawalo mi sie, ze to wielki balon, a teraz, na 12 tygodni przed koncem mam 105, wiec ciekawa jestem co bedzie na finiszu ![]() Sciskam Was baaaardzo i lece sie szykowac na wizyte. Stalego neta nadal nie mam, ale korzystam z pre-paya, wiec mam szanse byc na biezaco. |
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odnosnie Lidla, to na dzieciowo.pl znalazlam dwa rodzaje pieluch stamtad: http://www.dzieciowo.pl/2009/11/piel...-excelsis.html http://www.dzieciowo.pl/2010/08/piel...tak-i-nie.html Z tej serii Toujours uzywam obecnie wkladek higienicznych, jest to moje pierwsze (i ostatnie) spotkanie z nimi, maja slabiusienki klej, nie umywaja sie np. do wkladek z Biedronki w podobnej cenie. Nie wiem wiec, jak z pieluchami, ale te wkladki to mnie na razie od marki Toujours odstraszaja. Aha - widzialam, ze maja mokre chusteczki w mniejszych opakowaniach (chyba po 20 sztuk), mysle ze ewentualnie na to sie skusze, przyda sie np. na spacery. Jeszcze mam od kolezanki karton wkladek laktacyjnych z tej firmy, licze na lepsza jakosc niz te domajtkowe. |
||
|
|
|
#1296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wizytę Cytat:
Biorę Tż pod pachę i idziemy na spacerek |
||
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanko od niespokojnej nogi Gdzie Ty się podziewasz...Rozumiem, problemy z netem. Odzywaj się czasem
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
bzyczka gratuluje udanej wizyty! Ale Ty mało przytyłaś! Ja to już 14 kg mam na plusie, a teraz jeszcze ciasto mocca sobie wcinam...a co, jak szaleć to szaleć
Trzeba na jakiś spacer z przyzwoitości potem wyjść.atiz duża ta Twoja dzidzia gratuluje! Jak dociągniesz do 40 tc to przewiduje ponad 4 kg szczęście
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was WIOSENNIE
andziot, kasia jakie piękne te wasze brzuszki, a jakie wy zgrabniochy jesteście aga_pe nie zazdroszczę przeżyć z synalkiem.... jakaś masakra z tymi lekarzami, żeby zaszczepić przeziębione dziecko trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() dziewczonka również zaciskam mocno kciuki żeby dzidzia siedziała jak najdłużej w brzuszku atiz o jejku, jaka dzidzia wielgachna gratuluję bzyczka1 gratuluje udanej wizyty ![]() Grazin trzymam kciuki mimbi nie pomoge ci niestety, a może idź jednak do lekarza?? będziesz spokojniejsza ![]() wczoraj zaczęliśmy 29 tydz. i nie mam nic więcej mądrego do powiedzenia... wybaczcie ![]() weny brak
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 a no jest trochę roboty ale tż bardzo dużo robi sam w domu teraz, a do tego pomaga nam moja mama. Tż gania z odkurzaczem i ściereczką więc źle nie mam
póki co to tylko tak pobieżnie sprzątamy bo jeszcze malowane całe mieszkanie będzie więc nie warto sie brać za generalne porządki
|
|
#1304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zycze powodzonka na dzisiejszej wizycie! odezwij sie koniecznie ![]() Cytat:
![]() czyli to sa te pieluszki z lidla...no ciekawe jak z tymi pierwszymi skoro wkladki higieniczne z tej firmy ci nie slużą. Co do wkladek laktacyjnych mam z Aventu-sie okaże czy beda ok. Wiem jedno z pewnościa bedę testować wszystkiego po troszku i na sobie i na dziecku.
|
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka oby jak najdłuzej malutka posiedziała w swoim domku.
Wszystkiego dobrego. Grazin trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Brzuszki słodziutkie wszystkie Później zrobie foty mojego to też się wam pokazę w 29 tc. Byłam dzis rano na badaniu krwi,matko ile się wystałam,ludzi co nie miara. Kurier dostarczył krążek,jutro bede miała załozony,wreszcie bedzie ciut bezpieczniej. Zaliczyłam również internistę,zrobiła mi ekg,zbadała i jestem zdrowa jak rybka. Aaaa i powiedziała że crp,ob w ciąży się nie zleca,ponieważ bedzie podwyższone. A jutro rano mam zgłosić się na badanie krwi(znów),morfologia z rozmazem i cukier. Nie sądziłam ,że ten pessar jest taki duży ,przeraziłam się trochę.Koleżanka,która odbiera moje dzieci z przedszkola mówiła,że nic nie boli jego zakładanie i później wcale się go nie czuje.
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a noga nadal Ci dokucza? Mnie wczoraj obie daly popalic ![]() Duza u Was roznica w cenie miedzy pieluchami z Lidla a "rasowymi" pampersami? Bo u mnie lidlowskie sa drozsze ![]() |
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie niech pomagaja! atiz skoro lekarz nic nie mowil to jest ok. ja nie mam pojecia ile niunia wazy teraz a brzuch mi urosl sporo ostatnio cos czuje ze 28ego dostane skierowanie na usg...zjadlam 3 kiwi, banana i serek wiejski a popijam to mokate 3w1
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duzy? tzn. ile mierzy ten pessar? masz jakiegos linka? tez mialam robione ekg.
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam zdjęcia tylko wiecie...jakieś takie niewyjściowe są
no i przepraszam za strój domowy ale u mamy szybko ściągam normalne ubranie i wkładam dresy mamine
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki a ja mam pytanie..
czy was tez tak dzidzia bardzo gniecie w dole brzucha??? cały czas czuje nacisk na pęchęrz i inne częsci mojego ciała i zastanaiam sie czy to normalne.. .żeby aż tak uciskała... może jest za nisko albo coć ...powiedzcie coś proszę
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
atiz ja ważyłam 2500 jak się urodziłam
Gigant,co?;] A mój mąż 3900... Także zobaczymy jaka Hania wyjdzie, na razie jest średniak, ciekawe co jutro gin powie;>
|
|
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
tak mi mów
![]() ![]() jutro z rana wstawie fotke z bliska w kolorze, bo teraz mam na nim kreski od spodni
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Hm,może już nisko zeszła dzidzia główką.
|
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i następna lasencja śliczny brzuszek ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- no nie wiem...ostatnio był ułożony miednicowo, mi się ciągle wydaje, że czuje główkę koło pępka wciąż i nic się nie zmienia...nie wiem już sama...ale ten ucisk już mnie drażni...
|
|
#1317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brzuszek fajniusi, chyba tylko on ci rośnie? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczonka-
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Ale mi smutno z powodu Dziewczonki.. jednak na spzitalu musiało się skończyć! Dobrze, że zgodziła położyć się do szpitala i nie upierała się, tak jak miała w zamiarze.. Teraz musi być juz tylko lepiej.. tyle się bidulka w tej ciązy nastresuje ![]() Kochana wsyztsko będzie dobrze! Buziaki dla Ciebie i Alusiu A co z tobą Siasiu? Jak dzisiaj u was? Andziotku, ale ty sexy mamusia jesteś!! Brzuszek w zestawieniu z tymi majetczkami.. fiu, fiu Kasia86 u ciebie jak pięknie uwiecznione na zdjęciach postępy brzusia ![]() W ogóle jakie ty masz nogi.. Ja mam uda jak słonica!!Moniqac, Dddaaiissyy ![]() za L4.. wreszcie ![]() Teraz już będzie czas tylko dla dzieciątek Agnieszka_Pe dużo zdrowia dla Dominika!! Oby wreszcie te choróbska odczepiły się do was!! Grazin trzymamy z syneczkiem kciuki za wizytkę i czekamy na relacje ![]() Bzyczka za udaną wizytę i szczupłą figurę!!Przyznaje się, że to tyle co udało mi się zapamiętać z doczytywania.. A teraz zabieram się za porządki.. u was też zawsze po weekendzie mieszkanie stoi do góry nogami? ehhh
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-21 o 13:46 |
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
atiz ale byk z Twojego dzidziolka
bzyczka sliczny okrąglutki brzuś antropia mój mnie znowu kopie pod żebrami i to czasami ostro kasia jak tak jak Ty cały czas w dresie, wychodze tylko jakmi cos trzeba a jedyna rozrywka to wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

następna wizyta 18 kwietnia, mój gin nie jest zwolennikiem chyba częstszych wizyt pod koniec

Gdzie Ty się podziewasz...Rozumiem, problemy z netem. Odzywaj się czasem
za wizytę

a brzuch mi urosl sporo ostatnio
no i następna lasencja