|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Witam ponownie
![]() Wielkie kciuki za Dziewczonkę! Smutno mi, że takie ma przeboje z tą ciążą... jeszcze niech dziecko poczeka... ![]() Anula, latałam pozałatwiać kilka spraw, do tego zakupy, potem kawa z koleżanką i tak, o. ![]() Aliczko, miałam pytać, gdzie się podziewasz ![]() Kiaro, no to macie fajny zwierzyniec w domu! Ależ super a fotki kociaków masz? ![]() Andziot, zgrabniacha jesteś, mnie to wygląda na ten typ, że urodzisz, zejdzie opuchlizna i wyglądasz, jak przed ciążą Aguś, trochę przewalone z tym ciśnieniem. No ale... już blisko mety, więc nasze dolegliwości się nasilają. Uważaj tam na siebie Moniquac, jakbym mogła, to już Cię zamknęłabym w domu, żebyś nie latała do pracy No i jaki zadbany brzuuszeek Grazin, jak dobrze dla nas, że ten Twój TŻ nie ma urlopu co porabialiście w weekend? I czy On chociaż docenia, że olewasz kompa? Kasiu, wystarczy wypranie w Loveli, a temp. taka jak na metkach, ale to pewnie powiedziały Ci już dziewczyny;D Ślicznie wyglądasz ))Mazianko, żadna tam cisza przed burzą, pięknie donosisz ![]() Ddaaiissyy!!! Nareszcie wolne! Agnieszko_pe, ależ koszmar, uważajcie tam. Daj znać, jak Mały... Mimbi, ja jakoś kompetentna mocno nie jestem, ale widze, że Andziot dała Ci dobre rady. Stawiam na podrażnienie żołądka od antybiotyku i żelaza. Len spoko, osłonowy też spoko. Moria, cóż za przepiękna Nimfa skąpana w promieniach słońca ![]() Eve, kopę lat! Bzyczko, ciąża Ci służy, tylko brzuszek rośnie, reszta chyba bez zmian, co? ![]() Lolko, u mnie w miarę czysto, ale to dlatego, że sprzątałam wczoraj wieczorem ![]() Kasiu, Martynka ma wygodne mieszkanie a powiedz mi, co to za kłódeczka w drzwiach szafki?:PWeredko, Matall, Grazin, gratulejsząąąąs udanych wizyt! Princi, pomiary są orientacyjne, spokojnie |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
moria44 a jak ten skrzat spojrzy ci w oczka i sie usmiechnie??
![]() pojadlam kiwi i mi sie beka ![]() przyszla ksiązka z klubu dla ciebie "kuchnia polska 1500 przepisow" bede pichcić
|
|
#1444 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc może twoje dziecie bedzie literata? ![]() Cytat:
dobre !!!Cytat:
http://allegro.pl/termometr-elektron...470699807.html
|
|
#1445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
3 godziny na spacerze byliśmy
Nogi wchodzą mi nie powiem gdzie...Cytat:
Super brzusio!Cytat:
Ładny brzucholek.Cytat:
Cytat:
Za udane wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana nie martw się proszę. Na wizycie 02. lutego usłyszałam, że moja dzidzia ma za małą główkę i zbyt duży brzuszek. Różnica pomiędzy wynosiła ponad 3 tygodnie. Moja gin powiedziała nam wtedy, że dzieci różnie rosną i uzależnione jest to również od pozycji w jakiej są ułożone. Jednym słowem zabroniła się przejmować. Na kolejnej wizycie, czyli 03. marca brzuszek był juz idealny a główka troszeczkę mniejsza, ale powiedziała, że możliwe, że dlatego bo ja mam malutką ![]() Też się strasznie martwiłam tym dużym brzuszkiem ale wystarczyły 4 tygodnie i się wyrównało. U Ciebie też na pewno tak będzie Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje dot. wagi mojej małej.
Ale nadal nie wiem czy się cieszyc czy się bać. Moria - czy ja wiem czy to powód do dumy być taka liderką?
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Mary kłódeczkę założył mój młodszy synek,ha ha i jak jest w domu a ja chcę coś z komody wyciągnąć to otwiera.Mały się cieszy a nam nie przeszkadza.On lubi takie różne pierdoły bardziej niż zabawki
|
#1448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a dziekuje za komplement Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam że Dziewczonka w szpitalu
Dziewczonka, trzymaj się, dobrze że jesteś pod stałą opieką i na pewno wszystko będzie dobrze Eweska, ja też mam jeszcze termometr rtęciowy ale jak i gdzie mierzyć nim temperaturę takiemu maluszkowi
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Anulka a czy teraz, jak jestes już w domu, bez stresów i z mami, nadal tak masz z serduchem? Może to praca i te ciężkie noce, jak sama piszesz, dają się we znaki... ale teraz juz sobie odpoczniesz i mam nadzieję, że poczujesz jak nowonarodzona
![]() ![]() Jak mama się czuje? Po zabiegu i podróży? ![]() Cytat:
![]() Zawsze lubiłam imię Patryk Ariz jasne, że się cieszyć!!!! Co z Pauliza? Kochana jesteś? Czy już Cię całkiem choróbstow sił pozbawiło? Wracaj szybko do nas i zdrowia ![]() A ja właśnie dowiedziałam, że siostra jest w ciązy! Nareszcie.. bo starsza ode mnie i dłużej w małżeństwie stażem.. jakoś długo dziecka nie chcieli mieć. Mam nadzieję, że teraz siostra nie będzie już zła na mnie, bo od czasu kiedy dowiedziała się, że ja jestem w ciąży jakby wściekła była, że to ja pierwsza wnuka rodzicom dam..
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla siostry!!!
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
Pelna parw widze piszecie, ja siedze w pracach domowych meza, juz mam dosyc dwa spore arkusze dopiero zrobilam za caly dzien, mimo, ze mature z biologi zdawalam to bez inernetu bym tego nie rozwiazala.
Matall, niewiem czy to na forum ktos pisal czy w jakims artykule to widzilam( oczywiscie zbudynienie) ale podobna sa jakies cwiczenia pomagajace zmienic ulozenie dziecka, mozesz sobie cos poszukac takiego. Zrobilam kopie tego co zabierasz do szpitala, uwazam ,ze lista sensowna i bez zbednych drobiazgow. Obie mamy wizyte w dzien oszukany ![]() Ale widze, ze nie tylko ja torby nie spakowalam , tak sie zbieram i nie moge cos wszystkiego dokupic ale mysle, ze po 1 kwietnia juz bedzie wiekszosc gotowa.Oliwko, furagin mozna, ale to faktycznie trzeba konsultowac, kup sobie taka herbate w aptece wyciag z suszu zurawiny, lepsze to od np zurawiny w tabletkach, i pij to na zmiane z przegotowana woda z cytryna, pij jak najwiecej tego chociaz szklanke na godzine, to Ci sie fajnie pecherz oczysci, no i dbaj by bylo cieplo w stopy i okolice pecherza, moze bez lekow sie obejdzie, trzeba duzo pic i duzo sikac by wyplukac bakterie, dobrze w tym czasie ograniczyc slodycze i wspomoc sie jakims joguratami naturalnymi lub lacibos femina, polecaja przy takich infekcjach, napewno dobrze zrobi, mozna tez myc okolice intymne letnim rumiankiem. ktos pytal o termometry , wsrod znajomych wybadalam,ze te do czola sa znacznie lepsze![]() piekne macie brzuszki ![]() ![]() klask i:, teraz slodkie z Nas grubaski kurcze ja jak kucne to ledwo wstaje, trzeba chyba dzwig jakis na mnie zamontowac.Kasia, dziewczyny, mnie ciaza tez bardzo zmienila, i zmienia z kazdym dniem, dzieki mezowi, dzieki dziecku, z kazdym dniem chce byc lepsza, odkrywam coraz glebszy sens mojego zycia, i czuje, ze naprawde jestem dla kogos wazna, potrzebna, za sa osoby, ktore nie moga zyc beze mnie a ja juz nie umialabym bez nich.
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie mam kawałek drogi, ale to nic...ma być cieplej jakoś na dniach więc nie będzie tak źle to co tak wstępnie jakoś po nd? będziemy w kontakcie dziękuję za zaproszenieCytat:
mam w domu herbatkę żurawinową noszę ciepłe skarpetki, ale niestety po pęcherzu wieje jak z psem spaceruje bo w dresach chodzę - wygoda ![]() chyba jednak o rajtach pomyślę ![]() a siuśki to czasem za długo trzymam...w nocy ja mam do pokonania kilkanaście schodów w domu zanim zejdę do łazienki
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Monia, rteciowym u niemowlaka to sie chyba w pupie mierzy?
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja nie mam pojęcia jak to robić
|
#1456 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
narazie niech sobie będzie niemowlaczkiem, a jej zdolności literackie, które mam nadzieję się pojawią, niech zostawi na potem ![]() Cytat:
Ja jestem jedynaczką, ale mój TŻ ma brata, który jest od niego dużo starszy, studia skończone, pracę ma dobrą - jest lekarzem weterynarii, jest ze swoją kobitką ponad 10lat i nawet o ślubie nie wspominają, a my takie gówniarze już dzidzie mamy w drodze i też jakiś taki 'zły' był o to.. że to Piotrek pierwszy, a nie on ..Cytat:
kasia, widzę, że też jesteś fanką serialu Pierwsza Miłość ja to jak z mamą oglądam to pół serialu siedzimy i się śmiejemy, bo to już się komedia zrobiła, takie cyrki się tam dzieją :-P Stefa jest najlepsza
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-21 o 19:39 |
|||
|
|
|
#1457 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla siostry |
||
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Dobra ja się odmeldowuje, do jutra.
Życze miłego wieczorka i przespanej spokojnej nocki. Ja filmik z mężulkiem na kanapie i popcornik
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała poczytać o tym mierzeniu tempki
![]() Miłego wieczoru dziewczyny
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję w imienoiu niedobrej siostry
![]() Cytat:
![]() Thx, thx.. Przekaże gratki od moich wizażowych koleżanek ![]() ![]() ![]() Dziewczynki a co myślicie o matach edukacyjnych? Potrzebne czy nie? Jak myślicie? Do tej pory myslałam, żeby kupić.. ale teraz się zatstanawiam, czy to przypadkiem nie zbędny wydatek i dostatkowa pierdólka ![]() Bo jak dzidzia będzie mieć karuzelę w łóżeczku, i tez leżaczek-bujaczek,, to czy nie za dużo tegoi wszystkiego jeszcze z taką matą?? hmm |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś nie widzę mierzenia takim rtęciowym termometrem temperatury w pupie u takiego maluszka
![]() przecież taki termometr trzeba trzymać dłuuugo !!!!!!!! i cały czas w pupce ??? maluszek się rusza, wierzga i przecież czuje że coś jest nie tak i jak tu 3min utrzymać termometr w jednej pozycji żeby czasem za głęboko nie wszedł ??? poza tym rtęć szkodliwa a termometr szklany, niech się coś stanie, pęknie, rtęć się wyleje ..... ja czasem miałam problem żeby Zosi zmierzyć w pupce takim co w 3s niby mierzy a co dopiero trzymanie rtęciowego ,... nie sądze aby to był dobry pomysł choć niby najdokładniejszy a odejmuje się 5kresek od temperatury w odbycie
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-21 o 20:01 |
|
|
|
#1462 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu1361 zakładanie pessara nie boli,gin go złożył na pół( bo to kauczuk ) nałożył jakis zel na niego i wsadził
i w srodku on( tzn pessar ) sie rozłozył i podtrzymuje,nic nie czuje jak chodze,ale prz zaparciach czasem mam wrazenie,ze mi wyleci tak nisko mam ![]() mozna ponoc chodzic z nim i funkcjonowac normalnie,ale nie zapobiega on skracaniu szyjki. Dziewczonka tzrymaj sie kochana, Dorka ![]() Kasiula ja stwierdziłam,ze moj synus bedzie wybitnym kucharzem,bo ja w tej ciązy pzrechodze sama siebie w pichceniu wszystkiego co mi do głowy wpadnie zazdraszczam nowej ksiazki z przepisami,mi sie marzy Jamie Olivier smaki włoskie musze poszukac na all )Atiz dzidzia ma sliczna wage,ale pamietaj,ze wahania w kazda str moga byc az do ok 500g,wiec nie martw sie. Kurcze mialam poctowane i mi pouciekało i tera znie pamietam co komu mialam pisac. Grazin za wizytke.Co do torby to ja juz tez mam spakowana ,brak mi tylko takich codziennych rzeczy,ale to w drodze dopakuje hihi. Nie wiem tylko czy brac małemu ciuszki,bo w szpitalu daja,ale mozna miec swoje,tylko zeby potem nie pogineły ,bo i takie rzeczy sie dzieja,zobacze. na wyjscie mam juz przygotowane,jeszcze sobie ciuchy na wyjscie musze dla tz-ta przygotowac i pieluchy małemu kupic i wsio
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień nie mogłam się przybrać żeby coś napisać. Teraz leże przy laptopie i postanowiłam się w końcu podnieść
i napisać.Jak was w końcu nadrobiłam to zupełnie zapomniałam podziękować za miłe komplementy na temat mojej dzidzi. A więc dziekuję wszystkim Dzwoniłam dzisiaj do mojej gin, zdałam relacje z wizyty w klinice. A jutro muszę zadzwonić do szpitala dowiedzieć sie co z tą szkołą rodzenia, bo kazali mi zadzwonić po 20tym. Podejrzewam że znowu nie zastanę nikogo kto orientuje sie w tym temacie. A mało czasu mi zostało. Od paru dni czuję na brzuchu pod prawą piersią dziwny ból, tak jakby skóra mnie bolała, chociaż sama nie wiem nie umiem tego określić, tak jakby siniak, albo tak trochę piecze. I to tylko taki niewielki kawałek skóry, ale nic tam nie widać. Myślałam ze moze gdzieś nacisnęłam i przejdzie, ale boli cały czas zazwyczaj jak dotknę. Dziwne to jest, nie wiecie co to moze być? Już nie pamiętam co pisałyście Przede wszystkim trzymam kciuki za Dziewczonke i w dalszym ciagu za Dorkę, oby maluszki grzecznie poczekały aż będą gotowe. Mam ochotę na superpyszną kolację i do tego szybką, ale nie mogę nic wymyślić... Aha i przyszły dzisiaj orzechy piorące, które zamawiałam z allegro, szybko i sprawnie, jutro muszę wypróbować. Moria dzięki za radę, kupiłam od natura24.
|
|
#1464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pon. mam gina, ale rano wiec jak tam chcesz- napisze ci nr tel na PW.Cytat:
czasem mnie ten film wkurza, ale tylko ten ogladam i tak jakos sie wciagnelam. Z tego co wiem Marysia ma miec blizniaki (bo ona naprawde jest w ciazy) i jestem ciekawa czy w filmie tez to ujawnia czy "bedzie miala jedno".tż jedzie do domu, ide mu obiad podszykowac
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to zależy jak się chce dziecko wychowywać, bo Zocha to dziecko podłogowe, leżała w łóżeczku tylko wtedy jak miała spać ... resztę dnia spędzała właśnie na matach dlatego ja uważam że warto zainwestować ![]() ale są rodzice co kładą dziecko do łóżeczka i tam wrzucają mu zabawki i tak siedzi pół dnia, więc jak tak się chce to wtedy mata niepotrzebna tylko jakieś wieszane zabawki, karuzelki itp |
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, gratulacje dla Siostry! Ale super
No to pewnie rodzice przeszczęśliwi! I niech mi ktoś powie, że ciążą nie można się zarazić ![]() Co do mat edu, to ja mam dla Haneczki. Dostała w spadku. Fajna rzecz. Myślę, że będziemy korzystać ![]() Oglądałam UWAGĘ i kiedy tak patrzyłam na smutne oczy tego husky, to... BYŁO WSTYD MI ZA LUDZI |
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Nam się mata przydała jak Anulka miała gdzieś 3-4 miesiące. No i potem jak już siedziała i raczkowała. W sumie dość krótko, bo jak już zaczęła chodzić, to mata poszła w odstawkę.
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś to oglądałam ale przestałam ... oni chyba się rozeszli kiedyś....... |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no coż ![]() a moja corcia bedzie leniuszkiem jak i jej mamusia ![]() dziewczynki uciekam juz, raz ze Tż zaraz bedzie, dwa juz caly dzien siedze na kompie.... dobrej nocy!!!!
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
precz z rteciowymi termometrami andziot pojechalam po smietane i pomidory i robie pomidory w smietance
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

a fotki kociaków masz?
No i jaki zadbany brzuuszeek 

Dziewczonka, trzymaj się, dobrze że jesteś pod stałą opieką i na pewno wszystko będzie dobrze

, tak sie zbieram i nie moge cos wszystkiego dokupic ale mysle, ze po 1 kwietnia juz bedzie wiekszosc gotowa.
ja to jak z mamą oglądam to pół serialu siedzimy i się śmiejemy, bo to już się komedia zrobiła, takie cyrki się tam dzieją :-P Stefa jest najlepsza