Miłośniczki Zary - część IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 13:53   #2731
canaduelle
Rozeznanie

Dot.: Miłośniczki Zary - część IV

Cytat:
Napisane przez Smoke Pokaż wiadomość
Sluchajcie, czy moze ktoras z Was wyprobowala buty Zary przez dluzszy okres czasu? Szukam fajnych balerinek ze skorki, ale takich przynajmniej na 2 sezony. Moje stare Ecco juz sie ledwo kupy trzymaja (a eksploatowalam je bardzo intensywnie przez 3 lata). Wiem, ze Zara robi ladne buty, ale czy sa trwale?

moim zdaniem buty na obcasie są w Zarze lepszej jakości niż baleriny, szczególnie te z Basic czy TRF, wszystkie mi "siadają" przy pięcie przez co szoruję nimi asfalt i robią się dziury... , jedynie balerinki z zara woman nie osiadły mi i nadają się na następny sezon, poza tym są mega wygodne i wykonane ze skórki.. podsumowując: jeśli mają być na lata to tylko Zara Woman

PS: przypomniało mi się, że zeszłej zimy oficerki z Zary wytrzymały mi uwaga - 3 tyg.. natomiast nigdy nie miałam problemu z reklamacją, zawsze zwracali mi gotówkę
canaduelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 13:55   #2732
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Ja mialam ten sam problem i pojezdzilam po zarach i w koncu znalazlam pasujaca 40. (wczesniej mnie cisnely) 41 bylo za duze. Ale ja szukalam innego modelu. W kazdym razie sprobuj innych modeli o rozmiarze 39.
Pomarańczowe szpilki było dobre w roz. 39, ale ja chcę koniecznie te
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (21,6 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2011-03-21 o 14:08 Powód: dodałam zdjęcie
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 14:06   #2733
mała82
Zakorzenienie

Hej dziewczyny-potrzebuję szybkiej rady i nie mam czasu szukać w wątku-wybaczcie
Jak z rozmiarówką w Zarze?
Noszę bluzki XS lub S i nie wiem jaką kupić
Pomożecie?
Są zawyżone rozmiary, czy tak, jak w tally weil-zaniżone?
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 14:20   #2734
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj w Poznaniu. Byłam jednak z córcią i mężem i okropnie się zmęczyłam Córka nie miała ochoty na zakupy, więc to była droga przez mękę. Oto moje zakupy. Spodnie z ostatniego zdjęcia mam w kolorze pudrowego różu - niemal jak marynarka z pierwszego zdjęcia (są ciutkę bledsze od niej)
Nie udało mi się kupić różowej marynarki, bo nie było mojego rozmiaru M było za małe, XL wisiało okropnie Marynarka jednak jest super i będę na nią polować.
Mierzyłam też chabrowe spodnie i L była za duża, a M nie było. Sama tylko nie wiem co o nich sądzić. Materiał super, ale mąż mi mówi, że przez to, że są krótsze (przed kostkę) to mi nogi skracają
Chabrowa marynarka nie wyglądała na mie dobrze. M za małe i za krótkie rękawy. L, dobre rękawy, ramiona i biust, ale w talii ogromny luz

No i buty. Te niskie na szpilce 39 ciasne, 40 dobre, ale bałam się brać, bo gabi pisała, że się rozbijają Co tu z nimi robić Są świetne Brać 40 ? Zawsze niby noszę buty w rozm. 39. Czy Zarowa 39 wypada mniejsza niż normalnie
jak 40 dobra to weź 40, u mnie było tak, że 40 ok ale czułam że wylatuje mi pięta więc wolałam wziąć 39, a na bank się rozejdą ratuje je tylko wkładka albo goła stopa wczoraj ledwo uszłam w 40 z tamtego roku (ten sam fason ale pełne czółenka) niemiłosiernie mi klapały
Stary 2011-03-21, 14:44   #2735
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Czy któraś może była w Barcelonie i jest mi w stanie odpowiedzieć na dwa pytania:
1. Gdzie jest outlet Zary?? Słyszałam, że gdzieś przy placu uniwersyteckim ale nic nie znalazłam w internecie na ten temat. A zajrzeć tam muszę

2. Gdzie najlepiej się udać na zakupy?

Lecimy tam 2 kwietnia na 5 dni.

Zawarłam z mężem umowę, że pozwolę mu iść na mecz podczas pobytu w Barcelonie pod warunkiem, że On pozwoli mi na udane zakupy a że maniak jest okropny to się zgodzil
Pierwszy raz słyszę o outlecie Zary... Niestety nie wiem nic na ten temat.

W Barcelonie polecam Plac Kataloński i okolice (jest tam kilka sklepów Zary tuż obok siebie, więc jeżeli nie znajdziesz rozmiaru w jednym to możesz szukać w kolejnym).
A tak się akurat składa, że mój małżonek jest teraz w Barcelonie i robi dla mnie zakupy w Zarze, więc byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdybyś napisała mi coś więcej o tym outlecie (to wyślę swojego TŻa na zwiady )

PS. Apropos outletów to w połowie drogi między Barceloną a Gironą jest fajny outlet Diesel'a, może Cie to zainteresuje
No i wiem coś na temat maniaków FC Barcelony...mój właśnie poleciał na mecz, ale dzięki temu przywiezie mi kilka tańszych rzeczy z Zary, więc oboje jesteśmy zadowoleni

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2011-03-21 o 14:47 Powód: literówka
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 14:51   #2736
budgetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny-potrzebuję szybkiej rady i nie mam czasu szukać w wątku-wybaczcie
Jak z rozmiarówką w Zarze?
Noszę bluzki XS lub S i nie wiem jaką kupić
Pomożecie?
Są zawyżone rozmiary, czy tak, jak w tally weil-zaniżone?
szczerze mowiac, to trudne pytanie. czesto zdarza się tak, że sa nawet róznice w tym samym rozmiarze. musisz mierzyc .
budgetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 15:35   #2737
Cellly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miętówka Pokaż wiadomość
Cellly bardzo bardzo Ci dziękuję, od razu po przeczytaniu Twojej odpowiedzi pojechałam do GK kupiłam ostatnie granatowe 36. Rano dzwoniłam i pani powiedziała ze nie ma, a tu taka niespodzianka Faktycznie trochę zieleni przebija przez ten granat, żółte też ładna ale dla mnie za jasne. Jeszcze raz dziękuje.
Cieszę się, że się mogłam przydać.

Dziewczyny z Poznania! Czy któraś z Was będzie dziś lub jutro w Malcie???? Odłożyłam tam sobie do jutra moją ukochaną spódniczkę i bardzo byłabym wdzięczna za jej kupienie!
Stary 2011-03-21, 15:37   #2738
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
podjechalam wczoraj na chwile do SCC po konkretna rzecz-sukienke tulipanową i co-wielkie rozczarownie. Materiał nie taki jak sie spodziewałam, a rozmiar xs leżał jak conajmniej L, co oni maja z ta rozmiarowka? Przymierzyłam różowa, dresową marynarke ale niestety nie dla mnie tak ostry róż, wyglądałam jak Paris Hilton od siedmiu boleści, mimo że doł miałam w kolorze czarnym. Idealna będzie dla ciemnowłosych niewiast. Miałam ochote na pomarańczową spódniczke, ale oczywiście rozmiaru brak. A na torebke o która pytała Pronunciation mam ochote,ale w jasnej wersji, niestety nigdzie jej do tej pory nie spotkałam, i chyba na pocieszenie skusze sie na czarna
na pocieszenie też Ci powiem, że od dłuższego czasu nie widziałam beżowych
ostatnio tylko czarne widuję
Stary 2011-03-21, 15:40   #2739
lenka799
Raczkowanie

GG do lenka799

dziewczyny i ja potrzebuje Waszej pomocy
poszkuje brodkowej, pasiastej bluzki z zipem w rozmiarze XS.
kupiłam S-ke ale poprzymierzałam w domu i stwierdziłam że wisi niemiłosiernie więc oddałam- a życ bez niej nie mogę
ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszony o odzew
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2248854030_1_1_3.jpg (17,1 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez lenka799
Czas edycji: 2011-03-21 o 16:36
lenka799 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 15:48   #2740
cabanamoon
Raczkowanie

sorki za offa,
GABI co z Twoim blogiem? nie ma zadnych postow, skasowalas?
cabanamoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 15:52   #2741
Nelly99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ja mialam je w wersji malinowej (peeeekny kolor ) i z bolem serca oddalam. Pochodzilam w nich chwilke po domu (test na rozciagliwosc w pasie) i baaaardzo rozeszly mi sie w kolanach, wrecz takie flaczki sie zrobily.

Co do rozmiaru, to mialam taki jak zwykle nosze w jeansach (chodzi mi u o oznaczenie 27/28/29) i byly na mnie lekko przyduze w pasie. Mniejszych nie mierzylam, nie mam porownania, zlapalam ostatnia pare. Z paskiem bylyby ok, o zwrocie przewazyly te nieszczesne kolana - wygladalo to naprawde fatalnie.
Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Ja je mam. Niestety nie mam warunkow zeby wkleic fotke. Ja jestem wysoka wiec dlugosc to tak ok. 7/8. Musialam wziasc rozmiar wieksze niz zazwyczaj, ale w zarze to raczej kwestia tego ze ten sam rozmiar moze wypadac inaczej. Moja mama np. kupila sobie biale i odruchowo wziela rozmiar wieksze bez przymierzania i byly za duze. Mi moje troszke spadaly ale z paskiem jest ok. W rozmiar mniejsze bym sie nie wcisnela. Mi sie bardzo podobaja szczegolnie z jakas jasna bluzka/koszula.
Cytat:
Napisane przez FFashionistkAA Pokaż wiadomość

Też mierzyłam wczoraj te spodnie, chciałam je kupować bez mierzenia, ale jak chwyciłam do ręki, to materiał mnie przeraził... sa wykonane z takiego jeansu, że po pierwszym założeniu mocno się rozciągną. Mimo iż kolor świetny, wiosenny, to wolałabym takie spodnie założyć więcej niż 1 raz i żeby były cały czas dopasowane, a nie jakieś porozciągane.
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi W takim razie pojadę sama i poprzymierzam. Strasznie mi się podobają, kolor extra i te zamki tak fajnie kontrastują... eh ale jak mają być na raz.. No i nie bardzo wiem co miałabym założyc do nich. Asik mówisz że jasna koszula/bluzka to tak, czarny chyba też. A co myslicie o pokombinowaniu z jakimś kolorem np. malina, brzowskwiniowy albo żółty? czy będzie zbyt kolorkowato? i jakie buty ?

Szukam inspiracji bo chyba się na nie skuszę...
Nelly99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 16:06   #2742
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

co do zielonych spodni - ja kupiłam czerwone, nosiłam 3 dni pod rząd i zdjąć nie mogłam tzn takie są wygodne i nie rozciągnęły się więc jak na razie polecam (bo jeszcze ich nie prałam)

udało mi się dorwać różową marynarkę i chabrowe spodnie też ale zastanawiam sie nad nimi jeszcze...

ah i pojawiły się piękne pomarańczowe rozkloszowane spódniczki za 149zł, odłożyłam bo już niestety pieniędzy mi nie starczyło chciałam się Was doradzić a na stronie ich jeszcze nie ma
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 16:10   #2743
lenka799
Raczkowanie

GG do lenka799

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
co do zielonych spodni - ja kupiłam czerwone, nosiłam 3 dni pod rząd i zdjąć nie mogłam tzn takie są wygodne i nie rozciągnęły się więc jak na razie polecam (bo jeszcze ich nie prałam)

udało mi się dorwać różową marynarkę i chabrowe spodnie też ale zastanawiam sie nad nimi jeszcze...

ah i pojawiły się piękne pomarańczowe rozkloszowane spódniczki za 149zł, odłożyłam bo już niestety pieniędzy mi nie starczyło chciałam się Was doradzić a na stronie ich jeszcze nie ma
świetne są te spódniczki - dzisiaj mierzyłam
fajny dość gruby materiał, ładnie "sterczy" chociaż rozmiarówka dziwna strasznie - przeważnie noszę XS/S a tu musiałam wziąć M-kę do przymierzalni.
Nie kupiłam jej co prawda bo rozsądek zwyciężył ale chodzi mi po głowie
Stary 2011-03-21, 16:13   #2744
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Lenka,ja też nosze XS i wziełam S do mierzenia, nie chcialam sie denerwowac,ze sie w xs nie dopne :P ehh i pewnie po nią pojade w srode jak już zaczynacie mnie kusic
Stary 2011-03-21, 16:14   #2745
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelly99 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi W takim razie pojadę sama i poprzymierzam. Strasznie mi się podobają, kolor extra i te zamki tak fajnie kontrastują... eh ale jak mają być na raz.. No i nie bardzo wiem co miałabym założyc do nich. Asik mówisz że jasna koszula/bluzka to tak, czarny chyba też. A co myslicie o pokombinowaniu z jakimś kolorem np. malina, brzowskwiniowy albo żółty? czy będzie zbyt kolorkowato? i jakie buty ?

Szukam inspiracji bo chyba się na nie skuszę...
a wklei ktoś zdjęcie do fotki na stronie zary? bo już oślepłam pod koniec dnia i nie mogę znaleźć..
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 16:29   #2746
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
a wklei ktoś zdjęcie do fotki na stronie zary? bo już oślepłam pod koniec dnia i nie mogę znaleźć..
to te:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NNY%2BTROUSERS
Stary 2011-03-21, 16:32   #2747
lenka799
Raczkowanie

GG do lenka799

Cytat:
Napisane przez Cellly Pokaż wiadomość

Dziewczyny z Poznania! Czy któraś z Was będzie dziś lub jutro w Malcie???? Odłożyłam tam sobie do jutra moją ukochaną spódniczkę i bardzo byłabym wdzięczna za jej kupienie!
Cellly a co to za spódniczka??? Jakby żadna dziewczyna z POZ się nie zgłosila a ta kiecka bylaby w Wawie (w Wola Parku) to mogę Ci kupić
Stary 2011-03-21, 16:39   #2748
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cellly Pokaż wiadomość

szkoda,ze nie napisalas wczesniej. pare godzin temu bylam w malcie odebrac sobie rozowa marynarke. Niestety dostalam miesiaczke i juz nie wyjde z domu. Porazka sie czuje No i nie mialabym wylozyc pieniazkow niestety.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

z marynarki rowniez jestem zadowolona i chabrowe spodnie mierzylam i sa swietne, material cudo! szkoda,ze pieniedzy nie mam Pewnie za 10 dni ich juz nie bedzie a swietnie wygladaja do marynarki

Co do spodniczki to rowniez zwrocilam na nie uwage! jestes drobniutka wiec bedziesz wygladala w niej bosko
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 16:41   #2749
Cellly
Zadomowienie

Cytat:

Też dzisiaj mierzyłam tę spódniczkę. Śliczna! Rozmiarówka faktycznie trochę zaniżona - xs było jakieś takie ciasnawe, ale spódnica extra!

Cytat:
Napisane przez lenka799 Pokaż wiadomość
Cellly a co to za spódniczka??? Jakby żadna dziewczyna z POZ się nie zgłosila a ta kiecka bylaby w Wawie (w Wola Parku) to mogę Ci kupić
To ta z załącznika. Dzięki za dobre chęci! Dzwoniłam po Wa-wie, ale nie ma xs Poczekam aż może jakaś Poznanianka się odezwie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2379752710_1_1_3.jpg (14,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-03-21, 16:42   #2750
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budgetka Pokaż wiadomość
szczerze mowiac, to trudne pytanie. czesto zdarza się tak, że sa nawet róznice w tym samym rozmiarze. musisz mierzyc .
Dziękuję za odpowiedź
Niestety nie zmierzę, bo do Zary mam 80km Zamawiam przez neta Wzięłam S-najwyżej będę kombinować i zwężać
Stary 2011-03-21, 16:43   #2751
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:

rozciagaja sie te spodnie?

juz doczytalam ,ze nie kurcze tylko z moim tylkiem nie wiem czy dobrze bede w nich wygladala

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2011-03-21 o 16:44
Stary 2011-03-21, 16:50   #2752
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
jak 40 dobra to weź 40, u mnie było tak, że 40 ok ale czułam że wylatuje mi pięta więc wolałam wziąć 39, a na bank się rozejdą ratuje je tylko wkładka albo goła stopa wczoraj ledwo uszłam w 40 z tamtego roku (ten sam fason ale pełne czółenka) niemiłosiernie mi klapały
To nie wiem..muszę chyba w takim razie jeszcze je przemyśleć, bo jutro miałam jechać z mężem w delegację za Katowice i myślałam, że zaczepię o Zarę, ale niestety córka ma infekcję pęcherza i zaraz lecę z nią do lekarza i z mojego wyjazdu nici
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Niestety nie zmierzę, bo do Zary mam 80km Zamawiam przez neta Wzięłam S-najwyżej będę kombinować i zwężać
Jak zamawiasz z neta
Stary 2011-03-21, 16:51   #2753
nie z tej bajki
Zadomowienie

dorwałam w końcu granatową marynarke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mary.jpg (13,5 KB, 49 załadowań)
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 17:03   #2754
owieczka-18
Raczkowanie

Hej dziewczyny w ostatnich dniach tak się naoglądałam prezentowanych przez Was ciuszków że nie wytrzymałam i od razu po pracy poleciałam do Zary

A oto co zabrałam ze sobą jeśli któryś ciuszek kogoś interesuję mogę zrobic fotki na sobie. Pozdrawiam

P.s pozwoliłam sobie jeszcze dodac fotkę zakupionych balerinek, ale to już Dune.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6917051600_1_1_3.jpg (16,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6042464800_1_1_3.jpg (14,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2400241620_1_1_3.jpg (14,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2389049751_1_1_3.jpg (22,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1639062624_1_1_3.jpg (20,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5644002630_1_1_3.jpg (16,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 000216172.jpg (16,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez owieczka-18
Czas edycji: 2011-03-21 o 17:16
owieczka-18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 17:16   #2755
lenka799
Raczkowanie

GG do lenka799

Cytat:
Lenka,ja też nosze XS i wziełam S do mierzenia, nie chcialam sie denerwowac,ze sie w xs nie dopne :P ehh i pewnie po nią pojade w srode jak już zaczynacie mnie kusic

moze on takie mikre są żeby je nosić jak modelka z lookbooka, tuż pod cyckami
niestety powiem to - leć po nią koniecznie: brzydal:
ech, chyba powinni nam wszystkim założyć blokady rodzicielskie na ten wątek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg untitled.jpg (32,0 KB, 89 załadowań)
Stary 2011-03-21, 17:18   #2756
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka-18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny w ostatnich dniach tak się naoglądałam prezentowanych przez Was ciuszków że nie wytrzymałam i od razu po pracy poleciałam do Zary

A oto co zabrałam ze sobą jeśli któryś ciuszek kogoś interesuję mogę zrobic fotki na sobie. Pozdrawiam

P.s pozwoliłam sobie jeszcze dodac fotkę zakupionych balerinek, ale to już Dune.

zrob zdjecie wszystkiego na sobie jesli mozesz
Stary 2011-03-21, 17:28   #2757
mała82
Zakorzenienie

Cytat:

Jak zamawiasz z neta
albo na allegro, albo tak jak teraz w hurtowni, gdzie jest dużo outletu zary i nie tylko www.hurtowniaawanti.pl:-)
Stary 2011-03-21, 17:31   #2758
Aleksandrap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
zrob zdjecie wszystkiego na sobie jesli mozesz
W pełni popieram

Aleksandrap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 17:33   #2759
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
Pomarańczowe szpilki było dobre w roz. 39, ale ja chcę koniecznie te

Mi chodzilo o to zebys probowac roznych 39 tego samego modelu. kazdy wypada troche inaczej. Ale musialabys pojechac najlepiej do innej zary.
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 17:35   #2760
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
albo na allegro, albo tak jak teraz w hurtowni, gdzie jest dużo outletu zary i nie tylko www.hurtowniaawanti.pl:-)
dzięki za stronę www

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości