Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 11:34   #2491
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

[QUOTE=kaskaderka;25861509]
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

a tak pomyślałam,żeby sie trochę pośmiać,bo 1-go jakby nie było to Prima aprilis
W sumie mogłabym się urodzić tego dnia jak tak patrze na moje życie....ale spoko dzisiaj mam urodzinki i tak mnie sentymentalnie nachodzi
Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam dwóch kreseczek kochana

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:39   #2492
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

kaskaderko zawstydziłaś mnie miło mi bardzo a co do polubienia to ze wzajemnością! I kochana zycze Ci spelnienia wszystkich marzen, wszystkiego co najlepsze na tym naszym swiecie. A przede wszystkim wiesz czego chcę życzyć - zdrowej, skocznej fasoleczki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:42   #2493
sandra1892
Zadomowienie

[QUOTE=kaskaderka;25861509]
Cytat:

a tak pomyślałam,żeby sie trochę pośmiać,bo 1-go jakby nie było to Prima aprilis
W sumie mogłabym się urodzić tego dnia jak tak patrze na moje życie....ale spoko dzisiaj mam urodzinki i tak mnie sentymentalnie nachodzi
Ja miałam urodzić się 28 marca no ale zrobiłam mamie joke i wyskoczyłam 1 kwietnia

A Tobie Kochana STO LAT i szybkiego zafasolkowania !!
Stary 2011-03-21, 11:43   #2494
asia665
Wtajemniczenie

Kaskaderko - 100 LAT,100 LAT

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:44   #2495
sandra1892
Zadomowienie

[QUOTE=TheFall;25861518]
Cytat:

To te dzieciaczki kwietniowe urodzą się w grudniu ...ciekawe która się rozpakuje w Wigilię
Tak sobie obliczałam w necie że jak bym zafasolkowała teraz to termin miałabym na 24.12
Stary 2011-03-21, 11:45   #2496
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
kaskaderko a w kotrym dniu cyklu jestes???

dziewczyny ja juz sie pogubilam
czy moza mi kotras wytluamczyc o co kaman ?!

otoz mierze tempke i jakism cudem mam co dwa dni wysza tepke i pozniej nizsza, ale sluz jeszcze lepki, macica w polowie odeleglosci - i teraz nie wiem czy wyznacznikiem odulacji bedzie umnie tepka czy moze sluz płodny ??

troche mnieniebylo -remonciki mialam, przykro mi ze przyszly @ a co do sekretnego - troche nie ten watek wybralas ! kazda z nas sie stara jak moze i jak slyszy taka wypowiedz to po prostu noz w kieszeni sie otwiera -przepraszam za bezpośredniosc
Dzisiaj mam 14 d.c. więc już tuż tuż przed owulką (wczoraj już jajnik mnie zakuł pare razy)

Co do mierzenia temp. to nie chciało mi się zagłębiać i nie pomogę,robie sobie wykres na w.www.28dni.pl dla przeanalizowania dla siebie i innych,po zakończeniu cyklu Generalnie poszłam na łatwiznę i testuje owulacyjnymi z allegro i jak na razie mówią prawdę.Badam szyjkę macicy(ale nie lubię tego)też dla porównania a śluz to u mnie prawie całe życie podobny-czyli wyraźnie zalewa i jest inny w dni płodne i nie sposób tego nie zauważyć

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:56
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:49   #2497
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... a ja mam pytanie. czy to, że łykam od ponad miesiąca dzień w dzień apap extra może mieć jakiś wpływ na to, że nie moge zajść w ciąże? chyba nie co? ogólnie to od ponad roku połnełam już z 10000000000000000 szt tabletek od ketonalu po przeróżne psychotropy (nie jestem lekomanem tylko mam silne migreny) teraz od miesiąca nie boli mocno bo chodziłam na akupunkture ale ćmi z rana i boje się, że może boleć taka psychika... po tym co przeszłam.
Niestety niektóre leki mogą wpływać, mi na przykład lekarka zamieniła ketonal forte na diclofenac bo przy okresie umieram i bez leków kompletnie sobie nie radze. Psychotropy...jak dla mnie to powinny miec wpływ na zaciążenie. Poszukaj jakiś zamienników oczywiście o ile to możliwe i maksymalnie ograniczaj. Przynajmniej ja tak próbuje, a najlepiej to "skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą"
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:55   #2498
kaskaderka
Rozeznanie

[QUOTE=sandra1892;25861824]
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Tak sobie obliczałam w necie że jak bym zafasolkowała teraz to termin miałabym na 24.12

No ja właśnie na to liczyłam,że w moje urodzinki "złociutki strzał" a na urodzinki mojego tż czyli 25.XII prezent dla niego może się uda chociaż to drugie

Dzięki dziewczynki za życzenia!

Musze lecieć,bo dzisiaj ręce pełne roboty,żeby zorganizować inaczej ten dzień,bo moje urodzinki to jednocześnie nasza rocznica poznania się-taki prezent od losu

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-03-21 o 13:15
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:04   #2499
TheFall
Zadomowienie

kaskaderka no to na te Twoje urodziny życzę Ci 20 kg do przodu w tym roku.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:40   #2500
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tak mi wyliczylo w necie ze poczęcie było by 2 kwietnia to 24.12 był by termin porodu
Stary 2011-03-21, 12:50   #2501
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
witam wszystkie staraczki! Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy mam na imię Marta, lat 21. od 3cykli staramy się z mężem o Maleństwo. Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum. Zdecydowałam się napisać, ponieważ czekam na @, a raczej jej brak. Czytając forum zwróciłam uwagę, że bardzo się wspieracie. Mam nadzieję, że gdy @ przyjdzie niestety w terminie, również zostanę obdarzona wsparciem i będę miała komu się wyżalić. pozdrawiam
Witaj Trafiłaś w dobre miejsce , ja właśnie zaczynam 4. cykl
Cytat:
Witamy
i trzymamy za brak @
u mnie @ dobiegła końca więc 3 cykl oficjalnie rozpoczęty
No to trzymam kciuki zeby ten cykl był owocny
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
jestem, jestem teście zaskoczeni ale szczęśliwi. Teść lata i do teściowej ciągle babciu woła. Dostałam nawet kwiatki
moja babcia też przeszczęśliwa chociaż mówi, że prababcią się nie czuje. Od razu milion zabobonów mi sprzedała
siostra Tż jako jedyna nie wykazała radości, ona zawsze jest marudna, stwierdziła, że żadną ciotką nie chce być. i pół dnia latała i mówiła, że będę jak słonica. i oczywiście ciągle, że dzieci śmierdzą, beczą i są obrzydliwe. ale ona ma niecałe 15lat i jest po prostu głupia

Kurcze SekretnyWachlarz troche przykro mogło się zrobić dziewczynom, które starają się a Ty wpadasz i piszesz, ze zazdrościsz tym które dzieci nie mogą mieć. Co mnie zdziwiło napisałaś, że chciałabyś nie móc mieć dzieci i życzysz sobie tego a potem piszesz, że może zdanie zmienisz. Więc nie życz sobie sama zle bo moze bedziesz plakac za kilka lat, a wtedy przypomnij sobie co tutaj pisalas oczywiscie nie zycze Ci tego. Jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc w ciaze to idz po recepte na tabletki anty i nie widze problemu. I prosze nie denerwuj mi tutaj tak staraczek zaloz faktycznie sobie swoj watek "nie chce dziecka!" to ja przyjde i i Ci tez napisze jak to bardzo chce dziecko
Zgadzam się w 100% . A co do ten 15-latki to moja siostra tam samo zareagowała na wieść o mojej pierwszej ciąży 4 lata temu a teraz kocha najmocniej na świecie swoją siostrzenice
Cytat:
Treść usunięta

Cytat:
Cześć dziewczyny

To teraz moja kolej SekretnyWachlarz zaprezentowałaś swoją osobą dno-dna... nie wiem wogóle co Cie ruszyło żeby tu napisać... chyba nie dorosłaś jeszcze do swojego wieku. Nawet jak nie chcesz mieć dzieci to nas to gó..o obchodzi!!!!

Witam nowe staraczki i trzymam kciukorasy

Ja podobnie jak kathrinaaaaa i sandra 1892 dziś mam ostatni dzień @ w tym miesiącu @ miałąm tylo 3-4 dni a w zeszłym aż 9 dni nie wiem od czego to zalezy

Goldika to teraz czekamy na info jak Twoji rodzice zareagują

Trzymam za wszystkie kciuki i za siebie też już mam dobry humor oby tak długo trwało. Szkoda, że ja musze liczyć te dni cyklu przez tą luteine ;/
Za Ciebie kwiatuszku również
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moi rodzice od piatku sa uswiadomieni
najbardziej zaskoczyla mnie radosc mojego ojca, akurat udalo sie ze wpadl do nas wiec od razu powiedzielismy mama tez szczesliwa, zawiesili bron nawet na piatek i razem swietowali mama juz zaklepala kupno wozka a ojciec lozeczka
Ale Ci fajnie
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

dziś po pracy idę na USG i mam nadzieję, że zobaczę moja maleństwo. Ostatnie USG było w 6t1d, a dziś jest 7t4d. Jak dziś nie zobaczę krewetki to już po wszystkim

Zaraz mój tż idzie na operacje kolana, więc ten dzień to jakiś koszmarek. Mam nadzieję, że pojadę dziś do niego do szpitala z dobrą nowiną. Lekarz mi dal większą dawkę leków na tarczyce i mam chwilową nadczynność - powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to lepiej żeby hormonu było troszkę za dużo niz za mało. Czuję się z tą nadczynnością dziwnie, ale czego się nie robi dla krewetki

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Mam na imię Asia ,wiek : 20 lat, w czerwcu ślub.
Świadomie i z pełną odpowiedzialnością planujemy starać się o dziecko w tym roku. Spodziewam się ,że mogę niedługo usłyszeć słowa krytyki (bo wiele osób ostatnio mówi mi ,że to za wcześnie, że będę żałowała ) , ale postaram się przyjąć je spokojnie
Gratuluje już zafasolkowanym kobietkom i ze swojej strony życzę spokojnej ciązy i szybkiego porodu
Witaj i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, udanego ślubu i wesela , ja w Twoim wieku byłam w I ciąży a teraz staram się o drugą po 4 latach.
Cytat:
Dziewczyny... a ja mam pytanie. czy to, że łykam od ponad miesiąca dzień w dzień apap extra może mieć jakiś wpływ na to, że nie moge zajść w ciąże? chyba nie co? ogólnie to od ponad roku połnełam już z 10000000000000000 szt tabletek od ketonalu po przeróżne psychotropy (nie jestem lekomanem tylko mam silne migreny) teraz od miesiąca nie boli mocno bo chodziłam na akupunkture ale ćmi z rana i boje się, że może boleć taka psychika... po tym co przeszłam.
Moim zdaniem nie ma, ale to niezdrowe.
[QUOTE=sandra1892;25861368]
Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

Kakadereczko , a czemu nie 1 kwietnia ? Przecież to taki superśny dzionek no i ja mam 1-go kwietnia urodziny
Ale fajna data na urodziny

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-03-21 o 12:52
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:16   #2502
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja_so Pokaż wiadomość
Jedziecie po tym Wachlarzu aż (nie) miło.
Zauważcie, ze każdy MA PRAWO do własnego zdania, a to że wyraziła je na naszym staraczkowym wątku to świadczy tylko o jej odwadze, bo można było przypuszczać na 99%, że zostanie objechana. Tym bardziej, że żadnej z nas nie życzy źle, a zauważa, że ten świat trochę niesprawiedliwy, że jednym instynkt daje, a inne nie mają go wcale. Poza tym sądzę, że gdyby którakolwiek z nas w takim wątku pt"nie chcę dziecka" zaczęła pisać jak to bardzo chcę tego maleństwa, byłoby to samo co u nas. Takie niestety jesteśmy, lepiej nam się robi, jak komuś jest źle.

Teraz czekam na niepochlebne komentarze, zdaję sobie sprawę, że mnie takie nie ominą Mam nadzieję, że to tym samym zakończy tę nieszczęsną dyskusję nad Wachlarzem.
ale jedna poczula sie urazona, wiec i reszta tak samo .... ja osobiscie uwazam tak samo jak Ty. Nie chciala nikomu dosadzic tylko wyrazila powiedzmy swoj zal, ze sa takie co nie chca a maja a sa takie co chca a nie moga - ot, zycie.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:41   #2503
TheFall
Zadomowienie

kaja_so wszyscy lubimy podyskutować, ale jedna z naszych staraczek bardzo przeżywała ostatnio nieudaną próbę. Na tym wątku bardzo ważne jest taktowne poruszanie pewnych tematów.

Już chyba skończymy ten temat, a Wachlarz zapraszamy do dyskusji bardziej związanej z tematem wątku.

Zastanawiam się jakby tu Was dziewczyny spamiętać, kto w którym cyklu prób itd. Niektóre osoby ogarniam, ale reszta to dla mnie czarna dziura
Stary 2011-03-21, 13:43   #2504
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Krewetka_25 Pokaż wiadomość
moim skromnym zdaniem to nie ma wpływu...aczkolwiek ja to zapytałabym sie lekarza...
Cytat:
kwiatek23 ciężko powiedzieć, tak codziennie przeciwbólowe to trochę niezdrowo. Ja tak dwa razy w miesiącu ketanol biorę i uważam, że i tak za często. Zapytaj się o to lekarza na następnej wizycie.

Mnie jakieś przeziębienie rozbiera, gardło boli, trochę głowa. Po co ja wczoraj wychodziłam z domu.

Acha no i asia665, 20 lat to już ohohho po pełnoletności, jak się czujesz na siłach to starajcie się a co!
z tego co ja słysząłam o ketonalu to ponoć nie wolno go brać podczas starań
ale szukam dokładniejszego info więc jak znajdę to wkleję

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Ktoś pytał o ketonal, sama już kiedyś byłam ciekawa jak to jest z tym ketonalem i przeczytałam ulotkę. Sprawa wygląda następująco: w przypadku starania się o dziecko i niepowodzeń --- branie ketonalu jest niepolecane !!!! bo może być przyczyną porażek. To tak moimi słowami, bo nie chce mi się szukać ulotki (leniuszek) O ibupromie, czyli zawartym w nim ibuprofenie też jest takie ogólne twierdzenie. Także strzeżcie się ibuprofenu i ketonalu.
tutaj coś dziewczyna pisała

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:46   #2505
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
z tego co ja słysząłam o ketonalu to ponoć nie wolno go brać podczas starań
ale szukam dokładniejszego info więc jak znajdę to wkleję
tutaj coś dziewczyna pisała
Oooo widzisz. Ja biorę ketonal tylko w czasie miesiączki pierwszego albo drugiego dnia. A to ci klops, będę teraz dzielnie cierpieć!
Stary 2011-03-21, 13:46   #2506
Judi21_84
Zakorzenienie

The Fall heeh dla mnie też kojarzę pojedyncze osobniki hihi
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:51   #2507
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja_so Pokaż wiadomość
Jedziecie po tym Wachlarzu aż (nie) miło.
Zauważcie, ze każdy MA PRAWO do własnego zdania, a to że wyraziła je na naszym staraczkowym wątku to świadczy tylko o jej odwadze, bo można było przypuszczać na 99%, że zostanie objechana. Tym bardziej, że żadnej z nas nie życzy źle, a zauważa, że ten świat trochę niesprawiedliwy, że jednym instynkt daje, a inne nie mają go wcale. Poza tym sądzę, że gdyby którakolwiek z nas w takim wątku pt"nie chcę dziecka" zaczęła pisać jak to bardzo chcę tego maleństwa, byłoby to samo co u nas. Takie niestety jesteśmy, lepiej nam się robi, jak komuś jest źle.

Teraz czekam na niepochlebne komentarze, zdaję sobie sprawę, że mnie takie nie ominą Mam nadzieję, że to tym samym zakończy tę nieszczęsną dyskusję nad Wachlarzem.
hej widzę, że mieszkasz 25km ode mnie

a tak odnośnie tego co napisałaś... jeśli wiem, że coś mnie ugryzie to nie wchodzę
a takie podzielenie się informacją jak to ktoś bardzo dziecka nie chce... wśród osób, które dziecka pragną - nie jest strzałem w dziesiątkę.
Nie jest to odpowiedni temat do tego typu rozmów - tutaj na forum akurat jest możliwość wybrania sobie odpowiedniego tematu, bądź założenie nowego, dzięki czemu Wachlarz będzie miała z kim pogadać o swoim problemie. Bo swoją drogą... nie wiem czemu miała służyć ta informacja jej... o niechceniu
Fajnie, że nam życzy dobrze... ale ja odbieram te jej słowa z życzeniami jako takie załagodzenie sytuacji.

imo

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Oooo widzisz. Ja biorę ketonal tylko w czasie miesiączki pierwszego albo drugiego dnia. A to ci klops, będę teraz dzielnie cierpieć!
nikt Ci nie karze cierpieć... możliwe, że ketonalu nie wolno brać ze względu na prawdopodobieństwo ciąży (a wiadomo, że w każdym cyklu staraczkowym takie prawdopodobieństwo jest ogromne)
a skoro brak ciąży potwierdzony to może można brać

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:38   #2508
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta

Niestety ja tez mam ten problem, z tym że zamiast ketonalu staram się brac jakieś inne tabletki, co i tak zresztą nie działa zazwyczaj kończy się zastrzykiem na pogotowiu, albo kroplówką. Taki już nas los niestety... Oby przez najbliższe 9 miesięcy @ nie przyszła Tego nam wszystkim jeszcze niezafasolkowanym życzę

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:51   #2509
Krewetka_25
Raczkowanie

GG do Krewetka_25

Cytat:
kaja_so wszyscy lubimy podyskutować, ale jedna z naszych staraczek bardzo przeżywała ostatnio nieudaną próbę. Na tym wątku bardzo ważne jest taktowne poruszanie pewnych tematów.

Już chyba skończymy ten temat, a Wachlarz zapraszamy do dyskusji bardziej związanej z tematem wątku.

Zastanawiam się jakby tu Was dziewczyny spamiętać, kto w którym cyklu prób itd. Niektóre osoby ogarniam, ale reszta to dla mnie czarna dziura

Spokojnie z ogarnięciem nie jesteś sama moj cykl w tym -cu opada bo Mój ukochany Tż wybrał sie w sobote na narty a ja mam dzisiaj 15 dc wiec musze przeczekać do kwietnia

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Ale ketonal jest strasznie silnym środkiem przeciwbolowym

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A cuda sie zdarzają przeczytajcie dziewczyny

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ght=21&ackData[id]=1&width=120
Stary 2011-03-21, 15:07   #2510
elf27
Zadomowienie

Ja też brałam ketonal takie miałam bolesne miesiączki (można powiedzieć prawie ściany gryzłam z bólu ).

Tak poza tym wracam do świata żywych. Został jeszcze lekki katar i troszkę chrząkam, ale jest znacznie lepiej. Gorączki nie było więc mam nadzieję Maluszkowi nic się nie stało Nie wzięłam żadnych leków poza kilkoma Propolkami z witaminą C i syropem Prenalen (ponoć jedyny dla kobiet w ciąży- i baaaaaardzo pomocny).
Nadal nie wychodzę z domu tak na wszelki wypadek, czy sądzicie, że będzie miało sens jeśli jutro zrobię drugą betę? Ostatnią robiłam w zeszły wtorek, a później się przeziębiłam. Wizyta u gina w piątek a 1-sze usg za 2 tygodnie niecałe.
A poza tym dziwny ze mnie przypadek ---> zamiast porannych mdłości mam poranne rozwolnienie Plus nadal gigantyczne pobolewające cycki, nic więcej.

PORYCZAŁAM SIĘ - piękna historia. Nigdy nie należy tracić nadziei.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-03-21 o 15:10
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 15:16   #2511
Krewetka_25
Raczkowanie

GG do Krewetka_25

Cytat:
Treść usunięta
Szczerze współczuje takich bolsnych @ ... kto im dał takie przyzwolenie na takie męczenie nas Echhh

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja też brałam ketonal takie miałam bolesne miesiączki (można powiedzieć prawie ściany gryzłam z bólu ).

Tak poza tym wracam do świata żywych. Został jeszcze lekki katar i troszkę chrząkam, ale jest znacznie lepiej. Gorączki nie było więc mam nadzieję Maluszkowi nic się nie stało Nie wzięłam żadnych leków poza kilkoma Propolkami z witaminą C i syropem Prenalen (ponoć jedyny dla kobiet w ciąży- i baaaaaardzo pomocny).
Nadal nie wychodzę z domu tak na wszelki wypadek, czy sądzicie, że będzie miało sens jeśli jutro zrobię drugą betę? Ostatnią robiłam w zeszły wtorek, a później się przeziębiłam. Wizyta u gina w piątek a 1-sze usg za 2 tygodnie niecałe.
A poza tym dziwny ze mnie przypadek ---> zamiast porannych mdłości mam poranne rozwolnienie Plus nadal gigantyczne pobolewające cycki, nic więcej.

PORYCZAŁAM SIĘ - piękna historia. Nigdy nie należy tracić nadziei.
Biegunka to również objaw
3mam kciuki za pierwszą wizytye a czy to bedzie juz coś widać wiecej który to juz tydzień
Stary 2011-03-21, 15:24   #2512
elf27
Zadomowienie

Ostatni okres 10-go lutego był w sumie nie bardzo wiem jak policzyć, bo żadne kalkulatory nie uwzględniają osób z nieregularnymi cyklami a u mnie tak było, więc pojęcia nie mam kiedy zaszłam w ciążę zaczęliśmy kochać się bez zabezpieczenia w Walentynki
Stary 2011-03-21, 15:51   #2513
Krewetka_25
Raczkowanie

GG do Krewetka_25

Cytat:
Ostatni okres 10-go lutego był w sumie nie bardzo wiem jak policzyć, bo żadne kalkulatory nie uwzględniają osób z nieregularnymi cyklami a u mnie tak było, więc pojęcia nie mam kiedy zaszłam w ciążę zaczęliśmy kochać się bez zabezpieczenia w Walentynki
No to od ostatniej miesiączki 5-6 tydzień to myśle że pęcherzyk ciążowy powinnien być juz widoczny
Stary 2011-03-21, 16:29   #2514
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam

Dziś wstałam z myślą że chyba w ciąży jestem.... W pracy powiedzieli mi że jakoś inaczej wyglądam. Byłabym w wielkim szoku gdyby zaskoczyło do razu w pierwszym cyklu tak jak ostatnio, bo kompletnie na to nie liczę.

asia665 a ja zazdroszczę wam, mimo że sama mam niewiele więcej bo 25 lat a to dla niektórych nadal za mało na dziecko... Fajnie jest mieć dziecko w takim wieku, inne podejście do dzieci i widzę to po moich rodzicach - mają 50 lat, my z siostrą (starszą) już dawno z domu wyfrunęłyśmy i żyją sobie teraz super, podróżują robią co chcą

kaskaderka
STO LAT, STO LAT i pijemy na zdrowie a kto nie może to chociaż soczek

kaja_so a ja uważam właśnietak samo, nie komentowałam wcześniej bo nie widziałam potrzeby... Może nie trafiła we właściwy wątek, bo wiadomo że każda z nas ma tu inne zdanie. Ale rozumiem że ktoś może nie chcieć dzieci, ani teraz ani w przyszłości i dobrze jest że wie czego chce, a czy się zmieni to podejście czy nie to sama się przekona. Ja życzę żeby się nie zmieniło, bo po co potem żałować. Nie rozumiem też mówienia że w końcu instynkt się odezwie... znam osoby które nie chciały mieć dzieci i nie mają (są w wieku moich rodziców) i nie żałują tego. Lepiej nie uszczęśliwiać nikogo na siłę dziećmi.
Stary 2011-03-21, 16:30   #2515
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cytat:
to może w waentynki udało się poczć maleństwo

Ja zaczynam dziś 12 cykl starań, oby teraz się udało

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:41   #2516
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witaj i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, udanego ślubu i wesela , ja w Twoim wieku byłam w I ciąży a teraz staram się o drugą po 4 latach.
Dziękuję A powiedz mi jak to jest być młodą mamą? Ciężko Ci było? Bo ostatnio usłyszałam opinie że dziecko to najlepiej po 23 roku życia bo wówczas kobieta jest lepiej psychicznie przygotowana na poród.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam

asia665 a ja zazdroszczę wam, mimo że sama mam niewiele więcej bo 25 lat a to dla niektórych nadal za mało na dziecko... Fajnie jest mieć dziecko w takim wieku, inne podejście do dzieci i widzę to po moich rodzicach - mają 50 lat, my z siostrą (starszą) już dawno z domu wyfrunęłyśmy i żyją sobie teraz super, podróżują robią co chcą
Powiem Ci że czasem się boje,że nie damy rady finansowo. Tzn TŻ ma stałą prace, zarabia 3300 no i do tego spłaca rate kredytu 1200 zł lub 1300 zależy jak euro "stoi" ,także na życie zostanie nam 2000 zł z czego bedziemy musieli opłacić rachunki, i jedzenie. Chociaż moi rodzice już nam powiedzieli że póki będą mogli to 500-700 zł miesięcznie zawsze dostaniemy od nich. Mimo wszystko człowiekowi głupie myśli przychodzą do głowy.

Jestem mamą

Stary 2011-03-21, 16:45   #2517
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że czasem się boje,że nie damy rady finansowo. Tzn TŻ ma stałą prace, zarabia 3300 no i do tego spłaca rate kredytu 1200 zł lub 1300 zależy jak euro "stoi" ,także na życie zostanie nam 2000 zł z czego bedziemy musieli opłacić rachunki, i jedzenie. Chociaż moi rodzice już nam powiedzieli że póki będą mogli to 500-700 zł miesięcznie zawsze dostaniemy od nich. Mimo wszystko człowiekowi głupie myśli przychodzą do głowy.
to jest chyba dzisiaj najczęściej powodem odkładania dzieci na później. Ale przecież jak się chce to się da. I myślę że przy takich pieniądzach nie musicie się martwić a jeszcze jeśli rodzice oferują pomoc to bardzo, bardzo pomaga
Stary 2011-03-21, 16:57   #2518
asia665
Wtajemniczenie

Właśnie , najpierw jest pogon za pracą, stałym dochodem, karierą a później dzieci

Jestem mamą

Stary 2011-03-21, 17:04   #2519
aga_bre
Rozeznanie

Dziewczyny, jakbyśmy miały takie tempo w zafosolkowaniu jak w pisaniu postów, to wszystkie w tym roku byśmy były mamami, czego oczywiście nam życzę.

goldika super, że rodzina tak fajnie przyjęła Waszą nowinę.

asia665 ja nie uważam, że za wcześnie na macierzyństwo. Ja mam 27 lat i trochę żałuje, że wcześniej nie zaczęliśmy się starać o fasolkę ponieważ teraz już byłby maluch odchowany.

kwiatek23 trzymam kciuki za starania

inutil a kiedy robisz test?
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 17:16   #2520
elf27
Zadomowienie

kaskaderka wsitkiego najlepsiejszego!!!

straszne mam zachciewaje, wiem że powinnam jeść zdrowo, ale wsunęłam właśnie talerz frytek

trzymam za Was kciuki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości